Regisztráció  Belépés
carrot.blog.xfree.hu
Sose gátold mások önkifejezését ! Mert lehet hogy ő az, aki kigyógyit a dadogásodból ! Répa Ati
1958.06.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/28 oldal   Bejegyzések száma: 279 
Gyógyító vizelet
  2014-11-20 06:33:10, csütörtök
 
 Bizonyára sokan elképednek még a puszta gondolatától is, hogy saját vizeletüket lenyeljék. Mégis, egyes népek, évezredek óta alkalmazzák hasznosan ezt a gyógymódot különbözo betegségek gyógyítására.

Tulajdonképpen a vizelet vér koncentrátum, fehérjéket, vitaminokat, hormonokat tartalmaz.

A vizeletterápiát Indiában mai napig orvosok alkalmazzák a klinikákon. Mahatma Gandhi naponta ivott vizeletébol. A jógik szerint, aki 12 éven keresztül issza saját vizeletét, eljut a bölcsesség legmagasabb fokára - mint tudjuk a jógik valóban magas szellemi szinten állnak - de térjünk át a gyakorlatra.

1971 - be J.W. Amstrong könyvet adott ki, amelyben saját tapasztalatait írja le ezzel kapcsolatban. Néhány mondatban a vesékrol: naponta a veséken kb. 2000 l vér áramlik át, ez kb. 16 fürdokádnyi mennyiség, amiben hatmillió érgombolyag (Glomerulus) található. A tudósok számításai szerint a glomerulusok naponta 120 - 180 l vérsavót szurnek meg. A vese desztilláló rendszere számos csatornából áll, amelyek a primer vizeletbol visszaszívják a folyadék nagy részét, bizonyos sókat és több értékes fiziológiai anyagot. Visszamarad naponta 1 - 1,5 liternyi vizelet, ami a húgyhólyagba jut és onnan kiürül.

Láthatjuk, hogy a vizelet nem tartalmaz mást, mint ami a vérben is jelen van. A régi kínaiak a veséket az életenergia legfontosabb raktárának tartották.

A vizelet ivása foleg a súlyos, más módszerekkel nem kezelheto például: a tüdo asztma, bélbetegségeknél, ekcémáknál javasolt. A idült, szinte gyógyíthatatlan gombásodásoknál különösen ajánlott.

Körülbelül 20 nap szigorú terápia után eljön a várva várt siker, a visszaesés szinte kizárt. Elonye - nincs mellékhatása és ingyen beszerezheto. Az egyedüli kellemetlenség, hogy csinálni kell.

Alkalmas a kúra, ha böjt idoszakban végezzük, ilyenkor szinte íz semleges a vizelet.

Egy 1530-ban íródott orvosi könyv szerint:

"a vizelet egyetlen cseppje hatékonyabban gyógyít, mint az összes könny"

Legajánlatosabb a kora reggeli, elso vizeletbol kb. 1 - 2 decit fogyasztani. Külsoleg a borre is csodálatos. Emlékszem, volt egy szomszédunk, komuves létére sima volt a keze, mert munka végeztével, saját vizeletével mosta le a mész okozta negatív hatást.

A reggeli vizelettel ecsetelt szemölcsök is eltunnek kb. 3 hét alatt.

Ha valaki nagyon viszolyog a vizelet lenyelésétol ajánlatos, ha a vizeletünkbe mártott kis

ujjunkat dugjuk orrlikainkba és szippantsuk be. Ezt minkét orrlikon ismételjük meg 3x - 5x reggelente.

Érezhetoen erosebbnek, frissebbnek érezhetjük magunkat.

Veress Kármen

Közvetett tapasztalatom a vizeletterápiáról

Falusi körorvosként gyakorta láttam, hogy a népi gyógyászat sebek, rovarcsípések, zúzott sérülések és idült borbetegségek kezelésében alkalmazza a vizeletes borogatást. Ragyogó szellemi és kielégíto testi állapotban 96 évet megért nagynéném mesélte, hogy anyagi dédanyám, az o nagyanyja a 19 század végén gyógyító asszony volt egy Fekete Körös menti magyar faluban, Bélfenyéren, míg nagyapja elismert állatgyógyász.. Mindketten még a századforduló elott elhaláloztak, ám 1890-ben született nagynéném megfigyelte ténykedésüket. Elmesélte, hogy a vizeletet mint a humán, mint az állati betegségekben alkalmazták számos növény mellett. Nekem is, mint fiatal orvosnak ajánlotta, próbáljam ki gyógyító munkámban. Bevallom, csak ritkán mertem ajánlani, olyan öreg embereknek, akik az ilyen tanácsra nem háborodtak fel, sot elmondták, régi dolgokat ismernek el. Egyszer nagynéném még azt is elárulta, hogy csúnya gennyes mandulatályogra próbálta meg a saját vizelettel való gargalizálást - jóval az antibiotikumok felfedezése elott - szerinte kituno eredménnyel. Egyetlen gond azzal volt, hogy eoször le kellett küzdenie az akaratlanul rátöro hányingert, de az rövidesen elmúlt, mert véleménye szerint a vizelet íze nem undorító. Errol jut eszembe, hogy régi doktorok a középkorban megkóstolták a beteg vizeletét, hogy eldöntsék a cukorbetegség fennállását. Mennyivel szerencsésebbek vagyunk mi, a modern kor orvosai!

Dr. Jósa Piroska

forrás: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=464249596932536&set=a.430152320342264 .100762.430141463676683&type=1

http://soulonefonix-termeszetesegeszseg.blogspot.hu/2013/04/gyogyito-vizelet.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Stresszoldó technikák: Légzés
  2014-11-20 06:31:56, csütörtök
 
 A legtöbb ember légzéskor tüdőkapacitásának csak egy részét használja ki. Felületesen lélegeznek, alig tágítva a mellkast. A válluk görnyedt, s fájdalmasan feszül a hátuk felső része és a nyak, valamint oxigén hiányban szenvednek. Ezek az emberek hamar elfáradnak és nem is sejtik, hogy miért. Légzéskor csak a tüdő felső vagy középső részét használják és a rekeszizmot nem megfelelően dolgoztatják.
A legtöbb újszülött helyesen lélegzik. Az évek során a testünkben és az életünkben lévő feszültségek befolyásolják a helyes működést. A jógalégzés ezt ellensúlyozhatja, de hasznos, ha elsőször megértjük a légzés alapvető mechanizmusát. (ábra)

Képzeld el a tüdődet, mint egy fejjel lefelé álló fát. Törzse a légcső, melyet porcgyűrűk tartanak nyitva. A légcső két nagy ágra osztódik, a főhörgőkre, melyek viszont számos, egyre kisebb ágra osztódnak, míg végül apró ágakat alkotnak, ezek a hörgőcskék. A hörgőcskék tüdőhólyagocskának nevezett, vékonyfalú hólyagok fürtjeivé nyílnak.
A tüdő szivacsos, lyukacsos és rugalmas. A mellhártya tartja és védelmezi, melynek egyik fala a tüdőhöz tapad, másik fele pedig a mellkas belső falához. A test jobb oldalán három tüdőlebeny található, bal oldalán pedig kettő (helyet hagyva a szívnek). A tüdőlebenyek szabadon állnak, kivéve a gyökerüket, ahol a légcsőhöz csatlakoznak és a szívnél, ahol a szívet borító szívburokhoz csatlakoznak. Minden alkalommal, amikor levegőt veszel, a szívedet finom masszázs éri.
Mielőtt a levegő a légcsőbe jutna, bemegy az orron, ahol apró szőrszálak szűrik ki a szennyeződéseket. Aztán keresztülmegy az orrkagylón, mely úgy működik, mint a fűtőtest lemezei, itt a levegő felmelegszik és megnedvesedik. Ezután átmegy a garaton és a gégén (ádámcsutka), mely a hangképzésért felelős és védi a légutat az ételek vagy folyadékok bejutásától.
A szoptatott csecsemők átlagosan percenként 50szer vesznek levegőt, egy kisgyerek percenként 15-25 alkalommal, a felnőttek pedig 10-14 alkalommal.

A vér szén-dioxid szintjéről szóló, az agy légzésközpontjába érkező üzenetek tudatos erőfeszítés nélkül szabályozzák a légzést. De a légzés mélységét és sebességét szándékosan megváltoztathatjuk - ez a pránájáma. Már gyakoroltad a pránájámát úszás közben, vagy akkor, amikor más fizikai erőkifejtést végeztél, léggömböt fújtál fel, fúvós hangszeren játszottál, vagy elfújtad a gyertyákat a szülinapi tortádon.
Amikor beszívjuk a levegőt, akkor a bordák között található bordaközi mellizmok tevékenysége hozza a levegőt a tüdőbe. Ezek az izmok úgy emelik meg a bordákat, ahogyan a vödör füle emeli meg a vödröt. A rekeszizom, amely ellazult állapotában egy nagy, kupola alakú izom, összehúzódik, és kisimul a hasi szervek irányában a levegő beszívásakor - ezért látjuk a hasat kidomborodni, amikor az ember helyesen szívja be a levegőt. A levegő benntartása több időt hagy arra, hogy a vér felvegye az oxigént, és így növeli az energiaszintet. Amikor kifújod a levegőt, a bordaközi izmok ellazulnak, a mellkas visszahúzódik és a rekeszizom ellazul, ismét felvéve jellegzetes kupola alakját.

A helyes légzés néhány kedvező hatása: rugalmas gerinc, megjavult testtartás, szabályos mozgás, egészséges idegrendszer, tökéletesebb vérkeringés, megnövekedett életerő, erőteljes, kedves és dallamos hang, rendszeres, tökéletes kiválasztás, egészséges immunrendszer, oxigéndús vér, tökéletesebb anyagcsere, jól szabályozott, vegetatív idegrendszer, kiegyensúlyozott ph.

