Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/740 oldal   Bejegyzések száma: 7392 
5. Provokáció és ürügy
  2018-12-13 12:19:15, csütörtök
 
  1-4.) PROVOKÁCIÓ és ÜRÜGY
https://www.facebook.com/mariailona.bona/posts/1697923896910266
*
5.) A jelen tüntetés is PROVOKÁCIÓ.
Most újra próbálkoznak, mert - mint ahogy Gyurcsány mondta:
- "Legjobb lenne Magyarországot még a térképről is eltörölni!"
*
Ezért, nem nyugszanak! Tüntetnek, uszítanak, mintha nem a PAKTUMNAK köszönhetnék, hogy 1990 után nem történt semmiféle felelősségre vonás a magyar ipar és a vétlen munkásság fölszámolásáért... közvetett likvidálási módszerrel történő megsemmisítésért!

Tüntetnek uszítanak, hogy soha még csak szóba se jöhessen semmiféle elszámoltatás sem az 1990 előttiekért, sem a 2006-os rendőrterrorét!
*
Most a MIGRÁCIÓT akarják fölhasználni a MAGYARSÁG maradékainak LEPUSZTÍTÁSOS KIPUSZTULÁSÁNAK ELŐIDÉZÉSÉRE.
Azért is igyekeznének az EU-ba betelepíteni a sok BEVÁNDORLÓT, akiknél nem kell félni a nemzeti hovatartozás érzése miatti tiltakozástól....
Őket lenne hivatott kordában tartani a NATO itteni támaszpontján létrehozott 11 logisztikai központon állomásozó NATO hadsereg az összes harcászati eszközével és személyi állományával.
2008 óta hiába ügyködtek azon, hogy legyen ÜRÜGY a Bajnai Gordon, területfejlesztési törvénybe bújtatott (T/5311-es) 2008. április 22-én (a 2003. évi XXVI. Törvény módosításaként) a parlamenttel elfogadtatott törvénymódosításnak ÉRVÉNYT SZEREZNI!
*
Ez a törvénymódosítás lehetővé tenné a NATO számára - az egész ország területét 11 körzetre osztva, egyenként 10 km-es sugarú körben - LOGISZTIKAI KÖZPONTOK KIALAKÍTÁSÁT.
http://blog.xfree.hu/myblog.tvnSID=&pid=10145&n=furaila&blog
*
Az 1/4. sz. melléklet Országos jelentőségű logisztikai központok és térségek felsorolását tartalmazza. Összesen 11 nagy térségre osztva Magyarország területét. Ezen térségek a mellékletben a település közigazgatási területét és annak 10 km-es környezetét jelöli.
Logisztikai központok és térségek:

I. Nyugat-dunántúli körzet Sopron (részközpont: Szombathely).
II. Észak-dunántúli körzet: Győr - Gönyű.
III. Közép-dunántúli körzet: Székesfehérvár (részközpont: Dunaújváros, Veszprém).
IV. Dél-dunántúli körzet: Baja (részközpont: Mohács).
V. Budapest körzet: Dél-Pest (Soroksár),
Dél-Buda (Nagytétény),
Csepel Nemzeti Szabadkikötő.
VI. Közép-alföldi körzet: Szolnok.
VII. Dél-alföldi körzet: Szeged (részközpont: Kisszállás).
VIII. Észak-keleti körzet: Miskolc vagy Tiszaújváros.
IX. Észak-tiszántúli körzet: Záhony (részközpont: Nyíregyháza).
X. Délnyugat-dunántúli körzet: Nagykanizsa.
XI. Közép-tiszántúli körzet: Debrecen.
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szervezkedőknek, tüntetőknek ajánlom
  2018-12-11 18:39:12, kedd
 
  SZERVEZKEDŐKNEK, TÜNTETŐKNEK FIGYELMÉBE AJÁNLOM:

MAGÁNEMBER - TÁRSADALMI EMBER - NÉP

Megtapasztaltam, hogy a szervezők számára az egyetlen követendő cél: a minden áron való megváltoztatása annak, ami jelenleg van...
*
Nem tagadom, hogy hosszú évek óta én is szeretném a PAKTUM-MENTES társadalmi változást és ezért, a TAHSZ kiáltványának 11 pontjára esküt tettem 2011-ben...
Viszont, mostanra már belátom, hogy ennek a 11 pontnak a megvalósításához NÉP-re lenne szükség.
Méghozzá olyan NÉP-re, amelyiknek emberi tagjai alkalmas EMBERI MINŐSÉGET hordoznak.
Az emberi minőség azért fontos, mert ha valaki embernek ,,hitvány", annak minden tevékenységében megjelenik az ő hitványsága.
Ezt a gondolatot Tamási Árontól olvastam. Ő ezt így fogalmazta meg:

