Belépés
fonetika.blog.xfree.hu
Kicsit erotikus, kicsit pikáns, szókimondó oldal az enyém. Kiskorúak, prűdek ne látogassák! A beszólás súlyosan károsítja az Ön és környezete egészségét! Fonetika -----}}----{@
1958.12.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/18 oldal   Bejegyzések száma: 176 
Harc a voksokért
  2010-01-14 09:39:13, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  politika  
Változást akarok!
  2010-01-01 12:47:57, péntek
 
 


 
 
0 komment , kategória:  politika  
Plakátkampány
  2009-12-04 19:52:08, péntek
 
  Novemberben a Magyar Szocialista Pártnál úgy gondolták, nincs fecsérelni való idejük, el kell kezdeni ledolgozni a tetemes hátrányt, amit a közvélemény-kutatások egyre mélyülő szakadékként érzékeltetnek a toronymagasan vezető Fidesz és a tetemes népszerűtlenséggel küzdő MSZP közt. Aki kicsit is nyitott szemmel jár-kel, közlekedik a városban, két MSZP-s óriásplakát feltűnésére lehetett figyelmes az elmúlt napokban. A pártok közül elsőként megnyitva a tavaszi választásokhoz kapcsolódó kampányküzdelmet, az MSZP rögtön két sikerkampányos üzenettel kezdett, a választásokig eltelő időszak cselekvési programját népszerűsítendő.

A Fidesz - hűen a korábbi választási kampányok hagyományaihoz - nem sokkal később elkészítette, és utcára dobta a szocialista üzenetre adott válaszát. A mostanság látható óriásplakátok szín és formavilága az MSZP-s hirdetésekét utánozza, messziről a felületes szemlélő akár össze is tévesztheti a szocialista verzióval.


 
 
0 komment , kategória:  politika  
Fekete karácsony!
  2009-12-03 14:46:45, csütörtök
 
  Nem rég Szollár Domonkos bejelentette, hogy "Fekete lesz idén a karácsony az államigazgatásban. A miniszterek, államtitkárok egyáltalán nem kaphatnak prémiumot. A kiemelkedően jól teljesítők pedig a harmadát kaphatják meg".

Nem kellett sokat várni az abszurd folytatásra: hat minisztérium szakszervezete Alkotmánybírósághoz fordul az elmaradó karácsonyi jutalmak miatt.

De Reihenberger János, az Oktatási Minisztérium Demokratikus Szakszervezetének elnöke szerint nem úgy van az! Eddig mindenki kapott karácsonyi extra pénzt, tök mindegy volt, hogy pörgött egész évben vagy csak manikűrözött, most meg TELJESÍTMÉNYT várnak el cserébe?!
"A joggal való visszaélés történt álláspontunk szerint ebben az esetben. Ugyanis az év elején kitűzött jutalomkereteket, egy jogszabállyal, akkor, amikor a teljesítések megtörténtek, a kormány körülbelül átlagosan egyharmadára csökkentette" -mondta.


Vagyis nem kapja meg minden dolgozó hathavi fizetését jutalomként, hanem csak kéthavit, és azt is csak a kiemelkedően dolgozók.

Ráadásul karácsonyi képeslapot és ajándékot sem kapnak közpénzből a főnökeiktől.
Ez mondjuk már tényleg botrányos:

"Karácsony alkalmából ne vásároljon senki ajándékot a központi keretből. Üdvözlőkártyát sem fogunk csinálni központilag. Helyettük e-mailben küldhetnek csak jókívánságokat a minisztériumok és a költségvetési intézmények.Takarékosak lesznek a karácsonyi partik is. Ezeket ugyanis nem tarthatják meg külső helyszíneken, az üdvözlőitalon kívül semmit sem fizethetnek közpénzből, ráadásul a dolgozóknak a karácsonyi jutalmaikról is le kell mondaniuk a gazdasági válság miatt." - mondta Szollár.

 
 
0 komment , kategória:  politika  
Lemondott Draskovics Tibor
  2009-12-02 18:41:58, szerda
 
 Úgy érzem, hogy elvégeztem a munkámat - fogalmazott Draskovics Tibor szerda délutáni sajtótájékoztatóján, ahol személyes okokkal magyarázta távozását. Szerinte munkájának mérlege objektíven szemlélve is pozitív, és hosszan sorolta az elért eredményeket: a polgári törvénykönyv és a büntető törvénykönyv módosítását, a közigazgatás és igazságszolgáltatás eljárásainak megújítását.A miniszterelnök elfogadta lemondását.
 
