Belépés
bulac57.blog.xfree.hu
A tegnap történelem, a mai nap ajándék, a holnap pedig meglepetés! Bús László
1957.05.14
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/75 oldal   Bejegyzések száma: 747 
Windows 8 kevesebb újraindítás
  2011-12-01 00:14:12, csütörtök
 
  A frissítési mechanizmus átalakításával elérhető az, hogy csak havonta egyszer kelljen muszájból újraindítani a számítógépeket.

A rendszer csak havonta egyszer, a minden hónap második hetében esedékes frissítőkedden kér újraindítást a biztonsági frissítések telepítése után
A felhasználók gyakori panasza, hogy a Windowsoknál nagyon gyakran kell a frissítések telepítése után újraindítani a számítógépet, hogy a változtatások érvénybe lépjenek, ezért a fejlesztők egyik fontos célja volt a következő verzió, a 8-as kialakításánál, hogy e kötelező újraindítások számát a lehető legkisebbre redukálják - írta meg néhány napja a Windows 8 hivatalos fejlesztői blogjában a problémával foglalkozó hosszú bejegyzésében Farzana Rahman, a Windows Update-tel foglalkozó csapat menedzsere, aki így fogalmazott: a Windows 8 ,,újraindításai kevésbé lesznek idegesítőek".

Rahman kifejti, hogy sok olyan frissítés készül, melyekhez mindenképp szükséges az újraindítás - olyan kódváltoztatásokról van szó, melyek menet közben nem hajthatóak végre, a rendszer ugyanis használja az érintett fájlokat, ezért szükséges a leállítás -, a kérdés az, hogy ezt figyelembe véve miképp lehet optimalizálni a szükséges újraindítások számát. A Microsoft szakemberei ezért kiterjedt felmérést készítettek arról, hogy a felhasználók milyen módon veszik igénybe a Windows Update szolgáltatását. A Windows 7 esetében a korábbi hagyományokat követve a frissítések telepítésének módját illetően a felhasználó több opció közül választhat: automatikus, amikor elérhető, automatikus egy meghatározott időpontban, értesítés a frissítés megjelenéséről - ezek használati arányát mérték fel.

Mindezek a lehetőségek megmaradnak a Windows 8 frissítési mechanizmusában is, de némileg átalakítják a Windows Update működését a kevésbé zavaró frissítés érdekében. Ez egyrészt azt jelenti, hogy a rendszer csak havonta egyszer, a minden hónap második hetében esedékes frissítőkedden kér újraindítást a biztonsági frissítések telepítése után. Ettől a módszertől csak a kivételesen nagy kockázatú veszélyek esetén megjelentetett rendkívüli javítások kiadásakor térnek el, ilyen esetben nem halasztható az újraindítás.

A másik fontos változás az lesz, hogy a rendszer a szükséges újraindításról a felhasználót három nappal korábban tájékoztatja, majd ezt a figyelmeztetést az idő teltével többször is megismétli. Mivel sok panasz érkezett arra, hogy a frissítési értesítés felugró ablakban történő megjelenítése nagyon gyakran zavaró, ezért itt is újítottak, ezek az értesítések a jövőben a bejelentkezési képernyőn olvashatóak majd.
 
 
0 komment , kategória:  Digitália  
Öt év múlva tízszer gyorsabb
  2011-12-01 00:11:54, csütörtök
 
  Öt év múlva tízszer gyorsabb mobilfeltöltés

Az új ,,energiaspájz" mintegy 150 feltöltés után rohamosan veszít hatékonyságából
Hamarosan tízszer gyorsabban lehet feltölteni a mobiltelefonok, laptopok akkumulátorait, és azok tízszer hosszabb időn át bírják majd energiával - jósolják amerikai tudósok. Ez a hamarosan hétköznapi ,,üzleti" szinten - mármint a boltokban - öt évet jelent.

