Regisztráció  Belépés
lenke1964.blog.xfree.hu
Három szóban el tudom mondani, mit tanultam az életről: mindig megy tovább. "A világ minden szépségéért sem akarnám elcserélni az egyéniségemet, még a... Varga Lenke
1964.08.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/290 oldal   Bejegyzések száma: 2893 
A 6 legjobb spirituális tanítás Wayne Dyer-től,
  2017-10-15 08:06:38, vasárnap
 
  A 6 legjobb spirituális tanítás Wayne Dyer-től, ami segít önmagadon felülkerekedni

Aki ismeri Wayne Dyer tanításait, tudja, hogy azok nagyon hamar képesek befészkelni magukat életünkbe. Tanításai segítenek régi viselkedés mintáinkat elengedni, és példát mutatnak a szeretetre. Olyan hat tanítását olvashatod, amely milliókat inspirált.

Ezek azok, amelyek képesek életedet, és azt, ahogyan magadra tekintesz, megváltoztatni:

1. Ahogyan az emberek bánnak veled, az az ő karmájuk. Ahogyan te erre reagálsz, az a tied."
Minden, amit a világnak adunk, valamilyen formában visszatalál hozzánk. Ezért, bármennyire is úgy érzed, hogy igazságtalanul bántak veled, ne engedd, hogy ez elvegye belőled a legjobban. Válaszd azt, hogy nem reagálsz rá, vagy kapd meg magadban annak a módját, hogy a még nagyobb kedvességgel és megértéssel bánj ezekkel az emberekkel. Még akkor is, ha fáj, vagy ha úgy érzed, hogy nem érdemlik ezt meg.

2. Minden, ami veled történik, vagy egy lehetőség a fejlődésre, vagy egy akadály a fejlődésed útjában. Választhatsz."
Akárhányszor azon veszed észre magad, hogy azt kérdezed miért történik ez velem?", gondolj arra, hogy az univerzum egy újabb segítséget kínál fel, ahhoz, hogy segítsen neked fejlődni. Inkább kérdezd azt magadtól, hogy mit tanulhatok ebből?" Mikor ezt a hozzáállást választod, a lehetőségeid határai kitolódnak.

3. Akárhányszor úgy kezdesz egy mondatot, hogy én vagyok", megteremted azt, aki vagy, és akivé válni akarsz."
Hagyd abba azt mondani azt embereknek, hogy egy egyedülálló anyuka vagyok", inkább mond azt, hogy anyuka vagyok". A szavaidnak ereje van, töltsd meg őket szándékkal. Ahelyett, hogy azt mondanád az embereknek, hogy szeretek írni", inkább mond azt, hogy író vagyok". Ha egy rossz napod van, ahelyett, hogy azt mondanád, hogy kitartok", mond azt, hogy ez a nap kihívás számomra". Mindegy mit érzel, hiszen, amit magadról hiszel, megteremtődik. Miért is ne teremtenéd meg a szavaiddal azt, amit szeretnél?

4. Ha olyan személlyel találkozol, akinek a lelke nincs összhangban a tiéddel, küldj neki szeretetedből és menj tovább."
A kapcsolatok és kapcsolatteremtés nehéz lehet, főleg miután szívünk összetört. Megtörténik, hogy kapcsolatunktól többet várunk el, mint partnerünk. Máskor meg mi nem tudunk teljes lélekkel ott lenni. Ne vegyél mindent személyesen. Van úgy, hogy lelkünk nincs összhangban más lelkével, amikor útjaink találkoznak, és ilyenkor nincs más választásunk, mint minden jót kívánni egymásnak és tovább menni. Ez ez egyik legnehezebb lecke, amit meg kell tanulni és elfogadni.

