Belépés
gyongy66.blog.xfree.hu
"Beszélj figyelmesen! Vetélytársaiddal óvatosságból, a többiekkel illemtudásból. Kimondani mindig ráérsz egy szót, de visszavonni nem. /Baltasar Gracian/ G-né Margit
1966.07.23
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
A halott virágok, hogyha újra
  2009-05-11 08:49:21, hétfő
 
 
Akkor


A halott virágok, hogyha újra nyílnak,

Ha a sovány felhők igazgyöngyöt sírnak,

Ha a sebes folyók visszafelé futnak,

Ha már vége szakad minden egyes útnak,

Ha a sötét éjben látom, a Nap ragyog,

Ha önmagam nézve, nem tudom, ki vagyok,

Akkor gondolok rád! Akkor jutsz eszembe!

Mert így vagy általam, végleg eltemetve!

/Margot/ 
 
1 komment , kategória:  Belső kör  
Legszenvedélyesebb játék
  2009-05-10 15:31:17, vasárnap
 
 
"Arra vágyom, hogy a szemembe nézzen, s azt mondja: ,,Tölts velem egy éjszakát - azzal a feltétellel, hogy minden úgy történik majd, ahogyan én akarom." Erre én a szemébe néznék, elmosolyodnék, s azt mondanám: ,,Rendben."

[...]

Kaján vigyorral az arcán körbevezet. Én visszamosolygok rá. Aztán megkérdezem: ,,Nos?" Ezzel elkezdődik a játék. Életem legvágyottabb, legszebb, legszerelmesebb és legszenvedélyesebb játéka. Bármit mond, bármit is kér, én megteszem. Ez az Ő éjszakája. És az enyém. Vele.

[...]

Megkér, táncoljak neki. Én megteszem. A zene lágy dallamára ringatom csípőm. Hol közeledek felé, hol távolodom - csábosan játszom vele. Ő gyönyörködik bennem. Pofátlanul legelteti rajtam a szemét. Mikor a dal véget ér, magához int. Odalépek hozzá. Arra kér, térdeljek le elé. Megteszem. Közben megállás nélkül egymás szemébe nézünk. Le kell vennem a fölsőmet. ,,Gyönyörű vagy" - mondja - s átölelvén megcsókol. Ez az első csókunk. Finom, gyengéd, szenvedélyes, izgató. Közben a tarkóját simogatom, ő egyik kezét a hátamon tartja, másikkal a melleimet simogatja. Élvezi finom bőrömet, feszes mellbimbóimat. Felállít, s lehúzza szoknyámat, apró tangámat. Szenvedélyesen simogat. És megkér, most én vetkőztessem le őt, s kényeztessem."" 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Tudok egy varázsszót,
  2009-05-01 23:26:49, péntek
 
 
Anyu


Tudok egy varázsszót,
ha én azt kimondom,
egyszerre elmúlik
minden bajom, gondom.

Ha kávé keserű,
ha mártás savanyú,
csak egy szót kiáltok,
csak annyit, hogy: anyu!

Mindjárt porcukor hull
kávéba, mártásba,
csak egy szóba került,
csak egy kiáltásba.

Keserűből édes,
rosszból csuda jó lesz,
sírásból mosolygás,
olyan csuda-szó ez.

"Anyu, anyu! Anyu!"
hangzik este-reggel,
jaj de sok baj is van
ilyen kis gyerekkel.

"Anyu! Anyu! Anyu!"
most is kiabálom.
Most semmi baj nincsen,
mégis meg nem állom.

Csak látni akarlak,
anyu, fényes csillag;
látni, ahogy jössz, jössz,
mindig jössz, ha hívlak.

Látni sietséged,
angyal szelídséged,
odabújni hozzád,
megölelni téged.

