Regisztráció  Belépés
lambert.blog.xfree.hu
Bár úgy tűnik ma, mintha csak a hamisak, a gazok és gonoszok számára gyümölcsözne az élet; ne irigyeld őket! Összeomlik alattuk a csalásra épült világ. A jövend... Ballán Mária
2006.07.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/266 oldal   Bejegyzések száma: 2658 
Videó: ELŐKERÜLT TOROCZKAI JOBBIK ÁLTAL ELTITKOLT
  2018-06-08 20:35:34, péntek
 
  (VIDEÓ!) ELŐKERÜLT TOROCZKAI JOBBIK ÁLTAL ELTITKOLT KONGRESSZUSI BESZÉDE

Lassan egy hónapja várok arra, hogy kiadják a Jobbik viharos tisztújító kongresszusán elhangzott beszédemet, ha már Vona Gábor nyilvánosságra hozta az övét- írja Toroczkai László Facebook oldalán.


"Válaszra sem méltattak. Szerencsére azonban egy küldött felvette a beszédet, így - ha nem is tökéletes minőségben -, de közzé tudom tenni. Íme..."


Link
 
 
0 komment , kategória:  POLITIKA  
Toroczkait kizárta a Jobbik, Dúró kilép – gőzerővel za
  2018-06-08 20:30:19, péntek
 
  Toroczkait kizárta a Jobbik, Dúró kilép - gőzerővel zajlik a Mi Magunk zászlóbontása

A Jobbik kizárta Toroczkai Lászlót egy koncepciós eljárással a soraiból, a szokásos fidesz-ügynöközéssel, és egyéb ürügyekre hivatkozva, ahelyett, hogy igazából magukba néznének... Egyre biztosabb, hogy a Mi Magunk június 23-án pártként fog zászlót bontani.

"Véget ér egy korszak, lezárul egy hosszú időszak: sok bajtársammal együtt kilépek a Jobbikból, mert nincs hova hátráljunk, s vétkesek közt cinkos, aki néma. " - írja Dúró Dóra legutóbbi facebook-bejegyzésében.

Véget ér egy korszak, lezárul egy hosszú időszak: sok bajtársammal együtt kilépek a Jobbikból, mert nincs hova hátráljunk, s vétkesek közt cinkos, aki néma. A Jobbik Alapító Nyilatkozatához hűen is úgy érezzük, erkölcsileg most már a kilépés a helyes döntés. Életem első szervezete volt, amelyben 13 évet töltöttem, barátokra leltem, szerelmet találtam, majd a néppártosodásnak nevezett folyamat során, a párt lelkének elvétele miatt ez az egykor bajtársias közösség darabjaira hullik. Hiába tettem meg minden tőlem telhetőt a békéért és az egyben maradásért, nem sikerült, mert sok vezetőnknek sajnos a belső tisztogatás volt a fontosabb. Könnybe lábadt szemmel, összeszoruló torokkal, nehéz szívvel búcsúzom tehát innen, megköszönve ugyanakkor minden szép élményt, amit ennek a közösségnek a részeként éltem át. Keserűségemet csupán az oldja, hogy emelt fővel, tiszta lelkiismerettel és egy erős közösséggel együtt tekinthetek a jövőbe, ami bizakodással tölt el. Június 23-án Ásotthalmon zászlót bontunk Pongrátz András '56-os hőssel. Csak a nemzet!
(A jövőben a durodora@gmail.com címen vagyok elérhető.)

Toroczkai László is reagált a saját kizárására egy facebook-bejegyzésben:

Kihirdették a koncepciós ítéletet, amely egy interjú során véletlenül már korábban kicsúszott Gyöngyösi Márton elnökhelyettes száján, jól mutatva hogyan is működik egy ideje ez a párt. A Szabó Gábor pártigazgató édesapjával és Vona Gábor testőrével felálló, vélhetően nagyon független etikai bizottság kizárt a Jobbikból. Azt írják, hogy a platformalapítással a pártot akartuk szétszakítani, pedig a Dúró Dóra és ellenem indított hadjárat - amely lejárató kampányokat, a tagok, küldöttek zsarolását, végül a kizárásunkat is tartalmazta - fogja végül valóban kettészakítani a Jobbikot. Azt is írják mindenféle konkrét bizonyíték nélkül, hogy én az elnökségi ülésekről már korábban a médiának szivárogtattam, eközben tény, hogy a Magyar Idők hamarabb tudta az alapszabály-módosító közgyűlésünk helyszínét, mint én alelnökként, de számos ehhez hasonló példát említhetnék. A Jobbik ezernyi lyukon keresztül szivárog már régóta. A szivárogtatás is nagy baj, de még nagyobb a tagság átverése, hazaárulókkal való titkos együttműködések, belülről irányított lejárató kampányok a nem eléggé bólogató jobbikosok ellen, a pénzen vett lojalitás, a zsarolások, az antidemokratikus működés, az a mocskos munka, amellyel az alulról építkező őszinte mozgalomból egy elvtelen, hazug bizniszpártot csináltak. Ez egy fordított átalakulás volt, a Jobbik esetében a pillangóból lett hernyó. Minket azért kellett kiszorítani, végül kizárni, mert ezt akadályoztuk, s gátjai lehettünk volna az egész átalakulást levezénylő, Sneider Tamás elnökségét is kitaláló Vona Gábor visszatérésének. Vona Gábor ugyanis nem tudja elengedni a hatalom gyűrűjét, nem tud a miniszoknyás kíséret nélkül élni.
Az ítélet koncepciós, de jogerős. Nem vagyok jobbikos többé. Az a bajtársi közösség azonban megmarad, amely lassan két évtizede formálódik, sőt tovább fog növekedni, újabb és újabb csatlakozókkal, de már nem a Jobbikon belül, és még csak nem is a Jobbik körül. Június 23-án a közösség fogja megmutatni az irányt.

Az is biztos, hogy egyre többen hagyják ott a Jobbikot, egyre több alapszervezet oszlik fel és lép át szinte automatikusan a Mi Magunk - június 23-án zászlót bontó - formációhoz, vagy teszi le végleg a fegyvert, kiábrándulva mindenből.

/Patrióta/


Forrás: Link


Novák Előd is kilép a Jobbikból: ,,a párt szakad" a politikus szerint

"A párt első alapszervezetének alapító tagjaként búcsúzom a Jobbiktól" - jelentette be Novák Előd. A párt több más politikusa is kilép, köztük Novák Előd felesége, Dúró Dóra. ,,Vagyok, aki voltam, és leszek, aki vagyok" - fájó döntés, de becsületbeli ügynek tekintem immár, messze nem csak Dúró Dórával és Toroczkai Lászlóval való szolidaritásom miatt, hogy kilépjek a Jobbikból - írja közösségi oldalán Novák Előd.

Hozzáteszi: "a párt első alapszervezetének alapító tagjaként búcsúzom a Jobbiktól, de nem búcsúzom a bajtársaktól, hiszen utunkat folytatjuk az Alapító Nyilatkozatunk által kijelöltek szerint, immár nem Pongrátz Gergellyel, hanem öccsével, a Sztálin-szobor ledöntésében lángvágóval közreműködő Pongrátz Andrással. Kiléptem tehát, pedig nem én változtam, hanem a pártom, immár menthetetlenül, amihez nem asszisztálhatunk tovább.

A párt szakad, de a világnézetünk marad.
A közösség lelkét el lehetett venni, de egyénenként megőrizhettük azt, s most összekapaszkodva folytathatjuk küzdelmünket. Igaz ugyanakkor, hogy a túltolt néppártosodás oda vezetett, hogy még a tagjaink körében is voltak sokan, többen büszkén jegyzőkönyvbe is mondták taggyűléseken, hogy az MSZP-re, a DK-ra vagy az LMP-re szavaztak lakóhelytől függően, hivatkozva Vona Gáborra, aki szerint a legesélyesebb ellenzéki pártra kell szavazni... Súlyos identitásvesztés alakult tehát ki a Jobbikban, és színtelen, szagtalan, íztelen pártnak amúgy sincs jövője. Nekünk viszont küldetésünk van."