- "Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan." (Tamási Áron)
*
Kár tagadni, hogy a KÖZÖSSÉGI EMBER elsősorban MAGÁNEMBER, aki valamilyen (magán)emberi MINŐSÉGET hordoz. Aki MAGÁNEMBER-ként tagja minden további közösségnek: családi- lakóhelyi- (ahol fontos, mint szavazópolgár) munkahelyi- ... stb. a legnagyobb közösség tagjaként TÁRSADALMI emberré válva.
Ebből következik, hogy a MAGÁNEMBERI MINŐSÉG meghatározója a családi- lokálpatrióta- és munkaerői minőségnek, melyek együtt adják azt a TÁRSADALMI MINŐSÉGET, amit egy ország NÉP-ének nevezünk...
*
Lássuk csak, hogy milyen állapotban van mostanság az a NÉP akire hivatkozva szervezkednek, tüntetgetnek?!
*
A NÉP olyan MAGÁNEMBEREK-ből tevődik össze, amelyeknek 3 milliónyi állampolgára jelenleg túlélő üzemmódban vegetál a társadalom peremére taszajtva.
A másik 3 milliónyinyi, pedig egyenlőre haszonélvezője, mint magánember a PAKTUM-BETARTÓ állami rendszernek...
És, mint MAGÁNEMBER, ő sem jelent olyan emberi minőséget, amelyik fel tudná fogni TÁRSADALMI-emberi FELELŐSSÉGÉT és azt az ÉRDEKÉT, ami egy minőségibb társadalmi berendezkedésre- emberibb életformára adna lehetőséget.
*
Ezt tudván, mostanában kezdek beletörődni abba, hogy senkit nem lehet akarata ellenére megváltani!
Viszont, azt is tudom, hogy egy attitűd beállítódásához legalább 10 évre van szüksége egy átlagEMBERnek.
Miután, már a sokadik 10 évet kezdem el a győzködéssel, rájöttem, ha nem akarok valakit AKARATA ELLENÉRE MEGVÁLTANI, "MEGVÁLTOZTATNI", akkor meg kell tudni győzni őt arról, hogy AKARJA azt a változást, ami nem csak őt személy szerint kihozhatja a PAKTUM-BETARTÓK rendszeréből, hanem kisebb-nagyobb közösségének tagjait is, és így végül az egész NÉP-et!!
*
Ehhez a MEGGYŐZÉSHEZ kellene a média, mert a leglepusztultabb településen élő nyomorgók is nézik a tv-t országszerte! És, itt a szórakoztatáson van a hangsúly.
Ezt nem tudtam megértetni Halász Józseffel sem, hogy nem tudományos előadásokon kellene a Szent Korona-eszmét hirdetni, hanem a szent korona szolgálatnak el kellene jutnia minden egyes egyénhez, családhoz és a legföldhözragadtabb létproblémák megoldásában kellene segíteni. És csak úgy mellesleg - nem ártana, ha tudnák az emberek, hogy azok akik segítenek, a Szent Korona-eszme szolgálói!
Ezt elutasította Halász József, mert .... már nem is emlékszem, hogy mit mondott.
*
Jó lenne, ha megértenétek és nem hagynátok figyelmen kívül azt sem, hogy az egyének többsége nem képes elvonatkoztatni attól, amit látnak a képernyőn!?
*
Igen, őket kellene meggyőzni első körben, hiszen, nekik is van szavazati joguk és ők azok, akik ezzel élve túszul ejthetik (mint ahogy az elmúlt 28 évben meg is tették) évekre- évtizedekre azokat, akik már képesek az elvonatkoztatásra.
Mi a csudát várnak a szervezkedők olyan emberektől, akik gyűjteni akartak Gyurcsány fagyoskodó mamájának??!! Akkor, amikor Gyurcsány beszélt Ózdon, meg hasonló, volt gyárvárosban... elhitette hallgatóságával, hogy közülük való kisember, akinek a lakótelepen lakó anyukája úgy takarékoskodik a gázzal, hogy egészen takarékon használja, miközben bizony fázik...
Ezek az emberek oly mértékben képtelenek az elvonatkoztatásra, hogy eszükbe sem jutott, hogy megkérdezzék:
- miért nem segít abból az összeprivatizált milliárdos vagyonából a mamáján!!??
*
Azok meggyőzésével azért nem foglalkozom, akik haszonélvezői a jelenlegi PAKTUM-betartó társadalmi formációnak, mert őket végképpen lehetetlenség meggyőzni arról, hogy a HAZA ÉRDEKÉT mindenek előtt kellene előtérbe helyezni.
*
Mindezeket belátva, úgy érzem: most eljött végre annak az ideje, amiről már oly rég álmodom, hogy mindenki próbálja meg kiépíteni a saját MAGÁNÉLETI HÁTORSZÁGÁT!
Találja meg - ha még eddig nem találta volna meg - a neki rendeltetett szerelmetes duál-párját, akinek OTTHON lehet a lelkében, és akivel összefogva OTTHONT tud teremteni...
Mert az egyedül nem megy!
Vagyis, előbb legyen mindenkinek a MAGÁNÉLETÉBEN egy EMBER, akivel ÖSSZE TUD FOGNI és minőséget hordozó párkapcsolattal minőségi családi életet tud élni.
Ez azért is fontos, mert a családi minőség is meghatározója a társadalmi minőségnek.
No, meg a párjának is vannak barátai, akikkel szintén ÖSSZE LEHET FOGNI és kalákában - egymást segítve létre tudják hozni azt az élő közösséget, amelyikkel természetes az összefogás...
*
Az így kialakult "élő közösségekből" jöhetne létre az a nemzeti összefogás, ami semmilyen más úton-módon nem hozható létre csak erőszakkal és az akkor már megint csak "diktatúra", ami ellen éppenséggel, megpróbálnak szervezkedni.
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Íme 1 részlet a Luganoi Tanulmányból
  2018-12-08 00:38:05, szombat
 
  - AMELY SZERINT MA MÁR BIZONYÍTHATÓAN - ÍGY MŰKÖDIK az EU
*
""Hogyan alapozhatjuk meg a népesség csökkentési tervet?
A négy pillér, amire támaszkodhatunk a következő:
* ideológiai-etikai,
* gazdasági,
* politikai és
* pszichológiai.


2. Mi befolyásolja a jövőt?
A jövő alakulását lényegében három tényező fogja a leginkább befolyásolni:
* a világ népességének növekedése,
* a fogyasztás mennyisége és minősége és
* azok a technológiák, amelyekkel a fogyasztási cikkeket előállítják.


A fogyasztás a jövedelmektől függ. Ezért annak a "morális kérdésnek" hogy pl. az átlag svájci miért fogyaszthat 17-szer többet, mint az átlag nigériai, nincs semmi értelme. Ez a kérdés egyszerűen nem kérdés. A globális piacgazdaság logikája szerint erre a felvetésre csak így lehet reagálni: na és? Nigéria számára pedig az a megoldás, hogy termeljen többet és csökkentse lakossága számát. A technológiák továbbra sem környezetbarátok. Változás pedig, a profitérdekek miatt, egyelőre nem várható. Így a környezetszennyezés és a hulladékgyártás továbbra is probléma marad.


Népesség: jelenleg a világ népessége közel 6 milliárd. Ha semmi nem változik, akkor ez az érték 2008-ban 7 milliárd, 2020-ban pedig 8 milliárd lesz. Ráadásul a lakosság növekedése gyorsabb a szegény országokban, mivel egyrészt itt alacsonyabb az átlag- életkor, másrészt pedig itt a gyermek nagyobb érték: hiszen dolgozni tud és eltarthatja a családot. A gazdag országokban viszont egyre jobban figyelembe veszik az emberek azt, hogy a gyermeknevelés nagyon is költséges.


