Belépés
lambert.blog.xfree.hu
Bár úgy tűnik ma, mintha csak a hamisak, a gazok és gonoszok számára gyümölcsözne az élet; ne irigyeld őket! Összeomlik alattuk a csalásra épült világ. A jövend... Ballán Mária
2006.07.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/269 oldal   Bejegyzések száma: 2684 
Adrien Jassogne figyelemre méltó nyilatkozata
  2018-09-22 22:03:29, szombat
 
 Kedves magyar Barátaim! Nagyon fontos lenne, hogy minél többen megosszátok ezt a cikket, be kell járnia Magyarországot, el kell jutnia minél több emberhez.

Nyilatkozat: 2018. szeptember 11., kedd.

Körülbelül 23:30. A fenséges parlament gyönyörű fényben pompázott, amely a jólét és a biztonság érzését sugározta.

A Parlament fő bejáratától pár méterre néhány sátorra lettem figyelmes, európai uniós zászlóval tűzdelve, melyek e fenséges épület előtt elveszni látszottak.

Fiatalok egy csoportja csendben beszéltek. Alkoholnak és közvetlen provokációnak nyoma sem volt. Hallottuk, hogy a magyar zászló büszkén lobog az égen. A hangulat nyugodtnak, jónak tűnt. Úgy döntöttem, hogy találkozom velük.

Aggódtam az általam választott út miatt, tapasztalván a sértéseket és fenyegetéseket, amiért én nem az ellenzéket képviselem, illetve az elemzéseim és a kritikáim miatt.

Megérkeztem a fiatalok ezen csoportjához. Spontán módon, nyíltan közöltem velük az álláspotom, elmagyaráztam a megközelítésemet, és meg szerettem volna tudni a sérelmeket, amelyek okán itt tartózkodnak és tiltakoznak.

Egy fiatal magyar, akinek az anonimitását megtartom, bemutatkozott. Meglátta, hogy külföldi vagyok, így a beszélgetést angolul kezdte, amit értékeltem.

Arra a kérdésemre, hogy mi motiválta őt a tiltakozásra, olyan szégyenlősen kezdett viselkedni, hogy olyan érzésem támadt, mintha igazából nem is tudná.

Végül annyit felelt,"Orbán Viktor".

Megpróbáltam jobban belemélyedni a beszélgetésbe, megtudni és megérteni, miért hibáztatják a miniszterelnököt. A csoport többi tagja diszkréten távolabb maradt a beszélgetéstől, de tisztában voltam vele, hogy hallgatnak.

Ez a fiatalember elmagyarázta nekem, hogy Orbán diktátorként vezeti az országot, az alapvető szabadságjogok veszélyben vannak, a sajtó cenzúrázva van, valamint a bérekkel kapcsolatos problémákat említette.

Érdekeltek az érvei, viszont azok haloványak voltak, illetve nem is igazán voltak.

Úgy döntöttem, hogy megvitatom velük a témát. Meglepetésemre, ez a fiatalember és többen közülük társultak hozzám.

Az első állítására reagálván: "Amennyiben Ön szerint Orbán Úr diktátor lenne, akkor hogyan lehetne itt, a Parlament tiszteletbeli bejáratától néhány méterre efféle tiltakozást létesíteni?" Elmagyarázok Önnek valamit. Az én országomban tilos a belga parlament elé állni hasonló célzattal. A csoportos, ilyen jellegű összefogást nem engedi a törvény. Nem is beszélve zászló és sátor állításról, mint ahogy Önök is teszik, el is koboznák őket, és azonnal letartóztatnának mindenkit. Belga rendőrség szigorúan ellenőriz mindent, szigorúan tilos a választott képviselők intézményének előtt bármilyen hasonló jelenlét, megmozdulás azok részéről, akik valójában képviselik az embereket. Ezt "semleges zónának" nevezik. Ez alapján hol is beszélhetünk az igazi diktatúráról?

A fiatalokat megdöbbenve hallgattak, de most legalább már tisztában vannak a valósággal. Nehezen akarták elhinni. Elmeséltem nekik a Belgiumban rendőrként folytatott korábbi munkámat, melynek folyamán többször is előfordult, hogy a kormány parancsára letartóztatást kellett foganatosítanunk a belga parlament előtt álló pacifista tüntetőkkel szemben. Példákat is mutattam a belga sajtó által.

Másodperceken keresztül némán hallgattak. Várták a többi magyarázatot.

Folytattam: "A diktatúra fenyegeti a jogállamiságot Magyarországon, és a sajtó különösen cenzúrázva van. Csak annyi lenne a kérdésem, hogy ellátogattak már Brüsszelbe vagy Párizsba?"

Ez a fiatal tiltakozó nemmel válaszolt nekem.

Elmagyaráztam több tényt ezzel a hamis liberális szocialista demokráciával kapcsolatban, amelyről Belgiumban és Franciaországban beszélhetünk.

1. Magyarországon a parlamenti többsége mellett és attól függetlenül is a Fidesz vezető szerepet tölt be. Orbán Viktor és kormánya rendszeresen népszavazást tartanak olyan érzékeny kérdésekről, amelyek közvetlen hatással vannak a magyarokra. Ez egy jog, amelyet az emberek élvezhetnek, miközben a Fidesz dönthet úgy, hogy a nemzeti törvényhozás nélkül hozza meg a törvényeket. Kikérik a magyarok véleményét. Ez a gesztus nagyon szimbolikus.

Belgiumban nem javasolnak az embereknek népszavazást, már csak azért sem, mert az alkotmány tiltja.

2. Magyarországon az embereknek van lehetőségük választani, hogy élnek-e a szavazás jogával a szavazólapon.

Belgiumban az emberek kötelesek szavazni. Ha nem jelenik meg valaki a szavazáson, bírságot kell fizetnünk az államnak. Ismét felteszem a kérdést: hol beszélhetünk a valódi diktatúráról?

3. Beszéljünk az Orbán Úr utasítása alapján megvalósuló médiának a cenzúrázásáról. Nem kezdek vitatkozni a lányával kapcsolatos legfrissebb eseményekről. A sajtó eléget beszélt róla. Őszintén azt gondolja, hogy ez a fajta hír - vagy nevezzük reklámnak - kedvező a miniszterelnök számára? Hogyan is lenne szabad a sajtónak a ,,saját családját" megtámadni, ha súlyosan cenzúrázva lenne?

Az igazi cenzúráról most fogok beszélni. Néhány héttel ezelőtt Emmanuel Macron francia elnök megpróbált új törvényt hozni "FAKE NEWS" név alatt.

Most is megkérdeztem ezt a fiatal tiltakozót, hogy hallott-e erről a törvényről? Nemmel válaszolt nekem.

Elmagyaráztam, hogy a Macron egyszerűen csak el kívánja távolítani azokat a megjegyzéseket, cikkeket és kritikákat, amelyek aláássák az államát a közösségi hálózatokon, köztük a facebook-on. Szerencsére a francia szenátus garantálja a közvélemény szabadságát, és nem hajlandó érvényesíteni ezt a törvényt, amely ellentétes a demokráciával és a szólásszabadságunkkal. Ki az igazi diktátor?

4. Beszéljünk az alacsony bérekről. Megértem. De Ön szerint máshol zöldebb a fű? Belgiumban a bérek valóban vonzóbbak, de az életnek az ára jóval magasabb. Megmutattam neki egy aktuális brüsszeli bérleti díj mértékét egy kicsi berendezett stúdiólakás (nagy szoba) vonatkozásában a belga főváros központjában. Több mint 400.000 forint havonta! Megmutattam nekik a mindennapi élet árát. A brüsszeli kenyér ára akár az 1000 forintot is eléri. Egy üveg kóla 750 forint, 1/2-es narancslé 1500 forint, egy háziorvossal való konzultáció 5000 forint az állampolgár kárára. A hónap végén semmi sem marad.

Láttam ennek a fiatal tiltakozó szemében az értetlenséget. Bevallotta, hogy semmit sem tud mindezekről, és hogy megdöbbent, amikor meghallotta.

A bevándorlás kérdéséről nem beszélt.

Elmondtam ennek a fiatalembernek, hogy logikus, hogy nem emelte ki ezt a beszélgetésünk során, mert az országát - Magyarországot - nem támadja az illegális bevándorlók tömege.

Mondtam, hogy Orbán Viktor a lehető legjobban megvédi az országot, és keményen dolgozik. Folytattam, hogy nem ritka eset, hogy a miniszterelnök autóját késő éjjel látom a parlament előtt. A napjai hosszúak, és könnyű kritizálni őt, viszont ő továbbra is figyelmesen óvja az országát.

Elmeséltem, mi történik az én országomban. A választások közelednek, és az "ISLAM" nevű párt jogszerűen kapott helyet a listákon. Megmutattam neki a párt programját, miszerint be akarják vezetni a sharia-t, létre akarnak hozni egy iszlám államot, különösen hangsúlyt fektetve a férfiak és a nők különválasztására a tömegközlekedésben.

Ezt a fiatal fiút elveszni láttam. Észreveszem a szemében. Megdöbbentették a választói szórólapok, amelyeket a "ISLAM" párt kapcsán mutattam meg neki.

Meséltem neki a belgiumi és a franciaországi támadásokról, a számos elkövetett bűncselekményről is.

Bevallom, hogy még rendőrként sem jártam szívesen egyedül Brüsszel utcáin. Mondtam neki, hogy Magyarországon leltem meg a biztonság és béke érzését.

Itt megkértem, engedje meg, hogy befejezzem a ,,vitát".

Ajánlottam neki, hogy menjen el Brüsszelbe vagy Párizsba, hogy a saját szemével lássa e szocialista és liberális politikai elit kártevéseit. Emlékeztettem rá, hogy az utóbbi időben bebizonyosodott, hogy Soros finanszírozza Emmanuel Macron elnök kampányát.

Javasoltam neki, hogy tegyen látogatást, mert ha valaki egy ügyért küzd vagy valami mellett kiáll, akkor az a minimum, hogy az embernek ismernie kell az ügy tárgyát, hogy jogosan és objektíven vitatkozzon.

Itt jött a legnagyobb meglepetés és egyben érdem számomra. Arra kért, hogy adjam meg a kapcsolattartási adataimat, hogy bővebben is megbeszéljük a helyzetet, mert a jelen beszélgetésünk után, a tények hallatán teljesen összezavarodott, elveszett. Bevallotta, hogy tévedett Orbán miniszterelnökkel és a kormányzattal kapcsolatban.

Kezet ráztunk tiszteletteljesen, majd az aktivista társai is elköszöntek tőlem.

Egy mondattal zártam a beszélgetésünket, mielőtt elhagytam őket. "Nem osztjuk ugyanazt az irányt, de büszkék lehetünk arra, hogy mi legalább teszünk is valamit az ügyünk érdekében, míg mások inkább káoszt teremtenek, a Facebookon sértegetnek mindenki mást a számítógépük előtt ülve, mialatt Önök órák óta itt vannak, és vélhetőleg a Parlament előtt is fognak éjszakázni.

Ezen értékeik miatt semmit sem veszítenek el, igazi magyarok, és azt hiszem, egy még nemesebb ügyért is visszatérnek majd ide: a nemzeti egységért. Fiatalok és gyönyörű országban élnek. Míg a magyar zászló büszkén lobogott az égen, addig az európai uniós zászló csak nem akart szélbe kapni. A szimbolika sokatmondó tud lenni olykor. A beszélgetés után elhagytam a fiatalok csoportját, akik nyugodtan folytatták tevékenységüket.

Ha a beszélgetésünk a fiatal magyarok legalább egyikét gondolkozásra késztette a helyes irány tekintetében, akkor engem már elégedettség tölt el, hiszen ők jelentik az ország jövőjét, szükségünk van rájuk. Különösen a sötét órákban, amikor ez az agymosott Európai Unió megpróbálja gyengíteni Magyarországot. Ez már nem a politikai vezetés, hanem az egész nemzet kérdése, küzdelme. Ilyen helyzetben az ellenzéknek is a magyar nemzet védelmére kell kelnie, ha ez a kormánnyal való együttműködésre is készteti azt. A magyar nemzet a legcsodálatosabb Európában!

Adrien Jassogne

Belga budapesti független tudósítóForrás: Link

Link
 
 
0 komment , kategória:  POLITIKA  
Az Andrássy 60 orvosai
  2018-09-19 22:08:15, szerda
 
  A közkedvelt gyermekkönyvíró nem hétköznapi családtörténete

Az ÁVH orvosai nem gyógyítottak, feladatuk a vádlottak megtörése volt. Egyikük, Janikovszky Béla volt feleségét is zártosztályra küldte, de vezetéknevét nem innen ismerjük.

