Regisztráció  Belépés
schuro.blog.xfree.hu
Mondd el és elfelejtem; mutasd meg és megjegyzem; engedd, hogy csináljam és megértem. schuro ...
2011.11.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/41 oldal   Bejegyzések száma: 403 
Marihuánával gyógyítható 10. betegség
  2018-01-04 21:08:45, csütörtök
 
  A marihuána alatt a Cannabis sativa nevű növény száraz virágait, leveleit, szárát és magjait értjük. A növény ezen összetevői tartalmazzák azt a kémiai összetevőt, mely tudatmódosító hatást képes kifejteni, s amelyet világszerte fogyasztanak vagy elszívnak rekreációs céllal, miközben ugyanezek a növényi részek potenciális orvosságként is hatnak. Összesen több mint hatvanféle kémiai összetevőt tartalmaz, melyeket összefoglalóan kanabinoidoknak nevezünk.
A marihuánával kapcsolatos orvosi kutatások nagy része arra keresi a választ, hogy a különböző kanabionidok milyen hatást gyakorolnak az emberi szervezetre és a különböző szimptómákra.

Elfüstölésnél vagy belélegzésnél a marihuánában lévő THC és egyéb kanabinoidok kétféle receptor sejthez ,,csatlakoznak" az emberi szervezetben -mint a kulcs a zárba. A CB1 az egyik ilyen. Receptorai nagyrészt az agyban találhatóak, elsősorban a mozgáskoordinációért, a memóriáért és a hányingerért felelős területeken. Ez megmagyarázza miért hat a kanabisz az egyensúlyérzékelésre és a test irányítására, valamint a rövid távú memóriára és tanulásra. Így érthető miért lehet hatékony a hányinger, az étvágytalanság és a fájdalom enyhítésében.

A másik receptor a CB2, a test többi részében - főként az immunrendszer szöveteiben - található, a lépben és a nyirokcsomóban. Ezen receptorok funkciója azonban kevéssé ismert. Valószínűsíthető, hogy az immunrendszer fékeiként működnek, mely magyarázattal szolgálhat arra, miért csökkentheti az emberi immunreakciókat a kender.

A fű elszívása után az összetevők perceken belül elkezdik kifejteni hatásukat és pár perc alatt el is érik maximális koncentrációjukat a szervezetben, melyet követően körülbelül másfél órán át éreztetik hatásukat. Amennyiben megesszük a növényt - nem ritka hogy különböző ételek összetevőjeként fogyasztják -, a hatás órák múlva - és órákon át - is jelentkezhet. A mesterségesen előállított dronabinol (Marinol) melyet kapszulaként adnak be a betegnek, több mint egy napon át képes az étvágy fokozására.

