Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/65 oldal   Bejegyzések száma: 643 
A közösségi média magányossá és depresszióssá tehet
  2021-07-23 20:10:42, péntek
 
  A magyar emberek körében nagy népszerűségnek örvendenek a különböző közösségi médiaplatformok, mint a Facebook, az Instagram, a Youtube és mások. Köztudott, hogy az előnyeik mellett számos hátránnyal is járnak a fogyasztóik számára. Kutatások azt mutatják, hogy minden Facebook-on eltöltött idő megnöveli a depresszió kialakulásának kockázatát, illetve fokozza a szorongásos és a depressziós tüneteket.

A Facebook jó dolog is lehet, de csak akkor, ha okosan használjuk, és nem hiszünk el minden hírt, amit ott olvasunk. Egyik előnye, hogy sok mindennel kapcsolatban informálódhatunk, így képben lehetünk a napi eseményekkel kapcsolatban. Nagyon jó lehetőség arra is, hogy távolabb élő szeretteinkkel és barátainkkal tartsuk a kapcsolatot - főleg a mostani helyzetben, igazán remek lehetőség.

A gond akkor kezdődik és azzal van, ha közösségi média nélkül már élni sem tudunk, ha naponta, szinte kényszeresen posztolunk, és állandóan azt lessük, hány like-ot kaptunk egy-egy kirakott okosságra, fényképre, bármire, amit posztoltunk.

A kutatások is azt bizonyítják, hogy a túl sok közösségi médián töltött idő negatívan befolyásolja a hangulatot, a mentális állapotot és az érzelmi jólétre is alaposan rányomja a bélyegét.

Egy kutatásban a közösségi média és a depresszió kapcsolatát vizsgálták. Az alanyokat két csoportra osztották. Az egyik csoport tagjainak napi 5 órán keresztül kellett a közösségi médiát használnia, míg a másik társaságnak mindössze egy órát engedélyeztek naponta. A vizsgálat 3 hónapig tartott. Megállapították, hogy azok, akik napi 5 órán át használták a közösségi médiát, háromszor nagyobb eséllyel váltak depresszióssá, és körükben volt olyan is, aki ennek a betegségnek a tüneteit mutatta. A másik csoport tagjai tünetek nélkül megúszták a kísérletet.

A közösségi média és annak kényszeres használata nemcsak a szorongási szintjét növeli meg, de a mentális zavarok kialakulásának kockázatait is. Ezek mellett megjelenhet még a magányosság érzése, a rossz alvás, a nem megfelelő testkép, további negatívum a családtagokra szánt idő csökkenése, ebből fakadóan pedig a családi kommunikáció hiánya, ami még több problémát szülhet.

A megoldás nem más, minthogy csökkentsük azt az időt, amit eddig a közösségi médiában töltöttünk. Szabjunk meg egy időintervallumot, amikor felnézünk a Facebook oldalunkra, illetve hozzunk egy olyan döntést, hogy csak akkor lépünk be, ha üzenetet kaptunk.

Étkezések közben, elalvás előtt, a hálószobában már ne foglalkozzunk a közösségi médiával, sokkal inkább a szeretteinkkel, hiszen a személyes kontaktusnak és kommunikációnak összetartó ereje van!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
A boldogság elérése 6 lépésben
  2021-07-12 21:45:08, hétfő
 
  A tanulmányok azt mutatják, hogy a boldogság számos pozitív hatással van az egészségre. A boldog emberek kevésbé vannak kitéve a szív- és érrendszeri betegségeknek, a szorongásnak, a súlygyarapodás okozta fájdalmaknak, emellett jobb emésztéssel rendelkeznek, aktívabbak és nyugodtabbak, illetve erősebb az immunrendszerük. A boldogság még további előnyökkel is járhat, hiszen csökkenthet a gyulladásos betegségek kialakulásának az esélye. Mitől lehetünk boldogabbak? Mutatjuk a válaszokat!

Egy jó edzés segít a szervezetnek a boldogsághormonok termelésében. Mindenféle edzés nagyon hasznos lehet, legyen az jóga, séta, futás vagy akár szobakerékpározás. Mindegy, hogy mit sportolunk, csak mozogjunk. Már a gyaloglás is sokat számít, hiszen segít megszabadulni a stressztől. Egy harmincperces séta pedig felüdítő a test és a lélek számára egyaránt.

