Regisztráció  Belépés
schuro.blog.xfree.hu
Mondd el és elfelejtem; mutasd meg és megjegyzem; engedd, hogy csináljam és megértem. schuro ...
2011.11.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1089 oldal   Bejegyzések száma: 10880 
Karácsonyfa szemöldök - a legújabb divatőrület
  2017-12-12 20:41:17, kedd
 
  Az ünnepek közeledtével hajlamosak a divatdiktátorok megbolondulni egy kicsit, és olyan eszement ötletekkel állnak elő, mint például a karácsonyi díszekkel teleaggatott szakáll. Most egy hasonlóan extrém új és egyre népszerűbb divathóbortot ismertünk meg, ez pedig nem más, mint a karácsonyfa formájúra kialakított szemöldök. Még apró kis díszekkel is telepakolják a szemöldöküket azok, akik ebben a megoldásban látják a kiteljesülés lehetőségét.

Íme pár fotó, amelyek többet mondanak minden szónál.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Karácsonyi fények a világ minden tájáról
  2017-12-09 21:13:47, szombat
 
  Tokió, 2017. november 23. (Fotó: Eugene Hoshiko)
Karácsonyi vásár az Alexanderplatzban, Berlin, Németország, 2017. november 28. (Fotó: Sean Gallup)
A Westonbird Arborétum, Gloucestershire, Anglia, 2017. november 29. (Fotó: Matt Cardy)
"Celestial Shadows" a La Casanella Flintridge-ben, Kalifornia, 2017. november 21., a "Lenyűgöző: erdő a fény" kiállításon. (Fotó: Mario Anzuoni / Reuters)
A "Forest of Light" a Descanso botanikus kertben, Los Angeles, 2017. december 25. (Fénykép: Mario Anzuoni / Reuters)
Fények Londonban, 2017. november 21-én. (Fotó: Chris J Ratcliffe)
Karácsonyi vásár Frankfurtban, Németország, 2017. november 27. (Fotó: Kai Pfaffenbach / Reuters)
Karácsonyi vonzerő, Tetbury, Anglia, 2017, november 29. (Fotó: Matt Cardy)
Karácsonyfa a Windsor kastély Szent György-termében. (Fotó: Jack Taylor)
Kalifornia. (Fénykép: Mario Anzuoni / Reuters)
Lafayette Galéria Párizsban, 2017. november 27-én (Fotó: Gonzalo Fuentes / Reuters)
A "Pushkin" kávéház Moszkvában, 2017. november 21-én. (Fotó: Mladen Antonov)
Berlin, Németország, 2017. november 28. (Fotó: Sean Gallup)
New York, 2017. november 29. (Fotó: Andres Kudacki)
Kaliforniában. (Fotó: Mario Anzuoni / Reuters)
Malaga, Spanyolország, 2017. november 24. (Fotó: Jon Nazca / Reuters) 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mézeskalács város Norvégiában
  2017-12-05 22:17:50, kedd
 
  A világ legnagyobb mézeskalács kiállítása a norvégiai Bergenben található, ahol minden évben megnyitja kapuit a híres mézeskalácsváros. Bergenben a város kicsinyített mását óvodák, iskolák, intézmények, cégek és helyi lakosok közreműködésével és támogatásával 1991 óta minden évben felépítik. Az összesen 1990 miniatűr ház, vonat, autó és hajó 380 négyzetméternyi helyet tesz varázslatossá.12 éves korig nem kell belépőt fizetni és a gyerekek szüleik segítségével a helyszínen valósíthatják meg álmaikat mézeskalácsból.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A litván főváros karácsonyfája
  2017-12-05 21:48:07, kedd
 