Következtetések:
A föld nem képes eltartani 6-8 milliárd embert. Ezért általánossá és elfogadhatóvá kell tenni a következő alapelvet: "minél kevesebb embernek kell osztoznia a gazdagságon, annál több marad a nyerteseknek."
Ennek az alapelvnek a következetes végrehajtásától várható csupán, hogy a liberális gazdasági rendszer - amelynek nem a munkahelyteremtés, hanem a profittermelés a célja -fennmaradhasson. A profit mint cél ugyanis egyet jelent azzal, hogy nő a globalizáció hasznából kirekesztettek, a szegények, a munkanélküliek száma. Ezek az emberek megélhetést követelnek, ami óriási terhet rak a társadalomra. A javak megosztása ezekkel az emberekkel idegen a liberális rendtől, annak megszüntetését jelentené. Mivel azonban abból indultunk ki, hogy a liberális rendnek fenn kell maradnia, ezért csak egy megoldást javasolhatunk: a lakosság létszámát kell csökkenteni. Csak ez az egyedüli lehetséges módja annak, hogy a liberális világgazdasági rend fennmaradhasson." ... ,, De hogyan érhető el a lakosság-csökkenés? A szokásos módszerek: világháborúk, etnikai-nyelvi csoportok kiirtása, és az egyéb durva, direkt módszerek ma már nem alkalmazhatók. Ezek ugyanis túl költségesek és nem elég hatékonyak." ... ,,Fogalmazzunk meg először néhány alapelvet!"


,,Az alkalmazandó módszereknek:
* olcsónak kell lenniük,
* nem szabad semmilyen speciális berendezést igényelniük továbbá
* az "áldozatok" kiválasztását nem vállalhatja senki, azt magukra az "áldozatokra" kell bízni,
* az államoknak nem kell közvetlenül részt venni a munkában. Jobb ha azt ráhagyja a magánszektorra."


,,Ha a népességcsökkentési tervet jól átgondoljuk, és megfelelő erőforrásokat és akciókat rendelünk hozzá, a stratégia valószínűleg sikeres lesz. A stratégiának két területre kell készülnie: a születésszám csökkentésre, és a halálozási számok növelésére.""

http://magyarmegmaradasert.hu/kozerdeku/item/2793-a-luganoi-tanulm%C3%A1ny
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Luganoi Tanulmány
  2018-12-08 00:36:29, szombat
 
  A LUGANOI TANULMÁNY
A luganói tanulmány" globalizációs krimibe illő írás. Szerzője Susan George, amerikai filozófus és politológus, aki 1994 óta francia állampolgár, jelenleg is Párizsban él, és a társadalmi igazságosságért tevékenykedő "Transznacionális Intézet" társigazgatójaként, valamint a "Globalizációs Obszervatórium" alelnökeként harcol a globalizáció ellen.
"A luganói tanulmány " című könyve angolul 1999-ben, franciául pedig 2000-ben jelent meg.
A könyv alcíme: "Hogyan őrizzük meg a kapitalizmust a XXI-dik században".


http://magyarmegmaradasert.hu/kozerdeku/item/2793-a-luganoi-tanulm%C3%A1ny


Dr. Csath Magdolna: A luganoi tanulmány ""


(Folyt.köv.)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Párhuzamok: Torontói Jegyzőkönyvek - MSZMP KB Jegyzőkönyvek
  2018-12-08 00:34:26, szombat
 
  PÁRHUZAMOK: a TORONTÓI JEGYZŐKÖNYVEK és a MAGYAR SZOCIALISTA MUNKÁSPÁRT KB, 1989-es ülésein készült JEGYZŐKÖNYVEK között.

