Belépés
vicky0709.blog.xfree.hu
Az ember keményebb, mint a vas, erősebb, mint a kő, és törékenyebb, mint egy szál rózsa. Vicky Baby
1985.07.09
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/47 oldal   Bejegyzések száma: 466 
Nagyapám tanítása
  2014-02-22 20:44:30, szombat
 
  Nagyapám tanítása

- Idefigyelj - mondta komoran -, ha egyszer megígérted valakinek, hogy ekkor és ekkor itt vagy amott leszel, és nem vagy ott időben, csak két mentséged lehet: meghaltál, vagy olyan beteg vagy, hogy mozdulni se tudsz! Hogy nem haltál meg, azt látom. Nos, mi a betegség, hadd hívjam a doktort?!
Elmondtam neki szorongva ott a sötétben, hogy mi történt. Nagyapám szó nélkül végighallgatott. Mikor aztán kifogytam a szóból, megszólalt. Súlyos, lassú beszéddel.

- Idefigyelj - mondta. - Vannak emberek ezen a földön, akik úgy dobálják ide-oda a szavakat, meg az ígéreteket, hogy azoknak semmi értékük nincsen többé. Mi, Wassok nem ezek közé tartozunk. Ha mi mondunk valamit, az áll, mint a sziklakő. Ha mi a szavunkat adjuk, azt tartjuk is, ha belepusztulunk is! Érted?
- Értem - hebegtem megrendülve.

- Dehogyis érted - csapott le reám a szava -, de elmagyarázom úgy, hogy megértsed. Látod itt a mellényem zsebében az aranyórát? Nagyapámtól kaptam, amikor leérettségiztem. Amikor leérettségizel, a tied lesz. Ez az óra számomra minden csecsebecsénél értékesebb. De ellophatod. Visszaadhatod, vagy megtérítheted az árát. Ellophatod valakinek a lovát, a tehenét, ökrét, vadászpuskáját. Mindenét ellophatod és visszaadhatod megint, vagy megtérítheted az árát. Csak egy valamit, ha ellopsz valakitől, nem térítheted meg soha. S ez az idő! Ha valakinek az idejét lopod, azt úgy megloptad, hogy soha jóvá nem teheted. A várakozásban eltelt időt semmi hatalom a földön nem hozhatja vissza. Nincs, eltelt, vége. Örökre elveszett, és te voltál az, aki a jóvátehetetlen veszteséget okoztad. Érted?
Értettem. Úgy megértettem, hogy attól a naptól kezdve, ha valakinek szavamat adom, hogy ekkor és ekkor itt vagy amott leszek - akkor már ott vagyok öt perccel azelőtt, még ha vénasszonyok esnek is az égből, ahogy drága jó nagyapám szokta volt mondani. Erre neveltem gyermekeimet és unokáimat is. Nem azért, mert késni neveletlenség, hanem mert több annál. Aki öt percet késik, az öt percet ellop valakinek az életéből, amit nem tehet jóvá soha.

- A megbízható embert még ellensége is tiszteli - mondta volt nagyapám -, mert a megbízható ember a társadalom sziklaköve, amire országot lehet építeni. A többi szemét, amit elfú a szél...


WASS ALBERT
 
 
0 komment , kategória:  érdekesség  
Gyerekkor felnőttként
  2013-12-01 08:51:43, vasárnap
 
  Gyerekkor felnőttként

Kicsit zavarbaejtő a cím, és biztosan sokan elgondolkodnak azon vajon milyen pszichológiai elmélettel jövök. Megsúgom, semmilyennel. Egyszerűen csak van amikor újraéljük a gyermekkorunkat. Mondjuk elmegyünk abba a kisvárosba ahol olyan isteni meggyes pitét sütött nyaranta a Joli néni, és mosolyogva emlékezünk vissza a pite ízére. Vagy éppen az állatkertben mikor magyarázzuk a saját gyerekünknek, mennyire fontos az állatok megismerése, akkor bevillan egy emlék és máris 25 évet rohanunk vissza az időben.