(Nadányi Zoltán)
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Hiányzik tested bizsergése
  2009-05-01 14:42:17, péntek
 
 
Hiányzik tested bizsergése
Bennem él annak az érzése.
Érzem forró vagy, ver a szíved,
Milyen jó érzés el se hiszed.
Szerelem lángja fűti lelkem
Érzem, hogy hozzád ér a kezem.
A világ minden kincse mi van
Az érzésemben mind benne van.
A mennybe hol minden szép lehet
Nézni téged, fogni a kezed
Felülmúlja minden álmomat,
Benne érzem minden vágyamat.
A bizsergő tested érzete,
A boldogság legszebb éneke.
Dalol bennem a lélek, a vágy
Így gondolok mindig csak te rád. 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Nyitott kézzel szeretni...
  2009-04-30 17:55:43, csütörtök
 
 
Ruth Sanford: Nyitott kézzel szeretni...


"Én úgy mondom, nyitott kézzel szeretni. Ez egy olyan tapasztalat, ami lassan ért meg bennem, a fájdalom tüzében és a türelem vizében kovácsolódva. Azt tapasztalom, hogy muszáj felszabadítanom azt akit szeretek, mivel ha rákulcsolódok, rácsimpaszkodok, vagy megpróbálom irányítani, azt veszítem el, amit megtartani próbálok.

Ha én megpróbálok megváltoztatni valakit, , mivel úgy érzem, én tudom milyennek kéne lennie, akkor egy nagyon értékes jogától fosztom meg. A jogtól, hogy felelősséget vállaljon saját életéért, választásaiért, létformájáért. Valahányszor ráerőltetem a kívánságomat, vagy akaratomat, vagy megpróbálok hatalmat gyakorolni fölötte, megfosztom a fejlődés, érés teljes lehetőségétől.

A birtoklási vágyammal korlátozom és keresztezem, és teljesen mindegy, mennyire jó szándékkal. Korlátozni és sérteni tudok a legkedvesebb óvó cselekedetemmel, és védésem. Együtt fogok veled érezni, ha sírsz, de nem foglak arra kérni, hogy ne sírj. Törődni fogok a szükségleteiddel, támogatni foglak, de nem tartalak vissza, amikor egyedül tudsz menni. Mindig készen fogok állni, hogy veled legyek a bánatodban, magányodban, de nem fogom elvenni tőled. Igyekezni fogok, hogy figyeljek szavaidra,azok jelentésére, de nem ígérem, hogy mindig egyet fogok veled érteni. Néha dühös leszel és akkor olyan nyíltan meg fogom neked mondani, hogy ne kelljen a különbzőségünk miatt elutasítást, vagy elidegenedést éreznem.

Nem tudok mindig veled lenni, nem hallom meg mindig, amit mondasz, mert van amikor magamra kell figyeljek, magammal kell törődjek, és ilyenkor is olyan őszinte leszek veled, amennyire tudok.

Tanulom, hogy ki tudjam ezt fejezni azoknak akiket szeretek, akikkel törődök, akár szavakkal, akár azzal ahogyan léteznek másokkal és magammal. És ezt úgy hívom, hogy nyitott kézzel szeretni..." 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Milyen a jól szerető nő?
  2009-04-26 17:10:24, vasárnap
 
 
Milyen a jól szerető nő?


Elvileg erről a témáról mindent kellene tudnom, hiszen csak a saját elvárásaimat kellene leírnom, és kész, de közel sem ennyire egyszerű a válasz. Az élet és az emberek színesek, így az elvárások is. Arra kellene figyelni, hogy egymás kölcsönös érintése, ne csak a szexualitással legyen kapcsolatos. Ha hiányzik az érintés, az érintésekből a melegség, akkor üresnek érzed az életed, elégedetlen leszel: �valami� hiányozni fog. Az érzéki érintések a testi és lelki kapcsolat egészséges működéséhez épp annyira szükségesek, mint a szexulitás.

Amikor megélem a nőt magamban minden görcsölés, küszködés aggódás helyett jól érzem magam a bőrömben, belőlem születik meg a tavasz.