A Janikoviszky Éva emlékkiállítás megnyitóján az írónő fia, a Móra Kiadó elnök-vezérigazgatója, Janikovszky János elmondta, hogy amikor a kiállításra készülve áttekintette a családi emlékeket, a fiókok legfelső szintjét nézve először úgy érezte, hogy ,,ez egy boldog család, amit itt látunk: apu, anyu, nagymama, én. De aztán, ahogy mentem le a fiókok mélyére, és láttam az államosításról, még mélyebben a deportálásról szóló papírokat, meg találtam egy sárga csillagot, akkor azért rájöttem, hogy itt egy elég súlyos történelem befolyásolta a családunk életét."

A 2012-ben megrendezett kiállítás célja részben az volt, hogy személyes emlékeket állítson az elmúlt évtizedek egyik - ha nem a legnépszerűbb - gyermekkönyvszerzője életművének. Janikovszky Éva művei több mint 3 millió példányban jelentek meg, könyvei ott sorakoznak a legtöbb gyermekes család könyvespolcán - jelen cikk szerzőjét is beleértve. A 2003-ban elhunyt írónő népszerűsége töretlen, iskolák, művelődési házak, alapítványok, díjak, pályázatok viselik a nevét. Emlékének szobrot állítottak, a tervek szerint gyermekszínházat is elneveznek róla. ,,Megállapíthatjuk, hogy jó értelemben vett Janikovszky-kultusz épül" - írta Nagy Balázs főiskolai adjunktus a Könyv és nevelés című szakfolyóirat egyik tavalyi számában.

Ennek a kultuszépítésnek kulcsszereplője az írónő fia, Janikovszky János tulajdonos-igazgató által vezetett Móra Kiadó. Janikovszky János a hvg.hu-nak 2017-ben adott portréinterjút. Ennek bevezetőjében azt olvassuk: édesapja ,,orvos volt, a háború alatt partizánként ő robbantotta fel többek között Gömbös Gyula szobrát. Később a politikai rendőrséghez került, majd ÁVH-tiszt lett, 1953-ban bebörtönözték."

Fekete autó a napközis táborban

Természetesen egyetlen hozzátartozótól sem várhatjuk el, hogy elfogulatlanul vagy kritikusan nyilatkozzon családjáról - ezt a mentességet a jog is elfogadja. Így az is érthető, amikor a Janikovszky-emlékkiállítás megnyitóján a visszaemlékező a történelem viharaiból csak édesanyja családjának vészkorszakbeli megpróbáltatásait emelte ki, miközben a háború utáni időszakról szép szubjektív emlékei maradtak: ,,Szerencsés vagyok, jókor és jó helyre születtem: tíz évvel a világháború után, amikor az országban pozitív hangulat uralkodott, Rákosi diktatúrája ellenére sokan reménnyel voltak tele. A szüleim nagyon szerették egymást, így igazi szerelemgyereknek tartom magam" - mondta a könyvkiadó mellett számos más üzleti érdekeltséggel is rendelkező Janikovszky János a hvg-nek. Azt is elárulta, hogy édesanyja egyik leghíresebb könyvében ő a főszereplő: A Kire ütött ez a gyerek? című könyvet nagy részben biztosan én ihlettem. Állítólag tőlem származik az a mondat, amivel a könyv kezdődik: -Apukám sokszor mondja nekem, hogy vigyázz, mert kihozol a sodromból, de mindig későn szól, mert olyankor már kint van-."

A vicces gyerekszáj-mondat azonban egészen másként hangzik, ha elolvassuk a Hamvas Intézet kutatójának, Mező Gábornak megrázó tanulmányát Janikovszky Béláról, ami az Arc és Álarc című folyóirat 2017 nyári számában jelent meg. ,,Apuka" ugyanis az ÁVH alezredeseként vezető kihallgatótiszt volt, aki első feleségétől is kegyetlen módon szabadult meg.

,,A politikailag megbízható, bár a Pártból kizárt Kiss Etelka 1949. szeptember 29-én reggel kinyitotta az ajtót és beengedte az Államvédelmi Hatóság (ÁVH) két munkatársát. Talán ismerte őket, talán nem, lehet, hogy volt férjére, az állambiztonság magas ranggú tisztjére, Janikovszky Bélára hivatkoztak: az elvtárs feltétlenül beszélni akar az asszonnyal. Janikovszkyné Kiss Etelka (bár már elváltak, minden iratban férje nevén említik, és ő is így írta alá leveleit) talán még reménykedett abban, hogy a cinikus exférj esetleg megenyhült. Akkor már hosszú ideje nem láthatta közös fiukat, akit Janikovszky az Árvaszék döntése után elvett tőle. Ne finomkodjunk: egyszerűen elraboltatta. Főnöke, Péter Gábor ávéhás fogdmegeket - köztük, ha minden igaz, a hírhedt verőlegény Princz Gyulát - küldött a gyerekért a nyári táborba, ahonnan azok elhurcolták a fiút. Amikor az egyik irat szerint a meglehetősen bátor táborvezető tiltakozni próbált, azzal szerelték le, hogy ha nagyon hepciáskodik, őt is beviszik. Ki az, aki ne hajolna a jó szóra a hírhedt fekete autó láttán? Balszerencséjére Kiss Etelka ezután sem mondott le könnyen a gyerekéről, először a férjének írt, aztán máshova is, a Pártnak, a korábbi illegális kommunista mozgalom általa ismert tagjainak, a Szabad Népnek, a BM-nek. Ezt elégelték meg az ÁVH-nál. Janikovszkyék úgy döntöttek, ideje megregulázni Janikovszkynét. Janikovszky Béla le kívánta zárni a múltat, ekkor már későbbi második feleségével, Kucses Évával éltek együtt, akivel nemsokára összeházasodtak, s utóbbi Janikovszky Évaként került be a köztudatba" - írja Mező Gábor a Levelek az elmegyógyintézetből című tanulmányában.

Szegedről Budapestre

Dr. Janikovszky Béla messziről érkezett a kommunista ellenállási mozgalomba. A Horthy-rendszer alatt, az 1940-es évek elején tagja volt az akkor Magyarország legnépszerűbb és legnagyobb létszámú ifjúsági szervezetének, az antiszemita Turul Szövetségnek. Testvére a nyilas párt tagja volt, a fiatal orvos azonban 1944-ben már az antifasiszta mozgalom aktivistája lett, részt vett Gömbös Gyula miniszterelnöknek a budai Döbrentei téren álló szobra felrobbantásában. A második világháború után múltjából már csak annyi maradt, amire a hvg.hu is emlékezett: ellenálló, aki csatlakozott az ÁVH-hoz.

Janikovszky a szegedi államvédelmi osztály parancsnokaként felettese volt Komlós Jánosnak, aki később ÁVH-s múltja után szintén nagy fordulatot téve lett ismert humorista, a Mikroszkóp Színpad igazgatója, ahol többek között Hofi Géza pályafutását egyengette. Ők ketten szervezték és hajtották végre az államvédelmi hatóság Szegeden és környékén elkövetett törvénytelenségeit.

Janikovszky Béla még a háború alatt megismerkedett egy munkáslánnyal, akit teherbe ejtett. Az illető az a Kiss Etelka volt, akit később az orvos a Lipótmezőre záratott. A férfi csak azzal volt hajlandó elvenni Etelkát, hogy a szülés után elválnak. Így is tett, és a válás után hallani sem akart a kisfiúról, akit aztán később erőszakkal elvett anyjától. Mégis kapcsolatban maradtak, mert dr. Janikovszky egy későbbi pártjellemzés szerint ,,szerette a nőket és így több barátnője mellett továbbra is viszonyt folytatott volt feleségével is, aki ragaszkodott hozzá". Az orvos azonban hamarosan összebarátkozott egy jómódú szegedi polgár feleségével, aki feljött utána Pestre is. Ez a hölgy Fábián Ferencné Kucses Éva, a későbbi Kossuth-díjas írónő, Janikovszky Éva volt. Éveken át együtt laktak, majd 1952-ben összeházasodtak. Közös gyermekük, Janikovszky János 1955-ben született.

Reflektorfényben

Az ÁVH-s orvos és a művelt szegedi fiatalasszony - a későbbi írónő tanári diplomája mellett többek között filozófiát, pszichológiát és politikai gazdaságtant is hallgatott - kapcsolatát azonban zavarta a férfi első felesége, aki gyermekével többször felkereste őket. Utolsó találkozásukról, és az azt követő eseményekről a budapesti pártbizottság akkori vezetője, Biszku Béla számára 1949-ben készült feljegyzés így számol be:

,,Janikovszky a közelmúltban, a Rajkügy nyilvánosságra jutása után kisfiával felkereste különváltan élő férjét, és bár aki ajtót nyitott, azt állította, hogy J. B. nincsen otthon, a kisfiú beszaladt a szobába, és apját valaki társaságában, iratok égetésével foglalkozva találta (később ezt a valakit a tiszt akkori barátnőjével, későbbi feleségével, Janikovszky Évával azonosították - teszi hozzá a dokumentumot közzétevő Mező Gábor). Ezzel anyja előtt is leleplezte otthonlétét. A kisfiú erősen érdeklődött, hogy miért tüzel az apja, hiszen meleg van. Ennek megtörténte után azonnal hadjáratot indított Janikovszky azért, hogy anyjától a kisfiút elvegyék és neki ítéljék, arra való hivatkozással, hogy az asszony antidemokratikusan neveli a gyereket. Az ügy jogilag még nem dőlt el, amikor a valamilyen vállalati üdülőben nyaraló kisfiút az ÁVH nevében ismeretlen emberek elvitték, és azóta sem került elő. Ezután pedig ugyancsak az ÁVH nevében ismeretlen emberek a Lipótmezőre szállították az asszonyt, aki ismerősei megítélése és mellékelt írásai alapján teljesen épelméjű, és akit beszállítása előtt még senki meg nem vizsgált" - áll a pártvizsgálati feljegyzésben.


Janikovszky Béla tehát elhatározta, hogy megszabadul első felesége zaklatásától, akit először megfosztott a közös gyermeküktől, majd az asszonyt is ,,kivonatta a forgalomból". A megoldást a feljegyzések szerint maga Péter Gábor az ÁVH vezetője találta ki, aki, miután Janikovszky megemlítette neki, hogy feleségét a háború előtt már egyszer kezelték a Lipótmezőn, azt javasolta az orvosnak, hogy a nőt vitessék be ismét ,,elmegyógyintézeti megfigyelésre".

A beutalót az ÁVH főorvosa, dr. Bálint István írta meg, és az asszonyt ezután erőszakkal a Lipótmezőre szállították. Mező Gábor megemlíti, hogy Bálint doktort az ÁVH-n belül ,,Péter Gábor rossz szellemének tartották", és egyik fő felelőse volt a koncepciós perekben alkalmazott kegyetlenségeknek. A főorvos 1947-ben olyan, négy előadásból álló ,,veréstechnikai" sorozatot tartott az állambiztonsági tiszteknek, melyen megtanította, hogyan kell hatékonyan használni a kínzástechnikai eszközöket, és hogyan kell úgy verni, hogy annak külsérelmi nyoma ne maradjon.

Ezeket a módszereket alkalmazhatta Janikovszky Béla is, aki több nagy perben a kihallgatások vezetője volt. Egy áldozata, Vatai László református lelkész, kisgazda politikus a nyilasok és a kommunisták börtönét is megjárta, utóbbiak a Magyar Közösség koncepciós ügy kapcsán ítélték el. Vatai az emigrációban megjelent, Gyanútlanul című önéletrajzában így emlékezett vissza Janikovszky alezredes kihallgatási módszereire: ,,Az Andrássy út 60-ban törvényen kívüli állapotba került az ember; ott nem kellett elszámolni senkinek a bőrével, hacsak a vád további részében szükség nem volt rá. A gumibot használata általános volt, a elektromos kezelés is, s minden elképzelhetetlen rafinált eljárás. Hajnalonta jött a nagy teherautó, az éjjeli hullákat dobálták fel rá... Nem tudhatta az ember, mikor verik agyon, vagy teszik nyomorékká egész életére. Belőlem vádakat szerettek volna kicsikarni letartóztatott társaim ellen. Kevés szörnyűbb érzés van ennél: börtönbe vagy akasztófára juttatni ártatlan embereket. Megsegített az Isten, belőlem egyetlen hamis vádat sem tudtak kicsikarni senki rovására. Egyszer félig dühösen, félig viccesen mondta az alezredes (Janikovszky]: »Magának még tán a feleség se tudta, hogy maga nemzetgyűlési képviselő volt.« ... Kezdettől fogva a fény romboló erejével dolgoztak. Szemem előtt vagy tíz centi távolságban kigyújtottak egy erős reflektort. Pillanatok alatt megvakult az ember, semmit se látott, csak a fény romboló erejét érezte a szemében, az agyában, később minden sejtjében is. S ilyen állapotában peregtek megszakítás nélkül a kérdések, s rögtön felelni kellett, különben a legtöbb rabnál jött a gumibot. Egymást keresztezték a kérdések: dialektikus csapdákat állítottak fel, nyugodt helyzetben is nehéz lett volna felelni rájuk. Egyszer aztán kialudt a szörnyű fény, ideje, mert már az agyam szétrobbanásától féltem. Néhány nyugodtabb perc, mire a látásom valahogy visszatért. Akkor papírt, ceruzát kaptam s le kellett írnom az egész »összeesküvést«, s hogy mi részem volt benne. Mert attól egy pillanatig sem tágítottak, hogy összeesküvő voltam. Életem teljesen normális és kötelességszerű mozzanatait építették bele a megkonstruált képbe. Baráti összejövetelek töltötték ki a nagy tablót. Megírtam, az alezredes elolvasta, visszadobta, hogy az igazat írjam, mert különben rögtön jön a jaj. Egymás után tízszer, hússzor le kellett írnom az egész históriát. Végül annyira tudtam a mondanivalóm, hogy nemcsak egy szó, hanem talán egyetlen írásjel se változott az egész szövegben. Az alezredes beszólított egy fegyőrt, s visszakísértetett a cellámba."

