Belépés
szabonekatalin.blog.xfree.hu
Voltakszép napok és voltak éjszakák, éreztem gyakran hajnali fák szagát. Simultak hozzám nyíló illatok. De bezárták lelkem a csukott ablakok. Ébredő... Szabóné Kata
1955.09.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
Mentés kutyussal kapcsolatban!
  2016-08-10 13:44:00, szerda
 
  Kérlek segíts ! A Hugom kisfiának Hollandiába szeretnék egy Tacskó kutyust 1-éves korig, mivel nagyon szeretne Magyar kutyát oda van a kutyákért :) gondoltam hátha valaki tud és segít !Szeretném meglepni és örömöt szerezni neki :) Ha tudtok olyan kutyusról ahol több van ,vagy valami okból szeretnének megszabadulni ,szívesen venném ha üziben ínátok! Előre is köszönöm!  
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Igazi csoda
  2016-05-20 06:32:46, péntek
 
  FOGTISZTÍTÓ TABLETTA CSODÁKAT TESZ!Nm csak a műfogsort tartja tisztán, de egy sor egyéb dologra is remekül használható!

Dobjon a WC csészébe 2-3 tablettát, hagyja 10-15 percig dolgozni, majd öblítse. A WC ragyogóan tiszta lesz!
A hőálló üvegedényekben ha leégett, akkor is segítségül hívhatjuk. A fogsor tisztítót meleg vízzel oldjuk fel, és fél- egy óra hosszan áztassuk vele az edényt.
A kerámia és üvegedényekről, pl. a teáskannáról is eltünteti a foltokat. Töltsük fel meleg vízzel, és dobjunk bele egy tablettát. Hagyjuk ázni 15 percig. Csillogóvá varázsoltuk!
Ha eldugul egy lefolyó, csak morzsoljunk szét egy tablettát! Szórjuk a lyukba, és folyassunk rá forró vizet.
Fehér anyagból szinte mindenféle foltot eltávolít! 5 liter vízben oldjunk fel 2-3 tablettát, és 30 percig áztassuk benne a foltos textilt. Színes anyagon ne alkalmazzuk!!!
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Mirjam
  2015-11-19 17:11:16, csütörtök
 
  http://donnamama.lapunk.hu/
http://vivien.animelap.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Érszükület
  2010-10-30 20:03:01, szombat
 
  SZERV ÓRA !

1 óra
A szervezet teljesítőképessége ekkor a legkisebb. A máj ilyenkor végzi méregtelenítő és anyagcsere-folyamatainak oroszlánrészét, vagyis ilyenkor a legnagyobb a terhelése és a legkisebb a teherbírása. (Ezért az éjfél után elfogyasztott alkohol lassabban bomlik le, hamarabb megárt.)
Mivel a testhőmérséklet is ilyenkor a legalacsonyabb, a szív és a tüdő kapacitása ez idő tájt a legkisebb: akit ilyenkor ébresztenek fel álmából, nehezebben tér újra magához és teljesítménye minimális.

4 óra
A máj aktivitása ilyenkor a legnagyobb, a vércukor pedig most és tizenkét órával később, vagyis délután négykor a legalacsonyabb. Az inzulinos cukorbeteg tehát ebben az időszakban jelentős mennyiségű inzulint takaríthat meg, aki pedig hajnalban kel fel, nem csoda, ha esetleg farkaséhesnek érzi magát.

5 óra
A férfiaknál most termelődik a legtöbb férfi nemi hormon, ilyenkor a legnagyobb az erekciós készség. A mellékvesék kortikoszteroid - termelése is most éri el csúcspontját, aki tehát a normális hormonális ingadozáshoz kíván igazodni, és szteroidokat kell szednie, az ekkor vegye be tablettáit, mert így idézi elő a legkevesebb mellékhatást.