Novák Előd felesége, Dúró Dóra pénteken az InfoRádióban beszélt arról, hogy kilép a Jobbikból.

Szintén a közösségi oldalon jelentette be távozását Szőcs Norbert, a párt Baranya megyei elnöke, aki a "mai vállalhatatlan etikai döntésetekre", és a Dúró Dóra elleni "aljas támadásra" hivatkozva lemond a Baranya megyei elnökségről és a bólyi szervezet vezetéséről is, jelezve, hogy az utóbbi feloszlatja magát - írja az MTI.

Szégyen, hogy csak azért, mert valakinek a tiétektől eltérő véleménye van, ki kell zárni! - írja.

A Facebookon jelentette be kilépését Fazekas Gabriella is, aki 2010-ben a párt terézvárosi polgármester-jelöltje volt. A tisztújítás előtti sokszor erőszakos agitáció, - főleg azok irányába, akik nem rejtették véka alá a véleményüket - Toroczkai László előre levezényelt eltávolítása, Dúró Dóra elleni, az 50-es éveket idéző koncepciós eljárás, mellyel kizárták a frakcióból és mandátuma visszaadására szólították fel., a pohár túlcsordult. A számomra nehéz döntést a mai nappal meghoztam, kilépek a Jobbik tagjainak a sorából - fogalmaz.

Dobi Zsolt, a párt Csongrád megyei sajtófőnöke szintén a Facebookon közölte, hogy kilép a Jobbikból. Wass Albertet idézte: "Számomra nem vigasztalás, hogy millióknak fáj ugyanaz, ami nekem. Magamnak fáj, ami bennem fáj."

Kilépését bejelentette Ferenczi Gábor, Devecser polgármestere, Szmik Lajos, Győrújbarát képviselő-testületének tagja és a párt Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlésének tagja, valamint Szabó Ákos, a Jobbik nagykátai alapszervezetének elnöke. Megszűnt a lőrinci és a lepsényi Jobbik-alapszervezetet, utóbbi elnöke, Gieber Lajos a Mi Magunk tagjai között folytatja a munkát.

A Jobbik etikai bizottsága pénteken kora délután jelentette be, hogy előző nap egyhangú döntéssel kizárták a pártból a korábban platformalapítást meghirdető Toroczkai Lászlót.


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  POLITIKA  
Akciótervre van szükség Magyarország védelméhez
  2018-06-05 20:09:57, kedd
 
  Németh Szilárd: A haderő újjáépítése során sem négy esztendőben gondolkodunk
Baranyai Gábor

A biztonságpolitikai kihívásoknak és az új Magyar Honvédség megszervezésének egy katona által vezetett minisztérium tud megfelelni a legjobban Németh Szilárd szerint. A Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Időknek adott interjúban országvédelmi akciótervről, a nemzetállamok ellen indított támadásról, a magyar ellenzék honvédelemhez való viszonyáról is beszélt. Az is kiderült, hogy míg a V4-ek uniós forrásai csökkennek, Németország fejpénzt kaphat a migránsok után.

- Több szakmai szervezet, kormányzati forrás, sőt még Brüsszel szerint is megismétlődhet a 2015-ös menekültválság. A honvédség békeidős alkalmazása a tömeges migráció és a terrorveszély miatt akkor új jogi helyzetet kívánt. Várhatók újabb intézkedések?


- Ennek jogi megalapozása már az elmúlt időszakban megkezdődött, hiszen békeidőben a honvédséget fel kellett hatalmazni arra, hogy részt vehessen a határvédelmi feladatokban. Azonban a migrációs nyomás folyamatos, egyre erősödik, és újabb kihívások is vannak. Jól látható, hogy a Soros Györgyhöz köthető nemzetközi hálózat offenzívát indított a nemzetállamok ellen. Ő és a hozzá köthető NGO-k szerveznék meg Brüsszellel karöltve az unióba történő bevándorlást. Ez számunkra elfogadhatatlan. Világosan leszögeztük: nekünk Magyarország az első! És ezt a magyar emberek már népszavazáson és a két hónappal ezelőtti országgyűlési választáson is elsöprő többséggel eldöntötték. Az ország megvédéséhez olyan akciótervre van szükség, amely az alaptörvény hetedik módosításában és a Stop, Soros! törvénycsomagban ölt testet. Önazonosságunk alkotmányos védelmét szolgálja, hogy az alaptörvényben benne lesz: az Országgyűlés döntése nélkül senkit sem lehet az országba betelepíteni. Olyan kitétel is lesz, hogy még csak menedéket sem kérhet az, aki ugyan hazájában üldöztetésnek van kitéve, de olyan országon keresztül érkezik, amelyet nemzetközileg is biztonságosnak tekintenek. Megjegyzem, Magyarországot csak ilyen államok veszik körül. A Stop, Soros! legfontosabb eleme a büntető törvénykönyv módosítása, ami arról szól, hogy aki az illegális migrációt szervezi és/vagy a magyar törvények megsértésére buzdít, annak egy zárt intézményben van a helye, amit börtönnek hívnak.

- Több európai uniós szervezet, politikus, sőt az ENSZ is bírálta az illegális bevándorlás elleni magyar lépéseket.

- Ahogy megyünk előre az időben, a legmegátalkodottabb migránssimogató politikusok is kezdenek észbe kapni, mivel a brüsszeli fősodratú politikát támogató terveik nem váltak be. Mára Európában a migrációhoz kapcsolható biztonsági kérdések lettek a legfontosabbak. Azok a pártok, amelyek ezt nem vették figyelembe, sorra elbuknak, vagy olyan helyzet alakul ki, hogy a koa­líciós alkudozás során nem azért állnak sorba a vezető politikusok, hogy miniszterelnök lehessen belőlük, hanem pont fordítva, menekülnek a kormányzás felelőssége elől. Kérdés, hogy lehet így egy országot vezetni? Olyan egységben, olyan erőben, ha úgy tetszik, olyan kegyelmi állapotban, mint Magyarország, nincs senki más az EU-tagállamok közül. Tudják, hogy a mostani helyzetben az általunk adott válaszok a jók, és ezért sokan mellénk állnak. A bevándoroltatásban érdekelt erők részéről pedig egyre nagyobb a nyomás, mivel egy év múlva európai parlamenti választás lesz, ahol szintén a migráció lesz a fő kérdés. A Magyarország elleni eszeveszett támadások is azt mutatják, hogy a maradék 12 hónapban át akarnak vinni uniós szinten minden olyan döntést, amelyik a Soros-terv megvalósításához szükséges.

- A politikai nyomáson kívül az uniós forrásaink drasztikus megkurtítása is ezt a célt szolgálja?

- A felső korlát nélküli bevándorlást alá akarják dúcolni megfelelő pénzügyi ösztönzőkkel is. Miközben a brüsszeli túlhatalomra nemet mondó és az EU-ból kilépő Nagy-Britannia miatt érthetően kevesebb lesz az elosztható pénz, mégis, ezen felül, a felzárkóztatási alapokból további pénzeket akarnak elvonni a renitensnek tekintett Kelet-Közép-Európától, különösen Magyarországtól és Lengyelországtól. A mezőgazdasági alapokat pedig egyszerűen ki akarják üresíteni, hogy a felszabaduló pénzekből a Brüsszel és Berlin migrációs terveit végrehajtó államokat jutalmazzák. Friss hír, hogy az új pénzügyi elosztásnak Németország lenne a nyertese, mert 2013-ig visszamenőleg minden befogadott migráns - döntősen illegális bevándorló - után 2800 eurót kapnának fejenként, ami összességében több milliárd eurót jelent. Az illegális bevándorlók és azok szervezőinek támogatása helyett az EU bürokratáinak inkább fel kellene készülniük azokra a rossz hírekre, aggasztó jelekre, amelyek egy új, eljövendő gazdasági válságról szólnak az eurózónát illetően.

- Magyarország 2015 óta óriási összeget költött a schengeni határ megvédésére. Van szándék Brüsszel részéről ennek az összegnek legalább részleges megtérítésére?

