Regisztráció  Belépés
eva6.blog.xfree.hu
Hogy boldog lehess három kincset keress Hit,Remény,Szeretet vezéreljen Tégedet Doros Ferencné
1957.08.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/46 oldal   Bejegyzések száma: 452 
Szennyeződött tej
  2018-09-18 09:17:08, kedd
 
 
Az áruházlán sajátmárkás teje a gyártási folyamat során szennyeződött, érzékenyebb embereknél a tej elfogyasztása hányást, hasmenést, hidegrázást okozhat!
Hirdetes
Fogyasztói bejelentés alapján vizsgálta a Nébih a 22.01.2019. minőségmegőrzési idővel ellátott, 2,8%-os, 1 literes S-Budget UHT tejet. A termék mikrobiológiai szennyezettségét a laboratóriumi vizsgálatok is megerősítették, ezért a Nébih elrendelte annak forgalomból való kivonását és fogyasztóktól történő visszahívását.
A termék a gyártási folyamat során szennyeződött, érzékenyebb embereknél a tej elfogyasztása enteriális tüneteket (hányás, hasmenés, hidegrázás) okozhat.

Azonosító adatok:

terméknév: S-BUDGET UHT tej 2,8% 1l
minőségmegőrzési idő: 22.01.2019.
gyártó üzem engedélyezési száma: HU 260 EK
forgalmazó: SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft.

A hatóság kéri, hogy aki rendelkezik a fenti azonosító adatokkal ellátott termékkel, ne fogyassza el. Az érintett üzletlánc tájékoztatása szerint a visszavitt termékek vételárát megtérítik a vásárlóknak.

(Forrás: Nébih)

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Facebookon kaptam
  2018-09-17 13:38:33, hétfő
 
 


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ilyen lesz a 2018/2019-es tanév: itt van az összes fontos dá
  2018-09-02 11:39:17, vasárnap
 
  A tanév 2018. szeptember 3-án, hétfőn kezdődik, az utolsó tanítási nap pedig 2019. június 14-én, pénteken lesz, vagyis jövőre még biztosan nem lesz hosszabb a tanév - derül ki a 2018/2019-es tanév rendjéről szóló rendeletből. A tanítási napok száma 181, a szakgimnáziumokban 179, a gimnázumokban és a szakközépiskolákban 180, ennyiszer kell iskolába menni szeptember és június között.

A tanítási év első féléve 2019. január 25-ig tart, az iskolák 2019. február 1-ig értesítik a diákokat és a szülőket az első félévben elért eredményekről.

Tanítási szünetek

Az őszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2018. október 26. (péntek), a szünet utáni első tanítási nap 2018. november 5. (hétfő).

A téli szünet előtti utolsó tanítási nap 2018. december 21. (péntek), a szünet utáni első tanítási nap 2019. január 3. (csütörtök).

A tavaszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2019. április 17. (szerda), a szünet utáni első tanítási nap 2019. április 24. (szerda).
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kányádi Sándor Még süt a nap
  2018-09-01 11:38:41, szombat
 
  Még süt a nap, még sütöget,

csak reggelente van hideg,

csak estelente kéldegél

újra és újra föl a szél.

Csak az éjszakák, csak azok

hűvösek, mint a csillagok.

Napközben meleg van , meleg.

Sütkéreznek a verebek.

Duruzsolnak a darazsak.

Napfényben fürdik a patak.

Gúnárok, gácsérok, tojók

élvezik még az úsztatót.