A helytelen légzés tünete: rossz testtartás, összeszűkült mellkas, görnyedtség, idegfeszültség, szorongás, rossz vérkeringés, asztma, hörghurut, mellhártyagyulladás, kimerültség, erőtlen hang, sértődékenység, depresszió.

Gyakorlatban

Hasi légzés /a tüdő alsó része /hasznos, ha azonosítjuk és megkülönböztetjük a mellkas és a has területeit, melyek a teljes jógalégzés során kitágulnak/
1. Nyújtózkodj egy kicsit, majd mindkét kezedet pihentesd könnyedén a hasadon, a köldököd fölött úgy, hogy a két középső ujjad éppen megérintse egymást.

2. Mellkasodat mozdulatlanul tartva szívd be a levegőt a tüdő alsó részébe. Képzeld azt, hogy egy palackot töltesz meg vízzel, úgy, hogy a vizet (jelen esetben a levegőt) a palack aljára öntöd. Figyeld meg, hogy távolodnak el egymástól az ujjaid, amikor a hasad kitágul és a rekeszizom lefelé megy, aztán hogyan kerülnek vissza egymás mellé, amikor kifújod a levegőt.

3. Folytasd ezt néhány percig, egyenletesen számolva: négy ütemen keresztül szívd be a levegőt, négy ütemig tartsd bent, négyig számolva fújd ki, és tartsd üresen a tüdődet, amíg újra négyig számolsz.

Mellkasi légzés /a tüdő középső része/

1. Hajlítsd be a karodat, és a kezedet tedd a mellkasodra mindkét oldalon. Teljesen fújd ki a levegőt.
2. Szívd be a levegőt a mellkasod közepére, érezd, ahogy a bordáid felfelé és kifelé mozdulva kitágulnak, mialatt négyig számolsz. Tartsd bent a levegőt négy ütemig, négy ütem alatt fújd ki és tarts szünetet, amíg újra négyig számolsz. Folytasd ezt a ritmust néhány légvételen keresztül, amíg kényelmes és érzed a mellkasod tágulását.
3. Most helyezd a kézfejedet a hátad közepére. Ismételd meg a légzőgyakorlatot, hogy hátrafelé is érzékeld a mellkasod kitágulását.

Kulccsonti légzés, tüdőcsúcs

1. Helyezd a kezedet könnyedén a mellkasod felső részére, közvetlenül a kulcscsont alá.
2. Lélegezz könnyedén a mellkasod felső részébe, legfeljebb 5 légvételen keresztül. Érezd azt a nagyon kis kitágulást, ami ezen a területen lehetséges. Fontos, hogy ne csinálj semmit ezen kívül. Ha erre a területre szívjuk be a levegőt, attól hajlamosak vagyunk szorongóvá válni.

Három teljes jógalégzés:

Tűzlégzés/szuszogó légzőgyakorlat
Ez a gyakorlat tökéletesíti a koncentrációt. Mivel nagyon erősen igénybe veszi a hasizmokat, különösen jó hatással van a köldök területére. Melegítő és energetizáló hatású. Az egész testet megtisztítja és ellátja oxigénnel. Lehetséges, hogy a gyakorlat során bőséges izzadást tapasztalsz majd.

1. Egyenes derékkal ülj, a kéz a térden pihenjen. Figyelj arra, hogy a tested mindvégig egyenes maradjon a gyakorlat során és engedd le az álladat. Alaposan fújd ki a levegőt, teljesen ürítsd ki a tüdődet.
2. Hunyd le a szemed és lassan lélegezz be, majd a levegőt hirtelen, erőteljesen fújd ki. A kilégzéseknek hangsúlyosabbnak kell lenniük, mint a belégzéseknek, gyorsan, energikusan végezd, a hasizmaidat egy lökéssel húzd össze. A belégzés legyen könnyű, lassú és hosszú.
3. A gyakorlatsor kezdéseként kb. másodpercenként egy légzést lökj ki. Ha már gyakorlottabb vagy, óvatosan emeld másodpercenként két kilökésre.
4. Kezdj reggelenként egy sorozattal, 10szer belélegezve és 10szer kilökve a levegőt.

Kedvező hatások: tisztítja és erősíti a légzőrendszert, és az orrjáratokat, Megszünteti a görcsöket a légcsőben, növeli a tüdőkapacitást, fokozza az oxigénfelvételt, eltávolítja a szennyező anyagokat a vérből, fokozza az energiát, felmelegíti a testet, tökéletesíti a koncentrációt, erősíti a keringési rendszert.
Ha a gyakorlat erős szédülést okoz, akkor hagyd abba!

Hűsítő légzés

A beszívott levegő az orrban felmelegszik és megnedvesedik. Ennél a gyakorlatnál a levegőt egy csövön keresztül szívjuk be, melyet az összesodort nyelvünkkel képezünk. Ez hűsítő hatású.

1. Ülj kényelmes testtartásban, kezedet a térdeden pihentetve. Alaposan fújd ki a levegőt.
2. Dugd ki a nyelvedet kb. 1,5 cmre és hajlítsd felfelé a szélét úgy, hogy a nyelved cső alakot képezzen.
3. Lassan lélegezz be a cső elején lévő nyíláson keresztül.
4. Csukd be a szádat és tartsd bent a levegőt négyszer olyan hosszú ideig, mint ameddig a belégzés tartott.
5. Lassan fújd ki a levegőt az orrodon keresztül. Ezzel a végére értél egy sorozatnak.

Kedvező hatások: hűsítő hatás, megnyugtatja a szemet és a fület, enyhíti az epeproblémákkal járó tüneteket és lázat, javítja az emésztést, az anyagcserét, aktiválja a májat.

Váltott orrlyukú légzés

Ez az egyik leghatékonyabb és legjótékonyabb hatású légzés technika. Rendkívül nyugodttá és magabiztossá válsz, ha rendszeresen végzed, mivel a gyakorlat megtisztítja és megnyugtatja a központi idegrendszert. Ezenkívül segít fejleszteni az elme és az érzelmek feletti uralmat, tisztítja az orrot és normalizálja az anyagcserét.
Ha túlnyomó részt a jobb orrnyíláson át lélegzünk, akkor a bal agyfélteke működését aktivizáljuk és cselekvő hangulatban vagyunk. A bal orrnyíláson át történő légzés a jobb agyfélteke működését stimulálja és nyugodtabb, töprengőbb hangulatot segít elő.
A régi jógik a megfelelő orrnyílást használták az adott feladathoz. Amikor egyformán lélegzünk mindkét orrlyukon keresztül, akkor nyugodtak és kiegyensúlyozottak vagyunk. Jótékony hatású gyakorlat vizsga, interjú vagy bármilyen más stresszes helyzet előtt.

1. Alaposan fújd ki az orrodat mielőtt elkezded a gyakorlatot. Ülj kényelmes testtartásban, egyenes háttal.
2. A jobb kezed mutató és középső ujját pihentesd a homlokod közepén. Alaposan fújd ki a levegőt.
3. Lassan lélegezz be mindkét orrnyíláson, majd hüvelykujjaddal fogd be a jobb orrlyukat.
4. Fújd ki a levegőt a bal orrnyíláson át.
5. Lélegezz be a bal orrnyíláson keresztül.
6. Zárd le a bal orrnyílást a gyűrűsujjaddal, vedd el a hüvelykujjad, és fújd ki a levegőt a jobb orrlyukon keresztül.
7. Lélegezz be a jobb orrlyukon keresztül, zárd le a hüvelykujjaddal, fújd ki a levegőt a bal orrnyílásodon, és így tovább. Egyenletes ritmust tarts fenn.
8. Amikor kényelmes lesz ez a légzésritmus, megváltoztathatod az arányokat a kilégzés meghosszabbításával és lassításával. Kezdj egyszerre 5 percnyi gyakorlással, fokozatosan növeld az időt, amíg el nem éred, hogy kényelmesen végezd a váltott orrlyukú légzést akár 20 percen keresztül.

Kedvező hatások: kiegyensúlyozza az idegrendszert, tisztítja az orrjáratokat, fokozza a koncentrációt és az éberséget, enyhíti a stresszt.

Ha erősebb szédülés jön rád, hagyd abba.

Gyakorold a különböző légzéseket!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ha azt akarod hogy vonzó legyél
  2014-11-20 06:30:35, csütörtök
 
 Ha azt akarod hogy vonzó legyél , hogy több barátod legyen , sikeres partner kapcsolatot élj át , és stabil legyen idegrendszered , hogy végre kidobj minden szedáló és nyugtató gyógyszert , és elemed feltöltve legyen a küzdelmes hétköznapokhoz , végezz hasi légzést ! -répaati-

Hasi légzés

Alapvető, és a chi kung gyakorlatok szabályos végzésének feltétele a szabályos hasi légzés elsajátítása és rutinszerűvé tétele. El kell érni, hogy a mindennapokban e légzésformával lélegezzünk ki és be.