Erről a ,,TORONTOI JEGYZŐKYÖNYVEK"-ről való fórumozás Magyarországon figyelemelterelés az MSZMP KB 1989-es üléseiről készült jegyzőkönyvekről! Az történt, hogy a HATALOMÁTMENTŐK drámai hangú felszólalásaival lettek tele 1989-ben a jegyzőkönyvek, melyek a Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) Központi Bizottsági ülésein készültek.
A jegyzőkönyvekből kivonatolt részletek, másolata itt is olvasható:
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=126643&n=furaila&blog_
cim=Leleplező 1989-es jegyzőkönyvek
*
1989. FEBRUÁRI ÜLÉSEN pl. a következőket mondta HORN GYULA 1956-ról:
- ,,Én szerintem nincs és nem is szabad megengednünk azt, hogy 1956 kapcsán valamiféle lelkiismereti válság keletkezzen mindazoknál, azokban, akik akkor fegyvert fogtak, mert AKIK FEGYVERT FOGTAK NOVEMBERBEN, és NOVEMBERBEN FELLÉPTEK, AZOK AZ ELLENFORRADALOMMAL SZEMBEN léptek fel. És ez a lényeg. És ezért kapták a kitüntetést, vagy az elismerést, és így tovább /62. old. HORN Gyula/"
*
1989. március 15-én - egy hónap múlva már meg is kötötték egymással a PAKTUMOT - azt a bizonyos PAKTUMOT, aminek még a létezését is agyonhallgatják!
https://www.facebook.com/mariailona.bona/posts/1637212192981437
*
Tessék csak olvasni hogyan vélekedik a PAKTUMRÓL Boross Péter az általa írt visszaemlékezésben!
,, ... Ezért kötötte meg az ismert paktumot és nem tette lehetővé, hogy a tudatlanság, vagy félismeretek ezt lehetetlenné tegyék."
*
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=225166&aid=257851&htr=1
*
Nem akarja senki tudomásul venni, hogy mindezek miatt a történések miatt nincs nép, amelyik átvehetné a hatalmat! Kétféle nyáj van, amelyik ordítozva ott béget a maga vezére mögött!!
*
KIHALT AZ A KOROSZTÁLY, amelyikből munkás-parasztot faragtak... vagy annyira lepusztult állapotban érte 1990, hogy már nem volt képes talpra állni, amikor kiprivatizálták alóla a gyárakat, üzemeket, ahova 40 évvel korábban erőszakkal terelték be szüleiket. Velük halt az az ERKÖLCSI ALAP is, amely alapján jogosan lázadhatnának a hatalmat hazugsággal megszerzők ellen!!!
*
Mára már az ő gyerekeik is elérték a 40-es életévüket és most őket sanyargatja az EU népirtásos technikája. Lásd a "LUGANOI TANULMÁNY"-ban leírtakat, amely alapján működik az EU!!!
http://magyarmegmaradasert.hu/kozerdeku/item/2793-a-luganoi-tanulm%C3%A1ny
*
Nyilvánvaló, hogy ebbe nem szabad beletörődni! Sőt, minden eszközzel meg kell akadályozni a további pusztítást!
*
A "TORONTÓI JEGYZŐKÖNYVEK"-ről jó tudni, hogy tudjunk GLOBÁLISAN gondolkodni! Azonban, a problémákat LOKÁLISAN KELL MEGOLDANI TUDNI!
*
https://vigyazo.blog.hu/2015/10/16/20_eve_rejtely_ki_irta_a_torontoi_jegyzokonyve ket?utm_source=bloghu_megosztas&utm_medium=facebook_share&utm_campaign=
blhshare&fbclid=IwAR0-ZrT97pkgP8mYN69qZ2f72_
8qoRFZnHyRfs7SDU40k9VIwNRJ40V3kxY
*
https://vigyazo.blog.hu/2015/10/18/a_torontoi_jegyzokonyvek_2_resz
*: 2015. október
*
Azért káros egy globális, nemzetközi összeesküvést sulykolni, mert ezzel elhárítják az emberek figyelmét a helyi (lokális) problémákról és azok megoldhatóságáról!
Ez azért ártalmas, mert elaltatja az emberek problémamegoldó-készségét! Azt sugallja, hogy: minek gondolkodni a saját gondjaink megoldásán, amikor az egész világot már bekebelezték "valakik", akik kitalálták az egységes világrendet. A mátrixi társadalmat, melyben az egyén már nem is emberi lény, hanem valami egészen más!
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A magyarság önképe az ezredfordulón
  2018-12-05 01:27:03, szerda
 
  A főiskolán, az 1995-96-os tanévben írtam egy TANULÁSMÓDSZERTANI DOLGOZATOT. Így nézett ki, amikor leadtam a tanszék tanulmányi osztályán:
http://furaila.xfree.hu/248499
Az volt a feladat, hogy írjuk le azt a módszert amivel megtanultunk valamit. Pl gk.-vezetés, főzés, valamilyen szakismeret, stb...
Amiért én már akkor is túlkoros voltam, ezért már annyi mindent meg kellett tanulnom, nem tudtam választani. Végül leírtam, hogyan tudtam túlélni mindazt,. ami miatt annyi mindent megtanultam, és mégsem hagyott a diktatórikus hatalom érvényesülni semmilyen szakmai téren! EZT GONDOLTAM TOVÁBB és megírtam belőle a ,,háromdimenziós" TUDÓSÍTÁST MAGYARORSZÁGRÓL.
1. Az első dimenzióban tipizáltam egy "figurát", főhőst és elneveztem Bízó Katalinnak, majd az 1946 és az 1996 közötti 50 év társadalmi jelenségeinek, történéseinek részesévé, tettem - a leírás technikáját alkalmazva.
2. A második dimenzióban, minden jelenség, történet, esettanulmány után leírtam az azzal kapcsolatos legszemélyesebb gondolataimat- előre vetítve a jelenség várható (majd többnyire be is következő) társadalmi hatásait, következményeit. (Az eltelt 20 évre visszatekintve, ma már tudom, hogy valóságos PRÓFÉCIA volt minden előrevetített történés megfogalmazása.)
3. A harmadik dimenziót a "Hivatkozások, meghatározások" című fejezet jelenti, ahol az előzőleg beszámozott (szociológiai, politológiai, pedagógiai, andragógiai, néprajzi...) szakszavakat, szövegeket szembesítem az adott időszak, korszak tudományosan elfogadott publikációival - összevetve a valóságban történtekkel.
Tudom, hogy szokatlan ez a szociográfiai stílus, de azt hittem, hogy ha az én "HŐSÖM" soha nem volt és lett elég hülye ahhoz, hogy (némi kapálódzás után) megadón összeroppanjon - elnyomva egészséges életösztönét, drogokkal kábítva intellektualitását, és "divatos-publikus" módon kinyírva magát - a mindenkori hatalom, diktatúra nyomása alatt, akkor FÁKLYAKÉNT VILÁGÍTVA FOG A MAGYAR IRODALOMBAN MEGJELENNI!!!!
Őszintén hittem, hogy másoknak is meg kell mutatni problémamegoldó képességét, a széllel szemben is sikert kovácsoló, a SEMMIBŐL IS IGAZI- MAI CSALÁDOT ALKOTÓ EREJÉT!
*
1996-ban meghívást kaptam a MAGYAR NŐK VILÁGFÓRUMÁNAK alakuló ülésére és az azt követő fórumra. Emlékezetes volt ez a Világfórum, hiszen a világ minden tájáról képviseltették magukat a magyarság lányai asszonyai - Kanadától Ausztráliáig; az elszakított területekről: Erdélyből, Felvidékről, Kárpátaljáról, Délvidékről... és itthon: Nyíregyházától Sopronig.
Ott hallottam először JÓKAI ANNA írót. A női léthez kapcsolódó sorskérdésekről beszélt olyan szuggesztíven, ahogy én írtam erről a témáról - az akkor már a Magyar Írószövetség folyóiratának - a Magyar Napló szerkesztőségében leadott jeligés szociográfiámban.
Amiért szó szerint idézte Jókai Anna a következő szöveget a szociográfiámból:
- ""Miért természetes az, ha egy "nagydarab", kövérkés, nehézkes mozgású (leány)gyereket nem akarnak minden áron balerinának kiképezni...?""
már tudtam, hogy ő is tagja volt a zsűrinek.
Legnagyobb meglepetésemre, felállva közbetapsoltak leány- és asszonytársaim. Csakhogy, Jókai Anna elfelejtette megemlíteni a szerző nevét. Úgy adta elő, mintha az az ő saját gondolata lett volna...
*
Az történt, hogy 1996-ban hirdette meg a MAGYAR ÍRÓSZÖVETSÉG a Magyar Naplóban a ,,MAGYARSÁG ÖNKÉPE AZ EZREDFORDULÓN" c. szociográfiai pályázatát. Erre Küldtem el a ,,,,Bízom ,,Külkertesben!"" jeligéjű TUDÓSÍTÁST MAGYARORSZÁGRÓL,
Két évig tartott, míg el tudták bírálni a több-mint 2000 pályaművet, melyekből olyan TRAGIKUS "ÖNKÉP" BONTAKOZOTT KI AZ ÍRÓSZÖVETSÉG ELŐTT, AMIT AZÓTA SEM VOLTAK HAJLANDÓK FÖLVÁLLALNI.
Bizony, még JÓKAI ANNA sem, akit a nemzet írójának tartanak...
Azért írom folyamatosan, hogy az IGAZSÁG ELHALLGATÁSA A LEGALATTOMOSABB HAZUGSÁG, mert az ellen még esélyünk sincs a védekezésre, amiről nem tudunk!
*
Ma 20 éve, hogy átadták a díjat a Gellért Szálló TEA-Szalonjában... - a MÉDIA TELJES KIZÁRÁSÁVAL.
*
Apa hirtelen-halálával - 1998.dec. 12-én - eldőlt, hogy mire költöm a díjat, ami pont egy koporsóra volt elegendő.
*
Ennek már pontosan 20 ÉVE és még mindig TILTOM-listán van! 2013-ban nem bírva tovább, elküldtem a kéziratot egy magát ingyenességgel hirdető kiadónak, aki meg is jelentette az akkor kitalált "írói álnevemen" TUDÓSÍTÁS MAGYARORSZÁGRÓL címmel.