Az 50 százalékosnál magasabb kakaótartalommal rendelkező étcsokoládé is segíthet a boldogság megteremtésében. Ez a finomság megnyugtat, elnyomja a fájdalmat és az agyat arra buzdítja, hogy boldogsághormonokat termeljen.

A testünk hetven százalékban tartalmaz vizet. Tanulmányok szerint, ha a szervezetünk dehidratációt érzékel, negatívan befolyásolja a hangulatunkat. A dehidratáció fáradékonyságot, ingerlékenységet, lassabb agyi aktivitást, alacsonyabb koncentrációt eredményez. Naponta 6-8 pohár vizet kell ahhoz elfogyasztanunk, hogy a hangulatunk ne ingadozzon.

Tudományos bizonyítékok vannak arra, hogy a nyaralás, a kirándulás csökkenti a stresszt, valamint a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. A szabadtéri tevékenységek hozzájárulnak az immunrendszer erősítéséhez azáltal, hogy az új környezetben antitestek termelődnek a szervezetben.

A mosoly segít az elmének pihenni és a boldog és egészséges környezet megteremtésében. A nevetés jó hatással van az emberi lélekre.

A pihenésnek is kiemelkedő szerepe van a boldogság elérésében. Gyakran hajlamosak vagyunk nem foglalkozni a pihenéssel a munka és a társadalmi élet érdekében. Pedig a pihenés csökkenti a szervezetünkben a stressz szintjét, ami pedig hozzájárulhat a lelkünk megnyugvásához és az elménk lecsillapodásához is, nem beszélve arról, hogy a pihenés az egyik kulcstényezője a jó fizikai egészségnek.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Kutyát receptre – interjú Hal Melinda, pszichológussal
  2021-07-02 21:27:35, péntek
 
  Manapság egyre többen vizsgálják a pszichológusok körében is az állatok emberi lélekre gyakorolt pozitív hatását. Egy nemrég befejeződött kutatás megerősítette, hogy a házi kedvenceket tartó emberek életminősége kimutathatóan magasabb, hiszen akár a cicák, akár a kutyák relaxáló, szorongáscsökkentő hatással vannak a gazdáik felé. Arról, hogyan fejtik ki a kis kedvencek ezeket a pozitív hatásokat Hal Melinda, pszichológussal, a kutatás vezetőjével, a Mathias Corvinus Collegium MCC-Mindset Pszichológia Iskola műhelyvezetőjével, az SE-ETK Alkalmazott Pszichológia Tanszék tanársegédével beszélgettünk.Az állattartás megosztó téma az emberek körében, hiszen sokan elképzelhetetlennek tartják, hogy bármilyen állat is bent tartózkodjon a lakásukban. Mások viszont azt nem tudják elképzelni, hogyan élhetnének egy cica vagy egy kutya nélkül. Önök azt találták, hogy kimondottan pozitív hatást gyakorolnak a házi kedvencek a gazdáikra, de vajon hogyan működik mindez?

Igen, azt tapasztaltuk a kutatásunk során, hogy az állatokat tartó embereknek jobb az életminősége azokkal ellentétben, akik nem élnek együtt állatokkal. Azt láthatjuk, hogy az állatok - legyen az cica, kutya vagy egyéb házi kedvenc - pozitív hatást gyakorolnak a környezetükben élő emberek mentális és fizikai állapotára, ezzel pedig sokat segíthetnek a gazdáiknak.

Kimondottan a lakásban élő állatokra igaz ez az állítás vagy egy kinti kutyára is vonatkozik?

Az állattartók között azoknak jobb az életminősége, akik valóban családtagként tekintenek a velük együtt élő állatokra. Ez azért is fontos, mert esetükben más jellegű érzelmi szál és másféle interakciók alakulnak ki közöttük.

Mit ért konkrétabban életminőség alatt? Milyen pozitív hatásokat fejtenek ki ránk, emberekre az állatok?

