Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 33 
Muskátli ablakom
  2020-06-20 12:55:52, szombat
 
  ...... ...........

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nemzeti emlékhellyé nyilvánították Mátraverebély-Szentkutat
  2020-06-05 21:14:27, péntek
 
  A Nógrád megyei zarándokhely, Mátraverebély-Szentkút is bekerült Magyarország nemzeti emlékhelyei közé - jelentették be június 5-én, pénteken.
...... .........


,,Nagy örömmel fogadtuk a magyar Országgyűlés rendelkezését, amely a 2020. évi XXX. törvény által Szentkutat nemzeti emlékhellyé nyilvánította. Annál is inkább, mert a Parlament a bányászati törvényt úgy módosította, hogy ezáltal a kegyhely védettebbé vált a szúpataki mészkőbánya tervezett újranyitásával szemben, amely a csendet, a tiszta levegőt és a természeti környezetet nagymértékben veszélyeztette volna" - mondta Orosz Lóránt kegyhely igazgató.
Az emlékhellyé nyilvánítás előkészítését, az adminisztratív, ellenőrzési feladatokat a Nemzeti Örökség Intézete végezte. A nemzeti emlékhely olyan, a történelmében meghatározó jelentőséggel bíró helyszín, amely összetartozásunkat, identitásunkat erősíti. Nemzeti emlékhely többek között az egri vár, a Pannonhalmi Főapátság, a nagycenki Széchenyi-kastély, a debreceni református Nagytemplom és kollégium, Somogyvár-Kupavár (a Szent Egyed-bazilika és bencés apátság romjai), az esztergomi várhegy és Víziváros.
A Mátraverebély-szentkúti kegyhely, ahol évente 200 ezer zarándok fordul meg, az elmúlt csendesebb hónapok alatt is fejlődött: készül a Csend Háza, amely a tervek szerint év végén nyitja meg kapuit az elcsendesedésre vágyók előtt - köszönhetően a ferences kulturális örökség megőrzésére nyert szlovák-magyar európai uniós pályázatnak. Ugyanezen pályázat keretében szintén épül a szállások előtti fedett foglalkoztató, amely esős időben is helyet adhat csoportfoglalkozásoknak; a nagy parkolót lezáró kerítés, valamint a bazilika új, festett ablakainak egy része is elkészült.

Forrás és fotó: Mátraverebély-Szentkút Nemzeti Kegyhely
Magyar Kurír 2020.06.05
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ferenc pápa pünkösdi üzenete:
  2020-05-31 08:13:11, vasárnap
 