  Vilniusban nem veszik félvállról az ünnepi készülődést, az egyszer biztos! Tavaly is a litván főváros karácsonyfáját választották a világ legszebb fájának, és idén is jó eséllyel pályáznak erre a címre. Gyönyörű installációval lepték meg a város lakóit és az idelátogatókat! A Dóm téren található hatalmas fenyőfa 70.000 pici karácsonyi izzóval és 2700 játékkal van díszítve, körülötte pedig hagyományos karácsonyi vásár található, gyönyörű megvilágítással. A fa méreteiben is figyelemre méltó, ugyanis 27 méter magas. Állítólag olyan fénye van a Bazilika téren található karácsonyi varázslatnak, hogy még a repülőgépekről is simán észlelhető.

fotó: Saulius Ziura
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Angelina Jolie-ra akar hasonlítani egy iráni tinédzser
  2017-12-01 20:33:35, péntek
 
  A 19 éves Sahar Tabar rajongása odáig fajult, hogy torz karikatúrája lett a sztárnak. Saját bevallása szerint 50 plasztikai műtéten esett át, sőt, durva diétába is kezdett, aminek hála most mindössze 40 kiló - ám lássuk be, inkább hasonlít egy zombira, mint a szépséges sztárra. Viszont így is 330 ezer rajongója van Instagramon, akiket folyamatosan meglep, azaz inkább sokkol az új fotóival.
Angelina Jolie 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Halála után is virágokat küldött a lányának az apa
  2017-11-28 21:03:13, kedd
 
  Bailey Sellers édesapja 56 éves korában halt meg. Miután rákkal diagnosztizálták, a lánya 21 éves koráig előre megrendelte a születésnapi köszöntő virágokat, és köszöntő levelet is írt melléjük - számol be a FoxNews.
Sellers idén lett 21, így most kapta meg az utolsó levelet és virágot elhunyt édesapjától:
"Bailey, ez az utolsó szerelmes levelem hozzád, amíg újra nem találkozunk. Nem szeretném, ha csak még egy könnyet is ejtenél miattam, kislányom, mert már jobb helyen vagyok. Te vagy és te voltál a legértékesebb kincs, amit kaptam. Ez a 21. születésnapod, és azt szeretném, ha mindig tisztelnéd édesanyádat és magadat. Légy boldog, és élj minél teljesebb életet. Minden mérföldkőnél veled leszek, csak nézz körül, és ott leszek."
Bailey Sellers ezt írta a Twitteren:
"Édesapám 16 éves koromban hunyt el rákban, és mielőtt meghalt, előre fizetett a virágokért, így minden évban kaptam tőle virágot a születésnapomon. Nos, ezek a 21. születésnapomra kapott virágok - az utolsók. Nagyon hiányzol, papa."
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szépségverseny a brazil női börtönben
  2017-11-28 17:11:40, kedd
 
  A riói Talavera Bruce büntetés-végrehajtási intézetben idén is november 23-án megrendezték az évi rendes Miss Prisoner szépségversenyt. A Miss Talavera Bruce szépségversenyt a női börtön udvarán tartják, a helyi közösségek és egyházi csoportok támogatásával. A közönség az elítéltek és a fegyőrök mellett a versenyzők családtagjaiból áll. A szépségverseny célja, hogy erősítsék az elítéltek önbecsülését. A versenyzők strandruhában és estélyiben mutatják meg magukat a színpadon, a helyezésekről egy tíztagú zsűri dönt. Az idei győztes a 27 éves Michelle Neri Rangel lett, akit 2010-ben ítéltek 39 év börtönre sorozatrablás és prostitúció miatt.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megtalálták John Lennon több éve ellopott ereklyéit
  2017-11-25 21:57:23, szombat
 
  Több mint száz, John Lennon hagyatékából származó lopott tárgyat foglalt le a berlini rendőrség, amelyek közül néhányat be is mutatott kedden. A tárgyakat vélhetően Yoko Onótól lopta el egy férfi még 2006-ban, hogy Berlinben értékesítse őket. A hatóságok kedden többek között a zenész 1975-ös, 1979-es és 1980-as bőrkötéses naplóját, két szemüvegét, jegyzeteket, egy cigarettatárcát és egy iskolai füzetet is bemutatták.