- Erről nincs hír. A kormány többször is kérte az uniót, hogy gondolják át ezt a kérdést, hiszen a külső uniós határ védelme nagyon komoly kiadást jelent. A műszaki határzár felépítése, az ehhez kapcsolódó objektumok, a technika, az ott szolgáló katonák és rendőrök bére eddig több mint egymilliárd euróba került. Aki járt ott és megtapasztalta a határon végzett példás munkát, az látja, hogy ez működik. Nem véletlenül mondjuk el minden fórumon, hogy megvédjük a határainkat, és azt hangsúlyozzuk, hogy a migrációt kiváltó okokat helyben kell kezelni, nem Európában. Sőt az ENSZ-ben is világossá tettük az álláspontunkat, amiért azonnal kórusban kaptunk támadásokat, hiszen Soros emberei mindenhol ott ülnek. A kormány világosan kifejtette: ahol a válság oka az, hogy agresszív terrorista államot hoznak létre, ott fegyveresen is be kell avatkozni. Ahol a kivándorlás oka az, hogy nem tudnak hatékonyan reagálni a klímaváltozás okozta kihívásokra, ott szaktudással, szakemberekkel, technológiával és ha kell, napi élelmiszercsomagokkal kell a nélkülözők segítségére sietni. A polgárháborúban porig rombolt szír területeken az infrastruktúra újjáépítését kell vállalni, egyben biztosítani azt, hogy ne üldözzék az ott élő keresztényeket. Magyarország évente sok tíz millió eurót áldoz arra, hogy ezekben a válságövezetekben iskolákat, kórházakat építsen, lerombolt templomokat állítson helyre, közösségeket támogasson. Ezzel szemben a migránsok tömeges beengedése, a válság importálása tönkreteszi a kontinens zsidó-keresztény kultúráját, a tagállamok és az EU gazdaságát, az európai polgárok hétköznapjainak békéjét, biztonságos életét.

- Hogyan érintették a honvédelmi tárcát az új kormányzati struktúrával járó változások?

- Visszatértünk egy történelmi hagyományhoz, amely a rendszerváltáskor érthető módon megszakadt. Ma Benkő Tibor személyében egy olyan négycsillagos tábornok a honvédelmi miniszter, aki szakaszparancsnoktól vezérkari főnökig minden posztot betöltött aktív katonai pályája során. Ezzel a teljesítménnyel a háta mögött kapott felkérést a miniszterelnöktől egy új típusú magyar haderő megszervezésére. Egy nagyon nehéz, hosszú éveken át tartó programot kell levezényelnie, nem véletlenül nem négyéves választási ciklusokról beszélünk ezzel kapcsolatban. Modern, ütőképes Magyar Honvédséget kell megszerveznünk, amelynek középpontjában a katonák állnak. Fiatal, magasan képzett, hazájukat szerető katonákra, tisztekre, tábornokokra van szükség, akik bárkikkel szemben meg tudják védeni az ország szuverenitását és biztonságát.

- Parlamenti államtitkárként a laikus oldalt képviseli a minisztériumban.

- Egy profi katona került a minisztérium élére, annak minden előnyével. Mellette pedig én azt a politikát képviselem, amire a választók köteleztek, amihez a felhatalmazásukat adták. Igaz, voltam sorkatona másfél évig, és az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöki tisztségét is elláttam. Az pedig igazán jelképes, hogy első államtitkári beszédemet Lövétén, több száz székely előtt mondtam el a magyar hősök emlékünnepén, a helyi ereklyés országzászló avatásakor.

- Milyennek ismerte meg a mostani Magyar Honvédséget az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának elnökeként tett körútján?

- Volt alkalmam meglátogatni számos alakulatot, jártam többek közt Budapesten, Szentendrén, Szolnokon, Kecskeméten, Veszprémben, a déli határ mentén és Koszovóban is. Nagyon jó benyomásokat, élményeket szereztem. Sorkötelesként - 1984 és 1986 között - szerzett tapasztalataimat teljes mértékben cáfolták a látottak-hallottak. Nyelveket beszélő, felkészült, esküjüket teljesíteni akaró katonákkal találkoztam. Számomra nagyon meggyőző volt Pristinában, a koszovói magyar missziónál, hogy mennyire tisztelik katonáinkat, és nem csak a többnemzetiségű laktanyán belül. A magyar kontingens tagjaival folytatott beszélgetések sem egyirányúak voltak, a kint szolgálók nyíltan elmondták, mire lenne szükségük ahhoz, hogy még jobban elláthassák szolgálatukat. Nem szabad elfelejteni, hogy 2010-ben egy minden téren siralmas állapotban lévő Magyar Honvédséget vettünk át, de az akkori helyzet kialakulása nem a katonákon múlott, hanem a politikán.

- A Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési program megvalósításához megvannak a személyi feltételek?

- A programnak két fontos lába van, a legfontosabb maga az ember, az, hogy egyáltalán legyen katonánk. Úgy is fogalmazhatnék, nem az a fő kérdés, milyen erős a várfal, hanem az, hogy kik védik. Fontos, hogy vonzóvá és megbecsültté tegyük a katonai életpályát. A kadétprogramban már lehetőség van 14 évesen honvédelmi pályára lépni. Ezt szolgálja a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium vagy a Hódmezővásárhelyen felépülő másik honvédelmi középiskola. A Ludovika-program, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen a nemzetvédelmi szakok megerősítése is ebbe az irányba mutat. Aki pedig nem akar hivatásos honvéd lenni, de van ambíciója a haza fegyveres szolgálatára, és hajlandó felesküdni az ország védelmére, annak lehetősége van arra, hogy önkéntes területvédelmi tartalékosként szolgáljon.

- A program haderőfejlesztési részéhez is rendelkezésre állnak a források?

- Ami a haderőfejlesztést illeti, ott tudni kell prognosztizálni, hogy mi vár az országra. Teljesen új kihívásokra kell ma választ adni. Gondolok itt a kiber-, az aszimmetrikus vagy hibrid hadviselésre, és akkor még nem beszéltünk a hagyományos hadfelszerelés területén tapasztalható elmaradásainkról
- légvédelmi, páncélos, páncélelhárító képesség, a fegyvergyártás újraindítása stb. A NATO tagjaként szövetségi kötelezettségek is terhelnek bennünket, ezeket a szempontokat is figyelembe véve kell elindítani beszerzéseinket, amelyek elodázhatatlanok. Ami nagyon fontos, hogy ehhez a források a Zrínyi 2026 programban rendelkezésre állnak, a 2019-es költségvetés egyik nyertese pedig a Magyar Honvédség és a Honvédelmi Minisztérium lesz. A jövő évi büdzsé legfontosabb célja az adócsökkentés, a gazdaságélénkítés, a családok megerősítése, a demográfiai program mellett az ország szuverenitásának, biztonságának megőrzése, a határvédelem erősítése, amire jelentős pénzeket fogunk költeni.

- A Magyar Honvédség megújítása kapcsán az ellenzéki médiá­ban fanyalgó cikkek sora jelent meg. A hazafiság, a haza fegyveres védelme nem a nemzeti minimum része?

- Az kellene, hogy legyen, de a magyar ellenzék többször bebizonyította, hogy rájuk ebben a kérdésben sem lehet támaszkodni. Nekik és a bevándorláspárti erőknek nem is érdekük, hogy Magyarország erős legyen és meg tudja magát védeni. A haza védelme kapcsán is csak a Fidesz-KDNP-re számíthatnak az emberek. A kormánynak helyes a célkitűzése, az eszközök rendelkezésre állnak. Az elkövetkezendő négy évben ez a legfontosabb kormányzati és parlamenti feladatunk, de hangsúlyozom, a haderő újjáépítése során sem csak négy évben gondolkodunk.


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  POLITIKA  
Miért is támadja a
  2018-06-01 23:35:11, péntek
 
 Mit érdemes tudni Szíriáról:

1. Szíriában nincs Rothschild központi bank.

2. Szíria betiltotta a géntechnológiával módosított élelmiszereket, valamint a termesztést és a behozatalt.

3. Szíria az egyetlen ország, amelynek nincs adóssága a nemzetközi monetáris alap (IMF), sem a Világbank vagy bárki más felé.

4. Assad családja vallási beállítottsága alawită; felesége keresztyén, s ez a toleráns iszlám síita kisebbség jelenleg is és Mohamed halála óta harcolt az iszlám szélsőségesek ellen.