5. A béke annak az eredménye, hogy megtanítod az elméd arra, hogy úgy dolgozza fel az életet, ahogyan az megmutatkozik, és nem pedig elképzeléseid szerint, amelyeket az életről alkottál."
Sokan szakítást, válást, veszteségeket élnek meg, és sokkal többet szenvednek annál, mint amennyi szükséges lenne, mert nem tudják elfogadni azt, ami van. Minél hamarabb elfogadod, hogy, ha tetszik, ha nem, az életben éppen ott tartasz, ahol most vagy, annál könnyebben lelsz békére. Sőt, az életedet is megszereted, pont olyannak, amilyen.

6. A szeretet az a képesség és hajlandóság, hogy megengedjük azoknak, akiket szeretünk, hogy azok legyenek, amit választanak, anélkül, hogy elvárnánk tőlük, hogy a kedvünkbe járjanak."
Erre csak a tiszta, igaz és érett szeretet képes. Akik ezt már megtapasztalták, tudják, hogy felelősséggel tartoznak ennek a szeretetnek a fényében viszonyulni bárkihez, akivel találkoznak."

Köszönjük Wayne Dyer-nek ezeket a csodás tanításokat.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Adni csodálatos dolog.
  2017-10-07 19:58:17, szombat
 
  Adni csodálatos dolog.
Még ha csak gondolatban kívánunk áldást valakinek az életére, ha szeretettel gondolunk rá, ha némán imádkozunk érte,
akkor is nagy hatással lehetünk az életére."
/Benjamin Shield-Richard Carlson - A szív csodája /
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A gyermeket tiszteletben kell fogadni
  2017-09-27 20:09:08, szerda
 
  A gyermeket tiszteletben kell fogadni, szeretetben felnevelni és szabadságban elbocsátani." (Rudolf Steiner)
Ha a gyermek együtt él a jóváhagyással,
megtanulja szeretni magát.
Ha a gyermek együtt él az elfogadással,
megtanul szeretetre lelni a világban.
Ha a gyermek együtt él a barátságossággal,
megtanulja, hogy a világ olyan hely, ahol jó élni.
Ha a gyermek együtt él a nyugodt derűvel,
megtanulja, hogyan találjon lelki békét.
Vajon a mi gyerekeink mivel élnek együtt?
(Dorothy Law Nolte)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szálljunk együtt a szél erejével…
  2017-09-19 20:02:26, kedd
 
  Hatalmas, óriási erővel tört be életünkbe a tavasz, mindent elsöprő erővel. Készültünk rá, vártuk, mert tudjuk, mert a tavasz mindig megváltoztat, mindent. Olyan erő, energia van benne, ami képes áttörni a telet, megolvasztja a fagyott földet, kibontja a virágokat, hogy újra színesbe borulhasson végre minden.

Március végére elfogy a türelem. Hosszú volt a tél, sok volt a szürke, a hideg, mindennél jobban vágyunk már a napsugár melegére, arra, hogy kint lehessünk végre, hogy gyönyörködhessünk a természet szépségében, a fű üde zöldjében, a virágok szín pompájában. Mindez most még várat magára. Valamiért nem történik meg...

A természetben látszik, hogy a bokrok, fák és virágok éppen úgy készen állnak már arra, hogy kibontsák végre magukat, ahogyan mi is készen létben állunk rá, hogy a téli bezártságból kitörjünk végre. De a rajt pisztolyt nem sütik még el...

Figyelem a természetet, hogy ott mi történik ezekben a napokban amikor erőtől, energiától duzzadva, még mindig várni kell valamire, még mindig nem történik meg...kinézek az ablakból és azt látom, hogy a természet függetlenül attól, hogy téliesen hideg van, kibomlik. Napról-napra egyre jobban kinyílik minden. Apró rügyecskék bontják ki zöldjüket és amint a hőmérőre nézek, csodálkozom, hogy lehet ez?!

Lassan, de történik. Az energia itt van, megérkezett, nem lehet visszatartani. A növények érzik és bíznak valamiben, valamiben ami majd így is gondjukat viseli. Nincs más, ki kell bújni, ki kell rügyezni. Úgy ahogy van, úgy ahogy lehetséges. Megmutatja önmagát a természet, azt az önmagát amit az elmúlt hónapok alatt érlelt meg. Hónapok óta készült erre a pillanatra, hogy végre megmutathassa, előrukkolhasson az új zölddel, színekkel.