Szintén Vatai László számolt be arról az Andrássy úti különleges kínzókamráról, amely több egykori elítélt vallomásában is felbukkant: ,,Egy nap az őrök levittek oda. Furcsa ajtó előtt álltunk meg. Küszöb helyett térdmagasságig rakott téglafal fölött állt az ajtó. Kinyitották, teljes sötétség volt belül, villanylámpával világítottak be, s akkor különös látvány tárult elém: a küszöb helyett épített fal magasságáig az odú tele volt vízzel, vagy fél méter mély lehetett. Az ajtótól a hátsó falig egy szál deszka volt átvetve, nedves volt, már. korhadni kezdett, csúszós volt, zöld penész borította... Végigfeküdtem az iszamos ágyon. Becsukták az ajtót, sűrű sötétség vett körül, s mintha valamiféle állatok úszkáltak volna a vízben. Máig se tudom, meddig feküdtem ott, szinte mozdulatlanul. S elképzelni se tudtam, meddig tartanak ott. Egyszer csak felvittek a régi cellámba. Milyen királyi lakosztálynak tűnt a szörnyű odú után. A lelkész-politikus az átélt szenvedések ellenére meg tudott bocsátani kihallgatójának. ,,Az én alezredesem, Janikovszky Béla, civilben orvos volt, művelt ember, meggyőződéses marxista. Természetesen kezdettől tudta, hogy koholt ügy az összeesküvés, de ő is fontosnak látta a vádolt csoportok és elemek felszámolását, s engem marxistává akart átfordítani. Nem volt szadista, sőt az adott körülmények közt emberséges módon viselkedett. Persze, csak az adott körülmények között, hisz ő is része volt ennek a szörnyű rendszernek. (...) Egyszer nyílt a zárkám ajtaja, belép az őr, egy könyvet nyújt felém »Az alezredes elvtárs küldi, jól tanulmányozza át.« Sztálin egyik műve volt, a címére már nem emlékszem. A következő kihallgatáson kollokválnom kellett belőle. Ragyogóan ment, aztán észrevétlenül vitatkozásba csúsztunk át. Az alezredes kitűnően képzett marxista volt. Meg akart téríteni. Mikor észrevette, hogy kihallgatás helyett már vitatkozunk, dühös lett: »Maga íróember, filozófiából doktorált, egyetemi magántanári képesítése van, és még sem akarja érteni a marxizmus igazát, helyette ilyen összeesküvésbe keveredik bele. Levitetett a cellámba" - írta Vatai László, akinek a hite az Andrássy út 60. poklában sem veszett el.

,,Bibliát nem kaptam, hiába kértem a alezredestől, így imaéletemben csak a Szentlélek segített, s teljes bizonyossággal tudtam, hogy nem vagyok egyedül a cellámban, ott van velem Krisztus. Szinte kézzelfoghatóan éreztem a jelenlétét. Tudtam, bármi történik is velem, Ő az enyém, s én az övé vagyok. Nála nélkül ép ésszel nem úsztam volna meg ezt a szörnyű helyzetet. Itt is megtapasztaltam az Isten végtelen kegyelmét. Előzőleg is éltem már át csodákat, amikor nem a természeti törvények, nem is valamilyen emberi képesség tartott életben, hanem az Isten közvetlen belenyúlása a sorsomba. Most is tudtam, hogy az Isten tenyerén vagyok."

Elgondolkodtató, hogy az a per, amelyben Vatai Lászlót is elítélték- és benne a fenti borzalmak - még 1947-ben, a koalíciós időszakban zajlott, azt megelőzően, hogy akadálytalanná vált volna a kommunista rémuralom. Talán ennek köszönhető, hogy bár elítélték Vatait, egy időre feltételesen szabadlábra helyezték, és így 1947-ben elmenekülhetett az országból.

Távolodó múlt

Janikovszky Béla végül elérte célját. Bár az elmegyógyintézetbe zárt asszony nem adta fel, és igyekezett a fenyegető környezetben is megőrizni ép értelmét, végül belátta, hogy életben maradásának egyetlen módja, ha lemond gyermekéről. Megrázó levelei azonban fennmaradtak, ezeket Mező Gábor részletesen ismerteti tanulmányában. Közel egy évnyi zárt osztály után kiszabadult, de későbbi sorsáról semmilyen nyom nem maradt fenn, a kórházi nyilvántartásból még a nevét is eltüntették. A kisfiút pedig az elfoglalt ÁVH-s alezredes új párja nevelte tovább. Később - vélhetően már mostohatestvére, János megszületése után - otthagyta apját, a nevét is megváltoztatta.

A volt állambiztonsági vezetőket - köztük Janikovszky Bélát is - 1953-ban letartóztatták, ám Sztálin halála miatt a pert hamarosan ejtették, és az érintetteket felmentették. Kádár Jánosnak köszönhetően pedig 1956 után az ÁVH-s főorvosok is ,,új életet" kezdhettek: a vértelen kínzások professzora, dr. Bálint István az Egészségügyi Minisztérium megbízásából népegészségügyi (!) területen dolgozhatott tovább, az alkoholizmus elleni küzdelem vezetését bízták rá. Janikovszky Béla az Onkológiai Intézetben helyezkedett el, majd 1978-ban bekövetkezett haláláig körzeti orvosként dolgozott.

Kucses Éva 1960-ban felvette férje nevét, így későbbi nagysikerű könyvei (a legelsőt leszámítva), már Janikovszky Éva néven jelentek meg. Írói munkássága mellett az Ifjúsági (későbbi nevén Móra) Könyvkiadó lektora, majd főszerkesztője volt. A múlt lassan köddé vált és megszépült. 2014-ben a 24.hu portrécikke már így mutatja be az író családját: ,,Janikovszky János olyan klasszikus polgári környezetben nőtt fel, ahol csönd, nyugalom, szép festmények és könyvespolcok határozták meg a családi miliőt. Igaz, a körzeti orvos édesapa és a könyvkiadói szerkesztőként sokszor otthon dolgozó írónő édesanya, Janikovszky Éva, nem sok hangoskodást tűrt meg egyetlen fiától, ennélfogva »Janóka« többnyire a Bajza utcai bérház második emeletén lakó barátjánál töltötte a délutánjait."

(A cikkünkhöz felhasznált tanulmány szerzőjével, Mező Gábor kutató-újságíróval lapunk 2018. március 14-ei számában olvashattak interjút.)


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  POLITIKA  
A Fidesz leszavazta Trianon emlékévét
  2018-09-18 19:32:44, kedd
 
  A Fidesz leszavazta Trianon emlékévét

A héten tárgyalta a Magyar Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottsága Szávay István és Farkas Gergely azon javaslatát, amely a trianoni békediktátum centenáriuma alkalmából 2020-at emlékévvé nyilvánítaná. Csak a fideszes képviselők nem szavazták meg a kezdeményezést, ami így elbukott. A jobbikos képviselők indítványa országos rendezvénysorozattal, a nemzetközi közvélemény figyelmét felkeltve emlékezett volna meg a száz éve történtekről.

A helyzet pikantériája, hogy amíg a 2004-ben a határon túliak ellen kampányoló MSZP is megszavazta a beterjesztést, addig a “nemzeti" Fidesz-KDNP képviselői tartózkodtak, így ellehetetlenítve annak elfogadását.

A döntés elsőre meglepőnek tűnhet, de ismerve az elmúlt évek történéseit, számítani lehetett rá. Bár Orbán Viktor hosszú évek óta állandó vendége Tusványosnak, és a szocialista kormányzathoz képest több előrelépés is történt a nemzetpolitika tekintetében, a Fidesz számára mindig is csak addig volt fontos a határon túli magyarság ügye, amíg nem kellet érte konfliktusokat felvállalni és szavazatot hozott.

Gondoljunk csak bele: Orbán Viktor azt ígérte, hogy csakis akkor támogatja Románia EU tagságát, ha garantálják a határon túli magyarok autonómiáját, a Fidesz mégis ennek hiányában szavazta meg az ország felvételét. Ennél régebbi eset, hogy 1990. június 4-én, amikor az akkori házelnök felszólította a képviselőket, hogy egyperces néma felállással emlékezzenek meg a trianoni béke 70. évfordulójáról, a Fidesz képviselői kivonultak az ülésteremből. Ami még ezeknél is döbbenetesebb, hogy februárban egy olyan felvétel látott napvilágot, amelyen Áder János egy parlamenti felszólalásában a határon túli magyar állampolgárok szavazati joga ellen foglal állást.

Ezeket hajlamosak vagyunk elfelejteni a mai Fidesznek, hiszen a kormányzása jóval nagyobb hangsúlyt tesz a nemzetpolitikára elődjénél. De hány konfliktust is vállalt fel nyíltan ez a kormány az elcsatolt területekért? A jószomszédi viszony érdekében hányszor került háttérbe az egységes nemzet ügye? Miért nincsenek érdemi lépések az autonómia ügyéért?

Amikor legközelebb azt halljuk, hogy a jelenlegi kormány mennyit tett az elcsatolt területek magyarságáért, jussanak eszünkbe ezek a kérdések. Jusson eszünkbe, hogy 2018. szeptember 17-én Orbán Viktor pártja nem támogatta Trianon méltó meggyászolását, a magyar álláspont nemzetközi bemutatását.

Szabó Nimród - itthon ma


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  POLITIKA  
Apáti Bence: A HARC SZAGA
  2018-09-18 19:29:41, kedd
 
  Vérszagra gyűl(t) az éji vad a Parlamentben. Előbújtak azok, akik a hazájukat mindig örömmel, készségesen és kéjjel árulták el. Sziszegve, fröcsögve kezdték gyalázni a magyar kormányt és a miniszterelnököt. Gyávák. Olyan bukott politikusok, akikről a nép április 8-án harmadszorra is elmondta, mit gondol róluk. És nem. Nem azt mondták, Feri.

A magyar emberek április 8-án elmondták, mit gondolnak a kerítésről, elmondták, mit gondolnak a határellenőrzésről, elmondták, mit gondolnak arról a kormányról, amelyet az illegális migrációt támogató nyugati országok támadnak, és elmondták azt is, hogy mi a véleményük arról az ellenzékről, amely vaskerítésezve próbálta szabotálni a Magyarország határait védő gyoda megépítését. Nem azt mondták, hogy be kell engedni a magukat menekülteknek hazudó afgán álszíreket. Nem. Nem azt mondták, Feri.

Valami egészen mást mondtak.

A hibbant Néró, a ripacs, a saját népére támadó paprikajancsi tegnap mégis vad rikácsolásba kezdett. Az egykor a saját felgyújtott városának lángjaiban gyönyörködő bukott miniszterelnök tegnap újra előbújt, és rekedtes hangján, ordítozva kezdett vagdalkozni.

Az a Gyurcsány kezdett a parlamentben gesztikulálva nagy hangon diktatúrázni, aki lovasrohamot vezényelt a népe ellen. Aki elnézte, sőt megjutalmazta azokat az azonosító szám nélküli, símaszk mögé bújt, viperával verekedő állatoknak a főnökeit, akik kiadták a parancsot szemmagasságban leadott lövésekre, és akik a magyarokra uszították a magyar rendőröket. Akik magyarokat uszítottak magyarokra.

A harmadszorra is elkergetett politikusok ma idegen országok segítségével akarják a hatalmat magukhoz ragadni. Nem most látunk ilyet először. Meg se lepődünk rajtuk.

A demokráciát a sárba tipró aljasok hadováltak tegnap demokráciá­ról. Tették ezt azért, mert vérszagot szimatolnak a levegőben. Azt hiszik, hogy idegen országok fogják nekik - fogják helyettük - megbuktatni a törvényesen, demokratikusan, kétharmaddal megválasztott kormányt. Az orosz elvtársak helyett ma a migránsok betelepítéséért küzdő nyugati országok vezetőitől várják a makacs magyarok észhez térítését. Mindig is ezt csinálták.

