Regisztráció  Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
nem voltam Net közelben.
  2016-04-15 21:12:32, péntek
 
  Elnézést kérek az olvasóimtól és a kedves Barátaimtól, de Február 9. -től Április 14. -ig kórházban voltam és nem voltam Net közelben.

Hazajövetelem előtt
...... ......

 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Lemondott ajándékairól a kisfiú, .......
  2015-12-23 23:22:01, szerda
 
  Lemondott ajándékairól a kisfiú, hogy a hajléktalanoknak szebb legyen a karácsonya
Sok gyermek példát vehetne a hatéves Alexről.
Alex a kaliforniai Bakersfieldben él, és első osztályos. Megkérdezte anyukáját, hogy az ünnepek idején tudnának-e ők is segíteni a rászorulókon - derült ki a People videójából. Az anyuka igennel válaszolt, azonban volt egy kitétel: a hajléktalanokat a gyermek ajándékaira szánt pénzből lehet csak segíteni. A srác belement a dologba, mivel úgy látta, sokkal jobb dolog adni, mint kapni, így a játékokra fordítható pénzből a fedél nélküliek kaptak egy élelmiszercsomagot. A portálnak Alex anyukája megsúgta: azért nem lesz teljesen ajándékmentes az ünnep, a jótékonykodásra a karácsonyi büdzsé mintegy 30 százalékát költötték.
...

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lepusztult kör gangos épület
  2015-11-30 21:26:58, hétfő
 
  ................

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Friss hírek a migráns válságról
  2015-11-04 11:38:46, szerda
 
  Híradó.hu Migráns válságról szóló összeállításunk folyamatosan frissül. Link

24.hu Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Illegális határátlépés / migránsok
  2015-10-16 21:16:53, péntek
 
  Illegális határátlépés fogalma: azok az emberek akik a hivatalos szerveket /határőröket/ megkerülve lépnek be egy másik országba.
A képen zöld nyíllal jelöltem a zöldhatárt, ahol a minránsok okmányaik felmutatásával regisztráltathatják magukat. Már csak a Szlovén- Magyar határon lesz ilyen 2015.10.17. Nulla órától.
.......


Szerbia és Horvátországon keresztül csak a határátkelőkön lehet belépni az országba, a menekültek pedig tranzitzónákban adhatják be menedékkérelmüket.

Magyarország - Szlovénia hivatalos határátkelő helyek:
- Tornyiszentmiklós - Pince
- Rédics - Göntérháza
- Rédics - Hosszúfalu
- Magyarszombatfa - Pártosfalva
- Bajánsenye - Őrihodos
- Kétvölgy - Kerkafő, Muraszombati járás (M)
-
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarországi menekült válság térképe
  2015-09-18 22:52:22, péntek
 
  Magyarországi menekült válság térképe, mely naponta frissül Link  
 
1 komment , kategória:  Általános  
Az európai migrációs válság
  2015-09-17 19:18:33, csütörtök
 
  Wikipedia Link  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Schengeni országok
  2015-09-17 18:21:21, csütörtök
 
  A schengeni egyezmény az Európai Unió (EU) első és harmadik pillérének része, amely elsősorban a belső határőrizet megszüntetését és a külső határok közös ellenőrzését jelenti
Schengeni országok
...... .......


...... ........... ........... .....


Magyarország a schengeni együttműködésben.
Magyarország a csatlakozási tárgyalásokon a Bel- és Igazságügyi Együttműködés fejezeten belül tárgyalt a schengeni együttműködésről és a vonatkozó joganyag átvételéről. Az Európai Unióhoz való csatlakozás időpontjában Magyarország nem nyerte el azonnal a teljes ,,schengeni tagságot", nem került sor az ellenőrzés megszüntetésére az EU tagállamai és Magyarország közötti belső határszakaszokon. Ehhez egyrészt a felkészültséget vizsgáló átfogó szakértői ellenőrzés eredményei alapján hozott tanácsi döntés volt szükséges, másrészt kapcsolódnunk kellett az egységes határ ellenőrzési rendszer számítógépes információs bázisát biztosító II. Schengeni Információs Rendszerhez (SIS II), amelynek a korábbi schengeni övezetbeli országok részéről történő kifejlesztése és üzembe állítása csak 2007-re lett készen.
2007. november 15-én az Európai Parlament jóváhagyta Magyarország és nyolc másik állam (Csehország, Észtország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Málta, Szlovákia, Szlovénia) csatlakozását a schengeni övezethez. 2007. december 21-étől megszűnt az állandó határellenőrzés a magyar-osztrák, a magyar-szlovén és a magyar-szlovák határon, ami azonban azzal jár, hogy a határtól akár 30 km távolságra is találkozhatunk fokozott rendőri ellenőrzéssel, és továbbra is szükség lesz az érvényes úti okmányra. Eközben megszigorodik az ellenőrzés a magyar-horvát, a magyar-román, a magyar-szerb és a magyar-ukrán határokon. A már szintén uniós tag, de a schengeni egyezményhez egyelőre nem csatlakozó Románia és Horvátország esetében egymegállásos határforgalom-ellenőrzési rendszer működik, azaz egy helyen zajlik a román és magyar, illetve horvát és magyar ellenőrzés, a határ pedig személyi igazolvánnyal is átléphető.
A repülőterek határállomásain ténylegesen 2008. március végétől, a nyári menetrend életbe lépésével egy időben léptek hatályba a schengeni szabályok.
/Forrás: wikipedia/

