Belépés
wilberus.blog.xfree.hu
Ami egy adott pillanatban történik veled, az azért van, mert a fejlődésed érdekében, éppen akkor, arra van szükséged. Csízi Imre
1949.09.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Spirituális Tudomány
  2007-10-23 10:16:33, kedd
 
 
I. Spirituális Tudományok Klub


Soron kívül látogass IDE:

A jövő nemzedékének üzenete: Link


Röviden a klubról.

Ez a kezdeményezés, egy nagyon komoly ,,játék" (kísérlet) elindítása, a valós élet színpadán. Az elméleti programot az alábbiak írták. Könyveikben elolvashatók:

1. Ken Wilber Link: A Működő Szellem rövid története. Link
Röviden a témáról:
Az integrál elmélet és pszichológia az elmúlt húsz évben kialakult, Amerika élvonalbeli intellektuális köreiből származó irányzat, mely mára nemzetközi szakmai mozgalommá vált. Lényege, hogy tudományos alapokon képes összekapcsolni a társadalom jobbítását célzó megközelítéseket, úgy mint a politikát, ökológiát, lélektant, orvostudományt, továbbá a modern, tudományos és a hagyományos spirituális bölcseleti rendszerek megközelítéseit.
Kerüli a felszínes, szakmai szinvonalat nélkülöző megközelítéseket, támogatja a kidolgozott módszerek és rendszerek integrációját.
Az első olyan világfilozófia, mely a tudomány igényszintjén képes egységet és megbékélést teremteni azok számára, akikben ez az igény megvan.

EGY ÚJVILÁG FILOZÓFIÁJA Link


2. Ugrin Emese-Varga Csaba: Új demokrácia és államelmélet.

(Egy részlet a könyvből -87. oldal-: Az e-demokrácia a következő évtizedben jelentős ösztönzést és támogatást adhat, hogy gyakorlatilag minden állampolgár virtuális képviselő lehessen.)

3. Stratégiakutató, Metaelmélet: Link
Kivonat a honlapról:
László András: Spirituális gazda(g)ság
A következő provokatív alapkérdésből indultam ki: miként lehetséges az, hogy az ember egy olyan tevékenységi s termelési rendszert, gazdaságot alkotott, amelyben saját maga voltaképpen nem is számít már? A tanulmány megvilágítja a gazdaság világképét/világképeit, majd történelmi villámáttekintésben leleplezi a gazdaság tévedéseit, mítoszait, voltaképpen a hiányos gazdaságtudományi előfeltételezéseket. Ezt követően újszerű (fenntartható) gazdasági irányzatokra derít fényt, majd végezetül egy olyan spirituális gazda(g)ságot vázol fel, amely nemcsak spirituális tudatváltást feltételez, hanem teljesen újjáértelmezi a gazdaság alapelveit s egész életvitelünket is, új alapokra helyezi.

Fent említettek partnerek a további munkánkban.

Ez a klub nem úgy növekszik, hogy mindenkit személyesen ismerünk.
Egy konkrét célunk, illetve annak megvalósítására egy stratégiánk van.

Első ,,felvonás": HÁLÓZATÉPÍTÉS

Fenti elméleti írások nagyon fontosak, azonban a lényeg, a gyakorlat. Tehát az, hogy az élet visszaigazolja-e az elméletet.
Amit mi szeretnénk az ,,asztalra tenni", az csupán az ott leírtaknak -és saját magunknak is-, egy gyakorlati hitelesítő programja. Ha igazak azok a spirituális és tudományos írások és tanítások, amelyek most már döbbenetes mennyiségben jelennek meg a könyvpiacon és az Interneten, illetve tanítanak különböző intézményekben, akkor a ,,vállalkozásunk" sikerrel kell, hogy záruljon.

A klubba csatlakozóknak semmilyen kötelezettségük nincs és nem is lesz. Azonban alkalmuk adódik a "nagy játék"-ban való részvételre -lehetőségeik, illetve képességeik szerint-.
A rövid lényeg: azt szeretnénk elérni, hogy az egészséges lelkű értelmes, tenni akaró, alkotó emberek kerülhessenek többségi döntési pozícióba.
Ez a klub nem kíván semmilyen bejegyzett szervezet lenni. Ez a klub csupán egy hálózatnak, egyik csomópontja.Mivel ez csak egy hálózat, így nincsenek kinevezett vezetők és rangok sem. Ez a hálózat akkor lesz működőképes, ha megmarad hálózatnak és kapcsolatrendszerében, nem gubancoljuk össze. Ezért településenként (Budapesten kerületekként), szükség van ,,csomópontok" kiépítésére. (Ez folyik most Szigetszentmiklóson).

Továbbiakban kérjük, hogy a hálózat megerősödése érdekében, ismerősei figyelmét is szíveskedjen felhívni erre a közösségre, esetleg kérjen számukra iwiw meghívót, ha még nem tagja az iwiw-nek.
A közös cél megvalósulásához, csupán a jelenlétével és tevékenységünk, üzeneteink, figyelemmel kísérésével, minden klubtag hozzájárul.

Második felvonás:

Ez év január 11-én elkezdtük a hálózatunk egy másik ágának építését, Szigetszentmiklóson. Neve: Családképviselők Szigetszentmiklósi Közössége. Az iwiw-en megtalálható. (A külső objektív oldal).
Ebben a hálózatban a családok és települések, illetve képviselőik, mint önálló, döntésükben szabad, független csomópontok (szervezetek) szerepelnek.

