Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/742 oldal   Bejegyzések száma: 7411 
Kettős mérce ismét és ismét...
  2019-01-16 23:14:47, szerda
 
  AZ ALÁBBI CÍMŰ CIKKET TALÁLTAM AZ INDEX-HU-N:
"Elkezdték a Dunába lőtt zsidók felkutatását"
https://index.hu/belfold/2019/01/16/zsido_maradvanyok_duna_kereses_izrael_kutatas /?fbclid=IwAR0EXPDte9naxaDBr4Lh_Wr7UvomnGActwKh-4jPTIKsYLKC_AAm74GkC4Q

ERRŐL ESZEMBE JUTOTTAK TEMETETLEN ÉS ELTÜNTETETT HALOTTAINK:

Az 1956-os KOSSUTH TÉRI SORTŰZ HALOTTAIRÓL még most sincs semmilyen információ, hogy mi lett a halottakkal! Nekem Bóna Zsigmond nagybátyámat lőtték szitává 1956. OKTÓBER 25-én a Kossuth téren. Majd a sortűz halottait feldobálták az ÁVH teherautóira - halomba a platóra - és elszállították őket ismeretlen helyre.
A hozzátartozók, zömében lányok, asszonyok, édesanyák, menyasszonyok, feleségek...szerveztek egy tüntetés a pártház elé fekete ruhában és úgy követelték halottaik kiadatását.
Amikor ezt jelentették MAROSÁN GYÖRGYNEK, azt ordította, hogy:
- "Kergesse már szét valaki ezeket a gyászruhás kurvákat!"
Nagymama soha nem tudta meg, hogy mi lett a fiával a halála után. Csak annyit tudott, hogy meghalt.
Láttam őt 1956. karácsonyán fekete ruhában befelé némán sírni!!!!! Ekkortól már két fiát siratta egészen a halálig várva őket vissza!!!! Bóna József nevű fia az Erdélyért vívott harcok során tűnt el 1944-ben a II. világháborúban.
Még kerestetni sem volt szabad, mert 1945 után a kényszersorozott katonákat is úgy emlegették, mint fasisztákat!
Ezért írok és írok a TÉNYEKRŐL, amit oly szorgosan ELHALLGATNAK!!! Most a halottak napja előtt sokat gondolok temetetlen halottainkra... Mert akit nem lehet eltemetni, az olyan, mintha még élne, nem lehet elgyászolni sem....
*
HEGEDÜS ANDRÁS 1994. március 16-án tett vallomást az ügyészségen:

,,... a mi am orf testületünk (K.E.: Központi Vezetőség) létrehozott egy Katonai Bizottságot, ami emlékezetem szerint egészen 28-ig, mint a Párt Katonai Bizottsága szerepelt.
Ebben a Katonai Bizottságban volt
- Apró Antal,
- Fehér Lajos,
- Bata (István),
- Piros (László),
- Földes László.
Mi a Katonai Bizottságot bíztuk meg, hogy megfelelő helyzetben adja ki a tűzparancsot, - tehát mi ez az amorf (K:E:: alaktalan, torz) vezetőség voltunk azok, akik felhatalmaztuk a Katonai Bizottságot, hogy a helyzet értékelésétől függően, az ő megítélése alapján, az ő szakmai tudásuk szerint adják ki a tűzparancsot. Ez meg is történt."
*
https://hu.wikipedia.org/wiki/Heged%C3%BCs_Andr%C3%A1s_(politikus)
*
NA ÉS????: KIT ÉRDEKEL? A MAGYAR KIIRTOTT EMBEREK NEM ÉRDEMELNEK KUTATÁST? A MAGYART BÜNTETLENÜL LEHET IRTANI?
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
1. A természettel összhangban élni tudni és élni hagyni
  2019-01-03 16:00:23, csütörtök
 