Egyértelműen mondhatjuk, hogy az állatok szorongást csökkentő, relaxációs hatással vannak ránk, és ez sokat segíthet a mai stresszes világunkban. Ha sikerül napi szinten oldani a feszültséget, a szorongást, akkor javulhat a teljesítményünk az iskolában, a munkában, és jobbak lesznek a kognitív funkcióink is. Motiváltabbak leszünk, jobban tudunk koncentrálni, javulhat a memóriánk is, és általánosságban pozitívabbak lesznek az érzelmeink.

Feltételezhetően mindez javíthatja az emberi kapcsolatainkat is.

Igen, javulhat a társas kapcsolataink minősége is, hiszen, ha kisebb a feszültség bennünk, stabilabbak lehetünk érzelmileg és jobban ki tudjuk fejezni az érzelmeinket.

A társas kapcsolatok idősebb korban gyakran megritkulnak, sok nyugdíjas ember él egyedül, magányosan. Számukra mennyiben lehet segítség, ha bevállalnak egy kis állatot?

A magányos emberek számára kimondottan nagy segítség lehet, ha állatot tartanak, hiszen csökken a magányérzetük. A legtöbb állat a szociális interakciói nyomán olyan érzetet kelt, mintha nem is lennénk egyedül. A házi kedvencek kvázi társként funkcionálhatnak. Beszélünk hozzájuk, ők reagálnak, figyelnek ránk, létrejöhet egy valós együttélés, egy valóságos kötődés. Főként azokra az állatokra igaz ez a megállapítás, akiket hobbiállataként tartanak, mert ők gyakorlatilag családtagként vannak jelen az életünkben. Természetesen haszonállatok esetében is létrejöhet valamilyen kötődés vagy érzelmi szál.

Olyan szoros kötődés alakulhat ki ember és állat között, amit nem érthetnek azok, akik nem tartottak még semmilyen állatot. Erre a fajta kötődésre jó példa lehet egy valós történet, amikor egy egyedül élő idős ember megbetegedett és kórházba került. Nem sokára azonban megjelent a kutyája a kórházban, pontosan azon az osztályon, ahol a gazdája lábadozott. Ilyen erős kapcsolat volt közöttük, hogy végig tudta követni a nyomát a városon.

Olvastam arról, hogy a cicák dorombolása vérnyomáscsökkentő hatású. Kimutatható az, hogy az állatokkal való együttélés még fizikailag is pozitív hatással van ránk?

A mi kutatásunkban is egyértelműen azonosítható volt, de a nemzetközi szakirodalom is megerősíti, hogy vannak olyan állatok, akiknek a simogatása nyugtató, szorongáscsökkentő hatású, és képes a hangulatunkat is javítani. Ez leginkább a cicák és a kutyák esetében figyelhető meg.

A macskák esetében kiemeli a szakirodalom, hogy a dorombolásuk relaxáló, nyugtató hatással van ránk, és emiatt érezhetően csökkenhet a szorongásunk.

A kutyák esetében a magas interakciónak köszönhető a hasonló nyugtató hatás, hiszen ők ténylegesen reagálnak ránk, lehet kommunikálni velük, emellett, mivel szőrös állatok, a simogatásuk, a megérintésük is stresszoldó hatású.

A saját kutatásunkban például elkülönítettük a szőrös és a nem szőrös állatokat. Azt találtuk, hogy a szőrös állatok simogatása esetében még inkább igaz az előbbi megállapítás, hiszen jobban támogatja a lelki egészségünket, mint más nem szőrös állat simogatása.

Azt mondják, kétféle ember van, az egyik, aki szeretett már állatot és ismeri ennek a fajta kapcsolatnak az élményét és az előnyeit, a másik pedig az, aki nem tapasztalta még. Jómagam szerencsésnek mondhatom magamat, mert az első csoportba tartozom, és azt tapasztalom, hogy a séta vagy kirándulás olyan közös élmény lehet, ami erősíti a kapcsolatot a kutyámmal.

Nagyon fontos része az állattartásnak, amikor közös programokban veszünk részt. Azt figyeltük meg, hogy az állatok szorongáscsökkentő hatása azokban az esetekben erősebb, amikor a gazdik valamilyen sporttevékenységet végeznek közösen az állatukkal. Ez lehet akár séta is, de még erősebb ez a pozitív hatás, ha tényleges sportolásról van szó, például közös futásról - ebben az esetben találtunk legmagasabbnak az életminőséget és legalacsonyabbnak a szorongást a gazdiknál. Meg kell jegyezni, hogy a sportolás önmagában is szorongáscsökkentő jellegű.