  Ferenc pápa pünkösdi üzenete: Jobb emberként jöjjünk ki a világjárványból!
Videós üzenete Link
...... ..........,,Amikor elérkezett pünkösd napja, mindnyájan együtt voltak ugyanazon a helyen." Így kezdődik az Apostolok cselekedeteinek második fejezete, melyet az imént hallottunk. Ma is, a technológiának köszönhetően, a világ számos részén élő hívők összegyűltünk itt pünkösd előestéjén.
Az elbeszélés így folytatódik: ,,Hirtelen heves szélrohamhoz hasonló zúgás támadt az égből, és betöltötte az egész házat, ahol voltak. Majd lángnyelvek váltak láthatóvá, amelyek szétoszlottak, és leszálltak mindegyikükre. Mindnyájukat eltöltötte a Szentlélek" (ApCsel 2,2-4).
A Lélek minden tanítványra leszáll, mindannyiunkra leszáll. A Jézus által ígért Lélek eljön, hogy mindannyiunkat megújítson, megtérítsen és meggyógyítson.
Eljön, hogy kigyógyítson félelmeinkből - milyen sok félelem él bennünk! Eljön, hogy begyógyítsa bizonytalankodásainkat, sebeinket, azokat is, amelyeket egymásnak okozunk. Eljön, hogy tanítványokká, misszionárius tanítványokká tegyen bennünket, olyan tanúkká, akik tele vannak bátorsággal és apostoli merész kiállással, amire szükség van Jézus evangéliumának hirdetéséhez, amint azt a rákövetkező versekben olvashatjuk: így volt ez a tanítványokkal is.
Ma jobban rászorulunk arra, mint bármikor, hogy az Atya elküldje nekünk a Szentlelket. Az Apostolok cselekedetei 1,4-ben Jézus ,,megparancsolta nekik, hogy ne távozzanak el Jeruzsálemből, hanem várják meg, amit az Atya megígért: »Ez az, amiről tőlem hallottatok: János vízzel keresztelt, ti pedig nemsokára Szentlélekkel lesztek megkeresztelve.«"
És a 8. versben hozzáteszi: ,,Amikor eljön rátok a Szentlélek, erőt kaptok, és tanúim lesztek Jeruzsálemben, egész Júdeában és Szamariában, egészen a föld végső határáig."
Jézus tanúi. A Szentlélek tesz bennünket tanúkká.
Ma szenved a világ, sebeket hordoz. Súlyosan sebzett világban élünk, mely szenved, különösen a legszegényebbekben, akiket ellöktünk magunktól. Amikor minden emberi bizonyosság szertefoszlik, akkor a világnak szüksége van arra, hogy elvigyük neki Jézust. Szüksége van az evangéliumról szóló tanúságtételünkre, Jézus evangéliumára. Erre a tanúságtételre pedig csak a Szentlélek erejében vagyunk képesek.
Rászorulunk arra, hogy a Lélek új szemet adjon nekünk. Meg kell nyitnia elménket és szívünket, hogy a jelennel és a jövővel a megtanult lecke birtokában tudjunk szembenézni: egyetlen emberiséget alkotunk!
Nem üdvözülünk egymagunkban! Senki sem üdvözül egymagában! Senki! Szent Pál a Galatáknak írt levelében kijelenti: ,,Nincs többé zsidó és görög, nincs szolga és szabad, nincs férfi és nő, mert ti mindannyian egyek vagytok Krisztus Jézusban" (Gal 3,28). Egyetlen test vagyunk, melyet a Szentlélek ereje, a Jézus által megígért Lélekben való keresztség tart össze. Tudjuk ezt, tudtuk ezt, de a világjárvány, melyen keresztülmegyünk, sokkal drámaibb módon megtapasztaltatta ezt velünk.
Egy új valóság felépítése a kötelességünk. Az Úr fogja ezt végbevinni, mi pedig együttműködhetünk vele: ,,Íme, újjáteremtek mindent!" (Jel 21,5).
Amikor kijövünk majd ebből a világjárványból, már nem tehetjük azt, amit korábban tettünk, és nem tehetjük úgy, ahogyan korábban tettük. Nem, minden más lesz! Minden szenvedés hiábavaló lett volna, ha nem építünk együtt egy igazabb, igazságosabb és keresztényibb társadalmat, nem szavak szintjén, hanem valójában; olyan valóságot, amely keresztény életvitelre vezet bennünket. Ha nem dolgozunk azon, hogy felszámoljuk a szegénység világjárványát, a szegénység világjárványát abban az országában, ahol élünk, abban a városban, ahol lakunk, akkor ez az időszak hasztalan volt.
Az emberiséget ért nagy próbatételekből, ezek között a koronavírus-járványból, vagy jobbakként vagy rosszabbakként jövünk ki. Nem jöhetünk ki úgy, amilyenek voltunk!
Azt kérdezem tőletek:
Ti hogyan akartok kijönni belőle? Jobbakként vagy rosszabbakként?
Ezért nyílunk meg ma a Szentlélek előtt, hogy ő legyen az, aki megváltoztatja szívünket, és segít, hogy jobbakként jöjjünk ki belőle.
Ha nem úgy élünk, ahogyan Jézus mondta nekünk: ,,mert éheztem, és ennem adtatok, idegen voltam, és befogadtatok, börtönben voltam, és felkerestetek" (Mt 25,35-36), akkor nem fogunk jobbakként kijönni belőle.
És ez mindannyiunk feladata! Mindannyiunké és a CHARIS feladata is, mely a karizmatikusokat szolgálók közössége.
A harmadik mecheleni dokumentum, melyet Suenens bíboros és Helder Camara püspök írt a hetvenes években, és amelynek a címe ,,Karizmatikus Megújulás és az emberek szolgálata", a ,,kegyelem áradásának" ezt az útját mutatja be. Legyetek hűek a Szentléleknek ehhez a hívásához!
Eszembe jutnak XXIII. János prófétai szavai, amikor bejelenti a II. vatikáni zsinatot, azok a szavak, melyekből a Karizmatikus Megújulás különösen táplálkozik: ,,És méltóztasson Isten Isteni Lelke a legnagyobb vigasztalást hozó módon meghallgatni az imát, amely a föld minden sarkából száll fel hozzá:
Újítsd meg csodáidat korunkban, mint egy új pünkösdkor, és add meg a Szent Egyháznak, hogy egy szívvel-lélekkel kitartva az imádságban Máriával, Jézus anyjával, és Péter irányításával, terjessze az Isteni Megváltó országát, az Igazság és az Igazságosság országát, a Szeretet és a Béke országát."
Pünkösdnek ezen a vigíliáján kívánom, hogy mindnyájatokat eltöltsön a Szentlélek vigasztalása és ereje, hogy a fájdalomnak, a szomorúságnak és megpróbáltatásnak ebből az időszakából, ebből a világjárványból, jobbakként tudjatok kijönni.
Az Úr áldjon meg benneteket, és a Szűzanya vigyázzon rátok!Fordította: Tőzsér Endre SP
Fotó: Vatican News
...... ............