6 óra
Eljött a felkelés ideje: a vércukorszint és a szervezet anyagcsere - folyamatai most már készen állnak a fizikai aktivitásra. A vércukorcsökkentő tabletták és a bétablokkoló hatású vérnyomáscsökkentők ekkor tudják maximális hatásukat kifejteni. Ezzel szemben a szervezet ilyenkor tolerálja legkevésbé az élvezeti szereket és a káros anyagokat: a reggeli kávé és cigaretta sokkal jobban szűkíti az ereket, a reggeli "feles" pedig sokkal magasabb véralkoholszintet eredményez, mint mondjuk szürkületkor.

7 óra
Ez a vastagbél működésének ideje, a székletürítés most a legkönnyebb. Aki későbbre halasztja, annak a nap folyamán esetleg már több kellemetlensége lehet miatta, akár a teljesítőképessége is csökkenhet.

9 óra
Most legaktívabb a gyomor, ezért ez a reggeli legoptimálisabb időpontja. A védőoltások, illetve a daganatos betegeknél végzett kemoterápia és besugárzás mellékhatása ekkor a legkisebb.

10 óra
A testhőmérséklet ekkor optimális. Az idegrendszer ilyenkor a legnyugodtabb, a pszichés teljesítőképesség is most a legmagasabb: könnyebben és gyorsabban sikerül megjegyezni mindent - ám délután feltétlenül ismételni kell a most elsajátítottakat, mert akkor tartósan rögzül.

11 óra
Ez a szívciklus csúcspontja, ezért nem csoda, ha a sportteljesítmény is most a legjobb. Ilyenkorra kellene valamilyen testgyakorlatot beiktatni.

Délben
Megemelkedik a gyomorsavtermelés, erősödik az éhségérzet, a szellemi teljesítőképesség zuhan, mert a szervezet az emésztésre összpontosít.

13 óra
Jelentősen fokozódik az epetermelés, megkönnyítve az elfogyasztott ebéd feldolgozását. Az epehajtó szerek ekkor fejtik ki legaktívabban hatásukat.

14 óra
Minden energia az emésztőszervekben koncentrálódik. Mivel a végtagok és a bőr vérkeringése csökken, a fájdalomérzékelés is csökken. A kora délután beadott helyi érzéstelenítők hatása tartósabb és intenzívebb, tehát ekkorra érdemes fogorvoshoz időpontot kérni. Újat nem lenne most könnyű tanulni, mivel azonban a hosszú távú emlékezet fokozódik, ilyenkor érdemes ismételni a délelőtt tanultakat: ez a házi feladat ideje!

16 óra
A szellemi és fizikai kapacitás újabb csúcspontjához érkezik. A napi teendők java részén már mindenki túlvan, de azért még képes valami újat alkotni, a sportban pedig győzelmet aratni. A kitartást igénylő sportágakat ilyenkor sokkal eredményesebben lehet űzni, és a tréning is most a leghatásosabb, és ekkor edzhető legaktívabban az immunrendszer. A savkötő gyógyszerek hatása ilyenkor a legjobb.

18 óra
A légzés különösen intenzívvé válik. A haj és a köröm sokkal gyorsabb nő.

19 óra
A vese aktivitásának csúcspontja. A szívműködés kezd lassulni, a vérnyomás csökken: ha csak az orvos valamiért nem így rendeli, most nem szabad vérnyomáscsökkentő szert bevenni, mert lehet, hogy hatása túllő a célon, és szédülést idéz elő. Viszont a gyomorfekély elleni gyógyszer sokkal hatásosabb, ezért ilyenkor érdemes alkalmazni.

20 óra
Az allergiaellenes, az asztmára felírt és a hangulatjavító gyógyszerek most fejtik ki maximális hatásukat, bevételük ekkor a legcélszerűbb, hiszen kisebb adagra lesz szükség, és ezzel csökkenthető a mellékhatás is.

21 óra
A szervezet felkészül az éjszakai pihenőre, a szervek legtöbb funkciója lelassul. A most elfogyasztott étel javarészt feldolgozatlan marad reggelig. Ez különösen a nehezebben emészthető ételekre, például a húsra és a sajtra vonatkozik.

23 óra
A vegetatív idegrendszer részéről a paraszimpatikus (nyugalmat, beépítést diktáló) funkciók kerülnek abszolút túlsúlyba. A szellemi és fizikai teljesítőképesség is rohamosan romlik. A test és a lélek egyaránt pihenésre vágyik.