5. A szíriai nők egyenlő jogokkal rendelkeznek, mind a tanulmányok, az egészségügy és az oktatás területén.

6. Szíriai nő nem köteles viselni a fátylat. A sharia törvény (Iszlám jog) Alkotmányellenes Szíriában.

7. Szíria az egyetlen arabnak mondott ország, ahol keresztyének élnek többségben békében, ez az az ország, amelynek világi alkotmánya van, és nem tolerálja az iszlám szélsőséges mozgalmakat, amelyek erősen ellene vannak (még extrém módszerekkel is).
A szíriai lakosság 10 vallásból tevődik össze, sok a keresztény felekezet, amelyek mindig jelen vannak a politikai és társadalmi életben.

9. Más arab országokban a keresztény lakosság nem éri el a 1 %-ot a rossz politikai, társadalmi körülményeik miatt.

10. Szíria az egyetlen Földközi-tengeri ország, amely teljes egészében tulajdonosa a kőolajnak (kitermelés mértéke: kb. 500.000 hordó/nap). Szíriában nem privatizálták az állami vállalatokat.

11. Szíria széles körűen nyitott a nyugati kultúra és társadalmak számára, ami csak még Libanonról mondható el az arab világban.

12. Szíria volt az egyetlen békés ország a térségben, háborúk vagy belső konfliktusok nélkül.

13. Szíria az egyetlen ország a világon, amely az iraki menekülteket társadalmi-, politikai- vagy vallási megkülönböztetés nélkül fogadja be

14.Bashar al-Assad nagyon népszerű, és legutóbbi választásokkor nagy támogatást kapott.

15. Szíria nagy olajtartalékkal rendelkezik (kb. 2,5 milliárd hordó), amely az állami tulajdonú vállalatok számára van fenntartva.

Terjeszd el ezt a cikket, mert az egész világnak fel kell nyitni a szemét! Erőszak nélkül, olyan szavakkal, mint a "demokrácia" vagy a "békeküldetés". Elég a hamis nyugati propagandákból!

Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  POLITIKA  
Pongrátz András és Toroczkai:nem Dúrónak, hanem Gyöngyösinek
  2018-05-30 18:36:58, szerda
 
  Pongrátz András és Toroczkai: nem Dúrónak, hanem Gyöngyösinek és Mirkóczkinak kellene lemondania mandátumáról

Gyöngyösi Márton frakcióvezetőnek azért kellene lemondania Toroczkaiék szerint, mert a kizárás kezdeményezésével pártszakadást idézhet elő, Mirkóczki Ádámnak pedig azért, mert nyilatkozataival hiteltelenné tette a pártot, és megtagadta a 2010 előtti Jobbikot.

Dúró Dórát azonban arra kérik, "semmilyen körülmények között" ne mondjon le képviselői mandátumáról. (A frakcióból kizárt képviselő egyébként még tegnap jelezte, hogy kész eleget tenni az elnökség ilyen irányú felszólításának, amennyiben ez a döntés születik.)

Alább olvasható a teljes bejegyzés:

Pongrátz András és Toroczkai László közös közleménye:

Felkérjük Dúró Dórát, hogy semmilyen körülmények között ne mondjon le képviselői mandátumáról. A Jobbik frakciója elszakadt a párttól és a magyar valóságtól is, Dúró Dóra frakcióból való kizárását semmi sem indokolta, az egy koncepciós eljárás. Nem a frakciónak van pártja, hanem a pártnak van frakciója. A Jobbik súlyos morális válságba került, kérjük ezért Dúró Dórát, hogy rendületlenül képviselje továbbra is a Jobbik eredeti szellemiségét az Országgyűlésben. Egyúttal inkább azt javasoljuk, hogy a jobbikos képviselői eskü megszegése miatt mondjon le a mandátumáról az a Gyöngyösi Márton frakcióvezető, aki a kizárás kezdeményezésével pártszakadást idézhet elő, illetve az a Mirkóczki Ádám, aki nyilatkozataival hiteltelenné tette a pártot és megtagadta a 2010 előtti Jobbikot.

Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  POLITIKA  
Botond Bálint: AZ UNIÓ UTÁNI KORBAN VAGYUNK
  2018-05-24 21:54:11, csütörtök
 
  HETES CIKKELY: EGYSZERRE TÁMADNAK EGY TERÜLETET ATOMBOMBÁVAL, VEGYI ÉS BIOLÓGIAI FEGYVERREL


Az Európai Gazdasági Közösség érdek- és értékközösségként jött létre. 1945 után nyilvánvaló volt, hogy a kontinens még egy nagy háborút nem bír ki, vagy orosz vagy amerikai fennhatóság alá kerül. Esetleg káoszba süllyed, és egy új középkor köszönt be.

Az iszlám és esetleg a török hódítás lehetősége fel sem merült, hiszen Európa elképesztő technikai és társadalmi-kulturális fölényben volt nemcsak gyarmataival, hanem potenciális meghódítóival szemben is. Úgy tűnt, Európa a világ közepe. A nagyon hasonló kultúrájú országok gazdaságának kibogozhatatlan összekapcsolása és az abból következő példátlan gazdasági fejlődés nem fenyegette a tagállamok társadalmainak egyensúlyát.

Senki sem gondolta, hogy az emberek életstratégiái már a hetvenes évekre átalakulnak, és olyan társadalmi változások következnek, amelyek a normalitás keretein belül nem kezelhetők. A gazdaság, a jólét és az elképesz­tően hatalmasra növő vállalatok profitja vált a legfőbb értékké, ezeken a nemzet, a szabadság csak fogalmi fügefalevél, de csak addig, amíg a multinacionális gazdasági entitások hatalomgyakorlásának nem állnak az útjába.

1968 után a liberalizmus lett az az ideo­lógia, amelynek mentén nekikezdtek Európa újratervezésének, ami ebben az esetben tulajdonképpen a régi Európa megszüntetését és a fogalom teljes újrapozicionálását jelenti.

2004-ben a közép-európai országok egy értékközösséghez csatlakoztak. Alapvetően persze gazdasági és biztonsági érdekből. Azt hittük, hogy a demokrácia részletes szabálykönyvét is megkapjuk, amely használatából automatikusan következik a szabadság és minden azzal járó jó. Demokratikusak akartunk lenni, de nem pontosan olyanok, mint a Nyugat, mert annak nem lett volna semmi értelme, a magunk útját akartuk járni.

Azt senki nem mondta, hogy a demokrácia szabálykönyve szinte teljesen meghatározza azokat a szabályokat is, amelyeket a megválasztott képviselők hozhatnak. A jogszabály-harmonizáció nagyobb döccenők nélkül lezajlott a két liberális kormányzat alatt, de a nem liberális parlamenti többség már nem alkothat szabadon új alkotmányt, törvényt. Lassan vettük észre, hogy ami történik, az nem aktuálpolitikai folyamat, hanem rendszerszintű beavatkozás.

2015-ben kiderült, hogy értékközösségünk az EU magállamainak politikai elitjével, és sajnos társadalmainak többségével is, egyszerűen illúzió. Ennek következtében érdekközösségünk is jelentős mértékben lazult, hiszen mi a nemzetállami létet, a biztonságot helyezzük a középpontba, ők pedig a liberális értékeket. Nem győzöm hangsúlyozni, mert nem lehet eléggé, hogy a liberális értékek primátusa nem egy demokratikus döntési folyamat során alakult ki, hanem egy tervezett, több évtizedes kommunikációs kampány keretében egyszerűen ráerőszakolták a népekre, kormányokra. Pontosan úgy, ahogy egyszer csak a Európai Bizottság (EB) lett a főhatalom valódi birtokosa. Úgy, hogy természetesen a tagjainak semmi köze ehhez a hatalomhoz.

A valódi hatalom elrejtőzése bizonyosan a vég kezdete minden politikai rendszerben. Mert azt ugye senki nem gondolja komolyan, hogy a bizottság tagjainak vagy Jean-Claude Junckernek bármilyen valódi hatalma is van. Azzal, hogy a demokrácia álságosan használt jelszavával bizottságosdit játszanak, elkerülendő, hogy felelős egyszemélyi vezetés alakuljon ki, gyakorlatilag lehetetlenné teszik a hatalom számonkérését.