A kommunisták mindig is gyűlölték a népet, gyűlölték a demokráciát. Ezért találtak most is egymásra a hazugságot és az igazság letagadását a zászlójukra tűző liberálisokkal. Együtt menetelnek a hazug liberálisok a népet a semmibe vevő komcsikkal. Azt hiszik, a mi vérünk szagát érzik a levegőben. De tévednek. Ez a harc szaga. A lázadás szaga.

Mert mi, lázadók az utolsó vérünkig fogunk harcolni a szabadságunkért és a szuverenitásunkért. Minket nem fognak se megtörni, se legyőzni a nemzetállamok eltörléséért harcoló identitás és nemzeti érzések nélküli pénzemberek, számító karrierpolitikusok, és technokraták.

Ez a nép az utolsó leheletéig fog küzdeni. 1956-ban is megmutatta, hogy ha kell, a 12 éves kisgyerekek és az idős asszonyok is fegyvert fognak, ha a hazájukra támad egy árulók által behívott idegen hatalom. 2006-ban, a nemzeti ünnepünkön is ugyanolyan keményen és oroszlánszívvel harcoltunk Gyurcsány símaszkos terroristáival. És nem törtünk meg, csak erősebbek, keményebbek és összetartóbbak lettünk.

Most újra előbújtak az eddig sunyin hallgató árulók. Miután Strasbourg­ban elárulták a hazájukat, most messiásként várják Merkel és Macron segítségét. A magyarok a kultúrájuk megőrzését, a határaik védelmét és a nemzetük megmaradását választották, nem pedig a hazájukat egy tál lencséért eláruló kommunistákat. A rikácsolók pedig hiába várják a nyugati országok segítségét. Magyarország demokrácia. Magyarországon a nép választja meg, ki fogja vezetni és megvédeni az országot, és nem holmi nyugati politikusok és őrült spekulánsok.

Rikácsoljatok csak!

Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  POLITIKA  
Ágoston Balázs: Őrségváltást a tudatformálásban
  2018-09-18 19:26:59, kedd
 
  A NEMZETÉPÍTŐ ÁLLAMNAK NEM CSUPÁN JOGA, DE KÖTELESSÉGE ÉRVÉNYESÍTENI A KULTURÁLIS IDENTITÁSÁT

Tanulságos és fontos vita bontakozott ki - végre - a hazai kulturális élet viszonyairól, különös tekintettel a közfinanszírozásra. Szakács Árpád újságíró a Magyar Időkben megjelenő Kinek a kulturális diktatúrája? című cikksorozatában lefegyverző adatgazdagsággal világít rá arra a hajmeresztő anomáliára, hogy bár a fekete öves balliberális agitátorok minden létező hazai és nemzetközi fórumon eszelősen rágalmazzák Magyarországot, közülük számosan jutnak közvetlenül vagy közvetve az általuk rágalmazott államtól származó közpénzhez, nyilvánossághoz.

Többek között - mint ez a megdöbbentő adatzuhatag Folytatódik a rettegők cirkusza című, április 26-án megjelent fejezetéből kiderült - Konrád György, aki Nicolae ­Ceausescu végzetét, azaz a hitvesével együtt történő agyonlövetést álmodta Orbán Viktor számára. A balliberális agitátor ezek után mégis a közpénzből működő Petőfi Irodalmi Múzeumban ünnepelhette a 85. születésnapját az övéi társaságában - remélhetőleg legalább a tortát nem mi, magyar adófizetők álltuk... És a névsor végeláthatatlan hosszúságban folytatódik.

Szakács Árpád okkal-joggal teszi szóvá a ballib hitbizományok sok évtizedes botrányos bebetonozottságát. A kultúra, de tágabban a tudatformálás harcterén mindmáig nemhogy áttörést, de még kiegyenlített viszonyokat sem sikerült elérni.

Ha őszintén szembenézünk a valósággal, akkor bizony e téren van miért szégyenkeznünk, van mit bepótolnunk. A mi saját konzervatív, nemzeti táborunk felelőssége is, hogy sokáig szemérmesen kitértünk az efféle viták elől, mondván: most épp nem aktuális, mert választások előtt, közben, után vagyunk. Így kibeszéletlenül maradtak fundamentális kérdések, pedig létünk szellemi alapjairól van szó. A tudatformálás ugyanis lélekformálás. Akié a lehetőség, a nyilvánosság, az azt jelentős részben biztosítani képes erőforrások sokasága, az uralja a lelkeket.

Nemcsak az irodalmi élet érintett, nemcsak az a tény elfogadhatatlan, hogy a magyar kultúrdiplomáciának mindmáig nincs befolyása arra, hogy mely írók műveit fordítják le külföldi nyelvekre, és így kiknek az optikáján keresztül láttatják Magyarországot külhonban, hanem számos más művészeti ág esetében ugyanez a helyzet. Az öncélú, unalmas, idejétmúlt rendezői egoszínjátszás emblematikus figurája, a balliberális propagandistaként is hírhedt, a szerencsére kimúlt Heti hetes című prolishow-ban évekig gyűlölködő Alföldi Róbert például folyamatosan önnön elnyomásáról óbégat a hazai és a nemzetközi elvbaráti médiában, miközben két rettegés között a Magyar Állami Operaházban rendezhetett, nemcsak a markába, hanem a konzervatív nemzeti tábor képébe röhögve.

Persze tudjuk, ilyenkor jön a bicskanyitogató magyarázat, amely szerint nem a politikai álláspont, hanem a művészi minőség számít. Tetszetős, ámde velejéig hamis érvelés. Ha ugyanis ez számítana, akkor például Csurka István darabjait orrba-szájba játszanák a magyar színházak. Szóljon, aki az elmúlt 30 évben - egy-két kivételes alkalomtól eltekintve - találkozott Csurka-darabbal a teátrumok repertoárján!

De nem csak az MDF-alapító író munkásságának kiradírozására törekszik az alig-alig ellensúlyozni próbált színházi-irodalmi maffia. A magyar színpadokon, sajnálatosan az elszakított országrészekben is, ahol ijesztő mértékben fertőz az SZDSZ-vírus, létünk valósága helyett jobbára szexuális aberrációk, mentális defektusok sorjáznak, kétfelvonásnyi tömény ordítással előadva.

A színház világát ma nagyrészt az emberi lélek sötét bugyrainak démonjai uralják, tort ül az öncélú formabontás és a korláttalan alpáriság, a megriadt közönségre katarzis helyett bomlott elmék lelki tusáinak rettenete zúdul. Mindezt újragondolásnak és modern művészetnek nevezik, pedig egészségesebb korokban jobbára az elmekórtan felségterületére tartozna.

Mint Boros Attila írja Színház vagy erőszak? című publicisztikájában (Magyar Idők, 2018. március 26.): ,,Tudomásul kellene végre vennie világszerte a színházi maffiának, hogy egy mű átírása nem azonos a rendezéssel. (...) A színpadra állítók ma már nyíltan saját neoliberális politikai világnézetüket, zavaros gondolatok, ideológiák tömegét zúdítják a gyanútlan közönségre, amelynek fogalma sincs arról, hogy valójában mit is lát.

Ma már tudjuk, mert nyakig benne élünk, hogy több évtizedes céltudatosan előre megtervezett szellemi és politikai bomlasztó háttérmunka eredménye ez is. (...) Ma már tudjuk: a színházakban eluralkodott rendezői terror (...) csak a felszín és következmény. A szálak jóval mélyebbre vezetnek, és ez már nem művészeti kérdés. A XX. század materializmusa, a nemes eszmék és eszmények kétségbe vonása, a transzcendencia, a szakralitás tagadása, ez a nihilbe vivő szellemiség jelenik meg ezekben az átértelmezett, meghamisított, adott esetben a mítoszt, a vallást, a szerelmet, a legendát is kicsúfoló színházi produkciókban."

És ezek a produkciók közpénzből finanszírozott színházakban futnak. De ugyanez a helyzet más művészeti ágakban is, például a film világában. Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmje 2017-ben elnyerte a Berlinale Arany Medve-díját. Hurrá! Csakhogy a rendező - aki 17 év után forgatott újra, köszönhetően a Magyar Nemzeti Filmalap 420 millió forintos támogatásának - azon melegében interjút adott a német közszolgálati (hahaha!) Deutschlandradió­nak, így gyalázva Magyarországot: ,,Szívesen volnék büszke a hazámra, de már hosszú évek óta nem tudok az lenni." És hozzátette, hogy ebben az országban az állam módszeresen lerombolja a demokráciát. De azért a demokráciaromboló állam intézményétől lecsorgott rongyos 420 milliót hősiesen elfogadta.

A ballib pofátlanságnak bizony nincs határa. Nemes Jeles László, aki 321,6 millió forintot kapott a Magyar Nemzet Filmalaptól a Saul fia című, Oscar-díjas holokausztfilmjére, a főszereplő Röhrig Gézával együtt Kossuth-díjat vehetett át 2016. március 15-én. Na meg a vele járó pénzt, a nominál átlagkereset hatszorosát, ami abban az évben 11,7 millió forint volt. Még meg sem melegedett a zsebükben a jó magyar forintocska, máris ott találták magukat az Országház előtt tüntető, akkor éppen kockás inget viselő balliberális csapatban.

A könnyűzenében sem jobb a helyzet. A ­Quimby zenekar - amelynek neve az angol szlengben többek között víz alatti szellentést je­lent - 2016-ban fellépett a magyarországi közpénzből is finanszírozott tusnádfürdői szabadegyetemen (közismert nevén Tusványoson), az együttes jóízűen fölnyalta a gázsit, de ez egyáltalán nem akadályozta a frontember Kiss Tibort abban, hogy a magyar kormánynak címzett ,,költeményében" így gyűlölködjön: ,,­Miért b...átok szét az országomat, miért rúgjátok hasba az ápolót, miért ültetitek szamárpadba a tanárokat, miért szarjátok szájba az álmodót?" Kiss egyébként ezen opusában ekként foglalta össze jellemesnek csöppet sem nevezhető léte lényegét: ,,Én pióca leszek a pusztulásban, és szívom majd a véretek."

Stimmel.

Ezért botrányos, hogy a magyar állam még mindig gyakran az ellenségeit jutalmazza és tünteti ki, miközben továbbra sem jut pénz és akarat a magyar történelem dicső fejezeteinek megfilmesítésére, a magyar sorsszínházat megvalósító társulat egyik napról a másikra élve folyamatos létbizonytalanságban alkot, segítség híján megszűnik az elmúlt hetven év egyetlen konzervatív, nemzeti szemléletű történelmi magazinja, az utóbbi időszak legnézettebb magyar filmje, a Lovasíjász pedig nem fér be a filmhétre.
Persze demokrácia van, virágozzék ezerféle virág, de a nemzetépítő államnak nem csupán joga, de kötelessége is a kulturális identitását érvényesíteni. A sötét lelkek magamutogató önmegvalósítását finanszírozzák a saját zsebükből azok, akik mindenáron az efféle produktumokat akarják fogyasztani. A magyar állam nem lehet értéksemleges. Az úgynevezett - egyébként teljességgel szubjektív megítélésű - minőség sem jelenthet kibúvót. Sőt! Minél nagyobb a tehetség, annál nagyobb a bűn, mert annál szélesebb körű és ártalmasabb a hatás. Ideje rendet vágni a kultúra világában, igenis értékalapon osztva támogatást és elismerést, hermetikusan elzárva a közpénzektől és bármiféle állami kitüntetéstől a saját hazáját gyalázó-köpködő nemzetellenes szubkultúrát.


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  POLITIKA  
Képzavar az ellenzéki örömünnepen – Így istenítették J
  2018-09-16 22:16:57, vasárnap
 
  Képzavar az ellenzéki örömünnepen - Így istenítették Judith Sargentinit (PS-videó+galéria!)

Gyurcsány "összekígyózó" nyelvével, Karácsony Gergely újabb összefogási kísérletével, valamint a baloldali szavazóközönség abszolút vakvágányával telt a vasárnapra megrendezett nagy ellenzéki örömködés, amelyet a Sargentini-jelentés megszavazásának tiszteletére rendeztek a Bem József térre. A PestiSrácok.hu stábja ellátogatott az eseményre, ahol többek között arra voltunk kíváncsiak, miért jelenthet boldogságot bárki számára Magyarország elmarasztalása. Részletek a videóban!

A TELJES CIKK VIDEÓVAL, KÉPEKKEL AZ ALÁBBI LINKEN:


Link
 
 
0 komment , kategória:  POLITIKA  
A KGB titkos dokumentuma
  2018-09-15 17:12:59, szombat
 
  A leigázás 45 alapelve, avagy hogyan bánjunk a bennszülettekkel? (állampolgárokkal)...
A fiatalok kedvéért: a KGB a Szovjetunió leghírhedtebb gyilkoló gépe volt! Mintájára alakult itthon az ÁVO (Államvédelmi Osztály), majd az ÁVH (Államvédelmi Hatóság)! Van-e, ki ezt a két szemét nevet nem ismeri???