Éjfélkor
A fájdalmat kiváltó anyagok sokkal intenzívebben hatnak ilyenkor, tehát a fájdalom felerősödik, kevésbé csillapítható. A nők többségénél ilyenkor indul meg a szülés, az epegörcsök száma ekkor fokozódik, nő az infarktus és az agytrombózis kockázata. /
Dr Kerekes Marika blogjából irtam ki !!!ÉRSZÜKÜLEET!!!
++++++++++++++++
Ér és szív katéterezés
Forrás:
Link

Általános tudnivalók
A szívkatéterezés olyan invazív (lumenen belül) vizsgáló eljárás, amelynek során egy vagy több katétert vezetnek a szívbe, és a szívizomzat felszínén futó erekbe. Ez a módszer lehetővé teszi a szívben és a tüdő ereiben lévő nyomásviszonyok pontos megállapítását. A katéteren keresztül bejuttatott speciális kontrasztanyag nagy pontossággal rajzolja ki a szívizmot ellátó ereket. A szívkatéterezést manapság leggyakrabban a szívizom saját ereinek, a koszorúereknek (coronaria artériák) a tanulmányozására használják. Ez a vizsgáló eljárás egyúttal alkalmas a szívbillentyűk struktúrájának és működésének, a szívizom pumpafunkciójának, és az egyes szívüregekben uralkodó nyomásoknak a vizsgálatára is.

A vizsgálat leírása
A szívkatéterezést kórházban, speciális laboratóriumokban végzik, amelyek műtőhöz hasonlóak. Mielőtt elkezdik a vizsgálatot, karjának egyik vénájába érkanült illesztenek. A vizsgálat során a beteg mellkasára helyezett EKG-elektródák segítségével megfigyelik a szívműködés frekvenciáját és monitorozzák a szív ritmusát. A vizsgálat közben többször ellenőrzik a vérnyomását is. Bár a vizsgálat alatt nem fogják elaltatni, nyugtató hatású gyógyszerrel elősegítik, hogy jobban tudjon ellazulni. Ezután egy teljesen vízszintes ágyon a hátára kell feküdnie. A megfigyelés teljes időtartama alatt ebben a pózban kell maradnia. A katéter bevezetésének helye többnyire a lágyék, de előfordulhat az is, hogy a könyökárok vénáját használják erre a célra. Steril lepedőkkel és törülközőkkel borítják be, és megkérik arra, hogy a vizsgálat alatt igyekezzen mozdulatlan maradni. A katétert helyi érzéstelenítésben vezetik be valamelyik nagyobb érbe. A fájdalomcsillapító injekció beadásakor helyileg enyhe égő érzése lehet. Amikor a katéter már az érbe jutott, rajta keresztül vezetődrótot vezetnek az érbe. Ezután a bevezető tűt eltávolítják és a vezetődrót segítségével vastagabb katétert vezetnek az érpályába, majd a jobb szív fél egyik üregébe. Ekkor a katéter külső végéhez speciális nyomásregisztráló berendezést kapcsolnak, amelynek segítségével folyamatosan ellenőrzik a szívüregekben lévő nyomásviszonyokat. Ezt követően a katéteren keresztül kontrasztanyagot fecskendeznek a szív megfelelő üregébe, illetve a szív saját ereibe, a koszorúerekbe (coronaria artériákba). A betegek ilyenkor az egész testre kiterjedő melegséget érezhetnek. Röviddel a kontrasztanyag befecskendezése után, a képernyőn élesen kirajzolódnak a szív üregei és saját erei. Ilyenkor megkérik arra, hogy lélegezzen mélyeket, vagy próbáljon köhögni, miközben az egész vizsgálatot videón rögzítik. Az egész vizsgálat nem tart tovább 30-60 percnél. Amikor a vizsgálatot befejezték, eltávolítják a katétert, de még kb. 15 percig erős nyomást alkalmaznak a katéter bevezetésének a helyén, a lágyékban vagy a könyökárokban. Erre azért van szükség, hogy az utóvérzés veszélyét a minimálisra csökkentsék. Ha a katétert a lágyéktáji érbe vezették végezték, akkor a vizsgálat után még 2-6 órán át laposan kell feküdni, és ilyenkor semmiképpen sem szabad az érintett oldalon a lábát, illetve a karját mozgatni. Ebben az időszakban, az ápolónővér gyakran ellenőrzi a vérnyomását, a pulzusszámát, és megfigyeli a katéter bevezetésének a helyét. Ha a beavatkozás helyén kellemetlenséget illetve fájdalmat érez, fájdalomcsillapító adására lehet szükség. A vizsgálat utáni órákban csak folyadékot fogyaszthat. Néhány óra múlva a diéta bővíthető. A vizsgálat utáni éjszakát általában a kórházban kell tölteni. Vannak azonban olyan intézmények is, ahonnan szövődménymentes szívkatéterezés után még aznap hazabocsátják a vizsgált személyt, de néhány órás megfigyelés ilyenkor is szükséges.

