Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/736 oldal   Bejegyzések száma: 7351 
Amikor az ellenség kívülről-belülről is támad
  2018-10-16 05:28:43, kedd
 
  MIT TEHETÜNK, AMIKOR AZ ELLENSÉG KÍVÜLRŐL ÉS BELÜLRŐL IS TÁMAD?
A magyar helyzet egészen sajátlagos! Már írtam ezerszer, hogy az ellenség kívülről és belülről is egyszerre nyomul évtizedek, évszázadok óta!

1.) A BELSŐ ellenség ellen mostanra már nehéz bármit is tenni, hiszen a kádári időkben elfoglalták a nemzetstratégiailag fontosabb pozíciókat. Emiatt olyan véd és dacszövetséget alkotnak, úgy összezárnak hogy azon már rést ütni sem lehet... Főleg akkor nem, ha valakit a magánéletében is (az un. családon) belül is szolgaként kezelnek, mert kezelhetnek!
Ezen hátrányos helyzetű magyaroknak nem marad más, mint a MAGÁNÉLETI HÁTORSZÁG kiépítése... Ehhez, jó lenne, ha több figyelmet szentelnének az emberek a közvetlen környezetükben élőknek!. Jó lenne szorosabbra fűzni a szeretetkapcsolatainkat és ezzel megnyerhetnénk a megmaradásért vívott küzdelmünket.
Emlékezzünk: a II. világháborúban a szovjetek a HÁTORSZÁGBA menekítették a civil lakosságot, és az iparukat is képesek voltak áttelepíteni!
Jó lenne a nemzeti összefogást azzal kezdeni, hogy mindenki legalább a magánéletében fogna össze valakivel! Azután annak a szeretteivel... és így alakulhatna ki végre az össz-nemzeti ÖSSZEFOGÁS!
Mint írtam, az ellenség KÍVÜLRŐL is támad... Szerencsére, most még egyenlőre tartja magát az ország-vezetés a KÜLSŐ migráns-inváziót ránk erőltetőkkel szemben....

2.) A KÜLSŐ ellenséget sajnos, BELÜLRŐL is erősen támogatja a magát ellenzékinek nevező politikusok és a velük rokonszenvező szavazópolgárok...
*
Ha úgy fogjuk fel a rendszerváltozás nevezetű átalakítást, mint az építkezésben egy felújításra és átépítésre szoruló házat (hazát) akkor a most divatos módszerrel csodát lehetne tenni.
Az un. szocializmus romjait teljesen újjá lehetne varázsolni.
Az ALAPOKAT megerősítve - ősi magyar kultúránkkal lelkierőt adva a maradék magyarságnak, ami garantáltan összetarthatná- nemzették kovácsolhatná népünket.
A megerősített alapokra azután a ház köré fel kellene húzni egy új falat - jó szigeteléssel kívülről megerősítve, még emeletet is lehetne rá építeni!!!! Miközben, a benne élőket nem kellene sehova költöztetni...
A KÜLSŐ ellenséget támogató- ellenzékinek álcázott BELSŐ ellenség - azonban porig akarja rombolni mindazt, ami magyar és teljesen új ország-építményt akar a helyére építeni.
*
Mint köztudott, a BONTÁST és ÉPÍTÉST ugyanaz a (háttér) hatalom irányítja Nekünk most oda kell tenni magunkat, amelyik hatalmi elit kívülről - a határon túlra rekesztett magyarsággal megerősíti maradék kis hazánkat! Miközben, mi: az egyes MAGyar ember is igyekszik megerősíteni magánéleti kis hátországát!!! Legjobb kötőanyag ehhez a SZERETET.
Meg kellene tanulnunk nekünk is ÖSSZEZÁRNI a megosztást, a gyűlölködésre uszító belső politikai ellenséggel szemben!!!!
Ehhez azonban, az ELHALLGATÁSOS hazugságokkal elaknásított életünket aknamentesíteni kell! Meg kell tudnunk az életünk minden területén mindazt, amit elhallgattak!!!
Akkor azután a TUDÁS birtokában már lehet egy élhető életstratégiát kialakítanunk!
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
4.Jobbik és a szakmai kreativitás, találmányok és feltalálók
  2018-10-11 15:18:38, csütörtök
 
  A mostani JOBBIK KONGRESSZUSRÓL eszembe jutottak a kezdetek...
4. Rész, melyben a SZAKMAI MUNKA és a SZAKMAI KREATIVITÁSBAN rejlő lehetőségek ELSIKKASZTÁSÁRÓL lesz szó. Különös tekintettel a FELTALÁLÓKRA és TALÁLMÁNYAIKRA.
Mára már nyilvánvaló azok számára is, akik reménykedve bíztak a Jobbikban, hogy hiába... Hiszen, a JOBBIK is csak a kommunikáció szintjén volt (van) egyfajta NEMZETI ÉRDEKET, RADIKÁLISAN KÉPVISELŐ PÁRT.
Ahhoz, hogy megértsük a JELEN sorkérdéseit, vissza kell menni időben ismét ahhoz a történelmi időkhöz, amikor Magyarország ,,szocialistának" mondott vezetői - FÜGGETLENÍTETT kisz- Párt és szakszervezeti bizottságaikkal - ott gyakorolták a HATALMAT minden vállalat, üzem és intézmény élén!
*
A vállalati (üzemi) tanács tagjai:
- a függetlenített párt- kisz- és szakszervezeti titkárai voltak az első számú vezetői;
- csakis utánuk következett az igazgató (aki szintén párttag volt) és aki az 50-es években pár hetes (hónapos) tanfolyamon szerezhetett pl. műszaki diplomát. Ezen igazgatók az 1970-es években mehettek nyugdíjba és bizony, addig
- a gazdasági- (főkönyvelő) és
- a műszaki igazgató (helyettesek) szakmai erőfeszítéseinek volt köszönhető, hogy az olyan világhírű cégek, mint pl.: IKARUS, Ganz MÁVAG, Országos Gumiipari Vállalat Taurus Gumigyára, Hajdúsági iparművek Lehel Hűtőgépgyára, Május 1. Ruhagyár, Magyar Gyapjúfonó és Szövőgyár (The Woolmark Company), Habselyem Kötöttárugyár...Tungsram (1909) Egyesült Izzólámpa és Villamossági Művek, DCM: vagyis Dunai Cementművek, Magyar Gépipar és kohászat (1947) Csepel Művek...Kőfaragó- és Épület-szobrászipari Vállalat, a Herendi- és a Hollóházi Porcelángyártó Vállalat...stb. hogy NYERESÉGESEK voltak... Csakhogy, ezt a nyereséget felélte az a rettenetes FÜGGETLENÍTETT politikai apparátus. (Mert, nem csak a vállalatok, üzemek és intézmények élén lévőket kellett el- és fenntartani tudni, hanem a FÜGGETLENÍTETT hatalmas irodaházakban székelő járási, városi, fővárosi- kerültekben lévőket is...)
*
A dolgozó néphez tartozók (feltalálók)
Az igaz, hogy a ,,dolgozó nép" semmit nem érzékelt az egészből, mert már az 1970-es évektől kezdődően, attól a rothadónak hazudott Nyugattól (IMF) fölvett kölcsönökből fizették a bérüket.
Bizonyíték a MÁIG ÉRVÉNYBEN LÉVŐ 1982. évi 6-os számú Törvényrendelet (Tvr.) 9. cikkelyének 2. szakasza!
Ez alapján az IMF Magyarországon 1982. óta napjainkig korlátozás nélkül vásárolhat ingatlanokat, lakásokat, házakat, cégeket, üzemeket, vállalatokat (egyszóval mindent, ami megvehető és privatizálható adósság fejében.
*
Bővebben itt látható:
http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=98200006.TVR#id=
I1_1326320839250&parent=
http%3A%2F%2Fnet.jogtar.hu&rpctoken=720540082&_methods=
onPlusOne%2C_ready%2C_close%2C_open%2C_resizeMe