Határsáv wikipedia Link

Az országhatár két politikai-adminisztratív szempontból egymástól független ország között húzódó adminisztrációs vonal, amelynek többféle funkciója, megjelenése, értelmezése és hatása van, ezek következtében pedig több meghatározása is lehetséges. A mindennapi szóhasználatban ország- vagy államhatárnak, esetleg röviden határnak nevezik a fenti vonalon kívül a határvonalnak azt a közvetlen környezetét is, ahol az országhatárhoz kapcsolódó intézmények, objektumok (például határátkelőhelyek) is megvalósulnak.

Illegális határátlépés fogalma: azok az emberek akik a hivatalos szerveket /határőröket/ megkerülve lépnek be egy másik országba.
Magyarország határátkelő helyei Link


Forrás: euvonal.hu
Az 1985-ben aláírt Schengeni Megállapodás, valamint a Schengeni Végrehajtási Egyezmény, melynek aláírására 1990-ben került sor, végül 1995-ben léptek életbe, s számolták fel a térségen belül a belső határellenőrzést. Ezzel egyidejűleg a külső országokkal szemben fokozottá vált az ellenőrzés, valamint az egyezményeket aláíró tagországok közös szabályokat alakítottak ki olyan lényeges kérdésekben, mint a menekültügy, valamint a vízumpolitika, melyek szintén biztonsági célokat szolgáltak.
Hazánk schengeni övezethez való teljes jogú csatlakozása 2008. január 1-én történt meg, amióta a magyar állampolgárok is ellenőrzés nélkül léphetik át a belső, schengeni határokat. Az övezethez tartozó országok állampolgárai azonban kizárólag a belső határokon közlekedhetnek ellenőrzés nélkül. Az egyezmény hatálya alá nem tartozó országokból a térségbe érkezőknek ugyanúgy határátkelőhelyen történő ellenőrzésen keresztül léphetnek csak be, mint ahogy a tagországokból is csak így lehetséges a kilépés.
A schengeni egyezménynek köszönhetően az áthaladás sokkal gyorsabbá és zökkenőmentesebbé vált a tagországok között. Mivel az ilyen irányú szabadságjogok plusz biztosításával felszabadultak kapacitások, ezeket a külső határok határátkelőhelyeinek fokozott ellenőrzésére tudják fordítani az övezetet határoló államok.
A Schengeni Információs Rendszer létrejöttével a tagországok közötti szorosabb együttműködés megvalósítása volt a cél, mégpedig a bűnügyi területeken. A térségbe történő beutazás alkalmával többféle vízumtípus közül válogathatnak az övezeten kívülről érkezők attól függően, milyen tartózkodást terveznek a schengeni térségben. Az Európai Unió minden, utólag az egyezményhez csatlakozni kívánó ország számára, így Magyarországnak is anyagi támogatást nyújtott a csatlakozás feltételeinek megteremtésére.
Térkép


...... .....

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Becsületes megtaláló
  2015-08-13 16:09:23, csütörtök
 
  Forrás Hír24
Meglett a Görögországban elveszett jegygyűrű gazdája. Az újdonsült férj hét évvel ezelőtt, a nászúton hagyta el az ékszert. Alig négy nappal azután, hogy egy brit férfi, bizonyos Mick Fraser keresni kezdte annak a jegygyűrűnek a gazdáját, amit búvárkodás közben talált, meglett a tulajdonos. A képek közzététele után nem sokkal ugyanis jelentkezett nála az a magyar házaspár, akik hét éve, a nászútjuk alatt vesztették el a ,,szeretlek" feliratú ékszert.