Alzheimer-kór - A merikai kutatók szerint a marihuána hatóanyagából, a THC-ból rendkívül csekély mennyiség felhasználásával sikerült lassítani, illetve megállítani az Alzheimer-kórt. A floridai Byrd Alzheimer's Institute szakértői szerint az alacsony mennyiségben alkalmazott THC előnyei felülmúlják a THC káros hatásait és nincs negatív hatásuk a memóriára.
Epilepszia - A cannabidiol, a cannabisban legnagyobb mennyiségben előforduló nem-pszichoaktív összetevő hatékonyan csökkenti a rohamokat az epilepszia egy súlyos, terápiarezisztens formájában.
Szklerózis multiplex - A szklerózis multiplex olyan gyógyíthatatlan betegség, melynél az agy és a test közötti kommunikáció nem működik megfelelően. A tünetek nagyon sokfélék lehetnek, a látászavaroktól az izomfájdalmakig és -gyengeségig. A kezelési lehetőségek sajnos korlátozottak és gyakoriak a mellékhatások is. Az American Academy of Neurology szakmai szervezet most új irányelveket fogalmazott meg, melyek alapján sokkal nagyobb hangsúlyt kellene az alternatív terápiákra helyezni. Az egyik új gyógymódot a marihuána kivonata jelentheti.
Rák - Jelenleg elsöprő mennyiségű bizonyíték utal arra, hogy a kannabinoidok megölik a rákot az emberben. Az elmúlt néhány évben egyre több beteg számolt be arról, hogy a kannabisz-alapú kivonatok bevétele vagy helyi alkalmazása megszüntette a rákjukat. A végstádiumú rákos betegek remissziói dokumentálva vannak, valamint számos nem-végstádiumú eset is. Fényképes bizonyítékok azt mutatják, hogy sok bőrrák is eltűnik helyi alkalmazással. Sőt, a tudományos kutatások azt mutatják, hogy a kannabinoidok nem csak megölnek gyakorlatilag bármilyen rákos sejtet, de azt is, hogy az emberi test be van programozva arra, hogy ezek a vegyületek ezt tegyék.
Skizofrénia - Egy korábbi kutatásokat elemző vizsgálat szerint a marihuána fogyasztása a pszichózis korábbi kialakulását válthatja ki. Egy ausztrál tanulmány szerint a pszichotikus betegségekben szenvedők közül azokban, akik marihuánát szívtak, a betegség majdnem három évvel korábban jelentkezett, mint azokban, akik nem éltek az anyaggal. A kutatók úgy vélik, hogy a marihuána egyes betegekben valójában akár okozhatja is a pszichózist. Michael Rice, kutató azonban nincs meggyőződve arról, hogy a marihuána fogyasztása pszichózist okoz, véleménye szerint ugyanis számos más elmélet is létezik az összefüggés magyarázatára. Az egyik elmélet szerint a skizofrénia az agy talán vírusos eredetű gyulladása következtében alakulhat ki, és a skizofrénia tünetekkel járó szakaszában lévő betegek azért hajlamosak a marihuána fogyasztására, mert az anyag gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik.
Cukorbetegség - A rendszeres marihuánafogyasztás kedvező irányban befolyásolja a diabéteszes kontrollt jelző paramétereket. A kutatók alacsonyabb éhomi vércukorszinteket mértek azoknál a személyeknél, akik aktuálisan marihuánahasználók voltak, és kisebb volt körükben az inzulinrezisztencia aránya is.
Asztma- A marihuána aktív hatóanyaga, a THC mérsékelni képes az allergiás bőrreakciókat, valamint az asztma és az ekcéma tüneteit is - mutatták ki német kutatók.
Impotencia - Egy kutatás szerint a férfi füvezők szexuális zavarokat tapasztaltak, még így is több partnerük volt, mint a nem füvezőknek. A New Scientist folyóiratban megjelent eredmények szerint a marihuána használók esetében kétszer akkora volt a valószínűsége annak, hogy legalább kettő szexuális partnerük volt az elmúlt évben, mint azok esetében, akik nem szívtak füvet.
Reuma - A marihuána alkalmas a reumás ízületi gyulladás enyhítésére is. A szakemberek szerint a marihuána vélhetően segít leküzdeni a fájdalmat okozó gyulladást.
Hepatitis C Jamaikai tudósok álltal felfedezett kannabidiol (CBD), a kannabisz növény egyik legfontosabb bioaktív vegyülete, megfizethető kezelés és gyógyhatású készítmény alapja lehet hepatitis C vírusra. 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
A Pioneer Cabin Tree
  2017-12-31 21:47:59, vasárnap
 
  A Pioneer Cabin Tree egy több mint 1000 éves mamutfenyő volt a Calaveras Big Trees State Park területén, Kalifornia államban, az Amerikai Egyesült Államokban. Egyike volt az Egyesült Államok leghíresebb fáinak. Évente több ezer látogató kereste fel a fát és környékét. Törzse 10 méter átmérőjű volt, ugyanakkor a fa pontos életkora ismeretlen. A matuzsálemi korú fát 2017. január 8-án döntötte ki egy vihar.

A Pioneer Cabin Tree
A Pioneer Cabin Tree nevét a törzsébe vágott átjárható üregről kapta, melyet részben egy erdőtűz égetett a törzsbe. Hátsó nyílása eredetileg csak egy sokkal kisebb rés volt. Az 1880-as években James Sperry, a Murphys Hotel alapítója egy átjárót vágatott egy helyi földtulajdonos által, hogy az ide látogató kirándulók keresztül tudjanak menni a fa törzsén. A fára azért esett a választás, mert a korábbi erdőtűz miatt elég nagy sérülés volt a fa törzsén.