  A MAGYART HAGYNI KELLENE VÉGRE TALPRA ÁLLNI

1. rész: A TERMÉSZETTEL ÖSSZHANGBAN ÉLNI TUDNI ÉS ÉLNI HAGYNI

A magyart hagyni kéne végre békében, hogy meg tudjon állni a saját lábán és legalább egyetlen nemzedéket hagyni úgy felnőni, hogy nem IDEGEN ÉRDEKEKET kiszolgáló SZOLGAKÉNT!
*
Az biztos, hogy amikor megfogan egy kicsi élet, abban a pillanatban már jelentkezik egy újabb emberi lény az összes JOGOS SZÜKSÉGLETÉVEL...
Ezeket az alapvető szükségleteket a szülőpárnak és az un. nagy családnak, valamint az őket körülvevő társadalomba szerveződő nagy nemzeti közösségnek KÖTELESSÉGE kielégíteni, mindaddig míg a születést követően felnőtt szuverén személyiség nem válik belőle.
*
Olyan hatalmi és irányítói háttér kell, amelyik biztosítja minden biológiailag érett felnőtt ember számára a TÁRSADALMI FELNŐTTSÉGET!!!! Vagyis, hogy részt véve a társadalmi munkamegosztásban - a társadalmi közösség számára hasznos - munkavégzéssel annyi jövedelemhez jusson, hogy gondoskodni tudjon önmagáról, majd otthont tudjon teremteni, családot tudjon alapítani, ahol felnevelheti utódait, azokat, akik majd megtermelik azokat a szükségleti javakat, amelyek az alapvető szükségletek kielégítéséhez elengedhetetlenül szükségesek élete végéig.
Mindezt úgy, hogy közben ne sértse vele senki másnak az érdekeit...
Vagyis, meg kellene tanulni végre az emberiségnek- az őt körülvevő élővilággal - a TERMÉSZETTEL összhangban élni tudni és élni hagyni egyensúlyát.
*
Ezt az EGYENSÚLYT a Szent Korona-eszme szerinti országlással a magyarság már évszázadok során megteremtette. E-szerint élő magyarság soha nem rombolt és soha nem mások rovására alkotott. A magyarság soha nem tört más népek életére.
*
Ezzel ellentétben, mindig el kellett fogadni az idegen érdekek kiszolgálásának KÉNYSZERÉT.
Ezt a kényszert MEG KELL SZÜNTETNI azzal, hogy visszaállítjuk a történeti ALKOTMÁNYUNK JOGFOLYTONOSSÁGÁT és áttérünk a természetjog alapú gazdaságra.
*
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=71716&n=furaila&blog
*
(Folyt.köv.)
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fontos lenne ismerni ...
  2019-01-02 17:21:37, szerda
 
  ... a CSALÁDI- MAGÁNTÖRTÉNELMÜNKET, mert abból áll össze a HAZA TÖRTÉNELME!
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Szent Korona-eszméről, nemzeti jelképeinkről
  2019-01-02 17:16:41, szerda
 
  Azért tartunk ott a SZENT KORONA-eszmeiséggel, és NEMZETI JELKÉPEINKKEL is, hogy valósággal köpnek rá bizonyos életkörülmények között élő emberek, mert....

Nem is sorolom, mert megtettem már évek, évtizedek óta FOLYAMATOSAN - és hiába, mert örökösen lehurrognak.
Sajnos, ezen elhivatottságommal a pálya szélére száműzve, örökös nehéz-sorsra kárhoztatva kell lennem.
Ezzel egyet is kellene értenem, hiszen ki vagyok én?
Válasz: egy SENKI, mert még a saját létjogosultságom is megkérdőjeleződik fogantatásom és születésem óta! Merthogy, számomra ISMERETLENEK vér szerinti szüleim, vagyis a GENEALÓGIAI MÚLTAM, pontosabban a MAGÁNTÖRTÉNELMEM.
(Mostoháimról, pedig azért nem tudhattam semmit, mert előttem titokban tartották - mondván:
- ,,Nem tartozik rád!".)
*
Nem lenne nagy ügy, ha NEM ilyen ÖNTUDATLANSÁGBAN élnének még rajtam kívül ebben az országban milliónyian!!! Csakhogy, ők önként mondanak le őseik magán-történelmének megismeréséről!
Pedig, igen is előbb a CSALÁDI TÖRTÉNETEKET kellene megismerniük ezeknek az (ÖN)TUDATLAN embereknek! Mert addig, míg azt sem tudja - és nem is érdekli - hogy KI FIA-BORJA, minden erkölcsi alapja adott ahhoz, hogy LESAJNÁLJA a MAGYAR TÖRTÉNELMET úgy, ahogy azt neki HAZUDJÁK az (általános- közép- és főiskolákon, egyetemeken) ISKOLÁKBAN évtizedek óta!

