Regisztráció  Belépés
tinka1951.blog.xfree.hu
Kibírni mindent, És menni mindig tovább, Még akkor is, Ha nem élnek már Benned Remények és csodák." /Hemingway/ Makrancos Kata
1952.11.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/381 oldal   Bejegyzések száma: 3808 
határon túli magyarok szavazatainak összesítése
  2018-04-15 23:10:39, vasárnap
 
  Megszületett a határon túli magyarok szavazatainak összesítése - íme az eredmény
Befejezték a levélszavazatok számolását.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-04-14 13:26

Facebook E-mail Google+ Hozzászólások

Befejezte a múlt vasárnapi országgyűlési választásra leadott levélszavazatok összeszámolását a Nemzeti Választási Iroda szombaton, az érvényes szavazatok túlnyomó többségét a Fidesz-KDNP pártszövetség kapta.

A határon túli magyarok - hivatalosan a magyarországi állandó lakhellyel nem rendelkező állampolgárok - csak az országos pártlistákra szavazhattak. A névjegyzékébe több mint 378 ezren vetették fel magukat. Érvényesen több mint 224 ezren szavaztak levélben.

Az NVI adatai szerint a 96,24 százalékuk a Fidesz-KDNP pártszövetségre szavazott. Az LMP a voksok 0,93, a Jobbik 0,91, az MSZP-Párbeszéd 0,55 százalékát kapta, a többi párt ennél kevesebbet.A levélben szavazók névjegyzékében szereplő választópolgárok száma: 378 449

Érvényes szavazási iratok száma: 225 471

Érvényes szavazólapok száma: 224 564

Érvénytelen szavazólapok száma: 471A pártlistákra leadott szavazatok száma és aránya a következő:

FIDESZ-KDNP (96,24 százalék, 216 120 szavazat)
LMP (0,93 százalék, 2079 szavazat)
JOBBIK (0,91 százalék, 2053 szavazat)
MSZP-PÁRBESZÉD (0,55 százalék, 1244 szavazat)
MOMENTUM (0,45 százalék, 1000 szavazat)
DK (0,30 százalék, 667 szavazat)
MKKP (0,29 százalék, 653 szavazat)
EGYÜTT (0,14 százalék, 310 szavazat)
MIÉP (0,04 százalék, 90 szavazat)
CSP (0,04 százalék, 82 szavazat)
SEM (0,04 százalék, 79 szavazat)
MUNKÁSPÁRT (0,02 százalék, 45 szavazat)
REND PÁRT (0,01 százalék, 23 szavazat)
SZEM PÁRT (0,01 százalék, 20 szavazat)
MCP (0,01 százalék, 19 szavazat)
KÖZÖS NEVEZŐ (0,01 százalék, 18 szavazat)
EU.ROM (0,01 százalék, 16 szavazat)
NP (0,01 százalék, 12 szavazat)
MEDETE PÁRT (0,01 százalék, 12 szavazat)
KÖSSZ (0,00 százalék, 10 szavazat)
ÖSSZEFOGÁS PÁRT (0,00 százalék, 6 szavazat)
IRÁNYTŰ (0,00 százalék, 4 szavazat)
TENNI AKARÁS MOZGALOM (0,00 százalék, 2 szavazat)


Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ne lepődjenek meg a 65 év felettiek ha .....
  2018-04-03 15:55:48, kedd
 
  Ne lepődjenek meg a 65 év felettiek ha hamarosan nem viszi el őket ingyen a busz! Változások lépnek érvénybe a tömegközlekedésben a 65 év felettieket is érinti!
Posted on április 2, 2018 by Margo Leave a comment
Hirdetés:
Ne lepődjenek meg a 65 év felettiek ha hamarosan nem viszi el őket ingyen a busz! Változások lépnek érvénybe a tömegközlekedésben a 65 év felettieket is érinti!

Képtalálat a következőre: ,,Ne lepődjenek meg a 65 év felettiek ha hamarosan nem viszi el őket ingyen a busz!"

Ne lepődjön meg egy 65 év feletti sem ha hamarosan nem tudja majd ingyenesen igénybe venni a budapesti tömegközlekedést.

A papírra nyomtatott jegyek és bérletek fokozatosan megszűnnek, a BKK a termékeket és az utazási egyenleget elektronikusan, a RIGO központi elszámoló rendszerében fogja nyilvántartani. Az igénybe vett szolgáltatás ellenértékét a rendszer elektronikusan vonja le a kártyához tartozó számláról.

