Belépés
korosigaborne.blog.xfree.hu
A szeretet az, mikor megosztod magad másokkal! Az Isten nem lehet ott mindenütt, ezért megteremtette a nagymamát. Kőrösi Gáborne Margó
1948.08.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
Mosolyok!
  2012-05-30 13:30:16, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Isten Fia fénykép
  2012-05-29 19:04:16, kedd
 
 Drága jó Istenem,
segítsd tiszta lelkem,
kérlek, hogy fohászom
meghallgatást nyerjen.
Engedd, hogy a hitünk,
mint a mag kikeljen,
engedd, hogy a lelkünk
szeretettel teljen.
Engedd színes álmunk
valósággá válni,
a béke madarát
a vállunkra szállni.
Az emberek lelke
tisztuljon meg szépen,
ragyogjon a jóság
az emberek szívében.
Szeretetet szórjunk
az éhező világra!
Szívünk hangolódjon,
köszönő imára!
Add uram, hogy kapjak
hitet, bátorságot!
Szeretettel teremts
egy boldogabb világot!
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Vénusz-átvonulás 2012. június 6-án |
  2012-05-19 13:51:52, szombat
 
  Link

Vénusz-átvonulás 2012. június 6-án | Magyar Csillagászati Egyesület
Az év legjelentősebb égi eseménye lesz a június 6-i Vénusz-átvonulás, melyet napkeltétől 6:55-ig (NYISZ) figyelhetünk meg. Észleljük életünk utolsó Vénusz-átvonulását!
 
 
1 komment , kategória:  Belső kör  
Ingyenes letöltés
  2012-04-23 14:44:03, hétfő
 
  INGYENES e-book könyvek letöltése, sok szuper jó könyv
Érdemes benézni és semmibe nem kerül :) "Rádainé Barbara" -tól!

Link 
 
2 komment , kategória:  Belső kör  
Kaptam........OLVASSÁTOK!!
  2012-01-14 19:26:41, szombat
 
  Kedves Barátaim!


Hazánk, Magyarország most pénzügyileg nagyon nehéz helyzetben van. Sorsfordító napokat élünk át. A pénzügyi világ összefogott ellenünk.
Korunkban a háborúkat a ,,fejlett" világban már nem fegyverekkel vívják, hanem a tőke, a pénz, a valutaárfolyamok arzenáljával.
Mi kicsi ország lévén ezekkel szemben védtelenek vagyunk. Földi dolgok már nem segítenek rajtunk.
Ezért fordulok hozzátok, hogy emelkedjünk felül minden pártoskodáson, minden kicsinyes ellenségeskedésen, hisz itt már nem személyekről, pártokról van szó, hanem szeretett hazánkról, Magyarországról.
Csak az egység és az összefogás segíthet rajtunk. Ha túllépünk évszázados megosztottságunkon, - mely az utóbbi időben észveszejtő méreteket öltött - és egy szívvel, egy lélekkel fordulunk a Mindenség Urához, Ő megsegít bennünket. Istennek semmi sem lehetetlen.
Voltunk mi már ennél nehezebb helyzetben a tatárjárás idején és akkor is megmenekültünk. Mikor a tatárok 1241-ben Magyarországra törtek, IV. Béla király és felesége - az akkor áldott állapotban lévő Laszkarisz Mária - fogadalmat tettek, hogy születendő gyermeküket Istennek ajánlják. A megszülető Margit ezt a fogadalmat megerősítette és beváltotta, mikor is ,,Margit imái vezekelve szálltak".
Most Szent Margit ünnepéhez közeledve (január 18.) szálljanak a mi imáink is vezekelve Isten elé.
Ki-ki hite, felekezeti hovatartozása szerint imádkozzon és könyörögjön Istenhez hazánkért, reménységünk szeretett földjéért, Magyarországért.
Imádkozzunk kilencedet január 10-től 18-ig úgy, hogy minden nap imádkozzuk el a Mindenszentek litániáját (Hozsanna 80-83.o.) az alábbi módon. A litániában a ,,Könyörögj érettünk" helyett azt imádkozzuk, hogy:
,,Esdekeld / esdekeljétek ki számunkra Isten Szent Szeretetét és imádkozz / imádkozzatok nemzetünkért, Magyarországért".
Másik módja a kilenced elvégzésének, hogy naponta imádkozzuk a Rózsafűzért, vagy legalább egy tizedet belőle.
Protestáns testvéreink naponta imádkozzák el Urunknak, Jézus Krisztusnak az imáját, a Miatyánkot.
Szeretettel kérem azokat is, akik még nem hisznek Istenben, hogy őseink és gyermekeink földjéért mondjanak naponta egy fohászt, hisz Isten feltétel nélkül szereti őket is és meghallgatja kéréseiket.
Befejezésül a jó Isten áldását kérem szeretett hazánkra, Magyarországra és mindazokra, akik csatlakoznak ehhez az imahadjárathoz.