De a reggeli hideget

feledni többé nem lehet,

sem az esték, sem a sötét

éjszakák csillag-hűvösét;

tudják mindezt a levelek,

s a fának búcsút intenek. 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Facebookon kaptam
  2018-09-01 09:57:50, szombat
 
  SZIA DRÁGA BARÁTNŐM SZÉP JÓ REGGELT ÉS NAPOT KÍVÁNOK! PUSZI
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyász: végső búcsút vettek Székhelyi Józseftől
  2018-08-26 15:12:54, vasárnap
 
  A színészlegenda szerdán hunyt el 71 éves korában súlyos betegség után. Székhelyi Józsefet a Madách Színház és Szeged önkormányzata saját halottjának tekinti. Családja, barátai, színésztársai, tisztelői végső búcsút vettek a színésztől, akinek a halálhíre az egész országot megrázta.
Link


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ez a 4 csillagjegy a vasárnapi telihold nyertese Augusztus
  2018-08-26 13:00:59, vasárnap
 
  Augusztus 26-án, vasárnap ismét telihold ragyog az égen. Ez nemcsak rendkívül látványos égi jelenség, de olyan energiákat is áraszt, amelyeket nagyon sokan megéreznek, megszenvednek. Ezek a csillagjegyek különösen erősen érzik majd a telihold energiáit, azoknak köszönhetően különleges lehetőség nyílhat meg előttük. Vajon te is köztük vagy?


A Halak teliholdkor végleg lezárhatja a múltat
augusztus telihold energiák halak horoszkópA Halak alapból is nagyon érzékeny, empatikus és érzelmes csillagjegy. Az asztrológia többek között a Holdhoz társítja az érzelmeket, az érzéseket. A vasárnapi telihold éppen a Halak jegyében ragyog majd, ráadásul uralkodó bolygójával, a Neptunusszal is együtt áll. Nem véletlen, hogy ez a csillagjegy különösen erősen érzi a vasárnapi telihold hatását, amit ugyanakkor nagyon pozitívan használhat fel. A múltbeli emlékek, a megbánások vagy a rossz fordulatok sora, amelyek az elmúlt hat hónapban kísérték őt, végre megszűnnek, végre valóban fellélegezhet. Érdemes ebben a néhány napban gondolatban visszamenni azokhoz az eseményekhez, ahol az nehézségek elkezdődtek, és új utat, új célokat kitalálni, kigondolni. A meditáció teliholdkor a leghatékonyabb, érdemes élni a kedvező energiákkal. Az év vége felé közeledve új szerelem, új pénzügyi lehetőségek, munka tűnhet fel a horizonton. Az augusztusi telihold ideális időpont lezárni a múltat végérvényesen, és megnyílni az új lehetőségek előtt.

A Szűz érzelmeit felkavarja a telihold
augusztus telihold energiák szűz horoszkópA Nap a Szűz jegyébe lépett augusztus 23-án, ezért pontosan szemben áll a Holddal. Ezért is lesz vasárnap telihold. Amikor a Nap szemben áll a Holddal, az asztrológia szerint a kapcsolatokban is ellentmondások alakulhat ki, mert nem tudni, mit akar az egyik, és mit akar a másik fél. A Szűz számára mindez pedig annyit jelent, hogy most jobb elkerülnie az olyan eseményeket, amelyek érzelmileg felkavarhatják őt. Teliholdkor egyébként is hajlamosabb lehet felróni a hibákat, a hiányosságokat, de túlzottan szigorúan tekinthet magára és másokra is. Az augusztusi telihold energiáját érdemesebb arra használni, hogy megtervezze, és beossza az előtte álló feladatokat. Például, hogyan dolgozhat kevesebb energiabefektetéssel hatékonyabban. A barátságok és kapcsolatok tekintetében most jobb néhány napig kicsit hátralépnie. A Hold-Nap szembenállás szerint könnyen elveszítheti a rá jellemző objektivitást, és a megszokotthoz képest is feszültebb, türelmetlenebb lehet. Csak arra kell emlékeztetnie magát, hogy az idő most is az ő oldalán áll...