Komolyabb testmozgás esetében a lovakat érdemes kiemelni, velük is kialakulhat egy erős érzelmi kapocs.

Sajnos nem mindenki engedheti meg, hogy aktívan sportoljon, fusson vagy lovagoljon.

Ez fokozottan igaz az idősebb emberekre. Ezért mindig meg kell fontolni, hogy olyan fajta kutyát válasszunk, ami megfelelő a saját igényünknek, akivel harmonikusan tudunk együtt élni, ahol az állatnak és az embereknek is a lehető legjobbak a körülményeik.

Itt arra gondol, hogy nem mindegy, milyen fajta és méretű kutyát viszünk haza?

Érdemes átgondolni, hogy milyen típusú kutya illik hozzánk. Vannak ugyanis olyanok, akik gyerekszeretők, jobban tűrik a zsivalyt, más fajták nagyon mozgékonyak, és vannak olyanok is, amelyek inkább idős emberek mellé valók. Ez nem feltétlenül a méretüktől függ, sokkal inkább a karakterüktől, az idegrendszerüktől. Érdemes ezért egy szakembert felkeresni a döntés előtt.

A méret sem mindegy, hiszen egy nagyobb testű kutya akár játékból is, de könnyen felboríthat egy kisgyereket, vagy a mi még rosszabb, egy idős embert, akinek komolyabb problémája is származhat egy esésből.

Ez így van, erre is érdemes figyelni. Nekünk például egy berni pásztor kutyánk van, aki egy meglehetősen nagy testű kutya, de fantasztikusan figyelmes, higgadt, nagyon családcentrikus. Teljes biztonságban vannak mellette a kisgyerekek is.

Ugyanakkor ismerősi körben tapasztalatuk, hogy egy tacskó vehemensen reagált, amikor a gyerek játszani próbált vele. Szóval, számít a fajtajelleg is.

De vegyünk például fiatal vagy középkorú házaspárokat, akik szeretnek sokat kirándulni vagy akár agilityzni a kutyával. Erre a célra egy berni pásztor egyáltalán nem alkalmas, mert nem szeret sokat mozogni, számukra inkább egy border coli vagy hasonló okos, mozgékony kutya lenne a megfelelő.

Nagyon sok gond és probléma keletkezhet abból, ha a nem megfelelő állatot visszük haza, illetve ha nem ismerjük a fajtajellegét, mert így el is ronthatjuk a nevelését.

Ez így van. Fontos, hogy felelős állattartóként döntsünk, hiszen az állattartás kötelezettségekkel is együtt jár. Sok kutyust azért hagynak el vagy adnak tovább, mert a karaktere vagy a mérete nem illeszkedik az adott család körülményeibe. Az ebből adódó konfliktus pedig nemcsak a családnak, hanem az állatnak is nagyon rossz.

Megfigyeltem, hogy a gyerekek közül sokan nagyon vágynak arra, hogy kapjanak valamilyen kis állatot, viszont ritkán teljesül ez az igényük. Való-e gyerekek mellé állat?

Azt találtuk a felmérésünk során, hogy nagyon sokat számít, hogy egy gyerek környezetében van-e állat vagy nincs. Olyannyira igaz ez, hogy ez a tény az egész életükre kihatással lehet. Az a házi kedvencek által kifejtett életminőség-javító pozitív hatás ugyanis azoknál a felnőtteknél a legnagyobb, akik gyerekkoruktól kezdve együtt élnek valamilyen állattal. Ez még akkor is igaz, ha kinti kutyáról van szó, tehát nem él bent a családdal a házban, mert interakció, kapcsolat, kötődés ebben az esetben is létrejön.

Nagyon érdekes volt látni a felmérés során, hogy azoknak az idősebb embereknek volt érezhetően jobb az életminőségük, akik régóta voltak állattartók.

Azt látjuk tehát, hogy minél korábban és minél hosszabb ideig volt állat a környezetünkben az életük során, annál inkább érezhető a kis kedvencek ránk gyakorolt pozitív hatása.