Már, amikor az 1980-as évek vége-felé ki kellett vonulniuk a gyárakból, üzemekből a FÜGGETLENÍTETT párt- kisz- és szakszervezeti titkároknak, titkárságoknak, még akkor is abban a tévhitben DOLGOZTAK a munkások, hogy munkájukkal építik a szocializmust!
*
AZ ÚJ GAZDASÁGI MECHANIZMUS
Az akkori ifjak (a ,,nagy generáció" értelmisége) a ,,Közgázon" 1968-69-ben kidolgozták az ÚJ GAZDASÁGI MECHANIZMUS nevezetű, szociális piacgazdaságot létrehozó programot. A dolgozó néphez tartozók (munkások, parasztok, és ifjú értelmiségiek) ezzel az ÚJ GAZDASÁGI MECHANIZMUSSAL kihúzták a bajból - átmenetileg - a PÁRTÁLLAMOT azzal, hogy napi 16 órát dolgoztak (8 órát a kötelező munkaidőben, és a másik 8-at másodállásban, vagy fusiban).
A maszekolás is virágzott, mert a leleményes, jó SZAKMUNKÁS vállalkozók ellátták minőségi árucikkeikkel az igényesebb szolgáltatást igénylőket és az azt megfizetni tudókat. Nem voltak az adóval agyon sanyargatva. Elég volt befizetni a TBK-t és slussz!
A PARASZTSÁG is viszonylag jól élt, mert a TSZ-ek kiosztottak a tagok között un. HÁZTÁJI megművelésre földeket és az azon termesztett terményekre szerződést kötve ellátták friss és minőségi zöldséggel, gyümölccsel nem csak a hazai piacot, hanem a környező országokba is tudtak szállítani. A TARTÓSÍTÓ üzemeket is ellátták áruval.
*
Ebbe a szociális piacgazdaságba születtek bele a mai negyvenesek, ötvenesek, akik nem értik, hogy mi szükség volt annak a ,,jó világnak" a megszüntetésére.
Hát, csak azt nem mondja el nekik senki, hogy azt a hatalmas FÜGGETLENÍETT párt- kisz- és szakszervezeti apparátust már nem bírta eltartani az ország DOLGOZÓ NÉPE...
Ezt használta ki a ma már fejlettnek mondott Nyugat - élén az IMF-el - és ellátta kölcsönnel a luxushoz és a kiváltságokhoz ragaszkodó hatalmi ,,elitet".
Mert, mint, ahogy minden társadalmi formáció kitermeli a maga ,,elitjét" és ,,plebs"-ét is, úgy az un. szocialista társadalom is ...
Az ehhez a politikai ,,elithez" tartozók gátlástalanul visszaéltek a hatalmukkal 1990 előtt és utána is.
Se vége, se hossza nem lenne itt annak a felsorolásnak, hogy mennyien fordultak a FELTALÁLÓ DOLGOZÓK közül a Munkaügyi Bíróságokhoz, mert nem tudtak beletörődni abba, hogy a vállalat (politikai) vezetői agyonhallgatták vagy egyszerűen ellopták találmányaikat... Viszont, a Munkaügyi Bíróságokon sem hozhattak a ,,dolgozó" réteghez tartozó FELTALÁLÓ számára kedvező ítéletet, mert a politikai hatalmi ,,elit" megtalálta a módját a megleckéztetésnek...
Természetesen, voltak kivételes esetek és helyzetek, ahol világszínvonalú termelés folyt - a találmányoknak köszönhetően - a fentebb említett vállalatokban és üzemekben.
Pontosan ezért gondolom azt, hogy az a legnagyobb paradoxon - az egész Trianont-emlegetősdiben, amikor azok hozakodnak elő vele, akik gátlástalanul megrendezték - rendszerváltozásnak hazudva - a II. "Trianont"!

Mert, bizony,
- a szocializmus becsődöltetése,
- a munkás-parasztságra épített rendszer fölszámolása az ezekben a gyárakban dolgozó munkások utcára kerülésével, akik nem rendelkeztek sem anyagi- sem ismereti, sem kapcsolati tőkével az újrakezdéshez;
- az 1945 utáni államosított gyárak és üzemek
1988-tól történő kiárusítása a maradék kis ország határain belül megmaradt magyarságot, a NÉP-hez tartozó rétegét érintette végzetesen!
*
Azokat az új hatalmi elithez tartozókat kellett volna számon kérni, akik csődbe vitték és kiárusították Magyarországot! A számonkérés megelőzésére még 1989. március 15-én PAKTUMOT kötöttek egymással, melynek ,,köszönhetően" a mai napig jobb- és baloldalira osztódva, demokráciát sulykolva, egymásra mutogatva gyakorolják közösen a hatalmat.
https://www.facebook.com/mariailona.bona/posts/1637212192981437
Lehet érezni ennek a rettenetes PAKTUMNAK a kegyetlenségét? Igen, lehet! http://furaila.xfree.hu/212714
*
Ennél kegyetlenebb ,,békekötés" csak a trianoni volt!
Azt azonban idegen hatalmak erőltették Magyarországra.
*
Ezt a mostanit, viszont a saját, kalmár-lelkű, kufár vezetői!
Azért ügyeskedték be - népszavazást rendezve - az országot a NATO-ba, majd az EU-ba, hogy soha ne kerülhessen sor mindezen TÉNYEKEN alapuló igazságok felemlegetésére és legfőképpen semmiféle elszámoltatásra!
Ezért lesz minden - magát nemzetinek valló - párt-politizálásnak ugyanaz a vége: betartják a PAKTUMOT és ez minden más (NÉP-NEMZETI) érdeket felülír!
Ezért lesz továbbra is minden JELENKORI magyar TALÁLMÁNYNAK és FELTALÁLÓNAK mellőzöttség és meghurcoltatás a sorsa!
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
3. A Jobbik által félreértett lokálpatriotizmus
  2018-10-10 13:53:02, szerda
 
  3. A mostani JOBBIK KONGRESSZUSRÓL eszembe jutottak a kezdetek...
Kerülöm, hogy véleményt írjak a napi politikai történésekről. Azonban, a Jobbikkal kapcsolatban meg kell osztanom a 13-10 évvel ezelőtti tapasztalataimat...
3. Rész, melyben a JOBBIK hogyan értelmezte a LOKÁLPATRIOTIZMUST
Számomra ugyanis - már a MAGYAR GÁRDA megalakulásakor, a történések alapján - mindaz előrevetült, ami már egy éve nyilvánvalóvá is vált.
Mert mára már nyilvánvaló azok számára is, akik reménykedve bíztak a Jobbikban, hogy hiába... Hiszen, a JOBBIK is csak a kommunikáció szintjén volt (van) egyfajta NEMZETI ÉRDEKET, RADIKÁLISAN KÉPVISELŐ PÁRT.
A JOBBIK, mint magát radikális nemzeti pártnak valló párt a LOKÁLPATRIOTIZMUST is rosszul értelmezte. Aggódtak egy időben a vidéken élő idős emberek legyilkolása és agyonverése miatt. Miközben teljességgel megfeledkeztek azokról az értékekről, amit ezek az idős emberek hordoznak.
Kik is ők valójában?
A mai nagymamák és nagypapák (nyugdíjas korúak) két nemzedéke él még egymás mellett - nyomokban. Azért írom, hogy nyomokban, mert az egyik nemzedék az un. ,,fényes szelek" nemzedéke, a másik, pedig az ő gyermekeik, az 1945 után születettek ,,a nagy generáció" nemzedéke.
A ,,fényes szelek" nemzedéke gyermek- és ifjúkorát a Horthy-korszak, nagy Mária-Országa (hazaszeretet- és anyakultuszában) élte meg.
Őket érte a II. világháború hadrafoghatósági korban... Majd, a háború véget-értével ők voltak azok, akik... de inkább ide másolom azt, amit Vona Gábornak és általában MINDEN jobboldalinak tartott (MDF, Fidesz, KDNP) politikusnak is megküldtem már 2005-ben...