A Pioneer Cabin Tree 1860-1880 között, mielőtt az alagútat elkészítették volna
A Yosemite Nemzeti Parkban található Wawona Tree mintájára készült el az átjáró a fatörzsben, hogy ezzel a látványossággal is idecsábítsák a turistákat. A látogatókat arra biztatták, hogy véssék bele a nevüket a fa törzsébe, de ezt a gyakorlatot az 1930-as években abbahagyták.

A kidölt Pioneer Cabin Tree


Eleinte csak gyalogosan lehetett átkelni a fa törzsén, de később sok éven keresztül engedélyezett volt az autóval való áthajtás a "Big Trees Trail" útvonal részeként. Ez a fa csak egyike volt azon fáknak Kaliforniában, amelyek törzsén autóval keresztül lehetett hajtani. A későbbiek során azonban az autós forgalmat leállították és ettől kezdve ismét csak gyalogosan lehetett keresztülmenni a fatörzsön a North Grove Loop túraútvonal egyik állomásaként.

A Pioneer Cabin Tree


A Pioneer Cabin Tree az elmúlt évtizedek leghevesebb vihara során dőlt ki 2017. január 8-án. A fa halálát a vihar mellett a törzsön ejtett hatalmas seb és az emiatt kiesett tápanyagfelszívó képesség okozta, aminek következtében az utóbbi években már csak egyetlen élő ága volt e faóriásnak. A fa törzse szerkezetileg is egyre inkább meggyengült az évek alatt. A kidőlés során a fatörzs széthasadt.

A Pioneer Cabin Tree 1864-1874 között 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
A simatűjű szálkásfenyő
  2017-12-28 20:42:59, csütörtök
 
  A simatűjű szálkásfenyő (Pinus longaeva) a fenyőfélék családjába tartozó, esetenként nagyon hosszú életű fafaj, amely az Egyesült Államok délnyugati, hegyvidéki területein őshonos. A simatűjű szálkásfenyőt angol nyelvterületeken időnként "Intermountain" névvel, időnként "Western britlescone pine" azaz nyugati szálkásfenyő néven szokták nevezni. Egyedei Nevadában, Utahban és Kalifornia keleti részein őshonosak.

E közepes méretű fafaj magassága 5-től 15 méterig terjed, míg törzsének átmérője a 2,5 méterestől a 3,6 méteres lehet. Vaskos, sötétzöld tűlevelei ötösével állnak, 2,5-től 4 cm-es hosszúságúak, külső részeiken kékeszöld árnyalattal. E növény tűlevelei a világon a legtovább megmaradó levelek, mivel egyesek közülük akár 45 éven keresztül a növényen maradnak. Az idősebb fák viharvert és satnya megjelenésűek, különösen azon példányoknál, amelyek a magasabb hegyvidéki régiókban élnek, valamint ezen fák kérge vörösesbarna és mélyen barázdált. Ahogy a fa idősödik, egyre több részén hal el a vaszkuláris kambium. Más nagyon idős egyedeknél előfordul, hogy már csak egy nagyon vékony élő szövetréteg az, amely a kéreg alatt a tápanyagokat szállítja a fa lombkoronájába.

Tobozai oválisan hengeres alakúak, hosszuk 5 és 10 centiméter közt változik, míg szélességük zárt állapotban három-négy centiméter. Előbb zöld, vagy lilás színűek, majd narancssárgás színűre érnek 16 hónapos korukban, majd számtalan törékeny részre hámlanak, melyek mindegyike 2-5 milliméter hosszúságú.

A kaliforniai Ancient Bristlecone Pine Forestben, Bishop város közelében élő egyik példánya, melynek beceneve a Matuzsálem-fa, 2013-ban 4845 éves volt. A fa életkorát egy, az erdészetben használatos kormeghatározó eszközzel a növekménymérővel mérték le. A fa pontos lelőhelyét nem árulják el, mivel egy korábbi, 1964-es esetben a Prométheusz-fát kivágták.

 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
A kudzu növény, csodaszer és átok
  2017-12-17 08:03:00, vasárnap
 
  Az alföldektől kezdve 1500 méteres tengerszint feletti magasságig bárhol megtalálható. Szereti a napsütést, a meleget, a nedves környezetet és a tápanyagokban gazdag talajt, de jól alkalmazkodik és megél ettől eltérő körülmények között is.