Érdemes ezért minél kisebb kortól megismertetni a gyerekeinkkel az állatokat. Ennek köszönhetően ugyanis könnyebben tudják majd az életük során levezetni a szorongásukat és az őket érő stresszt.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
A hazugság nem titkolható jelei
  2021-04-16 17:04:51, péntek
 
  Néha nem mondunk igazat. Igen, néha előfordul, hogy nem azt mondjuk a másiknak, amit szeretnénk. Jó esetben csupán azért hallgatjuk el az igazságot, mert nem szeretnénk a barátunkat megbántani vagy nem akarjuk, hogy még rosszabb lelkiállapotba kerüljön. Van, hogy nekünk sem az igazat mondják, hanem úgy beszélnek velünk, amit éppen hallani akarunk, amitől kicsit jobban érezzük magunkat.

Néha azonban annyira jó lenne tudni, hogy mi jár az emberek fejében és valóban azt mondják-e, ami a valóság. Azért is ferdíthetnek és azért is mondhatnak mást, mert vagy nincs kedvük igazat mondani vagy egész egyszerűen csak rosszat akarnak nekünk.

Ma már tudományos kutatások is alátámasztják, hogy amikor nem mondunk igazat, akkor másként is viselkedünk. A hanghordozásunk, a testtartásunk és a viselkedésünk is elárulhat bennünket. Mutatjuk is, hogy melyek azok a jelek, amelyekből kiderül, ha hazudnak nekünk.

A szem a lélek tükre, tartja a mondás. Való igaz, a szem sokat elárul rólunk, emberekről. A hazug emberre az jellemző, hogy nem mer a szemünkbe nézni. Figyeljük csak meg, amikor valakitől kérdezünk valamit és nem azonnal válaszol, akkor először jobbra, majd balra tekint, és amikor válaszol, nem a szemünkbe néz, hanem valami más dologra fókuszál.

Kutatásokat is végeztek azzal kapcsolatban, hogy milyen lesz a hangunk, a hanghordozásunk, amikor nem mondunk igazat. A vizsgálatok szerint teljesen más lesz a hanghordozásunk amikor hazudunk. Az alaphangszíntől néhány hanggal magasabb az ember hangja, ha olyat mond, amit valójában nem is úgy gondol. Csak figyeljünk a hangokra és kiderül, hogy ki, mikor nem azt mondja, amit valójában gondol.

A kommunikáció nem pusztán a szóbeli kommunikációt jelenti, hiszen a testünk hangtalanul is képes a beszédre. A hazug ember olyannyira a mondanivalójára összpontosít, hogy igazából nem is figyel arra, hogy gesztikuláljon. Az éppen nem igazat mondó személy teste merevebbé válik és szinte mozdulatlanul áll vagy ül velünk szemben. Más esetekben a beszélgetés során aktívan használjuk a végtagjainkat, hiszen mutogatunk és még a lábunkkal is csinálunk valamit, hiszen ilyenkor nem kell a mondanivalónkra koncentrálni, viszont amikor hazudunk, akkor minden idegszálunk azon dolgozik, nehogy lebukjunk.

A hazugság tehát könnyen kiderül. Érdemes felismerni a jeleket, ha valaki nem mond igazat nekünk. És jó, ha tudjuk, hogy a sorozatos hazugság még meg is betegíthet bennünket, így érdemes mindig az igazat mondani.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Megfontolandó : Buddha tanításaiból
  2021-04-14 22:18:08, szerda
 
  Napjainkban egyre nagyobb a körülöttünk, és ebből kifolyólag a bennünk uralkodó bizonytalanság. Ha kiteljesedett és boldog életet szeretnénk élni, tennünk kell azért, hogy rátaláljunk és meg is tudjuk tartani a belső békénket.

1. Ha a virágot szereted, leszakítod. De, amikor teljes szívedből szereted, megöntözöd, és vigyázol rá
A szerelem a legtisztább feltétel nélküli érzés. Ha valakit őszintén szeretsz, soha ne bántsd meg. Az igazi szerelem csodálatos lehetőségeket tartogat mindkét ember számára.

2. Három dolog van a világon, amit nem lehet sokáig rejtegetni: a Nap, a Hold és a Igazság
Soha ne titkold a igazságot, se mások, se önmagad elől, előbb-utóbb mindenre fény derül. Az igazságot nem lehet egy életen át rejtegetni.

