Regisztráció  Belépés
lenke1964.blog.xfree.hu
Három szóban el tudom mondani, mit tanultam az életről: mindig megy tovább. "A világ minden szépségéért sem akarnám elcserélni az egyéniségemet, még a... Varga Lenke
1964.08.18
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/307 oldal   Bejegyzések száma: 3064 
A jó szerencse tíz alaptörvénye
  2018-03-21 11:49:09, szerda
 
  A jó szerencse tíz alaptörvénye

1. A vakszerencse nem tart sokáig, mert nem rajtunk múlik. Nem tőlünk függ. A jó szerencsét mi magunk idézzük elő - ezért örökre mellettünk marad.

2. Sokan vannak akik szerencsések akarnak lenni, de csak kevesen hajlandóak tenni is érte valamit.

3. Ha még ma sem mondhatod el azt, hogy jó szerencse ért, az talán azért van, mert a megszokott körülményeid között élsz. A jó szerencséhez új körülményeket kell teremtened.

4. Amikor rábukkanunk a jó szerencsénk számára kedvező körülményekre, az nem jelenti azt, hogy elegendő lesz csupán saját javunkra munkálkodni.
Mindenki a maga szerencséjének kovácsa - a feltételek megteremtésével és mások boldogulásának elősegítésével. Ha így járunk el, nagyobb az esélye, hogy az igazi jó szerencse ránk mosolyogjon.

5. Ha halogatjuk körülményeink megváltoztatását és az új feltételek megteremtését, sohasem fogunk rátalálni a jó szerencsére.
Lehet, hogy nem lesz könnyű feladat, de lássunk hozzá még ma!

6. Az igazi szerencse néha még a látszólag megfelelő körülmények között sem mutatkozik meg.
Nézz utána a látszólag jelentéktelen, de elengedhetetlen feltételeknek, amelyek a részletekben rejlenek.

7. Azoknak akik csak a vakszerencsében bíznak, a feltételek megteremtése lehetetlen feladatnak tűnik. Azok, akik megteremtik a szükségesnek vélt feltételeket, nem aggódnak a körülmények miatt.

8. A jó szerencsével nem lehet kereskedni.
Ne bízz abban, aki felkínálja neked!

9. Miután megtettél minden tőled telhetőt, légy türelemmel, és ne add föl. Bízz benne, hogy szerencsés leszel.

10. Megcsinálni a szerencsénket nem jelent mást, mint előkészíteni az alkalom számára a megfelelő körülményeket. Az alkalomnak azonban semmi köze nincs a szerencséhez vagy a véletlenhez: az alkalom mindig adott.

A jó szerencse új forrásai:
Megcsinálni a szerencsénket annyit tesz, mint megteremteni a megfelelő körülményeket...
A jó szerencse egyedül rajtunk múlik.
Ha holnap nekilátsz, te magad is megcsinálhatod a szerencsédet.

Álex Rovira és Fernando Trías de Bes: A jó szerencse áradása című könyvből.

Legyen mindenkinek csodás napja!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Most is épül magos Déva vára...
  2018-03-21 08:55:49, szerda
 
  Most is épül magos Déva vára...

Ha nem hiszed, hogy érdemes
miért kezdted el
Ha nem hiszed, hogy sikerül
mért vállaltad fel
Ha nem hiszed, hogy megéri
a fáradságodat
A korlátok közt mért keresnél
mindig kiutat

Ha nem hiszed, hogy érdemes
mért indultál el
Ha nem hiszed, hogy sikerül
mért nem adtad fel
Ha nem hiszed, hogy megéri
a szenvedéseket
Mért nem dobod el magadtól
ezt az életet?

Nem lehet, nem lehet
értsétek meg, nem lehet
Hit nélkül sem alkotni
sem élni nem lehet

Ha nem hiszed, hogy érdemes
mért mozdul kezed
Ha nem hiszed, hogy sikerül
magad vagy ellened
Ha nem hiszed, hogy megéri
hunyd le a szemed
És fordulj el, vagy fordulj fel
hogy eltemessenek

Nem lehet, nem lehet
értsétek meg, nem lehet
Hit nélkül sem alkotni
sem élni nem lehet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
KIncsem
  2018-03-18 09:59:04, vasárnap
 