Ha az embereket figyelem akkor azt látom, hogy zavar van, káosz és kapkodás. Türelmetlenek. Mert a tavasz az ilyen, türelmetlen, talán ez a legnagyobb kihívás benne. Szerettünk volna már megszabadulni a téli holmiktól, kint lenni a szabadban, élvezni a tavaszi meleget, szeretnénk már kint rendet tenni a kertekben. Mindezt nem tehetjük meg, mert újra beparancsoltak minket. Viharos szél fúj, hideg van. Újra bent vagyunk.

Ez a szél ami napok óta fúj, kisöpör, kitisztít mindent. Olyan dolgokat, érzelmeket és problémákat hoz felszínre, amiket szerettünk volna örökre elfelejteni végre. Olyan, mintha lomb fújóval befújnának az életünkbe és az felforgatna mindent. Felforgatja mindazt, ami eddig a szőnyeg alá volt seperve. Azokat a réges-régi történeteket, amik mindig ott vannak bennünk, de nem akarunk tudni róla, azt gondoljuk, hogy örökre elfelejthetjük. Most, itt a tavaszi energia felforgat mindent! Előkerülnek bennünk ezek a régi történetek és itt az ideje, hogy helyükre tegyük őket.

Engedd meg, hogy a szél ereje kitakarítson, átjárjon és elvigye mindazt ami már nem szolgál téged. Engedd el most a titkokat, amiket olyan régóta őrzöl és legalább magadnak ismerd be, hogy van titkod és vállalj felelősséget érte, hogy te teremtetted, mert azzal, hogy felvállalod és felelősséget vállalsz érte, szerte is foszlik minden.

Nézz szembe magaddal ás lásd meg az álarcokat, amiket arcodon viselsz. Lásd meg azt, hogy egyikre sincs már szükséged, elmúlt az ideje annak amikor ezek szolgáltak téged.Láss túl az illúzión és lásd meg valódi önmagadat, lényed teljes tökéletlenségében és ezzel tökéletességében!

Légy olyan bizakodó és magabiztos, mint a piciny rügy, aki napról-napra egyre jobban megmutatja valódi önmagát, bárki-bármit is szóljon hozzá, nem számít neki, hogy fúj a fagyos tél utolsó szele.

Bízz önmagadban, abban az erőben amivel most a Mindenség segíti ezt a folyamatot, hogy te is megmutathasd magadat az új tavaszban egy teljesen új minőségben, önmagad valódi, igaz Fényében!

Segítségül mondd el ezt az oldást és figyeld a változást:

" Elfogadom a múltat, hálás vagyok érte, hogy eddig elkísért és én most továbblépek, tiszta lappal, új életet kezdek! Elismerek mindent és mindenkit a múltamból és feloldok minden ígéretet amit önmagamnak vagy bárki másnak tettem ebben vagy bármelyik másik életemben és mostantól szabadon élek!"

Az új tavasz hatalmas erőt hozott, használd fel úgy, hogy a lehető legtöbbet profitálhasd belőle! Az energia itt van, mozgasd, áramolj benne és figyelj, mert valami elkezdődött végre! Hangolódj rá te is tavasz energiáira, LÁSD és érezd a természetet, válj eggyé vele, tanulj tőle!

Legyen olyan az egész tavasz neked, amilyenre teremtetted, teremted! Leld örömödet minden pillanatában, érezd teremtő erődet végre! Szállj a széllel, érezd a könnyedséget!

Szálljunk együtt a szél erejével...