SZÜKSÉGES ELŐKÉSZÜLETEK :
A vizsgálatot megelőző 8 órában nem szabad sem enni, sem inni. Bizonyos gyógyszerek, különösen a véralvadást gátló, vagy arra befolyást gyakorló gyógyszerek szedését abba kell hagyni. A katéterezés előtt általában laboratóriumi vizsgálatokat, mellkasröntgent és EKG-vizsgálatot végeznek. A szívkatéterezés invazív vizsgálat, s mint minden ilyen eljárás ez is jár valamilyen kockázattal. A LEHETSÉGES KOMPLIKÁCIÓKAT ÉS SZÖVŐDMÉNYEKET MÉG A VIZSGÁLAT ELŐTT EL FOGJA MAGYARÁZNI A KEZELŐORVOS. EZUTÁN ÖNNEK ÍRÁSBELI BELEEGYEZÉSSEL KELL HOZZÁJÁRULÁSÁT ADNIA A VIZSGÁLAT ELVÉGZÉSÉHEZ. Mivel a beadásra kerülő kontrasztanyag jódtartalmú, feltétlenül mondja meg előtte orvosának, ha bármire, különösen, ha jódkészítményekre, kagylóra, rákra vagy röntgen kontrasztanyagra túlérzékeny lenne. A katéterezés alatt, azonnal szóljon az orvosnak, ha mellkasában fájdalmat, légszomjat vagy szédülést érezne. Annak érdekében, hogy a vizsgálat minél kevesebb vérvesztéssel járjon, nagyon fontos, hogy utána órákig mozdulatlanul tartsa az érintett végtagját. Ha a katéterezés helyén bármilyen kellemetlenséget, például zsibbadást, vérzést vagy gyengeséget érezne, azonnal szóljon az ápolónőnek.


Érszűkületre hajlamosító tényezők:
1)Diabetes (cukorbetegség), főleg ha kezeletlen.
2)Magas koleszterin szint.
3)Dohányzás.
4)Kezeletlen magas vérnyomás
5)Túlsúly, mozgáshiány, öröklődési hajlamosság, stressz.

Magas koleszterin szint
A koleszterint részben táplálék formájában juttatjuk be a szervezetünkbe, másrészt mi magunk, pontosabban a máj is állít elő koleszterint. A vérben keringő koleszterinnek normális esetben, azaz egészséges szervezetben mintegy 33 százaléka származik állati eredetű táplálékból, a többi "saját termék".Ebből adódik, hogy a megemelkedett koleszterinszintnek két okát kell ismernünk. A bevitt táplálék koleszterintartalmától és a különböző zsírokból a szervezet által előállított koleszterin mennyiségétől és elosztásának szabályzási mechanizmusaitól egyaránt függ. A felszívás a vékonybélben történik, és nagyon összetett folyamat. Az apró, emésztetlen zsírcseppeket - bennük az oldott koleszterin molekulákkal - egyben is bekebelezheti, azaz ún. endocitózissal is felveheti a bélhámsejt. Az emésztett zsírmolekulák építőkövei - a zsírsavak és monogliceridek - egészen más folyamattal, diffúzióval egyenként kerülnek be a bélhámsejtekbe. A szervezet az esszenciális zsírsavakat nem, de minden egyéb zsírt - lipidet -, és azok molekula komplexeit önmaga is előállítja.