A hüvelyesek családjába tartozik, így óriási előnnyel ruházta fel a természet: a gyökérgumó - a baktériumokkal folytatott szimbiózisának köszönhetően - képes értékes nitrogént beszerezni a talaj levegőjéből. A gyökérgumókból a szőlőhöz hasonlatos növényszárat növeszt, amelyet sárga pelyhecskék és sűrű levélzet fed. Akár 100 métert is képes a földön kúszni, ám ha támaszra lel, 30 méter magasra is felkuszik.
Terebélyes leveleinek dzsungeléből nyaranta csak illatos, harangformájú virágai kukucskálnak ki. Virágai különlegesek, feltűnőek: kékeslila színűek, 20 cm hosszúak és fürtökbe rendeződnek. E fürtös virágoknak csupán néhány darabja életképes, ezek apró magokat tartalmazó, sötét hüvelyterméssé alakulnak, melyek 5-10 cm hosszúságúak.
A termés héja rendkívül kemény, ezért elképzelhető, hogy csak jó néhány év elteltével csírázik ki. Öt méter mélyen található gyökérhálózatának rendkívül gyors szétágazásával területet hódit magának. A gumókból további, akár naponta 30 centiméternyit is növekvő, növényszárak fejlődnek.
A kudzut Kínában és Japánban már i. e. V. században sokoldalúan felhasználták. Tudósok azonosítottak egy, a kőkorszakból származó kudzu rostot. A nyugati világ azonban csak 1876-tól kezdi felfedezni magának, amikor az Egyesült Államokban egyfajta dísznövényként jelenik meg.

1941-ben Dél-Karolinában 400 hektáron 200000 palántát ültettek
A kezdeti lelkesedés azonban néhány évtized alatt rémületbe csapott át. A kudzu - természetes ellenség hiányában - úgy terjed, mint a zöld árvíz. 1972-ben gyomnövénynek minősítették Amerikában. Napjainkban az USA déli részén már több millió hektárnyi termőföldet borít el.
Az eredeti ősnövényzetet napjainkra ellepte a kudzu áradata, és lassan megöli őket a fény hiánya. Az is kiderült, hogy a kudzu környezetében rendkívül káros, földközeli ózonréteg alakul ki.
A legerősebb gyomirtó szerek, a kaszálás, az égetés, a kecskék, sőt a parazita gombák sem tudnak segíteni. Egyszerűen semmi nem hatásos. Az Egyesült Államokban évi 1 milliárd dollárra becsülik a kudzu elleni harc költségeit.
Több száz éves tapasztalat bizonyítja és a modern tudomány is állítja, hogy a kudzu a jövőben hatalmas tartalékot jelenthet a szövetek, a papír, a kozmetikumok, a különböző állati tápok gyártásában, segíthet regenerálni a biomasszát, a terméketlen területek, sivatagok és városok talaját, valamint vízrendszerét.
A kudzu gyökeréből kivont por édesen csípős ízű és enyhe illatú. Az ázsiai, illetve a makrobiotikus konyhában előszeretettel használják mártások, levesek, desszertek, pudingok, italok és dzsemek ízesítésére. A rántott növényszár és levél is kiváló ízű, de készítenek belőle galuskát, kenyeret, fagylaltot, sőt még kolbászt is. A hagyományos kínai orvoslásban az 50 alapvető gyógynövény előkelő listáján szerepel.
A modern orvostudomány lassan igazolja a több ezer éves tapasztalatokat. A kudzu gyökér kivonata izoflavonokat, többek között puerarint és daidzeint, továbbá nagy mennyiségű keményítőt, glükozidokat, 13-féle aminosavat, vasat, kalciumot, szelént és további fontos anyagokat tartalmaz. A gyökeréből készített tea, tinktúra vagy por jelentős mértékben segíti a májsejtek regenerálódását, és támogatja az epekiválasztást. Felgyorsítja az emésztést, javítja a méregtelenítés folyamatát, ezzel segít megelőzni a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását.