3. A világ benned kezdődik. Ne keresd önmagadon kívül
Gyakran keressük a boldogságot a körülöttünk lévő dolgokban, várjuk el szeretteinktől, hogy boldoggá tegyenek. Minden, amire szükséged van, benned megtalálható.

4. A boldogsághoz vezető út nem létezik. A boldogság maga az út
Mindannyian tudjuk, hogy az élet maga az utazás, nem pedig a cél. Fogadj el minden örömöt és bánatot, amivel szembesülsz nap, mint nap, mert ez jelenti magát az életet.

5. A hazug és csaló emberektől jobban kell félni, mint a vadállatoktól. A vadállatok a tested, míg a hamis barátok a lelked sebesítik meg
Ha negatív beállítottságú emberekkel veszed körbe magad, akkor a saját boldogságodra mondasz nemet. Keresd azoknak a társaságát, akik mellett öröm az élet, és a nehéz pillanatokban is melletted állnak.

6. Valójában az égbolton semmi különbség nincs kelet és nyugat között. Csupán az emberek találták ki ezeket a határokat, és most hiszünk benne.
A korlátok csak a fejünkben léteznek, mi magunk hoztuk létre őket!

7. Ha haraggal bünteted magad, sajnálatot érdemelsz!
A harag olyan, mint egy láng, mely belülről éget fel, tönkreteszi a szíved, a lelked és az egész életed. Szabadulj meg a régi sérelmektől, ne vidd magaddal.

8. Gondolataid alakítanak, azzá válsz, amit gondolsz magadról!
A gondolatok által megteremted a valóságot. Hogyan legyen jó az életed, ha tele vagy rossz gondolatokkal?

9. Ne hidd el, amit mások mondanak az életedről. Járj utána az igazságnak!
Ne engedd, hogy mások döntsenek helyetted, legyen saját véleményed a világról, és arról, hogy hol a helyed benne. Állj ki a véleményed mellett, légy kitartó, nem létezik egyetlen végső valóság.

10. Ha nagyon kötődsz valakihez vagy valamihez, állandóan kísérteni fog a veszteségektől való félelem
Ezen a világon semmi sem tart örökké, ne kötődj túlságosan, ne ragaszkodj, engedd el, ami már nem tartozik többé hozzád. Fogadd el, hogy minden elmúlik egyszer.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Lelkünk és otthonunk védelme
  2021-04-14 22:03:04, szerda
 
  Így védd meg lelkedet és otthonodat a negatív energiáktól a Védőangyalok segítségével:

Gyakran érezzük azt, hogy a körülöttünk lévő emberek mintha elszívnák az energiánkat?
Érzékenyek és fogékonyak vagyunk mások problémáinak az átélésére?
Gyakran befolyásol egy adott hely energiája?

Ha igen, egy rituálé elsajátítását ajánljuk, mely által pozitív rezgéseket vonzhatunk be a mindennapi életünkbe, az elménkbe és a lelkünkbe. Általa elnyerjük az Univerzum védelmét úgy a lelki békénk, mint az otthonunk nyugalmára.
Fohász a Védőangyalhoz, hogy megtisztítsa a lelked!

Védő Angyalok! Kérlek benneteket, vegyétek körbe egész lényemet ragyogó fényetekkel! Töltsetek meg általa Szeretettel, Harmóniával, és a Gyógyulás erejével! Tartsátok távol tőlem a negatív energiákat! Tárjátok ki rám fényeteket és gyógyítsátok meg a körülöttem lévő világot is! Adjátok, hogy az Univerzum Angyalainak védelmét egész nap folyamán élvezhessem!

Ezeket a sorokat, szívünkre tett kezünkkel, becsukott szemmel igyekezzünk minden nap elismételni, vizualizálva a fehér fényt, mely beborít bennünket.
Fohász a Védőangyalhoz, hogy megtisztítsa az otthonod!

Hogy megtisztuljon otthonod, minden reggel ezeket a mondd :
Védő Angyalok! Arra kérlek benneteket, hogy vegyétek körül az Otthonom ragyogó fehér fényetekkel! Töltsétek meg ezt az Otthont a Védelem, a feltétel nélküli Szeretet, a Harmónia és a Gyógyulás energiáival. Tartsátok távol tőle a negatív energiákat és tegyétek meg, hogy a feltétel nélküli Szeretet ragyogjon az Otthon minden sarkában.