 
0 komment , kategória:  politika  
Érdekes
  2009-11-26 09:45:30, csütörtök
 
  A lengyel és a magyar alkotmány preambuluma. Preambulum jelentése: bevezetés, előszó)

Lengyel:

Szem előtt tartva létét és jövőjét Hazánknak, mely 1989-ben visszanyerte sorsának független és demokratikus alakításának lehetőségét, mi, a lengyel nemzet - a Köztársaság minden polgára - , azok, akik hisznek Istenben, mint az igazság a jóság és szépség forrásában, illetve azok, akik e hitben nem osztoznak, de ezen értékeket más forrásból fakadóként tisztelik; s egyenlők mind jogaikban, mind a közös jó, Lengyelország iránti kötelességeikben; hálával adózva őseinknek törekvéseikért, a nagy áldozattal kivívott függetlenség eléréséért, a nemzet keresztény örökségében és az egyetemes emberi értékekben gyökerező kultúránkért; felidézve az Első és a Második Köztársaság legnemesebb hagyományait; vállalva, hogy ezer évesnél is régibb örökségünk minden értékét a jövő nemzedékeinek továbbadjuk; egy közösségbe forrva a világon szerteszét élő hazánkfiaival; az emberiség családja javáért az összes országgal való együttműködés szükségességének tudatában lévén; észben tartva azon idők keserű tapasztalatait, amikor az alapvető szabadság- és emberi jogokat lábbal tiporták Hazánkban; mindenkor garantálni kívánván a polgárok jogait, s a köztestületek szorgalmas és hatékony munkáját; valamint felismervén felelősségünket Isten, vagy a saját lelkiismeretünk előtt, ezennel a Lengyel Köztársaság Alkotmányát az állam alaptörvényének nyilvánítjuk, mely a szabadságon és az igazságon, a hatalmi ágak együttműködésén, a társadalmi párbeszéden, valamint a polgárok és közösségeik hatalmának a szubszidiaritás elve révén való erősítésén alapszik. Felszólítjuk mindazokat, akik ezt az alkotmányt a Harmadik Köztársaság javára alkalmazzák, hogy tegyék azt úgy, hogy tisztelik az egyén természetes méltóságát, jogát a szabadságra és kötelességét a többiekkel való szolidaritást illetően; továbbá tiszteljék ezen elveket a Lengyel Köztársaság változhatatlan alapjaként.

Ez meg a magyar preambulum:

A többpártrendszert, a parlamenti demokráciát és a szociális piacgazdaságot megvalósító jogállamba való békés politikai átmenet elősegítése érdekében az Országgyűlés - hazánk új Alkotmányának elfogadásáig - Magyarország Alkotmányának szövegét a következők szerint állapítja meg:

 
 
0 komment , kategória:  politika  
Három jaguárja van Hunvaldnak
  2009-11-16 14:32:19, hétfő
 
  Hunvald György, Erzsébetváros előzetes letartóztatásban lévő szocialista polgármestere 120,5 millió forint értékű személygépkocsival rendelkezik, és eddig a bíróság hat gépkocsit helyezett zár alá - írja a Magyar Hírlap a hétfői számában.

A lap közlése szerint a gépkocsik között van egy Lincoln Navigator, amely a Hunvald család résztulajdonában lévő repülőgép utasait fuvarozza. Hunvald György - a lap szerint - a Jaguárokért is "bolondult": az elmúlt években négy volt belőlük, jelenleg három van. A Magyar Hírlap meglepőnek tartja, hogy a "flottában" egy 1978-80-as évjáratú Trabant is van. A gépkocsik közül a legértékesebb a 35 millió forintot érő Mustang Eleanor. 
 
0 komment , kategória:  politika  
Itt a nemzet anyósa beszél:
  2009-10-23 16:51:35, péntek
 
 Az Inforádióban nyilatkozta:

"Ameddig nekünk hagynak rendet csinálni, bent vagyunk ebben a politikai formációban."

"Ha előrehozott önkormányzati választást tartanának a fővárosban, akkor pár hónapig tovább lophatnának azok, akik lopnak."

"Lopásnak nevezem, ha százmilliós végkielégítéseket lehet felvenni."

"Hogy kényszerből asszisztálni kelljen a rendcsinálás elnapolásához pusztán azért, hogy hivatalban legyenek kollégáink, az éppen a választóink nevében és érdekében vállalhatatlan volt."