Érszűkület TÜNETEI:
1)végtagokon jelentkező görcsös fájdalom.
2)hűvös kezek, lábak.
3)ELKÉKÜLT VÉGTAGOK.
4)szédülés, fejfájás, féloldali bénulás, beszédzavar.(agyér szűkület jelei).

Szövődmények
1)Lábszár fekély, illetve végtagokon kialakuló fekély.
2)végtagok fokozatos elhalása
3)agylágyulás (súlyos agyiér elmeszesedésekor)


Amit az érszűkületről tudni kell.
Korunk népbetegsége az ÉRSZŰKÜLET.
A felnőtt lakósság 20-40%-át érinti Az erek megbetegedései rendszerint hosszú idő alatt fejlődnek ki. Némelyik alig okoz tünetet, más érbetegségek enyhe kényelmetlenséget okoznak, amelyek súlyos következményekkel járnak, ha nem kezelik.
ÉRSZŰKÜLET fogalma:
A szervezetünk működéséhez szükséges anyagok a verőérhálózaton keresztül jutnak el szerveinkhez. Ha az artériás rendszer bármely szakaszán valamilyen okból szűkület alakul ki, akkor arra a területre nem jut elegendő tápanyag és oxigén, melynek következtében fájdalom jelentkezik. Ha a beszűkült ér teljesen elzáródik, az artéria által ellátott szövet, szervrész elhal. Amennyiben ez végtagon alakul ki, következménye a végtag vagy egy részének amputálása, belső szerveknél a következmény lehet szívinfarktus vagy agyvérzés. A leginkább érintett területek a szívkoszorúerek, az agyi- és lábartériák. Ha az elzáródás folyamata viszonylag lassú, az elzáródott ér környezetében lévő kisebb erek - az ún. kollaterálisok - átveszik annak funkcióját. Ez a folyamat azonban lassú és nem biztos.A képen jól látható az elmeszesedett szív koszorúér. Lumene felére csökkent.
A végtag, agy meszes ereinél is ugyanez van.
Van, amikor teljesen elzáródik az ér. Artériás érelzáródásnak súlyos következményei vannak. Elhal az elzáródott érhez tartozó terület, mert nem kap vérellátást.Érszűkület kiváló gyógyítása: Sonotherápia.
Megrekinthető az alábbi linken:
Link

