Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 40 
Itt a hálaadás ideje - Laudetur kiadó
  2018-12-31 09:17:17, hétfő
 
  Domján Mihály katolikus pszichológus írása:

Itt a hálaadás ideje
Sok évvel ezelőtt, az otthonomtól, egy kicsit megbetegedtem. Ebben az állapotban olyan szállodai szobába kerültem, amelyben nem volt fűtés. Mai agyammal balhéztam volna a recepción, de akkor simán elfogadtam, hogy ez van. Leírva kevésbe tudom átadni, hogy ott mennyire kiszolgáltatottnak éreztem magam. Mégis hasznomra vált ez a helyzet, mert az elmúlt 10 évben - telente - rengetegszer hálát adok a forró radiátorokért. Más utazási élményeim miatt már az itthoni, iható csapvízért is hálássá váltam."
Hálát adok én is ma!
Hálát adok Istennek, aki éltet, erőt ad, vigasztal és velem van!
Hálát adok Istennek a családomért, szeretteimért, barátaimért!
Hálát adok Istennek minden örömért és minden küzdelemért, ami ebben az évben ért.
Hálád adok Istennek Önért, kedves Testvérem, aki hétről-hétre olvassa a Heti Lélekemelőt, viszi a jó hírét! Köszönöm, hogy velünk van!
Hálát adok Istennek, hogy ebben az évben nem csak a Heti Lélekemelőt, hanem annál sokkal többet adhattam Önnek: pl. Nagyböjti Napló, Szent István Camino.
Hálát adok Istennek, hogy nagyszerű, tartalmas kiadványokat készíthettünk, amelyek - a visszajelzések alapján - sokak lelki gazdagodására váltak.
Hálát adok Istennek mindazokért az emberekért (Önért is - olvasókért, plébánosokért, iskolaigazgatókért), akik vásároltak könyveinkből, csomagjainkból, így támogatják küldetésünket: az emberek tartalmasabb életéért dolgozhassunk!
Hálát adok Istennek a 2019-es év új terveiért, lehetőségeiért és mindazokért, akik ebben az évben velünk lesznek és megtisztelnek bizalmukkal továbbra is.
Hálát adok!

Kegyelmekben bővelkedő, Istentől megáldott új évet kívánok
Önnek és szeretteinek! Vereb István a Laudetur Kiadó vezetője
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi történt az emberekkel, hogy csak úgy tovább mennek egy ..
  2018-12-30 16:01:17, vasárnap
 
  Mi történt az emberekkel, hogy csak úgy tovább mennek egy földön fekvő vérző fejű ember mellett?
Döbbenet ami a keleti pályaudvar metró kijáratánál történt este 18.órakor. Egy 80 éves öreg bácsi a földön feküdt, ömlött a vér a fejéből (és nem részeg volt nem is csöves) nagy nehezen felsegítettem.
Nem tudom mennyi ideje feküdhetett a földön. Mint a bácsi elmondta ő maga is orvos volt egész életében. Az emberek csak úgy elsétáltak mellette, a BKV ellenőr a térfigyelő kamerák, a rengeteg ember végignézte segítség nélkül. Kihívtam a mentőt amire 1 órát kellet várni közben meg vagy 4 x hívva lett a mentő.
Ahol a diszpécser olyan modorral és ki oktatva közölte hogy hát kérjünk segítséget a metrónál a segélyhívón, hogy ott adjanak ruhákat és tegyük a bácsi fejére nem részletezném a további beszélgetést a diszpécserrel. Nagyon felháborító ahogy viselkedett és hogy 1 órát kellett várni míg a mentő kijött. Mi történt az emberekkel, hogy csak úgy tovább mennek egy földön fekvő vérző fejű ember mellett? Kíváncsi lennék ha ezeknek az embereknek vagy a mentősöknek a hozzátartozójával történne ilyen akkor mit is reagálnának. Szégyelljék magukat.
- Hála Isten, hogy volt egy fiatal párocska akik segítettek mindenben..... Azért talán még vannak normális emberek, a fiatal párocska az volt. Köszönöm nekik...Ria Himics és László Dávid Nárai

Forrás: külföldi apró
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Grincsfa - lopakodó keresztényellenesség
  2018-12-23 23:09:56, vasárnap
 
