Regisztráció  Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Névnapok Magyarország - Gergely-naptár 2015
  2015-02-24 19:05:04, kedd
 
  Minden, amit a naptár tartalmaz Nézd meg a linken Link  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Valentin-nap, - Az epilepszia világnapja
  2015-02-14 20:37:20, szombat
 
  1997. február 14-én volt az epilepsziások első világnapja. Azért pont Valentin-napra került, mert Szent Valentin nemcsak a szerelmesek segítője, hanem az epilepsziások védőszentje is. Ámbár valószínű, hogy Szent Bálint nem is egy személyt jelöl, hanem kettő vagy három mártírt, és rajtuk kívül még volt egy Valentin nevű püspökjelölt is. A pogány termékenységi rítusokat próbálta az egyház felváltani Bálint ünnepével. Ugyanis február közepén a római ifjak az utcákon meztelenül szaladgáltak, miközben kecskebőrből hasogatott szíjakat lobogtattak. Ezzel a lányokat megérintve, ők nagyobb eséllyel számíthattak gyermekáldásra és könnyű szülésre. Az epilepsziára való gyógyszerek megjelenése előtt negyven szenthez lehetett imádkozni segítségért, de Szent Bálintot hozzák összefüggésbe a tényleges gyógyítással.
- A katolikus egyházban Szent Cirill és Szent Metód ünnepe is erre a napra esik, ők Európa védőszentjei.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
2015 év első újszülött babája
  2015-01-01 23:36:52, csütörtök
 
  Az első fővárosi baba éjfél után 5 perccel született a Szent István kórházban. A kórház tájékoztatása szerint Papp Bence Gábor 3120 grammal és 54 centiméterrel, császármetszéssel jött a világra. A kisfiú a család második gyermeke.
Újévi baba - A Parázsfuvolácska DVD-vel köszöntötte az operaház főigazgatója az első fővárosi újszülöttet.
.......


Budapest, 2015. január 1., csütörtök (MTI)
- A Parázsfuvolácska című DVD-t kapta zenei útravalóul az első fővárosi újszülött, akit a Magyar Állami Operaház nevében Ókovács Szilveszter főigazgató köszöntött csütörtök délelőtt a Szent István kórházban.
Ókovács Szilveszter az MTI-nek elmondta: az operaház idén harmadik alkalommal készült zenei kiadvánnyal az újszülöttek számára. Az Útravaló című válogatássorozat minden évben más programmal, de népszerű és a gyermekek alapműveltségében meghatározó szerepet játszó zeneművekből csemegéz. 2013-ban a legnépszerűbb magyar operákból és szimfonikus zenekari művekből, tavaly pedig az Opera együttesének, a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarának rádióközvetítéseiből válogattak az albumok zenei anyagához.
Az Útravaló 2015 immár egy DVD, amely a tavasszal nagy sikerrel színre vitt "kisgyermekoperácska", Mozart Varázsfuvolájának magyar ötletre épülő gyermekváltozata, a Parázsfuvolácska Erkel Színházbeli előadását tartalmazza. A cirkuszi elemekben is bővelkedő felvétel a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) hozzájárulásával készült el idén is 100 ezer példányban.
Ókovács Szilveszter elmondta, hogy a lemez borítójában ez alkalommal is van egy hely, ahová beragasztható a gyermek fényképe. Kitért továbbá arra is, hogy az idei kiadványhoz a Parázsfuvolácska ajánlójaként Kovács Ákos zenész, dalszerző írt személyes sorokat, aki annak idején gyermekeivel együtt nézte meg az előadást.


- Az ország első újszülöttje a 0 óra 1 perckor Makón született Rácz Péter Rikárdó lett, aki 3370 grammal, 49,5 centiméterrel, a család harmadik gyermekeként jött világra.
Kovács Krisztián, a szülést levezető orvos elmondta, hogy a 23 éves édesanya, Szilvia, császármetszéssel szült. A kisfiú és édesanyja egyaránt jól vannak - tette hozzá.
....

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hosszú Katinka a katari vb legeredményesebb női résztvevője
  2014-12-07 23:26:27, vasárnap
 
  2014 évi rövid pályás úszó VB
Tizenegy medállal másodikok a magyarok az éremtáblázaton.
Hosszú Katinka vasárnapi ezüst- és bronzérmének köszönhetően 11 medállal zárta szereplését a magyar válogatott az úszók dohai rövid pályás világbajnokságán, amelyen Brazília mögött második lett Magyarország, 25 méteres medencében minden idők legjobb teljesítményét produkálva.
Magyarok - 6 ARANY, 3 ezüst és 2 bronz alkotta éremgyűjteményből

- Hosszú alaposan kivette a részét: az első négy napon szerzett négy első és két második helyéhez a befejező napon még két dobogós helyezést tett hozzá, így a katari vb legeredményesebb női résztvevője lett 8 érmével (4 ARANY, 3 ezüst, 1 bronz).
- Hosszú Katinka és a dél-afrikai Chad Le Clos a világbajnokság legjobb férfi és női úszójának járó trófeákkal - EPA/ALI HAIDER
........