http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=55534&kid=270077&sort=

Azonban, a FORGALMAZÁSÁT - titkos szolgálati módszerekkel -.LETILTOTTÁK.
A tilalom folyamatosan érvényben van!
*
Egyik költő-társam, kedves ismerősöm elismerő verset írt nekem, miután elolvasta:

http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=55534&kid=108922&sort=

Ez az egyetlen - de annál becsesebb - ELISMERÉS, amit eddig a TUDÓSÍTÁSOMÉRT KAPTAM.
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
6. Hirtelen-halált halt Bóna Rezső
  2018-11-29 00:58:27, csütörtök
 
  6. Rész: 1996. november 28-án meghalt BÓNA REZSŐ, akit bajtársai RUDINAK becéztek
A volt lakásának kapualjában kirabolták a nincstelen hajléktalant. A támadók más érték híján ruhájától szabadították meg a vézna áldozatot. Így találtak rá hajnalban az arra járók. - A súlyos állapotban lévő embert a pszichiátriai vizsgálat után az elmegyógyintézetbe utalta a munkáját csak kötelességből végző orvos.

BÓNA REZSŐ ,,RUDI" 1996. november 28-án HALT MEG a JÁNOS KÓRHÁZBAN. Papírok nélkül került a kórházba, rokona, gyámja nem volt - a holttestet átszállították a főváros központi gyűjtőjébe, oda, ahol az ismeretlen, azonosítatlan hullákat tárolják az elhantolásukig. FŐNAY JENŐ a POLITIKAI FOGLYOK SZÖVETSÉGÉNEK ELNÖKE, utolsó szolgáltatásul, 1996 november 30-án ,,SAJÁT HALOTTJÁNAK" nyilvánította. Más intézkedés nem történt, a ,,derék bajtársak" egészen egyszerűen elfeledkeztek a hullakamrában lévő “sajátjukról".
ÍGY FORDULHATOTT ELŐ, HOGY CSAK A KÖVETKEZŐ ÉVBEN: 1997. MÁRCIUS 4-ÉN TEMETTÉK EL. Bóna Rudi urnáját egy "Puli-4" típusú talicskára téve tolták a ,,mártírok" parcellájához, ahol néhány centi mélységű földbe helyezték a hamvakat. Amiért pap sem volt jelen, az urnát letakarták egy nemzeti zászlóval.
A bajtársak egyike ima helyett egy emigráns költő két versét olvasta fel:
“Leszünk múzeumi tárgyak..." és a "Csak a bátrak testéből nő virág..."
kezdetű sorokat. Majd a Szózatot elénekelve temették el azt, ami Rudiból megmaradt.""
*
BÓNA RUDI, legjobb barátja volt MANSFELD PÉTERNEK. Egy iskolába jártak és osztálytársak voltak.
MANSFELD LÁSZLÓ VISSZAEMLÉKEZÉSÉBŐL írt egy könyvet KÓSA CSABA, ,,ALHATTÁL-E KISFIAM?" címmel. MANSFELD LÁSZLÓ testvéröccse volt a mártír kölyökharcosnak. Az ő visszaemlékezése és a családi fotók volt a könyv alapja...