A nő ha nem ostoba, szexis férfias érzelmk és gondolatok hatására, végtelen lehetőségek szökkenti szárba a gyönyört. Ahogy megéli az érzékiséget, az egész világ ragyog és együtt nevet veletek a szeretjezésben. A szeretkezés művészet, több az ösztönös szexualitásnál.
A nő a teremtés lágyságában, odaadásában megnyilvánuló, végtelen erő. Az igazi nő maga a határtalan lehetőség és folyamatos változás csodája, öröme, boldogsága. Csak akkor érezheti teljesnek a szeretkezést, ha a csúcsra jutáskor a felszabadult energia, végigszalad a gerinceteken
.
A Nő az Univerzum egyik legragyogóbb ékszere. Egyedülállóan csodálatos teremtmény, határtalan, odaadó lény, a lágyságában és befogadásában megnyilvánuló teremtő ereje végtelen és újabb szeretkezésre kell, hogy ösztönözzön. 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Férfi szemmel a szeretkezésről
  2009-04-26 16:59:35, vasárnap
 
 
"Férfi szemmel a szeretkezésről "


...Szeretkezésnél a lélek melege a legfontosabb, mert nélküle a szerelmeskedés keféléssé silányul, legyenek a felek bármennyire is profik, vagy amatőrök. Megpróbálom beszűkült férfi agyammal a "ki a jó szerető" gondolatot tovább boncolgatni, csak azt írva, amit én gondolok, más nevében nem beszélhetek.

A férfi talán akkor jó szerető, ha a kedvese annak tartja. Ez lenne a legegyszerűbb válasz, de sokkal több van benne, mint az első olvasatra látszik. Ne én ítéljem meg a teljesítményemet, mert abban ott rejlik a mentségek és kibúvók keresése, a hibás önértékelés. De mit is kellene nyújtanunk egy nőnek, hogy jó szeretőnek tartson bennünket?
1. Semmi kapkodás, mindennek meg kell adni a módját! A legtöbb nő kifejezetten útálja, ha "ledarálják". Mi, férfiak hamar elfelejtjük, hogy a nőnek fontosabb az, ami előtte és utána történik, maga az aktus csak hab a tortán. Valjuk be, hogy mi is szeretjük a kényeztetést. Megalázó lehet egy nőnek, ha valaki előjáték nélkül vág bele, illetve csak azt hiszi, hogy amit csinál, az az előjáték. Attól, hogy ő felizgult, még lehet, hogy a partnere csak az út elején jár. A kellő figyelem hiány iszonyú károkat tud okozni egy kapcsolatban. Gyakran olyan benyomása van az embernek, hogy a férfi gyorsan túl akar esni az egészen. Két simítás a csiklón, és már szuszakolja is be a száraz hüvelybe merevedésétt... Nem hinném, hogy a nők többsége ettől elalél azonnal.

2. A 60 perces szeretkezés nem azt jelenti, hogy ennyi időn keresztül kell csúcson lenni. Ebből legyen 20 perc kölcsönös előjáték, 20 perc aktus, és 20 perc utójáték. Természetesen az időarányok jobbra-balra eltolódhatnak, ez vérmérséklet kérdése. A kellően fel nem izgult nőt nagyon nehéz a csúcsra röpíteni, inkább kudarcnak, kellemetlen közjátéknak éli meg a szexuális együttlétet, mint szárnyalásnak, még ha nem is teszi szóvá. A megfelelő időben elsuttogott szó, a becéző kéz és nyelv csodákra képes, sokkal inkább vonzónak találja egy nő, mint a kisportolt testet (ami persze nem hátrány), vagy a 22 cn-es hímtagot.

3. Figyelj a nő minden rezdülésére, nem te vagy a fontos, hanem ő! Ha neki nem jó, akkor neked sem lehet az! Nem lehet mentség az, hogy majd a második lesz az igazi, mert lehet, hogy ezt szeretné igazinak. Mindig legyen jó, a simogató szeretet a bónusz! Ha mindent megteszel annak érdekében, hogy villámok cikázzanak, és az ég összeszakadjon a földdel, hogy a végén azt mondja: ez észvesztő volt, akkor ennek garantáltan a dupláját kapod vissza, és a jó szerető szerepében páváskodhatsz a következő szeretkezésig.