  144 éve, 1874-ben született Kincsem, minden idők legeredményesebb versenylova. Nem sok hiányzott ahhoz, hogy soha ne lássa meg a napvilágot ugyanis még a fedeztetés előtt Kincsem anyját, Waternyphet vándorló lókereskedők egy éjszaka során megpróbálták elrabolni. Csak az utolsó pillanatban ébredt fel a ló tulajdonosa, aki elkergette a rablókat. Lehet, hogy soha nem versenyzett volna, ha a tulajdonosának, Blaskovich Ernőnek sikerül eladnia. A lótenyésztő ugyanis kiárulta az egy évvel korábban született lovait, ám Kincsem senkinek sem kellett... A többit tudjuk: 54 versenyből 54-et nyert meg, csodájára járt az egész földkerekség. Idővel sztárallűrjei is lettek. Nem csak legenda, hogy annyira ragaszkodott az istállójába belógó macskához, hogy a külföldi nagy versenyeken is akkor volt nyugodt, ha ott van mellette a cica. A másik: csak kristálytiszta, friss vizet fogadott el. Egy svájci verseny alkalmával addig nem ivott, míg egy régi kút vizét nem tették elé vödörbe. Azt már fogyasztásra alkalmasnak találta. Hat évesen futotta az utolsó versenyét, azt is utcahosszal nyerte, aztán tenyészlónak fogták be (a leszármazottjai ma is élnek valahol), összesen öt kiscsikót ellett. 1877-ben az utolsó csikója (Kincs) ellése után rosszul lett és március 17-én, a 13. születésnapján elpusztult. Sosem feledjük!  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szuhanics Albert: Fele sem tréfa
  2018-03-18 08:54:33, vasárnap
 
  Szuhanics Albert: Fele sem tréfa

Beelőz most a tél
a mulya tavasznak,
jaj, a pihés barkák
reszketve lefagynak!

Hófúvás készül, de
előtte ónos lé,
szitálva esik le,
kék ibolyák közé.

A sarki szél feni
éles metszőkését,
élvezettel nyesi
a szőlő tőkéjét.

Rügyvadász századok,
jégkarmokkal jőnek,
biz` fele sem tréfa
ennek az időnek!

Pedig már közeleg
a nap fordulója,
ami a tavasznak
beharangozója.

Három zsákos ember
gyűjtene meleget,
minek terhe alatt
nem nyög most eleget.

Mert üres a zsákjuk,
példátlan e szégyen,
bizakodjunk tovább,
majd csak tavasz lészen!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Figyelj a jelenre! Figyelj magadra!
  2018-03-17 09:28:42, szombat
 
  Figyelj a jelenre! Figyelj magadra! Figyelj másokra! A nagy dolgok észrevétlenül lépnek az életedbe! Ne várd a csodát, ha nem úgy élsz, hogy minden pillanatodban a csoda lehetősége rejlik.

Müller Péter
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Meg kell tanulnod bizonyos alapvető leckéket
  2018-03-17 09:19:38, szombat
 
  Minden tudásod,és minden bölcsességed,ami benned rejlik,fokozatosan feltárul a lelkedből.Az élet állandó feltárulás,fejlődés. Amikor gyermek voltál,meg kellett tanulnod bizonyos alapvető leckéket.Amikor például kinyújtottad a kezed,hogy megérintsd a forró tüzet,azt mondták a felnőttek,hogy a tűz forró,és megégetné a kezed.De ha nem hallgattál az intő szavakra,és a magad feje után menve megérintetted a tüzet,megégetted magad,amit nagyon fájdalmasnak találtál.Mindenesetre megtanultad,hogy még egyszer ne nyúlj bele a tűzbe.Ebben a spirituális életben is meg kell tanulnod bizonyos alapvető leckéket,és ha ezekhez nem tartod magad,viselned kell a következményeket.Vannak,akik gyorsan tanulnak,és hamar készen állnak hogy tovább lépjenek fontos tudnivalókra,amíg végül azt nem érzik,hogy annyira harmóniában élnek,hogy már nem kell újabb leckéket tanulniuk,hanem együtt csak áramlani az élettel,tökéletes összhangban és egységben mindennel. Ez a tudatosság legvégső állapota,amit mindenkinek el kell érnie.

Eileen Caddy: Nyisd meg lelked ajtaját.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
10 dolog az emlékkönyvekről
  2018-03-17 09:03:36, szombat
 
 
Mert ugye emlékeztek még rájuk? Rózsaszín, tündérkirálylányos vagy Walt Disney figurás, oldalán aranyszínű lakattal. De még véletlenül se keverjétek össze a a barátság füzettel, mert a kettő nem ugyanaz!

1. Oda kellett adni a kedvenc tanítónéniknek, akik általában két hét múlva hozták vissza, és hát ismerünk olyanokat, aki a Feszty-körképet megszégyenítő bonyolultsággal voltak képesek kidolgozni műveiket.

2. Oda kellett adni az ember titkos szerelmének, aki képes volt bele szívecskék helyett krokodilt vagy katonát rajzolni. Hülye fiúk!

3. Oda kellett adni az ember legjobb barátnőjének (mind a háromnak), akik az örök barátságról, szerelemről és a Nagybetűs Életről szóló kis versikékkel írták tele. Meg rajzoltak bele virágokat zsírkrétával.

4. Mindig volt benne pár lehajtott oldalcsücsök, ami alá változatos jófejségeket írtunk. Például: “Hé, te piszok, nem látod, hogy titok?

5. A megfontolatlan, vagy épp gyakorlatlan művészkezek miatt mindig volt pár kitépett, vagy egyszerűen csak szétfirkált oldal. Mindig tudtuk, ki tépte ki a lapot, de nagyvonalúan sosem róttuk ezt fel az alkotóknak.