Pedig nagyon fontos lenne ismerni a CSALÁDI- MAGÁNTÖRTÉNELMÜNKET, mert abból áll össze a HAZA TÖRTÉNELME!

Addig, bizony míg ez nem valósul meg, MINDEN ISMERET LÓG A LEVEGŐBEN és képtelenek FELELŐSSÉGGEL megélni MAGYAR ÁLLAMPOLGÁRSÁGUKAT, és ÉLETIDEJÜKET.
Mert, ha ismernék szép-apjuk-anyjuk, ük-apjuk-anyjuk, vagy déd-anyjuk-apjuk történetét - azt, hogy melyik őse hogy halt bele a háborús- ideológiás harcokba, illetve hogyan élte túl az I. vagy a II. világháborút, 1956-ot, vagy a proletárdiktatúrát... - akkor talán okulhatna ősei sorsából! Ezzel a TUDÁSSAL, kialakíthatna egy olyan ÉLETFELFOGÁST, amelyikkel megszülethetne benne egy olyan ÉLETPROGRAM IGÉNYE, amihez hozzáadhatná a szavazófülkében a szavazatát...
Vagyis: FELELŐSSÉGGEL TUDNA VÁLASZ-TANI!!!
*
Abban a SZAVAZÁSBAN úgysincs köszönet, amit a ,,TUDATLANSÁG" és ,,FÉLISMERET" motivál!!!
Lásd Boross Péter nyilatkozatát még 2003-ból a PAKTUMMAL kapcsolatban: Tessék csak beleolvasni ebbe a visszaemlékezésbe, amit külön kiemelnék:

- "...Ezért kötötte meg az ismert paktumot és nem tette lehetővé, hogy a TUDATLANSÁG, vagy FÉLISMERETEK ezt lehetetlenné tegyék."

http://furaila.xfree.hu/256559

Vagyis, szó sem lehetett/lehet valódi VÁLASZTÁSRÓL!!!
*
Bóna Mária Ilona
*!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Merjünk felnőni saját nagyságunkhoz
  2019-01-02 17:14:03, szerda
 
  (Levél-részlet, amit egyik Barátomnak írtam)

"... Igen, szükség van arra a NEMZETMENTŐ programra, amely olyan eszmeiség jegyében fogalmazódik meg, amely valóban FELEMELKEDÉST jelentene hazánk MINDEN egyes állampolgára számára!
*
Ezt az ESZMEISÉGET számomra a MAGYARSÁG ŐSTÖRTÉNETÉBŐL EREDEZTETHETŐ
- LÉLEKERŐSÍTÉS,
- a SZENT KORONA áldásos kisugárzásából meríthető LELKI- és SZELLEMI MEGERŐSÍTÉS,
- valamint a Klebelsberg-i oktatási- és kultuszpolitikai újragondolása és megvalósításának következtében kialakult polgárosodási folyamat jelenti.
*
Vagyis, a magyarság ,,GYÖKEREIBEN" rejlő őskeresztyéni ERŐ megismerése, továbbítása és a magyarság ELHIVATOTTSÁGÁNAK ERŐSÍTÉSE a TUDÁS által.
*
Tehát, ne kicsik "merjünk lenni", hanem MERJÜNK VÉGRE A SAJÁT NAGYSÁGUNKHOZ FELNŐNI!!!"
*
Bp. 2008.
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kettészakadó magyar társadalom helyzetét ...
  2019-01-01 14:49:45, kedd
 
  ... FOLYAMATÁBAN NÉZVE.