4. Mindent el lehet rontani azzal, ha még ki sem csusszantál, és már nyúlsz a cigarettáért, vagy a pohárért... A be/lefordulokésmáralszomis-ról már nem is beszélve. Illúziórombolás felső fokon! . Szavak nélkül, testbeszéddel köszönd meg azt az élményt, amit közösen éltetek át, amit kaptál! Hálás lesz érte, és bizonyára jó szeretőnek fog tartani apróbb hibáid és hiányosságaid ellenére is. Nem a férfiasságod mérete az elsődleges, hanem az, hogy kemény-e és ki van mögötte!" 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Az emberi lélek valami olyan t
  2009-04-26 16:56:33, vasárnap
 
 

Volt egyszer egy ember, aki szépnek látta a világot, akinek nem voltak ellenségei és aki azt hitte, hogy megelégedett.
De volt három barátja.

Az egyik minden nap arról beszélt neki, hogy mi csúnyát látott a világban. A másik folytonosan fogadkozott, hogy megvédi az ellenségek ellen. A harmadik azt vitatta, hogy csak a gonosz ember megelégedett egy ilyen bűnös társadalmi rendszerben.
Addig, amíg az ember elhitte mindezt és felakasztotta magát az erdőben egy fára. A három barát pedig összeült búsulni a fa alá és azt mondták:

Szegény meghalt ugyan, de fontos, hogy mi hűséges barátai voltunk.
Valahányszor a barátságról gondolkozol, jusson eszedbe ez a kis történet. És gondolj a következőkre:

1. A barátság nem azt jelenti, hogy jogod van beavatkozni embertársad belső életébe.
2. A barátság nem hatalmaz föl arra, hogy tapintatlan és neveletlen légy.
3. A barátság nem azt jelenti, hogy valaki korlátlanul önzéseink rendelkezésére áll.
4. A barátság nem jogcím arra, hogy jellemhibáinkat feltétlenül és kötelességszerűen megbocsássák.
5. A barátság nem arra való, hogy valakit meggyőzzünk a magunk álláspontjának igazságáról, mindössze arra alkalmas csupán, hogy mások álláspontjait megértsük.
6. A barátság nem kér, nem követel, de nem is ismer áldozatokat.
7. A barátság oka nem lehet sem a véletlen, sem az egymásrautaltság. Még kevésbé azonos világnézeti beállítottság, vagy politikai célkitűzés. A barátság oka egyedül a barátság maga.

Az emberi lélek valami olyan titka ez, mint a zenének a hangok harmóniája. Nem azonosak, de kiegészítik egymást. Az igazi barátság olyan az emberi világ diszharmóniájában, mint egy finom, halk akkord.

(Wass Albert) 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Hogyan ismerhetjük fel ikerlel
  2009-04-04 12:47:18, szombat
 
 
Hogyan ismerhetjük fel ikerlelkünket első pillantásra?

Mit jelent a lelkitársi kapcsolat?
A következő tippek segítenek, hogy meghalljuk, mikor sugallja a lelkünk, olykor egónk ellenére, hogy Ő az igazi!

1. Ne partnerünk hibáira fókuszáljunk, hanem vegyük észre, miként szembesít saját gyarlóságainkkal a kapcsolat!

2. Tanuljunk meg belső hangunkra is hallgatni, és engedjük, hogy a szív dolgaiban ő hozzon döntéseket az eszünk helyett.

3. Ne féljünk szembenézni az igazsággal, még akkor is, ha az zavarba ejtő vagy kiábrándító a számunkra.

4. Engedjük el a hála és szeretet érzésével szívünkben azokat a kapcsolatokat, amelyek nem kielégítőek a számunkra.

5. Fogadjuk el, hogy van bennünk egy belső, mély bölcsesség, amely tudja, ki a számunkra megfelelő társ, és lehet, olyan útra terel bennünket, amelyet korábban észre sem vettünk.

6. Ismerjük fel hibáinkat és gyengeségeinket, és ne késlekedjünk változtatni rajtuk.

7. Ne törjünk le, ha korábban már kerestük az igaz szerelmet, de hiába.

8. Előfordulhat, hogy ikerlelkünk elsőre nem is mondható az esetünknek, talán nem úgy néz ki, mint kamaszkorunkban megálmodott ideálunk.

9. Adjuk meg a lehetőséget párunknak, hogy bizonyíthasson, a lehetőséget kettőnknek, hogy kibontakozhassunk. De ha magányosnak, boldogtalannak érezzük magunkat mellette, engedjük el.