Magyar Kurír 2020.05.31
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kovács Gergely érsek megemlékezik Ferenc pápa csíksomlyói ..
  2020-05-30 13:20:40, szombat
 
  Kovács Gergely érsek megemlékezik Ferenc pápa csíksomlyói zarándoklatáról.
Június 1-jén lesz egy éve annak, hogy Ferenc pápa Csíksomlyóra látogatott. Június 1-jén fél 11-től Kovács Gergely érsek, a Gyulafehérvári Főegyházmegye főpásztora celebrálja a szentmisét Csíksomlyón, a pápalátogatásra emlékezve.
...... ............


A főpásztor új körlevelében is megemlékezik a jeles eseményről és arra buzdít, hogy hálánk jeléül imádkozzunk a Szentatyáért.
,,Szívem ujjong üdvözítő Istenemben« (Lk 1,47). A Szűzanya öröméneke jut eszembe, amikor 2019. június 1-jére gondolok vissza, hisz a Gondviselés megadta azt a kegyelmet, hogy Szent Péter utódját, Ferenc szentatya személyében Csíksomlyón köszönthettük. Szentbeszédében a zarándoklat fontosságáról és mibenlétéről, átalakító és egymás testvéreivé tevő erejéről elmélkedett a pápa: Zarándokolni nem más, mint érezni a meghívást és a késztetést, hogy járjunk együtt az úton«. Együtt könnyebben haladunk, fejlődünk és viseljük el az élet nehézségeit, megpróbáltatásait. A koronavírus-járvány sok mindenre megtaníthatott bennünket, de leginkább arra, hogy milyen rossz, amikor távol kell tartanunk magunkat szeretteinktől. Most, amikor megemlékezünk Ferenc szentatya erdélyi látogatásáról, újítsuk meg a Szeretetbe vetett hitünket azáltal, hogy együtt járva építjük »Isten országát és annak igazságát« (Mt 6,33).
Hálánk jeléül imádkozzuk el Szentatyánkért az alábbi imát, könyörögve érte, hogy továbbra is jó egészségben vezethesse a rábízott nyájat...