  Bizony nagyon nem mindegy, hogy a vallási tartalmakat milyen szimbólumok fejezik ki, miként az sem, miként próbálják azokat elhalványítani, sőt egyenesen eltörölni. Ha kell, lopakodva.
Ez utóbbira példa egy újsütetű szokás, az úgynevezett grincsfa karácsonyi dekorációként való megjelenése. Ám miről is van szó?
,,A grincsfa az idei évben kezdte fénykorát élni hazánkban. Számos háztartást díszít ez a mutatós, ám az ünnep fényét elhalványító dísz. Az eredtéről, jelentéséről bővebben:
A grincsfa, vagy más néven manófa, mint sok egyéb szokás, Amerikából érkezett hozzánk. A Grincs egy mesebeli zöld, szőrös lény, aki gyermekkorában egy félresikerült ajándék miatt megutálta a karácsonyt, így aztán elhatározta, hogy ellopja a karácsonyt. Bár egy kislány felnyitja a szemét, így happy and lesz a vége, mégis a történet hozadéka e negatív szimbólumokkal teli díszfa lett. A grincsfa alakja olyan, mint egy gúzsba kötött fenyő (a bűn megkötöz); a hegye lelóg (nem felfelé, Istenre mutat, hanem a földre, vagy ránk, vagy egyenesen a pokolra); a zsurló pedig - amiből általában készül -, egy hagyományosan negatív növény, egyes mesékben a negatív szereplők neve is Zsurló. Az a két fajta, amiből hazánkban kötik, mérgező (téli zsurló - súlyosan, óriás zsurló - enyhén mérgező növény). Nincs rajta gyertya, vagy világítás sem.
Az adventi koszorú ezzel szemben kerek formájával az örökkévalóságot, állandóságot, Krisztusba elrejtettséget szimbolizálja, gyertyáival a fényt és az életet, egyre több fényével pedig a közeledő Krisztus teljes világosságára is előremutat. Minden gyertya szimbolizál egy fogalmat: 1. hit, 2. remény, 3. öröm, 4. szeretet. Mindezek mérlegelésével, körültekintően készítsük szívünket, családunkat az ünnepre."
Az idézet nem egy katolikus, hanem egy protestáns honlapról való, a Szombathelyi Evangélikus Egyházközségééről. Valóban elképesztő, hogy a keresztényellenesség mennyire elérte a szimbolikát is, éspedig - lopakodva.
Amint tapasztalható, vannak, akik nem ismerve már a karácsony misztériumának mélységes szimbolikáját, felülnek a divatnak, és - amint a Facebookon különösen is tapasztalható - reklámozzák ezt a valóban démonikus dekorációt.

Az írás elolvasható itt. Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ancusrtól - boldog ünnepeket
  2018-12-20 13:53:03, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Adventkor - vallásos vers
  2018-12-19 22:14:18, szerda
 
  Valami szépet szeretnék mondani,
a szívemet örömmel kitárni,
advent titkos, szent ünnepén.

Jézusom várlak. Leborulok én,
szívem hozom, gyermeki szívemet.
Jöttödre készíts föl engem,
hiszen te vagy az örök szeretet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jótékony hagyomány: Huszti Szabolcs idén is segít a beteg ..
  2018-12-16 13:17:00, vasárnap
 
  Jótékony hagyomány: Huszti Szabolcs idén is segít a beteg gyermekeknek
Huszti Szabolcs, a Mol Vidi FC labdarúgója a Chelsea elleni Európa Liga-mérkőzés után és a vasárnapi Ferencváros elleni rangadó előtt időt szentelt év végi hagyományának: 1 millió forintot ajánlott fel egy gyermekkórház fejlesztésére.
...... ......