A gyakorlat: A légzésforma gyakorlására fekvő, ülő és állóhelyzetben egyaránt lehetőség van és mindhárom helyzetben szükséges is a gyakorlás, hiszen célunk az, hogy minden helyzetbe e szabályos légzésformát alkalmazzuk. Első lépésben a fekvő helyzetű gyakorlás a legcélszerűbb, mivel így a legkönnyebb a gyakorlat és így érezhető meg leginkább a légzéssel járó fizikai változás. Kényelmes háton fekvő helyzetben enyhén terpesztett lábbal, ellazult izmokkal fekszünk, kezeinket az alhasunkra, a köldök alá helyezve. Belégzésnél enyhén - nem megfeszítve és túlerőltetve - feldomborítjuk a hasunkat, majd a kilégzés folyamán laposítjuk, enyhén a gerinc felé húzva a köldököt. Mind a be- és kilégzésnél figyelni kell arra, hogy az izmaink lazák, illetve csak enyhén feszítettek, un. tónusosak legyenek. A gyakorlás során - a ki- és belégzésre koncentrálva - egyre mélyebbek, egyre lassúbbak és egyre hosszabbak lesznek a légvételek.

Ülő helyzetben egy szék szélén ülve, egyenes háttal, kiegyenesített gerinccel ülünk, lehetőség szerint nem támaszkodva a szék háttámlájához. Csípőnket enyhén magunk alá húzzuk, amíg az ágyéki gerincszakasz ki nem egyenesedik. Gerincünket kihúzzuk és egyenesen tartjuk, állunk enyhe leszegésével kiegyenesítjük a nyaki gerincszakaszt. Kezünket most is a köldök alatt, az alhasunkon tartjuk. Ugyan úgy a lélegzetvételekre koncentrálva hagyjuk egyre mélyülni, lassulni és hosszabbodni lélegzésünket, kezünkkel ellenőrizve a hasfal mozgását.

Álló gyakorlásnál enyhén rogyasztott térddel, vállszélességű állásban állunk, csípőnket enyhén magunk alá húzzuk, amíg az ágyéki gerincszakasz ki nem egyenesedik. Gerincünket kihúzzuk és egyenesen tartjuk, állunk enyhe leszegésével kiegyenesítjük a nyaki gerincszakaszt. kezünket itt is a köldök alatt az alhason tartjuk Ugyan úgy a lélegzetvételekre koncentrálva hagyjuk egyre mélyülni, lassulni és hosszabbodni lélegzésünket, kezünkkel ellenőrizve a hasfal mozgását.

Hosszabb gyakorlás után - ha már a kezünk érintése nélkül is érezzük és tudatosítani tudjuk a hasfal mozgását, elvehetjük a kezünket a köldökünk alól. A cél, hogy külön koncentráció és odafigyelés nélkül, automatikussá tegyük a mindennapok során ezt a légzésformát.

Hatás: A mély, egyenletes hasi légzés számtalan pozitív hatással rendelkezik. Növeli a tüdőkapacitást, javítja a vér oxigénfelvételét, lassítja és szabályozza a keringést, nyugtatja a szívet, segítve annak munkáját. A keringés javításán keresztül minden szerv vér- és energiaellátására pozitív hatással van. A hasfal fizikai mozgásával masszírozza a belső szerveket. Lelki és pszichikai szinten megnyugtat, csökkenti a félelmeket és aggodalmakat, oldja a negatív stresszt, javítja a kommunikációt, növeli az önbizalmat és ezzel pozitív hatással van az emberi kapcsolatokra is.

http://gyogyitoharcos.hu/?modul=oldal&tartalom=1035938
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az energialégzés csodája - légzéskontroll
  2014-11-20 06:29:01, csütörtök
 
 Az energialégzés csodája - légzéskontroll

A légzésfiziológiával foglalkozó modern tudományos kutatások kibővítették tudásunkat a légzés lényegéről, és arra késztettek, hogy másképp lássuk az oxigén és széndioxid szerepét az anyagcsere-folyamatokban. A kimagasló sporteredmények iránti igény, valamint az egészségügyi jellegû ûrkutatások, amelyek lehetővé tették, hogy az ember hosszú ideig, egészségkárosodás nélkül tartózkodjon az ûrben, hozzájárultak a légzésen alapuló új technológia elméleti alapjainak kidolgozásához.

A legnagyobb energia mennyiséget az ember a légzésen keresztül kapja, ezért minden, ami zavarja a légzést, befolyásolja az energia mennyiségét. Az ember könnyen, gyorsan és biztonságosan tudja emelni energiaszintjét és ezzel megszabadulni a fizikai gondoktól a légzés segítségével. Amikor az ember érzi az erőt, nagyobb lesz az önbizalma és nyugalmat érez.

Ez azt jelenti, hogy légzéssel sikerült energiával feltölteni a test minden sejtjét.. Amikor a légzés funkciója romlik belső konfliktus vagy stressz miatt, energia hiány alakul ki és a test alacsony energia szinten mûködik. Ezt a folyamatot nevezzük betegségnek.

A legújabb tudományos kutatás megmutatta, hogy a vérrel érkező oxigént a sejtek akkor tudják feldolgozni , amikor magas a széndioxid tartalom. Ha a oxigén és a széndioxid arány 1/3 a szervezet sejtjeiben, akkor az oxigén teljesen feldolgozódik. Ez azt jelenti, hogy a sejtekben háromszor annyi széndioxidnak kell lenni, mint oxigénnek. Amikor a sejtek széndioxid tartalma leesik, a sejtek nem tudják feldolgozni a vérrel jövő oxigént, oxigénéhség alakul ki és a szervezetben energia hiány lép fel.

A légzés rövid apró belégzéssel, hosszú passzív kilégzéssel segít fenntartani a vérben és a sejtekben a magas széndioxid szintet, így teljesen fel tudja dolgozni a vérrel jövő oxigént, és így a szervezetet 100%-ban tudja ellátni energiával.

Az ember egy különleges légzésteszt segítségével mérheti meg saját energia szintjét. Vissza kell tartani a légzést a kilégzés után. Ez a test úgynevezett légzésszünete vagy a kontroll pauza. Közepes be- és kilégzést kell végezni orron keresztül, és kilégzés után visszatartani a levegőt, amíg feszültség nélkül sikerül. Amikor az ember akarattal próbálja kitartani a légzésszünetet, az hiba.

Ha a légzés szünet kilégzés után:
10 sec. - ez alacsony energiaszint,
20-30 sec. - ez közepes energia szint, ami a legtöbb embernek van,
30-40 sec. - ez normális energia szint,
40-60 sec. - nagyon jó energia szint,
60 sec. felett - kiváló energia szint.
20 sec. felett javítja a tüdő funkcióját,
30 sec. felett rendbe jön a gyomor- és bélrendszer,
40 sec. felett regenerálja az immunrendszert és a szív- és érrendszert, javítja a szervezet belső funkcióját, felgyorsítja és rendbe hozza az anyagcserét,
60 sec. felett rendbe hozza az idegrendszert. Nagyobb lesz a figyelem és a koncentráció képessége, elmúlik a fizikai és pszichikai fáradtság érzése. A megjelent többlet energiával az ember meg tudja valósítani céljait és az önkifejezést az életben.
légzés gyakoriságának és mélységének fokozása.
A két irányzat kiegészíti egymást: az egyik elősegíti az energia felhalmozódását, a másik A tudatos légzéstechnikában két irányzat létezik: a légzés intenzitásának korlátozása, ill. a csökkenti a felesleges energiaveszteséget.
Az ellentétek nem kizárják, hanem kiegészítik egymást.

Vegyünk egy egyszerû példát: egy medencében két cső van, az egyiken keresztül befolyik, a másikon keresztül pedig kifolyik a víz, akkor az analógia és az összehasonlítás példáját láthatjuk. A széndioxidot gondolatban helyettesíthetjük a vízzel, amely be- és kifolyik a medencéből. A víz az energia jelképe, a medence pedig a szervezet, a test. Így a széndioxid felhalmozódását előidéző technikák segítségével elég sok energiával lehet feltölteni a szervezetet, ill. a csövön keresztül elég sok víz kerül be a medencébe. De ha erős belső vagy külső stresszhatás éri a szervezetet, akkor az destabilizálja a légzést, ami végeredményben az összes, széndioxid felhalmozódására fordított erőfeszítést semlegesíti, illetve a másik csövön több víz folyik ki, mint be. Ahhoz, hogy a medence megteljen a vízzel, csökkenteni kell a kifolyó vízmennyiséget. A szervezet esetében a széndioxid veszteség csökkenését kell elérni a termeléssel szemben. Csak ebben az esetben lehet ellátni a szervezetet a normális életvitelhez szükséges energiamennyiséggel.

Ha az ember önállóan foglalkozik minden nap , folyamatosan ezzel a különleges légzés technikával, kezdi gyûjteni az energiát, és lehetősége lesz betegség és fizikai fáradtság nélkül élni. Ezért, hogy ez a folyamat elinduljon, naponta 30-60 percet kell a légzéssel foglalkozni. Lehet egyszerre csak 5-10 percet foglalkozni a légzéssel, és így összegyûjteni a napi 60 percet, amire szükség van. Meg kell jegyezni, hogy ez a légzéstechnika, ami segít gyûjteni az energiát olyan egyszerû, hogy tévénézés közben, séta vagy kirándulás közben, vagy közlekedési eszközön is nyugodtan végezhető.

A gyógyításra alkalmazható légzéstechnikákkal kapcsolatos tapasztalataim 1985-re nyúlnak vissza. Ekkor a betegségek tekintélyes tárházával rendelkeztem: krónikus bélgyulladásban, izületi gyulladásokban, többféle allergiában, állandó fejfájásban, magas vérnyomásban szenvedtem, időnként szorító fájdalmat éreztem a szívem környékén. Naponta többször vettem be különböző tablettákat, és így egy időre megszabadultam fej- és izületi fájdalmaimtól, javult az emésztésem. Ennek ellenére szürkének, sivárnak éreztem a körülöttem lévő világot, nem tudtam örülni annak, hogy tudok lélegezni, enni, inni, élni. Eddigre már megértettem, hogy zsákutcába kerültem azzal, hogy csupán gyógyszerek segítségével próbáltam megjavítani az egészségemet.

