Regisztráció  Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
Napi valuta árfolyam
  2018-09-14 10:40:18, péntek
 
  Kiváncsi vagy, hogy mennyi az Euró?
Nem kell innét elmenni másik honlapra. Az alábbi linken megnézheted a Valuta napi árfolyamát:
Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Forradalom az Ön csuklóján! - okosóra
  2018-09-06 11:40:21, csütörtök
 
  Részletek itt olvashatók Link

...... ........... .....

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Hévízi-tó ősszel is 30 fokos
  2018-09-05 16:19:21, szerda
 
  Ahogy fordulunk az őszbe, úgy vágyunk jobban a meleg termálvizekbe, a szaunákba, a nyári zsibongás helyett a nyugodt wellness oázisokba.
Hévíz igazi ékszerdoboz a Balaton közelében, a nyári időszakban is kedvelt turista célpont, ősszel azonban egy másik, nyugodtabb arcát mutatja a pihenni vágyóknak.
Horváth Orsolya, a helyi turisztikai egyesület elnöke, a Hévízi Turisztikai Non-profit Kft. ügyvezetője mesélt arról, hogy az évszakok változásával a vendégek pihenési, feltöltődési szokásai is változnak.
- Az ősz Hévízen az egészségről és a gyógykúrákról szól. Nyáron egy fiatalabb, családos vendégkör pihen Hévízen is. Mivel a meleg vizű tavunk miatt teljesen időjárás biztosak vagyunk, a vizes SPA élmények hűvösebb, esős napokon is garantáltak.
Ősszel a komplex, hévízi tradicionális kúra miatt választanak bennünket a vendégek. Ez a kúra 220 éves múltra tekint vissza, teljesen egyénre szabott kezelést jelent. Mindenkinek a saját fizikai állapotához igazítva ad egy kúratervet, minden esetben orvosi konzultációval és orvosi felügyelet mellett. A kúra alapeleme természetesen a hévízi gyógyvíz, emellett iszappakolás, súlyfürdő és a kiegészítő balneoterápiás kezelések, masszázsok, gyógytorna vehető igénybe.
Képen: Páratakaró a tó felett; Fotó: Tourinform Hévíz
...... .......Képen: A fiatalabbak is szívesen pihennek Hévízen; Fotó: Tourinform Hévíz
...... ......Képen: Télen is csodaszép a tó; Fotó: Tourinform Hévíz
...... ......


Szeptember elején az Egregyi szüreten a színes programok mellett egy főzőversennyel is várjuk a vendégeket. Itt a helyi csapatok bográcsban elkészített ételeket főznek a zsűrinek, amit a látogatók is megkóstolhatnak. A TDM csapata az előző évben is különdíjat kapott, idén is nagyon készülünk a megmérettetésre.
Ezt követi programsorozatunkban a novemberi Márton nap, ami a libás ételekről és az újborról szól. Decemberben az adventi vásárral készülődünk az ünnepekre.

Like Balaton oldal - Szöveg: Mihály Szilvia
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tanmese a megtérésről 2018.08.27
  2018-08-27 12:24:28, hétfő
 
