Regisztráció  Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
150.000 Ft összegű rendszeres jövedelem átutalása havonta
  2014-01-07 10:32:10, kedd
 
  Kedvezményesen szeretne pénzéhez jutni? Miért fizetne számlavezetési díjat? Nálunk díjmentes a havi számlavezetés és további szolgáltatásokat is díjmentesen biztosítunk a csomagban!

0 Ft havi számlavezetési díj
Díjmentes korlátlan számban a bankkártyás vásárlás belföldön és külföldön
Díjmentes korlátlan számban a belföldi forint csoportos beszedési megbízások díja
Kedvezményes minden készpénzfelvétel díja a Budapest Bank ATM-jeiből (díj részben utólagosan kerül visszatérítésre)
Kedvezményes minden állandó belföldi forint átutalási megbízás díja
Kedvezményes minden elektronikus belföldi forint átutalás díja bankon kívülre és belülre
EBKM: 0,00%

Legalább 150.000 Ft összegű rendszeres jövedelem átutalása havonta a folyószámlára.
 
 
2 komment , kategória:  Általános  
Emberi közöny
  2013-10-26 21:04:45, szombat
 
  Járókelők orra előtt raboltak el lányokat Debrecenben.
Sikítoztak, ellenkeztek, de ez két emberen kívül senkit sem hatott meg.
A járókelők körülbelül 10 százaléka kapja fel a fejét arra, ha tőle néhány méterre egy lányt akarnak autóba tuszkolni, elrabolni a nyílt utcán. A Forró Nyomon csapata Debrecen forgalmas pontjain, buszmegállókban tesztelte az embereket. Rejtett kamerákkal felszerelkezve több beépített lánnyal, és egy szintén beépített emberrablóval próbálkoztak.
Négy látványos mutatvány, csekély érdeklődés - többség még a sikítozásra sem fordult hátra. Két férfi akadt csupán, aki segíteni próbált. Az egyik rögtön a rendőrséget hívta, a másik pedig megpróbálta megvédeni a tinit.

Kitalált történet
Ahogy arról a Hír24 beszámolt, két férfit keres a rendőrség, akik a gyanú szerint megpróbáltak autóba tuszkolni egy lányt Debrecenben. Az eset még szeptember 17-én történt, az Árpád tér közelében lévő buszmegállóban. Az ismeretlenek odaléptek a középiskoláshoz, egyikük megfogta a karját követelte, hogy szálljon be az autóba. A kamasz nem hagyta magát, az ismeretlen páros pedig elment. Október elején bejelentés érkezett a rendőrséghez egy kísértetiesen hasonló eset miatt. A megyei rendőr-főkapitányság fantomképet közölt a támadóról és külön nyomozócsoport alakult, hogy minél előbb kézre kerítsék a tettest, ám hamar kiderült, 13 éves lány csúnyán félrevezette őket. Az iskolás a nyomozóknak azt mondta, a korábban megjelent diáklányokat érintő hírek hatására találta ki az egészet.

Fusson, fusson, fusson
Ám akár meg is történhetett volna. Vezendi Jánosné, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőrfőkapitányság szóvivője a Forró Nyomonnak hangsúlyozta, nem szabad passzívnak lenni, azt mondani, hogy ,,nem az én gyerekem", hiszen az is lehetne.
Fontos megtanítani a gyerekeknek, hogy ne álljanak szóba idegennel. Ha belebonyolódnak egy ilyen beszélgetésbe, az alkalmas lehet arra, hogy elbizonytalanítsák őket, vagy esetleg sokkal többet tudjanak meg róluk, mint amit ők el szeretnének mondani, illetve, hogy egy olyan szituációba kerüljenek bele, amit egyébként máskor nem tennének meg. Semmiféleképpen ne üljenek be, idegen autójába, akkor sem, ha az arra hivatkozik, hogy eltévedt, hogy segítségre szorul. Azt se engedje, hogy megfogják a kezét, a karját. Ha ez mégis megtörténik, mert nem tudott ezelől semmiféleképpen kitérni, akkor egy határozott mozdulattal kell ezt elutasítani, lerázni az idegen karját és lehetőleg futni. Az ugyanis nem szégyen.