Százhalombatta, 2012.január 6. péntek
Vízkereszt ünnepe


Gátai Tamás Péter
nyugdíjas mérnök és
lelkipásztori munkatárs


Ui.: Kérlek Benneteket, hogy levelemet küldjétek tovább mindazoknak, akiknek e-mail címe benne van címjegyzéketekben.


 
 
1 komment , kategória:  Belső kör  
Komlósi Ádám Kazincbarcikán!
  2011-08-09 18:31:57, kedd
 
 
BORSOD ONLIENE:
Komlósi Ádám Kazincbarcikán folytatja pályafutását

Link
Rendhagyó szezonnyitó sajtótájékoztatót tartott tegnap a KBSC.
Szitka Péter polgármester kiemelte, hogy az önkormányzat 270 millió forintot fordít büdzséjéből sportcélokra, ami pedig a labdarúgást illeti: a város életében kiemelt szerepet tölt be a futball, így a tulajdonossal vállvetve mindent megtesznek az NB II-es csapat (és a szakosztály) sikere érdekében.
Komoly kihívás
Ezután kinyílt a klubterem ajtaja és megjelent Komlósi Ádám, aki már a visszavonulás gondolatával ,,játszott", de végül egy évet még levezet a sárga-kékeknél.
- 1994-ben húztam utoljára magamra a barcikaiak mezét - jelentette ki a DVSC-TEVA sokszoros bajnokcsapatától érkezett védő, aki több BL-mérkőzésen is pályára lépett. - Számomra komoly kihívás lesz az NB II, nem csupán magamnak kell megfelelnem, hanem csapattársaimnak és a szurkolóknak is.
A KBSC céljairól Szabó János vezetőedző beszélt:
- Keretünk jelentősen megerősödött, felkészülésünk pedig jól halad. Az 5-8. hely valamelyikét akarjuk megszerezni a bajnokságban! A KBSC ma 18 órától a Pete András stadionban Felsőtárkány együttesével játszik edzőmérkőzést.KAZINCBARCIKAI SPORT CLUB HONLAPJA!

Ma délután sajtótájékoztató keretei közt jelentették be, hogy milyen változások történtek eddig a csapat keretében, és hogy mik várhatók a jövőben. Az is eldőlt, hogy a többszörös bajnok és válogatott védő, Komlósi Ádám egy évre a KBSC játékosa lesz.Ma délután sajtótájékoztatót tartott klubunk a KSK klubtermében. Az eseményen jelent voltak Szitka Péter polgármester úr, Szabó János vezetőedző, Kőrösi Róbert technikai vezető és a konferanszié szerepét betöltő Göndör Judit, aki a polgármesteri hivatal szóvivője.
A szót először Szitka Péter kapta meg, aki a városi sportélet jelentőségéről beszélt. A városvezető kiemelte a labdarúgás fontosságát, amelyben édesapja révén korábban neki is jelentős szerepe volt. Fontosnak tartotta megemlíteni a csapat vezetését is, akik keményen dolgoznak a labdarúgás felemelkedésének érdekében. ,,Ebben az évben összesen 230 millió forintot áldozunk a városi sportéletre" - zárta szavait a polgármester.
Még mielőtt Szabó János vette volna át a szót, következett egy nagy horderejű bejelentés, amely már senkit sem ért váratlanul. Göndör Judit konferálta be csapatunk legújabb igazolását, a többszörös bajnok és válogatott védőt, Komlósi Ádámot. Ádám Szitka Pétertől a 16-os számú kék-sárga mezt vehette át.