,,"GONDOLATOK EGY TÁRSADALMI KRÍZISHELYZETRŐL
(részlet)
Mit? Miért?
Meg kell szerezni azokat az eszközöket és meg kell teremteni azokat a körülményeket, melyekkel lehetséges a magyar nemzet érdekeit szolgáló kultúr- és oktatáspolitika megvalósulása.
Hogyan?
1./ Tanulmányozni kell több szempontból is, hogy mely népcsoport az, amelyik még képes egyfajta "magyar érdek" belátására, képviseletére, akiket még senki "nem szólított meg", senkinek nem jutott eszébe még az erkölcsi rehabilitációjuk sem!
Lehetséges szempontok egyike:
- Tanulmányozni kell a trianoni döntés után megmaradt csonka ország,
- gr. Klebelsberg Kunó vallás- és közoktatásügyi miniszter - kultuszpolitikáját!
Miért éppen ezen időszakot? Azért, mert akkor is társadalmi krízist élt át nemzetünk, amit megpróbált kezelni és az akkori "kedvezményezett" néprétegek gyermekei még itt élnek közöttünk...
Kik is ők valójában?
- Ők azok, akiket a kisbirtokos szülők a városba küldtek tanulni.
- Ők azok a mesteremberek, akik némi ingatlannal is rendelkeztek az államosításkor. (Például egy kis kertes házat, műhelyt tudtak venni a két világháború között - az Alföldhöz legközelebbi dél-pesti kertvárosban.)
- Ők azok, akiket elsőként "betereltek" a gyárakba.
- Ők azok, akik 1945 után nagyon gyanúsak lettek a "magántulajdon" miatt. (Köztudottak a módszerek, melyekkel "megdolgozták" az ilyen "gyanús, osztályidegen elemeket".)
- Ők azok, akik kénytelenek voltak megtagadni mindent; egész ifjúságukat, kuláknak kikiáltott anyjukat-apjukat, az egész családjukat, hogy ne racizzák őket a gyárban, hogy ne hurcolják el őket különböző büntető- átnevelő táborokba.
- Ők azok, akik inkább lúgkövet ittak, minthogy - az akkori "kultúrpolitikai koncepciónak" megfelelően - "prolit csináljanak belőlük"! (Akit megmentettek, most már testben is megtörve, megnyomorodva, még azt is megígérte a "P"ártnak, az egyetlennek, hogy gyermekeiből is "rendes munkásembert" nevel majd...
Így lett utódaiknak is osztályrészük a "T"űröm és "T"iltom.)
- Ők azok, akik a mai napig rettegnek mindenféle hatalomtól!
- Ők azok, akik érdekeit nem képviselheti baloldali párt!
- Ők azok, akik soha nem meséltek gyerekkorukról, szüleikről, családi múltjukról.
- Ők azok, akik nem örökíthették tovább organikus (ősi tudás iránti készség) műveltségüket.
(A leghatékonyabb módszer a nemzeti hagyományok- és kultúra gyökeres kiirtására ez az ELHALLGATTATÁS. Az ELHALLGATÁS, pedig a hazugság legalattomosabb fajtája, mert még védekezni sem lehet ellene!)
- Ők azok akik "kettős tudattal" élték le az életüket, "neveltek" gyerekeket, unokákat; ők a "látens közvélemény", akik szép csendben a rendszerváltozásra szavaztak. Azután kiderült, hogy már egy kicsit megkésett ez a rendszerváltozás, mert bizony addigra mindenki elhitte róluk, hogy a "kedvezményezett munkásosztályhoz" tartoztak! Pedig, erről szó nem volt soha! Az új "rendszer" is csak a vállalkozni tudó, induló tőkével rendelkező szakmunkásokat viselte el.
A mindenéből kiforgatott, egzisztenciálisan 100 évet visszavetett, "újproletárok" számára nem jött el a változás, a rehabilitáció. Csalódottságukban nem mentek el szavazni 1994-ben.
Igaz, már nagyon öregek, betegek; sokan már eltemették gyerekeiket is, vagy elnyelte őket egy fogyasztói társadalom Nyugaton... (Gyerekeik a "nagy generációnak" nevezett nemzedék tagjai.)
A rendszerváltoztatás is adós maradt annyival, hogy megkapják a lehetőséget arra, hogy végre - legalább lélekben - kiegyenesíthessék "összeroppantott gerincüket"! "" (Részlet az Országgyűlésben 1997-ben megtartott oktatási konferencián elmondott beszédemből: Bóna Mária Ilona)
*.*.*

Gyermekeik: a mai nagymamák- nagypapák már a szocializmus nevezetűben felnőtt munkás-paraszttá ,,nevelt", vagy ,,kiemelt", alulról felhozott ,,jó kommunista káder-gyerekek..." akik az Új Gazdasági Mechanizmus idején váltak munkavállalóvá...
A fényes szelek plebejus-népi nemzedékéhez tartozóknak alanyi jogon ,,járt" az új 1945 utáni hatalomtól minden, ami a későbbi nemzedékhez tartozóknak már NEM járt, hanem csak ADHATÓ volt! Ők váltak nehéz-sorsúvá a HÁRMAS ,,t" KONTRASZELEKCIÓJÁVAL...
*
Ezen NEHÉZ-SORSÚAKNAK és utódaiknak még a rendszerváltozás nevezetű felfordulásban is el kellett szenvedni az élet minden területén a szocializmus nevezetűből átörökölt negatív megkülönböztetést (diszkriminációt); ami miatt nem tanulhattak tovább sem nappali tagozatú középiskolában, sem fölsőfokún, sem a dolgozók esti iskoláiban...
Az akkori huszonéves ifjaknak nem jutott már lakás sem és bizony, ha nem volt jó a káderlapja, akkor még arra a panelra sem fizethetett be, mert akkorra már elfogytak a kiutalható tanácsi bérlakások és ennek a nemzedéknek már meg kellett vásárolnia 30 éves törlesztő részletre, OTP hitelre, ha aláírt legalább 2 gyermek megszületésének vállalását. A havi törlesztő részlet egy 47-50 négyzetméteres panel lakásnak 2.600,- Ft volt ugyan, ami bagatellnek tűnik, csakhogy, ennyi volt a havi fizetése egy szakmunkásnak. A feleség, aki otthon volt az akkori nagy vívmány szerinti GYES-en (ami 800 Ft volt) ebből kellett volna kifizetni a havi közüzemi díjat és fedezni a megélhetés költségeit. És akkor még az otthoni munkavégzést törvény tiltotta... Meg egyébként sem voltak ezek a panel lakások alkalmasak az otthoni munkavégzésre!
Nem maradt más ennek a nemzedéknek a relaxációra és a rekreációra, mint a gyárkapuba telepített italkimérőknél való lerészegedés! Nem véletlen, hogy ennek a korosztálynak a halandósági rátája a legmagasabb! Bizony, 80-as, sőt! 90-es nénikék és bácsikák temetik 50-es-60-as fiaikat, lányaikat!
És, ami a legaljasabb- sunyi számítása az 1990 utáni mindenkori hatalmat gyakorló pártokratáknak, hogy direkte utaznak arra, hogy ennek a korosztálynak már nyugdíjat se kelljen fizetni!!!
Sőt, ha valaki túlélte ezt a kizsákmányoló életmódot, de belebetegedve még eléldegélhetne, mint nagypapa, vagy nagymama már gyógyíttatni se legyen nekik miből és hol!
*
Nem is értettem, hogy miért félti a Jobbik az idős korú nagyapákat és nagymamákat a halálra-veréstől, amikor ez is a modern likvidálási módszerek jól-bevált része? Pl.: A LUGANOI TANULMÁNY SZERINT MŰKÖDŐ EU http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=121622&n=furaila&blog Bizonyíthatóan így működik az EU!!!!!!!!!!
Nem tisztességes rájuk hivatkozni, akkor, amikor intézményesen direkt erre a magyar-verésre képeztek ki bizonyos népcsoporthoz tartozókat a fegyveres testületeknél 2000 utáni években! És, ha valaki politizálásra vállalkozik, annak ismernie kell a valós TÉNYEKEN alapuló újkori történelmet is!
NEM TISZTESSÉGES ÚGY TENNI, MINTHA MINDEN ROSSZRÓL az a bizonyos kisebbség tehetne!
A Gárda létrehozása is a valódi bűnösökről való figyelemelterelést szolgálta... Ezért volt oly sok viszály a létrehozói és a Gárda-tagok vezetői között.
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Azért, nem úgy van az, ahogy Toroczkai gondolja
  2018-10-09 14:02:10, kedd
 