A következő szöveget Lengyelországból szereztük. Az eredeti orosz nyelvű verziót Boleslaw Bierut, egykori lengyel köztársasági elnök dolgozószobájában találták meg. Az írás azokat az irányvonalakat tartalmazza, amelyeket a KGB Moszkvában székelő centruma dolgozott ki Varsóban működő sejtje számára. Hogy milyen úton-módon került ez a szöveg Bierut irodájába, nem tudni, de feltehetőleg nem kellett nagy vargabetűt leírnia, tudniillik Bierut egyike volt a KGB háború előtti lengyel ügynökeinek.
A hideg módszeresség, amellyel a KGB előkészítette Lengyelország teljes mértékű alárendeltségét a nagyhatalom érdekeinek, még ma is ámulatot kell, hogy keltsen, valamint egy kérdést fogalmaz meg: a Budapesten működő KGB-kirendeltség kapott-e ilyen vagy hasonló útmutatásokat? Sajnos, ez nem kizárt, ugyanis a Magyar Dolgozók Pártja ötvenes évekbeli és az MSZMP későbbi gyakorlata alapjában véve nem különbözik e KGB-utasítás szellemétől és alapelveitől.
A szöveg lengyelül 1991 őszén jelent meg a Nowy Dzieznnik hasábjain. A magyar fordítás a lehető legpontosabb. Tekintetbe véve a szerzőgárda mivoltát, a stílus csinosításáról le kellett mondanunk.

A fordítók
MOSZKVA 2. 6. 1947: Szigorúan titkos!
K. AA/CC 113, Utasítás NK / 003/47.

1. A nagykövetség épületeinek területén tilos a bennszülöttek soraiból általunk beszervezett informátorokat fogadni. Az ezekkel az emberekkel való találkozásokat egy erre kijelölt szolgálat szervezi, a találkozók kizárólag nyilvános helyeken történhetnek. Az információkat a nagykövetség veszi át különleges szolgálatunk közreműködése mellett.

2. Főként annak kell nagy figyelmet szentelni, hogy katonáink és a civil lakosság között semmiféle kapcsolat ne jöhessen létre. Megengedhetetlen, hogy tiszti kádereink a bennszülötteket azok lakásaiban látogassák, szintén megengedhetetlen egyszerű sorkatonák bennszülött nőkkel való érintkezése, megengedhetetlen katonáink és a bennszülött lakosság, katonaság közötti kapcsolatteremtés.

3. Meggyorsítani azon bennszülöttek likvidálását, akik Lengyelország Kommunista Pártjával, a Lengyel Szocialista Párttal, az interbrigadistákkal, a Lengyel Kommunista Ifjúsági Szövetséggel, a Hazai Hadsereggel, a parasztzászlóaljakkal és más társaságokkal és szervezetekkel állnak kapcsolatban, amelyek nem a mi kezdeményezésünk folytán keletkeztek. Ennek az ügynek az érdekében ki kell használni a fegyveres ellenzék jelenlétét.

4. Ügyelni kell arra, hogy minden fegyveres akcióban azok a katonák vegyenek részt, akik a Kosciuszko-hadseregbe (a Szovjetunió területén a Vörös Hadsereg oldalán harcoló lengyel hadsereg) való belépésük előtt országunk (a Szovjetunió) területén tartózkodtak, és elérni teljes megsemmisítésüket.

5. Meg kell gyorsítani az összes párt egy szervezetbe történő egyesítését, ügyelve arra, hogy minden kulcsszerep olyan embereknek jusson, akik a különleges osztályunk szolgálatában állnak.

6. Egyesíteni az összes ifjúsági szervezetet, és járási vezetőktől felfelé a vezető helyekre különleges szolgálatunk által jóváhagyott embereket kell helyezni. Még a végső egyesítés előtt likvidálni kell a cserkészmozgalom ismert vezetőit.

7. Megszervezni és figyelni arra, hogy a pártkongresszusok küldöttei által megválasztott funkcionáriusok az előttük álló teljes időszakra ne tarthassák meg mandátumukat. A küldöttek semmi esetre sem hívhatnak össze vállalatok közötti gyűléseket. Ha nincs más megoldás, és ha egy ilyen gyűlést mindenképpen össze kell hívni, el kell távolítani azokat az embereket, akik a koncepciók tervezésében és a követelések felterjesztésében aktivitást fejtenek ki. Minden elkövetkezendő kongresszusra új küldötteket kell válogatni, csakis olyanokat, akiket különleges szolgálatunk szemel ki.

8. Különös figyelmet kell szentelni a szervezési képességekkel rendelkező és népszerűségre esélyes egyéneknek. Az ilyen embereket be kell szervezni, amennyiben ellenállást tanúsítanak, nem engedni őket magasabb posztra.

9. Elintézni, hogy az állami alkalmazottak (a biztonsági szerveket és a bányaipart kivéve) alacsony fizetést kapjanak. Ez elsősorban az egészségügyet, a bíróságokat, a közművelődési szférát, valamint a vezető beosztásban dolgozat érinti.

10. Minden kormányszervbe, valamint az üzemek többségébe különleges szolgálatunkkal együttműködő egyéneket kell beépíteni (a helyi közigazgatási szervek tudomása nélkül.)

11. Különleges figyelmet kell szentelni annak, hogy a bennszülött sajtó ne közölje a hozzánk szállított áru mennyiségét és fajtáit. Úgyszintén nem szabad ezt üzletnek nevezni. Ügyelni kell arra is, hogy a sajtó kiemelten írjon a bennszülötteknek kiszállított áru mennyiségéről. Emellett meg kell említeni, hogy ez árucsere-forgalom keretén belül történik.

12. Nyomást kell gyakorolni a bennszülött hivatalokra, hogy azon személyek, akik földet, parcellát, telket szereznek, ne arról kapjanak papírt, hogy tulajdonosok lettek, hanem csak arról, hogy azt kiutalták.

13. A paraszti magángazdálkodással szemben olyan politikát kell folytatni, hogy a magángazdálkodás ráfizetéses legyen, esetleg minimális haszonnal járhasson. Ezután pedig el kell kezdeni vidéken a kollektivizálást. Amennyiben nagyobb ellenállás keletkezik, csökkenteni kell a termelőeszközök kiosztását, és növelni az állami beszolgáltatási kötelezettségek kvótáit. Ha mindez nem vezetne eredményre, meg kell szervezni, hogy a mezőgazdaság ne tudja fedezni az ország élelmiszer-ellátását. A hiányzó mennyiséget behozatallal kelljen pótolni.

14. Mindent megtenni annak érdekében, hogy határozatok és rendeletek - legyenek azok jogi, gazdasági vagy szervezeti jellegűek - megfelelően pontatlanok legyenek.

15. Mindent elkövetni annak érdekében, hogy az egyes ügyek tárgyalásával egyszerre több komisszió, hivatal és intézmény foglalkozzon, de egyikük sem hozhat határozatot, mielőtt a többiekkel nem konzultált (kivételt képeznek a bányaipart érintő ügyek).

16. Az üzemi önkormányzatok semmiféleképpen sem fejthetnek ki hatást az üzem tevékenységére, kizárólag a határozatok teljesítésén dolgozhatnak.

17. A szakszervezetek nem szegülhetnek ellen az igazgatóság utasításainak. A szakszervezeteket más feladatokkal kell elfoglalni, úgymint a vállalati üdültetések szervezése, a nyugdíj- és kölcsönkérelmek elbírálása, kulturális és szórakoztató programok, kirándulások szervezése, a hiánycikkek elosztásának megszervezése, a politikai vezetés határozatainak és nézeteinek az igazolása.

18. Meg kell szervezni, hogy csak azokat a dolgozókat és vezetőket léptessék elő, akik a rájuk bízott feladatokat példamutatóan végrehajtják, és akik nem hajlamosak azon problémák analizálására, melyek túlérnek tevékenységük határain.

19. Azon bennszülöttek tevékenységéhez, akik párt-, állami és gazdasági funkciókat viselnek, olyan feltételeket kell kialakítani, hogy azok alkalmazottaik szemében kompromittálják őket, és lehetetlenné tegyék visszatérésüket eredeti környezetükbe.

20. A bennszülött tiszti káderekre csak ott bízható felelős pozíció, ahol már el vannak helyezve különleges szolgálatunk emberei.

21. Minden fegyveres akció és éleslövészet alatt a lőszer mennyiségét fegyverre való tekintet nélkül állandóan szigorúan ellenőrizni kell.

22. Megfigyelés alatt kell tartani minden tudományos kutatóintézetet és laboratóriumot.

23. Nagy figyelmet kell szentelni a feltalálóknak és újítóknak, valamint fejleszteni és támogatni tevékenységüket, de minden egyes találmányt következetesen fel kell jegyezni, a jelentés pedig a központba küldendő. Csak azon találmányok megvalósításához szabad hozzájárulni, melyek a bányaiparban hasznosíthatók, valamint azokat, melyek különleges utasításainkban vannak feltüntetve. Nem valósíthatók meg azok a találmányok, amelyek a termelés növelését, ezzel párhuzamban pedig a nyersanyagtermelés és nyersanyagbányászat visszaesését eredményeznék, vagy akadályoznák a határozatok teljesítését. Ha egy találmány már ismertté vált, meg kell szervezni annak külföldre való eladását. A találmány értékéről és leírásáról szóló dokumentumok közlése megengedhetetlen.

24. Az egyes szállítmányok pontosságában zavarokat kell előidézni (kivéve az NK 552-46 számú utasításban szereplő szállítmányokat).

25. Az üzemekben kezdeményezni kell a különböző problémafelvető és szakmai értekezletek összehívását, feljegyezni az ott elhangzott javaslatokat, észrevételeket és azok szerzőit.

26. Népszerűsíteni kell a dolgozókkal folytatott beszélgetéseket, melyek időszerű termelési témákkal foglalkoznak, valamint olyan beszélgetéseket, melyeken helyet kap a múlt és a helyi problémák bírálata. Nem szabad megengedni azonban a bírált jelenségek okainak megszüntetését.

27. A bennszülött vezetés nyilvános fellépései lehetnek nemzeti és történelmi színezetűek, de azok nem vezethetnek a nemzet egységéhez.

28. Figyelni kell arra, nehogy az újjáépítés alatt álló vagy az újonnan felépített városokban és lakótelepeken léteznek-e olyan vízvezetékrendszerek, melyek nincsenek rákötve a fő vízhálózati rendszerre. A régi, nem bekötötött vízvezetékeket és az utcai kutakat szisztematikusan fel kell számolni.

29. Az ipari objektumok rekonstrukciója és építése során ügyelni kell arra, hogy az ipari hulladék azon folyókba legyen irányítva, melyek ivóvíztartalékként szolgálhatnak.

30. Az újjáépített városok és az új lakótelepek lakásaiban nem lehetnek többlethelyiségek, melyekben hosszabb időre háziállatokat lehetne tartani, vagy nagyobb mennyiségű élelmiszer-tartalékot felhalmozni.

31. A magántulajdonban lévő termővállalatok és az iparosok csak olyan alapanyagot és berendezéseket kaphassanak, amelyek meggátolják a jó minőségű áruk előállítását. Ezen termékek árai magasabbak legyenek, mint az állami vállalatok hasonló termékei.

32. Elő kell idézni a hivatali adminisztráció minden szinten történő maximális terebélyesedését. Megengedhető az adminisztratív szervek tevékenységének bírálása, de semmiképpen nem engedhető meg számbeli megfogyatkozásuk és normális működésük sem.

33. Ügyelni kell minden gyártási tervre a bányaiparban, valamint a megfelelő instrukciókkal megjelölt vállalatokban. Meggátolni a belföldi piaci ellátást.

34. Különös figyelmet kell szentelni az egyházaknak. A kulturális-nevelő munkát úgy irányítani, hogy általános ellenszenv alakuljon ki ezen intézmények ellen. Figyelni és ellenőrizni az egyházi nyomdákat, levéltárakat, a prédikációkat, az énekeket, a vallásoktatás tartalmát, de még a temetési szertartásokat is.

35. Az alap-, illetve szakiskolákból, de különösen a közép- és főiskolákból el kell távolítani azokat a tanítókat, akik köztekintélynek és népszerűségnek örvendnek. Helyüket kinevezett emberekkel kell feltölteni. Megszüntetni a tantárgyak közötti különbségeket, korlátozni a forrásmunkák kiadását, és a középiskolákban beszüntetni a latin és ógörög nyelv, az általános filozófia, a logika és a genetika oktatását. A történelemoktatásban nem szabad megemlíteni, hogy melyik uralkodó szolgálta vagy akarta szolgálni az ország javát, hanem rá kell mutatni a királyok zsarnokságára és az elnyomott nép harcára. A szakiskolákban be kell vezetni a szűk specializációkat.