http://s7.images.www.tvn.hu/2012/07/18/15/28/www.tvn.hu_
254710b017ef4e332a70c09e9b1d630b.jpg
*
KÓSA CSABA így jellemzi a kölyökharcost:
,,MANSFELD PÉTER
Ez a fiú ilyen erényeket ismert: hit, szerelem, barátság, önfeláldozás.
Hova lettek ezek a fogalmak?
Apai ágon, bécsi német családból való, anyai ágon az Esthók talán írek.
Erről a fiúról Gárdonyi Géza édesapja jut eszembe, Ziegler Sándor bécsi iparoslegény, akiből a negyvennyolc-negyvenkilences magyar szabadságharc fegyvergyárosa lett. Utolsó pillanatig kitartó hőse.
Mansfeld Péter. Német-ír vér - magyar szív.
Hit, dac, bátorság, szabadságharc."
*
MANSFELD PÉTER 1956. NOVEMBER 7-e után visszament a gyárba, a MÁVAG-ba - ahol IPARI TANULÓ VOLT.
BÓNA REZSŐ RUDI 1956-ban a ,,SZÉNA TÉRI FIÚK" EGYIK HARCOSA VOLT ÉS ,,BLASKI JÓZSEF ÉS TÁRSAI" NEVÉN SZEREPELT A PERES ELJÁRÁS ELLENÜK.
A reformkommunistákra, azokra, akik nem eltörölni, hanem csak jobbítani akarták a szocializmusnak nevezett diktatúrát, vonatkozott az 1963-ban meghirdetett KÖZKEGYELEM. Ők (Göncz Árpád, Fónay Jenő, Mécs Imre, Eörsi István, Haraszti Sándor, Márton András, Vásárhelyi Miklós,stb) néhány hónap letöltése után szabadulhattak. Ennek ellenére, ebből a pár hónapból is POLITIKAI TŐKÉT KOVÁCSOLHATTAK az un. rendszerváltozásban.
,,A GYERMEKHARCOSOKNAK azonban NEM KEGYELMEZETT a MEGTORLÓ HATALOM.
BÓNA RUDINAK és társainak az utolsó percekig végig kellett szenvedni a rájuk kiszabott büntetést."
Dr. VÁGÓ TIBOR a LEGFELSŐBB BÍRÓSÁG NÉPBÍRÓSÁGI TANÁCSÁNAK ELNÖKE a következőképpen indokolta meg a büntetések kiszabását:
- ,,Igen nagy a vádlottaknak a társadalmi veszélyességük, akik kapitalista restaurációra törekedtek..." ,,... valamennyien MUNKÁSSZÜLŐK GYERMEKEI, úgy kell vizsgálni, mint ,,OSZTÁLYÁRULÓKAT".
MANSFELD PÉTER: halál.
BLASKI JÓZSEF: életfogytiglan.
BÓNA REZSŐ: tíz esztendő.
HOLECZ ISTVÁN: öt esztendő.
EGEI ATTILA: négy esztendő.
FURKA LÁSZLÓ: három esztendő.
MANSFELD PÉTER Még ott, a bíróságon, az ítélet-hirdetés után odasúgta BÓNÁNAK és BLASKINAK:
- ,,Ti egyszer kiszabadultok. Mondjátok meg édesanyámnak, hogy az utolsó gondolatom ő volt."
MANSFELD PÉTER MÉG KISKORÚ VOLT, AMIKOR HALÁLRAÍTÉLTÉK, majd a 18. születésnapját követően. akasztották föl. De úgy ám, hogy 13 percig hagyta a hóhér szenvedni!

BÓNA RUDIVAL a tíz esztendőt napra letöltették.
Miért is? Emlékeztek azokra a RÖPCÉDULÁKRA, melyeket a Magyar Néphadsereg repülőgépeiről szórtak már 1956 augusztusában? Ezért senkit nem vontak felelősségre! A kölyökharcosok még 1957-ben is folytatni akarták a harcot. Az októberi röpcédulákat akarták másolni és terjeszteni. EGEI ATTILA még csak 14 éves volt, amikor több évi börtönre ítélték. Azonban a SZABADULÁSUK UTÁN SOHA TÖBBÉ NEM LEHETTEK SZABADOK!
A társadalom peremére száműzött ,,BÖRTÖNTÖLTELÉKEK" voltak míg meg nem haltak!
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ma 14 éve, hogy meghalt Bubik István
  2018-11-28 16:32:53, szerda
 
  TUDOM, MA ADVENT-KEZDET VAN. Ennek ellenére ismét a HIRTELEN-HALÁLLAL HALT emberekről írok. Nem tehetek mást, hiszen számomra még NEM JÖTT EL A BÉKÉS- ÜNNEPI VÁRAKOZÁS IDEJE.
Az alábbi, korabeli tudósítást olvastam a halálának körülményeiről: http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/20041129/autobalesetben_meghalt_bubik_istvan
LÁTOM, HOGY MÁR EZ IS ELTŰNT AZ INTERNETRŐL. Pont, mint minden más, amire hivatkozva eddig írtam valaha is! MIÉRT?
Na, látjátok, erre sincs válasz évtizedek óta!
Ezért sem hagyhatom abba a TÉNYFELTÁRÓ OKNYOMOZÁST!
Még szerencse, hogy nem csak a linket mentettem el, hanem a szöveget is kimásoltam, amit most megkeresek és megosztom veletek.
Nagyon figyelmesen olvassátok el a tudósítást, mert vannak benne olyan kérdések, amire én már azóta megadtam a válaszokat! A következő posztban majd azt is közzéteszem.
Bóna Mária Ilona
*
*
*
""Autóbalesetben meghalt Bubik István

2004-11-29 00:10:29

Szerző: Sebes Erzsébet, Máté Sándor, Csupor Réka, Ábrahám Dolly
Ceglédbercel - Autóbalesetben elhunyt Bubik István ( 46).


A színész tegnap kora reggel autóval igyekezett Budapestre Szolnokról, amikor frontálisan ütközött egy szembejövő Forddal. Bubikot egy órán keresztül próbálták újraéleszteni - mindhiába.


Bubik István szombaton azért utazott le Szolnokra, hogy megnézze a Táncjáték című darab premierjét, amelyet régi barátja, Funtek Frigyes rendezett. Mint a társulat tagjaitól megtudtuk, nagyon tetszett neki a produkció, és jókedvűen csatlakozott kollégáihoz az előadást követő banketten. Jó hangulatban szórakoztak, majd Bubik még elment pihenni a Tisza Szállóba, ahol szoba volt foglalva számára.
Azt egyelőre senki sem tudja, hogy Bubik miért hajnalban indult haza. Tegnap ugyanis nem volt előadása az Új Színházban, ahol egyébként öt darabban játszik.
Barátságtalan, ködös, nyirkos hajnal volt, amikor beült imádott, öreg bogárhátú Volkswagenjébe. Talán arra gondolt, hogy szeme fényét, 3 éves kislányát ő ébreszti majd. Akkor még nem sejthette, hogy a sors milyen igazságtalan. Hogy valahol Cegléd és Ceglédbercel között, a 4-es főúton véget ér egy ragyogó színész karrierje. És élete is.
Reggel 6 óra 50 perckor a nedves-jeges úton valószínűleg megcsúszott - lehet, hogy elaludt? - és áttért a szemközti sávba, ahol frontálisan ütközött egy Ford Focussal.
A borzalmas csattanás után Bubiknak nem volt esélye: nem volt bekötve, így szörnyethalt.
A Volkswagen az oldalára fordult, a régi, 1966-os kasztni a darabjaira hullott.


