Regisztráció  Belépés
ibolya58.blog.xfree.hu
Szeretek horgolni,gobelin-t csinálok,és van sok kaktuszom is.Ha tehetem sokat utazok!! Fülöp Andorné
1958.04.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/83 oldal   Bejegyzések száma: 827 
őszibarackfánk !
  2018-04-08 11:46:33, vasárnap
 
  Őszibarackfánk

Hozzávalók:
25 dkg főtt, áttört burgonya,
25 dkg liszt,
2 tojássárgája,
2 dkg élesztő,
2-2,5 dl tej,
1 teáskanál porcukor
csipetnyi só,
félliternyi magozott, felezett őszibarackbefőtt,
a tetejére fahéjas porcukor

Elkészítése

: Fél dl langyos tejben simára keverjük az élesztőt és hozzáadjuk a porcukrot is. Letakarva, langyos helyen felfuttatjuk, majd összedolgozzuk a liszttel,az áttört, főtt burgonyával, a tojássárgájákkal, a sóval és annyi tejjel, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Lisztezett deszkán tiszta konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük, ezután fél cm vastagra kinyújtjuk. 10 X 10 cm-es négyzeteket vágunk belőle. Egy-egy tésztadarabon elhelyezünk egy fél, mag nélküli őszibarackot, és a tészta négy sarkát összefogva, a tenyerünkben összegömbölyítjük. Nem baj, ha nem sikerül szabályos kerek formára! 180 fokosolajban 4-5 perc alatt szép pirosra sütjük, és a fölösleges olajat lecsöpögtetve vagy papírszalvétával, illetve papírtörülközővel felitatjuk, és meghintjük fahéjas porcukorral. Ha nincs őszibarack, más gyümölccsel is elkészíthető, pl. almával,felezett sárgabarackkal, ringlóval, szilvával stb. Kissé munkaigényes, de nagyon finom .

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ropogós cukkini tejsz . hagymával
  2018-04-08 11:39:04, vasárnap
 
  Hozzávalók:
4 kis cukkíni,
2 db egész tojás
, kevés szójaliszt vagy rizsliszt,
1 mokkáskanálnyi só,
1 mokkáskanál törött fehér bors

, a hagymához:
2 dl tejföl,
3 evőkanál olaj,
2 nagy fej vöröshagyma,
1 mokkáskanál őrölt szerecsendió-virág
,ízlés szerint só, bors

.Elkészítése:
A cukkíniket megmossuk, de nem hámozzuk meg. Mintha rósejbni tsütnénk, úgy gyaluljuk vékony karikákra. A tojásokat sóval, borssal felverjük, és a zöldséget először lisztbe mártva megforgatjuk a fűszeres tojásban, majd ismét a szójalisztbe hempergetjük. A 180 fokos forró olajban ropogós-pirosra sütjük (5-7 Perc), és leszűrve tálra rakjuk. Nem szabad lefedni, nehogy megereszkedjen.Hagyjuk kihűlni, közben elkészítjük a tejfölös hagymát: a megtisztított vöröshagymát vékony karikákra vágjuk, és a karikákat szétszedjük. A forró olajon megsózzuk, fedő alatt üvegesre pároljuk (3-4 perc), majd meghintjük a töröttborssal, és a tűzről lehúzzuk. Ráöntjük a tejfölt, jól összekeverjük, és kihűtjük.Egyszerűen készíthető, finom vendégváró étel .

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
káposztagaluska !
  2018-04-07 15:38:37, szombat
 
  Káposztás galuska

Hozzávalók:
40 dkg vöröskáposzta,
2 tojás,
2 evőkanál búzadara,
3-4 evőkanál liszt,
2 evőkanál olaj,
1 púpozott teáskanál só
, 1 teáskanál kristálycukor,
1 mokkáskanáltörött fekete bors,
1 mokkáskanál sütőpor,
1 mokkáskanál csombor
.Elkészítése:
A megtisztított káposztát az almareszelő durva fokán lereszeljük.Megsózzuk, és mély tálban összekeverjük. Fél órát hagyjuk állni, addigra levet enged. Ezután kicsavarjuk, és a sós levet beleöntjük egy tálba. Hozzátesszük a feltört tojásokat, és jó habosra felverjük. Belekeverjük a búzadarát és a lisztet, majd hozzáadjuk a sütőport, a borsot, a csombort és a kristálycukrot is. Ezután keverjük bele az olajat és a káposztareszeléket. (A szokásos galuskasűrűségű masszának kell lennie.) Alaposan összeforgatjuk, és 10 percnyi pihentetés után forró olajba mártott teáskanállal a frituba szaggatjuk, de csak kis részletekben (sülés közben nagyra nőnek a galuskák). A megsült köretet tálpapírra vagy papírtörülközőre tesszük, hogy az a felesleges olajat felszívja, és bármilyen mártásos hús mellé, esetleg vadas-,kapor- vagy sajtmártás mellé tálaljuk. Egyszerűen készíthető, olcsó és ízletes.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
paradicsomban sült sertésszelet
  2018-04-07 15:06:04, szombat
 