Az az igazság, hogy ez volt az egyetlen gyógymód, melyet az orvosi egyetemen oktattak nekünk. Elkezdtem más irányban kutatni: érdeklődtem orvos kollégáimnál a nemgyógyszeres gyógymódokról és egyéb kezelési lehetőségekről. Végül - nagy szerencsémre - a továbbképző szemináriumon az egyik orvos elmesélte, hogyan gyógyította ki magát gyomorfekélyéből és magas vérnyomásából speciális légzéstechnikák segítségével. Elmagyarázta és meg is mutatta, hogyan kell a légzőgyakorlatokat végezni.

Én azonnal elkezdtem foglalkozni ezekkel a légzési technikákkal. A szeminárium két hétig tartott, már ennyi idő alatt is sikerült jelentős haladást elérnem. 12 másodperces légzésszünettel kezdtem és a szeminárium végére már 30 másodpercnél tartottam. Még a szeminárium alatt, a 20 másodperces légzésszünet elérésekor lépett fel az egyik gyógyulási reakció, amely megfázáshoz hasonlított: felszökött a lázam, általános gyengeség, izzadás, izomfájás jelentkezett. A reakció egy napig tartott, aztán minden tünet elmúlt, és meglepődve vettem észre, hogy már néhány napja nem gyötörnek fejfájások. Ez nagy örömmel töltött el és én továbbra is intenzíven, napi 2-3 órán át végeztem a légzőgyakorlatokat. A légzésszünet naponta átlagosan 1 másodperccel növekedett.

A szeminárium befejezése után visszatértem a munkámhoz, ezért nehezebben találtam szabadidőt a gyakorlásra. Akkor is minden szabad percet igyekeztem kihasználni: gyakoroltam ebédidőben, utazáskor, séta közben és természetesen minden szabadidőmben. Amikor a légzésszünetem 30 másodpercre növekedett, ettől a naptól kezdve normalizálódott az emésztőrendszerem mûködése és megszabadultam a krónikus bélgyulladástól.

Ehettem ismét bármit, minden káros következmény nélkül. Ez fontos eredmény volt számomra, mert ezután visszatért az életkedvem. De még mindig szenvedtem az izületi gyulladástól és az allergiától. Közben pedig olyan érzés lett rajtam úrrá, hogy valamiféle erő vezet engem ezen az úton. A folyamat természetes velejárójaként jelent meg bennem a céltudatosság és az akaraterő, valamint a türelem és a következetesség, egyáltalán nem éreztem, hogy erőltetnem kellene magam vagy a légzésem, minden szinte magától ment.

Elmúlt az összes engem gyötrő betegség, beleértve az allergiát is, rájöttem, hogy már nincs miért aggódnom. Három hónap múlva azonban, döbbenten fedeztem fel magamon újra az összes régi betegséget. A légzésszünetem 15 másodpercre esett vissza. Akkor ismét elkezdtem a légzőgyakorlatokat és egy hónap múlva elértem a 60 másodperces légzésszünetet. Megint megszûntek a panaszaim. Ez tanulságos lecke volt számomra.

Kezdetben a gyakorlatokból és a rendszeres foglalkozásokból nyert energiától függ a jó közérzet. Az idő múlásával fokozatosan regenerálódik a szervek és a szövetek egészséges anatómiai szerkezete, és a gyógyulási folyamat csak ekkor válik stabillá és visszafordíthatatlanná. Ehhez a folyamathoz már hónapok, sőt évek szükségesek. Ezután néhány éven keresztül egy kollégámmal együtt csoportfoglalkozásokat vezettem a betegeimnek, elsajátíttatva velük a különféle légzéstechnikákat. Összesen kb. 10 000 ember tanulta meg a különböző légzésszabályozó technikákat, és velük való foglalkozások során rengeteg tapasztalatot szereztünk. Ezeket szeretném most megosztani minden érdeklődővel.

A légzés energiája

Az ember kétféleképpen használja légzését: ösztönösen és tudatosan. Ha megfigyeljük az ösztönös, spontán légzés folyamatát, akkor néhány törvényszerûséget tapasztalhatunk. Ha az ember nyugodt és biztonságban érzi magát, akkor légzése egyenletes, felületes. Ha stresszhelyzetben vizsgáljuk a légzést, amikor az ember nyugtalan, vagy valamilyen oknál fogva izgatott, akkor a légzés típusa gyökeresen megváltozik. Ilyenkor az ember szaporábban és mélyebben vesz levegőt, kilégzése rövidül és feszültebbé válik.

A levegővétel gyakorisága elérheti a 24 - 30 levegővétel / percet. Ilyenkor a kilégzés hossza megegyezik a belégzésével, ennél kritikusabb helyzetben a belégzés hosszabb lesz, mint a kilégzés. Normális helyzetben a belégzés erős, a kilégzés viszont ellazult. Kóros levegővételnél a belégzés ellazult, a kilégzés feszült. Ha a stresszhelyzet túl sokáig tart, vagy sokkos állapotról van szó, akkor a légzésirányító központ rögzíti a stressz-légzési modellt, ami a szervezet energiatartalékainak kimerüléséhez vezet. Mi is történik tulajdonképpen a stressz-légzésnél? Miért olyan nagy az energiaveszteség?

A légzésfiziológiával foglalkozó modern tudományos kutatások kibővítették tudásunkat a légzés lényegéről, és arra késztettek, hogy másképp lássuk az oxigén és széndioxid szerepét az anyagcsere-folyamatokban. A kimagasló sporteredmények iránti igény, valamint az egészségügyi jellegû ûrkutatások, amelyek lehetővé tették, hogy az ember hosszú ideig, egészségkárosodás nélkül tartózkodjon az ûrben, hozzájárultak a légzésen alapuló új technológia elméleti alapjainak kidolgozásához. Ezek lehetővé teszik a szervezet védőmechanizmusainak és ellenállásának többszörös erősítését. A levegő 21% oxigénból (O2) és 0,03% széndioxidból (CO2) áll.

Az egészséges szervezet sejtjei 2% oxigént és 6,5% széndioxidot tartalmaznak. A vérsejtekben az oxigénhányad állandó, így nem függ a levegővétel mélységétől és gyakoriságától. A mély légzés funkciója általában a széndioxidnak a szervezetből való eltávolítására szolgál. Ha az emberi szövet sejtjei 6,5% széndioxidot tartalmaznak, akkor ezek a sejtek képesek felvenni az összes oxigént, ami a vérsejtekkel kerül be: úgymond, 100%-osan felhasználják ezt a lehetőséget. Ezért az ilyen egészséges sejtekből álló szervezet annyi energiával rendelkezik, amennyi szükséges az összes szerv és szervrendszer egészséges mûködéséhez. A sejtek maguk termelik a széndioxidot, és a felesleg távozik a kilégzéssel. Kedvezőtlen körülménynek számít, ha nagyobb mennyiségû széndioxid vész el, mint amennyit a szöveti sejtek megtermelnek.A széndioxid esésével egyidejûleg csökken a sejtek vérrel érkező oxigén befogadására való képessége.

Ez blokkolja az oxigénnek a vérből a szövetekbe való átmenetét, és a sejtekben bekövetkezik az oxigénhiány. Ekkor a szervezet energiahiánytól szenved. Különböző védőmechanizmusok lépnek mûködésbe: felgyorsul a vérkeringés, több vérsejt termelődik stb. Ha a széndioxid szintje a sejtekben 3% alá esik, akkor az ebből adódó energia mennyisége kevésnek bizonyul a szervezet életben maradásához, és bekövetkezik a halál. A 6,5% és 3% közötti széndioxidértéknél a szervezet még tud alkalmazkodni, és életben tud maradni a védőreakciók és különböző kompenzáló mechanizmusok ill. rendszerek segítségével.

A szervezetnek ez a leglényegesebb képessége: reagálni tud a szövetsejtekben történő széndioxidszint változására. Így például, ha a tartós stressz-légzés következtében a széndioxidszint 5%-ra esik, akkor a sejtek a vérrel érkező oxigénnek csak 75%-át képesek felvenni.

A hiányzó energia kompenzálásához a sejtek csökkenő oxigénbefogadása miatt a szervezet lelassítja a vérkeringést a vérnyomás csökkentésével és az erek tágításával. Ebben az esetben kevesebb széndioxid mosódik ki a vérrel. A következő stádiumban, amikor ez már nem segít, a vérkeringés felgyorsul a vérnyomás növelése ill. az erek összeszûkítése által. Ily módon egy időegység alatt több vérsejt jut el a szövetsejtekhez. Ha ezen reakciók kevésnek bizonyulnak, vagy tovább folytatódik a sejtekben lévő széndioxid csökkenése, akkor bekapcsolódnak az egész szervezet (mint egység) védőmechanizmusai. Ehhez energiát kell megtakarítani, s ezt az életben maradáshoz nélkülözhetetlen központokba kell juttatni. A többi rendszer takarékos energiafogyasztásra áll át.

Ez a különböző szervek funkcióinak mérséklésével, és az aktív szövetsejtek számának csökkentésével érhető el. Az ember saját magán tapasztalja ezeknek a védőreakcióknak a megnyilvánulásait a heveny betegségek formájában, melyek lassan krónikussá válnak. Ha a szövetsejtekben lévő széndioxid gyors esése és az energiahiány kialakulása következtében a szervezet nem tud időben átállni energiatakarékos mûködésre a betegség miatt, akkor a szervezet létezése megszûnik. Erre az orvostudomány a hirtelen halál szakkifejezést használja.