  https://www.facebook.com/laszlotoroczkai/photos/a.152103624970939/107605276590934 9/?type=3&theater

Sokan - a Facebookon is - háborognak a török miniszterelnök látogatása miatt és a török mecset-építés ellen is. Amit magyaros önérzettel egyenesen le akarnának bontani!
Na, arról tudnék órákig mesélni, hogy mit kellene leginkább "lebontani"!
Azt a titkos szolgálati besúgóhálózatot, ami a magyarság színe-javát tette tönkre és amit 1990-ben nemhogy elszámoltattak volna, hanem "újjászerveztek" BOROSS PÉTER, akkori titok-miniszter akaratából.
Az újjászervezést követően az 1 főre jutó számuk 2 lett! Így folytatódott a kádári suttyom-terror 1990 után is!
A régi- "jól bevált" a saját anyjukat- apjukat, feleségüket, testvérüket is eláruló spicliket elhelyezték mindenféle hatalom-közeli bújtatott állásokban és továbbra is azokról jelentgettek, akikről 1990 előtt is!
NAAAAAAA, EZ AZ, AMIT LE KELLENE BONTANI, DE AZONNAL!!!!!!!!!!!
*
Ezért aztán, én még 1990 után is megfigyelt célszemély maradtam... és gyerekeim, unokáim, pedig TÚSZOK suttyom-terrort tovább folytatók hatalmi markában!!!!
Így fordulhatott elő, hogy amikor - itt a vörös zónában, AHOL LAKNI KÉNYSZERÜLÜNK - kitették az állami óvodából a kicsi unokámat, mondván, hogy autista és speciális óvodában van a helye!
Az orvosi vizsgálatok, pedig nem javasolták a speciális óvodát, mert nem találták autistának. Ezért, aztán én voltam vele otthon 1 tanéven keresztül.
Akkor viszont - az új törvény szerint már büntetendő cselekmény volt - és a családi pótlék megvonásával járt - ha az óvodáskorú gyereket nem járatták óvodába!
Ezért, aztán egy muszlim iskolában tanító pedagógus segítségével sikerült egy közeli kerületben lévő (magyar) oko-óvodába felvétetetni. A nagycsoportot már ott járta végig...
NEKEM SENKI NE JÖJJÖN EZZEL AZ ELLENSÉGESSÉGGEL, MERT ÚGYSEM FOGOM HAGYNI!!!!!!
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
2. A JOBBIK és a nehéz-sorsúvá váltak
  2018-10-01 13:38:03, hétfő
 
  2. A mostani JOBBIK KONGRESSZUSRÓL eszembe jutottak a kezdetek...
Kerülöm, hogy véleményt írjak a napi politikai történésekről. Azonban, a Jobbikkal kapcsolatban meg kell osztanom a 13 évvel ezelőtti tapasztalataimat...
2. Amikor rájöttem arra, hogy a magyarság NEHÉZ-SORSÚI továbbra is képviselet nélkül maradnak, mert a JOBBIK SEM FOGJA SOHA BEVALLANI az 1990 ELŐTTI- KÖZELMÚLT POLITIKAI BŰNTETTEIT.
AZ ELŐJELEK, melyekre senki nem figyelt:
- Amíg a Jobbik NEM készült a 2006-os választásokra, olyan jó volt olvasni a szlogenjüket, hogy:
- ,,A JOBBIK EGY ÜGYNÖKMENTES PÁRT!"
Azután, amikor megkötötték a választási szövetséget a MIÉP-pel, lekerült a honlapjukról ez a szlogen... Vajon miért?
Ezt követően már kezdtem aggódni és sok-mindent nem érteni...
Sokáig nem értettem azt sem, hogy Vona Gábornak miért küldözgettem hiába azt a sok írásos anyagot arra kapacitálva őt, hogy méltó utódja legyen Klebelsberg Kunónak!
Annak a KLEBELSBERG KUNONAK, aki mintegy katonai stratégia-szintjére emelte a kultusz- és oktatás-politikát a trianoni Magyarországon. Átsegítve ezzel a rettenetes BÉKEDIKTÁTUM okozta traumán a maradék országban élőket...
Kétségbe voltam esve, mert az uralkodó osztálynak kikiáltottak, a MUNKÁSOSZTÁLYHOZ TARTOZÓK voltak az 1980-as évekre a legszegényebbek!
El kellene olvasni mindenkinek a tanító- és tanárképző főiskolákra jelentkezőknek - évekig kötelező olvasmányként feladott könyvet, amit Báthory Zoltán: a ,,Tanulók, iskolák, különbségek (Egy differenciális tanuláselmélet vázlata)" című könyvében! Megjelent: 1992-ben a Tankönyv Kiadónál.)
BÁTHORY ZOLTÁN olyan statisztikai adatokra hivatkozik ebben, a mások munkáját is összegző tanulmányában, melyek azt bizonyítják, hogy az 1980-as évek szakmunkás rétegének gyermekei teljesítenek a legrosszabbul az iskolákban.
A továbbtanulási arányuk egyre kisebb... Az okokat ,,kutatva" megállapítják a szerzők: a szegénységgel, az egzisztenciálisan halmozott hátrányos helyzettel magyarázhatók az ,,alul teljesítések" (vagyis: képességeik szerint többre lennének képesek).
Nagyon igazságtalannak tartottam, hogy pontosan az ehhez a népcsoporthoz tartozók maradtak 1990 után is mindenféle KÉPVISELET nélkül!
*
Megírtam Vonának a személyes tragédiámat is,ami miatt én nem tudom megvalósítani ezeket az elképzeléseimet a körülményeim miatt.
És, akkor váratlanul meglátogatott, de letagadta, hogy ő lenne a jobbikos VONA GÁBOR. Ez kétszeresen is fájt, hiszen, a honlapjukon - ahova küldözgettem az ötleteimet, az oktatási programjaimat - ott virított az arcképe! Mit gondolhatott rólam, ha ilyen - mindkettőnkhöz MÉLTATLAN - módon viselkedett velem?
Ennek a látogatásnak az lett a vége, hogy egy 230.600,- Ft-os, azaz Kettőszázharmincezer-hatszáz(!) forintos angol nyelv-tanfolyamot kínált föl nekem.
http://s9.images.www.tvn.hu/2018/09/30/03/44/
www.tvn.hu_0124822001154e454bb3e29ec3bd4bff.jpg
*
http://s9.images.www.tvn.hu/2018/09/30/03/43/
www.tvn.hu_5774f81e66eb98634b3f65ec88ba638e.jpg