  Paradicsomban sült sertésszele
50-60 dkg comb vagy lapocka
,50 dkg paradicsom,
3 evőkanál olaj,
2 gerezd
fokhagyma,
törött fekete bors, só.

A húst megmossuk,leszárítjuk,felszeleteljük és megsózzuk.A felforrósított olajon mindkét oldalán pirosra sütjük,hozzá adjuk a tisztított és szétzúzott fokhagymát, a lehéjazott és negyedekbe vágott paradicsomot.Sózzuk,borsozzuk,és fedő alatt puhára pároljuk. Nem kell hozzá víz,a paradicsom elég levet enged.
Párolt rizzsel vagy sós vízben főtt cérnametélttel tálaljuk
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
csirkecomb paradicsomos gombás ragúval
  2018-04-07 14:59:57, szombat
 
  Csirkecomb paradicsomos gombás raguval

Hozzávalók:
60 dkg csirkecomb,
40 dkg paradicsom,
15 dkg gomba,
10 dkg vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
0,8 dl olaj,
rozmaring,
törött bors,
só.

A csirkecombokat megsózzuk,meghintjük törött borssal.Serpenyőben kevés olajat hevítünk,majd a combokat mindkét oldalukon hirtelen pirosra sütjük .Kevés vizet aláöntve a sütőben készre sütjük.A sütésből visszamaradt zsiradékban megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát,rátesszük a cikkekre vágott paradicsomot.
Sóval,törött borssal,rozmaringgal és fokhagymával fűszerezzük .Hozzá keverjük a kockára vágott gombát,majd az egészet ráöntjük a combokra,és fedővel letakarva
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
körtés barackos túrószelet !
  2018-04-07 14:08:39, szombat
 
  Hozzávalók kb. 20 darabhoz:
10 közepes körte,
1 citrom reszelt héja és leve,
12.5 dkg vaj vagy margarin,
20 dkg cukor,
csipetnyi só,
1 zacskó vaniliás cukor,
8 tojás,
9 dkg liszt,
9 dkg étkezési búzakeményítő.
1 1/2 teáskanál sütőpor,
2 ek. kakaópor,
2- 3 evőkanál tej,
1 dl tejszín,
1 kg tehéntúró,
1 1/2 zacskó vaníliaízű pudingpor,
10 dkg mazsola,
7- 8 dkg sárgabaracklekvár,

a tepsi kikenéséhez margarin

Elkészítés:
A körtét meghámozzuk, félbevágjuk, és magházát kiemeljük. A fél körték domború oldalát késsel bevagdossuk, majd citromlével meglocsoljuk. A puha vajat 7.5 dkg cukorral, a csipetnyi sóval és a vaníliás cukorral habosra keverjük, és egymás után beleütünk 4 tojást.Rászitáljuk az étkezési búzakeményítővel, a sütőporral és a kakaóporral elkevert lisztet,belecsorgatjuk a tejet, és simára dolgozzuk. A tésztát margarinnal kikent tepsibe öntjük, a tetejét elsimítjuk. A megmaradt 4 tojást szétválasztjuk. A sárgáját elkeverjük a maradékcukorral, a reszelt citromhéjjal, a tejszínnel és a túróval. Hozzáadjuk a vaníliaízű pudingport és a megmosott, megtörött mazsolát. A kemény habbá vert tojásfehérjét is óvatosan a masszába vegyítjük, majd a túrós habot a kakaós tésztán egyenletesen elosztjuk, és kirakjuk a félkörtékkel. Előmelegített sütőben, 200 fokon (gáztűzhelynél 3-as fokozaton) 45- 50 percig sütjük.A baracklekvárt felmelegítjük, szitán átpasszírozzuk, és megkenjük vele a körtéket. A süteményt kockákra vágva, tejszínhabbal kínáljuk. Kitűnő délutáni kávéhoz, vagy teához
Elkészítési idő 1 1/2 óra