Például, amikor egy rendezett háttérrel rendelkező embernek minden látható ok nélkül megáll a szíve. Ilyen esetek különösen gyakran fordulnak elő a napaktivitás fokozódása ill. mágneses viharok idején. Ha az embernek több szerencséje van és a betegség által tud alkalmazkodni az energiaveszteséghez, akkor hosszú évekig tartó, lassú haldoklás megy végbe.
Összegzés:

A légzés által az ember oxigént kap, mely a sejtekben zajló folyamatoknál energiaforrásként szerepel.
A rövid, feszült - különösen szájon keresztül történő - kilégzésnél a széndioxid vesztesége meghaladja a sejtekben termelt széndioxid szintet.
Minél több széndioxid van a szövetsejtekben, annál jobban használódik fel az oxigén.
/Dr. Komin Vladimir/

https://sites.google.com/site/balazsrozalia/home/lgzs-hatalma/az-energialgzs-csod ja---lgzskontroll
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Itt a 10 másodperces hormonteszt
  2014-08-19 08:23:33, kedd
 
 Nyújtsuk ki a jobb tenyerünket, ujjainkat pedig tartsuk közel egymáshoz, és az alábbi kép alapján el is végezhetjük a 10 másodperces hormontesztet, amelyből számos, akár eddig számunkra ismeretlen tulajdonságunkra is fény derülhet. Az ujjak hosszúságának mérésén alapuló teszt elvégzésekor vigyázzunk arra, hogy a hosszúságot pontosan az ujjak tövétől mérjük, és ne onnan, ahol az ujjal elválasztódnak egymástól.

tesztoszteron

Mindenki tudja magáról a biológiai nemét, ám az agy nemét már kevesebben. A tesztoszteron a legfontosabb férfi nemi hormon. A férfi szervezet a tesztoszteront a herékben állítja elő, míg a nők szervezete a petefészekben és a mellékvesékben termel minimális mennyiségű tesztoszteront. A hozzá kapcsolódó jellemzők az agresszivitás, társadalmi dominancia, a frusztráció érzése, amikor valami nem sikerült, a fizika erő.

Kutatások azt is kiderítették, hogy akik nap mint na versenyhelyzetnek vannak kitéve, mint például a színészek, vagy a sportolók, esetükben sokkal magasabb a tesztoszteronszint. Arra is fény derült, hogy annak függvényében, hogy az anyaméhben mekkora mennyiségű tesztoszteronnak volt kitéve a magzat, az agy annál erősebben fejlődött, és ezzel egy időben megnőtt a mutató- és gyűrűsujj hosszúsága közötti különbség is. Minél magasabb a tesztoszteronszint, annál hosszabb lesz a gyűrűsujj a mutatóujjhoz képest.

Talán nem tudta eddig, de a nők nagy többsége esetében a gyűrűsujj és a mutatóujj hossza hozzávetőlegesen megegyezik, míg a férfiak esetében a gyűrűsujj hosszabb. Amennyiben egy nő esetében mégis hosszabb a gyűrűsujj, azt jelenti, hogy több férfi jellemvonása van, és jobban feltalálja magát az egzakt, műszaki tudományokban, a logikus gondolkodásban, mint sok férfi.

Ha egy nőnek a gyűrűsujja rövidebb, akkor az anyaméhben az ösztrogén dominált. Ez azt jelenti, hogy az átlagosnál több női jellemvonással bír, és inkább a kreatív tevékenységekben, az irodalomban, a társas kapcsolatok könnyed megteremtésében, a művészetekben találja fel jobban magát. Egy másik jellemző, hogy ezen nők esetében magasabb a mellrák kialakulásának kockázata.

Ha a férfiaknak hosszabb a gyűrűsujjuk, sokkal inkább fogékonyabban a logikus gondolkodás, az egzakt tudományok, a logikus gondolkodás, a szervezési dolgok, a fizikai munka iránt. Amennyiben a két ujj hossza megegyezik, vagy a mutatóujj hosszabb, sokkal több a női vonás, és inkább a kreatív tevékenységekben, az irodalomban, a művészetekben, divatban, kommunikációban, gondoskodásban élik ki magukat. Szélsőséges esetekben, amikor a két ujjhossz közti különbség kiugró, előfordulhat hogy homoszexualitás alakul ki.

A tesztoszteron hormon dominanciája mindkét nem esetében a hangszereken való játszás hajlamát erősíti.

http://filantropikum.com/itt-a-10-masodperces-hormonteszt/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Öröktűz – Reményik Sándor (1890-1941) portréja
  2014-08-19 08:10:23, kedd
 
 
Reményik Sándor
,,Én csak kis fatornyú templom vagyok,
Nem csúcsíves dóm, égbeszökkenő,
A szellemóriások fénye rámragyog,
De szikra szunnyad bennem is: Erő."

Ha arra kérnének bennünket, hogy soroljunk fel olyan ismert vagy számunkra kedves magyar költőket, akik a XX. század elején alkottak, akkor valószínűleg jó pár nevet meg tudnánk említeni. Elég csak a már klasszikussá érett Nyugat nemzedékére gondolni, vagy a két világháború közötti pezsgő irodalmi élet más szereplőire visszaemlékezni. De vajon hány listán lenne rajta Reményik Sándor neve?
Az 1890. augusztus 30-án Kolozsváron született Reményik Sándor az 1900-as évek nehéz sorsú első felében az erdélyi magyar költészet kiemelkedő alakja volt - ,,az erdélyi költő", ahogy Németh László és Babits Mihály is nevezte őt. Az életében több neves díjjal és elismeréssel kitüntetett Reményik Sándor a legutóbbi időkig viszonylag ismeretlen volt Magyarországon, mert őt és költészetét 1945 után - jórészt politikai megfontolásokból - évtizedekre száműzték a magyar irodalomból. Mára ez az állapot jelentősen megváltozott a XX. század végén indult kutatásoknak, és az azóta folyamatosan elérhető, újonnan és újra kiadott versesköteteknek köszönhetően.
Reményik-portréReményik Sándor elemi és középiskoláit szülővárosában végezte, itt kezdte meg jogi tanulmányait is, de szembetegsége miatt ezt nem fejezte be, és ezek után hivatalt sem vállalt, a családi vagyonból és irodalmi tevékenységből élt. A kor nagy összeomlására, az első világháborút követő hatalmi és területi változásokra ő reagált először az érintett területeken. Végvári álnéven írt nemzetvédő, bátorító és vigasztaló versei - amelyek e nehéz idők legnagyobb szellemi dokumentumaivá váltak - teremtették meg hírnevét, bár már korábban is jelentek meg írásai. A Végvári-versek egyszerre tükrözték a közvetlen valóság tragikus helyzetét és tudtak a mindennapok fölé emelkedve, az egyetemes értékek felé fordulva méltóságot adni a fájdalomnak. Amikor Reményik nemzeti tragédiákról, fájdalmakról és megpróbáltatásokról írt, nem a nemzeti elfogultság szólalt meg benne, hanem az egyetemes emberiség egy részének sérelme, a világ értékvesztése, maga az embertelenség és igazságtalanság fájt neki. Ezekkel az írásokkal a kitartás, a szülőföldön maradás erkölcsi magasabbrendűségét hirdette, a vizek rohanása közepette helyén maradó gát metaforáját állította fel példaként.
Bár barátai és költőtársai, Áprily Lajos és Makkai Sándor, valamint a lelkéhez legközelebb álló két asszony, a testvérként, alkotótársként, mesterként emlegetett festőművész Szőcs Jenőné Szilágyi Piroska, és a költőre talán nála is nagyobb hatást tévő Judik Józsefné Imre Ilona is Magyarországra költözött nem sokkal Trianon után, ő sohasem hagyta el szeretett városát. Alapításától, 1921-től kezdve főszerkesztője volt a Pásztortűz című folyóiratnak, amely az erdélyi irodalom szellemi műhelyévé vált.