Végtelen Szeretettel: Váradi Andrea és Dömötör Aletta

www.talentumok.com
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Légy hálás érte.
  2017-09-19 19:55:30, kedd
 
  Eljött a pillanat, mert megélhettük, ismét ezer színbe öltözik a világ. Nem kérdezte, vártad-e, akartad-e, eljött az ősz. Ahelyett, hogy mérgesen söpröd arrébb a faleveleket, csodáld a színét, mert neked mutatja magát. Benned kelt majd érzéseket, általad lesz emlék belőle. Emlék, kitörölhetetlen. Ahelyett, hogy dacosan húzod magadra a meleg ruhád, örülj, hogy van, legyen bármilyen, de megóv, és ha a szívedben az élet igaz hite ég, hidd el, legyen bármilyen zord az idő, nagy baj sosem lehet majd. Mindegy, mennyire esik majd az eső, ha van tető a fejed felett, ne panaszkodj, adj hálát érte. Adj hálát, mert eljött. Esélyed van elázni, érezni, az eső cseppjeit az arcodon. Esélyed van menni a nedves úton, érezve a szél hatalmát, betérni egy meleg helyre, nagy levegőt véve, érezni, ismét megérkeztél. Hatalmas áldás. Napot kapsz majd, avarban fetrengőset, pocsolyákba ugrálósat, teát, bort, vagy kakaót kortyolósat. Esélyed lett a szürke reggelekre, az esti fázós ölelésre, a napsütésre, egyszerűen esélyed lett élni. Még. Légy hálás érte.

(Theodorovits Andrea)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Várnai Zseni: Szeretni.
  2017-09-16 07:57:37, szombat
 
 
Szeretni ezt az életet,
az egyetlent a végest,
Szeretni még ha bánt is,
ha mostohánk is néhanap,
de kék az ég, és süt a nap,
van benne boldogság is.

E szép és szőrnyű kor során
csodákat tesz a tudomány
a titkok titka tárul,
a tudás fája lombosul,
de atom felhő tornyosul:
mérges gyümölcs a fárul.
Nem ölni, vért nem ontani,
a tüzeket eloltani,
s nem gyújtani,hogy égjen
ország és város,hol a nép
gyönge megvédi életét
s hogy békességben éljen.

Még harcok dúlnak lángban ég
a megbolygatott messzeség,
madár se leli fészkét
futnak az erdő vadjai,
csak borzalomról..hallani:
Világ teremts már békét!
Fogyó hold már az életem,
de dolgom még töméntelen,
még tenni, adni vágyom...
Csak lenne még erőm elég,
zengni a béke énekét...
e felbolydult világon!

Csak élni, élni emberek!
Időnk oly gyorsan el pereg,
egy perc csupán az élet...
de ez a perc lehet csodás
teremtő munka, alkotás
amely megőriz téged!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Steve Jobs Utolsó szavai azóta bejárták a világot.
  2017-09-15 12:15:55, péntek
 
  VITATHATATLAN IGAZSÁG!

.

Steve Jobs, a világ egyik leggazdagabb embere volt, az Apple vállalat alapítója és vezetője. Néhány évvel ezelőtt halt meg. Utolsó szavai azóta bejárták a világot. Vajon a régóta ismert "közhely", hogy a "pénz nem boldogít", mégis igaz lenne?"Az üzleti világban elértem a siker csúcsát. Mások szemében az életem maga a siker megtestesítője.
Ugyanakkor, a munkától eltekintve, kevés örömöm volt. A legvégén a vagyon csak egy olyan tény, amihez ugyanúgy hozzászokunk, mint bármi máshoz. Ebben a pillanatban, a betegágyon fekve és visszaemlékezve az életemre, felismerem, hogy mindaz a gazdagság és elismerés, amire annyira büszke voltam egész életemben, elhalványul és jelentéktelenné válik, ahogy egyre közeledik a halál. A sötétségben látom az életben tartó gépek zöld fényeit és hallom a búgó hangjukat, egyre közelebb érzem a halált. Most már tudom, amikor elegendő vagyont halmoztunk fel, mely élethosszig kitart, más dolgokat kellene keresnünk, amelyeknek nincs köze a vagyonhoz.


