Belépés
tunkiss.blog.xfree.hu
,,Ahol a szavak elhagynak bennünket, ott kezdődik a zene." HEINRICH HEINE Kiss Tünde
2014.04.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 62 
Vége
  2018-09-09 15:23:34, vasárnap
 
  Köszönöm mindenkinek aki benézett ide, de elköszönök, befejezem! Ezután fizetni kell, én nem fizetek elő! Nézegetni, lopkodni biztosan lehet ezután is, hisz látogatók nélkül nem működnek a blogok!


TVN.HU ZÁRT RENDSZERRÉ VÁLÁS 2018. OKTÓBER 1 -TŐL!
FONTOS INFORMÁCIÓ! MINDENFÉLEKÉPPEN OLVASSA EL!

Kedves Felhasználónk!

Mint tudja cégünk 2002 óta (16 éve) nyújtja a szolgáltatásait teljesen díjmentesen.

Sajnos cégünk a jelenlegi formában nem tudja tovább üzemeltetni a szolgáltatásokat.

Október 1-jétől zárt rendszerré alakítjuk át rendszerünket.

Fontos tudni, hogy a zárt rendszerbe áthelyezett felhasználók minden adata meg fog maradni és
ugyanúgy tudják használni a szolgáltatásainkat a továbbiakban!

Csak azokat a felhasználókat tudjuk áthelyezni a zárt rendszerbe, akik készek előfizetni, ehhez itt kell jelentkezni:

Jelentkezés a zárt rendszerbe

Az előfizetési díj pedig a következő: 12.000 Ft + Áfa / év (Bruttó: 15.240 Ft / év).

Kérjük a jelentkezésnél adják meg a számlázási címüket.

A számlákat emailben fogjuk küldeni!

Akik viszont nem szeretnének előfizetni kérjük vegyék figyelembe, hogy Október 1 -je után már nem fognak tudni belépni!

2018.10.01 -je után már a zárt rendszerbe sem lehet majd jelentkezni!


Üdvözlettel,
TVN.HU csapata
2018.09.02.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
November 4. Nemzeti gyásznap
  2017-11-05 16:39:20, vasárnap
 
 
November 4-én, hajnali négy órakor kezdődött meg a szovjet csapatok támadása a magyar kormány és a magát függetlennek tekintő Magyarország ellen.


A szovjet vezérkar úgy készítette fel a magasabb rangú tiszteket a várható összecsapásra, hogy ez a második világháború folytatása. Maga a hadművelet a Vihr (Forgószél) nevet viselte, a támadás megindítására pedig a Grom (Mennydörgés) volt a jelszó.

A magyar vezetés valójában már napokkal előbb észlelt komolyabb csapatmozgásokat a szovjet-magyar határ túloldalán, sőt a Vörös Hadsereg egyes alakulatai be is léptek magyar területre a már itt levő kötelékeik megerősítésére. Előre rögzített tervek alapján folytak a műveletek. A Magyar Néphadsereg körülbelül 120 ezer katonát számlált 1956 októberében, a csapatok azonban olyan parancsot kaptak, hogy ne álljanak ellen a szovjet előrenyomulásnak, s ne üljenek fel semmilyen provokációnak. Ehhez jön még az is, hogy november 3-án a KGB Tökölön tőrbe csalta, s letartóztatta a legfelsőbb magyar katonai vezetést.
Másnap hajnalban összesen tizenhét szovjet, korszerűen felszerelt hadosztály lendült támadásba hatvanezer katonájával. A terveknek megfelelően körbefogták a fontosabb magyar vidéki katonai bázisokat, mindenekelőtt a repülőtereket, a nagyobb laktanyákat, majd el is foglalták ezeket. Horváth Miklós hadtörténész szerint volt, hogy minden felszólítás nélkül tüzet nyitottak a magyar katonákra. Ez történt Záhonyban is, ahol öt magyar katona meghalt, nyolc pedig megsebesült. Más források szerint a szovjetek Komáromban, Békéscsabán, Szombathelyen és Székesfehérváron is tüzet nyitottak magyar laktanyákra. Igen keményen jártak el ott, ahol az ellenállás bármiféle jelét tapasztalták, csak november 4-én hatvannégy magyar katonát végeztek ki. A BBC-s Nick Thorpe filmrendező '56-ról készült alkotásában több egykori szovjet katonát is megszólaltak, akik elmondták, hogy volt eset, amikor a parancsnokuk nem akart a harcban elfogott magyar felkelőkkel bíbelődni, félrevitette s a helyszínen kivégeztette őket.