Noha később is azt hReményik Sándor sírjairdette, hogy ,,Nem a mi dolgunk igazságot tenni, / A mi dolgunk csak igazabb lenni", mégis Reményik költői életútjának nagy ellentmondása az, hogy olyan szerepben és olyan versekkel jutott az ismertség és népszerűség csúcsára, amelyek nem voltak költői alkatának igazán hiteles kifejezői. Egész életét végigkísérte egyfajta ellentmondást hordozó kettősség: a történelem és a politika szorításában vállalt közéletiség, illetve a természetélményből, a táj közelségéből fakadó filozofikus bölcsesség, az erőteljes humanizmus és Isten-keresés, és az idealista szerelem személyessége kerül egymással szembe és egységbe. Éppen ezt az összetettséget, a finom, lírikus hangját, bölcselő verselését és a társadalmi kérdések iránti érzékenységét és következetes kiállását tartja legjellegzetesebb vonásának az irodalomtörténet.
Gyönge testű, beteges, elmélkedő és szemlélődő, visszahúzódó emberként ismerték, a világ talán legszemérmesebb költője, ahogy Babits mondta, és aki Sík Sándor költőtársa meglátása szerint meditatív, filozofáló, a létezés végső kérdései felé nyitott személyiség, ,,papi lélek" volt. Mindemellett az erdélyi szellem ébresztésekor a holtakat is felkürtölte volna a sírból, ha kell, s a vészterhes időkben Erdély ,,leghangosabb lelkesítője tudott lenni, [...] vezérdalnoka, harcos énekese".
Reményik Sándor sírköveA költészet Reményik számára mindig is belső parancsok szerint vállalt, közösségi és embert formáló vállalkozást jelentett, amely egyszerre egyetemes és személyes, sokszor szakrális jellegű, de sohasem pusztán önkifejezés, hanem feladat és szerep. A költőt a lelkek építészének tartotta. Költeményei bővelkednek a természeti képekben, fontos szerepet kap bennük a szimbolizmus, költészete nyitott a filozófiai kérdésekre, és felbukkan benne a humor is. Újfent Babits Mihály szavaival élve, Reményik verseinek ,,külső formája semmivel sem vonta magára a figyelmet, holott ezidőtájt a magyar líra éppen javában tombolt a lázadó formák vajúdásaiban és csillogásaiban". A jólfésültség csak annyira jellemzi, ,,hogy a külső forma még pongyolaságával se tűnjön szembe". Ez a modernséggel, divatossággal szembenálló formai szerénység, ez a természetesség Reményik sajátja, formavilágát nem az újszerűség jellemzi, idegen tőle bármiféle póz. Ezzel szemben mondanivalójában a lehető legnagyobb célt tűzte ki: az emberi természet, a lélek titokzatosságával foglalkozva az emberhez méltó életet az ,,örökös jobbulásban" látta. A humánumot, az erkölcs diktálta feladatokat fogalmazta meg a személyes élmények és az egyetemes igazságok szintjén is. Mindig önmaga jobbik énjét kereste, vallotta, hogy az istenségnek egy szikrája ott rejtőzik mindenkiben, és azt a felszínre kell hozni a rárakódott ,,világ-szenny alól". Önmaga meghaladására törekedve vált egyre jobbá, saját személyisége fölé emelkedve verseiben egyre gazdagabb és több lett. Ezt a viszonyulást Németh László így látta: ,,Nincs ennek a forrongó világnak jellemzőbb lírikusa, mint Reményik. [...] türelem, szeretet, minden csepp erő megbecsülése hatja át, s emberi emelkedése megérzik lírájában is".
Az így megélt élet adja versei súlyát is. Bár betegségei miatt sok időt töltött szanatóriumokban és népének,Reményik Sándor arcképe hazájának felmorzsolódása is elkerülhetetlennek tűnt, mégis az életet hirdette. A költészetének egészén végighúzódó elmúlás-motívum, a halál filozofikus, melankolikus sejtelme egyre inkább valóságossá vált, hogy aztán egyfajta szelíd megnyugvásban oldódjon fel: a halálhoz való viszonyát egy másfajta, ismeretlen lét birodalmába való átkelés képzete jellemezte. Számára a halálban nem az elmúlás félelme vagy döbbenete, hanem az élet tényének áhítatos csodálata fejeződött ki. A halál közelségében Reményik nem a mulandó dolgokat hajszolta, hanem az örök értékek fénye felé tekintett, költészetében a halál nem a tragikumnak, hanem a végtelenségnek, az élettel és a transzcendens értékekkel szembeni alázatnak, és az ezek szolgálatával kivívható halhatatlanságba vetett hitnek a kifejezése. Ez a világnézeti meggyőződés a földi élethez való viszonyát is meghatározta.
Reményik Sándort a személyes és történelmi szenvedésekben megtisztuló, példaértékű életéért, és az ebből az erőből kincsekként születő verseiért tisztelték kortársai, s ezért emlékezünk rá mi is. Formai szempontból voltak nála nagyobb mesterei is a verselésnek a magyar lírában, de kevesen voltak, akik ennyire természetes hangon tudtak volna annyi értékes gondolatot és nemes érzelmet közvetíteni, mint ő. A költészeten túl magatartást és mintát is jelent Reményik Sándor: megmutatja, hogy a költő a maga esendőségében is lehet lélekben harcos. Vallotta, hogy a nemzedékek reménytelennek tűnő sorsában is ott a remény: ,,mert változnak a csillagok felette". De a változások adta esélyhez olyan emberek kellenek, akik ezt felismerik és ki is tudják használni. A hűség, a kitartás, a nyelv és a lélek megőrzése ezért lehet minden lázas, forradalmi tevékenységnél messzebbre vivő, távlatosabb tett - írta több versében. Reményik Sándor a sorsát vállaló, minden viszontagság ellenére is az igazságot kereső és hirdető ember volt.
Az 1941. október 24-én elhunyt költő sírfelirata hűen tolmácsolja életének egyetemes érvényű tanítását: ,,Egy lángot adok, ápold, add tovább..."

Oravecz Péter

REMÉNYIK SÁNDOR VERSEIBŐL
,,Én nem félek a széthulló világtól,Reményik Sándor-emléktábla
Amíg a lelkem erős sziklafészek,
Én csak széthulló önmagamtól félek.
Attól, hogy sorsom kérdéseire
Nem csendül bennem méltó felelet.
A terméketlen fájdalomnak kelyhe
Múljék el tőlem Uram, ha lehet."
(Kétféle fájdalom)
,,Mikor eljő az ítéletnek napja,
A végső nap
S a maga jussát minden szív kikapja,
Mikor a Bíró rátekint merőn:
Egyensúlyozni bűnök tonnasúlyát,
Egy hópehely a másik serpenyőn;
Lángtengerek közt keskeny tejfolyó,
Kárhozat-földjén üdvösség-barázda:
Jóakarat - elég lesz ez a szó?..."
(Jóakarat)
,,Királyibb ábrándom van nékem,
Míg nemtelen fémek között
Vergődöm a vak sötétségben,
Kétségbeesve magamon:Reményik Sándor fényképe
Az engedetlen anyagon.
Elkésve tán, de egyre mégis
Feszül bennem az akarat:
Látszat-életből, tetszhalálból,
Vak indulatból, sötét sárból
Kicsikarni az aranyat."
(Alchimia)
,,Örök fény, mit akarsz velem?
Mondd, mért csaltál elő
A fénynemjárta jótékony homályból?
Aranyfogóval mért kényszerítettél
Elhagyni bűvös rejtekhelyemet?
Mit akarsz velem, örök napmeleg?
Öntudatlanság alvó éjjeléből
Felsajgó öntudatra
Riasztón mért vertél fel engemet?
Azt akarod, hogy levél legyek,
S reményzöld ruhám' átüsse a jég,
Ha forró május tikkadt alkonyán
Hirtelen, tompán megdördül az ég?
Azt akarod, hogy levél legyek,
És nyári napok gyötrelmes során
Megbarnítson majd perzselő heved,
S hazámtól, fámtól eltépjen az ősz?
Mit akarsz velem, örök napmeleg?
Vagy talán abban nyugodjunk mi meg,
Mi hervadásra ítélt levelek,
Hogy forró, gyilkos órán árnyat adtunk
Valakinek, ki megpihent alattunk?"
(Egy rügy a naphoz)
,,Akarom: fontos ne legyek magamnak.
A végtelen falban legyek egy tégla,
Lépcső, min felhalad valaki más,
Ekevas, mely mélyen a földbe ás,
Ám a kalász nem az ő érdeme.
Legyek a szél, mely hordja a magot,
De szirmát ki nem bontja a virágnak,
S az emberek, mikor a mezőn járnak,
A virágban hadd gyönyörködjenek.
Legyek a kendő, mely könnyet töröl,
Legyek a csend, mely mindíg enyhet ad.
A kéz legyek, mely váltig simogat,
Legyek, s ne tudjam soha, hogy vagyok.
Legyek a fáradt pillákon az álom.
Legyek a délibáb, mely megjelen
És nem kérdi, hogy nézik-e vagy sem,
Legyek a délibáb a rónaságon
Legyek a vén föld fekete szívéből
Egy mély sóhajtás fel a magas égig,
Legyek a drót, min üzenet megy végig
És cseréljenek ki, ha elszakadtam.
Sok lélek alatt legyek a tutaj,
Egyszerű, durván összerótt ladik,
Mit tengerbe visznek mély folyók.
Legyek a hegedű, mely végtelenbe sír, Reményik Sándor szobra
Míg le nem teszi a művész a vonót."
(Akarom)
,,Én csak kis fatornyú templom vagyok,
Nem csúcsíves dóm, égbeszökkenő,
A szellemóriások fénye rámragyog,
De szikra szunnyad bennem is: Erő.
S bár irígykedve holtig bámulom
A dómok súlyos, drága titkait,
Az én szívem is álmok temploma
És Isten minden templomban lakik."
(Templomok)
,,Ragyogj, ragyogj,
Örökkön tiszta kép
E lélek vízalatti, mély egén,
Én már tudom: Csak azt nem vesztem el.
A miről sose mondhatom: enyém.
Ragyogj, ragyogj
Éjféli Csillag, lelkem mély egén."
(Csillag a víz alatt)
,,Egy istenarc van eltemetve bennem,
A rárakódott világ-szenny alatt.
A rámrakódott világ-szenny alól,
Kihűlt csillagok hamuja alól
Akarom kibányászni magamat.
Egy istenarc van eltemetve bennem,
S most ásót, kapát, csákányt ragadok,
Testvéreim, jertek, segítsetek,
Egy kapavágást ti is tegyetek,
Mert az az arc igazán én vagyok.
Egy istenarc van eltemetve bennem:
Antik szobor, tiszta, nyugodt erő.
Nem nyugszom, amíg nem hívom elő.
S bár világ-szennye rakódott reája,
Nem nyugszom, amíg nem lesz reneszánsza."
(Istenarc)


Reményik Sándor -Kegyelem Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2014-08-19 08:14:29
feltöltő: carrot
nézettség: 157
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: Reményik Sándor -Keg,
kategória: felnőtt
leírás: Reményik Sándor -Kegyelem

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nincs Cím
  2014-08-19 08:08:05, kedd
 
 A méregtelenítő kúra felesleges: pénz- és időkidobás - állítják brit szakértők. Ehelyett igyunk este egy pohár vizet és aludjunk nyolc órát. A többit megteszi a szervezetünk.Felesleges a diétázás, a különböző kapszulák szedése és más idő-és pénzrabló foglalatosságok - ezt egy új kutatás mutatta ki, amely a vízivást ajánlja és utána a megfelelő ideig tartó alvást, körülbelül nyolc órát. Szerintük ennyi elég ahhoz, hogy a mindennapi ártalmakat kompenzálja a testünk - írja a brit lap, a Daily Mail.
Az csak egy mítosz, hogy a méregtelenítést diétázással vagy pirulák szedésével, testet beborító méregtelenítő lepedőkkel meg lehet gyorsítani. A belek ugyanis már a legtöbb mérget megakadályozzák abban, hogy bejussanak a szervezetünkbe, a többit pedig a máj elintézi.
A brit jótékonysági szervezet, a Sense About Science által most összeállította a Making Sense Of Chemical Stories címet viselő útmutatóját. A kiadvány címét magyarra talán azzal fordíthatnánk: Vegyi anyagok ésszerű használata. A kötet azt állítja, hogy nincsenek méregtelenítő tabletták, nincs méregtelenítő testborítás, nem kell gyógynövény-oldatokat inni, és nincs “detox-diéta" sem, amelyeket a reklámok sugallnak.