A bejelentést követően Szabó János köszöntötte elsőként a játékost, és kiemelte, hogy Ádámra nagy feladat vár, hiszen részben az ő dolga is lesz átadni a fiataloknak azt a rengeteg tapasztalatot, amivel ő maga rendelkezik. A vezetőedző azt is elmondta, hogy örömmel vállalta újra a munkát, amit ezentúl kettőzött erővel, tudása legjavát nyújtva fog végezni.

,,A felkészülés legfontosabb feladata a keret kialakítása volt. Senki elé sem gördítettünk akadályokat, így aki menni akart, az már a felkészülés kezdetén elhagyta a klubot. Ez összesen 10 játékost jelentett. Külön öröm, hogy a számomra fontos játékosokkal már az elején sikerült szerződést kötnünk. A keret kialakítása közben több szempontot is figyelembe vettünk. Elsőként helyi kötődésű játékosokat kerestünk, így került vissza Dávid Zoltán is. Másodsorban posztokra igazoltunk, ezt a Bőcsről igazolt Mbei és Konate bizonyítja. Harmadsorban pedig a távozó játékosokat kellett pótolnunk. Lipusz Norbert Mezőkövesdre igazolásával hozzánk érkezett a borsodi városból Bene Attila, Kovács Bence és Toplenszki Szabolcs. A kapuba a távozó Hamar Zsolt helyére Szabó Ádám jött Zalaegerszegről. A védelem bal oldalára leigazoltuk a diósgyőri nevelésű, legutóbb Budaörsön futballozó Horváth Szabolcsot. Több fiatal játékos is készült a csapattal, közülük a már tavasszal is alapembernek számító Horváth Bence és Nyitrai Dávid írt alá új szerződést a klubnál. Úgy érzem jó kis csapat jött össze, egyértelmű célunk az 5-8. hely elérése" - mondta el Szabó János, vezetőedző.

Kiemelte, hogy a felkészülés során folyamatosan nehezedő terhelést kapott a csapat, amely az ellenfelek minőségében is megmutatkozott hétről-hétre. A szakvezető lezárta a keret kialakítását, azonban Diósgyőrből még várható néhány fiatal játékos érkezése.

Szabó János után a tulajdonos nevében jelenlévő Kőrösi Róbert beszélt. A technikai vezető beszámolt arról, hogy a klub az ősz folyamán stabil anyagi háttérrel dolgozhat, nem kell nehézségektől tartania.
A sajtótájékoztató végén Komlósi Ádám is szót kapott.

,,Az elmúlt időszakban változás következett be az életemben. Visszavonultam a focitól, de azonnal éreztem, hogy ez így nem lesz jó. Visszajöttem Barcikára, ahol egy évig leszek a csapat tagja. Úgy érzem, a másodosztály is komoly kihívás. Meg kell felelnem a csapattársaknak, a vezetőknek, a városvezetőknek és a szurkolóknak egyaránt. Nagyon szeretek győzni, ezért minden meccsen azon leszek, hogy mindent megtegyek a három pont megszerzésének érdekében. Szeretném a csapattársaimat is megtanítani erre a mentalitásra." - mondta el csapatunk új védője, aki legutóbb 1994-ben lépett pályára barcikai színekben.A tájékoztató végén a résztvevők megtekintették a csapat délutáni edzését, ahol bemutatkoztak a keret új igazolásai.

 
 
3 komment , kategória:  Belső kör  
Oláh Ibolya: Van egy ország,
  2011-03-30 14:57:18, szerda
 
 


/Dalszöveg!/

Van egy ország,
ahol álmomban jártam:
Magyarország,
ahol az arcodban láttam
a magam arcát.
Az ölelésben bőség,
az igaz ügyben hűség
voltál.
Én ezt az arcot már őrzöm,
Magyarország!
Hiszek az álmomban egy életen át...

Magyarország!
Te vagy a szívembe írva.
Magyarország!
Te vagy a lelkemre bízva.
Magyarország,
hát te vezess most engem,
és amit meg kell tennem
segítsd!
Legyél a holnapban rejlő
bizonyosság!
Én csak az életem bízom rád...