Van egy oldal ahol megpróbálják felnőttek visszahozni egy fotó erejéig a gyerekkort, vagy éppen újra élni. És mindezt igen vicces formában teszik. Régi fényképeket vesznek elő, és pontosan a képen látható ruhákat és pózokat utánozva elkészítik a jelen fényképeit, majd egymás mellé teszik őket. Zseniális és vicces képek, ugyanis a képek hűen visszaadják, hogy tulajdonképpen semmit sem változnak a gesztusaink, arckifejezésünk. Ezt nehéz elképzelni tudom, de kattintson mindenki, tényleg nagyon érdekesek a képek.Link
 
 
0 komment , kategória:  érdekesség  
Kutyás fotók másképpen
  2013-12-01 08:49:07, vasárnap
 
  Kutyás fotók másképpen

Mindannyian szeretjük a cuki kutyás és cicás képeket. Néha kissé nagyon is, és számolatlanul osztjuk meg a közösségi oldalakon a számunkra érdekes, vagy éppen aktuális idézetekkel feldíszített képeket. Sok embert az őrületbe kergetve ezáltal.

Nos azok kedvéért, akik nem szeretik a fent említett képeket, azoknak is mindenféleképpen érdekes lehet az az oldal, ahol egy fotós teljesen más szemszögből fotózta a kutyákat. A képek igazán kifejezőek, és olyan részleteket ragad meg, amiket alapjáraton nem veszünk észre. Az egyik kedvencem a puli. Zseniális, ahogy a fotós elkapta a pillanatot. De a legutolsó kép is döbbenetes, újra és újra meg kellett néznem. Ezeket a képeket még sok másikkal együtt egy fotóalbumban is megtalálhatjuk, amit akár meg is rendelhetünk. Nem túloztam, tényleg fantasztiusak ezek a képek.


Link
 
 
0 komment , kategória:  érdekesség  
Pasik és cicák...
  2013-12-01 08:40:29, vasárnap
 
  Pasik és cicák...

Ó emlékszem nem is olyan régen emlegettem a cuki állatos képeket. Most kicsit konkrétabb leszek. Cicák. Minden mennyiségben. Igen, azok a bizonyos cuki vagy éppen vicces képek. A cuki faktorságot viszont lehet ellensúlyozni. Hogyan? Nem éppen kutyákkal vagy szörnyű horror képekkel. De akkor mire is gondolok? Nos elárulom, férfiakra. De nem akármilyen férfiakra, hanem félmeztelen vagy éppen pikáns pózokban lévő modellekre.

A poén az egészben, hogy a félmeztelen férfiak képei mellé hasonló, vagy éppen majdnem tökéletesen megeggyező cicás képeket társítottak. Ebből igen érdekes egyveleg alakult ki. De mindenféleképpen érdemes végignézni a képeket, hiszen a cicák cukik, a pasik pedig igazán szemrevalóak. Hölgyeim és kíváncsi uraim, akik tudni szeretnék mért kuncognak a hölgyek sokszor cicás képek nézegetése közben, bátran kattintsanak!


Link
 
 
0 komment , kategória:  érdekesség  
Nagypapa
  2013-08-02 09:25:27, péntek
 
  Nagypapa

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kisfiú aki mostanra éppen 98 éves lett. Hal Lasko a becsületes neve, de mindenki csak Nagypapának hívja. Zárójelben jegyezném csak meg, hogy osztrák emigránsok gyermekeként született, de a nevéből kiindulva, szerintem van ott némi magyar vér is.