Hogy folyamatában és összefüggéseiben is követni tudjuk hogyan jutottunk idáig, vissza kell mennünk az időben. Nem nagyon, "csak" 1945-ig. Akkor ugyanis kezdetét vette az ÚJFAJTA HELYCSERÉS TÁMADÁS a magyarországi népességben... Ezzel a módszerrel valósult meg a PROLETÁRDIKTATÚRA.
*
1956 után folytatódott csakhogy akkor már (a zsidóság elleni numerus clausust is túlszárnyaló) KONTRASZELEKCIÓVAL. Amit az 1963-as amnesztiával kiszabadult 1956-os elítéltektől való rettegés miatt - az un. hármas "T"-vel (TILT-TŰR-TÁMOGAT) valósítottak meg.
Kiépültek a minden gyárban üzemben, intézményben a FÜGGETLENÍTETT kisz- párt- és szakszervezeti bizottságok, és átvették ezen intézményekben az IRÁNYÍTÁST!
*
A MUNKA TÖRVÉNYKÖNYVÉT, pedig átírták... és ami addig alanyi jogon JÁRT a szegényebb népréteghez tartozó proletároknak, már csak ADHATÓ volt. Amit a vállalati- üzemi és intézményi FÜGGETLENÍTETT kisz-párt- és szakszervezeti titkárok döntöttek el a SZEMÉLYZETI vezetővel együtt. Ezért, az amnesztiával szabadultakra teljes marginalizálódás várt, mert valójában soha többé nem lettek szabadok. Egyfajta belső SZÁMŰZETÉS lett a sorsuk a saját hazájukban!!! Ilyenformán HELYET CSERÉLVE, belőlük lettek a nehéz-sorsú TÚLÉLŐ PROLETÁROK. A "T"ámogatottakból, pedig az un "elit" réteg, akik a szocializmus (proletárdiktatúra) haszonélvezői- adózás nélküli jómódú maszekok és jól kereső bürokraták lettek!
*
Ami TRAGIKUS, az az, hogy akiket szegény munkás-paraszt (új-proletár) státuszban ért a rendszerváltozás, azok lettek a kárvallottjaik is, mert az ő fejük fölül kiprivatizálták a gyárakat, üzemeket, részben az intézményeket is...
*
Így fordulhatott elő, hogy ezeket a mesterségesen elszegényített népcsoporthoz tartozókat úgy érte a rendszerváltozás, hogy nem rendelkeztek sem tudásbéli, sem anyagi, sem kapcsolati tőkével a VÁLTOZTATÁSHOZ!!!
*
És, bizony az újgazdag középosztály is magára hagyta őket!!! Ez az újgazdag középosztály aztán alkotta, alkotja a gerincét az új-kapitalista gazdaságnak, melynek a jó fogyasztó KOZMOPOLITÁK MINDEN FELELŐSSÉGET elhárítanak maguktól a szegénységbe taszított és kihalóban lévő népcsoport nehéz-sorsával kapcsolatban.
*
Egyszerűen kivártak és kivárnak a mindenkori hatalmat gyakorló pártok képviselői és velük rokonszenvezőik... Ezért (is) a folyamatos NÖVEKMÉNY a lepusztulásunkat tükröző adatokban!!!
*
Most aztán azért vagyunk nehéz helyzetben, mert ilyen körülmények között kellene nekünk - minden csoporthoz tartozókkal - SORSKÖZÖSSÉGET VÁLLALVA "NEMZET-EGYESÜLNÜNK", hogy MEGMENTSÜK a bevándorlás-inváziót támogató külföldi érdekcsoportoktól és az őket feltétel nélkül kiszolgálóktól közös hazánkat!
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Karácsonykor is itt kísértenek 1956 temetetlen halottai
  2018-12-22 06:03:49, szombat
 
  Nekem Bóna Zsigmond nagybátyámat lőtték szitává 1956. OKTÓBER 25-én a Kossuth téren. Majd a sortűz halottait feldobálták az ÁVH teherautóira - halomba a platóra - és elszállították őket ismeretlen helyre.
A hozzátartozók, zömében lányok, asszonyok, édesanyák, menyasszonyok, feleségek...szerveztek egy tüntetés a pártház elé fekete ruhában és úgy követelték halottaik kiadatását.
Amikor ezt jelentették MAROSÁN GYÖRGYNEK, azt ordította, hogy:
- "Kergesse már szét valaki ezeket a gyászruhás kurvákat!"
*
Nagymama soha nem tudta meg, hogy mi lett a fiával a halála után. Csak annyit tudott, hogy meghalt.
Láttam őt 1956. karácsonyán fekete ruhában befelé némán sírni!!!!!
Ekkortól már két fiát siratta egészen a halálig várva őket vissza!!!!
- Bóna József nevű fia az Erdélyért vívott harcok során tűnt el 1944-ben a II. világháborúban.
Még kerestetni sem volt szabad, mert 1945 után a kényszersorozott katonákat is úgy emlegették, mint fasisztákat!
*
Ezért írok és írok a TÉNYEKRŐL, amit oly szorgosan ELHALLGATNAK!!! Most,karácsony előtt sokat gondolok temetetlen halottainkra... Mert akit nem lehet eltemetni, az olyan, mintha még élne..Azt nem lehet elgyászolni sem....
*
HEGEDÜS ANDRÁS, 1956-OS MINISZTERELNÖK,
https://hu.wikipedia.org/wiki/Heged%C3%BCs_Andr%C3%A1s_(politikus)

