Regisztráció  Belépés
schuro.blog.xfree.hu
Mondd el és elfelejtem; mutasd meg és megjegyzem; engedd, hogy csináljam és megértem. schuro ...
2011.11.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1086 oldal   Bejegyzések száma: 10853 
Sorra tűnnek el a Salamon-szigetek a tengerszint-emelkedés m
  2017-10-15 21:42:37, vasárnap
 
  Sorra tűnnek el a Salamon-szigetek a tengerszint-emelkedés miatt.

Salamon-szigetek mint állam a Melanéziához tartozó, vulkáni eredetű Salamon-szigetek legtöbbjét és a Santa Cruz-szigeteket magában foglaló ország a Csendes-óceán déli részén. Bougainville és Buka földrajzi értelemben a Salamon-szigetekhez tartozik, politikailag azonban Pápua Új-Guineához. A Salamon-szigetek - mint neve is mutatja - szigetország, körülbelül 1000 kisebb-nagyobb sziget alkotja. 1978 óta a Nemzetközösség része.
A Salamon-szigetek északi részének legalább tizenegy szigete tűnt el teljesen az elmúlt évtizedekben, vagy pusztul jelenleg is eróziótól, mondják a szakemberek. A partvonalak visszahúzódása miatt két helyszínen is falvak tűntek el, és egész közösségeket kellett áttelepíteni.
Az eltűnt szigetek területe egyenként akár az öt hektárt is elérhette. Mindegyik lakatlan volt, és csupán alkalmanként kötöttek ki rajtuk halászok.
A szakemberek légi és műholdfelvételek, valamint a helyiek elmondásai alapján tanulmányozták a terület 33 szigetének változásait az 1947 és 2014 közötti időszakban. A szakember szerint a térség vizsgálata azért érdekes, mert a tengerszint-emelkedés mértéke itt majdnem háromszorosa a globális átlagnak.
A kutatók szerint az erősebb hullámzásnak kitett szigetek esetében jóval magasabb volt a part menti területek visszahúzódásának aránya, mint a nyugodtabb területen fekvő szigeteknél. A Salamon-szigetek néhány közössége már elkezdett alkalmazkodni a megváltozott környezeti feltételekhez. A már áttelepített falusiak mellett, Taro lesz a világ első tartományi fővárosa, amely a tengerszint-emelkedés jelentette fenyegetés miatt átköltözteti lakóit és szolgáltatásait.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
25 ötletes Halloween jelmez kutyáknak
  2017-10-14 07:11:36, szombat
 
  Az amerikai kontinensen a Halloween ünneplése nagy népszerűségnek örvend, egy ideje már hazánkban is egyre többen ünneplik. Sokan az ünnep részeként nemcsak magukra húznak jelmezeket, hanem a kutyájukra is. 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Minden országban más a "Szexi" jelentése
  2017-10-13 21:48:11, péntek
 
  Attól függően, hogy egy személy melyik országban él, teljesen mást jelent szépnek lenni. A szépségideál a világon egyáltalán nem szabványos és egységes, sőt néhol európai szemmel nézve egészen bizarr dolgokat kell tenniük magukkal a nőknek ahhoz, hogy szépnek találják őket.

Görbe fogak, Japán


Köpölyözés, Nyugat-Afrika, Új-Guinea4
Szív alakú arc, Dél-Korea
Túlsúly, Mauritánia
Kötszerek az arcon, Irán


Sápadt bőr, Kína, Thaiföld


Magas homlok, Fula emberek
Hosszú nyak, Burma
Feszített ajkak és vörös bőr, Mursi emberek
Himba és Suri emberek
Egybefüggő szemöldök, Tádzsikisztán 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Svéd modell szőrös lábakkal és hónaljjal
  2017-10-08 20:31:26, vasárnap
 
  Az Adidas nemrég indított reklámkampányában a "jövő ikonjai" - modellek, művészek, aktivisták, sportolók - segítségével próbálnak a szépség fogalmának új jelentést adni. Ami azt illeti, ez sikerült is, amikor Arvida Byströmöt is szerepeltették a reklámfotókon (illetve egy videó is készült).
A fiatal fényképész és modell ugyanis szőrös lábakkal és hónaljjal jelent meg a képeken.
A lány a természetes megjelenés szószólója, és a "no-shave" (ne borotválkozz) mozgalom egyik ismert aktivistája - így a kinézetén tulajdonképpen nincs mit csodálkozni.
Ennek ellenére a kommentelők nem kímélték a fiatal nőt a divatvilágban meglehetősen szokatlan megjelenése miatt - még erőszakos fenyegetéseket is kapott.Forrás: Boredpanda
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kiválasztották Nepál élő istennőjét
  2017-10-03 21:18:25, kedd
 