Van egy ország,
ahol álmomban jártam:
Magyarország,
ahol az arcodban láttam
a magam arcát.
Gyere és egyszer végre,
amikor új nap ébred,
te várj!
Gyere és bújj hozzám újra
Magyarország!
Én ezer év óta várlak már...

Gyere és egyszer végre,
amikor új nap ébred,
te várj!
Gyere és bújj hozzám újra
Magyarország!
Én ezer év óta várlak már...

Magyarország!
Idegen földön ha járok,
Magyarország,
velem az út is megfordul
haza hozzád.
Velem az ősök kérnek,
engedd, hogy benned éljek
tovább,
ahogyan ők élnek bennem,
Magyarország!
Milliók áldása szálljon rád!

Velem az ősök kérnek,
engedd, hogy benned éljek
tovább,
ahogyan ők élnek bennem,
Magyarország!
Milliók áldása szálljon rád!

Legyél a holnapban rejlő
bizonyosság
Én csak az életem bízom rád!

Legyél a holnapban rejlő
bizonyosság!
Milliók áldása szálljon rád! 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Czeizel Ilonának is köszönöm!
  2010-12-25 12:26:05, szombat
 
  Czeizel Ilona 2010-12-17 19:24:26


Őszinte részvétem
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Thomas a gőzmozdony
  2010-11-14 14:29:05, vasárnap
 
  Thomas a gőzmozdony

A gyerekek megismerkedhetnek Thomas-szal a pimasz kis mozdonnyal és barátaival, a büszke Gordonnal, a mulatságos Percy-vel, a mogorva James-szel és a segítőkész Edwarddal.

Thomas, a fontoskodó gőzmozdony gyakran kerül bajba, főként, mert olyan dolgokba üti bele az orrát, amiket jobb lenne, ha nagyobb, tapasztaltabb vonatokra bízna. De a sötét felhők hamar eloszlanak a feje fölül, és Thomas ismét vidáman társalog barátaival és zötyög saját sínpárján, amelyre oly büszke.

 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
A dolgok nem mindig azok,
  2010-11-14 14:22:53, vasárnap
 
 A dolgok nem mindig azok, aminek látszanak


Két utazó angyal megállt, hogy az éjszakát egy tehetős család házában töltse el. A család udvariatlan volt, és megtagadta az angyaloktól, hogy a nagy ház vendégszobájában pihenjék ki magukat. Ehelyett egy kis helyet kaptak a hideg pincében. Amikor kinyújtóztak a kemény padlón, az idősebb angyal meglátott egy lyukat a falon és kijavította azt. Amikor a fiatalabb angyal kérdezte, miért, az idősebb angyal így felelt: "A dolgok nem mindig azok, aminek látszanak."
A következő éjjel mindketten egy nagyon szegény, de vendégszerető paraszt és felesége házában pihentek. Miután azt a kevés ételt is megosztották velük, amilyük volt, átengedték az angyaloknak az ágyukat, ahol ők jól aludtak. Amikor a következő napon a nap felkelt, az angyalok könnyek között találták a parasztot és a feleségét. Az egyetlen tehenük, akinek a teje az egyedüli bevételük volt, holtan feküdt a mezőn.
A fiatal angyal dühös lett és kérdezte az idősebbet, hogyan hagyhatta, hogy ez megtörténjen. Az első embernek mindene megvolt, mégis segítettél neki, vádolta. A második családnak kevese volt, és hagytad, hogy elpusztuljon a tehenük.
A dolgok nem mindig azok, aminek látszanak, mondta az idősebb angyal. Amikor a nagyház hideg pincéjében pihentünk, észrevettem, hogy a falon lévő lyukban arany van. Mivel a tulajdonos olyan mohó volt és nem akarta megosztani szerencsés sorsát, betapasztottam a falat, hogy ne találhassa meg. Amikor a utolsó éjszaka a paraszt ágyában aludtunk, jött a Halál angyala, hogy elvigye a feleségét. Helyette odaadtam a tehenet.
"A dolgok nem mindig azok, aminek látszanak." 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 29326 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 451
  • e Hét: 1681
  • e Hónap: 4154
  • e Év: 4154
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.