Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/45 oldal   Bejegyzések száma: 443 
Na, ezt próbálják meg utánozni más nyelven!...
  2019-05-24 10:56:34, péntek
 
  Kaptam, továbbadom, a magyar nyelv virtuozitása kapcsán...

EZ ZSENIÁLIS!

A magyar nyelv az emberi logika csúcsterméke! Íme, egy levél csupa H-val!

Helgám!

Hazám határait hátrahagyva, három hétig Hegel, Heine honában,
Hannoverben, Hamburgban helyettesítettem hivatalos honoráriumért Hans
Herbertet.
Hetedikén hétfőn hárman Hédivel, Hugóval (holland házaspár) Hágából,
Helsinkibe hajóztunk.
Hédi horgolt, hímzett.
Hugó heverészett, hálóhelyére húzódott, hogy Horatiusnak hódoljon.
Hajósaink hevenyészett hálóval, horoggal hitvány heringet halásztak.
Hajónkat hamarosan hömpölygő hullámok háborították, halászcsónakként
himbálták, hányták Herkulesünket.
Helsinki hídjai, hétemeletes házai, hatalmas hengerműve, hőerőművei hatásosak.
Harisnyagyárai, húsüzemei hetedhét határban híresek.

Huszonharmadikán hangversenyen Händel, Haydn, Hubai hegedűversenyét hallgattuk.
Hébe-hóba hülyéskedtünk, hotelünk halljában huncutkodtunk, hatásos
históriákkal hárijánoskodtunk.
Havazik Helsinkiben. Hó hull háztetőkre, hídakra, halpiacokra.
Hódprémet, hócipőt, halinacsizmát hordanak.
Hómunkásaik helytállását három havilap hírdeti.
Hanoiból háborús híreket hoznak, heves harcokról, holnapi hidrogénbombákról.
Harctereken háborútól, himlőtől, hastifusztól, hepatitisztől hullanak
hajszolt halandók.
Hőmérőnk higanyszála hajnalban húszig húzódik.
Háromnegyed hétkor hosszan hangzik Helsinki harangszava.
Hiva, huomenta! (jó reggelt)
Hallani helyenként.

Hotelünk hangulatos, hanem hálószobáink huzatosak, hidegek.
Helységeiben hintaszékek, heverők háziszőttesekkel.
Heveny hörghuruthoz hamar hozzájutottam, hevertem huzamosan.
Hotelbéli hálótársaink hűvösek hozzánk. Hugó hajnali háromkor horkol,
helytelenkedik, hangulatuk haragosra hanyatlik.
Hideg hétköznapokon, ha hétkor holdfénynél hólabdázunk, hokizunk,
helsinkiek helyeslő huj huj hajráját hallgatjuk.
Hétvégi hóbortunk hógolyózás.
Hokizás helyett hol huszonegyezéssel, hol hubertusz hörpintgetésével
hevülünk, hűségünket holtig halasszuk.
Hédi Helsinki hölgyekkel hímző hobbijának hódol.
Holnapra helikopterrel Hamenlinába hívnak Hejkéék.
Harmincezres helység, hazai Hatvanunkhoz hasonlít.
Hadtörténész haveromnál, Hejkééknél hálok.

Hiába hagytalak, Helgám, Hegyeshalomnál, harmatarcod, hattyúnyakad,
hollóhajad, hazaszólít Hejkéék honából. Hazahív Hungária!
Hosszú hontalanságomból húsvétra hazaérkezem hozzátok Hevesbe.
Hermelinbunda hízelegne hiúságodnak, ha hozzáférhető?
Hajnalkának helyes hósapkát, Hubának hullámvasútat helyeztem
hátizsákomba, Hugónak homokozójátékot, horgászfelszerelést hozok.
Hármótok hiján honvágyam hétről-hétre hatalmasodik.
Hiszem, hogy húsvétkor hiánytalanul helyreáll harmonikus házasságunk,
Hevesben, házunkban húsvétolhatunk.
Helsinkiben halak havának huszonhetedikén
Hű Henriked!

Na, ezt próbálják meg utánozni más nyelven!...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sport szelet
  2019-04-06 21:34:48, szombat
 
 


Kocsis Erika receptje


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mámorító főtt diókrémes sütemény – mindenki rajong ért
  2019-04-06 21:32:19, szombat
 
  A diós krém teszi csodássá ezt a süteményt! Gyors és egyszerű recept, mindenki meg tudja csinálni!