A papíralapú bérletigazolványt egy névvel és fényképpel ellátott, nem átruházható utazási kártya váltja fel. Ennek kiváltásához a RIGO rendszerében szükséges regisztrálni. A különböző bérlettermékek vásárlása, valamint bármilyen utazási kedvezmény igénybevétele (díjmentes, nyugdíjas stb.) is ezzel a megszemélyesített közlekedési kártyával lesz lehetséges.

A 65 év felettiek díjmentes utazása esetében annyi változás történik, hogy ellenőrzéskor a jogosultságot érvényes közlekedési kártyával kell igazolni. A közlekedési kártyát az elektronikus jegyrendszer indulásáig várhatóan 2018 nyara mindenkinek ki kell váltania, és onnantól ezzel lehet igénybe venni a budapesti közösségi közlekedés szolgáltatásait. A regisztrációkor a rendszer ellenőrzi azt is, hogy milyen kedvezményre jogosult az ügyfél.

Hirdetés:
Mennyibe kerül a RIGO kártya kiváltása?

Az első kártya kiváltása minden budapesti lakosnak ingyenes lesz.

Mikortól lép érvénybe?

A szállító által vállalt ütemterv alapján 2018-ban. Kivétel az M3-as vonal, ahol a felújítással összehangoltan, több lépcsőben kerülnek telepítésre a beléptető kapuk. A projekt keretében összesen 810 db kaputest telepítése valósul meg. Azonban nem lehetséges mindenhová kapukat felszerelni; a HÉV-eknél például zömében falra vagy oszlopokra helyezett készülékek lesznek csakúgy, mint a járműveken. Csaknem 2500 járművet látnak el mintegy 10 ezer ilyen készülékkel.

Mi lesz az ellenőrökkel?

Az elektronikus jegyrendszer bevezetésével az ellenőrök új, hordozható kézi készülékekkel vizsgálják a jegyek és bérletek érvényességét. Az elektronikus ellenőrzésnek köszönhetően gyorsabban és könnyebben történik a kontroll, ami növeli majd az ellenőrzés lefedettségét és hatékonyságát a felszíni közösségi közlekedésben. Az ellenőrök szerepe továbbá a tájékoztatás, az ügyfelek támogatása, segítése, a rendszer megismertetése lesz.

Miért RIGO?

A budapesti rendszer nevének választott RIGO mozaikszó mögött a Rugalmas, Integrált, Gazdaságos Okos szavak állnak. A név ezenkívül szerethető, könnyen megjegyezhető, és erősen kötődik a magyar kultúrához, hiszen népdalainkban, verseinkben gyakran szereplő madár. Az elnevezés egyúttal a külföldi ügyfelek számára is kifejező: a ,,ri" előtag az angol ,,re" előtag kiejtésével megegyezően a rendszerességet, az ismétlést jelentheti, míg a ,,go" szótag a dinamizmusra, a haladásra utal.

Újat mondtunk? Akkor ne felejtsd el megosztani!

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egyre többet tudni Orbánék gazdagodásáról – És egyre f
  2018-03-24 07:28:55, szombat
 
  Egyre többet tudni Orbánék gazdagodásáról - És egyre forróbb a lábuk alatt a talaj

Összesen tíz üzletember - köztük Orbán gyermekkori barátja, Mészáros Lőrinc, valamint veje, Tiborcz István - kezében lévő cégek 2010 óta összesen 7,85 milliárd dollárnak megfelelő 1,975 billió forint értékben nyertek meg tendereket, ami az összes közbeszerzések több mint 10 százaléka - olvasható a Reuters magyarországi közbeszerzésekről készült elemzésében. Nem csak az ismert nemzetközi hírügynökség ír a magyar közbeszerzési gyakorlat feltűnő torzulásáról. Már jelentős német, francia, és brit lapok is figyelemmel kísérik az uniós pénzek szervezett elsíbolását. Az erről szóló cikkekben a közös pont az a - nekünk, magyaroknak fájó -felismerés, hogy ezekkel a gigantikus összegekkel nem az országunk gyarapodott, hanem egy hatalmával visszaélő szűk elit.Ez a tíz üzletember tavaly az összes közbeszerzés 28 százalékát nyerték el, szemben az Orbán hatalomra jutása előtti 1-2 százalékkal. Ők a szokatlan sikerráta mellett azért is váltak gyanússá, mert miután Orbán 2014-ben bejelentette, hogy nagy állami és uniós támogatásokkal fejlesztik a Balaton idegenforgalmát, ez a tíz ember a térségben ingatlanokat vásárolt. Közülük Tiborcz István jelenleg a legnagyobb szálloda társtulajdonosa.