A rendőrség még júliusban fedezett fel 86 tárgyat egy fizetésképtelenné vált berlini aukciósházban, majd a további nyomozások eredményeképpen hétfőn újabb tárgyakra bukkantak egy feltételezett orgazda gépkocsijának csomagtartójába rejtve. Az ide vezető nyomot a csődeljárás intézőitől kapták a nyomozók, az 58 éves orgazda jelenleg vizsgálati fogságban van.
A feltételezett tolvaj egy férfi, aki 1995 és 2006 között sofőrként dolgozott Yoko Onónak, John Lennon özvegyének és akit 2007-ben 60 nap börtönre ítélték, mert titokban fotókat készített a képzőművész otthonában. A férfi jelenleg Törökországban él, és három éve már egyszer megpróbálta a lopott holmit orgazda révén eladni Berlinben. A török származású német orgazda és az egykori sofőr közötti kapcsolatot egyelőre vizsgálják.

Susann Wettley államügyész szerint 2006-ban lopták el a személyes tárgyakat Yoko Onótól, melyek a következő években valószínűleg Törökországban lehettek, mielőtt 2013-ban vagy 2014-ben Berlinbe vitték őket. Wettley azt is hozzátette, hogy nem találtak szervezett bűnözésre utaló nyomokat.

Előkerült az I'm The Greatest című dal szerzői jogait rögzítő szerződés, a Woman és a Just Like Starting Over című dalok kézzel írt jegyzetei.

A lefoglalt naplók közül az egyik 1980-ból származik, tehát Lennon halálának évéből. Az utolsó bejegyzés néhány órával azelőtt íródott, hogy a zenészt lelőtték 1980. december 8-án.

Néhány tárgy már vissza is került egyébként Yoko Onóhoz, aki nagyon boldog volt, hogy visszakaphatja őket, azt azonban egyelőre nem tudni, hogy a többi tárgyat mikor kapja meg.

Lennont 37 éve a New York-i Central Parkban lévő háza előtt ölte meg egy zavarodott férfi, David Chapman. Lennon októberben lett volna 77 éves.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
5500 éves örmény cipő
  2017-11-25 21:31:40, szombat
 
  A török és iráni határhoz egyaránt közeli Vajoc Dzor tartományban található Areniben 2008-ban akadt rá egy nemzetközi (amerikai - örmény - ír) kutatócsoport egyik tagja, az örmény PhD-hallgató Diana Zardarjan egy meglepően épen maradt lábbelire, melyet a száraz, kellemes idő és a birkatrágya konzervált szinte tökéletesen.

A barlang, ahol a cipőt találták.
Amerikai és brit tudósok azóta fáradoztak a lábbeli korának minél pontosabb megállapításán kaliforniai és oxfordi laboratóriumokban.
A cipő bőrből készült és tökéletesen megőrződött. A lábbeli 400 évvel öregebb még a Stonehenge-nél is, korát 5637 és 5387 esztendő közöttinek mutatta ki a radiokarbonos korelemzés. A cipőt egyetlen darab marhabőrből csinálták gazdája lábának alakjára formálva, fűzője is van, azt is megkímélte az idő.
A lábbeli 24 és fél centi hosszú, szélessége 7,6 és 10 centi közötti, ez 37-es méretnek felel meg. Jobbos. Azt nem tudni, hogy női vagy férfi. A méret mai szemmel női viselőre utal, de akkoriban a férfilábak kisebbek voltak. Bár viseltes, de nem elnyűtt. Utóbbi azért lényeges, mert a barlangon belül egy veremben bukkant rá az örmény egyetemista lány, és felmerült a kutatókban, hogy esetleg szemetesgödörbe került a lábbeli. Csakhogy a verem a barlangon belül volt, a cipő pedig használható állapotban, így kizárt, hogy kidobta volna gazdája.
A cipőős hátulján kétszer négy fűzőlyuk van, elején 15 pár. Talpát nem erősítették meg, ott is csak egyrétegű a puha tehénbőr.