1994. március 16-án tett vallomást az Ügyészségen:

,,... a mi am orf testületünk (K.E.: Központi Vezetőség) létrehozott egy Katonai Bizottságot, ami emlékezetem szerint egészen 28-ig, mint a Párt Katonai Bizottsága szerepelt.
Ebben a Katonai Bizottságban volt
- Apró Antal,
- Fehér Lajos,
- Bata (István),
- Piros (László),
- Földes László.
Mi a Katonai Bizottságot bíztuk meg, hogy megfelelő helyzetben adja ki a tűzparancsot, - tehát mi ez az amorf (K:E:: alaktalan, torz) vezetőség voltunk azok, akik felhatalmaztuk a Katonai Bizottságot, hogy a helyzet értékelésétől függően, az ő megítélése alapján, az ő szakmai tudásuk szerint adják ki a tűzparancsot. Ez meg is történt." (Hegedüs András)

(Kéri Edit - Kik lőttek a Kossuth téren '56-ban?)

Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
1. A szarajevói merénylet is provokáció volt (I.vil.háb.)
  2018-12-21 12:08:13, péntek
 
  1. PROVOKÁCIÓ, mint ÜRÜGY (folytatásokban)
Ha visszagondolunk történelmi tanulmányainkra, akkor rájöhetünk arra, hogy mindkét világháborút megelőzte valamilyen PROVOKÁCIÓ, amely esemény ÜRÜGYÜL szolgált a HATALOM számára Magyarország háborúba való beléptetésére!
*
1.) Az I. világháború előtt a ,,szarajevói merénylet", mint provokáció szolgált ürügyül, amiben uralkodói parancsra kellett a magyarságnak részt venni.

A magyarság számára ez a háború is a vesztesek oldalán ért véget.
A Magyar Királyság lakóinak száma a háború előtt 20 886 487 volt és 7 615 117-re esett vissza.
Ezt követően, az igazságtalanul - a ,,KOLLEKTÍV BŰNÖSSÉGRE" hivatkozva - a TRIANONI BÉKEDIKTÁTUMMAL elveszítette Magyarország területének kétharmadát és az azokon a területeken őshonos 3,3 millió magyar lakos került határon túlra!!!
*
Előállt a világon az az egyedülálló helyzet, hogy a maradék Magyarország ÖNMAGÁVAL lett határos!
Pedig, nem is a magyar néphez tartozók akarták azt a háborút, hanem az uralkodói.

Hiszen, KÖTELEZŐ HADRAFOGHATÓSÁG VOLT!

Aki nem teljesítette a behívóparancsot, azt statáriálisan (azonnal) kivégezhették! Éppen ezért, a KOLLEKTÍV BŰNÖSSÉG-ELVE alapján büntetni az össz-magyarságot? a legnagyobb igazságtalanság, ami érhette Magyarországot és a benne élőket!
*
(Folyt.köv.)
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
2. Kassa bombázása is provokáció volt a II.világháború előtt
  2018-12-21 12:04:41, péntek
 
  2. PROVOKÁCIÓ, mint ÜRÜGY (folytatásokban)

Ha visszagondolunk történelmi tanulmányainkra, akkor rájöhetünk arra, hogy mindkét világháborút megelőzte valamilyen PROVOKÁCIÓ, amely esemény ÜRÜGYÜL szolgált a HATALOM számára Magyarország háborúba való beléptetésére!