Az amerikai Northwestern University kutatói arra alapozzák előrejelzésüket, hogy megváltoztatták a lítium-ionos elemek anyagait; a módosítások egyike az, hogy milliónyi egészen apró, 20-40 nanométeres lyukat fúrtak beléjük. Az elemek, akkumulátorok új nemzedékével egy mobiltelefon 15 perc alatt feltölthető lesz és egy hétig bírja majd ,,szusszal". A fejlesztés lényege a lítium-ionok nagyobb sűrűsége és élénkebb mozgása.

Az új ,,energiaspájz" ugyanakkor mintegy 150 feltöltés - egy év használat - után rohamosan veszít hatékonyságából, de még akkor is ötször jobb hatásfokú, mint a mai akkumulátorok - idézte a BBC brit sajtóorgánum Harold Kung egyetemi professzort, akinek csoportja eddig az elemek anód - az áramot befogadó - oldalára összepontosított. A ,,kijárati" oldal tökéletesítéséthez csak ezután fognak hozzá, ami további hatásfokjavulást eredményezhet.
 
 
0 komment , kategória:  Digitália  
Itt az első windowsos Nokiák
  2011-11-10 14:14:41, csütörtök
 
  Bemutatkozott az első Windows Phone operációs rendszert futtató Nokia okostelefon, a Lumia 800 és olcsóbb kisöccse, a Lumia 710. Ezek sikerén áll vagy bukik a vállalat és talán a Windows Phone platform jövője.Nehéz lenne a Nokia legnagyobb durranásáról izgalmasat írni, mivel a készülékkel kapcsolatos szinte összes információ kiszivárgott már, beleértve a fotókat és a reklámfilmeket is. A bemutató résztvevői meggyőződhettek róla, hogy a készülék formaterve majdnem teljesen megegyezik az N9-ével: a polikarbonát ,,unibody" ház azonos, az előlapból kidomborodó 3,7 hüvelykes AMOLED kijelző azonban némileg kisebb, mivel a megjelenítő alatt el kell férnie a Windows Phone-t futtató telefonokon kötelező három gombnak. A Lumia 800 kijelzőjén 800x480 pixel jelenik meg.

A gépházban 1,4 GHz-es Qualcomm Snapdragon MSM8255T processzor dolgozik 512 megabájt RAM társaságában, a háttértár pedig 16 gigabájtos, ezt 25 gigabájtos SkyDrive online tárhely egészíti ki - memóriabővítési lehetőségről vagy nagyobb kapacitású modell megjelenéséről nem beszélt a Nokia. A Lumia 800 8 megapixeles Carl Zeiss optikás autofókuszos fényképezőt kapott, amelyhez dupla LED-es vaku tartozik. A készülék természetesen tartalmazza a felső kategóriás okostelefonoktól elvárható vezeték nélküli vezérlőket (Wi-Fi, Bluetooth) és szenzorokat (GPS, giroszkóp stb.).

A Lumia 800-at idén csak hat európai országban (Egyesült Királyság, Németország, Franciaország, Spanyolország, Olaszország, Hollandia) forgalmazza a Nokia, az első szállítmányok novemberben érkeznek az üzletekbe és a mobilszolgáltatókhoz 420 eurós kiskereskedelmi áron. Emellett még ázsiai országokban vezeti be a terméket a Nokia, az Egyesült Államok már csak jövőre kap belőle, ahogy további országok is, így nekünk is 2012-ig kell várnunk rá.

A Nokia Worldön bemutatkozott a Lumia 800 olcsóbb kistestvére, a Lumia 710 is, amely AMOLED helyett TFT LCD kijelzővel és más formatervvel rendelkezik, kamerája 5 megapixeles, a háttértárja pedig csak 8 gigabájtos. A Lumia 710 csak feketében és fehérben jelenik meg, de a Windows Phone színes témáihoz illő hátlapokat is lehet hozzá venni. A telefon először Hong Kongban, Indiában, Oroszországban, Szingapúrban és Tajvanon kerül a boltokba még idén, 2012-ben pedig további országokban is kapható lesz, ajánlott kiskereskedelmi ára 270 euró.