- Ahogy arról két napja, a Hír24 elsőként beszámolt, Fraser akkor bukkant a karikagyűrűre, amikor a görögországi Lindosznál búvárkodott, nem messze a Dolphins étteremtől. Ám ahelyett, hogy pénzzé tette volna a kincset, az internet segítségét kérte, hogy megtalálhassa a tulajdonost. ,,Én inkább megkeresem azt, akihez a gyűrű tartozik. Képzeld el, hogy éreznéd magad, ha néhány nappal az esküvőd után elvesztenéd a gyűrűdet" - írta.
Az eredeti poszt óta még csak 3 nap telt el, mikor Mick már azt a jóhírt közölte barátaival és ismerőseivel, hogy sikerült megtalálnia a gyűrűt, sőt kommentben még egy képet is megosztott, amit az eredeti tulajdonosoktól kapott a két ékszerről.
Az Indexnek ma délelőtt sikerült utolérnie a gyűrű tulajdonosát is. Zoltán a lapnak elmondta, 2008 augusztusában volt az esküvőjük, ezt követően szeptemberben Rodoszra mentek nászútra. A gyűrű egyik nap, fürdés közben esett le az ujjáról, mivel kicsit nagy volt rá. És bár egy darabig keresték, a víz alatt a homokban nem találták.
Amikor a napokban meglátták a Facebook-posztot a gyűrűről, nem hitték el. Zoltán azt is elárulta, eddig szükséges rossznak tartotta a közösségi oldalt, de most már látja, mekkora ereje van.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A magyar asszony, aki találkozott a hírhedt náci orvossal...
  2015-07-16 21:54:03, csütörtök
 
  Forrás Hír24
A magyar asszony, aki találkozott a hírhedt náci orvossal, Josef Mengelével.
Susan Pollack 13 éves volt, amikor családjával együtt elhurcolták a magyarországi Felsőgödről. Auschwitzban édesanyját gázkamrába vitték, bátyját pedig a holttestek eltakarítására kényszerítették. Ő maga túlélte a holokauszt borzalmait - az éhezést, a terrort és a halálmenetet. Nemrég az egyik utolsó náci perben tanúskodott. Jelenleg Angliában él, és brit iskolákban tart előadásokat elrettentésül.

Erdélyi Angelika Írása:
Amikor megérkeztem az észak-londoni kertvárosba, a 84 éves Susan asszony éppen az autójából szállt ki.
,,Ah, mindig csak kiszaladok valahova" - mondta mosolyogva, miután magyarul köszöntöttem.
Nem volt nehéz felismernem, az elmúlt hónapokban horrorisztikus története bejárta a brit sajtót - sorra jelentek meg vele a Holokauszt borzalmairól szóló interjúk.
A cikkek aktualitását az adta, hogy Németországban elkezdődött az egyik valószínűsíthetően utolsó náciper - a most 93 éves Oskar Groening SS-katonaként vállalt szerepéért áll bíróság előtt. Ő volt ,,Auschwitz könyvelője", aki érkezéskor elkobozta a haláltáborba hurcoltak értékeit.
Pollack asszony többedmagával tanúskodott a perben - május közepén utazott Németországba, hogy szembenézzen egykori fogva tartóinak egyikével.
,,Igazság szerint én nem is figyeltem rá annyira" - meséli. ,,Nem éreztem gyűlöletet iránta, inkább az motoszkált bennem, hogy megfelelő dolog volt a részéről, hogy ilyen idős korban legalább beismerte, amit tett, és felvállalta, hogy náci volt."
Susannak a tárgyaláson el kellett mesélnie, hogy mi történt vele és családjával.
,,Groeningre csak az elején vetettem egy pillantást, aztán többet nem is néztem rá. Nem akartam magamat egy ilyen stresszes szituációnak kitenni. Felálltam, elmeséltem a történetünket, és nekem ennyi elegendő volt. Nem éreztem gyűlöletet iránta, de megbocsájtani nem tudok neki."
- Susan Pollack a Budapesthez közeli Felsőgödön nőtt fel - Ernő Blau és Gizella Kohn egyetlen lányaként. 1930 szeptemberében született. Elmondása szerint a faluban akkoriban kisszámú zsidó közösség élt, békében a többséggel. Az akkor még Zsuzsanna Blaunak hívott lány édesapja egy kiskereskedést vezetett - fát és szenet árult.
A cikk bővebben Link
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2016.11 2016. December 2017.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 22 db bejegyzés
e év: 1730 db bejegyzés
Összes: 28159 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1656
  • e Hét: 40520
  • e Hónap: 14566
  • e Év: 2459727
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.