A 35 éves támadó a Chelsea elleni 2-2-es döntetlen másnapján kereste meg dr. Kemény Jánost, a Madarász Utcai Gyermekkórház fejlesztéseit finanszírozó Gyermekkor Alapítvány kuratóriumi elnökét, hogy - ahogy az elmúlt tíz évben már annyiszor - idén is felajánlana 1 millió forintot az Alapítvány számára.
Az összeg ezúttal a kórház egynapos sebészetének korszerűsítésében lesz nagy segítség.
,,Mondhatom, immár hagyomány, hogy minden évben bemegyek a Madarász Utcai Gyermekkórházba és a doktor úrral átbeszéljük, milyen fejlesztések történtek a legutóbbi látogatásom óta - idézi Huszti Szabolcs szavait az F-Group menedzseriroda honlapja. - Jó hallgatni és látni, hogy milyen erőfeszítéseket tesz a Gyermekkor Alapítvány, hogy a betegek a lehető legjobb ellátásban részesüljenek az intézményben. A feszített program miatt az idei látogatás januárra csúszik, de a szokásos támogatás nem maradhatott el, tudom, hogy jó helyre megy, tudom, hogy nagy szükség van rá."
,,Tulajdonképpen már hozzá is szokhattunk volna, hogy az év vége felé Huszti Szabolcs rendre jelentkezik nálunk, hogy anyagi támogatással segítené a munkánkat, de bevallom, minden alkalommal meghatódva és rendkívül hálásan fogadjuk az adományát. Szabolcs azon túl, hogy fantasztikus sportoló, éretten gondolkodó úriember, aki példás családapa is. Ismerem már annyira, hogy tudjam: nem szeret szerepelni, nyilatkozni, ugyanakkor nekünk ezen a téren is segít, mindig jelzi, hogy ha ezekkel az akciókkal csak egy embernek is sikerül felhívni a figyelmét a jótékonykodás fontosságára, már megérte. De természetesen a számlánkra pénteken átutalt összegnek is nagyon örülünk, jelenleg is zajlanak fejlesztések, amiket ezek nélkül az adományok nélkül nem lennénk képesek megvalósítani" - nyilatkozta a labdarúgó példamutató hozzáállásáról dr. Kemény János.

Forrás M4 sport oldal
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Advent - Magyar kurír oldalon
  2018-12-02 20:20:44, vasárnap
 
  Advent
2018. december 1. szombat 18:20
Idén december 2-án, az első adventi vasárnappal veszi kezdetét az advent, a karácsonyra való előkészület időszaka.
.........


A keresztény és minden emberi közösség közös tapasztalata, hogy a nagy eseményekre készülni kell. Így az ókorban az uralkodó érkezését már hetekkel az esemény előtt hírmondó adta tudtul, hogy a helyiek rendbe tehessék az utakat, a házakat. Ilyen esemény az advent is: amikor a Királyok Királyának érkezésére emlékezünk és nemcsak környezetünket, házainkat, hanem szívünket és emberi kapcsolatainkat is rendbe szeretnénk tenni.
Annak, hogy a hívő ember a Megváltó születésére emlékezik, külső jele az adventi koszorú, amelynek négy gyertyája az adventi időszak négy vasárnapjára, színei pedig arra utalnak, hogy bár bűnbánati időszakban vagyunk (lila), de van okunk az örvendezésre is (rózsaszín), mert az Úr közel van hozzánk. Az adventi időszak liturgikus sajátossága a hajnalban tartott rorate szentmise, amelynek neve a latin miseének kezdősorából - ,,Rorate coeli de super et nubes pluant iustum!" - származik. Mivel bűnbánati időszakról van szó, a templomi oltárokat nem díszítik virággal, a miséző pap pedig lila színű miseruhát ölt.
A keresztény ember számára ez az időszak egyáltalán nem azt jelenti, hogy most, az esztendő utolsó hónapjában kellene behozni az egész éves elmaradást, nemcsak azt jelenti, hogy barátainkkal, szeretteinkkel többet vagyunk együtt, hanem sokkal inkább azt, hogy önmagunk, Isten által megalkotott önmagunk leszünk. Elcsendesülünk, magunkba fordulunk, ami nem is annyira egyszerű ezekben a fogyasztás vezérelt, felfokozott tempójú napokban.
Advent, ahogy a neve is mutatja, az eljövetel időszaka: mintegy kérdésként feszül felénk ilyenkor nap mint nap, hogy kinek az eljövetelére várunk? Egyáltalán törődünk-e még azzal, hogy vár reánk Valaki, aki meg akarja újítani életünket, istenkapcsolatunkat? Él-e bennünk ugyanaz a Messiás-várás, mint az ószövetségi választott nép lelkében, él-e bennünk ugyanaz a Jézus-várás, mint ókori elődeink ajkán, akik teljes reménységgel és bizonyossággal imádkozták nap mint nap, hogy marana tha, jöjj el, Uram?