  Vereb István /Laudetur Kiadó alapító tulajdonosa / írása

A kis hittérítő
A híres francia újságírónak, Louis Veuillot-nak volt egy leánykája, aki bizony nem sok örömöt okozott apukájának. Sokat bosszankodott a kis Odette miatt, aki lusta, dacos és sokszor durva is tudott lenni. Az édesanya azonban egyre azzal vigasztalta az apát:
- Légy türelemmel és majd meglátod, hogy az első szentáldozás megváltoztatja a gyermeket!
Erre a hitetlen apa gúnyosan nevetni kezdett:
- Igen, igen, a ti csodavallásotok megjavítja az embereket! Fütyülök én erre!
Anyukának azonban igaza lett. Mióta Odette a szentáldozásra készült, igen megváltozott. Engedelmes, szorgalmas kisleány lett belőle. Az édesapa alig akart hinni a szemének és kijelentette, hogy ezek után ő is kíváncsi már arra, mit mond a pap az oktatáson, ami így megváltoztatta leánykáját. Legközelebb tehát ő is elment leánykájával a templomba. Itt hallotta azokat a hitigazságokat, amelyeket ő eddig nem ismert, és amelyek megváltoztatták Odette-jét.
Az egyik napon a kislány bement apukája szobájába és így szólt hozzá:
- Kedves apukám. Közeledik az első szentáldozás napja. Addig azonban nem mehetek áldozni, amíg bocsánatot nem kérek tőled a sok bosszúságért, amit neked okoztam. Majd letérdelt édesapja elé: kérlek édesapám, áldj meg engem, hogy Jézus leolvashassa homlokomról a te bocsánatodat!
Ekkor Veuillot Lajos reszkető kézzel egy keresztet rajzolt gyermeke homlokára.
Boldogan állt föl ezután a leányka és örömkönnyek csillogtak a szemében. Majd kis karjával átölelte édesapját és ezt mondotta:
- Még egy nagy kérésem lenne!
Az apa azonban, aki sejtette, hogy mit akar kérni leánykája, ujját a szájához tette, mondván: csitt! - Most menj, majd holnap elmondhatod a másik kérésedet.
Odette engedelmeskedett és szomorúan visszatért szobájába. Alighogy elment, az édesapa máris megbánta visszautasító szavait. Lábujjhegyen leánykája szobájához lopódzott. Az ajtó nem volt egészen becsukva, és így megláthatta Odette-jét, aki a Szűzanya képe előtt térdelt és így imádkozott:
- Édes Szűzanyám, segíts rajtam, és eszközöld ki, hogy apukám velem együtt a szentáldozáshoz járuljon! Lágyítsd meg a szívét és ajándékozd meg a hit kegyelmével! Veulliot hallgatózott és egészen megrendült a lelke. Visszament szobájába, ahol fejét kezébe hajtva, nem tarthatta tovább vissza könnyeit. Alig múlt el néhány perc, amikor suhogást hallott. Odette állt előtte:
- Apukám, ne haragudj, de nem tudtam holnap reggelig várni. Arra akarlak kérni, hogy a mamával és velem együtt te is járulj a szentáldozáshoz!
Isten kegyelmének és gyermeke kérésének nem tudott ellenállni. Sírva fakadt és leánykáját a szívéhez szorította.
- Igen - mondotta - még ma veled együtt elmegyek a gyóntatóatyához és majd ezt mondom neki:
- Tessék nézni, itt az én édesapám!
Elgondolhatjátok, mennyire örült Odette és édesanyja apuka megtérésének. Így az elsőáldozás napja kétszeres örömnap lett a számukra.

Charles de Foucauld: Adoráló ima...
Atyám, Rád hagyatkozom: tedd velem azt, ami Neked tetszik. Bármit teszel is velem, megköszönöm. Kész vagyok mindenre, elfogadok mindent, csak akaratod teljesedjék bennem és minden teremtményedben. Semmi mást nem óhajtok, Istenem! A szeretet sürget, hogy egészen Neked adjam magamat, hogy fenntartás nélkül kezedbe helyezzem életemet - határtalan bizalommal.
Mert Te vagy az én Atyám. Ámen.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az emberek közömbössége határtalan
  2018-08-14 19:38:30, kedd
 
  Épp nyaralunk, de tegnap történt egy olyan felháborító eset, amit muszáj megosztanom.
Délután ültem az apartmanunk teraszán, és felfigyeltem egy két év körüli kislányra. Állt a strandon egyedül, keservesen sírt, és kiabálta, hogy “Anya, anya". Senki rá sem bagózott, az emberek nagy ívben kikerülték. Figyeltem őt, gondoltam az anyukája biztos a közelben van. Amikor már tíz perc is eltelt és a kislány még mindig kétségbeesetten sírt, odamentem hozzá. Kérdeztem mi a baj, segíthetek-e. Azt mondta, eljött fürdeni és most nem talál vissza a házhoz, amiben laknak a nyaralás alatt.
Égnek állt a hajam, hogy mégis hogy lehet egy két év körüli kisgyereket egyedül beengedni a Balatonba fürdeni.
Az volt a szerencse, hogy el tudta mondani, hogy néz ki az apartmanjuk, én pedig ismerem az üdülőövezetet, mivel kicsi korom óta ide járok nyaralni, így tudtam, melyik részen vannak a kislány által leírt házak. Megfogtam a kezét, és visszakísértem a faházakhoz, a parttól kb 800 méternyire.
Anyuka és apuka teljes lelki nyugalommal kártyáztak a teraszon, anyuka félig, apuka teljesen részeg volt.
Mondtam, hogy visszahoztam a lányukat, aki egyedül sírt a strandon. Erre anyuka még jól le is szúrt, hogy mégis mit képzelek, mit akarok én az ő gyerekétől, ügyes kislány, hazatalált volna, egyébként is ők most nyaralnak, jár nekik a pihenés, nem fognak félóránként a vízbe futkosni a gyerekkel . Apuka teljes agyi ködben, bárgyún bólogatva vigyorgott maga elé.