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
BÚÉK 2018 !
  2017-12-31 17:24:21, vasárnap
 
  MINDEN KEDVES LÁTOGATÓMNAK NAGYON BOLDOG ÚJ ÉVET ÉS JÓ EGÉSZSÉGET,
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
fehér karácsonyfa papírból !
  2017-12-02 16:04:44, szombat
 
  itt láthatod a videót, ez alapján el lehet késziteni !
Link

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
parasztgulyás !
  2017-09-03 08:59:47, vasárnap
 
  Hozzávalók

4 adag

35 dkg sertés lapocka
15 dkg kolozsvári füstölt szalonna
1 db sárgarépa
1 db petrezselyem gyökér
1 fej közepes vöröshagyma
1 kávéskanál csemege pirospaprika
3 szem burgonya
1 csokor petrezselyem zöldje
1 db kicsi zeller gumó
3 db csiperke gomba
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
2 evőkanál tejföl
0,5 db hegyes erős paprika
15 dkg csipetke tészta
Elkészítés
70 perc

A kolozsvári szalonnát apró kockára vágjuk és zsírjára sütjük. Majd a sertés lapockát és a vöröshagymát szintén kockára vágjuk, mindkettőt a kolozsvári szalonnához adjuk, fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, a borsot. Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi és lassan főzzük, míg a hús kezd puhulni.

Ha már a hús puha, akkor hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát, petrezselyem gyökeret, zellert, hegyes erős paprikát, hasábra vágott csiperke gombát, kockára vágott burgonyát és felöntöm 1 l vízzel.

Ha megfőt, beleteszem a csipetkét, apropóra vágott petrezselyem zöldet. A tejföllel behabarom és készre főzöm. Ha kell még, izésítem.

Majd tálalom.





a recept cookpad.com -tól van
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
karamellás keksz karácsonyra !
  2017-09-02 13:47:37, szombat
 
 


Hozzávalók:

35 dkg liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
fél teáskanál őrölt gyömbér
negyed teáskanál őrölt fahéj
1 tojás
15 dkg vaj
1 evőkanál tejföl
20 dkg cukor

A tetejére:

13 dkg cukor
2 evőkanál víz
2,5 dkg vaj
70 ml tejszín
6 dkg csokoládé
Elkészítése:

A vajat a cukorral kikavarjuk, majd a tojást és a tejfölt is hozzáadjuk és simára kavarjuk.
A lisztet, a szódabikarbónát, a gyömbért és a fahéjt hozzáadjuk.
Alaposan kidolgozzuk a tésztát.
Fóliával letakarjuk és legalább 3 órán át hűtőben pihentetjük.
A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk és nagyobb karikákat szaggatunk belőle. Használhatunk pogácsaszaggatót, vagy poharat is.
A karikákat egymástól kisebb távolságra tepsibe tesszük és 180 fokos sütőben nagyjából 12 perc alatt aranybarnára sütjük.

Megcsináljuk a karamellt:
a cukrot a vízzel egy edénybe tesszük és lassú tűzön karamellizáljuk.
Amikor kellően megbarnult, lehúzzuk a tűzről és a vajat, valamint a tejszínt is hozzáadjuk.
Lassú tűzön folyamatos kavargatás mellett addig főzzük, amíg sima lesz.
Ahogy elkezd hűlni, egyre sűrűbbé válik majd.
A sütemények tetejét megkenjük a karamellel és tálcára téve hagyjuk, hogy rászáradjon.
A csokoládét felolvasztjuk és a tetejére csorgatjuk. Akár cukorgyöngyökkel is csinosíthatjuk.
A süteményeket letakarjuk és legalább egy éjszakán át hagyjuk állni, hogy a kekszek megpuhuljanak.

a recept ketkes .com -tól van





 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/83 oldal   Bejegyzések száma: 827 
2018.05 2018. Június 2018.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 5 db bejegyzés
e év: 43 db bejegyzés
Összes: 9063 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 408
  • e Hét: 4291
  • e Hónap: 29339
  • e Év: 370821
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.