36. Inspirálni kell olyan állami művészeti és sportrendezvények megrendezését, amelyek a bennszülöttek harcát ünneplik a (az oroszokat kivéve, különösen a német) megszállókkal szemben, s melyek a szocializmusért vívott harcot hirdetik.

37. A helyi kiadványokban nem engedhető meg azon bennszülöttekről szóló művek megjelenése, akik a forradalomig és a második világháború alatt nálunk éltek.

38. Ha létrejön egy olyan jellegű szervezet, amelyik ugyan támogatná az országunkkal való szövetséget, de ugyanakkor szorgalmazná a hivatalos vezetés gazdasági tevékenységének ellenőrzését, azonnal be kell indítani ellene nacionalizmus és sovinizmus vádjával egy rágalomhadjáratot. Ezt a következőképpen kell csinálni: emlékhelyeink megszégyenítése, temetőink megrongálása, nemzetünk és kultúránk befeketítését hirdető, és a velünk kötött egyezmények értelmét kétségbe vonó röplapok kiadása. A propagandamunkába be kell vonni a bennszülötteket, és kihasználni a velünk szemben létező gyűlöletet.

39. Gondoskodni a hidak, utak és az összekötő-hálózat kiépítéséről és felújításáról, hogy egy szükséges katonai intervenció esetén gyorsan és minden oldalról elérhető legyen az ellenállás helyszíne vagy az ellenzéki erők összpontosításának helye.

40. Odafigyelni arra, hogy a politikai ellenzék képviselőit lecsukják. Megdolgozni azokat az ellenzékieket, akik a bennszülött lakosság tekintélyét élvezik. Az úgynevezett véletlen események során, mielőtt még betörnének a köztudatba, likvidálni vagy köztörvényes kihágás vádjával bezárni őket.

41. Meg kell gátolni a politikai perekben elítélt személyek rehabilitációját. Amennyiben ez a rehabilitációs elkerülhetetlen, csak azzal a feltétellel lehetséges ezt megtenni, hogy az eset bírói műhibának minősül, nem lesz perújrafelvétel, valamint a hibás ítélet okozói (bírák, tanúk, vádlók és informátorok) nem lesznek beidézve.

42. Azokat a párt által kinevezett vezetőket, akik tevékenységükkel károkat okoztak, vagy az alkalmazottak elégedetlenségét idézték elő, ne állítsák bíróság elé. Drasztikus esetekben vissza kell hívni őket funkciójukból, más hasonló vagy magasabb szintű pozíciókba helyezni őket. Végső esetben vezető állásba kell tenni őket, és a későbbi változások idejére kádertartalékként számolni velük.

43. Nyilvánosságra kell hozni azoknak a vezető pozíciókban dolgozó személyeknek pereit (elsősorban a hadügyben, minisztériumokban, főbb hivatalokba, iskolaügyben dolgozókról van szó), akiket népellenes, szocializmusellenes és az iparosítást ellenző tevékenységgel vádolnak. Ez a dolgozó tömegek figyelmét felkelti.

44. A munkahelyeken gondoskodni kell a különböző funkciókban dolgozó emberek leváltásáról, és a legkisebb szakértelemmel rendelkező iskolázatlan munkásokkal helyettesíteni őket.

45. Meg kell szervezni, hogy a főiskolákra legalacsonyabb társadalmi rétegekből származók kerüljenek be elsősorban, akiknek nem érdekük szakértelmük növelése, csupán a diploma megszerzése.

Fordította: Lékó István és Badin Ádám


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  POLITIKA  
Orbán Viktor:A JELENTÉS SÉRTI MAGYARORSZÁG ÉS A MAGYAR NÉP
  2018-09-11 20:42:12, kedd
 
  ORBÁN VIKTOR: A JELENTÉS SÉRTI MAGYARORSZÁG ÉS A MAGYAR NÉP BECSÜLETÉT

Azért ítélik el Magyarországot, mert a magyar emberek úgy döntöttek, ,,nem leszünk bevándorlóország" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Parlament (EP) keddi plenáris ülésén, a magyar jogállamisági helyzetről szóló Sargentini-jelentésről folytatott vitában.

- A Sargentini-jelentést olyanok írták, akik alapvető tényekkel sincsenek tisztában
- Az EP-képviselők nem egy kormányt, hanem egy országot, egy népet ítélnek el
- Azért ítélik el Magyarországot, mert a magyar emberek úgy döntöttek, ,,nem leszünk bevándorlóország"


A kormányfő hangsúlyozta: ,,visszautasítom, hogy a bevándorlásparti erők fenyegessék, zsarolják, rágalmazzák Magyarországot és a magyar embereket".

Minden nemzetnek és tagállamnak joga, hogy eldöntse, miképpen rendezi be saját életét a saját országában. ,,Mi megvédjük a határainkat, és csak mi fogjuk eldönteni, kikkel élünk együtt. Kerítést építettünk és megállítottuk az illegális migránsok százezreit. Megvédtük Magyarországot, és megvédtük Európát" - jelentette ki, úgy fogalmazva: a mai eset az első az Európai Unió történetében, amikor egy közösség elítéli a saját határőreit.

Leszögezte:

,,Magyarország nem enged a zsarolásnak. Magyarország védeni fogja a határait, megállítja az illegális migrációt és védeni fogja a jogait. Ha kell, Önökkel szemben is".

,,Mi, magyarok készen állunk a jövő májusi választásokra, ahol végre az emberek dönthetnek Európa jövőjéről" - hangoztatta Orbán Viktor.

Kiemelte: ,,azért állok most itt, és védem meg a hazámat, mert a magyarok számára a szabadság és a demokrácia, a függetlenség és Európa becsület kérdése. Ezért az Önök előtt fekvő jelentés sérti Magyarország és a magyar nép becsületét".

Orbán Viktor hangsúlyozta: Magyarország döntéseit a választók hozzák meg, a parlamenti választásokon.

,,Önök nem kevesebbet állítanak, mint hogy a magyar nép nem elég megbízható, hogy megítélje, mi az érdeke. Önök azt hiszik, jobban tudják, mi kell a magyar népnek, mint maguk a magyar emberek"

- fogalmazott a miniszterelnök.

Azt mondta, a Sargentini-jelentés nem adja meg a tiszteletet a magyar embereknek, kettős mércét alkalmaz, visszaél a hatalommal, hatásköröket lép túl, az elfogadás módja pedig sérti a szerződést.

,,Nekünk Magyarországon a demokrácia és a szabadság nem politikai, hanem erkölcsi kérdés. Önök most számbeli többség alapján akarnak erkölcsi ítéletet mondani és megbélyegezni egy országot és egy népet. Önök súlyos felelősséget vesznek magukra, amikor először az EU történetében egy népet ki akarnak rekeszteni az európai döntésekből. Önök megfosztanák Magyarországot attól, hogy a saját érdekeit képviselhesse az európai családban, amelyhez tartozik" - fejtette ki az plenáris ülésen Orbán Viktor.
A Sargentini-jelentést olyanok írták, akik alapvető tényekkel sincsenek tisztában
Fotó: MTI/Szecsődi Balázs

Jelezte,

vannak és lesznek is vitáik, különbözőképpen gondolkodnak a kontinens keresztény jellegéről, a nemzetek és a nemzeti kultúrák szerepéről, a család lényegéről és hivatásáról, továbbá ,,homlokegyenest ellenkező" nézeteket vallanak a migrációról.

De szerinte a különbségek nem adhatnak okot arra, hogy bármelyik országot megbélyegezzék és kirekesszék a közös döntés lehetőségéből. Hozzátette, ,,mi sohasem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek egyet velünk".

A miniszterelnök megjegyezte: egy olyan országot akarnak kirekeszteni, amely az európai választásokon is egyértelmű döntéseket hozott. 2009-ben 56 százalékos, 2014-ben 52 százalékos többség szavazott a Fidesz-KDNP-re - emlékeztetett, kijelentve: ,,az EP-nek mi vagyunk a legsikeresebb pártja".

A szocialista és liberális ellenfelek érthetően nem boldogok e sikertől - folytatta -, de bosszút állni a magyarokon, amiért nem őket választották, nem tisztességes és nem is európai.

Szerinte a Sargentini-jelentést olyanok írták, akik alapvető tényekkel sincsenek tisztában. A 37 súlyos ténybeli tévedést tartalmazó jelentés bevallja, hogy elmulasztottak hivatalos delegációt küldeni Magyarországra

- hívta fel a figyelmet.

Szavai szerint ,,a mi uniónkat az tartja össze, hogy a vitákat szabályozott keretek között rendezzük". Felidézte, ő maga is kötött megállapodásokat, kompromisszumokat az Európai Bizottsággal a médiatörvényről, az igazságszolgáltatási rendszerről, sőt még az alkotmány egyes passzusairól is. A mostani jelentés azonban felrúgja az évekkel ezelőtt megkötött megállapodásokat - mondta. ,,De ha ezt Önök megtehetik, és felrúghatják, mi értelme megállapodást kötni bármely európai intézménnyel?" - tette fel a kérdést, úgy értékelve: ,,amit Önök tesznek, az az unióra és a konstruktív párbeszédre is csapást mér".
,,Az EP-képviselők nem egy kormányt, hanem egy országot, egy népet ítélnek el"
Fotó: MTI/Szecsődi Balázs

Orbán Viktor úgy vélte, az EP-képviselők már kialakították az álláspontjukat, a jelentést a többség valószínűleg megszavazza, így a véleményüket az ő hozzászólása már nem befolyásolja.

Mégis eljött a vitára, mert - mint mondta - az EP-képviselők nem egy kormányt, hanem egy országot, egy népet ítélnek el, azt a Magyarországot, amely ezer éve tagja a keresztény európai népek családjának, és amely munkájával, vérével járult hozzá Európa történelméhez.

Hozzátette:

egy olyan országot ítélnek el, amely fellázadt és fegyvert ragadt a hatalmas szovjet hadsereg ellen, súlyos véráldozatot hozott a szabadságért és a demokráciáért, továbbá megnyitotta határait a keletnémet sorstársai előtt.

A miniszterelnök kitért arra: Magyarország megharcolt a demokráciáért és a szabadságért, míg azok, akik most vádolják Magyarországot, ,,örökül kapták" a demokráciát, és nem kellett személyes kockázatot vállalniuk a szabadságért. Az antikommunista és demokratikus ellenállás magyar szabadságharcosait akarják most elítélni - fogalmazott.

ORBÁN VIKTOR: ITT NEM A MAGYAR KORMÁNYT, HANEM MAGYARORSZÁGOT AKARJÁK ELÍTÉLNI
A kormányfő a vitában elhangzott felvetésékre válaszolva Guy Verhofstadtnak, a liberálisok vezetőjének szavaira úgy reagált: Verhofstadt jobban gyűlöli a konzervatív keresztényeket, mint amennyire szereti Európát.

A miniszterelnök kijelentette: ,,aki pedig azt állítja, hogy a jelentés nem Magyarországot ítéli el, olvassa el a címét. Itt nem a magyar kormányt akarják elítélni, hanem Magyarországot."

A CEU ügyében a kormányfő azt közölte: Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője téved, ha ugyanis megnézi a bajor szabályokat, azt fogja tapasztalni, hogy azok szigorúbbak, mint a magyarok. ,,Ön kettős mércével mér, hiába tartozunk egy pártcsaládhoz" - jegyezte meg.

Egyúttal arra kérte a képviselőket, keressék fel a CEU honlapját, ahol - idézte - az olvasható: a CEU működése a jövőben is biztosított, minden most beiskolázott Budapesten fogja befejezni a tanulmányokat, az egyetem összes akkreditációja érintetlen, Budapest pedig egy vendégszerető város.

Orbán Viktor azt is mondta, hogy a migráció elleni küzdelem nem pártkérdés, és minden kormánnyal hajlandó együttműködni, amelyik meg akarja védeni a határokat. ,,Megemelem a kalapomat a bátor olaszok előtt" - tette hozzá.

Az antiszemitizmus ügyében a kormányfő azt közölte: Közép-Európában csökken, Nyugat-Európában pedig nő az antiszemitizmus, sőt ,,a modern antiszemitizmus központja Brüsszelben van, mert onnan támogatják az Izrael-ellenes szervezeteket".

Arra is kitért, hogy ,,nem mi voltunk, hanem önök, akik megkoszorúzták Marxnak, aki a modern piacellenes antiszemitizmus atyja, a szobrát".

A korrupcióra vonatkozó megjegyzéseket a miniszterelnök úgy kommentálta: Magyarországon minden pályázat nyilvános, bármely európai cég elindulhat, az egyedül induló pályázatok aránya Magyarországon 26 százalék, az uniós átlag 24 százalék.