Kulcs, telefon, táska
Nem azért állok oda, hogy na ma engem meg fognak támadni, akárkivel megtörténhet, és akivel megtörtént, az is azt gondolta még az előző egy percben is hogy vele ez nem történhet meg" - mondta egy debreceni önvédelmi oktató. Kocsis Csaba azt tanácsolja a fiataloknak, ha sötét helyen kényszerülnek egyedül sétálni, ne fussanak, határozott léptekkel haladjanak, a nyakukat ne húzzák be ki, ne tükrözzenek már a fellépésükkel is, hogy ők áldozatok. Legyen kéznél kulcs, telefon, a táskája is úgy, hogy ütni tudjon vele. Soha nem az a cél, hogy verekedjen, hanem az, hogy időt nyersen a futásra.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ijesztően könnyű gyereket rabolni
  2013-09-22 15:57:09, vasárnap
 
  Kilenc budapesti gyerekből hétnél bevált a trükk. Csupán egy kedves néni és egy nemlétező elveszett kutyus kellett hozzá.
Csúnya, öreg, ijesztő és gonosznak látszik - valahogy így képzelhetik a gyerekek azokat a felnőtteket, akiktől félniük kell. Ám úgy fest, egy kedves, barátságos ,,nénitől", nem ijednek meg. Sem a két és fél, sem pedig a 14 éves gyerek. A nő egy képet szorongatott, amelyen egy kiskutya volt, azt mondta, kedvence elveszett. Arra kérte kiszemeltjeit, menjenek vele, segítsenek neki. A terv bejött, kilencből hét gyerek mondott igent, a beavatott szülők nem kis meglepetésére. A tesztet a Forró Nyomon stábja végezte el egy hasonló, brit ,,akció"mintájára.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
FIGYELEM!! - Kész átvágás a termékbemutatókon
  2013-08-18 09:53:54, vasárnap
 
  Többször megkerestek engemet telefonon hogy vegyenek részt egy termékbemutatón és vegyem át az ajándékukat.20000Ft értékben ajándék ,plusz ebéd plusz sorsolás, ajándék házastársaknak.
Én is voltam párszor hasonló jellegű termékbemutatón, és azt tapasztalom, hogy az előadások színvonala rohamosan romlik és a SORSJEGYEK kihúzása egyenesen GUSZTUSTALAN módon történik.
Bemutatásra kerültek az árúk ami a legjobb és tökéletes a gyógyulásra elérhetetlen árakon. Nem a mi pénztárcánknak volt kitalálva. És kétségeim vannak hogy ér e annyit amennyit mondtak. El kell adni az árút valahogyan SORSJEGY borítékok tartalma két lap volt egy támogatásnak mondott összeg a termékre és egy nem nyert felirat. Könnyen döntött a kedves kollektíva mert ők döntötték el hogy nyertünk vagy nem. Legyenek óvatosak mert becsapják az idős embereket mindamellett hogy az igért ajándékot Sem adják oda
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarország pillanatnyi időképe
  2013-08-09 11:39:01, péntek
 
  Naponta frissítve
Link

Hó térkép Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Universiade = Világ Diák Játékok
  2013-07-15 23:19:42, hétfő
 