A növényben található izoflavonok bizonyítottan daganatellenes hatásúak, illetve másolják az ösztrogén hatásait, amely javítja a fizikai kondíciót, erősíti az immunrendszert, növeli az életerőt, főleg a nőknél. A kudzu serkenti az agyban a "boldogsághormonok" termelését. Ezek segítenek többek között az alkoholmegvonás függőségi tüneteinek, továbbá a másnaposság, valamint a depresszió tüneteinek a leküzdésében. Csökkentik az étvágyat és növelik a libidót. Említett hatásait már több száz éve kihasználják az alkoholisták vagy a kóros elhízásban szenvedők. A jövőben remélhetőleg az Alzheimer-, valamint a Parkinson-kórral küszködő betegek is megtehetik ezt. 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
20 mini terrárium, amely elfér egy tenyérben
  2017-10-27 21:51:43, péntek
 
  
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
A világ legfurcsább növényei
  2017-10-27 20:44:56, péntek
 
  Szarvasagancsgomba (Xylaria hypoxylon)
Farkasalma (Aristolochia)
Csípős parásgereben (Hydnellum peckii)
Kerti oroszlánszáj (Antirrhinum majus)
Clathrus archeri gomba
Kancsóka vagy kancsóvirág (Nepenthes)
Podostroma cornu-damae gomba
Actaea pachypoda
Denevér virág
Sulyom (Trapa natans), termése
Favolaschia calocera
Ascocoryne sarcoidok
Monotropa uniflora
Afrikai földikürt (Hydnora africana)
Pycnoporus sanguineus
Proboscidea louisianica magja
Rhodotus gomba
Clathrus ruber
Sárkánykontyvirág (Dracunculus Vulgaris)
Wollemia nobilis (Sárkányfenyő vagy Wollemia fenyő)
Welwitschia mirabilis (Velvícsia)
Kalapács orchidea (Drakaea glyptodon)
Wolffia angusta (Vízidara). A világ legkisebb virágfajtája.
Dögvirág (Stapelia grandiflora)
Erdei kutyaszömörcsög (Mutinus caninus)
Vörös tintahalgomba (Aseroe rubra)
Sárga lápbuzogány (Lysichiton americanus)
Foltos kontyvirág (Arum maculatum)
Lódög kontyvirág (Helicodiceros muscivorus)
Óriás afrikai csillagvirág (Stapelia gigantea)
Vénusz légycsapója (Dionaea muscipula)
Fojtófüge (Ficus aurea)
Sárkánykontyvirág (Dracunculus vulgaris) 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
A legkülönösebb formájú fák - 1. (26 kép)
  2017-10-21 21:28:36, szombat
 
  
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Különös jelenség a fák koronái nem érintkeznek egymással
  2017-08-16 15:46:50, szerda
 
  Ez a különleges természeti jelenség, leginkább Malajzia és Borneó erdeiben fordul elő, az úgynevezett koronafélénkség (Crown shyness), amely a Dryobalanops aromatica vagy borneói kámfor koronáin figyelhető meg. A 65-75 méteres magasságokat elérő borneói kámfor, más néven maláj kámfor vagy szumátrai kámfor koronái ugyanis nem érnek egymáshoz, hanem különleges formát alkotva, a lomkoronáik között egy csatornaszerű hézag látható. A jelenséget először 1920-ban említik a szakirodalomban, de máig nem tisztázott, hogy pontosan mi okozza. Egy ausztrál erdész (Maxwell Ralph Jacobs, 1955) tanulmánya szerint a szelesebb tájakon a gallyak és ágak egymáshoz ütődése, a rügyek sérülése okozza, míg egy maláj botanikus (Francis S.P. Ng) szerint a fényérzékeny növény megáll a növekedésben, mikor a szomszédos lombozathoz közeledik, mert kevesebb rügy fejlődne ki egy sűrű, összefüggő lomkorona esetében. Mások szerint a növény a rovarok és lárvák terjedését akadályozza meg a különleges lombkoronájával. 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Érdekes lombozatú fák.
  2017-07-17 20:56:10, hétfő
 
  Kelsey McClellan fényképész, San Francisco-i Outer Sunset környékén fotózta ezeket a szokatlan, érdekes lombozatú fákat.

 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Kína a tea szülőföldje.
  2017-07-14 21:03:55, péntek
 
  Kína a tea szülőföldje, itt isznak a legrégebb óta teát. Az országban nagyon sok helyen termelnek teát, a nagyobb összefüggő területek a teavidékek.