Valami sokkal fontosabbat:
Talán kapcsolatokat, talán művészetet, talán beteljesíteni fiatalabb korunk álmait?
A vagyon folyamatos üldözése csak egy önmagából kifordult személyt hoz létre belőlünk, amilyen én is vagyok. Isten adta képességünk érezni mindenki szívében a szeretetet, nem pedig a vagyon által előidézett illúziókat.
Az életem során megszerzett vagyont nem vihetem magammal.


Amit magammal vihetek, az csak a szeretet által kiváltott emlékek.
Ez az igazi gazdagság, mely követni fog, elkísér, erőt és fényt ad. A szeretet ezer mérföldeket képes utazni.
Az életben nincsenek határok. Menj, ahova akarsz. Érd el azt a magasságot, amit el akarsz érni. Minden ott van a szívedben és a kezeidben. Melyik a világ legdrágább ágya? - A beteg ágya. Alkalmazhatsz valakit, hogy vezesse helyetted a vállalatodat, csináljon neked még több pénzt, de nem vehetsz rá senkit, hogy viselje el helyetted a betegségedet.
Az anyagi dolgokat megtalálhatjuk, ha elvesznek. Egyetlen dolog van, amit nem találhatunk meg, ha elvesztettük - az Életet. Amikor valaki bemegy a műtőszobába, észreveszi, hogy van egy könyv, aminek az olvasását még nem fejezte be - "Az egészséges élet könyve".
Bármely szakaszában is vagyunk pillanatnyilag az életünknek, egyszer majd szembesülünk azzal a nappal, amikor behúzzák a függönyt.


Gondosan őrizd a szeretetet a családodért, a szeretetet a házastársadért, a szeretetet a barátaidért.
Bánj jól magaddal. Törődj másokkal! Ennyi..."
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ezt a 10 álomképet sosem szabad figyelmen kívül hagynod!
  2017-09-08 08:36:22, péntek
 
 

Az embereket évszázadok óta érdeklik az álomképek, és azok esetleges jelentései. A 19. százas végén, Carl Jung híres pszichoterapeuta igyekezett megfejteni az álmokat, amelyekről úgy tartotta, hogy elárulják az illető tudatának legmélyebb titkait, gondolatait.

Ezt a 10 álomképet sosem szabad figyelmen kívül hagynod!


Ahhoz, hogy elemezni tudd a saját álmaidat, és rágyere azok megfejtésére, figyeld meg, hogy milyen hatások érnek egy napon keresztül.

Most következzen 10 álomkép, amelyek jelentését nem szabad figyelmen kívül hagyni!

1. Repülés
Ez a céljaid elérésének idejére, módjára utal. Merre fele tartasz? Hogyan jutsz el a célodhoz? Milyen akadályokba ütközhetsz? A repülés viszont a szabadságérzésről is szólhat, és arról, hogy bármit meg tudsz valósítani az életben, amit csak szeretnél.

2. Vízesés
Ha vízről álmodsz, akkor az a benned lévő érzelmi állapotokról ad képet. A víz a megtisztulás jelképe, és ha vízesésről álmodsz, akkor az egy új életszakaszt jelent, mivel a lezúduló víz elmossa a régi dolgokat. Figyelj oda arra, hogy a vízesés bővizű, vagy épp, hogy csordogál, netán zavaros, vagy tiszta.

3. Fogak
A fogas álmok elég gyakoriak. Ha arról álmodsz, amint éppen kihúzzák a fogadat, akkor az azt jelenti, hogy valamit el kell mondanod, a szuvas fog meg azt jelenti, hogy valamitől félsz, valami nyugtalanít. A fog kiesése mögött leginkább stressz húzódik, amit okozhat a munkahelyi légkör, egy hazugság, vagy az erő hiánya.

4. Halál
Ez is gyakori álomkép, csak az emberek nem szeretnek róla beszélni. Azonban nem kell félni az ilyen álomképtől, mert nagyon kevés az esélye, hogy egy ismerősöd, családtagod halálát jelzi előre, sokkal inkább valami másnak a végét jelenti, mint amilyen a stressz, a szorongás, a harag, vagy a gyűlölet.