Nekem, akinek sokszor még annyi pénzem sem volt, hogy a metróra jegyet vegyek!
http://furaila.xfree.hu/242463
*
Jogos a kérdés: - Mit értett, vagy akart megérteni ez az ember: Vona Gábor mindabból, amit leírtam neki a magyarországi NEHÉZ-SORSÚSÁGRÓL?
*
(Folyt.köv.)
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
1.Vona Gábor a Jobbik Oktatási és Kulturális Kabinet v.
  2018-10-01 13:33:01, hétfő
 
  1. A mostani JOBBIK KONGRESSZUSRÓL eszembe jutottak a kezdetek...
Kerülöm, hogy véleményt írjak a napi politikai történésekről. Azonban, a Jobbikkal kapcsolatban meg kell osztanom a 13 évvel ezelőtti tapasztalataimat...
1. rész, amikor VONA GÁBOR a JOBBIK OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS KABINETJÉT VEZETTE 2005-ben.
Számomra ugyanis, már akkor - a történések alapján - mindaz előrevetült, ami már egy éve nyilvánvalóvá is vált.
Mert mára már nyilvánvaló azok számára is, akik reménykedve bíztak a Jobbikban, hogy a hiába bíztak a JOBBIKBAN, mint egyfajta NEMZETI ÉRDEKET, RADIKÁLISAN KÉPVISELŐ PÁRTBAN.
Ide másolom a 2005. október - I. évfolyam 2.sz. - egy részletét.
"A Jobbik Magyarországért Mozgalom hivatalos hírlapja
1113 Budapest, Villányi út 20/A Tel: 06 (1) 365-14-88
info@jobbik.hu www.jobbik.hu
JOBBIK - MIÉP VÁLASZTÁSI SZÖVETSÉG ALAKULÓBAN
A Jobbik Magyarországért Mozgalom Országos Elnöksége egy több hetes kapcsolatfelvételi szakasz lezárulta után, konkrét tárgyalásokba kezdett a MIÉP elnökségével a 2006-os országgyűlési választásokon való közös indulás lehetőségéről.
A Jobbik döntéshozó szervei a párton belül megkezdik megvitatni a választási összefogás koncepcióját és feltételrendszerét.
A Jobbik és a MIÉP, hogy az összefogás szándékát szimbolikusan is megjelenítse, nemzeti ünnepünkön, október 23-án közös megemlékező nagygyűlést szervez a Hősök terére, amelyen mindkét nemzeti párt vezetői felszólalnak majd. Részletek a 2. oldalon "
Aggódtam, amikor megtudtam, hogy a MIÉP-pel fognak választási szövetséget kötni. Nagyon rossz volt hallgatni, ahogy Csurkáék minden rosszért másokat hibáztattak és ezzel egyfelől elterelték a figyelmet a valódi vétkesekről, másfelől elejét vették annak, hogy a NÉP akarja a változást saját életében és személyében is.
Sokat ártottak az alig öntudatosodó NÉP-nek abban, hogy folyamatosan megnevezték az ,,ellenséget", és azt a valótlanságot sugalmazták, hogy ha legyőzik, akkor minden szép és jó lehet Magyarországon...
Ez olyan demagógia volt, ami ellen folyamatosan írtam a jegyzeteimet. Majd, küldözgettem a felnőttképzés fontosságáról Vona Gábornak e-mailben is, aki akkor még a KULTURÁLIS ÉS OKTATÁSI KABINET VEZETŐJE VOLT.
Annyira nyilvánvaló volt, hogy NEM LEHET RENDSZERT VÁLTOZTATNI VÁLTOZÁSRA ALKALMATLAN NÉPPEL, vagyis, a népet alkotó emberekkel.
Annyi ötletem és elképzelésem volt ezzel kapcsolatban! Hiszen, nem véletlenül tanultam művelődésszervező szakon és nem véletlenül írtam a diploma-munkámat felnőttképzésből (andragógiából)!
http://xfree.hu/album_show.tvn?aid=248314

Népfőiskolák sorát kellett volna megnyitni ... Ehelyett a dolgozók esti- és levelező iskoláit is bezárták, sőt, piacosítani akarták a gyermekintézményeket, az oktatást, a kultúrát... Kizárva ezekből az un. szocializmus - a társadalom peremére kontraszelektált - veszteseit és utódaikat.
*
(Folyt.köv.)
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
1-10 A rendszerváltozás forgatókönyve
  2018-09-27 18:47:11, csütörtök
 
  1-10 A RENDSZERVÁLTOZÁS FORGATÓKÖNYVE
(Időrendi sorrendben: 1-10 részben)
*
1. rész: A SZOCIALIZMUS CSŐDJÉNEK BEISMERÉSE

1987-ben már köztudott volt értelmiségi körökben, hogy becsődőlt az un. szocializmus. Lakiteleken jöttek össze tanácskozásra ezen NEMZETMENTŐK.
*
Viszont, a HATALOMÁTMENTŐK drámai hangú felszólalásaival lettek tele a jegyzőkönyvek, melyek a Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) Központi Bizottsági ülésein készültek.
A fotó ezen kivonatolt részletekről itt látható: http://furaila.xfree.hu/234611
A jegyzőkönyvekből kivonatolt részletek, másolata itt is olvasható:
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=126643&n=furaila&blog_MSZMP
*
*