A világ legősibb ismert lábbelije egyébként egy szandál, mely 8 ezer éves lehet. Azt is barlangban találták, de Észak-Amerikában, a mai Missouri állam területén. Anyaga nem bőr, hanem inkább növényi rost.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Meghalt Charles Manson
  2017-11-20 21:13:49, hétfő
 
  Egy januári kórházi kitérő után november elején újra leromlott az egészsége, majd helyi idő szerint vasárnap este meghalt Charles Manson egykori szektavezér. A hírhedt Sharon Tate-gyilkosság kitervelőjeként és irányítójaként is ismert Manson haláláról a TMZ számolt be Tate testvérére hivatkozva.
Manson 83 éves volt, 1971 óta ült börtönben.
Charles Milles Manson, ismertebb nevén Charles Manson (Cincinnati, Ohio, 1934. november 12. - Bakersfield, Kalifornia, 2017. november 19.), amerikai bűnüző, szektavezér és énekes-zenész akit többek közt az 1960-as években elkövetett Tate-LaBianca gyilkosságok kiterveléséért ítéltek el. Az Egyesült Államok folklórjában a gonosz egyik megszemélyesítője.

Charles Manson 1971-ben.
Már a gyilkosságok előtt jól ismert bűnöző volt: sokat ült börtönben kocsilopásért, hamisításért, hitelkártyacsalásért, lányok futtatásáért. Több személyes kudarc is érte, költőként és gitárosként is próbálkozott, de semmiben sem volt sikeres. Manson valódi pszichopata, magát Krisztus és a Sátán megtestesülésének vélte. Az 1960-as évek végén lett egy hippipünkösdista csoport vezetője és az élén több brutális gyilkosság kitervelője. A Manson Család nevű csoport gyilkolta meg többek közt Sharon Tate filmszínésznőt, Roman Polański filmrendező feleségét nyolc és fél hónapos terhesen.

Charles Manson 1956. május 2-án
A "Tate-La Bianca ügy" néven elhíresült gyilkosságokra való szövetkezésért ítélték el, bár azzal nem vádolták, hogy személyesen is részt vett volna a gyilkosságokban. A gyilkosságokra Manson a "Helter Skelter" elmélettel készítette fel követőit, egy nagy amerikai faji háború víziójával.

Charles Manson 2011-ben
A kaliforniai Corcoran Állami Börtönbe került, ahonnan 2007-ben vagy 2012-ben feltételesen szabadulhatott volna, ám erre nem került sor. Legközelebb 2027-ben kerülhet szóba a szabadlábra helyezése.

A Folsom állami börtön, Folsom, Kalifornia
Manson több lemezt is kiadott, de egészében zenészként sikertelen volt, és az egyik visszautasítás éppen Sharon Tate házában érte. Hírhedtté válása után a Awareness Records kiadta Lie (The Love And Terror Cult) című albumát, ami az 5 csillagból 4-et kapott, 4 dalt is pipával jelöltek, továbbá a lemez is album-pipára volt érdemes. A kritikusok szerették Manson lemezét, és a közönség is. Óriási eladást produkált. Azóta számos zenész feldolgozta a dalait.

Mark David Chapmannel, John Lennon gyilkosával sokat levelezett börtönéből.

A nevéből (és Marilyn Monroe-éból) állította össze művésznevét Marilyn Manson. Miután megvádolták, dalait kiadták, és később előadta őket például Marilyn Manson és a Guns N' Roses is.

Egy a börtönben vele készített interjúban biszexuálisnak vallotta magát.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1089 oldal   Bejegyzések száma: 10880 
2017.11 2017. December 2018.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 55 db bejegyzés
e év: 1832 db bejegyzés
Összes: 37089 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 9990
  • e Hét: 53982
  • e Hónap: 179864
  • e Év: 5083571
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.