A baleset helyszínén némán helyszíneltek a rendőrök. Ôk is megdöbbentek a látottakon: Pista legendás kalapja most a hideg betonon hevert. A kesztyűtartóban a színész személyes tárgyai, az ajtóban egy kötött pulóver. Az utastér harmonikaként nyomódott össze. A művészt tűzoltók vágták ki a roncsból, a mentők egy órán keresztül küzdöttek az életéért, de már nem tudtak segíteni rajta. A színész mostantól csak lélekben jár majd haza kislányához.
Bubik István, nyugodj békében!


(A tragédiáról készült képriportot tekintse meg címlapunkon!)


"Csak a ceglédi kórházban tudtuk meg a férjemmel, kivel is karamboloztunk"
A Fordot Papp László (60) vezette, mellette felesége ült. A légzsáknak köszönhetően a sofőr karcolás nélkül szállt ki az autóból, feleségét a biztonsági öv mentette meg, őt kulcscsonttöréssel szállították a ceglédi kórházba. A Blikk kórházi ágyánál kereste fel a karambol egyik túlélőjét, Papp Lászlónét (56):
- Seattle-ben élő lányomat, Emíliát vittük Ferihegyre, onnan tartottunk hazafelé, Karcagra - idézte fel a baleset előtti pillanatokat Pappné. - Jeges volt az út, a ködben alig lehetett látni, ezért az uram lassan és nagyon óvatosan vezetett.


Gyorsan hajtott a művész?
Lukácsi Zsuzsa, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Blikknek elmondta: az elsődleges vizsgálatok szerint Bubik István nem az út- és látási viszonyoknak megfelelően vezetett. Egyelőre vizsgálják a baleset pontos körülményeit, így azt is, fogyasztott-e alkoholt valamelyik sofőr.
Tegnap kora délelőtt szomorú, sírással küszködő színészek gyűltek össze az Új Színházban. A színház Bubik Istvánt saját halottjának tekinti.
Egy konvojban haladtunk, egyszer csak a szemközti sávban feltűnt a Volkswagen, nagy sebességgel közeledett, majd minden előzmény nélkül áttért a mi sávunkba. "Mit csinál ez az őrült?!" - kiabálta a férjem, mindketten megkapaszkodtunk, de többre már nem maradt idő, a következő, amire emlékszem, a nagy csattanás. Csak a kórházban tudtam meg, hogy Bubik művész úrral ütköztünk. Szerettük őt, nagyot alakított az István, a királyban, higgyék el, nem tehetünk a haláláról - nyelte könnyeit a túlélő.


A barátok még nem tértek magukhoz:
• Eperjes Károly: - Nagyon szerettem őt. Hiszem, hogy a lelke továbbra is itt van köztünk. Aki szereti és szerette őt, azt kérném, imádkozzon érte, mert most van a legnehezebb úton, és hitem szerint egyben a legfinomabb úton.
• Rudolf Péter: - A tévéből tudtam meg. Szörnyű, hogy ez az elpusztíthatatlannak tűnő férfi nincs többé. A hír nagyon megviselt. Bár sohasem játszottunk együtt, nemrég megnéztem az önálló estjét. Akkor megbeszéltük, hogy hamarosan együtt kávézunk.
• Császári Attila: - Utoljára Mizsér Jenő temetésén találkoztunk, és most ő is halott. Az 1989-es pesti öttusa- világbajnokságon Eperjes Szamócával olyan hangulatot teremtettek, amelyről azóta is beszélnek. Bubik dobolt. Ott volt minden öttusaversenyen.
• Gáspár Sándor: - A barátaim hívtak reggel. Nem szégyellem, sírva fakadtam. Most sem tudom leplezni a könnyeimet, és nem is akarom. Már a főiskolán jó barátok voltunk. Az utóbbi tíz évben egy öltözőnk volt a Tháliában is, és itt az Új Színházban. Nagyon szerettem.""
*
A másolat hiteléül: BMI
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
5. Hirtelen halált halt Bubik István
  2018-11-28 16:25:28, szerda
 
  5. Rész: 2004. november 28-án MEGHALT BUBIK ISTVÁN
Bubik István is annak lett az áldozata, hogy hívták mindenhova és nem mondhatott nemet...
Elment Szolnokra egy bemutató és egy bankett miatt.
Agyon marasztalták még szállodai szobát is béreltek neki, csakhogy maradjon.
http://s9.images.www.tvn.hu/2016/11/29/14/58/www.tvn.hu_
5973f5655786eb1abfefedc1f6278edd.jpg
Valakik tudták, hogy másnap reggel 9-kor megbeszélése lesz. Méghozzá arról tárgyalt volna egy közismert (nép)zenésszel, T.B.-val - hogyan fogják járni az iskolákat ZENÉS irodalmi és történelmi ismeretterjesztés céljából...Ez ugye nagyon NEM kellett azoknak, akik mindent elkövetnek, hogy a magyarság lepusztuljon, hogy azután ,,önmagától" kihaljon!

(Azt is tudhatták, hogy Bubik képes volt egyik pillanatról a másikra álomba zuhanni.)