6. Mindig voltak emberek, akik megígérték, hogy visszaadják még azon a héten, aztán azt mondták, hogy a tavaszi szünetben rajzolnak bele, aztán soha többet nem láttuk az emlékkönyvünket. Sebaj, így lehetett egy még menőbbet kérni helyette!

7. Mindig voltak emberek, akiknek nem akartuk odaadni, de persze ők azt hitték, hogy tökjó barátok vagyunk, úgyhogy elkérték, és ilyenkor nagy duzzogva odaadtuk. Gyakran persze ezek az emberek rajzolták a legmenőbb dolgokat!

8. Az emlékkönyv többek között attól volt emlékkönyv, hogy kis arany lakat lógott az oldalán - függetlenül attól, hogy nem ismerünk senkit, aki valaha is lezárta volna.

9. Mindig volt olyan barátnőnk, aki kétszer is rajzolt - nem egyszerűen csak őt tartottuk a legfontosabbnak, de a korábbi rajzaihoz képest eltelt fél évben annyit bővült a virág-repertoárja, hogy nem volt szívünk nemet mondani.

10. Nem volt olyan emlékkönyv, amiben ne szerepelt volna -akár többször is- ez a versike: “Evezz, evezz az élet tengerén. Ki ne köss a bánat szigetén! Legyen erőd tovább evezni, S a boldogság szigetén kikötni."
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tudod, ki hiszi azt, hogy mindenre képes?
  2018-03-17 08:57:15, szombat
 
  Tudod, ki hiszi azt, hogy mindenre képes?
A gyermek.
Bízik önmagában, nem érez félelmet,
hisz a saját hatalmában,
és megszerzi azt, amit akar.
De a gyermek növekszik.
És kezdi megérteni,
hogy nem is olyan hatalmas,
és hogy a léte másoktól függ.
Akkor szeret, és elvárja,
hogy a szeretete viszonzásra leljen,
a vágya pedig az idő előrehaladtával egyre nő......
És végül oda jut, ahol most vagyunk:
felnőtt lesz belőle, aki bármit megtenne azért,
hogy elfogadják és szeressék."

- Paulo Coelho -
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mosolyra fel!!
  2018-03-17 08:52:04, szombat
 
  Imádok nevetni... sőt... röhögni...sőt... röhögőgörcsöt kapni
A Nevetés amelett, hogy edzi az arc izmait, számtalan más pozitív előnnyel is jár!
Egy Mosoly már szebbé teszi az Embert, barátságosabbá, nyitotabbá válik általa.
Imádom a Mosolygós Embereket
Rájuk nézek és nekem is Mosolyognom kell, hisz a Mosoly ragadós ugyebár? S ez így Igaz!
Lehet egy Nő bármilyen gyönyörű, lehet egy Férfi bármily Jóképű, ha nem tud Mosolyogni a szépsége már el is vész.
Ám, ha nem viselsz Magadon mást, csak egy Mosolyt, máris Szép lettél!
Bele sem gondolok, hogy mi lenne, ha nem lenne ez a képességünk!!!
Ugye milyen borzasztó???
De a legjobb, amikor Magadon is képes vagy Nevetni,... na Én tudok
Aztán az sem hátrány, hogy amikor teljesen kikészültél, rosszul vagy,...
akkor is tudsz Nevetni.
Lehet morbidnak tűnik, de amikor azt hittem végem, jött a mentő értem,
még akkor is képes voltam Nevetni... tényleg, és arra gondoltam a
legnagyobb fájdalmaim közepette, hogy legalább Nevetve halok meg
De, nem kell félni Szivikéim, még nagyon sokáig fogok Veletek Nevetni!!!

A lényeg a lényeg, Mindenki amikor csak tudja használja ki e Csodás
képességünket, a Nevetés, a Mosolygás képességét, amit nem hiába
kaptunk a Mi Atyánktól
Mert:
- mindig kéznél van,
- nem kerül semmibe,
- edzi az arcot,
- megszépít,
- önbizalmat ad,
- közvetlenebbé, nyitottabbá tesz,
- minden nyelven megértik,
- s még sorolhatnám...

Nos akkor Drágáim, Mosolyokra fel,
hiszen Mosoly nélkül lehet,
de nem Érdemes Élni!!!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Velünk is ez történt
  2018-03-16 11:28:39, péntek
 
  A különböző nyelvek melegéből keltek ki a különböző népek, melyeket az atyafiság és az együttes érdek alapján a közös szó szervezett nemzetekké. Velünk is ez történt. A magyarságot is az atyafiság és az együttes érdek alapján a sors verte egybe; hazát a bátorsággal irányított életösztön szerzett neki, de nemzetté a magyar szó teremtette. Mint jelképes hatalom, a magyar szó nekünk a legnagyobb ereklye. Kegyelet, hűség és becsület illeti őt." Tamási Áron  
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/307 oldal   Bejegyzések száma: 3064 
2018.02 2018. Március 2018.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 5 db bejegyzés
e hónap: 234 db bejegyzés
e év: 415 db bejegyzés
Összes: 31145 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2895
  • e Hét: 15086
  • e Hónap: 73661
  • e Év: 265961
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.