Referencia:
Egyik ismerősömnek mind két lábán kialakult az érszűkület. 81 éves és cukorbeteg.
Tavaly nyáron 30 alkalommal vett részt Sonotherápiás kezelésen. Hála isten eredményes volt a kezelés, mert nem kellett megoperálni egyik lábát sem és azóta nem alakult ki újabb érszűkület. Sőt a régi probléma is megszűnt.
Az Aloe Vera - amelyet "gyógyszernövénynek" is neveznek - az írott történelem kezdete óta ismert, mint az egyik leghatásosabb gyógyító növény. Az Aloe Vera körülbelül 200 különböző vegyületet tartalmaz, amelyek között 18 aminosav, közöttük 8 létfontosságú aminosav, valamint valamennyi fontos vitamin és ásványi anyag megtalálható benne. (Pl. aminosavak - aszparaginsav, glutaminsav, izoleucin, leucin, lizin, metionin, fenil-alanin, treanin, triptofán, valin, hisztidin, alanin, arginin, prolin, szerin, glicin; vitaminok - A-vitamin, C-vitamin, D-vitamin, E-vitamin és a teljes B-vitamin-csoport (a B12-vitamin is); ásványi anyagok - kalcium, foszfor, réz, vas, magnézium, mangán, kálium és nátrium).
Ennek eredményeképpen az immunrendszer, a gyomor, az emésztési problémák, a béltraktus kiváló szabályozója. Méregtelenítő, vértisztító, gyulladáscsökkentő, vírus ellenes, baktériumölő, csíraölő, gombaölő, stressz oldó hatása vanHatásai:
1. méregtelenít (környezeti szennyeződések ellensúlyozása)
2. a szervezetünkből hiányzó anyagokat pótolja (a hiányok betegségeket okoznak!)
3. fokozza szervezetünk öngyógyító képességét
4. fertőzések ellen véd
5. immunmodulátor (szervezetünk védekező rendszerét normalizálja)
6. gyulladást csökkent
7. fájdalmat csillapít
8. helyreállítja sav-bázis egyensúlyunkat
9. antioxidáns hatást gyakorol, ezzel véd a betegségek (pl. daganatok) ellen, fékezi az öregedési folyamatot
10. sejtregeneráló (megújító, fiatalító) hatást fejt ki
11. egyedi, különleges felszívódása révén a hozzáadott anyagokat (gyógynövény kivonatok stb.) mind külső, mint pedig belső használat esetén különleges hatásfokkal juttatja el a felhasználó sejtekhez.
12. Emésztő rendszer tisztítása
13. Székrekedés megszüntetése
Megjegyzés: a flakon felbontása után hűtőben tárolandó!
Az Aloe Vera növény leveleiből kisajtolt gélt tartalmaz 100 %-ban. Rendszeres fogyasztása esetén a legyengült szervezetet és immunrendszert meg erősíti illetve jelentősen javítja. Tartós betegségben szenvedők részére kiváló roboráló ital. Téli-tavaszi- őszi hónapokban kiválóan alkalmas a vitaminok, s egyéb ásványi sók pótlására. Cukorbetegek is fogyaszthatják. Egészség megőrzésre is fogyasztható az ital. Tulajdon képen MINDENKI SZÁMÁRA AJÁLHATÓ. Csecsemőktől kezdve az agg korig az ital fogyasztása a szervezet ellenálló képességét javítja, illetve azt helyre állítja. Folyadék és ásványi sók forgalmát egyensúlyban tartja. Az italt lehet önmagában is fogyasztani, de lehet ízesíteni egyén ízlése szerint. Meg akadályozza a vese-epekő képződését, az érfalak elmeszesedését. Emésztést, a belek felszívó képességét jelentősen javítja. Hasi és alhasi görcsöket oldja, akár meg is szünteti. Kiváló méregtelenítő hatása van. Anyagcsere folyamatokat segíti.
Alkalmazása: Minden egészséges Embernek megelőzésként. Betegeknek roborálóként. 3x1-2 evőkanállal naponta. Csecsemőknek, 3x1 mokkás kanál naponta.
Táplálék kiegészítők (aminosavak, szénhidrátok, vitaminok, ásványi anyagok) A gél pár hónapos fogyasztása a szervezet hiányzó tápanyagok jelentős részét természetes formában pótolja.
Mikroba ellenes szerek: Természetes bélflórát nem támadjak meg!
Gyulladás és fájdalomcsillapítók: bradikináz, fahéjsavészter, éteres olaj önmagukban is hatékonyan csökkentik a gyulladást.
Sejtregeneráló hatás: Már az ókorban a sebek gyógyítására alkalmazták. Segíti a szervezetnek a betolakodó fertőző ágenseket elpusztítani, csökkenti a gyulladást, segít a sejt újraképződését, normalizálja az immunrendszer működését. A bőr- vékonybél nyálkahártyáján lévő hámképződést gyorsítja, illetve a víz megkötését fokozza.
Immunrendszer-erősítő: a szervezet öngyógyító képességét fokozza.