Szóval a bácsi arról híres, hogy mint designer nem tudta kellőképpen kifejezeni magát és rengeteg művészi ötlet kavargottt a fejében. A hetvenes években ment nyugdíjba és próbálta megtalálni a neki legmegfelelőbb kifejezési módott. A családja a kilencvenes évek végén megmutatta neki a Microsoft egyik szoftverét és a bácsinak leesett az álla. A világ kítárult előtte és szabadon engedhette a képzeletét. Ugyan néhány évvel ezelött megromlott a látása és a hallása is, de azért minden nap felkel és alkot tovább. Annyira sikeres, hogy kíállításai vannak, és meg is lehet rendelni a képeit. Az oldalon van egy riportfilm is róla. Érdemes végig nézni! Ugyan angolul van, de még így is nagyon megható a bácsinak és a családjának a művészettel való kapcsolata.


Link
 
 
0 komment , kategória:  érdekesség  
Órák
  2013-08-02 09:23:18, péntek
 
  Órák

Tegnap nagyon durván elaludtam. Valahogy lehalkítottam a telefonomat és hiába csörgött az istenadta, nem hallottam. Volt is belőle családi botrány, mert ebből kifolyólag azt sem hallottam amikor megpróbáltak felhívni. Nem egyedi, gondolom már mással is megesett ez a csúfság.

Gondoltam itt az idő, hogy - vissza a múltba - és beszerzek egy órát. Na jó, de milyet? Semmilyen digitális rondaságra nem vágytam, valami olyan jutott eszembe ami a lakás dísze is lehetne. Ezen a ponton kibukott belőlem az ismeretlen lakberendező és rávetettem magam az internetre. Rengeteg találatott adott, és az egyik képen megakadt a szemem. Tovább is kattintottam, és eljutottam egy egész galériáig. Eszméletlen órákat találtam. Az egyik jobban nézett ki mint a másik. Az oldalon bármelyik képre kattintva további képeket láthatunk a kíválasztott órákról. A jobb alsó részen lévő prev-next feliratra kattintva lehet lapozni a galériában. Az órákkal csak egyetlen bajom volt, nagyrész nem csörgő őrák, de mindenképpen érdemes végignézni a galériát, kreatívoknak pedig különösen.


Link
 
 
0 komment , kategória:  érdekesség  
Pukkasztó
  2013-08-02 09:20:48, péntek
 
  Pukkasztó

Nagyon nagy összegben mernék fogadni, hogy szinte nincs olyan ember aki ne imádott volna gyerekkorában játszani azzal a bizonyos átlátszó, műanyag csomagolóanyaggal. Apró kis puha hólyagok borították és végtelen örömmel töltött el mindenkit ahogy pukkasztgattuk. Volt olyan, hogy jobban civakodtunk a tesóimmal a csomagolóanyagon mint azon amit tulajdonképen kaptunk. Amíg volt mit pukkasztgatni hangos volt a ház.

Azért jöttek elő ezek a nosztalgikus emlékek, mert e-mailben kaptam egy linket egy jóbarátomtól és mikor megnyitottam, nos akkor elkeredtek a szemeim a meglepetéstől. Egy teljesen egyszerű weboldalra kerültem ahol, egy darabka csomagolóanyag van, aminek a közepét lehet pukkasztgatni. Zseniális és egyben végtelenül egyszerű. Kattintsunk a "click to play" feliratra, majd az egérrel kell a kis buborékokra klikkelni és halk hang kiséretében pukkannak. Ha kipukkantottuk az egészet akkor a "reset sheet" feliratra kattintva kezdhetjük újra és újra. Megoszthajuk a barátainkkal is, így őket is visszaröpíthetjük a gyerekkorukba, mert pukkasztani jó!

Link
 
 
0 komment , kategória:  érdekesség  
Interaktív selyem
  2013-06-06 10:37:37, csütörtök
 
  Interaktív selyem

Kicsit becsapós a cím, de mégis nagyon találó. Nem a klasszikus selyemről lesz most szó, de mégis valami nagyon finom és légies dologról. Gondolom már mindenki látott mandalákat. Különböző színekben és a legváltozatosabb formákban pompáznak. Viszont iszonyat meló és türelem elkészíteni, arról nem is beszélve, hogy fontos a szimmetria is.