...... .....Ima Ferenc pápáért
Gondviselő Istenünk,
aki életünket Jó Pásztorként vezeted,
Szent Péter utódában, Ferenc pápánkban
atyát és testvért ajándékoztál nekünk.
Add, hogy mindig meghallja a Szentlélek biztos hangját,
elöl járjon a szeretetben,
és életével továbbra is tegye élővé örömhíredet.
A vele való találkozás élményének felidézése
szítsa fel bennünk az egy test közösségéhez való tartozás vágyát,
és az evangélium tiszta forrásának frissességéből naponta merítve
eljussunk együtt örök országodba.
Ámen."

(Részlet a Gyulafehérvári Főegyházmegye 2020/VI. körleveléből)

Forrás: Romkat.ro
Fotó: Csúcs Mária
Magyar Kurír 2020.05.30
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Google mai zenéje
  2020-05-21 09:25:31, csütörtök
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kozma Imre atya: Főhajtás az ápolók napján
  2020-05-13 17:40:44, szerda
 
  Az Önök jó szívét Istenes Szent János, a betegek és ápolók égi pártfogójának példája lelkesítse, és Isten áldása erősítse!
Kozma Imre atya, a Betegápoló Irgalmas rend magyarországi vezetője, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke az ápolók világnapján, május 12-én a rend közösségi oldalán köszönte meg az ápolók áldozatos munkáját.
,,Miként a víz kioltja a tüzet, a szeretet éppúgy törli el a szenvedést."
(Istenes Szent János


Ma, az ápolók napján az ápolókra gondolunk, akik, amíg csak van rá lehetőségük, nem szűnnek meg jót cselekedni.
Különleges nap ez a mai. Érdemes a betegek és ápolók égi pártfogójának, Istenes Szent Jánosnak szavaira figyelni, amelyekre az ünnepnap alkalmával a köztársasági elnök felesége, Anita asszony is utalt: ,,Az ápolók minden napja különleges nap" - amit Istenes Szent János saját szavaival így folytatott volna -, mert az ember nagy lehetősége: a legkiszolgáltatottabbaknak, a betegeknek irgalmas szívvel védelmet és biztonságot nyújtani.
Bátorítsa Önöket Istenes Szent János vallomása: ,,Krisztus foglya vagyok. Amikor látom a sok szegény testvéremet, és látom itt mellettem szinte már az emberi erőt is meghaladó szenvedéseket, és látom, hogy mennyi lelki és testi nyomorúság kínozza őket, nagyon elszomorodom, mert nem tudok rajtuk segíteni, de mégis bízom Krisztusban, hiszen Ő ismeri a szívemet."
Az Önök jó szívét Istenes Szent János, a betegek és ápolók égi pártfogójának példája lelkesítse, és Isten áldása erősítse!

Tisztelő szeretettel és hálás szívvel,
Kozma Imre OH,
a Betegápoló Irgalmasrend
magyarországi vezetője
Forrás és fotó: a Betegápoló Irgalmasrend Facebook-oldala

Magyar Kurír 2020.05.12
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
300 Ft-os eper 1800 ft-ba kerül
  2019-05-07 17:42:31, kedd
 
  ...... ..........