A Bak a siker útjára léphet
augusztus telihold energiák bak horoszkópMind a Nap, mind a Hold pozitív fényszöget alkot a Bak uralkodó bolygójával, a Szaturnusszal. A Halakhoz és a Szűzhöz képest ő jóval könnyebben éli meg az augusztusi telihold hatásait, sőt számára tökéletes lehetőség nyílik véget vetni a múltbeli kudarcoknak, amelyek a munkában, a párkapcsolatában érték. A Bak alapból sem különösebben haragtartó csillagjegy, de most még egyszerűbb lesz megbocsátani és letenni a korábbi fájdalmas érzéseket, emlékeket. A Szaturnusz szeptember 6-ig végez hátráló, avagy retrográd mozgást, majd elindul ismét előre a Bak jegyébe, mely igazán nagyszerű lehetőségeket teremt a munkahelyi, üzleti feladatok végleges befejezésére és megoldására. Az augusztusi telihold energiájával könnyedén lezárhatja tehát a múlt fájdalmait, sérüléseit, és elindulhat a valódi eredmények és a siker útján.

Vízöntő (január 20 - február 19.)
augusztus telihold energiák vízöntő horoszkópA Vízöntő egyik uralkodó bolygója szintén a Szaturnusz, ezért a Bakhoz hasonlóan pozitív fordulatok kezdődnek az ő életében is a vasárnapi telihold hatására. Másik uralkodó bolygója, az Uránusz szintén kedvező fényszögekkel kapcsolódik a Naphoz és a Holdhoz is. Az elmúlt egy évben többször is érezhette feszültnek magát, a helyét sem igazán találta, ennek a kedvezőtlen periódusnak lesz vége, így ő is újra fellélegezhet. Az augusztusi teliholdat érdemes a személyes fejlődése lépcsőjeként felfogni, így érzelmileg is kevésbé megterhelő, másrészt nyitottabban tekinthet a jövő elé is. A telihold segít a múlt fájdalmait begyógyítani, segít bevonzani a megfelelő társat (ha még egyedül él), és elindíthatja őt egy új, és még izgalmasabb kihívásokkal teli életúton.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ősi ír áldás!
  2018-08-26 09:33:46, vasárnap
 
  Nagyon szép olvasd végig! Várom vissza, ha nem bánod, jó? Ősi ír áldás! Különösen szép kelta-ír köszöntő. Ne felejts el kívánni valamit, mielőtt elolvasod!

"Legyen előtted mindig út! Fújjon mindig hátad mögül a szél. S míg újra találkozunk, hordozzon tenyerén az Isten." Eljött a hétnek utolsó napja! Ne búsulj lesz a jövő hétnek is vasárnapja. Addig is kívánom, hogy betegség kerüljön! A küszöbödre a szerencse leüljön! Maradjon is nálad életed végéig Míg csak nyárra ősz jön, a világ végéig! Mosolyt küldök, fogadd el ! És nevess velem ma is ! "Legyen ma béke belül. Bízz abban, hogy pontosan ott vagy, ahol lenned kell.Ne feledkezz meg a végtelen lehetőségekről, amelyek a hitből születnek benned és másokban. Használd azokat, amiket adnak neked, és add tovább a szeretetet, amelyet kapsz. Légy elégedett önmagaddal, úgy ahogy vagy. Hagyd ezt a tudást beépülni a csontjaidba, és add meg a lelkednek az éneklés, a tánc, az ima és a szeretet szabadságát. Ez mindannyiunk számára létezik..
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vasárnap délután búcsúztatják Budapesten
  2018-08-24 08:27:02, péntek
 
  Augusztus 26-án, vasárnap 14 órakor búcsúztatják Székhelyi József Jászai Mari-díjas színművészt Budapesten, a Kozma utcai izraelita temetőben - közölte a család, a Madách Színház és az Élet Menete Alapítvány csütörtökön az MTI-vel. A színész szerdán hunyt el, 71 éves korában, súlyos betegség után. Székhelyi Józsefet a Madách Színház és Szeged önkormányzata saját halottjának tekinti.
Link


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Facebookon kaptam
  2018-08-23 09:23:41, csütörtök
 
  Szia Draga baratnom! Legyen szep a napod! Puszi
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/46 oldal   Bejegyzések száma: 452 
2018.08 2018. Szeptember 2018.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 797 db bejegyzés
e év: 10336 db bejegyzés
Összes: 41588 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1132
  • e Hét: 17720
  • e Hónap: 59826
  • e Év: 977330
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.