5. Terhesség
Ha azt álmodod, hogy terhes vagy, akkor az pozitív fejlődést, gyarapodást, bővülést, növekedést jelent a jövőre nézve. Ha terhességről álmodsz, kérdezd meg magadtól, hogy mit szeretnél létrehozni? Milyen lehetőségek állnak rendelkezésedre?

6. Házak
Attól függően, hogy mekkora és hogyan néz ki a ház, melyről álmodsz, az ilyen álom a biztonság és a kényelem utáni vágyakozásodat jelenti.

7. Pénz
Pénzről álmodni szerencsét jelent, ezért érdemes lottót vásárolnod, mert lehet, hogy kihúzzák a számaidat. A pénzről álmodni egyenlő a bőséggel, az anyagi stabilitással, de néha szegénységtől való félelmet is jelentheti.

8. Házasságtörés
Ez szexuális vágyakra utalhat, amelyeket ki szeretnél fejezni, át szeretnél élni. Van amikor félelmet, önbizalomhiányt is jelezhet az ilyen álom, amikor nehezen tudod elfogadni saját magadat.

9. Tűz
Ez az adott helyzettől is függ, hogy miként jelenik meg álmodban a tűz, de leginkább a változás iránti vágyat fejezi ki, ha viszont játszol a tűzzel, akkor az a kockázatvállalásra utalhat. Ha valamit éppen meggyújtasz, akkor az a dühödet fejezi ki.

10. Meztelenség
Ha azt álmodod, hogy meztelen vagy, az azt jelenti, hogy attól tartasz, hogy kiderül az igazság rólad, mégpedig, ahogy a mondás is tartja, a meztelen igazság. Ez sok minden lehet, például a testi tökéletlenségek, a félelem valamitől, vagy valakitől.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sose becsüld le az érintés erejét
  2017-09-08 08:30:11, péntek
 
  Sose becsüld le az érintés erejét - íme, 5 meglepő tény, amit még biztos nem tudtál az érintésről!

A legtöbb, amit válságos helyzetben a társunkért tehetünk, hogy szeretjük őt. Ha elsődleges szeretetnyelve a testi érintés, akkor egy ölelés minden vigasztaló szónál többet mond számára." - Gary Chapman.


Ha jobban belegondolunk az érintés egy csodálatos ajándék számunkra! A családunk és közeli barátaink felé igazán csak úgy tudjuk szeretetünket kimutatni, ha testi kontaktusba lépünk velük, legyen az ölelés, puszi vagy akár egy bátorító érintés.Az emberi érintés egy igen különleges képesség, mert azon kívül, hogy a mindennapi életben elengedhetetlen a tapintás, érzelmeket is tudunk közvetíteni az érintés segítségével. Viszont jöjjön most 5 olyan dolog, amit még nem is tudtál a tapintás érzéséről:

1. Az érintést teljes mértékben érzelmek irányítják
Magától értetődő, hogy a szociális interakciók elengedhetetlen része az érintés. Ha pozitív környezetben vagyunk, jó emberekkel körülvéve, akkor a saját érintéseink is pozitív töltetűek, semmiféle agresszivitás nélkül. Vegyük példának azt, hogy ha egy szerető anya öleli egyik karjával át gyermekét, az teljesen mást jelent, ha egy főnök vereget hátba egy jól elvégzett munka után. Az érintés szándéka környezettől és érzelmektől függ.

2. Az érintés két különböző agyi területet mozgat meg
Az emberi agynak két területére van szüksége ahhoz, hogy az érintés létre tudjon jönni: egyik a szenzoros másik pedig az érzelmi területek. A szenzoros rész felel az érintés fizikai értelmezéséért, tehát szerkezet, hely, nyomás, rezgés stb. érzékeléséért. Az érzelmi terület pedig az érintést pszichológiailag értelmezi.