Orbán Viktor szavait azzal zárta: a néppárthoz tartozóként úgy látja, ,,bajban vagyunk, gyengék vagyunk", a néppártiak nem elég erősek, hogy a saját útjukat járják. ,,Úgy táncolunk mi, néppártiak, ahogy a szocialisták meg a liberálisok fütyülnek. Szeretném, ha a jövőben ezen tudnánk változtatni" - közölte.


Forrás: Link


Videó: Orbán Viktor: Magyarország nem fog engedni a zsarolásnak - ECHO TV


Link
 
 
0 komment , kategória:  POLITIKA  
Csóti György: CEAUSESCU SZELLEME ROMÁNIÁBAN
  2018-09-07 22:56:59, péntek
 
  PÉLDÁTLAN KONCEPCIÓS PER SZÉKELYFÖLDÖN A XXI. SZÁZAD EURÓPÁJÁBAN

A gyulafehérvári egyoldalú román nyilatkozat századik évfordulóján tombolni kezd a román sovinizmus Erdélyben, azzal a nehezen titkolható céllal, hogy megfélemlítsék a maradék magyarságot. Két székely fiatalembert, Beke Istvánt és Szőcs Zoltánt a román titkos­szolgálat által koholt vádak alapján, bizonyítékok nélkül, az ügyvédi védelem megtagadása mellett öt-öt év letöltendő börtönbüntetésre ítéltek másodfokon jogerősen, holott első fokon bizonyítékok hiányában felmentették őket. A védelem megtagadása az alapvető emberi jogok egyik legsúlyosabb megsértése.

A két magyar fiatallal az a baja a román politikának, hogy nyíltan követelik az 1918. december elsején kelt nyilatkozatban foglalt ígéretet: ,,Az új Román Állam kialakításának alapelvei alapján a nemzetgyűlés kijelenti a következőket: Teljes nemzeti szabadság az összes együtt élő népnek. Minden nép számára a saját nyelvén biztosít oktatást, közigazgatást és ítélkezést az illető néphez tartozó személyek által, és a lakosok számának arányában minden nép képviseleti jogot fog kapni a törvényhozó testületben és a kormányzati szervekben."

Aki még nem ismerte ezt a szöveget, kérem, olvassa el még egyszer, ennek fényében értékelje az erdélyi magyarok mai helyzetét és az elkövetkező hónapok eseményeit. A gyulafehérvári nyilatkozat, amelyet határozatnak is szoktak nevezni, a mai román állam kikezdhetetlen fundamentuma.

Nem csak Beke István és Szőcs Zoltán harcol a fenti ígéretek betartásáért. Polgármesterek, politikusok, civil szervezetek, magánszemélyek emelik fel időről időre a szavukat, különböző hangnemben, eltérő módokon, de mindig ugyanazt kérve-követelve: az anyanyelv használatát az élet minden területén a születéstől a halálig, az önrendelkezés minél szélesebb formáit, kulturális és/vagy területi autonómiát az európai uniós gyakorlatnak megfelelően.

A román titkosszolgálat, a hírhedt Securitate utódaként, annak jól bevált módszereit alkalmazva, lámpással keresi a vélt vagy valós okokat, hogy a nemzeti érzelmű és öntudatos magyarokra lecsapjon. Félelmet akar kelteni a többiekben, hogy ne növekedjen az európai szintű kisebbségi jogokért küzdők tábora. Beke István és Szőcs Zoltán esetében találni véltek egy okot a velük való leszámolásra, de miután rájöttek, hogy árnyékra vetődtek, meghamisítottak mindent az üggyel kapcsolatban, és a kommunista diktatúrákra jellemző koncepciós pert fabrikáltak.

Főhőseinket a titkosszolgálat folyamatosan megfigyelte, telefonbeszélgetéseiket és társadalmi életük minden eseményét lehallgatta. Így akadt fenn a hálón néhány felelőtlen mondat, amelyek tréfálkozások is lehettek, de talán inkább a nemzeti elnyomás gyötrel­meit elszenvedő emberek váratlan indulati kifakadásai.

Az történt ugyanis, hogy a soviniszta román hatalom úgy döntött 2015-ben: a szinte kizárólag magyar lakosságú Kézdivásárhelyen ünnepelteti december elsején a székelyekkel az Erdély elveszítését szimbolizáló gyulafehérvári nyilatkozat évfordulóját, a román nemzeti ünnepet. Színtiszta, embertelen provokáció. Erre fakadt ki valaki az állandóan lehallgatott néhány fős baráti körben: fel kellene robbantani őket! Néhányan még élcelődtek ezen, ami lehetett a tehetetlen düh levezetése vagy éppen a lehallgatók nem éppen észszerű bosszantása. Mert jól tudták, hogy lehallgatják őket.

A társaság szellemi vezetőjénél, Beke Istvánnál házkutatást rendeltek el, amelynek során szilveszteri petárdákat, két tűzijátékot és tortára való csillagszórókat találtak nála, amelyeket bizonyított módon egy évvel korábban rendelt meg, de a cég csak 2015 novemberében szállította az árukat. Éppen az ominózus beszélgetések idején. Beke Istvánt azonnal letartóztatták, egy hónappal később a felbujtással vádolt barátját, Szőcs Zoltánt is. Kellett ugyanis legalább még egy ember, hogy terrorakció előkészítése lehessen a vád.

Nem kívánom untatni a kedves olvasót a hároméves történet minden részletével, csak néhány fontos elemet ismertetek címszavakban. A lehallgatási hanganyagot összevágták, hogy valami összeesküvés-féle nézzen ki belőle. A két áldozatot nagyjából egy éven át vizsgálati fogságban tartották Bukarestben, köztörvényes bűnözők mellett, embertelen körülmények között összezsúfolva, bogarak társaságában, szennyezett ivóvizű cellában. A Kisebbségi Jogvédő Intézet támogatásával román ügyvédek védték a fiatalokat. Bukaresti bíróság tárgyalta az ügyet, mert államellenes cselekmény volt a vád!

Első fokon, bizonyíték hiányában, felmentette őket a színtiszta román bíróság. Helyi tűzszerészi szakvélemény szerint ugyanis a petárdákból nem lehet merénylet elkövetésére alkalmas bombát készíteni. De hogy ne kelljen kártérítést fizetni a jogtalan fogva tartásért, a bíróság tűzszerészeti anyagok szabálytalan tárolása miatt napra pontosan annyi szabadságvesztésre ítélte a két székely fiatalt, ahány napot fogdában ültek (!).

Az ügyészség a titkosszolgálat követelésére fellebbezett, ezt követően az alperesek is ártatlanságuk kimondásáért. A másodfokon elképesztő, az Európai Unióban példátlan ítélet született 2018. július 5-én. A vádló semmiféle bizonyítékot nem mutatott be, a bíróság pedig nem hallgatta meg a védelem egyik fontos tanúját, egy volt titkosszolgálati tisztet, aki hitelt érdemlően tudta volna bizonyítani, hogy koncepciós perről van szó.

A jogerős ítélet kihirdetése előtt fondorlatos módon átminősítették a fő vádpontot, ennek alapján öt-öt év letöltendő börtönre ítélték a vádlottakat, és a védelem nem kapott szót! Nem volt lehetőség az új váddal szemben az alperesek ügyvédeinek kifogást emelni. Ami történt, az az alapvető emberi jogok sárba tiprása, az európai jogrend és kultúra brutális tagadása.

Beke Istvánt és Szőcs Zoltánt még aznap bilincsbe verve vitték a Brassó melletti feketehalomi börtönbe. Embertelen körülmények között sínylődtek ismét több mint egy hónapig, életfontosságú gyógyszerek bevitelét is megtagadták a hozzátartozóktól, a magyar főkonzult három hétig nem engedték be látogatásra. Bejelentették, átszállítják őket Óromániába, több száz kilométerre lakóhelyüktől, hozzátartozóiktól, a legszigorúbb magánzárkákba zárva őket, tömeg­gyilkosoknak kijáró körülmények közé. Politikai nyomásra, civil szervezetek akcióinak eredményeként elálltak ettől, végül a csíkszeredai börtönbe kerültek, ott várják sorsuk jobbra fordulását.

Nicolae Ceausescu szelleme ismét tombol Romániában, mindenekelőtt a közel száz éve odacsatolt Erdélyben. A románok minden elképesztő arcátlanságot bevetnek a magyarüldözés során. Törvényeik alapján a bírósági ítélet kihirdetését követő harminc napon belül ki kell adni az indokolást is. Esetünkben ez augusztus 4-én lejárt.

Egy hónapja hiába követeljük minden szinten az indokolást, süket fülekre találunk. Romániai ügyvédek szerint ez hónapokig, sőt akár egy évig is eltarthat, mert nincs törvényi szankciója a bíróság ilyen jellegű mulasztásának. És koncepciós perek esetében, mert több ilyen is van, ezt a gyakorlatot folytatják, ugyanis amíg nincs indokolás, semmiféle további jogorvoslat nem kezdődhet el. Tehát az áldozatok helyi ügyvédei nem nyújthatnak be törvényességi óvást a védekezés lehetőségének kizárása miatt, és nem küldhetjük el beadványunkat Strasbourgba, az Emberi Jogok Euró­pai Bíróságához.

A budapesti székhelyű Kisebbségi Jogvédő Intézet ugyanis kiviszi a példátlan esetet a nemzetközi színtérre, mindenekelőtt a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága elé, és más nemzetközi intézményeket is megszólít. A védelem megtagadása és az ítéletindokolás kiadásának szabotálása ellenkezik az euró­pai uniós joggyakorlattal, ezért megfontolandó az Európai Unió luxemburgi bíróságához fordulás kérdése is. (A védelem megtagadása jelen esetben lehet valamilyen román törvénykezési joghézag eredménye, de sehol nincs ilyen az unióban.)

Mindezekkel párhuzamosan felkértük a magyar kormányt, tegyen meg minden lehetséges politikai lépést, hogy az áldozatokat helyezzék szabadlábra vagy legrosszabb esetben házi őrizetbe, amíg valamennyi jogorvoslati lehetőség kimerül. Gyakoroljanak nyomást román barátainkra, hogy ­uniós tagországként tartsák tiszteletben és kövessék az európai joggyakorlatot.

A magyar kül- és nemzetpolitika legfontosabb feladata most Erdély vonatkozásában a sovén megfélemlítési folyamat megállítása. Ez már nem csak Beke István és Szőcs Zoltán ügye, ez az egész erdélyi magyar nemzeti közösség sorsát meghatározó kérdés. A célpont nem a két székely fiatalember, hanem az erdélyi, bánsági, partiumi és máramarosi magyar emberek. Makovecz Imre gyurcsányi időkben tett kijelentését idézem: Cselekedni kell!

A szerző a Kisebbségi Jogvédő Intézet igazgatója


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  POLITIKA  
Csapó Endre : A nagy kérdés
  2018-09-06 23:20:02, csütörtök
 
  A nagy kérdés
Csapó Endre írása, megjelent a Magyar Élet 2018. szeptember


MTI közlemény

2018. szeptember 2.
- A bevándorláspárti és a bevándorlásellenes erők harca lesz a szeptember 6-án induló európai parlamenti választási kampány - mondta a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában - olvastuk a Magyar Hírlap szeptember 2-i számában.

A kormánypárti politikus elmondta, erre a voksolásra történő felkészülés jegyében készült a ,,hazugságoktól hemzsegő" Sargentini-jelentés, amelynek szeptember 11-re és 12-re tervezett vitáján Orbán Viktor miniszterelnök is résztvesz. A kormányfő feladata, hogy megvédje Magyarországot, ha alaptalan és igazságtalan támadások érik, ezért a vitában világosan rámutat majd, hogy ez egy politikai jelentés, amelyet ,,Soros György brüsszeli emberei írtak" nyomásgyakorlási céllal - jelentette ki.

Kocsis Máté hangsúlyozta, hogy az európai politikában egyre élesebben látszik a törésvonal a "Soros-birodalom érdekeit szolgálók" és azok között, akik "meg akarják és meg is tudják állítani a migrációt". A Fidesz képviselőcsoportjának vezetője előbbi csoportba sorolta például Emmanuel Macron francia elnököt és Judith Sargentini holland zöldpárti politikust, akik szerinte minden erejükkel az illegális bevándorlás elfogadtatásán, az európai lakosságcserén dolgoznak.
Ezzel szemben a másik oldalon a magyar miniszterelnök, illetve Salvini olasz belügyminiszter tengelyéhez közeledő "illegális-bevándorlás-ellenes politikusok" találhatók, akik a saját választóik érdekeit, akaratait képviselik - mondta.

Kiemelte: Európa jövőjének kérdése, hogy visszafordíthatatlanul bevándorlókontinenssé válik-e vagy sikerül megvédenie magát. Kocsis Máté szerint Magyarországnak utóbbi cél érdekében egyre több szövetségese van, példaként említette a V4-országait, Olaszországot, Ausztriát és szerinte most már Németországban is jól érezhető a változás a bevándorláspolitikában.