Budapestet három irányból támadták meg az erre kijelölt szovjet csapatok. Nagyon sok értékes információt kaptak már előzőleg is a civilbe öltözött ÁVH-soktól, akik a támadás alkalmával beültek a szovjet harckocsikba is, hogy a tankokat a felkelők bázisai­hoz, gyülekezési pontjaihoz irányítsák. A harcban nemcsak nehézfegyvereket, de repülőgépeket is bevetettek, visszaemlékezések szerint bombázták például a felkelők Corvin közi állásait is. Összefüggő védelmi vonalak nem alakultak ki, a magyar fegyveresek elszigetelt gócokban küzdöttek. A Vörös Hadsereg nem számított ilyen kemény ellenállásra a fővárosban, vezetése feltétlenül hitt technikai-fegyverzeti fölényében, s elkövette azt a katonai hibát, hogy a harckocsijait és a páncélkocsijait gyalogsági támogatás nélkül küldte be a budapesti utcákba, ott jelentős veszteségei voltak. Még akkor is, ha a hadtörténészek szerint csak a T-34-es tankokat lehetett a híres Molotov-koktélokkal ártalmatlanná tenni, a jóval modernebb T-55-ösöket nem.

Budapesten a felkelők gócpontjai a túlerővel szemben is igyekeztek kitartani. A Corvin köziek, a Boráros tériek, a Thököly útiak, a Széna tériek és a Móricz Zsigmond körtér, valamint a kőbányai Éles sarok felkelői is szívósan harcoltak. Akárcsak az esztergomi honvéd tüzéralakulat, amely több mint egy napig állt ellen a szovjeteknek a főváros külső részén, a híres Juta-dombi összecsapásban. Legtovább Csepel és Újpest tartott ki. Csepelen a honvédek, nemzetőrök s a felkelők szervezett együttműködése sok fejtörést okozott a szovjeteknek. Efféle együttműködés alakult ki Dunapentelén is, ahol több forrás szerint is végül csak a légierővel tudták megtörni a magyar ellenállást a szovjetek. Ami a vidéket illeti, talán Veszprémben alakultak ki a leghevesebb összecsapások. Pécs határában egy nagyatádi honvéd alakulat foglalt védőállást. Egy visszaemlékező katona, Horváth Ferenc szerint fel is vették volna a harcot a felbukkanó szovjet oszloppal szemben, akik viszont azzal fenyegetőztek, ha lőni mernek a magyarok, harckocsiágyúikkal porrá zúzzák a várost. Iskolástól, óvodástól, kórházastól, mindenestől...

Katonai értelemben november végére törte meg a magyar ellenállást a Vörös Hadsereg. Bár lehet, hogy több helyütt akadt rá ellenpélda, de a szovjet katonák második világháborúból ismert zabrálása és erőszakoskodása ezúttal elmaradt. Egyesek valóban azt hitték a Dunát látva, hogy Szueznél vannak. Mások meg zavarodottan néztek körbe, mert egy-egy elfogott magyar szakmunkástanuló vagy egyetemista nem tűnt annak a kiköpött fasisztának, mint akiről a politikai tisztjeik beszéltek nekik a támadás előtt.

A szabadságharcot a szovjet agresszió leverte, az összecsapásokban 2500 felkelő halt meg, a Vörös Hadsereg vesztesége pedig 2260 katona volt. Főleg a budapesti polgárok reménykedtek abban a harcok alatt, hogy egyszer csak megjelenik a város felett az amerikai 82. légi szállítású hadosztály. Mert erről szóltak a hírek. De hiába kémlelték az eget.

A fegyverek elhallgattak, de a harc korántsem ért véget. Csak más dimenzióba helyeződött. A KGB máris vad hajszát kezdett a felkelők kézre kerítésére. Magyar hadtörténészek, akik Oroszországban jártak, arról számoltak be, hogy az ottani katonai levéltár illetékesei készségesek, már ha például az első világháború iratairól van szó. A magyar forradalom szovjet katonai iratait azonban továbbra is hét lakat alatt őrzik.