Ezeket a sorokat, szívünkre tett kezünkkel, becsukott szemmel igyekezzünk minden nap elismételni, vizualizálva a fehér fényt, mely bőséget és védelmet ad számunkra.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Jusson eszedbe ....
  2021-04-02 21:40:36, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Az ujjak maszirozásának hatásai
  2021-03-14 23:22:21, vasárnap
 
  Nem biztos, hogy a legkülönfélébb módszerekre, tisztítókúrákra és egyéb alternatívákra van szükséged ahhoz, hogy megtisztítsd bizonyos szerveidet, vagy hogy egészségesebbé varázsold a tested!

Ujjaid ugyanis mind-mind kapcsolódnak valamelyik szervedhez, csak tudni kell, hogy mikor melyiket aktiváljuk!

A hüvelykujj
A tüdőhöz és a szívhez csatlakozik. Ha nehéz légzést vagy heves szívverést érzékelünk, egy percen át dörzsöljük a hüvelykujjunkat és elmúlnak a tünetek.

A mutatóujj
A gyomorhoz és a vastagbéllel áll kapcsolatban. Ha meg szeretnél szabadulni a székrekedéstől, a hasi fájdalomtól, nem kell mást tenned, mint 1 percig masszírozni ezt az ujjaid és hamarosan jobban érzed majd magad.

A középső ujj
A vékonybéllel, a szívvel, az erekkel és a légutakkal köthető össze. Amikor szédülést, hányingert, vagy álmatlanságot tapasztalsz, masszírozd 1 percig a középső ujjad és elmúlnak a rosszullétek.

Gyűrűsujj
Különleges kapcsolatban áll a hangulatunkkal. 1 percen át történő masszírozása képes megakadályozni a depressziót és jobb közérzetet biztosítani.

Kisujj
A veséhez, a fejfájáshoz és a nyaki fájdalomhoz köthető. ‘1 percig masszírozzuk és enyhülnek a kellemetlen tünetek.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Ha egy boldogabb életre vágysz....
  2021-03-14 23:19:09, vasárnap
 
  A sámán szerint az alábbi dolgokat mindenképp meg kell tenned, ha egy boldogabb életre vágysz!

A változást sohase kívülről várd, te magad kell mindent megtenned azért, hogy az életed boldogabb és kiteljesedettebb legyen! Minden kis lépés sokat jelenthet a boldogság felé vezető úton, kezdd el még ma!

1. Tégy meg mindent azért, hogy másokon segíthess. Ha pedig segíteni nem is tudsz, legalább ne akadályozd őket!

2. Vigyázz az életedre, ne kockáztasd a halált. A halál néha viccel, de poénjai laposak és vulgárisak.

3. Ahhoz, hogy közelebb kerülj az álmodhoz, néha elég csak egyetlen lépést megtenni. Ne félj a nehézségektől, ezek mindig jelen vannak, és lesznek az életedben.

4. Az első erkölcsi alapelv az, hogy soha senkit ne bántalmazz. Az életben ezt az elvet nagyon határozottan kell vallanod: “Soha senkit szánt szándékkal nem bántok".

5. Ha az élet boldogságának forrásává válsz, akkor te magad is sokkal boldogabb leszel. Ha mások szenvedésének forrása vagy, akkor boldogtalan leszel.

. Általában mindig egy múltbeli pillanatot nevezel az életed legboldogabb percének. Fontos, hogy megértsd: minden nap és minden perc a legboldogabb a maga szépségével.

7. A mosoly, a nevetés és a boldogság hihetetlen erővel bír. Amikor erre rájössz, át tudod érezni az igazi szeretetet.

8. Eső...Ellenőrizheti az ember az érzéseit...képes bármelyik pillanatra emlékezni az életben...vagy épp ellenkezőleg, eltörölhet egy emléket. Az eső tisztít. Amikor minden nagyon rossz, kimegyek az esőbe, és hagyom, hogy lemosson.