"Most a rendre szavazunk."

(2006-tól a BKV-t a szocialista főpolgármester-helyettes, Hagyó Miklós irányította.

Tegyük már tisztába:
Ki is lop, lopott, kedves Ildikó?)
 
 
0 komment , kategória:  politika  
A Lakos Villa
  2009-10-21 13:26:10, szerda
 
  Lakos Imre az SZDSZ prominens tagja, országgyűlési képviselő, Újbuda alpolgármestere, a Főváros Városüzemeltetési bizottságának elnöke.

Havi fizetése a következő összegekből tevődik össze:

522.000,-Ft (újbudai önkormányzat) + 302.000,-Ft (fővárosi önkormányzat) + 100.000,-Ft (felügyelőbizottság). Ez összesen 924 ezer, ehhez jön még az OGY képviselői juttatás. Összesen havonta durván bruttó 1 milliót keres. Mivel nagyon ügyes, ebből az összegből sikerült egy villát felépítenie.
Nem kell egyből rosszra gondolni, csúszópénzekről suttogni, lehet szó bankkölcsönről vagy épp barátiról is.
A magyar átlagpolitikus mintapéldánya: csak úgy árad belőle a cinizmus a plebsz felé.

Álljon itt a telefonbeszélgetés, amit a Helyi Théma újságírójával bonyolított a házikó kapcsán:

"- Szerepel a vagyonbevallásomban, de még mindig nem tudom, mi a kérdés!

- Akkor megismétlem, Öné-e a XI. kerület Repcsény utcai ingatlan?

- A telek igen.

- És kié a felépítmény?

- Mi köze van hozzá?

- Elnézést, újságíró lennék, megkérdezem.

- És önnek hány ingatlana van? Egyébként a vagyonnyilatkozatom korrekt - ezt tudom mondani. Ezeket a bevallásokat az év végi állapotnak megfelelően teszik. Amikor van rajta felépítmény, akkor azt kell bevallani. Ez a telek évek óta szerepel a vagyonbevallásomban. Év végén majd bekerül a felépítmény is.

- Ezek szerint a felépítmény is öné?

- A felépítménynek akkora a hányada, amekkora a nevemen lesz, bekerül. Az én vagyonbevallásaim mindig megfeleltek a tényeknek, az Ön gyanúsítgatása viszont felháborító.

- Mivel gyanúsítom? Az azért furcsa, hogy a Blikknek az elmúlt hetekben úgy nyilatkozott: azért bérli a BMW-jét, mert nincs pénze egy ilyen drága autóra. Viszont közben felépült egy villa. Mintha ütné egymást a két dolog.

- Lehet, hogy azért nincs pénzem, mert épül egy ház... Egyébként a kettőnek semmi köze egymáshoz. Negyven év munkaviszonnyal a hátam mögött, 56 évesen, építkezek, élek, eladok, veszek, táplálkozom, alszom. Ha ez mind érdekli önt, akkor erről tudok beszámolni."
 
 
0 komment , kategória:  politika  
Örökkön örökké 4-es metró
  2009-10-16 14:36:50, péntek
 
  1992-ben a Fővárosi Közgyűlés a kormánnyal közösen nemzetközi tendert hirdetett a Dél-Buda-Rákospalota közötti ún. 4-es metróvonal építésére.

Demszky már 11 éve vakít minket. Még 3 év. Már csak 4 év. Türelmetek kérem. Bl-bla-bla:

"A korábban tervezettnél várhatóan fél évvel később, csak 2003 júliusára készül el az új metró. A késés oka a kormánnyal folytatott tárgyalások elhúzódása." (Sajtótájékoztató, 1998. január 28.)

A főpolgármester úgy látja, ma még nem beszélhetünk arról, hogy a metróberuházás késik, és ha az első tendereket - a szükséges engedélyek birtokában - ez év első felében ki tudják írni, 2008 végére megépülhet a metró. (Sajtótájékoztató, 2004. január 14.)

"Mára túl vagyunk minden politikai huzavonán, pereskedésen. A beruházáshoz szükséges pénzt pedig törvény garantálja. Úgyhogy most már semmi sem akadályozhatja meg, hogy terveink szerint 3 év múlva, 2009 végén utazhassunk az új, zöld metrón." (Alapkőletétel, 2006. június 8.)