Mázsaszám csomagolják át a 300 forintos spanyol epret a nagybanin, így lesz belőle 1800 forintos magyar gyümölcs. okak szeme láttára csomagolják át az import (görög, spanyol) epret a Nagybani piacon, hogy aztán magyarként árulják tovább, tetemes haszonnal - számolt be a 24.hu-nak egy magyar epertermelő, aki ennek szemtanúja is volt, legutóbb csütörtökön éjszaka.
Elmondása szerint a spanyol import epret az orra előtt ,,magyarosították" egy másik standon: kiszedték az eredeti spanyol rekeszekből a kis átlátszó műanyag dobozkákat, és abból átöntötték az epret a magyar felségjelű faládákba. A magyar gazdák áruját ilyen ellenszélben nem nagyon akarták megvenni a Nagybanin. Az import epret ugyanis behozhatták kilónként úgy 300 forintért, és még ha dupla-, vagy triplaáron is kínálták, akkor is olcsóbban adták, mint a magyar termelő, aki szeretett volna 1000-1200 forintot kapni kilónként a hideg fóliás termésért.
A 300 forintos import eperből simán lesz 1000, de akár 1800 forintos is kilónként, mire a fogyasztóhoz kerül, magyarként.
- Aztán a vevő azt hiszi, a magyar eper is íztelen - panaszkodott a gazda.
Epret pakol ki egy árus a nyitás előtt a békásmegyeri piac új csarnoképületében (a kép illusztráció)Fotó: Mohai Balázs
A termelő szerint a Nagybanin szabadon megy az átcsomagolás, legfeljebb aki szégyenlősebb, az nem az asztalon csinálja, hogy mindenki lássa, hanem a kocsijában.
A termelő nem tapasztalta még, hogy bárki is ellenőrizné, mi folyik. De erre az esetre megvan a trükk: a kereskedő a raklapnyi import mellé vesz egy-két láda magyar epret, és ha ellenőrzést kap, azt mondja, éppen a számlával lefedett magyar epret árulja.

Forrás: mai valóság oldal
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
FIGYELMEZTETÉS! Telefon támadás!
  2019-01-29 14:30:51, kedd
 
  Újra támad a 36-1-814.7848 telefonszám.
Ha felveszed, nem szól bele senki, megszakítják a vonalat, viszont fogsz kapni egy 40-60.000 Ft-os számlát mondván, hogy egy szolgáltatást megrendeltél.
Ezt a szolgáltatást le sem tudod mondani.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi történt az emberekkel, hogy csak úgy tovább mennek egy ..
  2018-12-30 16:01:17, vasárnap
 
  Mi történt az emberekkel, hogy csak úgy tovább mennek egy földön fekvő vérző fejű ember mellett?
Döbbenet ami a keleti pályaudvar metró kijáratánál történt este 18.órakor. Egy 80 éves öreg bácsi a földön feküdt, ömlött a vér a fejéből (és nem részeg volt nem is csöves) nagy nehezen felsegítettem.
Nem tudom mennyi ideje feküdhetett a földön. Mint a bácsi elmondta ő maga is orvos volt egész életében. Az emberek csak úgy elsétáltak mellette, a BKV ellenőr a térfigyelő kamerák, a rengeteg ember végignézte segítség nélkül. Kihívtam a mentőt amire 1 órát kellet várni közben meg vagy 4 x hívva lett a mentő.
Ahol a diszpécser olyan modorral és ki oktatva közölte hogy hát kérjünk segítséget a metrónál a segélyhívón, hogy ott adjanak ruhákat és tegyük a bácsi fejére nem részletezném a további beszélgetést a diszpécserrel. Nagyon felháborító ahogy viselkedett és hogy 1 órát kellett várni míg a mentő kijött. Mi történt az emberekkel, hogy csak úgy tovább mennek egy földön fekvő vérző fejű ember mellett? Kíváncsi lennék ha ezeknek az embereknek vagy a mentősöknek a hozzátartozójával történne ilyen akkor mit is reagálnának. Szégyelljék magukat.
- Hála Isten, hogy volt egy fiatal párocska akik segítettek mindenben..... Azért talán még vannak normális emberek, a fiatal párocska az volt. Köszönöm nekik...Ria Himics és László Dávid Nárai

Forrás: külföldi apró
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Napi valuta árfolyam
  2018-09-14 10:40:18, péntek
 
  Kiváncsi vagy, hogy mennyi az Euró?
Nem kell innét elmenni másik honlapra. Az alábbi linken megnézheted a Valuta napi árfolyamát:
Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 33 
2020.06 2020. Július 2020.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 128 db bejegyzés
e év: 3643 db bejegyzés
Összes: 44136 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 249
  • e Hét: 34545
  • e Hónap: 54267
  • e Év: 1110608
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.