Ne felejtsük egy pillanatra sem, hogy ezek az uniós források arra szolgáltak volna, hogy fejlesszék az országot, és ezáltal a mi jövőnket megalapozzák! Ehelyett elsősorban egy kis érdekcsoport profitál ebből a pénzből. A tenderek 36 százalékában csak egy ajánlattevő volt, tehát mind eszmeiségében, mind gyakorlatában piac- és versenyellenes a Fidesz-rezsim. Ha a nemzeti nagytőke gyenge morális és gazdasági érvekkel igazolni kívánt hasznossága szempontjából néznénk a történteket, akkor sem látható, hogy nekünk ez miért lenne jó. A legtöbbször durván túlárazott, levajazott és gyakran szarul teljesített közbeszerzések uniós és állami forrásaiból termelt haszon svájci bankszámlákra vándorolhat, luxuscikkekre és drága hóbortokra mehet el.

Ez persze az Európai Uniónak már rég szemet szúrt, és valamilyen következménnyel már biztos számolnunk kell. Igen, valószínűleg nekünk, akik nem szoktak helikopterezni. Az EU ragaszkodik ahhoz, hogy a tagállamok garanciát vállaljanak a csalások kiküszöbölésére, a magyar vezetés azonban nem tűnik túlzottan együttműködőnek.

Az Orbán-kormány elutasítja egy uniós korrupcióellenes hatóság felállításának tervét, viszont a magyar hatóságok most lépéskényszerbe kerültek. A csalás elleni hivatal ugyanis arra tett javaslatot, hogy az EU kérje vissza a Magyarországnak juttatott támogatás egy részét. Hogy ez mikor és hogyan történhetne meg, az még kérdés, viszont egy uniós hivatalnok úgy fogalmazott, hogy ha Magyarország nem folytat le érdemi vizsgálatot az Elios-ügyben, akkor az EU-nak már mindenképpen tennie kellene valamit.

Nem sok kétségünk lehet afelől, hogy míg a forrásokból nem sok hasznunk volt, a szankciók terhét nekünk kell majd viselnünk.

zsurpubi.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Még választások előt negyedéves jutalom a NAV dolgozóinak
  2018-03-24 07:22:44, szombat
 
  Még a választások előtt megkapják negyedéves jutalmukat a NAV dolgozói

Ömilliárdos jutalomkeretet oszthatnak szét a NAV dolgozói között. Szokatlanul hamar.
A szokásosnál körülbelül egy hónappal korábban, még az április 8-ai országgyűlési választások előtt megkapják a negyedéves jutalmat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkavállalói - tudta meg a 24.hu. Információink szerint az 5 milliárd forintos jutalomkeretet papíron már elosztották, a legfelsőbb vezetés asztalán van a döntés, a pénz pedig két héten belül a dolgozóknál lehet.

Hasonlóra emberemlékezet óta nem volt példa forrásaink szerint. Az első negyedéves eredmények összegzésével általában április közepére végeznek, a prémiumot pedig április végén, május elején szokták megkapni a dolgozók. Arról nem találtunk nyilvános adatot, hogy a negyedéves összegzés idén egyáltalán elkészült-e. A hivatal honlapja szerint a személyi állomány 2017-ben 21 320 fő volt.

Az mfor.hu írta meg, hogy idén összesen akár 20 milliárd forint plusz is ütheti a NAV-osok markát, ha a nemzetgazdasági miniszter által megállapított terv szerint szállítják a költségvetésnek az adóbevételeket. A miniszter a költségvetési törvényjavaslatban negyedéves időszakokra írt elő bevételi tervet, és minden teljesített időszakra 5 milliárd forint jutalom jár a NAV állományának. A portál szerint a bevételi tervek teljesítése valószínűleg nem jelent nagy kihívást: az adóbevételi előirányzatok a gazdasági növekedés és a gazdaság kifehéredése miatt a megszokottnál könnyebben elérhetők.

A negyedéves eredményekkel és az állomány jutalmazásával kapcsolatban megkerestük a NAV-ot, válaszukkal bővítjük cikkünket.