Egyszerűen szóhoz se jutottam. Bele se merek gondolni, mi minden történhetett volna a kislánnyal akár a vízben egyedül, akár kint a parton, ha mondjuk nem én találom meg, hanem valami beteg, perverz állat. Hirtelen nem is tudtam, mitévő legyek. A kislánynak mondtam, hogy ha legközelebb fürdeni szeretne és a szülei nem mennek vele a vízbe, keressen meg engem, tudja hol lakunk és én majd elkísérem. A szülőknek meghagytam a telefonszámomat, hogy szóljanak ha esetleg vigyázni kell a gyerekre, de őszintén szólva nem hiszem, hogy hívni fognak.
Gondolkodtam rajta, hogy értesítem a TEGYESZt, de félek hogy csak a lakóhelyük szerint területileg illetékes hatóság tehetne valamit, ezzel pedig a gyerek nem lenne kisegítve a nyaralás alatt.
Egyszerűen felfoghatatlan, hogy ilyesmi megtörténhet, hogy szülők ennyire felelőtlenek legyenek.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mátyás templom bemutatása
  2018-08-09 13:27:45, csütörtök
 
  Mátyás templom bemutatása Link

Kezdő oldal Link

- Wikipedia oldalon Link

- Kirándulás oldalon Link

- Budapest city oldalon Link

- Ki tervezte oldalon Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ma van az Élet Menete
  2018-05-14 11:27:25, hétfő
 
  Ma van az Élet Menete
A kirekesztés, a gyűlöletkeltés minden formája ellen nemcsak szavakkal, tettekkel is kell küzdenünk, hogy megőrizzük és megtartsuk mindazt, ami Emberré tesz minket! Ezt üzeni számunkra az Élet Menete!
Mága Zoltán Hegedű virtuóz Videója Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Google ünnepi emblémák
  2018-02-10 08:25:22, szombat
 
  Google ünnepi emblémák Link
Mai nap képe: téli olimpia
...... ........... .........
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megalázták az újszülötteket a kórházban
  2017-11-02 12:07:13, csütörtök
 
  Megalázták az újszülötteket a kórházban. "Eszement nővér társulat tette. "
A kórház két alkalmazottja viccesnek találta, hogy rapzenére táncoltassa az újszülötteket.
Felháborító fotók videók kerültek fel a a Facebookra, az amerikai Jacksonville egyik kórházában készültek. A fotókon a kórház alkalmazottai újszülöttekkel ,,báboztak", rapzenére táncoltatták őket, egyikük pedig minisátánoknak nevezte a csecsemőket.
Az érintett kórház értesült a felvételekről, Facebook-oldalukon azt írták: felháborító, elfogadhatatlan, hihetetlenül szakszerűtlen és tolerálhatatlan, amit az alkalmazottak tettek.

Az intézmény illetékese a sajtónak úgy nyilatkozott, hogy azonosították a felvételeken szereplő két munkatársat, akiket eltávolítottak a betegellátásból. Az ügyben vizsgálat folyik, lezárulta után megteszik a szükséges lépéseket. "Az ilyen emberek nem valók beteg emberek és újszülöttek mellé"
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már épül Horthy Aranyvonatának másolata,
  2017-02-08 17:35:25, szerda
 
  Már épül Horthy Aranyvonatának másolata, őszre kész lehet. Cikk és képek Link  
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
2018.08 2018. Szeptember 2018.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 11 db bejegyzés
e hónap: 274 db bejegyzés
e év: 3526 db bejegyzés
Összes: 35171 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2334
  • e Hét: 16084
  • e Hónap: 64757
  • e Év: 1310498
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.