Bővebb információ az alábbi linken:Aloe First 473 ml.
Az Aloe First természetes anyagokat tartalmazó, helyi bőrápolásra szolgáló spray. A stabilizált Aloe Vera Gél hatékony enzimeket, valamin sokféle aminosavat, ásványi anyagot és vitamint tartalmaz. Az Aloe First kitűnő gyógyszer a kisebb bőrirritációk kezelésére; mindössze néhány ráfújással gyors enyhülést lehet elérni még a legnehezebben hozzáférhető helyeken is. Fújjuk tehát be a viszkető helyeket, a kiütéseket, a rovarcsípéseket, a napon leégett bőrt, és az Aloe First megszünteti a kellemetlen érzeteket. Bőrre és nyálkahártyára fújva, vagy kenve, illetve öblögetni. Az alábbi betegségekben a First spray csak felületre használható.
Fogászatban alkalmazva. Vérzés és fájdalomcsillapító, gyulladás csökkenő hatása miatt kiválóan alkalmas a fogászati kezelések ideje alatt. Foghúzás, fogbeültetés s egyéb kezelések idején, fogínygyulladás szájsebészeti kezelések alatt.
Herpesz szimplex és szájzug repedésekor napi háromszor az oldattal öblögetni.
Alkalmazása: 1-2 nagykanál First-tel 5-10 percig kell öblögetni. Szájüreg Aftás fertőzésére lokálisan használva meg gyorsítja a gyógyulási folyamatot.
A nyelven lerakódott lepedék eltávolítására is alkalmas. Vatta pamacsra téve a First sprayt, utána a nyelvet finoman át kell törölni, akár naponta többször is.
Torok és garat gyulladás esetében a First sprayt a garatba kell fújni. Hányingert okozhat, főleg gyerekeknél.
Orr vérzését lehet csillapítani.
Bárányhimlő betegségnél, lokálisan használva a viszketést csökkenti, a fájdalom csillapodik, fokozza a bőr hámosodását,, és így a sebek bőrkárosodás nélkül gyógyulnak. First és Aloe Vera Gelly együtt alkalmazható. Téli náthás idő szakban a First az orrba cseppentve napi 3-4 alkalommal, javítja a hurutos állapotot, tisztábbá válik a légzés,
Nőgyógyászatban: gátmetszés utáni sebre,
A bőr berepedése esetén vagy ekcéma esetén First az enyhébb esetekben, Activator a súlyosabb esetekben. alkalmazzuk, plusz még az Aloe Vera Gelly krém (zöld) a mély sebek gyógyulását gyorsítja.
Égési sérülés estén 30 percenként az égett felületre kell fújni. Az égett területet megvédi a felül fertőzéstől, nem alakul a bőr fel hólyagosodása, fájdalmat csillapítja, a bőr hámosodását gyorsítja. Természetesen, mint elsősegélynyújtás kiváló, a súlyosabb és nagy kiterjedésű égési sérülés esetén AZ ORVOSI ELLÁTÁSIG feltétlen alkalmazható, megelőzi a felülfertőzést, és enyhíti a fájdalmat.
Mélyebb sebek (fekély, felfekvés) kiválóan fertőtlenít, fájdalmat csillapít, és elősegíti a seb gyógyulását. A sebbe Propolisz vagy a Zöld krémet kell kenni. Együtt a két szer tökéletes sebgyógyulást eredményez.
Kisebb horzsolásokra önmagában is kiváló fertőtlenítő, vérzéscsillapító, hámosító, fájdalomcsillapító. A seb tökéletes gyógyulását eredményezi.
Arcon lévő pattanások rendszeres használata estén a pattanásokat tökéletesen eltünteti.
Allergia esetén a garatba fújva, megszünteti a torokban lévő kaparó érzést.
Sömörös bőrelváltozásnál, szárítja, fertőtleníti a bőrt, és a fájdalmat jelentősen csillapítja. A sömör gyógyulásához szükséges a Lila krém, Zöld krém az Orbánc kezeléséhez.
Amiket tartalmaz:
Egyik legsokoldalúbban alkalmazható alaptermék. Olyan természetes alapú folyékony permetezhető, bőrápoló, nyugtató és hidratáló készítmény. Az Aloe Vera csodálatos hatóanyagainak (78%-ban tartalmaz tiszta, folyékony Aloe Vera Gélt). A speciálisan válogatott 11 gyógynövény (körömvirág-, kakukkfű-, cickafark - kóró, kamilla-, pitypang-, eukaliptusz-, Golgota-virág-, zsálya-, gyömbér-, borrágó fű-, szantálfa-kivonat), propolisz, természetes E vitamin tartalom miatt köszönhetően ideális elsősegélynyújtó szerként alkalmazható hámsérülések, vírusos, gombás, bakteriális fertőzések, égés, napégés, pattanások, szájnyálkahártya betegségek, ínygyulladás stb. esetén..
Kép a Link mellék állás albumban található.
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Emlékezzünk
  2010-10-29 08:47:47, péntek
 