A kormánypárti politikus hangsúlyozta, hogy a nemzeti kormányok egyre inkább védik magukat, érvényesítve állampolgáraik akaratát, miközben a jelenlegi brüsszeli vezetés a most kezdődő kampányt is arra használja, hogy ,,tovább erőltesse ezt a megbukott bevándorláspolitikát".
Kocsis Máté érdekesnek nevezte, hogy a Sargentini-jelentés a magyar határvédelem azon elemét is bírálja, amelyet utólag az Európai Unió is kész finanszírozni 300 millió euró értékben. Megjegyezte, hogy a mostanihoz mérhető jelentések mindig az EP-választások környékén készülnek. Felidézte, hogy négy éve ,,egy Tavares nevű portugál kommunista írt Magyarországról hasonló jelentést".
A Fidesz frakcióvezetője szerint itt lenne az ideje annak, hogy a ,,hazug, alaptalan állítások" után szülessen egy olyan jelentés is az Európai Unióban, amely arról szól, kik a felelősek azért, hogy Európa elvesztette biztonságát, amikor utat nyitott az illegális bevándorlásnak és annak árnyékában sok száz ember vesztette életét terrortámadásokban. MTI.
*

Összedőlhet-e a liberális diktatúra Nyugat-Európában?

Nagyon fontos ez a kérdés, mert a nyugati politikai felépítmény alapvetően más, mint a magyarországi, ahol a megbukott egypártrendszert követő útkereső politikai arénában önkénytelenül, mondhatjuk, természetesen, a kommunizmus előtti rendszer elemei jöttek vissza a köztudatba. A legtermészetesebb módon jött létre a többpártrendszer, jöttek létre politikai pártok, részben a múltból feltámadottan, másrészt a nyugati példákat követőkként. Csak a liberalizmus volt újdonság, mint pártalapításra alkalmas ideológia, ami elég széles érdeklődésre talált Magyarországon, főleg a fővárosban. Az újdonság iránti figyelem, a Nyugaton szinte egyedül érvényesülő sikerű, és a megnyíló piacra betelepedő, a jóléti világ beáramlását kápráztató gyors privatizációs beavatkozásra szolgálatkész nyomulás is kapott elég népes tábort liberalizmust vállaló pártok alapítására.

Kiket is vonzott a sikeres világ képét mutató, szabadpiacot és minden más szabadságot hírdető liberalizmus magyarországi megjelenése? Elsősorban vonzotta a párthatalom gazdasági rendjének, az állami vállalatoknak a vezetőrétegét, akik sorsuk szerencséjeként élték meg, mondjuk úgy, hogy rájuk zúdult az a történelmi változás, hogy a kollektivizmus felszámolása során az állami vállalkozásoknak privát vállalkozássá kell átalakulniuk. Ki legyen a tulajdonos? Aki ért hozzá, aki eddig is vezette. Mellesleg a vezetői pozíciókra felkészülő fiatalság is életük nagy esélyét látta a szabad világ táborába becsatlakozást,
Hiába sikerült mindezekkel szemben a Magyar Demokrata Fórumnak nemzeti programmal kormányt alakítani, a szabaddemokraták nyolc évre lehetetlenné tették a nyomulással szembeni védekezést Magyarországon, okozva annyi bajt, amiből igazán csak 2010-ben sikerült kiemelkedni az akkor már megedződött fiatal demokratáknak. És kik voltak a kiemelkedés hősei? Akik kezdetben a liberalizmust élhető ideális irányzatnak hitték, de nyitott szemmel figyelve rájöttek, hogy a keletre elvonult politikai zsarnokság helyére, nyugatról egy másik politikai áramlat vonul be, amely a korábbinál is veszélyebb, mert nemcsak hirdeti a nemzetköziséget, de elszántan pusztít mindent, ami nemzeti.

Ez volt tehát az út, amin Magyarország végigment, és képes volt az önvédelemre, amikor megindult a szabad bevándorlási áradat Európa elözönlésére. Tisztán, világosan megmutatkozott, hogy az áradat szerevezetten, támogatottan indul útnak, és az általuk célbavett országok politikai rendszere készen áll a befogadásukra.

A szovjet ellenőrzés alól felszabadult keleti országokkal szemben a nyugati országok politikai szerkezete változatlan maradt az új helyzetben. Annál nagyobb mértékben változtak a gazdasági esélyeik. Privát vállalkozásaik rárohantak ezekre az országokra, felvásárolni a termelő eszközöket, mögöttük a nyugat állami szervek politikai támogatásával. A keleti népek nem váltak szocialistává, a nyugatiak magukává tették a liberalizmus eszmei tartalmát.

A nyugati társadalmak nagymértékben alakultak át amerikai ellenőrzésük időszakában, mindent elfogadtak, ami onnét indult, az emelkedő jólétben elhalt minden olyan érték, ami évszázadok küzdelmében csiszolódott keresztény erkölcsiségben és nemzeti keretekben.

Kocsis Máté felveti a kérdést a fent ismertetett rádió nyilatkozatában, hogy: ,,kik a felelősek azért, hogy Európa elvesztette biztonságát, amikor utat nyitott az illegális bevándorlásnak, és annak árnyékában sok száz ember vesztette életét terrortámadásokban?"

A helyzet ennél bonyolultabb. Naív elképzelés eredményt várni attól, amit itt idézettek tetejében javasol, hogy ,,szülessen végre olyan jelentés, amelyben meg kell nevezni a bűnösöket, akik utat nyitottak az illegális bevándorlóknak". Az Európai Unió nem olyan fórum, ahol ha elhangzik - emberek, térjetek észhez, ebbe belepusztulunk mindannyian! - akkor történik is valami. A szabad piac elve szent, a termelés megköveteli a munkavállalók millióinak bevándoroltatását. Minden áron, semmi nem érdekes, fő a profit.
*
A baj is sokkal több annál, mint a terrortámadásokban elveszett sok száz emberélet. Nemcsak az európai civilizáció omlik össze, de annak megalkotója, a fehér ember - mint a teremtésben egyik faj - semmisül meg dicstelen módon. - Hacsak nem ez a cél.

A francia forradalom nem a kezdete, de már a megvalósítás első brutális jelenete volt annak a beavatkozásnak, amely a korábbi európai elvek és hagyományok megtagadásával, változtatást hangoztató ideológiák érvényesítésével igyekezett elirányítani az emberiség szerves fejlődése menetét. Hirdeti ez a Törekvés a világ tudományos irányításának szükséges voltát, az eredményt igazoló forradalmak és háborúk jogosságát. A XX. századra két irányzat érett meg gyakorlati alkalmazásra. Két egymással ellentétes ideológia küzdőtere lett az emberi világ.

A Nyugaton kitermelt kommunizmus számillió ember feláldozásával sem vált az emberiség életformájává. A forradalom másik ideológiája tartósabbnak bizonyul, a liberalizmus a teknősbéka lassú, konok haladásával takarít el mindent, ami útját gátolja. A szocializmusnak is volt egy lassúvízpartotmos irányzata, a fábiánusok is alattomosan araszoltak a liberális terepen. Nem kell részletezni: egyaránt Isten-, haza-, család ellen nyomul valamennyi egy valamiféle utópia világa felé.

A liberalizmus lassan felőrölte a német földön, az amerikai megszállás árnyékában kiművelt kereszténydemokráciát. Schuman, Adenauer, De Gasperi voltak alapító atyái a nemzetállamok önkéntes társulása alapján megvalósulandó európai integrációnak, gazdasági vonatkozásban szociális gondoskodással a kizsákmányoló kapitalizmus ellenében. Mi lett ebből a kereszténydemokráciából az 1968-as párizsi diáklázadással elindított istenellenes, társadalomrom-bolás nyomán? A szociáldemokratákkal kormánykoalícióra lépve az európai civilizációt romboló invázió támogatójává lett.

A németországi Kereszténydemokrata Unió ma erős része az Európai Unió pártcsaládjának, az Európai Néppártnak [European People's Party] amit a kereszténydemokrata pártok alapítottak 1976-ban, amihez később konzervatív pártok és más jobbközép irányultságú pártok is csatlakoztak. Ma az Európa Parlament legnagyobb pártcsoportja az Európai Néppárt.

A német Kereszténydemokrata Unió ma már nem híve a nemzetállamok önkéntes társulása alapján megvalósuló európai integrációnak, teljesen átállt az azóta mindenre rátelepedett atlantizmus szolgálatába, annak legfőbb törekvése vállalására, az amerikai mintára épülő Európai Egyesült Államok megvalósítására. Ez a párt adja a támaszt Merkel kancellár részére, aki felelőse a három évvel ezelőtt megindult népáradat benyomulásának.

A nyugati országok nagyobb politikai pártjai csak külső megjelenésükben népképviseleti szervek. Csak nevükben viselik a korábbi ideológiai tartalmat. Megválogatják a tagságra jelentkezőket, a nagyon megfelelőket indítják a választásokon képviselőjelöltként. A képviselő a magas fizetés és kedvezmények ellenében tudja a feladatát. Azt is tudja, hogy ha szerepében eltér a hivatalos irányból, az karrierjének végét eredményezi. Ha nem okoskodik, a média által támogatott párt fölemeli magas állami pozícióba, intézményekbe, vállalatok élére. Csak hinnie kell, szolgálnia kell a liberalizmus elveit.

Nehéz érzés lehet a Fidesz-KDNP EU-képviselőinek ilyen EU pártcsaládba tartozni.
*
Azért foglalkozunk kiemelten a német politikai helyzettel, mert - tetsziknemtetszik - Magyarországnak - akár a honfoglalás óta - folyamatosan a németség hatalmi helyzetére kellett figyelni. A geopolitikai azonosság adottságaira odafigyeltek Európa ellenségei is, amikor sorsunkat együtt kezelték a németekével.

Ha lesz valamikor megállása ennek a kontinentális elárasztásnak, annak fő szereplője Németország lesz. Ezért kell figyelni a németországi fejleményekre. A jelenlegi katasztrófapolitika megállítása, akár választások, akár lázadások, forradalmi események váltják ki, Németország nélkül nem sikerülhet.

Mondjuk ki, Németország politikáját és az ország tájékoztató iparát egy szélsőséges, németellenes, amerikai bázisú globalista elit uralja, birtokolja. Ezt nemcsak a német nép, de a német gazdaság, a német ipar is szenvedi. A német ipar ma menekül a keleti országokba. Energiája, ásványi alapanyaga természetes forrása Oroszország. Népe szenvedi a Merkel keblére ölelt és országára zúdított őskori ásatag képzeletvilág szellemi ürülékétől bódult torokvágó kultusznak, a minden európai hitre erkölcsre szennyáradatként zúduló fundamentalizmusnak a befogadását.
A türelmi időnek egyszer vége lesz.

A liberalizmusnak meg kell buknia ugyanazon okból, amibe belebukott ikertestvére, a kommunizmus. Látni lehet a hasonlatot az 1956 októbere előtti budapesti helyzet és a mai európai helyzet között. Mára megérett a helyzet valamilyen változásra, de a hatalom szilárdan áll, bízik szervezett fölényes erejében. Fasizmussal vádol minden ép megoldást, védelmébe veszi a nép ellenségeit. A megoldás nem lesz válogatós az eszközökben, ha túlfeszülnek az idegek - mindét oldalon.

Az eredeti kérdés az volt, hogy megállítható-e az illegális bevándorlás az Európai Parlamentben kifejtett követeléssel?
Ám ez csak egy kis része a nagyobb kérdésnek. A nagy kérdés az, hogy megállítható lenne-e az a folyamat, ami már elbukott a kommunizmus gyakorlatában?
Pontosabban: meddig lehet kísérletezni az emberi társadalom központi irányítása terveivel?

ÁDÁM

Szörnyű világ! - csupán meghalni jó
Nem sajnálandom, amit itt hagyok.
Ah, Lucifer! ki egykor ottan álltam
Az ember bölcsejénél, aki láttam,
Mi nagy jövő reménye ringa benne,
Ki annyi harcát mind végigcsatáztam,
Ez órjás síron, melyre gyászlepelt
A természet dobott, midőn merengek,
Első, utolsó ember a világon:
Szeretném tudni, hogy bukott fajom?
Nemes küzdésben, nagyszerűen-é,
Nyomorún-é, törpülve ízrül ízre,
Nagyság nélkűl és könnyre érdemetlen.

AZ ÚR

Mondottam, ember: küzdj és bízva bízzál!
 
 
0 komment , kategória:  POLITIKA  
     1/269 oldal   Bejegyzések száma: 2684 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 1146 db bejegyzés
Összes: 24087 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1958
  • e Hét: 8028
  • e Hónap: 55099
  • e Év: 2083307
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.