Ahhoz képest, hogy a Nokia jövője a Lumia sorozaton múlik, a felsorakoztatott újdonságok és főleg a differenciáló tényezők nem látszanak jelentősnek. A saját platformot feladó vállalatoknak kicsi a mozgásterük ahhoz, hogy megkülönböztessék magukat a ,,platformtársaktól". Ebben a versenyben a Nokia kitörési pontja a hagyományos erősségének számító formaterv, a fényképezés és a képkezelés lehet, valamint azok az egyedi alkalmazások, amelyek a Marketplace nokiás szegletéből érhetők el, és amelyekhez más gyártók vásárlói nem férhetnek hozzá. A fényképezés terén a Lumia 800-nak valószínűleg nem lesz oka szégyenkezni, és a dizájn is elsőrangú - azonban a Nokia-exkluzív szoftverek kínálata egyelőre nem tűnik meggyőzőnek.

A vállalat szoftverfejlesztői egyelőre nem sok mindent tettek annak érdekében, hogy a Nokia meg tudja különböztetni magát a Windows Phone-ra építő versenytársaktól, mint az LG, a Samsung, a HTC, vagy a tajvani ASUS és Acer. A Lumia 800-zal ingyen érkezik a Nokia Drive navigációs szoftver, a Nokia Music zenestreaming-alkalmazás, amely egyelőre csak ingyenes tematikus webrádiók gyűjteményét jelenti, valamint az ESPN Sports Hub, amely a sportrajongókat látja el percrekész információkkal, hírekkel, meccseredményekkel. A cég azt ígéri, a Nokia Music még idén frissítést kap, és alkalmas lesz koncertjegyek megvételére, valamint egy több millió dalt tartalmazó kínálatból mindenki magának állíthatja össze személyes rádióadóját - feltehetően a Last.fm-hez hasonló módon.

A Strategy Analytics napokban közzétett előrejelzése szerint Nyugat-Európában 105 millió okostelefon fogy idén, a Windows Phone platform részesedése ebből 6 százalékos lesz. Jövőre a 117 millió készülékből 12 százalékos részesedést hasít ki a Microsoft, amit elsősorban a Nokiának köszönhet. Amíg a Microsofttal kötött megállapodás további gyümölcsei nem érnek be, és a Nokia szoftverkínálata a lenyűgöző designjára és kamerájára kell támaszkodnia a Lumia 800-nak - a sokmilliárd eurós kérdés, hogy ez elég lesz-e.
 
 
0 komment , kategória:  Digitália  
Terjednek az okostelefonok
  2011-11-10 14:10:23, csütörtök
 
  Elképesztő mérföldkőhöz érkezett az Egyesült Királyság az okostelefon-penetráció tekintetében. Minden második brit lakos rendelkezik okostelefonnal, ami valamivel több mint 30 millió készüléket jelent. Érdemes odafigyelni az ottani trendekre, Európa keletibb felében is hasonló jelenségekre számíthatunk 1-3 éven belül.

Hiába a milliónyi alkalmazás, a leginkább használt funkció még mindig a telefonálás, az SMS-küldés és az ébresztés/riasztás
A brit lakosok által használt okostelefonok felén a Google Android operációs rendszere fut, a második helyen a RIM Blackberry áll 22,5 százalékkal, az Apple iPhone készülékek csak a harmadik helyen tanyázik 18,5 százalékos részesedéssel, a maradék közel 10 százalékon pedig a többi platform osztozkodik. Ez azt jelenti, hogy körülbelül 15 millió androidos, 6,6 millió BlackBerry- és 5,5 millió iOS-felhasználó alkotja a brit okostelefon-piacot, ami a mobilszolgáltatók, tartalomszolgáltatók és az alkalmazásfejlesztők számára is igazi Kánaán.