...... ........... ......


...... ........... .....12. rövid pályás úszó-vb éremtáblázata: Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kodály Zoltán: Esti dal
  2014-11-05 23:48:46, szerda
 
  Nagyobb kép Link
...... ........


Erdő mellett estvéledtem
Subám fejem alá tettem.
Összetettem két kezemet,
Úgy kértem jó Istenemet:

Én Istenem adjál szállást ,
Már meguntam a járkálást,
A járkálást, a bujdosást,
Az idegen földön lakást.

Adjon Isten jó éjszakát,
Küldje hozzánk szent angyalát,
Bátorítsa szívünk álmát,
Adjon Isten jó éjszakát!

Ahány csillag van az égen,
Ahány fűszál van a földön,
Jézus annyiszor áldassék,
Szűz Mária tiszteltessék.

Kodály Zoltán írt kórusművet Esti dal címmel, az egyik legcsodásabb népdalunkból (Esti ima). A népdalt Kodály gyűjtötte 1922-ben a Heves (ma Nógrád) megyei Pásztón, a kórusműben szereplő első két versszakkal együtt. A harmadik versszak Szeged környékéről való, egy 1878-ban megjelent gyűjteményből. A szöveget mondanivalója, lírája, bensősége költői magasságba emeli.
Halászbástya lábánál, a 2013-as Ars Sacra Fesztivál nyitánya alkalmából. Rögtönzött előadásban 150 énekes dalolta a magyar komolyzene egyik legszebb kórusművét, amit a népzene hívott életre!
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Cuki videó - Cute Dogs And Adorable Babies: Compilation
  2014-10-31 09:55:31, péntek
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyiraty Gábor: Falevél
  2014-09-26 21:08:45, péntek
 
  /kozma anna lidia - tól kaptam/

...... ......


Zöld falevél ül az ág tetején,
Hűs szellő ringatja őt kebelén,
Nyári napsugár szórja rá melegét,
Szivárványt fest felette az ég.

Mennek a napok és mennek a hetek,
A természet lassan ébreszti a szelet,
A napsugárnak is egyre fogytán az ereje,
Megjelennek az égen a szürke fellegek.

Egy sárga falevél, ott az ág tetején,
Reszketve kapaszkodik, néz szerteszét,
Hirtelen megragadja őt a megvadult szél,
Küzdene, de ereje már nincs elég.

Utoljára felnéz, talán látja még,
Ahogy a szivárvány int felé,
Majd lassan lehajtja fejét,
S örökre lehunyja szemét.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Isten keze a pápa tenyerébe csapott
  2014-09-06 14:25:29, szombat
 
  Csak idő kérdése volt, mikor találkozik a világ egykor legjobb csatára, és a szintén argentin, futballrajongó Ferenc pápa. A hétfőn, Rómában rendezett Béke-meccs előtt Diego Maradonát is fogadta a pápa.
Maradona sok hülyeséget összehordott már élete során, de leginkább az 1986-as világbajnokságon ütött góljáról tett nyilatkozata lett szállóigévé. Szerényen csak úgy fogalmazott, hogy ő nem szabálytalankodott, isten keze juttatta kapuba a labdát, ami az angolok legyőzéséhez segítette Argentínát.
A pápával most nemcsak kezet rázott, de egy argentin mezt is átadott neki. ,,Ma két erő egyesült, isten keze és a pápáé. Ferenc pápáé azonban sokkal többet jelent, mint Maradonáé. Ő egy igazi sztár. Egyház nélkül nőttem fel, mert azt gondoltam, semmi hasznosat nem ad, de Ferenccel ez egészen máshogy megy" - nyilatkozta a futballista.
........