Az Európai Parlament (EP) és az EB, valamint a parlament bizottságai olyan átláthatatlan és kezelhetetlen hatalmi struktúrát alkotnak, ráadásul az érdekek kiegyensúlyozásának jelszavával, amely mögött a hatalom valódi gyakorlói láthatatlanok maradhatnak.
Most jutottunk el oda, hogy már nincs valódi vita és érdekegyeztetés az EU rendszereiben. Igazi politikai munka egyedül a miniszterelnökök tanácsában folyik.

A Magyarország, Lengyelország és általában a V4-ek elleni akciók most már valószínűleg halálosan komolyak. Az Európai Tanács lehet még egyedül gátja ennek a folyamatnak, ha a magállamok vezetői rájönnek, hogy csak látszólag szolgálja az ő érdekeiket, hogy kerülő utakon gyűrik le az apparátuson belül a közép-európai országokat. Mert ez az eszköz hamarosan ellenük is használható lehet, hiszen Németország és Franciaország is mint állam, célpontja lehet olyan hatalomtechnikai akcióknak, amelyek a kormányának gyengítését, megkerülését célozza.

Az egykor jelentéktelen EP ugyanis egyre nagyobb hatalomra tör, az ottani képviselők egyre inkább elszakadnak a nemzetüktől, az őket delegáló nemzeti pártoktól. Ellenőrizhetetlen kötődéseik alakulnak ki olyan szervezetekhez, amelyek létezésének ténye sem kerül bele a nyilvánosság fősodrába. Folyamatosan cserélődhetnek is, de a régiek helyére még furcsább figurák kerülnek, akik még buzgóbban építik a nagy Európai Egyesült Államokat.

Az EP persze nem hatalmi centrum, nem is akarják, hogy az legyen. Pusztán az a célja, hogy a demokrácia látszata mellett reménytelen útvesztőjébe rántson minden olyan folyamatot, amellyel akadályozni lehet a nemzetállami érdekérvényesítést. És persze látszatkezdeményezője legyen minden adminisztratív eljárásnak, megtorlásnak.

A 2019-es EP-választások jelenlegi kilátásai nem kínálnak megoldást a problémára. A nemzeti országgyűlési választásokon ugyan sorra győznek a migrációellenes pártok, ám az EP-ben nem várható ilyen pozitív fordulat. Arról nem is beszélve, hogy a néppárt jobboldalisága már most megkérdőjeleződött, éles helyzetben szinte bizonyosan nem állnának bele egy nemzetállami erősödés irányába mutató reformba. Arra viszont van esély, hogy a szélsőbalos, szélsőliberális pártok, a liberálisok, a zöldek és a szociál­demokraták a többség közelébe kerülhetnek.

Egyszerűen nem lehet túlbecsülni az elmúlt évek agymosásának hatását az európai szavazópolgárokra. Valószínűleg patthelyzet lesz, amelyben a három nagy, hagyományos pártszövetség fog összeállni, és amely szövetségben a néppárt majd végképp feloldódik, ahogy a szociáldemokraták is.

Nem valószínű tehát, hogy a jelenlegi válság az EU szervezeti rendszerein belül megoldható. A liberálisok, ami itt már a teljes hagyományos pártrendszert jelenti, mind értékeik, mind érdekeik tekintetében ellentétes oldalon állnak, mint mi. Olyanokkal nem lehet semmiféle kompromisszum, akiknek nem érdeke, hogy megegyezzen velünk, és közös értékeink sincsenek.

A sorsunkat csak az fogja meghatározni, hogy hajlandók vagyunk mind az érdekeinkből, mind az értékeinkből szinte mindent feláldozni azokért a rövid távú előnyökért, amelyeket csak azért kapunk meg, mert még elég erősek vagyunk védekezni. Ez logikai ellentmondás, hiszen azzal fenyegetnek bennünket, hogy olyasmit vesznek el tőlünk, amit már amúgy sem akarnak megadni. Le akarják építeni a pénzügyi alapokat, és nem akarják, hogy beleszólásunk legyen, még formálisan sem, az EU döntéshozatalába.

A játszma logikája az, hogy benntartsanak bennünket az érdekeink ellenére, mert meg­győződésük, hogy a szakítás ódiumát egyetlen volt szocialista ország kormánya sem meri vállalni majd. Csakhogy túl magasra emelték a tétet. A bevándorlási kvóta, vele egy időben a szerződés szerinti kötelező pénzek visszavonása, valamint mondvacsinált indokok alapján a hírhedt hetes cikkely alkalmazása olyan, mintha egyszerre támadnának egy területet atombombával, vegyi és biológiai fegyverrel.

Valamelyik kettő felesleges, arról nem is beszélve, hogy a megtámadott számára megfontolandó lehetőséggé teszi az ,,overkill" alkalmazását. Jelen állás szerint nem veszthetünk semmit, hiszen mindegyik bevetett eszköz egyenként teszi értelmetlenné az EU-ban történő bennmaradást.

Nyugatról ez nem így látszik. Igazából nem világos, hogy a lenézés és a megvetés ezen elegye mögött, a gyarmatosítás vágyán kívül áll-e valami elismerése a sorközösségnek és az egymásra való rászorultság elismerésének. Nekem úgy tűnik, nem áll. Nem népekkel, nemzetekkel, vallásokkal, közösségekkel kötöttünk szövetséget, hanem egy vállalattal. Egy olyan vállalattal, amelyik jól láthatóan a levegő piacosítása felé tart, és magán kívül nem akar más autoritást, sőt úgy tűnik, hogy más entitásokat sem kíván megtűrni a már magáénak tudott területeken.

Már az Európai Unió utáni korban vagyunk. A korszakot nem tudjuk megúszni, túl kell élnünk, de hogy az ,,Európai Birodalom", az Európai Egyesült Államok határain belül vagy kívül, az még eldönthetetlen kérdés.

A szerző szociológus


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  POLITIKA  
Megyeri Dávid: Máig nyögjük a továbbélő SZDSZ-t
  2018-05-21 22:04:40, hétfő
 
  Kimondható, hogy ez az egyik legmaradibb társaság a történelemben

Nehéz vitatkozni azokkal, akik úgy vélekednek, hogy az SZDSZ történetének legpozitívabb pillanata a megszűnése volt. Önfelszámolása után évekkel mégis érdemes beszélni a maga által liberálisnak mondott egykori alakulatról, mivel máig itt él velünk az a rombolás, amit ránk hagyott. Maga a szellemiség, és sokszor a szereplők is napjaink részesei, fejlődésünk, polgári építkezésünk megrögzött hátramozdítói, akadályozói. Emiatt is nagy horderejű, hiány­pótló vállalkozás Fricz Tamás, Halmy Kund és Orosz Tímea Az SZDSZ-jelenség című tanulmánykötete az Antológia Kiadó gondozásában. A jó könyv beindítja a fantáziát, s továbbgondolásra késztet. A Liberalizmus Magyarországon a rendszerváltás idején alcímű munka is ilyen.
A hazai liberalizmus, illetve az SZDSZ története tabutéma a közbeszédben, amiről kizárólag agyoncsépelt közhelyeket szabad pufogtatni, s aki értelmes, a lényeget megvilágító, nem PC-kompatibilis, humorosan találó meglátásokkal áll elő, könnyen a politikailag inkorrekt kategóriában, a partvonalon túl találhatja magát. A Rendszerváltás Történetét ­Kutató Intézet (Retörki) támogatásával közreadott mű azonban érzékelteti: a honi pszeudo­liberális formációt, az SZDSZ-t éppen azért szüntették meg, hogy tovább élhessen. Miként Fricz Tamás esszéjét zárja: az SZDSZ valójában nem szűnt meg, csak átalakult.

Abban a pillanatban, ahogy már érvényesült a párton belüli többségi demokrácia, és nem azt az elnököt választották meg 2009-ben, aki az addigi, posztkommunistákat pártoló irányvonalat vitte volna tovább, napok alatt otthagyták prominensei, vezetői Magyar Bálinttól Konrád Györgyig, Pető Ivántól Haraszti Miklósig.