  A kicsi Trisna Sakját a legnagyobb nepáli nemzeti fesztivál, a két hétig tartó Dasain nyolcadik napján vitték szülei Katmandu óvárosának palotatemplomába, ahol egészen serdülő koráig élni fog.
Trisnát négy lány közül választották ki, a jelöltek mind a buddhista Sakja aranyműves kaszt tagjai. A kislányokat 2-7 éves korukban választják kumarinak (ami nepáli nyelven szüzet jelent) és a serdüléssel elveszítik rangjukat. A kumarikat egy hindu istennő reinkarnációjának tartják.
A hindu papok napokon át tanulmányozzák a lányok horoszkópját, vizsgálják alkatukat. Az élő istennőnek külsőleg ugyanis hibátlannak kell lennie.
"Hagyományunk szerint amikor az élő istennő eléri a 12 éves kort, újat kell keresnünk. Biztosítanunk kell, hogy a jelölt megfelelő arra, hogy jó szerencsét hozzon az országnak. Megtaláltuk új kumarinkat" - jelentette be Gautam Sakja, a bizottság egyik tagja.
Több száz hívő gyűlt össze Katmandu központjában, hogy egy pillantást vethessen a vörös ruhába öltöztetett, virágfüzéreket viselő új kumarira. Mielőtt elhagyta katmandui otthonát, az emberek csokoládéval, édességgel, gyümölcsökkel, tojásokkal ajándékozták meg őt.
A kumari a világtól elzártan él a palotatemplomban, csak a fontos vallási ünnepeken léphet ki a palota falai közül.
Amint az új kumari megérkezett a templomba, az eddigi élő istennő, a 12 éves Matina a palota hátsó bejáratán távozott családja, hívei kíséretében.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Emberi holttestek az anatómiai vándorkiállításon
  2017-10-03 21:14:31, kedd
 
  Anatómiai vándorkiállítás nyílt Genfben. A valódi emberi holttesteket különleges eljárással tartósítják. A Body Worlds (Életvilágok) és a The Cycle of Life (Az élet körforgása) című közös anatómiai vándorkiállítás megnyílt Genfben szeptember 20-án. Az életszerű testhelyzetekben, gyakorta művészien ábrázolt valódi emberi holttesteket, valamint a kiállított szerveket különleges eljárással, ún. plasztinációval tartósítják. Az eljárás Gunther von Hagens német anatómus nevéhez fűződik, aki a 1977-ben kifejlesztett tartósítási technikája során a szövetek folyadék- és zsírtartalmát eltávolítva műgyantával teszi a preparátumokat időtállóvá.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Önmagát vette feleségül egy olasz nő
  2017-09-29 21:04:48, péntek
 
  Magához ment férjhez, illetőleg magát vette feleségül Laura Mesi negyvenéves fitneszoktató. Az esküvőn minden volt, ami egy igazi lagzihoz kell: emeletes torta, hetven vendég, szép esküvői ruha, csak éppen a másik házasodó fél hiánya lehetett szokatlan.
Az esküvőnek nincs jogi következménye, jegyzi meg a BBC, mindazonáltal egyre jellemzőbb trend a "szologámia". Maga Mesi azt mondta: miután véget ért egy 12 éves kapcsolata, megfogadta, hogyha 40 éves koráig nem találja meg a lelki társát, akkor hozzámegy saját magához.
Ezt a fenyegetését váltotta most be, hozzátéve, hogy nem zárja ki annak lehetőségét, hogy egyszer még találkozik egy neki való férfival, de nem ettől függ a boldogsága. Ezzel ő az első olasz nő, aki saját magával házasodott meg, de a világon egyébként már 1993-ban sor került az első egyszemélyes esküvőre. Azóta a jelenséggel többen is foglalkoztak, így a Szex és New York vagy a Glee című sorozatok, vagy a fenti dalban a Sparks. 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Meghalt Hugh Hefner, a Playboy alapítója
  2017-09-28 23:10:50, csütörtök
 
  Magyar idő szerint csütörtök reggel érkezett a hír, hogy 91 éves korában a Holmby Hills negyedben található otthonában meghalt Hugh Hefner amerikai sajtómágnás, a Playboy magazin kiadója, kitalálója és szerkesztője.