3. Fejlődés szempontjából az érintés az első számú érzék
Hihetetlen, de a magzat a fogamzástól számított 3 hétre már rendelkezik egy alapfokú tapintási képességgel. A 8.-ik hétre viszont az embrió már képes értelmezni a tapintásból származó érzeteket. A bőr érzékenységének foka más és más a test különböző területein.

4. A tapintás váratlan módokon képes befolyásolni az életünket
A tapintás a minket körülvevő világgal kiegészülve egész hihetetlen módokon képes hatással lenni az életünkre. Vegyük például azt, hogy az ökölvívók ütései teljesen a meccs hangulatától és a saját hangulatuktól függnek.

5. Az érintés elengedhetetlen a személyes fejlődésünk és egészségünk érdekében
Az érintés fontos összetevőjét képezi a mentális és érzelmi egészségnek. Ez különösen az újszülöttekre és a 8 év alatti gyerekekre igaz, mert ebben a periódusban érintések útján tapasztalnak, ismerkednek a világgal, az újszülöttek érintésekkel kommunikálnak. Az érintés ereje képes csökkenteni a stresszt és kialakítani a szülők és gyerek között az intimitást.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Itt van az ősz, itt van újra...
  2017-09-02 12:28:40, szombat
 
  Itt van az ősz, itt van újra... Szeptember 1. Becsöngettek. Beleszagolok a levegőbe és érzem a ceruzahegyezés illatát. Nekem ez az újév. Lehet, hogy leragadtam iskoláskoromban, de felnőttként is inkább ilyenkor érzem az új lendületet, új tervek megvalósítását. Ennek megfelelően lendületesen kezdtem az első őszi hónapot. Futócipőt húztam és közben csodáltam, ahogy a napsugarak megcsillannak a Balaton vizén. A napnak még ugyanolyan ereje van, mint júliusban. Kánikula lesz ma is. Mégis más érzés. Mégis tudom, hogy ezek az utolsó nyári napok. Még kapaszkodom, néha rámjön egy kis pánik is, hogy vége és újra fázni fogok, újra fűteni kell és jeget kaparni... Bárcsak mindig nyár lenne.... Érzem, hogy minden erőmmel, minden idegszálammal a nyár utolsó pillanataira koncentrálok. Fel akarom tölteni magam, el akarom raktározni. Kicsit olyan érzésem is van, mintha nem értékeltem volna eléggé, mintha most, hogy már vége, most látom csak igazán a szépségét. Persze tudom, hogy ez nem így van. Csak hátha, ha most még az eddiginél is jobban értékelem és szeretem, akkor nem hagy itt. Aztán észreveszem, hogy éppen emiatt nem tudom megélni, mert közben ott van bennem a félelem, hogy vége..
És akkor valami átbillen bennem. Megadom magam a változásnak. Nincs mit tenni. A nyárnak vége és beköszönt az ősz. Így van ez minden évben. Nincs hatalmam ezen változtatni. És milyen jó is ez. Megkönnyebbülök, hogy nem kell ezen változtatnom. Csak meg kell látnom az őszben is a szépet. Azért kell szeretnem az őszt, ami. Nem a nyárhoz hasonlítani. A lehulló faleveleket, az elcsendesedést, a megnyugvást a nyüzsgő nyár után. Azt, hogy újra rendszer lesz az életemben és ami inspirációt a nyártól kaptam, most az ősz puha ölelésében, csendes támogatásában megvalósítok. Viszlát Nyár, szerettelek, menj te is, pihenj egy nagyot, hogy jövőre újra ugyanilyen lendületes, izgalmas legyen az együtt töltött idő! Üdvözöllek Ősz, örülök, hogy újra itt vagy és megpihenhetek a biztonságos karjaidban!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/290 oldal   Bejegyzések száma: 2893 
2017.09 2017. Október 2017.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 16 db bejegyzés
e év: 1898 db bejegyzés
Összes: 30294 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 398
  • e Hét: 11660
  • e Hónap: 53729
  • e Év: 847036
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.