10. Az igaz szerelem sosem vak. Igazi, ha tisztában vagyunk a másik hibáival, mégis szeretjük, és ez tesz bennünket boldoggá, ez hoz nyugalmat, harmóniát és teljességet életünkbe.

11. Lazítsunk! Ha itt az ideje, úgy is találkozunk lelki társunkkal.

12. A magány nem egyenlő az egyedülléttel: ne rohanjunk egyik kapcsolatból a másikba. Adjunk időt magunknak. Ismerjük meg önmagunkat.

+1 Ha eljutottunk arra a pontra az életünkben, hogy saját boldogságunknál jobban foglalkoztat bennünket a másoké, készen állunk ikerlelkünk fogadására. Ilyenkor belső erőink egyensúlyba kerülnek.

Ez a harmónia hoz aztán boldogságot életünkbe. 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Hogyan keresse meg ikerlelkét?
  2009-04-04 12:27:50, szombat
 
  Hogyan keresse meg ikerlelkét?


A magától értetődő kapcsolat, tele szeretettel és bizalommal. Amikor az ember úgy érzi, végre szíve-lelke hazaért. Ön is erre vágyik? Akkor minden bizonnyal az ikerlelkét kutatja.
Egy kiegyensúlyozott kapcsolatban a felek kiegészítik egymást, dolgoznak az összhangon, kompromisszumokkal egymáshoz egyeztetik személyiségüket. Azonban ha igazi lelki társra lelünk, kapcsolatunk alapja az azonosság érzete: ugyanaz a látásmód, ugyanolyan célok és érzések vezetnek bennünket.

Ki az én ikerlelkem?
Az ikerlelkek nem húzzák-vonják egymást ellenkező irányba, egy emberként törtetnek előre. Ha megtaláljuk ikerlelkünket, úgy érezhetjük, mintha a kapcsolatban minden gyorsabban történne: az érzelmi kötődés kialakulása, a megélt élmények intenzitása az ilyen jellegű szerelmi kötődésnél sokkal gyorsabb, mint egy hétköznapi kapcsolatnál.
Első pillanattól azt érezzük, oka volt annak, hogy megismertük a másikat. Egy ikerpár képes önmagáért szeretni a másikat. Mivel érzelmileg és lelkileg azonosak, mindig látják, mi a jó a másiknak, és segíteni is szeretnék őt lelki fejlődésében. Céljuk mind a fizikális életben, mind lelkileg azonos, nem érzik az önfeladás, önfeláldozás terhét sem.
Úgy, ahogy vagy...

Az ikerlelkek találkozása valami spirituális élménnyel párosul. Ha lelki társunk jön velünk szemben, úgy érezhetjük, teljesen felesleges megjátszanunk önmagunkat. A megfelelni vágyással kapcsolatos félelmünk elszáll, nem félünk önmagunk lenni, könnyen át tudjuk lépni a lelki gátakat. Az ikerkapcsolat kulcsszava: a feltétel nélküli szeretet. Ha párunk is úgy érzi, bennünk önmagára talált, nagy a valószínűsége, hogy lelki ikrek találkozásáról van szó.
Mivel az ikerlelkek szerelme nem elsöprő és szenvedélyes, sokkal inkább lelki közelségre, mint testi egyesülésre vágynak. Ha mindketten készen állnak, a fizikai lét semmilyen akadálya nem állhat az útjukba. Az is előfordul, ha a lelki társak valami miatt nem lehetnek egymáséi, kapcsolatuk következő életükben teljesül be.

Lelki társunkkal az érdeklődési területünk is azonos. Kutatások bizonyítják, hogy gyakran az ikerpárok írása is rendkívül hasonló. A lelki társak gondolatvilága és testfelépítése sem sokban különbözik, hasonlóan öltözködnek, és humorérzékük is egy szinten van.
Ikrek és rokonok
Az embernek ikerlélek társa csak egy van, ám a rokonlelkek kötődése is legalább olyan erős. Ezeket a kapcsolatokat a mély és őszinte barátság jellemzi, ellentétben a lelkitársi kapcsolattal, amely a párkapcsolat szintjén teljesül ki.
(nana.hu) 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 2090 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 22
  • e Hét: 64
  • e Hónap: 280
  • e Év: 44192
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.