E sorok írójának élénken él az emlékezetében, amint Bence György, a kiváló filozófus jóízűen nevet azon, hogy az SZDSZ-t notóriusan pártként aposztrofálják, holott az csupán egy baráti kör, amit tagjai bármikor megszüntethetnek, ha erre szottyan kedvük vagy az látszik az adott politikai helyzetben célszerűnek.

És lőn: varázs­ütésre úgy összeomlott az SZDSZ, mintha a világon sem lett volna - csak az irdatlan adósság maradt utána. Még a pártszervezetek is nyom nélkül elillantak, akár az esővíz a homokban. A szélsőliberális kompániá­nak már nem volt fontos a saját pártja, ha nem ők vezetik. Tudták: a 2010-es választáson már nem bírnának bejutni a parlamentbe.

Így történt, hogy az a politikai tömörülés, amelyet Antall József első szabadon választott miniszterelnök - még a jobboldaliak értetlenségét is kiváltva - álcázott baloldali pártnak nevezett, inkább osztódással szaporodott és ügynökeit szétszórta a szélrózsa, illetve a ballib pártocskák, álcivil szervezetek minden irányába. Ennek eredményeképpen az SZDSZ-esek ma mindenütt ott vannak az ellenzékben. Minden ál-emberijogi szervezetben, a spekulánsmilliárdos pénzén kitartott NGO-ban ott élnek s virulnak azok a régi figurák, kefeügynökök, akik az SZDSZ holdudvarát alkották vagy a Soros-istálló megbízottai. Arról, hogy ez nem hóbortos túlzás, napjaink politikai eseményei tanúskodnak.

Nem szabad udvariaskodnunk azzal, hogy a börzecézár és a magát demokratikus ellenzéknek hívó garnitúra pusztán egymásra talált annak idején, amikor valójában Soros György projektje volt az egész párt, amit Szabad Kezdeményezések Hálózatának, majd SZDSZ-nek neveztek el a nyolcvanas évek végén.

A Magyarországon már 1984-ben a pártállam virágzása idején horgonyt vetett Sorosnak kellett egy párt, amivel bele tud nyúlni a nagypolitikába, és meg tudja akadályozni, hogy az általa szenvedélyesen utált, nacionalistának bélyegzett nemzeti irányba hajoljon el a pusztán modellváltásra, rendszerigazításra, politikai plasztikázásra kijelölt állami berendezkedés.

Ehhez turbóztak fel a (poszt)kommunista média közreműködésével néhány értelmiségit némi ellenállói legendagyártással. Amikor pedig eljött a záróra, lehúzatta a rolót az álliberális egylettel, mert már nem maradt ember, aki ne látott volna át a szitán. Majd zubbonyt, helyesebben rinocéroszbőrt váltatott a fazonigazításon átesett bábokkal, és eljött a civil szervezetek dicsőséges kora. Itt tartunk most, ennek a levét isszuk éppen.

,,Azt hiszem, a magyar jogállam további csonkolását jelenleg pár ezer liberális polgárjogi harcos, kisebbségvédő értelmiségi tartóztatja föl. Egyesületek, civil szervezetek, jogvédő irodák, melyek tiltakoznak, próbapereket indítanak, tüntetnek" - idézi az Élet és Irodalom egyik cikkét Halmy Kund.

Elcsépelt szöveg a napi balos sajtóból, a meglepetés akkor éri az olvasót, amikor megnézi a megjelenés dátumát. Az ugyanis nem 2018, hanem - 2001. Ergo: 17 év alatt semmit sem frissült a liberálisok szegényes őrjöngési, káoszteremtési eszköztára! A történész hozzá is fűzi: az utóbbi szervezetekbe vetett messianisztikus hit a balliberális oldal alapvető jellemzője lett. ,,A konzervatív értékek képviselői pedig a haladás, a progresszió maradi, veszélyes ellenségeiként lettek leírva kivétel nélkül. Akire ráaggatták ezeket a jelzőket, nem szabadulhatott a liberálisok által felállított karanténból."

Mindebből leszűrhető: az ÁVH típusú társadalomzaklatási módszert az eszdéeszes stratégák fejlesztették tovább, amit a mai napig buzgón gyakorolnak. Csakhogy a világpolitikai, európai és hazai választási fejlemények afelé tendálnak, hogy ez a bizonyos - maguk eszkábálta - karantén nem a kereszténydemokrata, konzervatív oldalt, hanem a liberálbalos kommandókat kezdi össznépileg körülvenni, amin a nemzetközi, uniós mozgalmi segítség sem tud érdemben változtatni.

Szinte hihetetlen, hogy mennyire ugyanazokat a rágalmakat hangoztatják, mint évtizedekkel ezelőtt. Annyira nem tűnt el a hajdani Soros-párt, hogy minden mai ellenzéki csoportosulás, képződmény, legyen az párt vagy NGO, álcivil szervezet, éppolyan szavahihetetlen és nemzetfóbiás lett, mint az SZDSZ.

A világ változásai leperegnek erről a hamis zsenitudatú, nagyképű, saját nemlétező intellektuális fölényében vakon bízó szektás dogmatikus bandában. Kimondható: ez az egyik legmaradibb társaság a történelemben.

Amit még tragikomikusabbá tesz, hogy paradox módon éppen a haladást fennen hirdetők képtelenek a változtatásra és megújulásra. További abszurditás, hogy a papíron a szabadság mindenekfölött-valóságáról papolók a legnagyobb ellenségei a szólás-, a véleményalkotási és sajtószabadságnak, s ez az Európai Unió napi gyakorlatában - no meg hazai követőik militáns hozzáállásában - tisztán tetten érhető.

Nem kétséges: a Soros Demokraták Szövetsége névvel is illethető kalózkonglomerátum nélkül az elmúlt harminc évünk is könnyebb lett volna. Hiányában viszont nem kaphatott volna védőoltást az irracionális politikai szédelgések ellen a magyar nemzet. Így akaratán kívül a Soros-pártnak és rajongói körének is köszönhető, hogy kellően felvérteződtünk az inkorrekt politikaikavarás-kultúra ellen, és képesek vagyunk kivédeni a brüsszeli támadásokat.


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  POLITIKA  
Orbán Viktor: MI VAGYUNK EURÓPA JÖVŐJE
  2018-05-18 22:27:05, péntek
 
  Európa gazdasági súlypontja fokozatosan keletre tolódik Orbán Viktor szerint. A miniszterelnök pénteken a parlamentben úgy fogalmazott: "1990-ben még Európa volt a mi jövőnk, ma pedig mi vagyunk Európa jövője".

A kormányfő a miniszterei kinevezését követő ülésen hangsúlyozta: Magyarország és Közép-Európa országai adják az Európai Unió leggyorsabban fejlődő régióját.

Orbán Viktor megerősítette: a 2010-2030 közötti 20 évet egy korszaknak tartja, mert

egy országot csak úgy lehet vezetni, ha a tervek hosszú távra szólnak.

Szerinte nyolc év elteltével elmondható: nemcsak a magyar kormány, hanem az emberek is cselekvő szellemmel, bátorsággal és újító kedvvel álltak bele az új korszakba.

Köszönetet mondott a vállalkozóknak a munkahelyteremtésért, a munkanélküliség után újra munkába álló embereknek, a közfoglalkoztatottaknak, a családot alapító fiataloknak, valamint

az időseknek, akik felnevelték a mai kor aktív és cselekvő nemzedékét.

Az időseknek azért is köszönetet mondott, mert ,,nagy többségükben támogattak bennünket a politikai küzdelmeinkben".

Európa gazdasági súlypontja fokozatosan keletre tolódik.

,,1990-ben még Európa volt a mi jövőnk, ma pedig mi vagyunk Európa jövője"

- fogalmazott.

Megismételte álláspontját, hogy

,,régen álltak olyan jól a csillagok hazánk felett, mint éppen most, itt a lehetőség, hogy új dolgokba is belefogjunk".

Ezt meg is kell tenni szerinte, mert a biztató első nyolc év után is még csak a munka felénél tartanak.