Fotó: Pixabay
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Párbeszéd, nem misszió
  2018-11-28 14:57:36, szerda
 
  Való igaz, hogy Krisztus a tanítványait az egész világba küldte, minden nép és minden kultúra felé. Éppen ezért küldetése egyetemes jellegű, egy kivétellel: nem terveztek missziót a zsidók felé és igazában nem is volt szükség erre, mert a népek között egyedül ők ismerték az ,,ismeretlen Istent".
XVI. Benedek a zsidó-keresztény kapcsolatról
2018. november 28. szerda 12:01
XVI. Benedek emeritus pápa a Herder Korrespondenz német katolikus folyóiratnak írt levelében tette világossá, miként vélekedik a zsidók és keresztények kapcsolatáról, teljesen hamis kijelentésnek nevezve Michael Böhnke német teológus vádjait, amelyek a folyóirat szeptemberi számában olvashatók.
,,A zsidóság és a kereszténység - fogalmaz a nyugalmazott pápa - két különböző módja a Szentírás magyarázatának." A keresztények szerint az Izraelnek tett ígéretek reménységet jelentenek az Egyház számára, mely azok számára, akik ehhez tartják magukat, ,,egyáltalán nem vonja kétségbe a zsidó-keresztény párbeszéd alapjait". A német teológus vádjai ,,groteszk balgaságok, melyeknek semmi köze nincs ahhoz, amiről érdemben szóltam, éppen ezért visszautasítom a cikkét mint teljesen hamis csúsztatást" - teszi hozzá levelében XVI. Benedek.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fődíjat nyert a vizafogói plébániatemplom
  2018-10-04 11:12:45, csütörtök
 
  Fődíjat nyert ,,Az év háza" pályázaton a Budapest - vizafogói plébániatemplom
2018. október 3. szerda 15:12
,,Az év háza" versenyen középület kategóriában a Berecz Tamás és Batári Attila építészpáros tervei szerint felújított Budapest - vizafogói Tours-i Szent Márton-plébániatemplom nyerte el a fődíjat. Hagyományosan október első hétfőjén, az építészet világnapján, idén október 1-jén adták át a díjakat.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kiemelt műsorfolyammal készül a Duna és a Duna World.....
  2018-09-28 16:55:45, péntek
 
  Kiemelt műsorfolyammal készül a Duna és a Duna World szeptember 29-én, szombaton, Szent Mihály Nap alkalmából.
A Szent Mihály napi hagyományok alkalmából kiemelt műsorfolyammal készül a Duna és a Duna World csatorna. Szombaton 7.15-től és 21.20-tól a Dunán, 9.25-től, 13.20-tól és 16.50-től a Duna World csatornán láthatnak bejelentkezést a nézők. A műsort Novodomszky Éva vezeti, a zalaegerszegi stúdióból Dióssy Klári, Miskolcról Gaskó Balázs, Kaposvárról Csete Beáta, Veszprémből Kraszkó Zita, Békéscsabáról Koltay Anna, Egerből Dobos Evelin, Vácról pedig Béli Ádám jelentkezik be.
Csatornáink a Szent Mihály napi hagyományokkal, a pásztorünneppel, a szülőföldre való visszatéréssel, a Családok Évével és a közösséghez tartozás örömével foglalkoznak, továbbá kiváló sportoló, művész és tudós meglepetés-vendégekkel, élő kapcsolásokkal, egyedülálló programokkal és erre a műsorfolyamra készült különleges, családtagok által együtt előadott produkciókkal jelentkeznek.

- 2007 évben is Fellobbantak a Szent Mihály napi tüzek.
Idén is megtartva a hagyományt, a Szent Mihály napi tűzgyújtás sem maradhatott el, melyben Veszprém központjában trombitaszó, Poroszlón népzenei muzsika mellett gyönyörködhettünk. Hazalátogató vendégeink is megérkeztek a stúdióba, hogy együtt foglalják össze a nap eseményeit, és történéseit, emellett meglepetésvendégek is érkeztek, és további játékos feladatokkal zárult a 2017-es Szent Mihály napi műsorfolyam a Duna Televízión.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 40 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 5 db bejegyzés
e hónap: 223 db bejegyzés
e év: 223 db bejegyzés
Összes: 36930 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1968
  • e Hét: 13792
  • e Hónap: 32441
  • e Év: 32441
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.