2. rész: 1989. március 15-én megkötötték egymással a PAKTUMOT - azt a bizonyos PAKTUMOT, aminek még a létezését is agyonhallgatják!
https://www.facebook.com/mariailona.bona/posts/1637212192981437
*
Tessék csak olvasni hogyan vélekedik a PAKTUMRÓL Boross Péter az általa írt visszaemlékezésben!
“...Ezért kötötte meg az ismert paktumot és nem tette lehetővé, hogy a tudatlanság, vagy félismeretek ezt lehetetlenné tegyék."
*
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=225166&aid=257851&htr=1
*
*
3. rész: 1989 június 16-án NAGY IMRE és a többi 1956-os ,,mártír" JELKÉPES ÚJRATEMETÉSÉT IS MEGRENDEZTÉK.
Ezen a ,,rendezvényen" ORBÁN VIKTOR is elmondhatta azt a beszédet, ami azt sugallta, hogy VALÓDI VÁLTOZÁS van a MAGYARSÁG SZÁMÁRA KÉSZÜLŐBEN.
Méghozzá, a DIKTATÚRA ALÓLI FÖLSZABADULÁS...
Ez volt a NAGY ÁTVERÉS!
Hiszen, akkor már megkötötték egymással (az egy-párti elődből jobb- és baloldalon kicsapódók) azt a bizonyos PAKTUMOT, amiről az előző részben már írtam.
A reform-kommunistákra, azokra, akik nem eltörölni, hanem csak jobbítani akarták a szocializmusnak nevezett diktatúrát, vonatkozott az 1963-ban meghirdetett közkegyelem. Néhány év, vagy hónap után szabadulhattak. Az 1990 utáni közélet legismertebbjei (Göncz Árpád, Fónay Jenő, Mécs Imre, Eörsi István, Haraszti Sándor, Márton András, Vásárhelyi Miklós,stb) pedig politikai tőkét kovácsolhattak a pár hónapos börtönbüntetésükből.
,,A gyermekharcosoknak azonban nem kegyelmezett a rendszer!
Bóna Rudinak és társainak az utolsó percekig végig kellett szenvedni a rájuk kiszabott büntetést."
Egei Attila még csak 13 éves volt, amikor - a Magyar Néphadsereg által már 1956 augusztusában legyártott - röpcédulák terjesztéséért 4 évi börtönbüntetésre ítéltek. Egei Attila és a hozzá hasonló gyerekek soha többé nem lehettek szabadok! Egész további életüket meghatározta, hogy börtöntölteléknek bélyegezték őket!
Az 1956-os kölyökharcos Mansfeld Pétert a ,,munkásosztály árulásáért" ítélték még kiskorúan halálra, majd akasztották föl a 18. születésnapját követően.
Mit érdemelnének az 1990 előtti és utáni MUNKÁSOSZTÁLYT eláruló pártvezérek?
Azok, akik zavartalanul kiárusíthatták az országot privatizáció címén - saját magánvagyonaikat gyarapítandó - a dolgozó munkásság feje fölül! Mi ez,. ha nem ÁRULÁS?
*
*
4. A PÁNEURÓPAI PIKNIK
Megrendezték először azt a bizonyos határt megnyitó "Pikniket" - egy, a titkos szolgálatok (III/III-as pol oszt. a külföldi titk.szolg.) által elkészített forgatókönyv szerint.
Huszonkilenc éve, 1989. augusztus 19-én a Fertő-tó mellett úgynevezett páneurópai pikniket rendeztek, s az ebből az alkalomból ideiglenesen megnyitott osztrák-magyar határon több száz NDK-állampolgár jutott át Ausztriába.
Egy hónappal később, szeptember 11-én hivatalosan is megnyílt a magyar határ a nyugatra távozni szándékozó keletnémet állampolgárok előtt.
https://mult-kor.hu/20090819_paneuropai_piknik_es_hatarnyitas_1989ben

*
*

5. rész: A III. MAGYAR KÖZTÁRSASÁG KIKIÁLTÁSA
1989. október 23-án - kivezényelt kiskorú középiskolások előtt - kikiáltották a III. Magyar Köztársaságot, mintha azt a ,,magyarság szabadságvágya" miatt tették volna!
https://www.youtube.com/watch?v=NxMv9hB8PVM
Valójában, az államcsőd lelepleződésének elkerülése miatt vált szükségszerűvé.
Lásd az 1. részt a szocialistának nevezett állam csődjéről!
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=153020&n=furaila&blog_cim=
*
(Itt is olvasható az 5. rész:
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=153024&n=furaila&blog_


*
*
6. rész: AZ ELSŐ ,,SZABAD" SZAVAZÁS
1990. március 25-én és április 8-án megrendezték az un. első szabadnak mondott ,,választásokat".
https://hu.wikipedia.org/wiki/1990-es_magyarországi_országgyűlési_választás
Ez azonban, a PAKTUM értelmében, továbbra is a "TUDATLANSÁG" és a ,,FÉLISMERETEK" alapján zajlott le.
https://www.facebook.com/mariailona.bona/posts/1637212192981437
*
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=225166&aid=257851&htr=1
*
Ennek értelmében fel kell tenni azt a kérdést, aminek sokan nem fognak örülni:
- ,,,,Milyen egy választási lehetőség az, amikor a NÉP nem választhat jelöltet saját maga lakóközösségéből, hanem el kell fogadnia a PÁRT-okra oszlott egy-párti elődből JOBB- és BALOLDALON kiválasztódó utódainak JELÖLTJEIT, akikre aztán "SZAVAZHATUNK"!?""
Mindaddig így lesz, míg valaki elő nem áll az igazság NYILVÁNOS BEISMERÉSÉVEL. Annak beismerésével, hogy csődbe került az 1980-as évek végére az, amit szocializmusnak sulykoltak. Ebből a csődből csakis egyfajta rendszerváltozással lehetett kivezetni az országot. Viszont, mindennek ELHALLGATÁSÁRA, vagyis ,,hazugságra" volt szüksége annak a POLITIKAI ,,ELITNEK", amelyik átvette a HATALMAT. Sajnos, amit hazugsággal szerzünk meg, azt csak újabb és újabb hazugsággal lehet megtartani. Lásd az őszödi beszédet követő eseményeket! Majd azt a bizalmi szavazást Gyurcsány Ferenc mellett!
https://hirkozpont.magyarorszag.hu/hirek/bizalmi20061006.html

A szavazási eredmény ÜZENETE A MÁNAK:

Nyugodtan tovább lehet hazudni és semmit sem csinálni havi egy milliós javadalmazásért a parlamentben!
*
Nyilvánvaló, hogy ennek akkor lesz vége, ha FELNŐ EGY OLYAN NEMZEDÉK, AMELYIKNEK NEM LESZ ÉRDEKE a PAKTUM betartási kötelezettsége. Ennek egyenlőre, csak a reménysége van meg a magyar emberek szívében, lelkében.
(Olvasható még a furaila TVN-es blogban is:
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=153037&n=furaila&blog_ )
*
*
7. rész: Megkezdődött a privatizáció, hazánk II. "Trianonja":
- a szocializmus becsődöltetése,

- a munkás-parasztságra épített rendszer fölszámolása az ezekben a gyárakban dolgozó munkások utcára kerülésével, akik nem rendelkeztek sem anyagi- sem ismereti, sem kapcsolati tőkével az újrakezdéshez;

- az 1945 utáni államosított gyárak és üzemek (az oly világhírű cégek, mint IKARUS, Ganz MÁVAG, Országos Gumiipari Vállalat Taurus Gumigyára, Hajdúsági Iparművek Lehel Hűtőgépgyára, Május 1. Ruhagyár, Magyar Gyapjúfonó és Szövőgyár (The Woolmark Company), Habselyem Kötöttárugyár...Tungsram (1909) Egyesült Izzólámpa és Villamossági Művek, DCM: vagyis Dunai Cementművek, Magyar Gépipari és Kohászati Művek (1947) Csepel Művek, Kőfaragó- és Épület-szobrászipari Vállalat, Herendi- és a Hollóházi Porcelángyártó Vállalat, CAOLA, Magyar Hajó és Darugyár, MEDIKOR, Bakony Művek, VIDEOTON, ORION, FÉG; a a mezőgazdaságban a cukorrépa termesztés, valamint az erre épülő teljes cukoripar ... stb...stb...stb...atb...)

1988-tól történő fölszámolása és kiárusítása a maradék kis ország határain belül megmaradt magyarságot- de leginkább a munkás-parasztsághoz tartozó rétegét érintette végzetesen! (Olvasható még a furaila TVN-es blogban is:
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=153041&n=furaila&blog_ )
*
*
*
8. rész: 1990. március 12-e és 1991. június 16-a között megkezdődött a szovjet csapatok kivonulása Magyarországról. A részletek nem közismertek számomra, ezért ajánlom elolvasásra a wikipédia erre vonatkozó leírását.
https://hu.wikipedia.org/wiki/A_szovjet_csapatok_kivonulása_Magyarországról
*
*

9. rész: Megkezdődött a kampány a NATO tagságért.
Megváltoztatva a népszavazási törvényt, leszállítva az érvényességi küszöböt - 1999-ben beügyeskedték Magyarországot a NATO-ba...