Kiemelt képünkön Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára
Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

via 24.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
F1: Jól nézd meg ezeket, holnaptól már nem látod őket!
  2018-03-24 07:10:14, szombat
 
  F1: Jól nézd meg ezeket, holnaptól már nem látod őket!
Bár a 2018-ra kötelezővé tett glóriától nem sokat látunk majd belőlük, most itt a lehetőség hogy alaposan megnézd a Forma-1-es pilóták idei sisakfestéseit.

Vezess•Fotó: Europress/Renault/McLaren/Haas• 2018.03.23. péntek 18:36
F1: Jól nézd meg ezeket, holnaptól már nem látod őket!

Forma-1 F1: Jól nézd meg ezeket,...
A szabadedzésekkel pénteken Melbourne-ben kezdetét vette a 2018-as Forma-1-es világbajnokság, amelynek egyik fő újdonsága az autókra szerelt fejvédő keret, az ún. glória. A biztonsági eszköztől ugyan nem igazán látjuk majd a sisakokat, talán épp ezért még érdemesebb most, az idény elején alaposan szemügyre venni őket. Kattints a képre, galéria nyílik!

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mit főzzek ma? 2018.03.20. kedd
  2018-03-20 09:47:22, kedd
 
 
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hétköznap segít neked eldönteni, hogy mi legyen a mai menü!


A mai nap:
Március 20. kedd, Klaudia és Irma napja. 124 éve ezen a napon halt meg Kossuth Lajos.

Leves: Zöldségleves májgaluskával
galuska

Hozzávalók:

1 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 ek kacsazsír
2 sárgarépa
2 fehérrépa
1 karalábé
1 zeller
1 paprika
1 paradicsom
1 zellerlevél
0,5 csokor petrezselyem
1 kk (csípős) fűszerpaprika
1 púpozott ek finomliszt
só ízlés szerint
őrölt bors ízlés szerint
A recept ide kattintva folytatódik >>>
Főétel A: Brokkolitál
brokkolital

Hozzávalók:

45 dkg brokkolirózsa (nekem fagyasztott)
2 db keményre főzött tojás
1 db nyers tojás
2 dl teföl (jó sűrű)
izlés szerint só vagy ételízesítő
őrölt bors
csipet őrölt kömény
A recept ide kattintva folytatódik >>>
Főétel B: Temesvári sertéstokány
temesvari

Hozzávalók:

60 dkg sertéscomb
30 dkg zöldbab
10 dkg füstölt szalonna
2 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 db paprika
1 db paradicsom
1 mokkáskanál köménymag
1 evőkanál pirospaprika
2 dl tejföl
2 evőkanál finomliszt
só ízlés szerint
őrölt fekete bors
A recept ide kattintva folytatódik >>>
Olcsó főétel: Zúzapörkölt
zuzapori

Hozzávalók:

1 kg csirkezúza (lehet kacsa, pulyka is)
kevés olaj, vagy zsír
3 fej hagyma
5 gerezd fokhagyma
3 db lecsópaprika
2 db paradicsom
kevés só, és őrölt bors
1 dl száraz fehérbor
1 szál friss kakukkfű
kevés köménymag
1 ek. őrölt pirospaprika
tejföl a tálaláshoz
A recept ide kattintva folytatódik >>>
Desszert: Fahéjas-szilvás cobbler
cobbler

Hozzávalók:

25 dkg liszt
5 dkg kristálycukor
1 cs sütőpor
1 mk fahéj
10 dkg vaj
1 egész tojás
1 dl habtejszín
csipet só
A recept ide kattintva folytatódik >>>
Egy éve ez volt a kedvencetek:

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Friderikusz keményen beszólt néhány nőnek
  2018-03-19 09:16:51, hétfő
 
  Friderikusz távozásként keményen beszólt néhány nőnek
Utolsó rádióműsorában éles és indokolatlan kritikát fogalmazott meg Friderikusz Sándor mások mellett Lilu és Péterfi Judit ellen.

NLCafé
f Ajánlom
Igen rövid életű volt Friderikusz Sándor Music FM-es rádióműsora. Két hónapon keresztül jelentkezett be vasárnap délelőttönként, hogy összefoglalja az adott hetet és sztorizgasson a hallgatókkal. Akik viszont nem nagyon voltak erre kíváncsiak, ezért a rádió rövid úton megszűntette Fridi műsorát, aki állítólag rendesen össze is balhézott ezen főnökeivel.