Idénymunkások dolgoznak a Longjing tea ültetvényen, Hangcsou város, Csöcsiang tartomány.
Összesen 1,1 millió hektárt tesz ki ezeknek a teavidékeknek a területe. A legkeletibb tajvani területektől a legnyugatibb Tibeti Autonóm Területig, a déli Hainan szigettartománytól az északi Shandong tartományig találhatóak teaültetvények. 21 tartomány 967 megyéje, városa és autonóm területe mondhatja el magáról, hogy teát termel.

Kínai turisták sétálnak a tea ültetvényen, Zunyi város közelében, Kujcsou tartomány.
Zhejiang tartomány a legnagyobb zöld teát termelő terület Kínában. A Zhejiang tartományban termelt zöld tea a kínai zöldtea-export összegének 70 százalékát, a világ zöldtea-kereskedelmének pedig 60 százalékát teszi ki.

Idénymunkás a Longjing tea ültetvényen, Hangcsou város, Csöcsiang tartomány.
A teanövény (Camellia sinensis) két legelterjedtebb termesztett változata a kínai tea (C. sinensis var. sinensis) és az asszám tea (C. sinensis var. assamica). A kínai tea levelei kisebbek, vaskosabbak, durvább erezetűek, az asszámi nagyobb levelű, vékonyabb, finom erezetű. örökzöld fa, 5-6 méter magasra is nőhet, a teaültetvényeken azonban 1-1,5 méter magasra visszametszik. A cserjéről hároméves korában szedhető először levél, a legjobb minőségű árut 7-8 éves koráig adja.

Az idénymunkások egybeöntik a leszedett Longjing tea leveleket, Hangcsou város, Csöcsiang tartomány.
Kétféle éghajlat kedvez legjobban a teacserje optimális növekedésének: a trópusi, vagy a szubtrópusi éghajlat és a humuszos talaj. Az ültetvények helye is nagyban befolyásolja a növekedés ütemét, ezért a legjobb hegyoldalra telepíteni. Ugyanis minél magasabban feszik az ültetvény, annál jobb minőségű teát termesztenek rajta.

Teáskanna formájú épület, Zunyi város, Kujcsou tartomány.
A teacserje leveleit a leszedést követően az oxidáció és a hervadás elkerülése érdekében nagyon gyorsan fel kell dolgozni. Az eltérő feldolgozási módok miatt kétféle tea jön létre, az egyiket fekete, a másikat zöld teának nevezzük. A fekete tea előállítása során a levelek egy jelentős oxidációs folyamaton mennek keresztül. Ennek következtében a tea elveszíti antioxidáns tulajdonságainak nagy részét, ezáltal az íze karakteresebb lesz. A zöld tea elkészítésénél az oxidációs folyamat rövid, az antioxidáns összetevők érintetlenek maradnak. Éppen ezért a zöld teának több jótékony hatása van a feketével szemben.

Idénymunkások dolgoznak a Longjing tea ültetvényen, Hangcsou város szomszédságában, Csöcsiang tartomány.
Tea feldolgozó munkások, Zunyi városban, Kujcsou tartomány.
Tea ültetvény Zunyi város közelében, Kujcsou tartomány.
Tourist vonat halad át a tea ültetvényen, Zunyi város közelében, Kujcsou tartomány.
Kinálat a Tea Expon, Zunyi város, Kujcsou tartomány.
Idénymunkások a tea ültetvényen, Hangcsou város, Csöcsiang tartomány.
Idénymunkások mossák a ruháikat este a munka után, Hangcsou város, Csöcsiang tartomány.
Az idénymunkások közössen vacsoráznak, Hangcsou város, Csöcsiang tartomány.


A Tea Expo kiállítás látogatói különböző teákat kóstolnak, Zunyi város, Kujcsou tartomány.
Az idénymunkások gyűjtik a Longjing teát, Hangcsou város, Csöcsiang tartomány.
Egy idénymunkás keze, Longjing tea ültetvény, Hangcsou város, Csöcsiang tartomány.
Tea Expo, Zunyi város, Kujcsou tartomány. 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
     1/41 oldal   Bejegyzések száma: 403 
2017.12 2018. Január 2018.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 64 db bejegyzés
e év: 64 db bejegyzés
Összes: 37245 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 13029
  • e Hét: 39146
  • e Hónap: 251232
  • e Év: 251232
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.