A Béke-meccs a gázai konfliktus megoldására hívta fel a figyelmet, valamint a vallások közötti közeledést próbálta elősegíteni. A két sztárcsapatba emiatt is hívtak meg különböző hítű futballistákat, így ott volt például a buddhista Roberto Baggio és a muszlim Zindedine Zidane is, de zsidó és hindu hitű játékos is szerepelt csapatokban a keresztények mellett. Pályára lépett többek között Carlos Valderrama, Diego Simeone, Alessandro Del Piero is.
Az egyik csapat edzője Tata Martino, a másiké Arsene Wenger volt, a csapatkapitányi szerepet pedig a Béke-meccset kitaláló Javier Zanetti és Gianluigi Buffon kapta. A két csapat alapítványokról kapta a nevét, Zanettiék voltak a Pupi, Buffonék a Scholas Occurrentes.
A mérkőzést kétgólos hátrányból fordítva a Pupi nyerte 6-3-ra. Maradona 90 percig a pályán volt, Baggiónak gólpasszt is adott. A meccset a mesterhármast szerző Mauro Icardi döntötte el.
...... .....

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Forgó fejes felmosó készlet
  2014-09-04 22:09:25, csütörtök
 
  Videó Link
A Spin&Go feltalálóinak innovatív megoldása! A Spin & Go Pro-val kezei tiszták és puhák maradhatnak. Nem kell többé a felmosó rongyot kézzel kinyomkodnia! Akár kevesebb, mint a felére csökkenti a felmosás időtartamát! A centrifuga fáradság és hajlongás nélkül cseppmentesre száríthatja a felmosót. Egy centrifuga, ami eltávolítja a felesleges vizet, de nem használ áramot. Ez aztán az innovatív és környezetbarát
- 360 fokos felmosó fej
- nyelébe épített erőteljes centrifugával
- kezei tiszták és puhák maradhatnak
Hihetetlen nedvszívó-képességű mikroszálas feje hatékonyan gyűjti össze a koszt és a nedvességet. Pörgesse ki a vizet a felmosó fejből, és törölje szárazra a padlót. Jelentősen csökkenti a csúszásveszélyt! Használhatja vizesen felmosásra, vagy szárazon portörlésre; márványpadlón, csempén, fapadlón, az ablakokon, bútorokon, sőt, akár a kocsiján is. Egyszerűen és könnyedén!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megrázó és egyben megható történet
  2014-08-28 22:06:06, csütörtök
 
  A pár születendő kisfiát szerencsére annak ellenére meg tudták menteni az orvosok, hogy a kicsi a császármetszés pillanatában még nagyon fejletlen volt és mindössze másfél kilót nyomott. ,,Minden nap meglátogatom őt itt a kórházban, és mesélek neki az édesanyjáról" - árulta el Derek, aki a történtek ellenére sem marad magára újszülött kisfiával.
Az apa minden nap bemegy kisfiához a kórházba
...... .....


Kayla Katler a várandóssága hatodik hónapjában volt, amikor a tragédia történt. Születendő kisfiát meg tudták menteni az orvosok.
,,Amikor a gyermekem arcára nézek, vegyes érzelmek kavarognak bennem. Egyszerre érzem magam áldottnak, ugyanakkor átkozottnak is" - nyilatkozta az NBC News híradójának Derek Ellison, az a kaliforniai édesapa, aki azután vesztette el párját, hogy fejfájásra kezdett panaszkodni.
A fiatal kismama, Kayla Katler várandósságának hatodik hónapjában vette észre, hogy egyre többet és erősebben fáj a feje. ,,Orvoshoz ment, mert félt, hogy a fájdalom valami komolyabb betegség előjele lehet, gyógyszert pedig nem mert rá beszedni, mert attól tartott, árt a babának" - mondta az édesapa, majd hozzátette, napokkal azután, hogy Kaylat megnézte az orvos, eszméletlenül talált rá az otthonukban. ,,Egy vérrög került az agyába, amiatt halt meg" - tette hozzá könnyek között.
Szinte egész Kalifornia megmozdult, hogy segíthessen nekünk" - mondja a férfi, majd hozzáteszi, raklapnyi pelenkát, babaholmit és kiegészítőt kaptak már eddig is, de volt olyan is, aki a gyerekápoláshoz szükséges bútorokat küldött nekik. ,,Néha azon kapom magam, hogy azt kérdezgetem, miért pont velünk történt mindez. Hogy miért hozott minket össze a sors, ha aztán ilyen hamar elszakított minket egymástól. Aztán rájövök, hogy nagyon szerencsés ember vagyok, hiszen van egy gyönyörű kisfiam, akiben tovább él a szerelmem, és itt van körülöttünk ez a sok jó ember, akik segítenek. Hálásnak kell lennem" - zárta a beszélgetést.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2015.02 2015. Március 2015.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 229 db bejegyzés
e év: 842 db bejegyzés
Összes: 23980 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7162
  • e Hét: 94033
  • e Hónap: 298507
  • e Év: 866833
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2010 TVN.HU Kft.