Hány magyart meggyilkoltak, utána is?! Mennyi családot tönkretett az új hatalom?!
A magyar főbűnös majd' 40 évig üldözhette a keresztényeket, papokat, papok családját, és sokan még ma is őt dicsőítik.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Emlékezés
  2017-11-02 18:34:12, csütörtök
 
  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Érdekességek
  2017-10-22 07:56:32, vasárnap
 
  10 veszélyessé vált dolog, ami régen teljesen természetes voltVolt idő, mikor a gyerekeket egy ablakon kilógatott ketrecben szellőztették, mikor a kismamáknak cigarettát írt fel az orvos, vagy emberi állatkerteket hoztak létre.


Ha azt gondolnád, hogy az emberek manapság szokatlan dolgokat csinálnak, csak nézd meg régebben milyen őrültségek voltak teljesen normálisak.

A Brightside összeszedett 10 dolgot, amire ma mindenki felkapja a fejét, de régen legálisak és kifejezetten átlagos tevékenységek voltak.

1. Kokain-terápia

100 évvel ezelőtt az emberek nem gondolták, hogy ez az anyag káros volna. Éppen ellenkezőleg, patikákban, vény nélkül kapható gyógyszer volt a köhögést és a fogfájás ellen. A kokaint gyermekek számára is ajánlották, és nyugtatóként használták. És csakúgy, mint bármely gyógyszert, ezt a szert is reklámozták.


2. Gyerekposta

Bár úgy hangzik, mintha egy vicc lenne, de a 20. század elején az amerikaiaknak lehetősége nyílt arra, hogy a postán keresztül küldjék el valahova gyermekeiket, ráadásul teljesen törvényesen. Körülbelül 15 centbe került egy ,,szabványméretű" gyermek feladása. A szülők minden bizonnyal ezzel próbáltak pénzt spórolni, mikor a gyerekeket a nagyszülőkhöz küldték nyaralni.


3. Kültéri babaketrecek

Az 1930-as években az ablakon kilógatott drótketrecek kifejezetten elterjedtek voltak a brit háztartásokban. Ezeknek a veszélyes szerkezeteknek köszönhetően a gyerekek friss levegőt szívhattak, míg az anyukák a háztartási teendőkkel foglalkoztak. Hihetetlenek tűnik, de ezeket a ketreceket akkoriban biztonságosnak tekintették.

4. Kerti remeték

A gazdag emberek gyakran furcsa szeszélyekkel rendelkeznek, de a múltban megszállottságukkal sokszor másoknak okoztak szenvedést. A 18. században népszerű volt egy személyes remete, aki a kertben élt. A remetéknek tilos volt megmosakodniuk, körmüket vagy hajukat levágniuk. Egy kézzel készített barlangban éltek és a tulajdonosok mindig büszkén mutogatták őket látogatóiknak.


5. Kérdéses orvosi beavatkozások

Nem is olyan régen, az orvosok még nem tudtak a fertőtlenítésről, és furcsa módszereket alkalmaztak a gyógyításra. Vérvétellel gyógyítottak majdnem minden betegséget, a dadogás ellenszerének a nyelv felvágását tekintették, a lobotómia és az áramütéses kezelés is elterjedtnek számított. Még az akkoriban legsikeresebbnek tartott orvosok is, mint például a képen látható Lewis Sayre sebész, sok halálos kimenetelű műveletet végeztek el.


6. Radioaktív játékok

Az 1950-es években a radioaktív sugárzást teljesen biztonságosnak tartották és az olyan játékok, mint a képen látható mini-laboratórium nagyon népszerűek voltak. A kísérleti készlet pedig kis mennyiségben valódi polóniumot és uránt tartalmazott.


7. Emberi állatkertekAz emberi állatkertek célja az Ázsiából és Afrikából származó emberek bemutatása volt Darwin elméletének ,,bizonyítékaként". Ez a szórakoztatási forma évekig létezett.