A brit piac ideális környezetet ad az okostelefonok terjedésének, hiszen a megfelelő vásárlóerő, a megfelelő méretű piac is rendelkezésre áll, az ország nyelve az angol, illetve a kontinensen szinte minden esetben itt jelennek meg elsőként a tartalomszolgáltatók is, akik a kiadói-, szerzői- és egyéb jogi problémák miatt nem terjeszkedhetnek szabadon. Ennek a szerencsés együttállásnak az eredménye, hogy a brit lakosok többsége tud válaszolni arra a kérdésre, hogy miért is jó neki, ha okostelefont vásárol, hiszen bőséggel vannak értékes szolgáltatások és tartalmak. Ennek köszönhetően az új készülékvásárlásoknak már a 70 százaléka okostelefon a Kantar Worldpanel ComTech friss kutatása szerint.

Az Android, Blackberry, iOS trió ugyan uralja a piacot, de a briteknél az Apple komoly visszaesést könyvelhetett el a piaci részesedésben. Az eladásokban az iPhone-ok aránya egy évvel ezelőtt még 33 százalék volt, ez csúszott vissza 18,5 százalékra. Ez részben bizonyára köszönhető az új iPhone-ra várásnak is, de az Android széles spektrumú kínálata is sokakat csábíthatott el. A brit piac másik vesztese a Nokia, ami a tavalyi 20 százalékos Symbian részesedés után idén már alig 6 százalékot teljesített, kiírva magát a vezető gyártók közül. Ezt talán megváltoztathatja a Windows Phone, de egyelőre a Microsoft platformja a futottak még kategóriába tartozik a fejlett brit piacon is 1,4 százalékos eredménnyel.

A Gartner okostelefonokért felelős elemzője Carolina Milanesi kissé feketíti a fenti képet, ugyanis arra hívja fel a figyelmet, hogy az eladott okostelefonok jelentős részét a felhasználók egyfajta ,,felmagasztalt butatelefonként" kezelik. Pontosan ugyanazt csinálják egy androidos mobillal vagy egy iPhone-nal, mint amit egy érintőképernyős feature phone-nal, nem telepítenek alkalmazásokat, beérik a gyárilag telepített programokkal, sőt jellemző az a réteg is, ami még mobilinternet előfizetést sem köt okostelefonjához.

Az elemző rámutat arra, hogy hiába a milliónyi alkalmazás, a leginkább használt funkció még mindig a telefonálás és az SMS-küldés - vagy ahogy az Ipsos magyarországi kutatásából kiderült korábban, az ébresztés/riasztás. A felhasználói passzivitás viszont nem elutasításból fakad, hanem a legtöbb ember egyszerűen nincs tudatában annak, hogy milyen lehetőségek állnak rendelkezésére, sokan pedig attól félnek, hogy az online szolgáltatások miatt a mobil adatforgalom jelentősen megnő, ami váratlanul magas havi számlát eredményez. Az eszközök ott vannak az embereknél, de minden korábbinál fontosabbá vált az edukáció és a tájékoztatás - ennek felelőssége egyrészt a gyártók, másrészt a mobilszolgáltatók, harmadrészt pedig az alkalmazásokat fejlesztők vállán van.

Az Apple nagyon jó abban, hogy bemutassa, hogyan lehet egyes funkciókat kihasználni, de a legtöbb gyártó még mindig ott akad el, hogy a beépített kamera felbontását emeli ki, vagy a processzor nyers teljesítményével kérkedik. Az érett piacokon pedig ezzel már nehezen lehet fogyasztókat meggyőzni, a következő évre az elemzők azt várják, hogy a felhasználók sokkal hatékonyabban és sokszínűbben használják majd eszközeiket. Ehhez szükségszerű, hogy az olcsóbb készülékekre is egyre több, vállalható minőségű, erős alkalmazás legyen elérhető, a fordulat nyertesei pedig a gyártók, a platformok és a fejlesztők közül is azok a cégek lesznek, amik képesek érthetően elmagyarázni, hogy miért is jó okostelefont használni.
 