Tessék csak olvasni - az alábbi Alaptörvénykezés idején készült riportban - a nyilatkozó fő paktumozó politikust, aki kijelenti, hogy:
,,... márpedig oda be kellett lépni!"
*
http://s7.images.www.tvn.hu/2013/10/26/17/11/www.tvn.hu_
952958c6d6e1ba75fd3d52db96d9290d.jpg
*
Azóta is köztudott, hogy NEM a magyar NÉP-nek volt létkérdés a NATO magyarországi jelenléte, hanem azoknak a magyar vezetőknek és jogutódaiknak, akik becsődöltették az un. szocializmust és kiárusították a munkásság alól a megélhetésüket biztosító gyárakat, üzemeket.
Tették ezt azért, mert pontosan olyannyira rettegtek az egyébként jogos népharagtól, mint 1956-ban!
Így fordulhatott elő, hogy azok lettek a rendszerváltozásnak is a nyertesei, akik a legnagyobb haszonélvezői voltak a szovjet-magyar barátságnak!
*
*
10. rész: A 2004-es népszavazás eredményeként beléptették Magyarországot az Európai Unióba.
MIBE KERÜLT NEKÜNK EZ A CSATLAKOZÁSIG?
(Részlet egy 2009-ben közreadott média-anyagból)
,,"EU-sarc 1989-2006-ig
Az alábbi összefoglaló számításokat az áttekinthetőség miatt írom ide: (Átváltási kulcs: 260 Ft/euro)
*
Amibe az EU került nekünk a csatlakozásig:
Kiadás:
Bruttó vámbevétel kiesése: 29 md euró 7540 md forint
Úthasználati díj kiesése: 3,5 md euró 910 md forint
Embargó betartása: 3 md euró 780 md forint
Összesen: 35,5 md euró 9230 md forint
*
Bevétel: (PHARE, ISPA stb.) 1991 és 2003 között maximum 1,4 md euró 364 md ft
Egyenleg: 34,1 md euró 8866 md ft

Évente:
Felhasználható EU "támogatás"* 1000 ml euró 260 md ft
Kiadás: 6562,63 ml euró 1706 md ft

Egyenleg: 5562,63 ml euró 1446 md ft

A magyar költségvetésből adott "társtámogatás" nélkül az előirányzott kifizetés (1342.1 millió euró) 75 %-a
*
A kiadás részletezése:
- tagdíj (a GDP 1,12 %-a) 646 ml euró 168 md ft
- Európai Beruházási Bank 54 ml euró 14 md ft
- Európai Fejlesztési Alap (2005) 85 ml euró 22 md ft
- Szén- és Acélkutatási Alap (2006-) 9,93 ml euró 2,6 md ft
- vám árbevétel ÁFÁ-val (2004-es kieső) 5614,9 ml euró 1460 md ft
- kieső bevételek 65 ml euró 17 md ft
- többlet költség 87,8 ml euró 23 md ft
Összesen: 6562,63 ml euró 1706 md ft
*
Kieső bevételek részletezése:
- Szgk. ÁFA kiesés 154 ml euró 40 md ft
- Egyéb ÁFA kiesés 192 ml euró 50 md ft
- ÁFA kamat 67 ml euró 17,5 md ft
- Szgk fogyasztói adó + ÁFA 23 ml euró 6 md ft
- Egyéb fogyasztói adó + ÁFA 39 ml euró 10 md ft
- ÁFA eltûnés 58 ml euró 15 md ft
- osztalékadó 154 ml euró 40 md ft
Kieső bevételek összesen: 687 ml euró 178,5 md ft
*
Többlet költség részletezése:
- EU támogatás hitelezése 73 ml euró 19 md ft
- Adminisztrációs teher 7,7 ml euró 2 md ft
- A kötelező rész költsége 31 ml euró 8 md ft
- EU jogrend 769 ml euró 200 md ft
Többlet költség összesen: 880,7 ml euró 229 md ft
*
Megyénkénti és megyeszékhelyenkénti EU-sarc ,,"
http://62.112.194.95/hirlevel/eusarc_01.doc
*
A fenti számadatokról szóló kimutatást 2009-ben kaptam az egyik médiacsoport listájára. Sajnos, a linkek már nem működnek! Az adatokat egy táblázatról másoltam. (A másolat hiteléül: Bóna RE Ilona)
*
AZ EU-CSATLAKOZÁST KÖVETŐEN az egész mezőgazdaságunkat padlóra küldték, mert nem volt EU-kompatibilis! Vagyis, azért kellett nagy-létszámú tehenészetben a jól tejelő szarvasmarhákat vágóhídra küldeni, mert NEM EU-SZABVÁNY-szerinti volt az állatok tartása és fejése... Láttam meglett férfiakat sírni, amint felhajtották a teheneit a platós kocsikra és vitték utána a vágóhídra!
Az ezekre a tehenészetekre épült TEJIPART szintén felszámolták!
Ugyanez vonatkozott a cukorrépa-termesztésre és a rá épülő cukorgyártásra, amit teljes mértékben felszámoltak!
Emlékezzünk csak arra például, hogy milyen harcunkba került az európai AKÁCOK megmentése és ezzel a méztermelés és a méhészetek megmentése is!
https://444.hu/2014/03/13/az-eu-majdnem-betiltotta-az-akacot-de-a-magyar-diplomac ia-sikeresen-blokkolta-a-tamadast
*
*-
Annyira nyilvánvaló, hogy minderre nem lett volna szükség, ha a politikai ,,elitnek" nem lett volna létkérdés hatalmának átmentése és az egyébként jogos elszámoltatástól való megmenekülése!
Pontosan úgy járt a magyarság, mint az I. világháborút követően, amikor a Trianoni Békediktátummal KOLLEKTÍVE büntették a háborúban való részvételért!
PEDIG, NEM A MAGYAR NÉP AKARTA AZT A HÁBORÚT SEM, HANEM URALKODÓI...!!!!
Pontosan úgy, mint ahogy a RENDSZERVÁLTOZÁSRA sem a magyar népnek volt szüksége, hanem az un. szocializmust becsődöltető POLITIKAI VEZETŐINEK!
28-30 év távlatából nyilvánvaló, hogy inkább feláldozták az egész magyar ipart, a mezőgazdaságot és az ebből élő VÉTLEN MUNKÁS-PARASZTSÁGOT.
Azért volt szükség a PAKTUMRA is, meg a NATO- és EU-tagságra is, hogy átmenthesse hatalmát.
*
Így működik ez már évtizedek (évszázadok) óta a modernnek nevezett világpolitikában: a BONTÁST és ÉPÍTÉST ugyanaz a (háttér)HATALOM irányítja.
*
VÉGE a sorozatnak.

Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
10. 2004-ben EU-tagország lettünk
  2018-09-27 18:43:18, csütörtök
 
  10. A RENDSZERVÁLTOZÁS FORGATÓKÖNYVE

(Időrendi sorrendben: 1-10 részben)

10. rész: A 2004-es népszavazás eredményeként beléptették Magyarországot az Európai Unióba.