"Bízom a jelen lévő metróépítő szakemberek munkájában, ezért szilárd meggyőződésem: 2010 végére készen lesz az új metróvonal első szakasza Budapesten." (Alagútfúrás kezdete, 2007. április 3.)

"A tesztüzem, az előre nem látható események kockázata, továbbá a költségtúllépés megakadályozása miatt a pályázatban 2011. június 30. szerepel végső átadási határidőként." (Rendkívüli tájékoztató, 2007. október 25.)

"A 4-es metró 2010-re elkészül ugyan, de csak 2011 júniusától szállíthat utasokat. Semmiféle politikai szempontot nem hagyok érvényesülni a metróberuházásnál. Nem választási metrót építünk, ezért vállaljuk azt a kockázatot, hogy a beruházás egyes elemei átcsúsznak 2011-re" - fogalmazott.
A második fúrópajzs egyébként tegnap érte el az első, Tétényi úti állomást, vagyis 733 méteren már kész az alagútpár, a főpolgármester szerint ez is azt mutatja, hogy "a metróépítés, amely befektetés a jövőbe, jó ütemben halad". A főváros rövidesen átadja a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnek a metró támogatását megalapozó pályázati anyagot, amelyet a kormány még az idén benyújthat Brüsszelnek, az uniós döntés pedig 2008 első felében várható. A Kelenföldi és a Keleti pályaudvar közötti első szakasz 348 milliárd forintba kerül, amelyből 289 milliárdot kér az uniótól Budapest. (Rendkívüli tájékoztató, 2007. október 26.)

"Az alagútépítő Bamco konzorcium nemrég elkészült módosított ütemterve 10 hónappal eltolja a 4-es metró befejezésének a határidejét. Ha szigorúan követnénk a szerződést, a Bamco már rég meghaladta a követelhető kötbér felső határát, ami a szerződési összeg 10 százaléka. A mi kezünkben csak a szerződésbontás lehetősége van, annak viszont nem lenne értelme, mert egy új vállalkozó már biztos drágábban fejezné be a metrót."
(Klados Gusztáv, a DBR Metró Projektigazgatóság vezetője, 2009. október 15.)

"A Bamco szerint a késés legfőbb indoka, hogy az állomásokat nehezebben tudják megközelíteni, mert azok helyenként már szerkezetkész állapotban vannak. Úgy tudjuk, a metró teljes elektronikai rendszerét kiépítő Siemens például már jelezte, hogy 30 millió euró pluszt kér a késés miatt. Többletet igényelhet a mozgólépcsőket kiépítő Swietelsky is." - mr1-kossuth.hu

A bejelentés időpontja A befejezés ígért dátuma Ki nyilatkozta
1998. január 28. 2003. július Demszky Gábor, főpolgármester
2004. január 14. 2008 vége Demszky Gábor, főpolgármester
2006. június 8. 2009 vége Demszky Gábor, főpolgármester
2007. április 3. 2010 vége Demszky Gábor, főpolgármester
2007. október 25. 2011. június 30. Demszky Gábor, főpolgármester
2008. november 5. 2011 vége Klados Gusztáv, a DBR Metró Projekt Igazgatóság projektigazgatója
2009. április 9. 2012 vége Klados Gusztáv, a DBR Metró Projekt Igazgatóság projektigazgatója
2009. október 15. 2012 vége vagy 2013 Klados Gusztáv

A kötbér csak 10%? És már rég túllépték? Ennyi? Ezzel el van intézve?
Ha volt egy csöpp kis esze a Bamco-nak, akkor ezt a 10%-os kötbért szépen beleépítette az árajánlatukba, így most szépen kicsengetik ezt a 10%-t a DBR-nek, majd fúrnak-faragnak még évekig. A Főváros meg széttárja a kezét: Most akkor mit csináljak?

Ilyen hülye városvezetés mellett nem ezt tennénk mi is?

Isten nem ver bottal, csak ezzel a balfasz Demszkyvel. Ha van bőr az arcán, a 2010-es bukás után 2014-ben újra elindul a főpolgármesteri címért, azzal kampányolva, hogy ha rá szavaznak, akkor ő most már tényleg átadja a 4-es metrót. Nagy poén lenne. És ahogy áll az "ügy", erre minden lehetősége meg is van ... 
 
0 komment , kategória:  politika  
     1/18 oldal   Bejegyzések száma: 176 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 15496 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 25
  • e Hét: 451
  • e Hónap: 1424
  • e Év: 208673
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.