Hugh Hefner 2010 novemberében
Hugh Hefner, Grace Carolinen és Glenn Lucius Hefner fiaként született 1926. április 9-én. A Sayre Elementary Schoolba és a Steinmetz High Schoolba járt Chicagóban. Ezután a második világháború utolsó hónapjai alatt az amerikai hadseregnél szolgált. Művészeti diplomát szerzett az illinoisi Egyetemen 1949-ben. Tanulóként kezdte kitalálni a Playboy témát. Első munkahelyén kartonokat nyomtatott, majd az Esquire-hez került szövegíróként. Az első Playboyt a saját konyhájában szerkesztette. 1953 végén adták ki az akkor még ismeretlen Marilyn Monroe-val a címlapon. Hefner a képeket 200 dollárért vásárolta. Később a Playboy lett a világ legnagyobb példányszámban eladott férfimagazinja, fénykorában havi 7 millió példányban kelt el.

Waren Smith, Tiki Owens és Liz James Playboy nyuszik, az USS Wainwright fedélzetén, New York, 1971
Mildred Williams volt az első felesége, akit 1949. június 25-én vett el. Két gyermekük született, de 1959-ben elváltak.

Az eredeti Playboy Mansion
1989-ben elvette Kimberley Conrad-ot, 1999-ben elváltak, Kimberlytől is született 2 gyermeke. 2001 óta Holly Madison a partnere, majd 2013-ban Madison hozzáment Pasquale Rotella-hoz. Bridget Marquardt és Kendra Wilkinson is csatlakozott Holly-hoz a Playboy villában.

Hugh Hefner és Soupy Sales, fotó a "Playboy After Dark" televíziós programból, 1970. április
Még idős korában is híres volt a villájában tartott fényűző partikról és a nyuszis magazinban szereplő fiatal barátnőiről. Volt olyan, amikor három fiatal nővel élt együtt. Saját bevallása szerint legalább ezer nővel feküdt le élete során.

Hugh Hefner híres pipájával 1966-ban
1985-ben volt egy kisebb stroke-ja. Felépülése után visszavonult a cégvezetéstől, a Playboy Enterprisest lánya, Christie Hefner vezette. Az internet elterjedésével a Playboy egyre inkább elveszítette jelentőségét. 2015-ben úgy döntöttek, nem lesznek meztelen nők a lapban (aztán mégis lettek).

Don Adams, Barbi Benton és Hugh Hefner, fotó a "Playboy After Dark" televíziós programról.
A cég a nyomtatott lap kiadása mellett foglalkozott kaszinók és éjszakai klubok üzemeltetésével, videók készítésével, és két tévécsatornát is vitt. A birodalom a lapkiadás mellett kozmetikumok és ruhaneműk gyártásával is foglalkozott, ami elsősorban a legendás Playboy-logó brandingjén alapult.

Az első Playboyt 1953 végén adták ki Marilyn Monroeval a címlapon.
Hefner 2009-ben Marilyn Monroe sírja mellett vett magának sírhelyet. Ott helyezik örök nyugalomra.

Hugh Hefner az akkori partnereivel, Holly Madison (balra) és Bridget Marquardt, 2007. 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Óriási tárgyak a világ minden tájáról
  2017-09-23 22:37:46, szombat
 
  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Híres emberek ritkán látott képei - 55 (20 kép)
  2017-09-16 07:30:24, szombat
 
  Stevie Wonder és Bob Marley
Steve McQueen
Stephen Fry
Sean Connery
A Ponyvaregény című film szereplői
Prince és Károly walesi herceg
Pablo Picasso
Muhammad Ali
Michael Jackson
Michael Caine és David Bowie
Marlon Brando
Marilyn Monroe
John Goodman
Jim Carrey és Stephen Hawking
James Dean
James Brown és Bono
Hugh Jackman és Psy
Eric Clapton és Bill Murray
Elvis Presley

19


Bruce Lee 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1086 oldal   Bejegyzések száma: 10853 
2017.09 2017. Október 2017.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 88 db bejegyzés
e év: 1573 db bejegyzés
Összes: 36830 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5384
  • e Hét: 40726
  • e Hónap: 257169
  • e Év: 4160933
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.