 
0 komment , kategória:  Digitália  
Még 2012 sem lesz a 3D-tévézés
  2011-11-10 14:07:28, csütörtök
 
  A nagy felbontású tévé vásárlását tervezők ötöde gondolja csak létfontosságúnak a 3D-s képet
A 3D-s tévék árának drámai csökkenése vagy a térbeli játékok berobbanása nélkül még 2012 sem lesz a térbeli televíziózás éve. A nagy felbontású tévé vásárlását tervezők ötöde gondolja csak létfontosságúnak a 3D-s képet.

A szórakoztató elektronikai készülékeket szemléző Retrevo felmérése szerint a megkérdezettek egyharmada tervezi jövőre nagyfelbontású tévé vásárlását. Míg azonban a HD tévé népszerű, a szemüveges 3D-s megjelenítés keveseket nyert meg magának. Csupán a tévévásárlást fontolgatók 22 százaléka nyilatkozott úgy, hogy mindenképpen 3D-s készüléket fog venni. Huszonhárom százalék pedig hajlik a 3D felé, ám csak akkor vesz ilyen készüléket, ha nem kerül jelentősen többe, mint egy hagyományos tévé.

A HD tévét vásárlók többsége azonban meg se fontolja, hogy térbeli képet megjelenítő készüléket szerzzen be. A két legfontosabb ellenérv a 3D-s tartalmak hiánya, ezt a válaszadók negyven százaléka jelölte meg. Nagyobb probléma a 3D-s tévéket gyártóknak, hogy a Retrevo szerint a következő ellenérv a térbeli kép megtekintéséhez szükséges szemüveg. A válaszadók harminc százaléka kényelmetlennek tartja az aktív szemüveget. Kicsit többen fogadják el a passzív, a lencsék eltérő polarizálása miatt működő megoldást, ám ennek pedig a képével elégedetlenek.

A Retrevo elemzői szerint a térbeli tévézés előtt rögös út áll. A vásárlókat összezavarták a passzív szemüveges 3D-s rendszerek és a szemüveg nélkül is használható kijelzők. Az elemzés szerint még éveket vehet igénybe a technológia elterjedése. A helyzeten csak a 3D-s játékok berobbanása vagy a 3D-s kijelzők drámai áresése változtathat.
 
 
0 komment , kategória:  Digitália  
Okostelefonok a Sony Ericssont
  2011-11-01 01:39:40, kedd
 
  Jövőre teljesen átáll az okostelefonok gyártására a Sony Ericsson. A vállalat tavasszal frissítette Xperia termékvonalát, amely meg is hozta a várt eredményt, a készülékeladások ismét nőni kezdtek. A leszállított Sony Ericsson telefonok négyötöde már most is androidos okostelefon.

Az új Xperiák sikerét mutatja, hogy a második negyedévről a harmadikra 25 százalékkal nőtt a Sony Ericsson okostelefonok forgalma
Továbbra sem megy jól a Sony Ericssonnak. A cég tavasszal teljesen megújította okostelefon-kínálatát, ezek a készülékek jól is fogytak, azonban a hagyományos Sony Ericsson mobilok iránti kereslet csökkent. A harmadik negyedév során 9,5 millió készülék hagyta el a gyárat, ami 9 százalékkal kevesebb mint egy éve.

Az új Xperiák sikerét mutatja, hogy a második negyedévről a harmadikra 25 százalékkal nőtt a Sony Ericsson okostelefonok forgalma, így már az összes készülékeladás 80 százalékát tették ki. Ennek köszönhetően az egy készülékre jutó eladási ár 166 euróra emelkedett, ami éves szinten 8 százalékos növekedést jelent. A vállalat 2012-ben teljesen átáll az okostelefonok gyártására, a hagyományos készülékek kikerülnek a kínálatából, jelentette be Bert Nordberg, a Sony Ericsson elnök-vezérigazgatója.