  Universiade


- 1923-ban, Párizsban rendeztek először nemzetközi versenyt egyetemisták számára, az UNEF, a Francia Egyetemisták Nemzeti Szövetsége szervezésében.
- A sorozatot különböző változtatások és a háború után 1949-től már kétévente rendeztek versenyeket, akkor már a FISU (Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség) szervezésében, Nyári Nemzetközi Egyetemi Sporthét néven. A verseny sokáig nem szakadt el Európától; 1957-ig 16 alkalommal rendezték meg, ötször is a francia főváros adott neki otthont. 1957-ben már Egyetemi Világjátékok volt a rendezvény neve,
- Az első hivatalos Világ Diák Játékokat 1924-ben szervezték, és a Fédération Internationale du Sport Universitaire szárnyai alatt tartották (FISU) 1949-től. Egy alternatív eseményt szervezett az Union Internationale des Étudiants (UIE) 1947-1962, köztük egy nem hivatalos játék, 1954-ben.
- 1959-ben ismét átkeresztelték a sorozatot Universiadénak. Ez a név azóta nem változott. A versenyeket 1947 óta kétévente rendezik meg (1967 és 1973 között csak egy Universiade volt, 1970-ben). 1960-ban bevezették a téli játékokat is, amelyek 1981 óta a nyári játékokkal azonos évben kerülnek megrendezésre, azaz minden páratlan esztendőben.
Érdekes helyzetben vannak azok, akik az Universiade sportértékével foglalkoznak. Vannak, akik komolytalannak tartják, hiszen a sportágak képviselőinek élvonala nem szokott részt venni, mások viszont azt mondják, hogy az Universiade visszatérés az eredeti olimpiai szellemhez, hiszen itt még tényleg kellemes, szinte családias a légkör, és a doppingolás gyanúja sem vet komoly árnyékot a résztvevőkre.
Az Universiadék érmei:


2013-as nyári Universiadé helyszine: Kazány, Oroszország
...... .......Érem táblázat Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A televízió rosszat tesz a gyerekkeknek
  2013-06-25 22:47:05, kedd
 
  A gyereknek elsősorban a testét kell megismernie ahhoz, hogy agyi funkciói tökéletesen kialakuljanak 6 éves korig. A TV-t nézve ez nem megy.
...... ........


Meg kell tanulni a testet
- Korábban úgy gondolták, hogy az agy komplex neuronális hálózatai, amelyek a gondolkodásunkat, az érzelmeinket, a cselekvéseinket irányítják, genetikailag programozottak. Mára kiderült, hogy hosszú távon csak olyan kapcsolatok jönnek létre a gyermek agyában, amelyek a konkrét életvilágban is rendszeresen aktiválódnak. Amit nem használunk, az elsorvad. Az agyunkban lévő legfontosabb neuronális áramkörök kialakításához elsősorban arra van szükségük a gyerekeknek, hogy megtapasztalják saját testüket. És ezt a képernyő előtt ülve nem tehetik meg, függetlenül attól, hogy mi megy a tévében.
- Bizonyítható, hogy azok az alsó tagozatos gyerekek, akik jók matekból, különösen jól tudnak egyensúlyozni is. Az ember úgy szerzi meg a háromdimenziós és absztrakt gondolkodáshoz, illetve a matematikához szükséges feltételeket, hogy megtanulja egyensúlyban tartani a testét. Amint egy gyerek a tévé előtt ül, nem érzi többé a testét. Nem mászik, nem ugrál, nem egyensúlyoz, nem mászik fára sem - azaz nem a testének tanulásával tölti az időt.
De nem feltétlenül kell hegyet mászni. Az egyik legcsodálatosabb testtanulási gyakorlat az éneklés. Eközben ugyanis a gyermek agyának olyan virtuóz módon kell a hangszalagokat modulálnia, hogy hajszálpontosan a megfelelő hang jöjjön ki. Ez a lehető legjobb finommotorikus gyakorlat, és ugyanakkor feltétele minden későbbi, nagyon differenciált gondolkodásmódnak is.