8. Pszichiátriák látogatása, mint szórakozási lehetőség

A pszichiátriai osztályok betegeit a múltban szörnyen kezelték, az alkalmazottak ritkán táplálták az embereket, bár a rokonok fizetették a betegek ellátását. De még ez sem volt elég a tulajdonosok számára. Kisvállalkozásokat hoztak létre: a látogatók egy összeg fejében megnézhették a betegeket, és még botokkal is megpiszkálhatták őket.


9. Testrészek gyűjtése

Csak az őrültek gyűjtenek emberi testrészeket trófeák gyanánt manapság, de ez régebben egy szokványos hobbi volt, amely nem váltott ki undort senkiből. A jó hírű urak saját otthonukban tanulmányozták a beszerzett testrészeket, és még a katonák is hazavitték ellenségük koponyáját. A képen egy amerikai tengerészgyalogos látható, aki a második világháború idején egy japán katona koponyáját vitte el magával.


10. Orvos által előírt dohányzás a terhesség alatt

A dohányzást ma már sokféle módon szabályozzák, 70 évvel ezelőtt azonban az amerikai orvosok a várandós anyáknak cigarettát írtak fel a székrekedés ellen. Így ha valaki világra hozta a gyermekét, szabadon rágyújthatott akár a kórházban is.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Barátnőm emlékére
  2017-08-29 18:41:01, kedd
 
 

Mozart: Requiem: Link

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarok
  2017-08-06 13:59:56, vasárnap
 
 
Az ősmagyarok kaukázusi szállásai

Mintegy hatvan évvel ezelőtt még a magyar történettudomány evidenciái közé tartozott, hogy a magyarság egy bizonyos időszakot a Kaukázus vidékén töltött. Az elmúlt mintegy hatvan évben a magyar történészek - mivel az nem esett egybe a marxista magyar őstörténet világával - élesen szembefordultak a magyarság kaukázusi kapcsolataival. Számunkra pedig igen fontosak a magyar nyelvre soha le nem fordított Prokopiosz (490-562?) és Agathiász (536-582) írásai, valamint Ménandrosz Protektor (VI. század) Historia című műve. Prokopiosz a Kaukázusban tartózkodó hunokról is ír. A Bíborbanszületett Konsztanín császár a magyarokról ezt írja: "A türkök - magyarok - hadserege két részre szakadt. Az egyik rész kelet felé, Perzsia vidékén telepedett le, a másik rész pedig nyugatra ment lakni... A magyarokat abban az időben nem türköknek mondták, hanem valamilyen okból szabartoi aszphaloi-nak (rendíthetetlen szavárdoknak) nevezték..." E leírásból az következik, hogy a magyarokat ekkor a kaukázusi alánok mellett lakó szavárdnak - szabírnak - nevezték, másodszor pedig az, hogy magyarok ekkori szálláshelye nem az Urál vidékén hanem a Fekete-tengerbe ömlő Kubán folyótól délre, a Kaukázus vidékén volt. A magyarok őseinek a Kaukázusban maradt részeit nevezik szavárd magyaroknak.

Prokopiosz, Agathiász és Jordánész szerint a szabírok hun származéknak nevezték magukat és javarészt "magyarul" beszéltek. A Victoris Krónika a szabírokat egyszerűen ungrinak nevezi. Al Bakri arab utazónál pedig ezt olvassuk: "A magyarok a besenyők országa és az eszkil bolgárok között laknak. Másik határuknál, amely eléri a pusztát egy hegy van, ez a hegy alatt a tengerparton egy nép van, amelyek ugunnak neveznek. Keresztények és mohamedánok országával határosak, amely Tiflisz (Tbiliszi) országhoz tartozik. Itt kezdődik az örmények földje." Mindezen leírásokból az következik, hogy "a magyarok ősei nem Szibériából, az Urál és a Volga vidékéről költözött "le" Etelközbe, hanem a Kaukázusból dél felől nyomultak észak és északkelet felé. Az ősmagyarság tehát két nagy csoportból jött létre: a magyarul beszélő szabír-hunból és a törökül beszélő onogur-türkből" (Bakay Kornél 1996). Ebből is nyilvánvaló, hogy nem szabad a török eredetű magyar szót "jövevényszónak" tekinteni, mert azok ősi szókincsünk jelentős része. Ezek után érthető a Bíborbanszületett Konsztanínnak azon megjegyzése, hogy "a kazároktól elmenekült kabarok megtanították a magyarokat (türköket) a kazárok török nyelvére is, és mostanáig használják ezt a nyelvet, de tudják a magyarok másik nyelvét is." A Kaukázusban őseink a magas kultúrájú grúz és örmény államok közé beszorítva éltek; tartózkodásukról a Kaukázusban levő Magyar (Madzsar) város és a magyar helységnevek (Kasza-út, Kicsi Madjari, Kis Malka, Csík stb.) és a magyar nevek (Szombati, Zicsi, Miklósi, Thurzó stb.) tanúskodnak. A magyarok Kaukázus-vidéki tartózkodási helyét Viterbói Gottfried (1185) Ungaria Antiqua-nak Beauvais-i Vince pedig a XIII. században Pannonia Maiornak nevezte. Mivel e területen őseinknek nem volt terjeszkedési lehetősége innen Magna Hungariába vonultak.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Július
  2017-07-31 19:22:07, hétfő
 