Friderikusz tegnap délután ült utoljára mikrofon elé. Nem tudni, mi volt vele a célja, de utolsó adásában nagyon kemény kritikával illette a Hír TV-s Péterfi Juditot, és az RTL Klub sztárját, Lilut.


FRIDERIKUSZ SÁNDOR | MTI FOTÓ: MOHAI BALÁZS

“Riporteri teljesítményével régóta az a bajom, hogy ő nem kérdez, kicsit sem kíváncsi, hanem pusztán kacérkodik, többnyire férfi alanyaival. Időnként udvarol nekik, nemegyszer kelleti is magát, és persze tűrhetetlen módon közvetlenkedik" - mondta Péterfiről, akinek szerinte az a legfontosabb, hogy “percenként változtassa haját és öltözékét."

“Őt látva, meg az RTL-es Lilut, aki meg különböző tengerpartokon más és más bikiniben szereti magát fotóztatni, ahelyett, hogy valamirevaló életművet hozott volna létre, mindig az az érzésem, hogy ezek az emberek csak álcának használják a televíziós riporteri szakmát. Mindenki, akit megszólaltatnak, csak ürügy ahhoz, hogy önmagukat kellessék" - fogalmazott Friderikusz, aki szerint Lilu “teljes szereptévesztésben van."

Friderikusz kéretlen értékeléséből egy csalódottember irígységét halljuk ki, de szerencsére Lilu ennyire nem vette a szívére a dolgot. A Borsnak röviden csak annyit mondott: “Szomorúan veszem tudomásul, hogy eljött az az idő, amikor egykori televíziós példaképem szavaira már nem érdemes reagálnom."

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tisztítsd ki a vastagbeledet ezzel, és 20 nap alatt akár 10
  2018-03-15 17:19:53, csütörtök
 
 
Tisztítsd ki a vastagbeledet ezzel, és 20 nap alatt akár 10 kilót is ledobhatsz!

Ha nem ettél mindig egészségesen, a vastagbeled igencsak igényelheti a méregtelenítést, béltisztítást. Természetes és házilag elkészíthető ez a szer, amely...
SZUPERTANACSOKBLOG.HU


Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nálad nélkül
  2018-03-14 17:58:21, szerda
 
  Örömet nem nyújt az élet,
Csak tenálad, csak tevéled!
Mint buborék széjjelpattan,
Ha osztályos nem vagy abban!
Az ég és föld bús, kietlen,
S ami rá van rakva ékül:
A boldogság gyötrő álom
Lenne nékem nálad nélkül!

Ha szememnek könyje csordul:
Elveszesz te bánatombul!
Megkönnyíted a keresztet,
Melyet a sors rám eresztett!
És lelkemre nyugalom száll,
Az élettel úgy kibékül,
De hánykódó, zivataros
Tenger lenne nálad nélkül!

Ne is hagyjuk el mi ketten
Soha egymást az életben!
S egymás hű karjába dőlve
Menjünk el a temetőbe!
Mert nem lelnék üdvöt ott fenn,
S visszavágynék én az égbül,
A sírban sem lenne nyugtom
Nálad nélkül, - nálad nélkül!

Tompa Mihály
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szabó Lőrinc Mindenütt ott vagy, Szavalat Kállai Ferenc
  2018-03-11 09:44:14, vasárnap
 
  Mindenütt ott vagy
szerda, december 10th, 2008 | irodalom
Mindenütt ott vagy, ahol valaha
tudtalak, láttalak, szerettelek:
út orom, erdő veled integet,
falu és város, nappal s éjszaka
folyton idéz, őszi hegy s tél hava,
vízpart s vonatfütty, s mindenben ott remeg
az első vágy s a tartó őrület
huszonöt kigyúlt tavasza, nyara.
Mindenütt megvagy: mint virágözön
borítod életemet, friss öröm,
frissítő ifjúságom, gyönyöröm:
minden mindenütt veled ostromol
de mindig feljajdul a halk sikoly:
e sok Mindenütt mindenütt Sehol!

Szabó Lőrinc

Videó:Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/381 oldal   Bejegyzések száma: 3808 
2018.03 2018. április 2018.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 102 db bejegyzés
e év: 431 db bejegyzés
Összes: 18690 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2358
  • e Hét: 2358
  • e Hónap: 74659
  • e Év: 313645
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.