Érti és alakítja?
Ezek a tapasztalatok agyunk legbonyolultabb részén csapódnak le, a homlok mögött alakulnak ki neuronális áramkörök. Ott fejlődik ki az önmagunkról alkotott képünk és ezzel együtt az a késztetésünk is, hogy a világ felé forduljunk, hogy cselekvéseket tervezünk, impulzusokat kontrolláljunk és elviseljük a frusztrációkat. Ennek a korai gyermekkorban, körülbelül 6 éves korunkig kell kialakulnia.
A mindezért felelős hálózatok azonban csak akkor fejlődhetnek ki, ha a gyerek megszerzi a szükséges tapasztalatokat. Ilyen élmények pedig akkor érik elsősorban, ha olyan dolgokkal foglalkozik, melyeket képes megérteni és alakítani is tud rajtuk. Ez azonban ma egyre nehezebb.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
VÍZ világnapja március 22-én volt
  2012-03-23 18:31:39, péntek
 
  VÍZ VILÁGNAPJÁnak megünneplését az 1992. évi Rio de Janeiro-i környezetvédelmi konferencián kezdeményezték. Ennek hatására az ENSZ március 22-ét nyilvánította e nappá, felhívva a kormányok, szervezetek és magánszemélyek figyelmét a víz fontos szerepére életünkben. Cél, hogy óvjuk, védjük környezetünket, s ezen belül a Föld vízkészletét.
...... .....Idén a ,,Víz Világnapja" kiemelt témája: ,,Küzdelem a vízhiánnyal".
A világ népességének csaknem egyharmada kénytelen szembenézni az egyre fokozódó vízhiánnyal. A vízkészletek drasztikus csökkenése és a pocsékoló vízhasználat következményei rendkívül súlyosak lehetnek mindenkire nézve a jövőben.
A víz a Föld legjellegzetesebb alkotóeleme. Mintegy előkészítette az élet kialakulását, és ma is minden élőlény alapvető építőeleme. Talán nem túlzás azt állítani, hogy ez a legfontosabb erőforrás, amit a Föld az emberiségnek nyújt. Sajnos az emberek sok esetben elég rövidlátóak a víz védelmével kapcsolatban. Nem fordítanak elég figyelmet a vízkészletekkel való gazdálkodásra, a vizek tisztaságának védelmére.
A víz körforgásában az emberiségnek 9000 köbkilométer hasznosítható víz jut, ami elvben 20 milliárd ember számára elegendő. Mivel a világ népessége és a hasznosítható vízkészletek eloszlása egyenetlen, ezért a különböző területeken rendelkezésre álló vízmennyiség igen változó. Ha országonként megállapítjuk a párolgás és a csapadék arányát, akkor vízben szegény és vízben gazdag csoportok állíthatók fel. Izlandon például sok a csapadék (évente kb. 68.500 m3 / fő), Bahrein lakosainak viszont szinte nem is jut természetes ivóvíz (a tengervizet kell sótalanítaniuk). Ráadásul országonként igen változó az emberek vízigénye. Például egy átlagos amerikai az átlagos ghanainál évenként hetvenszer több vizet fogyaszt.
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Horoszkóp az év minden napjára
  2011-04-01 11:54:25, péntek
 
  ...... ..........Klikk az alábbi linkre
Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elpusztult Charlie, a gólya
  2011-03-29 18:41:58, kedd
 
  Elpusztult Charlie, a gólya

Megmérgezhették emiatt elpusztult Charlie, a vörsiek tavaszhozó gólyája. Ő volt az a gólya, amelyik mindig elsőként érkezett haza Afrikából.
Nemsokára felboncolják, aztán kitömik és kiállítják a faluban. Charlie 13 éve járt haza a Somogy megyei faluba, Vörsre. Idén egy hetet késett, de aztán elfoglalta és elkezdte rendbe hozni a télen tönkrement fészkét.

Videó link Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2014.06 2014. Július 2014.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 6 db bejegyzés
e hónap: 190 db bejegyzés
e év: 2175 db bejegyzés
Összes: 21629 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1485
  • e Hét: 32253
  • e Hónap: 258831
  • e Év: 1594986
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2010 TVN.HU Kft.