Hozzávalók:
6 tojás
6 evőkanál porcukor
2 tasak vaníliás cukor
6 evőkanál liszt
1 teáskanál sütőpor
csipetnyi só
A krémhez:
30 dkg darált dió
20 dkg cukor
2 tasak vaníliás cukor
2 dl tej
2 evőkanál liszt
20 dkg margarin
5 dkg apróra vágott dió (a tetejére)
2 dkg csokoládéreszelék (a tetejére)
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéhez adjuk a fele cukrot és a csipet sót, majd kemény habot verünk belőle. A sárgáját a megmaradt cukorral kikeverjük és összekeverjük a habbal. A lisztet és a sütőport összedolgozzunk, lassan belekeverjük. Sütőpappírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokos sütőben 40 perc alatt készre sütjük. Kihűtjük, majd háromba vágjuk. A diót, a cukrot, a lisztet és a vaníliát egy edénybe tesszük, fokozatosan adjuk hozzá a tejet, hogy ne legyen csomós. Lassú tűzön addig főzzük, amíg krémesedni kezd, amikor kezd sűrűsödni, levesszük a tűzről és kihűtjük. A margarint habosra kavarjuk és hozzáadjuk a krémhez, összedolgozzuk. A süteményt megkenjük a krémmel, figyeljünk rá, hogy a tetejére is jusson. Megszórjuk a dióval és a reszelt csokoládéval, majd szeleteljük.
Ketkes



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csodásan finom és puha puszedli.
  2019-03-14 18:24:25, csütörtök
 
 
Mentsd el a receptet, bármikor jól jöhet! ( méz nélkül)

6 púpos evőkanál kristálycukor
2 dl hideg víz
25 dkg porcukor
3 tojássárgája
10 dkg margarin
90 dkg liszt (finom és rétes vegyesen)
1 csapott teáskanál őrölt szegfűszeg
1 kávéskanál fahéj
citromhéj
1 csomag vaníliás cukor
1 dl tej
1 csomag szalalkáli
0,5 dl olaj

a mázhoz:
3 tojásfehérje
kb. 30-35 dkg porcukor
citromlé ízlés szerint

A kristálycukrot megpirítjuk, majd a vízzel felengedjük és hagyjuk kihűlni. A porcukrot a tojássárgákkal és a margarinnal habosra keverjük.

Összekeverjük a száraz hozzávalókat: az átszitált liszteket, a szegfűszeget, a fahéjat, a citromhéjat és a vaníliát. Ennek a mennyiségnek kb. a felét hozzákeverjük a kikevert vajhoz.

A megmelegített tejbe beleöntjük a szalalkálit, majd ezt hozzákeverjük a tésztához. Felváltva a tésztához keverjük az olajat, a maradék lisztes keveréket és a felolvasztott cukrot is. Lefedjük, majd egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük. Ha nincs ennyi időnk, 3-4 óra is elég.

A pihentetés után a tésztából lisztes kézzel főtt tojássárgája nagyságú golyókat készítünk, és kikent tepsire helyezzük a golyókat. 165 fokra melegített sütőben, légkeverésen kb. 8-10 percig sütjük a puszedliket.

A tojásfehérjét felverjük, apránként beleszitáljuk a porcukrot, és citromlével ízesítjük a habot.

Egy nagy tálba kiveszünk egy adag habot, és óvatosan (húsvilla segítségével) beleforgatunk annyi puszedlit, amennyin szépen eloszlik a kiemelt habmennyiség. Ezután gyúrótáblára sorakoztatjuk a mázzal bevont süteményeket. (Az aljáról késsel le szoktam húzni a habot, hogy annyira ne tapadjon a táblához.

Ha már kissé megszáradt a máz, akkor mindegyik puszedlit meg szoktam emelni, hogy a végén könnyebb legyen felszedni őket a tábláról.)

Kissé időigényes, de nagyon ízletes, puha aprósütemény.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Darás-diós-mákos-meggyes kelt rétes
  2019-03-11 21:52:49, hétfő
 
 

Hozzávalók:
1 kg liszt,
5 dkg élesztő,
20 dkg sertészsír,
2 tojás,
7 dl tej,
3 evőkanál kristálycukor,
só,
3 evőkanál tejföl.
A diós töltelékhez:
20 dkg darált dió,
15 dkg kristálycukor,
1 citrom reszelt héja.

A tejfölös keverékhez:
5 tojás,
3 evőkanál cukor,
3 dl tejföl.

A darás töltelékhez:
2 tojás,
15 dkg cukor,
1 citrom reszelt héja,
2 dl tejföl,
10 evőkanál búzadara.

A tejet meglangyosítjuk, a lisztet átszitáljuk.
Két deci langyos tejbe teszünk 3 evőkanál cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt.
Pár percig állni hagyjuk, majd a liszt közepébe fészket készítünk, beleborítjuk a felfutott élesztős tejet, és összekeverjük kevés liszttel.
Ezt a kovászt további tíz percig kelesztjük.
Egy deci langyos tejben feloldunk egy tojásnyi sertészsírt, és két egész tojást is elvegyítünk benne. Az egészet a lisztbe borítjuk, és további langyos tej adagolásával lágy tésztát dagasztunk.

Kidolgozás közben alaposan megpaskoljuk, hogy sima, hólyagos legyen. Ekkor beledolgozzuk a tejfölt is. Lisztezett gyúródeszkán három cipót alakítunk belőle.
Tetejüket kicsit megsodorjuk, olajjal, vagy langyos zsírral átkenjük, és 40 percig pihentetjük.

Közben elkészítjük a töltelékeket.
A darált diót összekeverjük a cukorral, és a reszelt citromhéjjal.
A tejfölös öntethez öt tojást kettéválasztunk.
A sárgákhoz cukrot, tejfölt, majd a kemény-re vert tojáshabot adjuk.