Na ezen segít egy nagyon egyszerű program. Gyönyörű alakzatokat rajzolhatunk néhány pillanat alatt. Csak klikkeljünk a képernyő bármelyik pontjára és mozgassuk az egeret. Rögtön láthatjuk is amit "rajzoltunk". A baloldalon lévő fényképezőgép ikon melletti pöttyre klikkelve megjelenik a színpaletta. Itt tudjuk kiválasztani a nekünk leginkább megfelelőt. És itt tudjuk beállítani a szimmetriát is. Ha készen vagyunk, akkor a képünket elmenthetjük, vagy egyszerűen megoszthatjuk közösségi oldalakon, vagy e-mailben. Mindeközben pihentető, tibeti relaxációs zenét hallgathatunk. Kellemes kikapcsolódás, érdemes kipróbálni.


Link
 
 
0 komment , kategória:  érdekesség  
Idegenek
  2013-04-23 10:19:09, kedd
 
  Idegenek

Szerintem azzal már mindenki tisztában van, hogy miért is egyformák az egypetéjű ikrek. Az is eléggé megszokott, ha testvérek hordozzák ugyanzokat a jegyeket és hasonlítanak. De mi van akkor amikor elutazunk egy másik városba, országba, és egy kávézóban megpillantunk valakit, aki akár az ikertestvérünk is lehetne. Sokkoló lehet, nem is kicsit. Engem már az is sokkolt mikor találkoztam valakivel akit úgyanúgy hívtak mint engem, és a születésünk időpontja is majdnem stimmelt. Pedig eléggé ritka nevem van. Szerintem ha még úgyanúgy nézne ki mint én, akkor, hát nem is tudom...

Márpedig ez megtörtént. Egy fotós 12 évet töltött azzal, hogy felkutasson olyan embereket, akiknek semmilyen rokoni kapcsolatuk nincsen, és mégis mintha ikrek lennének. Lefotózta őket majd megosztotta a világhálón. Megdöbbentőek a képek, tudva, hogy nem testvéreket nézünk. 15 kép került a galériába. A bal felső sarokban lévő számokkra kattintva lehet tallózni a képek között. Nem túloztam mikor azt mondtam megdöbbentő képek. Döntse el mindenki maga...

Link
 
 
0 komment , kategória:  érdekesség  
Tweetping
  2013-04-17 07:51:32, szerda
 
  Tweetping

Ülök a simogató tavaszi napfényben, csiripelnek a madarak és a lelkem is mosolyog. Halk hang hallatszik a zsebemből, előveszem az okostelefonomat és máris olvasom a nekem szóló üzit...

Ezen mindig elgondolkodom, hogy valahol egészen máshol ül valaki egy számítógép előtt, és éppen egy üzenetet ír. Az üzenetét pedig máshol olvassák, a világ egy egészen másik csücskében, számítógépen, telefonon, tableten. De pontosan hol? Hol ülnek sokan és hol kevesen?

A twitter nálunk kevésbé ismert szolgáltatás, és most nem is szeretném népszerűsíteni. Van viszont egy nagyon szép oldal, ami azt mutatja, hol használják éppen ebben a pillanatban a twittert. Van egy csomó statisztika az oldalon, de azt én a lefelé mutató nyíllal eltűntettem, és csak néztem-néztem a felvillanó üzeneteket, amit valaki éppen megírt. Minden üzenet egy fényes kis pont lesz a térképen. Ahogy tellik az idő, egyre több pont jelenik meg és pár perc alatt fényes helyek mutatják, hol vannak az aktív twitterezők a világban.

Érdemes megjegyezni, hogy ahol twittereznek, ott mindenféle mást is csinálnak, vagyis a térképen az rajzolódik ki, hogy hol vanak az aktív internetezők.


Link
 
 
0 komment , kategória:  érdekesség  
     1/47 oldal   Bejegyzések száma: 466 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 9832 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 27
  • e Hét: 699
  • e Hónap: 1518
  • e Év: 1518
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.