A lényeg, hogy nem tudták hogyan eltéríteni, mint azzal, hogy hirtelen lehívták Szolnokra, de úgy, hogy szervizben volt a pöttöm kis bogárhátú Volkswagenje, amin még dolgoztak volna. A baleset után is ott lifegett a figyelmeztető cédula a kormányon, hogy mire vigyázzon, mert azzal még baj van.
Ja, és ugyanaz volt a kis bogaras autójának szerelője, mint a Gyurcsány mellett 2006-ban hűségesküt tevő Szabados Ákos polgármesternek- és országgyűlési képviselőnek...
https://hirkozpont.magyarorszag.hu/hirek/bizalmi20061006.html

Egyébként, itt Pesterzsébeten, a polgármester - évtizedek óta - nagy bogaras gyűjtő hírében áll. Ugyanakkor, senkinek nem tűnik föl, hogy miből telik neki a muzeális bogárhátúra? Mert-hogy neki nem csak az az egy kocsija van... és nem azzal közlekedik, az is biztos! Az csak a gyűjteményének tartozéka.
http://s9.images.www.tvn.hu/2016/11/29/14/59/www.tvn.hu
_90426e13c888d6256d8650739c8e13bc.jpg

*
Gondolom, Bubik István akkor verte ki végképpen a biztosítékot, amikor kijelentette a Hír TV-ben 2004. október 23-a előestéjén, hogy:
- ,,... figyelmezzetek az írókra emberek, mert ők előre látják mindazt, amit az egyszerű halandó nem".
*
Na, én ekkor határoztam el, hogy elmegyek a nagybátyámhoz és megkérem, mutasson be Bubiknak, mert ők jó szomszédi- szinte atyaian baráti kapcsolatban voltak.
Nagybátyám, mint ahogy az egy önállóan gazdálkodónak a fia, sok-mindenhez értett a tanult szakmáján kívül és sok szerszámmal, tanáccsal mindig segített Bubiknak, aki szinte saját maga építette föl a kőművessel a házát...
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=273634&kid=479139&sort=

És akkor ,,megbízott" felajánlotta, hogy elvisz kocsival és meglátogatjuk együtt nagybátyámat. Ez volt a baj, mert nagybátyám úgy tett, mintha én ott sem lennék. Sőt, amikor kísérőmet körülvezette a portán, sokáig elmaradtak valami miatt.
Amikor előkerültek kibökték, hogy:
- ,,Bubik soha nincs mostanában itthon és ne is ábrándozz arról, hogy majd találkozhatsz vele!"

Ennek ellenére- vagy már csak azért is(!) elhatároztam, hogy mégis meglátogatom, de kísérő- és a nagybátyám tudta nélkül a következő szombat délelőtt... Mint minden, ez sem maradhatott titokban...
*
Szerettem volna Bubikkal megbeszélni írásaim témáit. A női léthez kapcsolódó sorskérdésekről írtam akkor már a Magyar Írószövetség folyóiratának - a Magyar Napló szerkesztőségében leadott jeligés szociográfiámban..
*
Az történt, hogy 1996-ban hirdette meg a MAGYAR ÍRÓSZÖVETSÉG a Magyar Naplóban a ,,MAGYARSÁG ÖNKÉPE AZ EZREDFORDULÓN" c. szociográfiai pályázatát. Két évig tartott, míg el tudták bírálni a több-mint 2000 pályaművet.... melyekből olyan tragikus "ÖNKÉP" bontakozott ki az Írószövetség előtt, amit azóta sem voltak hajlandók fölvállalni! Bizony, Jókai Anna sem, akit a nemzet írójának tartanak... Az IGAZSÁG ELHALLGATÁSA A LEGALATTOMOSABB HAZUGSÁG, mert az ellen még esélyünk sincs a védekezésre, amiről nem tudunk!
Így fordulhatott elő, hogy - a MÉDIA TELJES KIZÁRÁSÁVAL - 1998. december 5-én a Gellért Szálló Tea-Szalonjában átadták a díjakat.
http://furaila.xfree.hu/257487 http://furaila.xfree.hu/55534
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=194889&aid=257487
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=257487&kid=194888&sort=_
*
Sokan nem tudták rólam, hogy a Bóna-tanyán nőttem föl 6 éves koromig. Ez a hat év volt életemnek a legszebb időszaka. Ezért, úgy éreztem, hogy tovább kell adnom az ott szerzett - életre meghatározó - élményeimet, tapasztalataimat. Meg is írtam sokszor és sokféleképpen... http://furaila.xfree.hu/33600
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=458&n=furaila&blog_

Pl. 2003-ban, amit elküldtem Kunszentmiklósra Dr. Hollinger Józsefné néprajzi pályázati kiírására, Tiborca jeligével. Még díjat is nyertem a pályamunkámmal.
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=111290&aid=265085

Ezt is sikerült GYONHALLGATNI, mint az összes, többi írásomat. EBBŐL AKARTAM MÁR KITÖRNI VÉGRE, és ehhez szerettem volna BUBIK ISTVÁNTÓL TANÁCSOT- ÉS SEGÍTSÉGET KÉRNI.
Hát, ezért nem volt ajánlatos engem összeereszteni Bubikkal és megjelentetni az írásaimat - legalább is szerintük - gondolom...
Ja, és nagybátyámat senki ne keresse a szomszédban, mert olyan gyorsan elköltözött onnan - Bubik István halála után, - amilyen gyorsan csak lehetett.
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tényfeltáró írásaimmal ártatlanok halálát akarom elkerülni
  2018-11-28 16:05:13, szerda
 
  Sok helyről törölték a HIRTELEN-HALÁLLAL HALTAK c. sorozatom 2., 3., és 4. részét. Pedig, a TÉNYFELTÁRÓ ÍRÁSAIMMAL - egyre reménytelenebbül - AZT SZERETNÉM ELÉRNI, HOGY NE HALJANAK HIRTELEN-HALÁLT AZOK AZ ÁRTATLAN EMBEREK, AKIKKEL KAPCSOLATBA KERÜLÖK!
Ehhez azonban, a POLITIKUSOKNAK BE KELLENE VALLANI A VALÓS TÖRTÉNELMI TÉNYEKEN ALAPULÓ MÚLTAT!
AKKOR NEM A VÉTLEN SZEMTANÚKNAK - mint pl. nekem - KELLENE MAGYARÁZKODNI ÉS SZENVEDNI!
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/740 oldal   Bejegyzések száma: 7392 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 6 db bejegyzés
e év: 165 db bejegyzés
Összes: 7415 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 243
  • e Hét: 2435
  • e Hónap: 5351
  • e Év: 320955
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.