Hiába azonban az okostelefonok felé elmozdulás, a Sony Ericsson bruttó eredményhányada csak 27 százalék volt a harmadik negyedévben, ami éves szinten 3 százalékpontos csökkenést jelent. A társaság adózott eredménye megfeleződött és 31 millió eurót tett ki mindössze, miközben a bevétel 1,6 milliárd euróról 1,58 milliárdra apadt. Az átalakulás biztató jelei azonban már láthatóak a Sony Ericsson teljesítményén, a megelőző negyedévhez képest jelentős, 33 százalékos volt a bevételnövekedés és a 37 milliós üzemi veszteséget 38 milliós üzemi nyereség váltotta. A készülékeladások is nőttek a második negyedévvel összevetve, ami arra enged következtetni, a Sony Ericsson túlvan a mélyponton - kérdés persze, a jövőben ki tud-e törni a rétegpiaci szerepből.

Egyes hírek szerint a Sony ki akarja vásárolni a vegyesvállalatból az Ericssont, mivel a svédek jelenléte egyre inkább terhes a japánok számára. Az Ericsson ugyanis ma már nem tud semmilyen megkülönböztető piaci jellemzővel hozzájárulni az együttműködéshez, a hálózati eszközök és rádiós egységek miatt aligha vásárol bárki Sony Ericsson mobilt. Az elképzelések szerint a Sony az okostelefon-gyártást integrálná saját tabletgyártásával és a szoftverfejlesztéseket is központosítaná. Ha az Xperia mobilokat házon belülre tudná hozni, sokkal könnyebben vonhatná be őket saját tartalom-előállítási és - fogyasztási ökoszisztémájába, valamint erősíthetné a márkakapcsolatokat is az olyan brandek révén mint a PlayStation, a Cyber-Shot, a Bravia vagy a Walkman.
 
 
0 komment , kategória:  Digitália  
Itt a rivális: Galaxy Nexus
  2011-11-01 01:37:04, kedd
 
  A Samsung Nexus, amely a karácsonyi sláger lehet
A rivális Apple után néhány nappal a Samsung is bemutatta új, a Google legfrissebb Android operációs rendszerével futó mobilkészülékét, a Galaxy Nexus világszerte novemberben kerül a boltokba.

A dél-koreai technológiai vállalat Hongkongban mutatta be a készüléket, amely a várakozások szerint karácsonyi sláger lesz majd. A cég korábbra tervezte prezentációját, amelyet végül Steve Jobs, az Apple egyik alapítója halálára tekintettel két héttel elhalasztott. A rivális cég új készüléke, az iPhone 4S nemrég került a felhasználókhoz.

Az Android operációs rendszer új, Ice Cream Sandwich névre keresztelt verziója - a rendszer korábbi változatait is édességekről nevezték el - szakértők szerint egyesíti a táblagép- és az okostelefon-platformok előnyeit, így még több fejlesztő foglalkozhat majd azzal, hogy új alkalmazások kerüljenek a piacra. Az Androidhoz készült alkalmazások száma jelenleg még elmarad az Apple kínálatától. A Galaxy Nexus nagyfelbontású, 1280-szor 720 képpontos, kijelzője méretesebb - átlója 11,8 centiméter -, a készülék rendelkezik néhány új funkcióval, többek közt arcfelismerés védi az illetéktelenektől.
 
 
0 komment , kategória:  Digitália  
Nikon: forradalom a fotózásban
  2011-10-03 11:17:38, hétfő
 
 

A japán Nikon bemutatta az októbertől kapható, a cég állítása szerint forradalmian új Nikon J1 és V1 típusú készülékét, amely egyszerre képes igényes, Full HD szintű videofelvételre és fényképek készítésére. A gép már a gomb lenyomása előtt közvetlenül felvételt készít, és mivel másodpercenként akár 60 teljes felbontású fotót is előállít, így a pillanatfelvételek terén napjainkban verhetetlennek számít (a digitális képtárolóban élvezhető mozgó felvétel pedig átmenetet képez a videó és a klasszikus fotó között). Az 5 színben készült (az objektívek szintén színesek) fényképezőgép automatikusan kiválasztja a legjobb fotókat (a beállítás ugyancsak teljesen automatikus), ezért nem képek tömkelegéből kell kiválasztani a leginkább megfelelőt - mindez a riválisokénál jóval nagyobb teljesítményű, másodpercenként 600 millió pixelt feldolgozó mikroprocesszornak köszönhető. A Nikkon J1 alapára 549, a profiknak szánt V1 ára pedig 799 eurónál kezdődik.
 