  Kedves látogatóim!

A "nagy érdeklődésre" való tekintettel augusztusban is jövök! :D

Ebben a hónapban 97 bejegyzésem volt, köztük nagy magyar festők élete, művei,

Munkácsy, Lotz Károly, Benczúr Gyula, Székely Bertalan, Than Mór.

Csodálatos magyar hímzések

Komolyzene: Schumann, Liszt, Erkel: Bánk-bán, Mozart, Brahms.

Rengeteg humor, okosságok képeken, köszönések képeken.

19.18-kor a mai napi látogatók száma: 145, e hét: 416, e hónap: 5964.

Köszönöm szépen azoknak akik betévedtek, talán augusztusban is benéztek!


Mottóm: Minél jobban ismerem az embereket, annál jobban szeretem az állatokat!


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kapolcs, Művészetek Völgye 2017
  2017-07-29 18:42:43, szombat
 
  Szülőfalumban Kapolcson a Művészetek Völgyében jártam. Nem tökéletesek a fotók, de semmit nem láttam a telefonon, annyira tükröződött. Azért így is látszik mennyi szépség van ott. A sok kerámia, kézműves ékszerek, a hangulat pedig egészen különleges.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kapolcs, Művészetek Völgye 2017
  2017-07-27 18:27:52, csütörtök
 
 
Művészi igényű díszkivilágítás. Fényfestők Kapolcson. Káprázatos színekben pompázik éjszakánként az evangélikus templom

A 27. Művészetek Völgye egyik leglátványosabb attrakciójával egy székesfehérvári fényfestő csapat, a Fényszóró Visual szolgál; sötétedés után gyönyörű színekben pompázik az evangélikus templom, szebbnél szebb minták rajzolódnak ki az 1818-ban épült későbarokk stílusú egyházi épületen.

A templom műemléki védelem alatt áll, a Kossuth és a Jókai utca sarkán található, elhelyezkedése folytán a kapolcsi sokadalom központjának tekinthető.

Teljes sötétedés után, fél tíztől vetítik a részletgazdag grafikákat az épületre, hétköznaponként éjjel egyig, hétvégén pedig hajnali két óráig látható alkalmi pompájában a templom. Gévai Bálint, a fehérvári csapat egyik fényfestője az Életszépítők Magazinnak elmondta: az üveglapokra üvegfestés-technikával felvitt képeket a Fényszórók csapat készítette, mindegyik kézzel készült. A grafikák között találhatók hagyományos, templomüvegre hajazó rajzok, Vasarely jellegű op-art motívumok, csillagászati témájú képek és különféle nonfiguratív alakzatok is.

A képeket a templom közelében elhelyezett írásvetítőkről vetítik a homlokzatra, minden este más minta vetül a templomra.

A Fényszóró Visual csapata nem először képviselteti magát a Művészetek Völgyében, tavaly Taliándörögdön már jelen voltak hasonló attrakcióval, Kapolcson először mutatkoztak be.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Köszönöm, hogy benéztél!
  2017-07-11 20:16:40, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 62 
2019.01 2019. Február 2019.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 717 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 23
  • e Hét: 150
  • e Hónap: 2181
  • e Év: 6284
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.