MIBE KERÜLT NEKÜNK EZ A CSATLAKOZÁSIG?
(Részlet egy 2009-ben közreadott média-anyagból)

,,"EU-sarc 1989-2006-ig
Az alábbi összefoglaló számításokat az áttekinthetőség miatt írom ide: (Átváltási kulcs: 260 Ft/euro)
*
Amibe az EU került nekünk a csatlakozásig:
Kiadás:
Bruttó vámbevétel kiesése: 29 md euró 7540 md forint
Úthasználati díj kiesése: 3,5 md euró 910 md forint
Embargó betartása: 3 md euró 780 md forint
Összesen: 35,5 md euró 9230 md forint
*
Bevétel: (PHARE, ISPA stb.) 1991 és 2003 között maximum 1,4 md euró 364 md ft
Egyenleg: 34,1 md euró 8866 md ft

Évente:
Felhasználható EU "támogatás"* 1000 ml euró 260 md ft
Kiadás: 6562,63 ml euró 1706 md ft

Egyenleg: 5562,63 ml euró 1446 md ft

A magyar költségvetésből adott "társtámogatás" nélkül az előirányzott kifizetés (1342.1 millió euró) 75 %-a
*
A kiadás részletezése:
- tagdíj (a GDP 1,12 %-a) 646 ml euró 168 md ft
- Európai Beruházási Bank 54 ml euró 14 md ft
- Európai Fejlesztési Alap (2005) 85 ml euró 22 md ft
- Szén- és Acélkutatási Alap (2006-) 9,93 ml euró 2,6 md ft
- vám árbevétel ÁFÁ-val (2004-es kieső) 5614,9 ml euró 1460 md ft
- kieső bevételek 65 ml euró 17 md ft
- többlet költség 87,8 ml euró 23 md ft
Összesen: 6562,63 ml euró 1706 md ft
*
Kieső bevételek részletezése:
- Szgk. ÁFA kiesés 154 ml euró 40 md ft
- Egyéb ÁFA kiesés 192 ml euró 50 md ft
- ÁFA kamat 67 ml euró 17,5 md ft
- Szgk fogyasztói adó + ÁFA 23 ml euró 6 md ft
- Egyéb fogyasztói adó + ÁFA 39 ml euró 10 md ft
- ÁFA eltûnés 58 ml euró 15 md ft
- osztalékadó 154 ml euró 40 md ft
Kieső bevételek összesen: 687 ml euró 178,5 md ft
*
Többlet költség részletezése:
- EU támogatás hitelezése 73 ml euró 19 md ft
- Adminisztrációs teher 7,7 ml euró 2 md ft
- A kötelező rész költsége 31 ml euró 8 md ft
- EU jogrend 769 ml euró 200 md ft
Többlet költség összesen: 880,7 ml euró 229 md ft
*
Megyénkénti és megyeszékhelyenkénti EU-sarc ,,"
http://62.112.194.95/hirlevel/eusarc_01.doc
*
*
*
A fenti számadatokról szóló kimutatást 2009-ben kaptam az egyik médiacsoport listájára. Sajnos, a linkek már nem működnek! Az adatokat egy táblázatról másoltam. (A másolat hiteléül: Bóna Mária Ilona)
*
AZ EU-CSATLAKOZÁST KÖVETŐEN az egész mezőgazdaságunkat padlóra küldték, mert nem volt EU-kompatibilis! Vagyis, azért kellett nagy-létszámú tehenészetben a jól tejelő szarvasmarhákat vágóhídra küldeni, mert NEM EU-SZABVÁNY-szerinti volt az állatok tartása és fejése... Láttam meglett férfiakat sírni, amint felhajtották a teheneit a platós kocsikra és vitték utána a vágóhídra!
Az ezekre a tehenészetekre épült TEJIPART szintén felszámolták!
Ugyanez vonatkozott a cukorrépa-termesztésre és a rá épülő cukorgyártásra, amit teljes mértékben felszámoltak!
Emlékezzünk csak arra például, hogy milyen harcunkba került az európai AKÁCOK megmentése és ezzel a méztermelés és a méhészetek megmentése is!
https://444.hu/2014/03/13/az-eu-majdnem-betiltotta-az-akacot-de-a-magyar-diplomac ia-sikeresen-blokkolta-a-tamadast
*
*-
Annyira nyilvánvaló, hogy minderre nem lett volna szükség, ha a politikai ,,elitnek" nem lett volna létkérdés hatalmának átmentése és az egyébként jogos elszámoltatástól való megmenekülése!
Pontosan úgy járt a magyarság, mint az I. világháborút követően, amikor a Trianoni Békediktátummal KOLLEKTÍVE büntették a háborúban való részvételért!
PEDIG, NEM A MAGYAR NÉP AKARTA AZT A HÁBORÚT SEM, HANEM URALKODÓI...!!!!
Pontosan úgy, mint ahogy a RENDSZERVÁLTOZÁSRA sem a magyar népnek volt szüksége, hanem az un. szocializmust becsődöltető POLITIKAI VEZETŐINEK!
28-30 év távlatából nyilvánvaló, hogy inkább feláldozták az egész magyar ipart, a mezőgazdaságot és az ebből élő VÉTLEN MUNKÁS-PARASZTSÁGOT.
Azért volt szükség a PAKTUMRA is, meg a NATO- és EU-tagságra is, hogy átmenthesse hatalmát.
*
Így működik ez már évtizedek (évszázadok) óta a modernnek nevezett világpolitikában: a BONTÁST és ÉPÍTÉST ugyanaz a (háttér)HATALOM irányítja.
*
VÉGE a sorozatnak.

Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
9., A NATO-tagság megszavazása 1999-ben
  2018-09-27 18:38:16, csütörtök
 
  9. A RENDSZERVÁLTOZÁS FORGATÓKÖNYVE

(Időrendi sorrendben: 1-10 részben)

9. rész: Megkezdődött a kampány a NATO tagságért.

Megváltoztatva a népszavazási törvényt, leszállítva az érvényességi küszöböt - 1999-ben beügyeskedték Magyarországot a NATO-ba...

Tessék csak olvasni - az alábbi Alaptörvénykezés idején készült riportban - a nyilatkozó fő paktumozó politikust, aki kijelenti, hogy:

" ... márpedig oda be kellett lépni!"
*
http://s7.images.www.tvn.hu/2013/10/26/17/11/www.tvn.hu_
952958c6d6e1ba75fd3d52db96d9290d.jpg
*
Azóta is köztudott, hogy NEM a magyar NÉP-nek volt létkérdés a NATO magyarországi jelenléte, hanem azoknak a magyar vezetőknek és jogutódaiknak, akik becsődöltették az un. szocializmust és kiárusították a munkásság alól a megélhetésüket biztosító gyárakat, üzemeket.
Tették ezt azért, mert pontosan olyannyira rettegtek az egyébként jogos népharagtól, mint 1956-ban!

Így fordulhatott elő, hogy azok lettek a rendszerváltozásnak is a nyertesei, akik a legnagyobb haszonélvezői voltak a szovjet-magyar barátságnak!
*
(Folyt. köv.)
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
8. 1990 márciusában megkezdődött a szovjet csapatok kivonása
  2018-09-27 18:33:42, csütörtök
 
  8. A RENDSZERVÁLTOZÁS FORGATÓKÖNYVE

(Időrendi sorrendben: 1-10 részben)

8. rész: 1990. március 12-e és 1991. június 16-a között megkezdődött a szovjet csapatok kivonulása Magyarországról.

A részletek nem közismertek számomra, ezért ajánlom elolvasásra a wikipédia erre vonatkozó leírását.
https://hu.wikipedia.org/wiki/A_szovjet_csapatok_kivonulása_Magyarországról
*
(Folyt. köv.)
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/736 oldal   Bejegyzések száma: 7351 
2018.09 2018. Október 2018.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 6 db bejegyzés
e év: 119 db bejegyzés
Összes: 7374 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 246
  • e Hét: 1528
  • e Hónap: 7216
  • e Év: 297249
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.