Méregtelenítés helyett: alvás és egy pohár víz (Fotó: Europress)
Méregtelenítés helyett: alvás és egy pohár víz (Fotó: Europress)
Ehelyett inkább spóroljunk. Igyunk vizet és aludjunk - ismétli sokadszor a brit lap. Alan Boobis, az Imperial College London toxikológusa - aki az útmutató egyik szerzője - szerint azért elég ez, mert a szervezet saját méregtelenítő rendszerei rendkívül kifinomultakés sokoldalúak. Erre már csak az evolúció miatt is szükség volt, hiszen környezetünk számtalan veszélyt hordoz, amelyek elhárítására fel kell készülnie a testünknek.

Dr. John Hoskins, aki független toxikológiai tanácsadó, még keményebben fogalmazott: améregtelenítés során egy dolog veszt a súlyából: a pénztárcánk. John Emsley vegyész és népszerű tudományos művek szerzője, szintén a szkeptikus a herbateákat és a “varázsvizeket" illetően. A dietetikus Catherine Collins pedig marketingmítosznak nevezte a méregtelenítést.

http://diabetika.info/meregtelenites-helyett-alvas-es-egy-pohar-viz/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kemó terápiát alkalmazók gyilkossággal vádolhatóak ?
  2014-08-19 08:06:37, kedd
 
 A kemó terápia alkalmazása azért bűncselekmény , mert a gyilkos terápia helyett megbízhatóbb eszközök gyógyszerek állnak rendelkezésünkre . A betegeknek ki kell követelni a Cannabisszal való gyógykezelést ! A TBT-től ki kell kényszeríteni a finanszírozását . Ha a Kemót tovább finanszírozza , felelősségre kell vonni őket , mert nyereségvágyból elkövetett gyilkossággal vádolhatóak..

Jól látni hogy a színész mennyire leépült a kemótól...életet ellenes , hiszen az alkalmazott műszereket , eszközöket is a veszélyes hulladék zsákjába kerül...és alapos kézmosás szükséges , miután a betegnek beadták a mérget ..
De hogy lehet ekkora ökörséget támogatni , és hasznot húzni belőle ! ? ...hiszen teljesen szétveri az immunitást !

Szorgalmazni kéne a megelőzés és szűrést , és propagálni ! Bezárni olyan boltokat amik tartosító szerekkel átitatott élelmiszereket árusítanak...megbüntetni azokat , akik engedélyezték a forgalmazásukat , hogy a polcra kerüljön !
Ha a kormánynak fontos a nép egészségügye , azonnal cselekszik , és kemó helyett ezerszer bizonyított canabisz készítményeket veti be a rákterápiánál !

Magyarország első helyen áll a rákos megbetegedések listáján a világon !...égbekiáltó !

...és addig marad az ima

-répaati-
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy orvos kitálal: a dehidratáció okozza a legtöbb betegsége
  2014-08-19 08:04:49, kedd
 
 A víz egészségre gyakorolt hatásáról, a dehidratációról, a vízivás fontosságáról, a víz szerepéről egészségünk megőrzésében és a gyógyításban, illetve a betegségek kialakulásáról a dehidratáció miatt egy iráni születésű orvos Dr. Fereydoon Batmanghelidj korszakalkotó felfedezéseket tett.


Dr. Fereydoon Batmanghelidj szerint a dehidratáció a mögöttes oka sok krónikus ,,betegségnek". A víz, só és ásványi anyagok megfelelő bevitele megelőzheti a betegségek kialakulását, illetve visszafordíthat már megtörtént károsodásokat. Az úgynevezett ,,modern" gyógyászat még mindig a vírusokat és a géneket hibáztatja a degeneratív állapotok nagy része miatt, és a gyógyszeripar dollármilliókat vesztene, ha az emberek a víz természetes gyógyító tulajdonságára támaszkodnának a drága és mérgező gyógyszerek helyett.

Dr. Fereydoon Batmanghelidj hivatalos weboldala: www.watercure.com

A víz hiánya a testünket a stressz, majd a betegség állapotába juttatja - orvosi előadás
1.) Miért van szükség vízre?
2.) Miért juttatja a víz hiánya a testet stressz állapotba és betegségbe?
3.) Nagyon egyszerű módszerek, amivel fenntarthatjuk a kicsattanó egészségünket
Többek között ezek kerültek elmondásra Dr. Fereydoon Batmanghelidj 2003. márciusában, Washington D.C.-ben, az Állami Egészségügyi Fórumon tartott előadásán.

Ennek a bizonyos előadásnak az átiratából idézünk részleteket, amik a vízivás és a betegségek közötti összefüggésekre és a gyógyszeripari elnyomásra hívja fel a figyelmet.A dehidratáció és a betegségek - orvosi előadás
Dr. Fereydoon Batmanghelidj M.D. — Állami Egészségügyi Fórum, Washington D.C., 2003. március 28-30.
,,Amit nekünk, orvosoknak az orvostudományi iskolákban tanítanak, egy alapvetően rossz tudományos feltevésen alapszik. Az orvostudomány sok hibás feltevésen alapszik. A 20. század tudománya hibás, az emberi testről alkotott tudás »sötét kora«. A 20. század orvostudománya, hogy »tudományosnak« tűnjön, sok mindent megmagyarázott és megbélyegzett, könyveket írt, még több könyvet az emberi testről, a betegségekről, de minden, amit leírtak, nem volt más, mint az »ismeretlen etiológia* betegsége«. Megmagyarázták őket, de senki sem tudta, hogyan alakulnak ki. Később elkezdték a vírusokat hibáztatni, majd a pácienst okolni, mondván ez »genetikai«. Így, az orvosi társadalom, hogy leplezze az emberi szervezetről alkotott tudásának hiányát, bélyegeket hozott létre és a személyt kezdte okolni. Ez volt a 20. század orvostudománya. Az én felfedezéseim eredményei, amik tisztázzák, hogy az emberi test, vagy bármilyen élő anyag a víz jelenléte által szabályozott, egy paradigmaváltás az emberi test megértésének egyetértett oldaláról az emberi test megértésének megoldást kínáló oldalára."

* Etiológia a dolgok ok-okozati összefüggéseinek tanulmányozását jelenti.

Az orvostudomány új igazsága: a degeneratív betegségek és a vízhiány
,,...Így a 21. századi gyógyászatban az új igazság, hogy a fájdalmas és degeneratív betegségek elsődleges oka, beleértve a rákot és az AIDS-et is a dehidratáció. Tévútra mentünk az orvostudományban és nem ismertük a hisztamin* szerepét az emberi testben, át kell formálnunk a megértésünket, mert most már ismerjük a megoldást sok olyan beteg állapothoz, amiket anti-hisztaminokkal** kezelnek, és ez a megoldás a víz."

*A hisztamin az élő szervezetben jelen lévő természetes anyag, mely részben a szervezetben termelődik, részben pedig élelmiszerekkel kerül be. A sejtekből felszabadulva gyulladásos (pl. asztmás vagy szénanáthás) reakcióhoz vezethet. Dr. Batmanghelidj forradalmasította a hisztaminról alkotott elképzeléseket, felfedezései szerint ugyanis ez az az anyag a testben, ami az idegrendszeren keresztül, a legfőbb felelőse a test vízszabályozásának.

**Az anti-hisztamin a hisztamin hatását gátló anyag. Gyógyszerként használatos például allergiák, túlérzékenységi reakciók kezelésében.

Az orvosok gyógyszert adnak olyan panaszokra, amit igazából a dehidratáció okoz
,,A víz domináns és életbevágó szerepét az egészségben és a jólétben az orvosi és tudományos körök ignorálják és ezáltal lehetővé tették a gyógyszeriparnak, hogy rászedjék a társadalmat. De, amit ez az iparág megtett a pénzügyi nyereségért, megfelel egyfajta terrorizmusnak, mert terrorizálják az embereket a taktikájukkal, miszerint félelmet ébresztenek a tv-n és a médián keresztül és ráveszik az embereket, hogy orvoshoz menjenek és gyógyszerek felírását követeljék. Egyik ilyen például az asztma. Az asztma a dehidratáció állapota és az egyik hirdetés, amit mostanában látok mindenütt, ezt mondja: »Az életnek kellene elvennie a lélegzetedet, nem az asztmának.«"

,,Ne hallgass arra, amit az orvosok mondanak, az orvosok nem tudják mi a baja a testednek, és sajnos az orvosok, akik benne vannak a fő folyásban, biztosan nem tudják. Én sem tudtam, 22 évet kellett eltöltenem kutatással, hogy eljussak a megértésnek erre a fokára."