9. Ha kedvesed felbosszant valamivel, akkor is, ha nem vagy hibás, öleld magadhoz, és addig tartsd, amíg megnyugszik.

10. Ha rosszul érzed magad, csak énekelj. Énekelj bármit, amitől szárnyalni kezd a lelked. Így tudsz beszélni a lelkeddel.

11. Egy jó zene megtisztít a nap folyamán a felhalmozódott negatív energiáktól. A zene egyfajta meditáció, mely harmóniát áraszt.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
A házasságban élők egészségesebbek
  2021-03-05 20:23:27, péntek
 
  Tudományos kutatások igazolják, hogy azok a személyek, akik házasságban élnek, sokkal egészségesebbek, mint az egyedülő élő, magányos emberek. De ez nem minden esetben érvényes. Tény, hogy a házasságban élők jobban vigyáznak az egészségükre.

Sajnos nem minden házaspár törődik az egészségével. Megfigyelték, hogy abban a kapcsolatban, ahol vagy a férj vagy a feleség nem foglalkozott kellően az egészségével, a másik félre is ez a hozzáállás volt jellemző. Ellenben, ahol a házaspár egyik tagja fontosnak tartotta a helyes táplálkozást és életmódot, a másik fél is előbb-utóbb követte a párját, és ő is elkezdett rendszeresen mozogni és egészséges táplálékokat fogyasztani.

Nem véletlen mindez, hiszen a párok motiválhatják egymást az egészségesebb életre, de sajnos ennek az ellenkezője is igaz. Ahol vagy a férj vagy a feleség nem tartja lényegesnek, hogy egészséges ételeket egyen vagy rendszeresen sportoljon, a másik fél sem mutat sok hajlandóságot arra, hogy jobbá tegye az életét.

Pedig az egészséges életmód nemcsak javítja az egyén egészségét, és nemcsak hosszabb élettartamot biztosít, de még a házaspárok közötti érzelmi köteléket is megerősíti, hiszen nagyon sok mindent együtt, közösen is végezhetnek.

Cikkünkben bemutatunk 3 olyan dolgot, melyet a házaspárok együtt is csinálhatnak, hogy sokáig egészségnek örvendjenek.

Az elhízás számos betegség okozója lehet. A súlytöbblet okozhat olyan krónikus betegségeket, mint szívbetegség, érrendszeri problémák vagy cukorbetegség, de a többletsúly tönkreteszi az ízületeket, és bizony a mindennapokat is megnehezíti, ha valaki el van hízva. A házaspárok egy közös fogyókúrás projektbe is belekezdhetnek, hiszen nagyon jó érzés a párunkkal együtt edzeni, és akár még közösen is főzhetik az egészséges ételeket. A közös főzőcskézés minden bizonnyal közelebb hozza egymáshoz a párokat.

Megállapították, hogy a nők sokkal jobban odafigyelnek az étrendjükre, ugyanis kevesebb zsíros ételt, cukrot és sót fogyasztanak, így kicsit könnyebben emészthető ételeket készítenek. Amikor egy nő férjhez megy, általában a férjük egészségi állapota is javul, hiszen a feleség sokkal egészségesebb ételeket szervíroz, mint amilyeneket a férj korábban fogyasztott. Már csak emiatt is élnek tovább a házasságban élők, hiszen jobban odafigyelnek arra, hogy milyen táplálékokat vesznek magukhoz.

Sok férfi a negyvenes éveiben kezd életmódot váltani. Lehet ezt kapuzárási pániknak is nevezni, de inkább arról van szó, hogy sokan ekkor már látják magukon a testi változásokat, és vannak olyanok, akik egészségügyi gondokkal is küzdenek, és ezt szeretnék megváltoztatni, ezért elkezdenek mozogni, sportolni. Ennek hatására a feleségben is feltámad a vágy, hogy ismét olyan legyen az alakja, mint fiatalabb korában, és így a férj hatására a feleség is beiratkozik valamilyen edzésre.

Ezért is jó házasságban élni, hiszen a pozitív példa is ragadós.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
     1/65 oldal   Bejegyzések száma: 643 
2021.07 2021. Augusztus 2021.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 15 db bejegyzés
e év: 1934 db bejegyzés
Összes: 42891 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 105
  • e Hét: 1524
  • e Hónap: 1524
  • e Év: 503304
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.