2.) A II. világháborúba való beléptetésének ÜRÜGYE Kassa - állítólagos szovjet bombázása volt, mint PROVOKÁCIÓ.
Kassa - akkor még - magyar területen található, magyar város volt.
Erre a háborúra is jellemző volt a HATALMI akarat rákényszerítése - a KÖTELEZŐ HADRAFOGHATÓSÁGGAL - az egyszerű magyar emberekre.
A kötelező hadrafoghatóság azt jelentette: hogy aki nem teljesítette a behívó parancsot, azt azonnal ki is végezhették, mint dezertőrt...

Az 1945-ben véget érő II. világháború ismét a vesztes hatalom oldalán érte Magyarországot.
- Ebben az volt a legtragikusabb, hogy. az új kommunistának nevezett HATALOM mégis a kényszersorozott magyar katonát büntette. Egyedül Magyarország nem kerestette a fogságba került ,,honvédő" katonáit .Aki hazavergődött valamilyen fogságból, kikiáltották fasisztának és olyan rendőri felügyeletet kapott és olyan ellenségességet, ami miatt azt kívánta, bárcsak inkább meghalt volna a fronton!
- Aki túlélte a málenkíj robotot a Szovjetunió szibériai településein, az hazavergődve soha többé nem lehetett szabad, mert örökre rásütötték a láthatatlan skarlátbetűt, amit BELÜL a lelkében kellett viselnie, mint a II. világháborúban a zsidóságnak KÍVÜL a ruháján a sárga csillagot.
- Azoknak a horthysta kertgazdálkodást megvalósító kisbirtokos földműves - ,,kuláknak" kikiáltott - magángazdáknak és utódaiknak,
- valamint, az éppen polgárosodó értelmiségieknek, vagy
- a szakmát tanuló iparos - saját műhellyel rendelkező - mesterembereknek...
- a német nemzetiségűeknek...
szóval, MINDENKINEK, akinek nem volt lehetőségük Nyugatra menekíteni családtagjaikat, BELSŐ EMIGRÁNSKÉNT, a társadalom peremére száműzötten (kontraszelektálva) kellett leélni életüket.
Mára már egyértelmű, hogy a II. világháború miatt is KOLLEKTÍVE a MAGYAR NÉPET BÜNTETTÉK az azt kirobbantó HATALOM helyett.
*
Ezért aztán jó lesz vigyázni minden PROVOKÁCIÓVAL, ami ÜRÜGYÜL szolgálhat a HÁTTÉRHATALOM számára a vétlen magyar nép megbüntetésére.
*
(Folyt.köv.)
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
3. 1956-ban is provokációval kezdődött a tüntetéssorozat
  2018-12-21 11:59:21, péntek
 
  3. PROVOKÁCIÓ, mint ÜRÜGY (folytatásokban)

3. rész: 1956

A történelemben legtöbb forradalom és háború kirobbantásához szüksége volt/van a mindenkori (háttér) hatalomnak ÜRÜGYRE,amit PROVOKÁCIÓVAL, a nép provokálásával lehet kikényszeríteni. (Lásd Gyurcsánynak a 2006-os őszödi beszédét!)

Bizonyságul szolgáljon itt egy 1955-ös történet, amikor is az akkor még egymással szövetséges Vörös Hadsereg és a NATO csapatai 1955. október 25-én megkezdték a kivonulást Ausztriából. Cserébe, Ausztriának teljesítenie kellett a szovjet ,,molotovi alku" rá eső részét. Ezért másnap, 26-án a bécsi parlament kihirdette, majd alkotmányba iktatta a semlegességről szóló nyilatkozatot.