TOVÁBBRA IS VÉDENI KELL A HATÁROKAT

A miniszterelnök szerint Európát még hosszú évekig fenyegeti a népvándorlás és a tömeges migráció, ezért

a határ szilárd őrizetére és a biztonsági kockázatok higgadt kezelésére van szükség.

Orbán Viktor azt mondta, új dolgokba kell belefogni és a biztató első nyolc év után is még csak a munka felénél tartanak.

Hozzátette: mély átalakítások, komoly küzdelmek és szívós munka áll mögöttünk, de

a világban új időszak, új technológiai korszak kezdődött el, amely még bátrabb újító szellemet és még több változtatást követel.

Ehhez a kihíváshoz kellett igazítani az új kormány összetételét - jelezte a kormányfő.

Orbán Viktor kijelentette,

a technológiai mellett biztonsági és szellemi fenyegetésekkel is szembe kell néznie az országnak.

Európát még hosszú évekig fenyegeti a népvándorlás és a tömeges migráció, emberek tízmilliói állnak készen arra, hogy útra keljenek Európába, ezért a védelmi képességek erősítésére, a határ szilárd őrizetére és a biztonsági kockázatok higgadt kezelésére van szükség - fejtette ki.

A miniszterelnök azt mondta, a kormány nem hitelveket védelmez, azokat a létformákat oltalmazza, amelyek a keresztény hitelvekből kisarjadtak.

Ezért védjük az emberi méltóságot, a családot, a hitbéli közösségeket és a nemzetet

- hangsúlyozta. Ha mindez kisebbségbe szorul, az egyszerre jelenti Európa végét és az ezeréves magyar államiság elvesztését. Ezért az új korszak küszöbén is kötelesség a keresztény kultúra megőrzése és az iskolák ennek szellemében való működtetése - mondta Orbán Viktor.

A KORMÁNY A NEMZETET SZOLGÁLJA, DE HELYÜNK EURÓPÁBAN VAN

Új kormányát európai horizontúnak is nevezte Orbán Viktor, úgy fogalmazva,

,,a nemzetet szolgáljuk, de helyünk Európában van".

Arra kérte a minisztereket, hogy munkájuk során törekedjenek Európa nemzeteivel baráti viszonyra és jó kapcsolatokra. ,,Nekünk Magyarország az első, de munkánkkal Európát is erősíteni akarjuk" - mondta.

A kormány tagjának lenni egyszerre küldetés és szolgálat - mondta Orbán Viktor, azt ígérve a kabinet nevében, hogy hűséggel szolgálják a nemzetet, és a nehéz időkben is fenntartás nélkül szeretik majd Magyarországot.

A kormányfő hangsúlyozta: olyan embereket kért fel miniszternek, akiknek közös szenvedélye Magyarország, akik azt gondolják, hogy

,,a mi életünkben a legnagyobb dolog, hogy magyarnak születtünk".

Leszögezte: politikai közösségének tagjai bajtársi politikai közösséget alkotnak, és nem egymással versengő politikusok.

Orbán Viktor felidézte korábbi három kormányát, valamint rámutatott arra is, hogy az ország településein sok százan vállalják a vezetés felelősségét politikai közösségéből. Kijelentette: akár több kormányra való elkötelezett, kipróbált, szolgálatra kész emberrel rendelkeznek.

,,Hogy mikor kit kérünk fel miniszteri munkára, azt mindig az ország előtt álló feladatok szabják meg. Kabáthoz a gombot, s nem fordítva. Mindig munkát ajánlunk, és sohasem pozíciót" - fogalmazott, hozzátéve: csak egy mérce van, az erősödő és jobban teljesítő Magyarország.

ORBÁN VIKTOR BEMUTATTA KORMÁNYÁNAK TAGJAIT

Negyedik kormánya tagjait bemutatva - a miniszterei nevében is megköszönve az országgyűlési képviselők bizalmát - a miniszterelnök elmondta: Bártfai-Mager Andreát nemzeti vagyonért felelős miniszternek kérte fel. Kiemelte: Magyarországot 1990 után komoly vagyonvesztés érte, nyolc év munkájával azonban sok mindent visszaszereztek. A miniszter feladata lesz, hogy az ország vagyonkezelési stratégiáját kialakítsa, a stratégiai vagyont megtartsa, működtesse. Azt kívánta, sikerüljön a nagynevű előd, Mádl Ferenc elnök nyomába érnie.

Pintér Sándor a felelős mindannyiunk biztonságáért - mondta a kormányfő, megköszönve neki, hogy helyreállította a magyar rendőrség becsületét, fáradhatatlan volt és nem tűrt ellentmondást, amikor meg kellett védeni a határokat. Munkáját mostantól belügyminiszterként és miniszterelnök-helyettesként, a nemzetbiztonsági kabinet vezetőjeként is végzi majd - közölte Orbán Viktor.

Kásler Miklóst, az emberi erőforrások miniszterét úgy mutatta be, mint akinek vállát különös felelősség nyomja majd. Sikeres Magyarországhoz tanult, szilárd jellemű és egészséges magyar emberekre van szükség, ez a minisztérium ,,reneszánsz embert" követel, ráadásul olyat, aki nem ijed meg a saját árnyékától. Átlátni, átfogni és összehangoltan irányítani egy ilyen hatalmas minisztérium gépezetét, olyan embert próbáló feladat, amelyre csak kevesen vállalkoznának - fogalmazott.

Benkő Tibor a hadsereg első számú katonájából lép elő honvédelmi miniszterré - folytatta a kormányfő, aki szerint súlyos, évtizedes elmaradásokat kell pótolni most, amikor szomszédaink hadseregei jóval előttünk járnak. Még nem késő, még utolérhetjük őket - mondta Orbán Viktor, azon meggyőződésének is hangot adva, hogy a tiszti állományban még óriási tartalékok rejlenek. Azt kérte a minisztertől, hozza ezeket felszínre.

Süli Jánosra a paksi erőmű bővítésért felelős miniszterként számít a továbbiakban is a miniszterelnök. Az atomerőmű bővítése elengedhetetlen ahhoz, hogy megőrizzék a rezsicsökkentést és olcsó energiával növeljék a magyar vállalatok versenyképességét - jelezte.

Trócsányi Lászlónak az lesz a feladata - folytatta -, hogy az ország szuverenitását, a jog, különösen az európai jog területén megvédje. Értékelni kell az évtized elején megalkotott új alaptörvény és új igazságszolgáltatási rendszer működését is. A miniszternek sűrű évei lesznek - fogalmazott a kormányfő.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesnek a szilárd, elvi hozzáállása értékes lesz az új kormány számára is - emelte ki. Ő felel azért a bizonyos horgonykötélért, amely nem engedi, hogy ,,gyakorlatias munkánk során a kelleténél távolabbra sodródjunk eszmei kiindulópontjainktól" - mondta a kormányfő, megköszönve Semjén Zsoltnak a magyar nemzet határokon átívelő újraegyesítése érdekében végzett tevékenységét is. Munkájára miniszterelnök-helyettesként és a nemzetstratégiai kabinet vezetőjeként számít a következő években Orbán Viktor.

Varga Mihály az új kormányban pénzügyminiszterként és a nemzetgazdasági kabinet vezetéséért felelős miniszterelnök-helyettesként szolgál majd - közölte a kormányfő. Kérte, mindig emlékeztesse őket arra: addig nyújtózkodjanak, ameddig a takaró ér. Pénzügyi stabilitás, kiszámítható költségvetés, alacsony hiány, csökkenő államadósság - ezt várják tőle - mondta Orbán Viktor.

Palkovics Lászlóról elmondta: az újítás, az innováció, a technológiai megújulás feladatát kapta az új kormányban. Azért van szükség az új tárcára, mert az új, technológiainak mondott korszakban is ,,nyertesek akarunk lenni", a magyar gazdaságnak az új technológiák alkotó és alakító befogadásában élen kell járnia - fejtette ki.

Nagy Istvánra bízzák az egyik húzóágazatot, az agráriumot - ismertette a miniszterelnök, azzal folytatva, hogy a magyar föld ezer éve tartja el a magyar embereket, meg kell őrizni és tovább kell adni a következő nemzedéknek. Az új agrárminisztertől olyan politikát vár el, amely megbecsüli a gazdákat, tiszteli a munkát, nyitott az új technológiákra, összebékíti a különböző típusú agrárvállalkozásokat, és megvédi az érdekeket Brüsszelben is.