A darás töltelékhez két tojást szétválasztunk, a sárgákhoz teszünk cukrot, reszelt cit-romhéjat, tejfölt, búzadarát, végül a tojások felvert fehérjét.

A megpihent tésztákat egyenként széthúzzuk, de nem szélezzük le, mint a hagyományos rétest. Olvasztott zsírral megspricceljük, tejfölös öntettel locsoljuk, és diós, majd a kö-vetkező rétesre darás tölteléket szórunk.
Terítő segítségével feltekerjük, de inkább lazán dobáljuk, hogy ne legyen túl szoros.
Kizsírozott tepsibe helyezzük, tetejét olvasztott zsírral átkenjük, és még húsz percig pihentetjük. Langyos sütőbe toljuk, és kb. 40 perc alatt készre sütjük.
Kicsit hűlni hagyjuk, tetejét megszórhatjuk porcukorral, és szeletekre vágva tálaljuk.







 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ima
  2019-02-04 23:22:58, hétfő
 
  KÉRÉSEM ISTENHEZ

Életem alkonyán én az
Istentől már csak egyet
kérek, hogy a memóriámat
most még, ne vegye el tőlem

Legyen időm emlékezni
a hajdani kis falumra
s a csendes estéken
a harang zúgására.

Legyen időm emlékezni
a boldog gyerekkoromra
amikor, oly jó volt megbújni
édesanyám ölelő karjában.

Legyen időm emlékezni
az ifjúságom, szép idejére
amikor boldogan hamvadtam
el a szerelem tüzében.

Legyen időm emlékezni, arra
a meleg családi fészekre
melyben a családom számára
én a NAPSUGÁR lehettem.

Legyen időm emlékezni
az unokáim ölelésére
melyből a szeretet áradt
felém a magányos perceimben.

S majd, amikor elérkezik a
földi életem, utolsó órája
megkérem a jó Istent, hogy
ezen szép emlékeimmel együtt
emeljen fel magához a Menyországba!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szt Teréz
  2019-01-12 20:11:13, szombat
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Roppanós karfiol fűszeres palacsintatésztában sütve:
  2019-01-12 10:42:42, szombat
 
  nem kell hozzá sok olaj  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Házi marlenka, nem is gondolnád, de te magad is el tudod kés
  2019-01-05 14:33:20, szombat
 
  Eddig te is cukrászdában vetted? Próbáld ki ezt a receptet és rájössz, hogy finomabbat tudsz készíteni, mint amit a cukrászdában kóstoltál.

HOZZÁVALÓK
Tészta:

40 dkg sima liszt,
18 dkg vaj,
2 tojás,
2 evőkanál kakaó,
2 evőkanál méz,
2 kávéskanál szódabikarbóna
Krém:

1 l tej,
2 cs.vanílias pudingpor,
2 evőkanál búzadara,
2 cs.vaníliacukor
15 dkg porcukor
38 dkg vaj


ELKÉSZÍTÉS
A 40 dkg sima liszt, 18 dkg vaj, 2 tojás, 2 evőkanál kakaó, 2 evőkanál méz, 2 kávéskanál szódabikarbóna - a hozzávalókat összegyúrjuk, ha tortaformában sütjük, akkor 5 lapot sütünk, ha tepsiben, akkor 4 lapot a kb. 25 x 30 cm-es tepsiben. 180°on kb. 6-7 percig sütjük a lapokat sütőpapíron.

A lapokat megtöltjük úgy, hogy a tetejére is jusson krém, majd darált dióval vastagon megszórjuk. Ha tortának sütjük, akkor az oldalait is megkenjük.
Erika Nagy receptje




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Istenünk, Atyánk!
  2018-12-30 09:34:34, vasárnap
 
 
Te vagy minden szeretet forrása, mert Te vagy a szeretet.
Te teremtetted az embert, aki szeretni akar és szeretetre vágyik.
Te alkottad az embert férfinak és nőnek, akik a házasságban keresik és találják meg szereteted szépségét.
Te oltottad a férfi és a nő szívébe a vágyat, hogy ne elégedjenek meg az egymás felé forduló szeretettel, hanem a tőled kapott, életet fakasztó szeretetükkel gyermekeknek adjanak életet.
Te rendelted, hogy a gyermekek tisztelő és gondoskodó szeretettel viseltessenek szüleik iránt.
Te akartad, hogy a testvéri szeretet támogató és megerősítő erejében alakuljon jellemük, formálódjon személyiségünk.
Te szítsd fel szívünkben a szeretet tüzét, hogy annak erejében tisztán, őszintén és áldozatosan tudjuk szeretni egymást a családban!
A mai napon magunkat újra a názáreti Szent Család oltalmába ajánljuk.
✝
Amen.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/45 oldal   Bejegyzések száma: 443 
2019.05 2019. Június 2019.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 16 db bejegyzés
e év: 186 db bejegyzés
Összes: 7960 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 90
  • e Hét: 1127
  • e Hónap: 21943
  • e Év: 86110
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.