A szovjet- ,,molotovi alku" lényege:
- A szövetséges erők (Vörös Hadsereg és a NATO) kivonása után az Osztrák Köztársaság - Svájc mintájára - semleges államként folytassa életét. Szemben, az 1955 májusában a NATO-hoz csatlakozó NSZK-val. Az Osztrák Köztársaság ezzel együtt fogadalmat tett a jövőbeli náci vagy fasiszta mozgalmak elfojtására és ezen ideológiák betiltására is.
http://www.rubicon.hu/magyar/oldalak/1955_oktober_26_ausztria_belep_a_semleges
_allamok_soraba/
Ekkor vált fontossá a Szovjetunió számára, hogy az Ausztriával határos Magyarországon állomásozó szovjet haderőt meg kell sokszorozni. Ezért, kidolgoztak egy olyan stratégiát, amelynek lényege a PROVOKÁCIÓ-val teremtett ÜRÜGY volt.
*
Az akkori miniszterelnök, HEGEDÜS ANDRÁS ""A forradalom kirobbanásakor átadta a kormányfői posztot Nagy Imrének, utólag antedatálva aláírta a szovjet csapatok beavatkozását kérő dokumentumot, átvállalva ezzel Gerőtől az emiatti felelősséget. Néhány napig összekötő a PB és a katonai bizottság között, majd a Szovjetunióba távozhatott (1956. okt. 28.)."" http://nevpont.hu/view/9854

HEGEDÜS ANDRÁS " 1956. október 24-én, a nép és kormányának követelésére kénytelen volt átadni a hatalmat Nagy Imrének. "Október 28-án ő írta alá antedatálva a szovjet hadsereg segítségül hívásáról szóló kérelmet. Október 28-án elvesztette KV és PB tagságát, majd október 29-én a Szovjetunióba menekítették"
https://hu.wikipedia.org/wiki/Heged%C3%BCs_Andr%C3%A1s_(politikus)

Más forrás szerint:
"1956-ban a Varsói Szerződés keretében 4 hadosztálynyi szovjet haderő tartózkodott az országban. Október 23-án Hruscsov - Gerő Ernővel egyeztetve - döntött a budapesti katonai beavatkozásról. Zsukov, honvédelmi miniszter kapott parancsot Budapest megszállására. 24-én hajnalban, több irányból a fővárosba vonult - egy csaknem hadosztálynyi alakulat - csaknem 6000 katona, 290 harckocsi és kb. 120 páncélozott szállító harcászati jármű, valamint 156 ágyú. 25-én megérkezett Budapestre három új hadosztály a Szovjetunióból, Romániából - 20.000 főnyi össz-létszámmal." https://www.youtube.com/watch?v=aVfUixwHYtM

Kiegészítés:
Azzal van a gond, amit ELHALLGATNAK a fenti linken látható, hallható videóban! Mégpedig, az, hogy már október 23-án milyen nagy tömegek indultak az utcára és milyen szervezetten.
Nézzük csak meg ezt a videót, amelyikben az 1956-os forradalomról tudósítanak percről-percre!
https://www.youtube.com/watch?v=E4kma2QFMJM
*
Elgondolkodtató: hogyan lehetséges, hogy HRUSCSOV már október 23-án dönthetett Budapest megszállásáról? Csakis úgy, hogy már jóval korábban megszületett a terv a népfölkelés KIPROVOKÁLÁSÁRÓL, mint lehetséges ÜRÜGYRŐL, amire hivatkozva a szovjetek ÚJABB csapatokkal megszállhatták a Magyar Népköztársaságot.
*
Az elmúlt héten vettem elő Rácz Sándornak, a PARÁZSLÓ SZÁNDÉK című, és az EMLÉKEK ÉS TÉNYEK 1956-BÓL alcímű könyvét.

Ebben, a 2005-ös kiadásban a 140. oldalon található a "FIATAL MAGYAR TÖRTÉNÉSZEK FIGYELMÉBE" című fejezeten megakadt a tekintetem és tovább olvasva öt kérdést találtam.
Ebben az 5 kérdésben fogalmazza meg azoknak a történelmi tényeket, melyeknek érdemes lenne "utánajárni."

Rácz Sándor 1. kérdése:
- "Vajon a magyar forradalmat valóban tudatosan, előre megtervezve robbantották-e ki? Az eltelt 49 évben sokszor hallottam erről a feltételezésről. Az általam olvasott anyagok is erősen arra engednek következtetni, hogy a jaltai találkozón valóban erről tárgyaltak.... "

*
(Folyt. köv.)
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/742 oldal   Bejegyzések száma: 7411 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 6 db bejegyzés
e év: 6 db bejegyzés
Összes: 7434 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 113
  • e Hét: 1800
  • e Hónap: 4847
  • e Év: 4847
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.