 
1 komment , kategória:  Digitália  
Nokia 500: új középkategóriás
  2011-09-01 00:27:39, csütörtök
 
  Nokia 500: új középkategóriás telefon

A Nokia 500 egy középkategóriás okostelefon, amelyen a Symbian Anna rendszer fut
kiszivárgott kémfotót leszámítva nincs friss hír arról, hogy a Nokia milyen telefonon vezeti be a Windows Phone 7-et, és azt sem tudni, hogy a menő N9 mikor kerül a magyarországi márkaboltokba. A finn gyártó a napokban új symbianos sorozatának első tagjáról rántotta le a leplet.

A Nokia 500 egy középkategóriás okostelefon, amelyen a Symbian Anna rendszer fut. Lekerekítették az ikonokat, és érezhető, hogy 1 GHz-es processzor hajtja a gépet, a működése gördülékenyebb. A beépített ingyenes navigációs program már a tömegközlekedési útvonalakat és megállókat is jelzi, ám a menetrend még nem elérhető, mint a legfrissebb Google Térképben.

A böngésző is új, sokkal használhatóbb, mint a korábbi Nokiáké, de a felhasználói élményt korlátozza az alacsony felbontás. A 3,2 hüvelykes, 640x360 pixeles kijelzőn kicsit szögletesek a betűk, a weboldalaknak csak a mobilos nézetét érdemes betölteni. A mobilban 2 GB beépített háttértár van, ami legfeljebb 32 GB-os microSD kártyával bővíthető.

A Nokia 500 olyan mobiltelefonnak tűnik, amellyel a finn gyártó a jelenlegi felhasználóit próbálja megtartani. Megszokott extrák vannak benne, mint az ingyenes navigáció, a hosszú készenléti idő, és a menürendszere is ismerős lesz azoknak, akik láttak már Nokiát.

A készülék irányára 150 euró adók és kedvezmények nélkül, a szolgáltatóknál hűségnyilatkozattal ennél lényegesen olcsóbb áron debütálhat. Messze nem olyan nagy kiadás, mint egy iPhone, de az Android már ilyen alacsony áron is elérhető.

A Nokia 500-nak erős a processzora és gyors az adatátviteli sebessége: a finn mobilon 14,4 megabit a letöltési és 5,76 megabit a feltöltési maximum. A leírás szerint a Nokia akkuja 500 óra készenléti időt és 7 órás beszélgetési időt bír egy feltöltéssel.
 
 
0 komment , kategória:  Digitália  
Mutatja az utat a telefon
  2011-09-01 00:25:05, csütörtök
 
  Ezentúl nem kell járókelőket faggatni arról, hol a legközelebbi szupermarket, bank vagy kávézó, elég megkérdezni az okostelefont, amely egy új hangvezérelt alkalmazás révén útba is igazítja gazdáját. A Dragon Go! nevű fejlesztés használatával a telefontulajdonosoknak elég egyszerűen bemondani, mit keresnek, a készülék pedig rögtön előáll a legpontosabb eredménnyel. A kérdés elhangzásával egy időben a telefon a térképalkalmazást is elindítja, így könnyítve meg a keresést. A Nuance nevű cég fejlesztése ingyenesen letölthető, de egyelőre csak az Egyesült Államokban érhető el. A cég azonban azt tervezi, más piacokon is megjelenik az alkalmazással.

Nem ez az első hangvezérelt telefonalkalmazás, mind a Google, mind pedig a Bing előállt már hangvezérelt kereséssel. A Dragon Dictation - szintén a Nuance fejlesztése - lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy emailjeiket és SMS-eiket ,,tollba mondják".
 
 
0 komment , kategória:  Digitália  
     1/75 oldal   Bejegyzések száma: 747 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7056 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 72
  • e Hét: 1736
  • e Hónap: 4535
  • e Év: 428753
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.