Az így kialakult két közösség közül, az egyik a belső spirituális-kulturális, a másik a külső tudományos-társadalmi oldal. A kettő között az a lényegi különbség, hogy a spirituális belső oldal az, ami működtet, a tudományos külső oldal az, ami működik. Másképpen kifejezve, az előző a szubjektív, az utóbbi az objektív oldal.
Az új kezdeményezés jelentős pozitív fogadtatásra talált. (jelenleg 60% feletti).
Egy ugyan ilyen közösséget -a saját településén- egy arra alkalmas hiteles ember elkezdhet építeni, akinek szívesen segítünk, ha kapcsolatba lép velünk.
Lásd a weblapot: Link).

A spirituális klub ( belső-szubjektív) oldala:

A klubhoz az iwiw-en keresztül lehet kapcsolódni .
Itt az iwiw bejelentkezésed, ha iwiw tag vagy: Link
Jelölj be ismerősnek az adatlapomon, ha érdekelnek új hasznos információk.

A klub egyik feladata, hogy megkíséreljen eddig még nem tisztázott fogalmakról olyan fogalom-meghatározást adni, hogy az a hivatalos objektív tudományok (természet és társadalomtudományok) számára is elfogadható legyen úgy, hogy ezeket a spirituális tanításokkal összhangba hozza, integrálja.

A Spirituális Tudomány célja:

1/. Az egyes ember és ezen keresztül az emberi társadalom tudati fejlesztése, a jelenlegi nevelés, objektív világkép felé kibillent egyensúlyának, a spirituális nevelés segítségével történő helyreállítása.

(,,Minden társadalomnak van egy súlypontja, amely köré az adott kultúra erkölcstana, normái, szabályai és legfontosabb intézményei szerveződnek, és ez a súlypont biztosítja az adott társadalom alapvető kulturális összetartó erejét és a társadalmi integráció alapját.
Ez a kulturális súlypont úgy hat az egyén fejlődésére, mint egy mágnes. Az átlagszint alattiakat felfelé vonzza, az átlag fölöttieket lefelé."
Idézet, Ken Wilber: A Működő Szellem rövid története 148. oldal. Magasabb fejlődési szintek fejezetből)

2./ Az objektív tudományos és a szubjektív spirituális világkép közötti összhang harmonizálása, az emberi Tudat és Élet, minőségi fejlesztése.

3/. A természet törvényeinek figyelembevételével, a természeti és az emberi társadalmi törvények összehangolása, a természettudományok és a társadalomtudományok integrálása által.


A Spirituális Tudomány helye és szerepe a társadalmi fejlődésben:


Természettud Spirituális Tud Társadalomtud.]A fentiekben vázoltak alapján, várjuk e-mail-en azok jelentkezését, akik aktívan is szeretnének részt venni, egy már létező, de alakítható program megvalósításában, mely saját maguk és családjuk életminőségének pozitív változását eredményezi.
Csízi Imre Jenő

II. Spiritualitás és Fizika.


A Transzcendentális Meditáció gyakorlásával kifejlődő magasabb tudatállapotok és tudományos modellezésük.

Tudomány és tudat? Spiritualitás és fizika? Hogyan egyeztethetők össze e látszólag egymástól teljesen eltérő fogalmak? Lehetséges, hogy az eddig ismert tudatállapotok, melyeket nap mint nap megélünk - éber, álom és mélyalvás - az ember által elérhető és megélhető tudatállapotok közül a legfelszínesebbek, s további fejlődésre van lehetőség? S, ha igen, akkor mi módon zajlik le ez a fejlődés, s mi biztosítja, hogy valós tapasztalatokat élünk át, nem csak képzelődünk? Miként támasztja alá a tudományos mérés a tapasztalatok valódiságát? A megélt tudattapasztalatok hogyan modellezhetők a Világegyetem jelenségeivel? Ezekre és még sok más kérdésre ad választ Dienes István: A Transzcendentális Meditáció gyakorlásával kifejlődő magasabb tudatállapotok és tudományos modellezésük című füzete, mely a most útjára induló Maharishi Védikus Tudománya füzetsorozat első része.
Az írás különlegessége, hogy egyszerre szól a tudatkutatásról, mely bár világszerte több évtizedes múltra tekint vissza, Magyarországon keveset hallani róla, és a modern fizika legújabb felfedezéseiről, hogy párhuzamba állítva e kettőt valami teljesen új dimenziót nyisson meg a gondolkodó olvasó előtt. Közel hozza az eddig iskolában tanult, s inkább rettegett fizika tudományát és ráeszméltet, hogy valójában mi is a fizikai világegyetem része vagyunk, s éppen úgy működünk, mint maga a Világegyetem.
Ez már nem csupán ismeretterjesztés, de tudatformálás, gondolkodtatás. A füzet Magyarországon elsőként ad számot a TM technikát gyakorlók személyes, magasabb tudatállapotokat leíró tapasztalatairól. A tapasztalatok ösztönzőek, s a körülöttünk táguló világ valós megismerésére sarkallnak, hogy a kapott életlehetőséggel élve életünket a határtalan teljességében oldjuk fel.

A füzet megrendelhető itt: istvan.dienes@metaelmelet.hu

Link

Link


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2019.01 2019. Február 2019.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 3 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 0
  • e Hónap: 8
  • e Év: 18
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.