,,Láthatják, hány európai országban nő a távolság napról napra az emberek és a demokratikusan megválasztott kormányok között. Hogy ez velünk és nálunk ne következzen be, ezért Rogán Antal lesz a felelős" - fejtette ki Orbán Viktor, azt kérve a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetőjétől, kitartóan keresse az emberek és a kormány közötti egyetértési pontokat.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek az elmúlt években nehéz és bonyolult helyzetekben kellett helyt állnia, ,,ezekből most sem lesz hiány" - közölte a miniszterelnök, hozzátéve: az országnak önálló, nemzeti érdekeket képviselő külpolitikára, a nemzetközi gazdasági versenyben pedig hatékony külgazdasági politikára van szüksége. Orbán Viktor szerint Magyarországnak évek óta Szijjártó Péter testesíti meg a nemzetközi kapcsolatokban a folyamatosságot és a terepismeretet.

Végül Gulyás Gergelyt, a Miniszterelnökség új vezetőjét mutatta be, akinek feladata a stratégiai tervezés, ,,egy egész országot kell látnia". Azt várja a tárcavezetőtől, hangolja össze a minisztériumok működését, képviselje a tisztelet, az együttműködés kultúráját. Ez a minisztérium a kormány villámhárítója, ezért arra kérte a politikust, képviselje bátran a kormány érveit az országról szóló szellemi természetű vitákban itthon és külföldön is.


Forrás: Link


Íme az új parlament

A 2018-as magyarországi országgyűlési választás a rendszerváltás óta eltelt időszak nyolcadik általános parlamenti választása volt. A Fidesz-KDNP pártszövetség kétharmados többséget szerzett.


A törvénynek megfelelően 199 képviselő nyújtotta be megbízólevelét. A pártok megalakították a képviselőcsoportjukat.

AZ ALÁBBI LINKEN MEGNÉZHETIK A PÁRTOK KÉPVISELŐINEK LISTÁJÁT:


Link
 
 
0 komment , kategória:  POLITIKA  
Märle Tamás: 2010-2030
  2018-05-18 22:09:12, péntek
 
  Retteg a liberális oldal, mivel Orbán Viktor beiktatási beszédében kijelentette, hogy 2030-ig tervez, és jól tudják, hogy nincs jelenleg olyan politikai erő Magyarországon, amelyik képes lenne ez ellen bármit is tenni. Ezért folyton az uniós politikusok nyilatkozatait figyelik, legfőbb reményük pedig az lett, hogy a 2020-tól kezdődő EU-s költségvetési ciklusban majd megvonják a rebellis hazánknak járó támogatást, továbbá kirakják az Európai Néppártból a Fideszt.

A holland De Volkskrant készített interjút a hétvégén Manfred Weberrel, a néppárt elnökével, akinél minap a magyar miniszterelnök járt. Előszeretettel fogalmazott látogatásakor a liberális sajtó, hogy Orbán ,,raportra" ment Weberhez, kényes kérdésekről volt szó stb. Valójában a találkozóról annyi derült ki, hogy a jövő évi EP-választási kampánnyal kapcsolatban egyeztettek Orbánnal. A holland lap riportere noha nagyon szerette volna, mégsem ment neki a magyar miniszterelnöknek a néppárt elnöke. Elmondta, hogy vannak ügyek, amelyekben nem értenek egyet, ugyanakkor kiállt Weber a kerítés mellett, elmondta, hogy ő is ellenzi az illegális bevándorlást, illetve véleménye szerint semmi baj nem volt a ,,sorosozós" kampánnyal.

Egész egyszerűen az elkeseredett ellenzék illúziója, hogy Orbán Viktort Brüsszelben majd ,,helyre teszik". A magyar miniszterelnök sikere páratlan: nincs még egy ember ma az Európai Unióban, aki egymás után háromszor nyert volna kétharmaddal választásokat. Maga lenne a politikai hozzá nem értés, ha legnépszerűbb miniszterelnökét tenné ki Weber az Európai Néppártból, azt az embert, aki körül 2015 óta egy új, az eddigieknél sokkal erősebb közép-európai szövetség formálódik. Másrészt Orbán Viktor kikezdhetetlen: demokratikus választásokon győzött ismét hatalmas fölénnyel, hazánk gazdasága folyamatosan növekedik, az unióban nálunk a negyedik legalacsonyabb a munkanélküliség, az emberek biztonságban élnek.

Manfred Weber még ha nem is szimpatizál Orbán Viktorral, akkor sem teheti ki a néppártból a Fideszt. Amennyiben megteszi, biztos lehet a 2019-es EP-választásokon való vereségben.

Ezzel és a demokráciával kapcsolatban hétfőn kapott egy jókora fricskát Brüsszel, amikor is Orbán Viktor negyedik megválasztása utáni első útján Varsóban azt nyilatkozta, hogy azt a parlamentet, amely ma Brüsszelben ülésezik, az európai emberek még a migránskrízis előtt választottak. ,,Egy év múlva választás lesz, és most már mindenki ismeri a kérdés súlyát, így felvetődik, hogy nem lenne-e demokratikusabb megvárni a választást, hogy az újonnan megválasztott parlament zárja le a kérdést. A demokrácia elvét tiszteletben kell tartani."


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  POLITIKA  
Jimmy Carter: nagyon rossz lépés volt az Egyesült Államok
  2018-05-18 22:00:39, péntek
 
  Jimmy Carter: nagyon rossz lépés volt az Egyesült Államok izraeli nagykövetségének Jeruzsálembe költöztetése

"Nagyon rossz lépés" volt az Egyesült Államok izraeli nagykövetségének Jeruzsálembe költöztetése - hangsúlyozta Jimmy Carter volt amerikai elnök egy pénteki televíziós interjújában.

Carter a keresztény tematikával foglalkozó CBN televíziónak adott interjút, amelyben a többi között a Trump-kormány Jeruzsálem státuszával kapcsolatos döntéséről is beszélt. A köztiszteletnek örvendő exelnök rossz döntésnek minősítve az amerikai nagykövetség áthelyezését, leszögezte: ez szerinte visszaveti majd a palesztin-izraeli konfliktus "kétállami megoldását", vagyis azt, hogy Izrael mellett létrejöjjön a független palesztin állam is.

A volt elnök kifejtette, hogy nem támogatja a radikális Hamászt, hanem - ahogyan fogalmazott - "általában a palesztinokat" támogatja. Hangsúlyozta: politikai pályafutása során az egyik legfőbb célkitűzésének tartotta, hogy megbékélést teremtsen Izrael és szomszédjai között. "Ennek egyetlen módja szerintem az, ha a palesztinokkal tisztességesen bánnak és hagyják nekik, hogy saját államuk legyen Izrael mellett" - fogalmazott.

Jimmy Carter egyébként Észak-Koreával kapcsolatban is azt a tanácsot adná Donald Trump elnöknek, hogy "bánjon velük tisztességesen" és "semmiféle előfeltételt ne szabjon, hogy mivel értsenek egyet, és illessze be a tárgyalásokba az észak-koreaiak "alapvető kéréseit is". Hozzátette, hogy Donald Trump gazdasági nyomásgyakorlása Phenjanra "jótékony tényezőnek" bizonyult.

1978-ban - Jimmy Carter elnöksége idején - az ő közvetítésének eredményeként kötötte meg Camp Davidben a békemegállapodást Anvar Szadat egyiptomi elnök és Menáhem Begin izraeli kormányfő. Cartert 2002-ben Nobel-békedíjjal tüntették ki, az elismerésben nagy szerepe volt az egyiptomi-izraeli békekötésnek is.


Forrás: Link

Jimmy Carter
 
 
0 komment , kategória:  POLITIKA  
     1/266 oldal   Bejegyzések száma: 2658 
2018.05 2018. Június 2018.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 75 db bejegyzés
e év: 762 db bejegyzés
Összes: 23703 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1847
  • e Hét: 23098
  • e Hónap: 115902
  • e Év: 1239338
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.