 Halottak napján
Gyertyaláng a lélek fénye
Temetőben lassan égve
Krizantémok bársony testén
Halottaink szép emlékén

Kulcsolt kézzel elmerengünk
Csendben befelé könnyezünk
Imáinkban jelen vannak
Mindig lelkünkben maradnak...

Virágos sír őrzi álmuk
Reméljük, majd egyszer látjuk
Gyertyalángban emlékük él
Szívünk mélyén életre kél

Temetőben néma sírnál
Vágysz arra, hogy némán sírjál
Halottaink lelke velünk

Mécsesekkel emlékezzünk

 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Belső
  2010-08-15 06:58:53, vasárnap
 
  Olvasom szavad és szívem repes,
közben szemem már téged keres,
s a percet, amikor megérkezel
és féltő karom újból átölel.

Szólnod sem kell, magamhoz vonlak,
én sem szólok csak szorosan foglak,
szívem hevétől újra lángra gyúlsz,
s csak irulsz.....pirulsz.

Arcodon az öröm könnye látszik,
s rajta a napfény úgy cikázik,
ahogy fürkésző tekintetem,
de bánat jelét nem lelem.

Tudom, végre bizton érzem,
hogy melletted révbe értem,
megtaláltam boldogságom,
s álmaidban minden álmom.

Lelkem lelked, szívem szíved,
s nem kell többé sosem félned,
mi egybeforrt, többé el nem válhat,
hisz nincs oly erő, mi nekünk árthat.

Mert rájöttek mind az égiek,
ily szerelmet legyőzni nem lehet.
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Remény
  2010-08-12 09:04:09, csütörtök
 
  Remény
Hideg éjszakák mélyén,
Vállamra ült a csend,
Körbefont a magány,
Fáradtan megpihent.

Testemen kaput nyitott,
Jött és nem kopogott,
Lopva beköltözött,
A néma fájdalom.

Lelkemben mély kutat fúrt,
Láncai után nyúlt,
Bánattal telt vödrét,
Leengedte a múlt.

Szívemre csónakot tett,
Szótlanul evezett,
Szív közepére ért,
Horgonyt vert a remény.
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Tisztelet az éveknek !
  2010-07-20 06:01:00, kedd
 
 Tisztelet az éveknek


Mély barázdák, ráncok
Szántják az arcukat,
Amelyek elfedik
És őrzik a múltat.

Elgondolkodtató,
Mi mindent takarnak,
Elmondanák, hogyha
Beszélni tudnának.

Dolgos kezeiken
Látszanak az évek,
Szeretettel, gonddal
Gyermeket neveltek.

Voltak szerelmesek,
És sokat szerettek,
Voltak szomorúak
S kétségbeesettek.

Olyan lehet sorsuk
Amit érdemelnek? -
Törődnek velük, vagy
Elfeledték őket?

Nyújtsuk feléjük a
Segítő kezünket,
És tiszteljük bennük
Az eltelt éveket. 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Barátság szalag
  2010-07-16 17:44:10, péntek
 
 
A napfény a vízzel játszott,> A boldogság szemedben látszott,

> A Hold csak ránk vigyázott,

> Az a nyár még igazi nyár volt.


A baráti szalag,.....:)> Ezzel útjára indítom a baráti szalagomat!!!!!

> Küldjétek el minnél több oldara, mert ez a szimboluma a barátságotoknak!!!!

Ha lenne néha,> Ha lenne talán,

> Nem lenne mindig harcunk reggelig

> Ha lenne máskor,

> Ha lenne másképp,

> Nem kéne ennyit küzdeni egymásért.JÓ NYARALÁST ÉS PIHENÉST !!
PUSZI KATA
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Sok boldogságot !
  2010-06-20 07:08:34, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 3997 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 48
  • e Hét: 471
  • e Hónap: 1263
  • e Év: 1263
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.