,,Azok, akik az egészségügyi rendszerben úgy döntenek, hogy ignorálják ezt az információt és folytatják a gyógyszerek használatát olyan esetek kezelésére, amiket alapvetően a dehidratáció és ásványianyag hiány okoz, a gondatlanságból elkövetett bűncselekmény vádjának vannak kitéve."

,,...ma egy »betegápoló« rendszerünk van, ahol az emberek egyre betegebbé és betegebbé válnak, és ahol a receptre felírt gyógyszerek csak az USA-ban 150 000-200 000 embert ölnek meg évente, - nem »orvosi hiba«, hanem a felírt recept a hibás - pedig pontosan betartották az orvos utasításait. Minimum 200 000 ember hal meg minden évben. Két millió ember lesz betegebb Amerikában a receptre felírt gyógyszerek által, mert az orvosi társadalom soha nem értette meg a dehidratációt és a dehidratációt orvossággal kezelték."

Honnan tudod, hogy dehidratált a szervezeted?
,,Hogyan mutatja meg magát a dehidratáció? Négy fő módja van: érzékelések, víz adagolási programok, a test vízért való krízis kiáltásai és betegségek szövődményei. És tudd, hogy egy betegség szövődménye lehet a halál is. Szomjúságérzet,fáradtság érzet, akkor is, ha nem dolgoztuk magunkat halálra aznap, az első dolog, amit érzel, ha felkelsz reggel, amikor úgy érzed nincs kedved kiszállni az ágyból, mind azért van, mert dehidratált vagy. Ilyenkor jobban teszed, ha azonnal megiszol egy-két pohár tiszta vizet. A nyolc óra alvás alatt megtagadtad az agyadtól az energiát, a hidroelektromosságot*, és a dehidratáció miatt fáradtnak érzed magad. A víz, mint egy »jó arcon csapás«, 3-5 percen belül kiránt az ágyból."

* Hidroelektromosságnak a víz segítségével nyert elektromosságot nevezik. Az agy 80%-a víz és 25 milliárd idegsejtből áll, amelyek egy kiterjedt elektromos hálózatot alkotnak.

A dehidratáció további tünetei
“Felhevültség, ingerlékenység, nyugtalanság, levertség, depresszió, alkalmatlanság érzése, nehéz fej, sóvárgás, tériszony, mind a dehidratáció komplikációja. A depresszió biztosan a dehidratáció egyik jele."

,,A test aszályprogramja: a szervezet igazi szomjazásának jele az asztma, allergiák, magas vérnyomás, idős kori cukorbetegség és az autoimmun betegségek. Ezeket mind a dehidratáció hozza létre."

Egyszerű gyógymód sok betegség ellen
,,...Tehát a víz egy ismeretlen tényező, amit Isten megmutatott az emberiségnek gondterhelt és ínséges időkben, amikor a gyógyszeripar rabszolgái és az orvostársadalombeli kollégáim nemtörődömségének áldozatai vagyunk. A kezelési eljárás nagyon egyszerű: először állítsd meg a dehidratációt. Szükséged van vízre rendszeresen,szükséged van sóra (ásványi anyagokra) rendszeresen. Szükséged van a napi mozgásra,mert az agyad kémiai működése attól függ, hogyan mozgatod az izmaidat."

"...Vízre az étkezés előtt van szükséged. Az első dolog legyen reggel, ha felébredsz, hogy igyál két pohár vizet, hogy megszüntesd az éjszakai dehidratációt. Aztán vízre van szükséged fél órával étkezés előtt, mert, ha szeretnéd megemészteni az ételt, akkor jobb, ha megadod neki a vizet még előtte. Szükséged van egy pohár vízre két és fél órával étkezés után is, hogy befejezd az emésztési folyamatokat és hidratáld a területeket, amik vizet veszítettek a keringés miatt. Minden negyed liter vízhez szükséged van egy negyed teáskanálnyi sóra, és szükséged van még más ásványi anyagokra is,hogy szabályozni tudd azt a vízmennyiséget, ami a sejtek belsejében tárolódik."

,,...Erről az információról szónokolni kell, szájról szájra kell terjeszteni, mindenféle formában, ahogy csak lehetséges, mert nincs más mód arra, hogy megtörjük a gyógyszeripar a társadalom nyakán és torkán tartott szorítását. Elkezdtem egy ügyvéddel tárgyalni arról, hogy eljárást indítsunk az FDA* ellen, mert úgy hiszem az FDA hanyag volt a közönség informálásával kapcsolatban és teret adott a gyógyszeripar módszereinek, hogy a dehidratációt gyógyszerekkel kezeljék, és úgy vélem, hogy azezzel okozott kár sok gyermeknek hoz kényelmetlenséget és elhúzódó problémákat.Tizenöt millió asztmás gyermek van Amerikában..."

*Food And Drug Administration, az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerbiztonsági Felügyelet, a hatóság, ami többek között a gyógyszerek és élelmiszerek engedélyezésért felelős.

,,...Osszátok meg Isten ezen áldását másokkal, és szálljatok szembe a jelenlegi egészségügyi rendszerrel és azokkal, akik még nem tudják, hogy a krónikus dehidratáció a legtöbb degeneratív betegség gyökere az emberi szervezetben."

Forrás http://www.tudasfaja.com/egy-orvos-kitalal-a-dehidratacio-okozza-a-legtobb-betegs eget-a-gyogyszermaffia-melyen-hallgat/?fb_ref=recommendations-bar
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Milyen hatása van a férfi intimtornának?
  2014-08-19 08:03:21, kedd
 
 Férfiegészség

Hogy soha kelljen a párodtól azt hallanod: Ne most, fáradt vagyok nincs hozzá kedvem. 10 ok, amiért érdemes megtanulnod férfikén is az intim tornát!

1. Kifejezetten megnő a potenciád, a potenciád biztonsága és kontrollja. A gyakorlástól fokozódni fog a szexuális vágyad és teljesítményed.

2. A megedzett gátizmaid biztosítják a hímvessződ erekciós magasságát. Az erekciós magasságod fontos a párod intenzív hüvely orgazmusához.

3. Újra megnő az önbizalmad, az önértékelésed és a kisugárzásod. Aktiválódik a szexuális energiád, ami intenzíven ellátja a férfi szerveidet. Oldódnak a lelki feszültségeid, ami fontos szempont a munkád eredményességéhez a párkapcsolatodhoz és az önértékelésedhez. Ezáltal magabiztossá válsz.

4. Elbúcsúzhatsz a prosztata problémáktól, mert javul a prosztata funkciója és ürülése. Jobbá válik a vizeletürítésed, és a vizelet megtartási képességed.

5. Az aranyér érezhetően visszahúzódni és a végbélzáróizom szorosan tud zárni.

6. Megerősödnek a hímvessző, a végbél, a here, és a prosztata működését serkentő izmok.

7. Búcsút inthetsz a korai magömlésnek, hiszen ezekkel a gyakorlatokkal tudod szabályozni, hogy meddig tartson az aktus és mikor legyen ejakulációd.

8. A férfiasságod ellátó kapilláris érhálózat kitágul, így több tápanyag és oxigén jut ezekre, a területekre, javul gátizmok és férfi szervek vérkeringése.

9. Erős és biztonságos lesz a szél és széklettartási képességed, ezért nem fogsz váratlanul nehéz helyzetbe kerülni, ha ürítési ingered támad.

10. Fokozódik a herék hormon-, és spermatermelő funkciója. Erősödik a spermád, kilövellése, mennyisége és minősége.

testtartas Olvass több cikket az intimtornáról!
A férfi intim torna tanfolyam

A tréningemen olyan speciális gyakorlatokat tanulhatsz, amelyek intenzív hatást fejtenek ki a hímvesszőre, a prosztata alatti, here fölötti és a végbél körüli izmokra. Ezeknek az izmoknak az erejét és koordinációját fejlesztő gyakorlatok kombinációit ismerheted meg.

Megtudhatod, hogy mi jó a nőknek

Mi a férfi és női test felépítésének, működésének hasonlóságai és különbözőségei, a szexualitásunk igényei. Hogyan tudod a férfi szerveid egészségét megtartani és a férfiasságod hosszú távúon megőrizni.

Megismered azokat a gyakorlatokat, amelyek serkentik a szexuális funkciókat, növelik a hormon kiválasztást megszűntetik a székrekedést, az aranyeres panaszokat és megelőzik a here-visszértágulatból származó tüneteket. Felgyorsítják az esetleges műtét utáni felépülést. Energetizálják a férfi szerveket és a legoptimálisabb állapotba hoznak, ha mégis műtét előtt állsz.

A PC izmok (gátizmok) egy olyan terület a testünkben (nőknél és férfiaknál egyformán) aminek rendszeres edzése nagyon jelenősen felturbózza a szexuális teljesítőképességet. Ne legyél elfogult magaddal, azt gondolván már mindent tudsz, mert ezen a területen mindig lehet újat tanulni!

http://napidoktor.hu/blog/korkep/ferfiegeszseg/milyen-hatasa-van-a-ferfi-intimtor nanak/
Közzétéve ennyi ideje: 16th July, szerző: Répa Ati
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/28 oldal   Bejegyzések száma: 279 
2015.03 2015. Március 2015.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 282 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 90
  • e Hét: 705
  • e Hónap: 9610
  • e Év: 28222
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2010 TVN.HU Kft.