Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/58 oldal   Bejegyzések száma: 571 
Új év, új lehetőségek - Finta József atya, Kecskemét
  2020-01-06 09:35:50, hétfő
 
  Kezdetben, a teremtés után az első emberek egy csodálatos, tágas kertben éltek. Létezésük tiszta boldogság volt: semmi sem hiányzott, amire szükségük lehetett. A kert élelmet, szépséget, pihenést, szórakozást kínált nekik.
A kertet egy nagyon magas, erős gránitkemény fal vette körül. A kertben élő férfiaknak és nőknek mindenük megvolt, de akadtak közöttük olyanok, akik valahányszor kalandozásaik során a falhoz érkeztek, összezavarodottan és csalódottan álltak. Kissé morcosan kérdőre vonták a Teremtőt: ,,Miért kell ez a fal, ami csak korlátoz bennünket? Nem bízol meg bennünk?" ,,Ti nem bíztok bennem, ha azt hiszitek, hogy korlátozni akarlak!" - válaszolta az Isten.
Egy napon egy bátor férfi összehívta az embereket és így szólt hozzájuk: ,,Ez a fal újabb, még szebb és még előnyösebb élettereket zár el előlünk! Gyertek, döntsük le!" Így aztán közös erővel ledöntötték az emberek a falat, a megszerzett szabadságot dicsőítve. Amikor azonban a porfelhő elült és kíváncsian átlépték a fal által képezett határt, megdöbbenve és elborzadva riadtak vissza. A fal mögött csupán egy mély, sötét szakadék húzódott: pontosan ettől a szörnyűségtől védte őket a fal, megőrizve gondtalan boldogságukat. Egy másik, még fájdalmasabb dolgot is felfedezni véltek: egy érzést, amit eddig hírből sem ismertek, de most befészkelte magát szívükbe és elméjükbe. Az anyák ösztönösen elkezdték maguk mellett tartani gyermekeiket, már nem engedték nekik, hogy felszabadultan szaladgáljanak bárhol. A férfiak összeszorult torokkal, némán ültek a kert közepén. Nevet is adtak ennek a szörnyű érzésnek, ami attól a pillanattól kezdve létezésük részévé vált: Úgy nevezték, hogy ,,félelem".
Új év, új lehetőségek, új távlatok. Nyilván, ezt is jelenti a kezdődő esztendő, és jelentse is! Azonban egyáltalán nem biztos, hogy bele kell vágni mindenbe, amit csak elénk tálal ez a lehetőségekben gazdag világ. Nem biztos, hogy ki kell próbálni mindent, ami iránt vonzódást érzünk! Ami új, az nem biztos, hogy jó is .... és főként nem biztos, hogy szükséges. Pedig a társadalom közgondolkodása és általánosan elterjedt magatartása ezt sugallja. ,,Ragadj meg minden eshetőséget!"
Azonban sajnos az ember által kitalált újdonságok és az általa generált változások közül korántsem minden jó! Nézzük meg a technikai újításokat, a tudomány felfedezéseit! Sok mindenben könnyebbé, kényelmesebbé tették az emberi életet - ugyanakkor soha nem tapasztalt veszélyeket, fenyegetéseket is hoztak magukkal.
Az Isten törvényei által képezett falak ledöntése, áthágása lehet érdekes, izgalmas - de semmiképp sem lehet boldogító, életünket igazán gazdagító.
Az előttünk álló évben ne legyünk az újdonság bálványimádói! Kérjük a Szentlélek bölcsességét, hogy helyesen ismerjük fel, mikor és miben kell valóban változtatnunk és változnunk, és azt meg is tudjuk tenni! Még inkább kérjük azonban az erőt ahhoz, hogy a már felismert értékekhez hűségesek tudjunk maradni, ki tudjunk tartani abban, amiben és amire már elköteleztük magunkat!

(Finta József atya, Kecskemét)
 
 
0 komment , kategória:  Új évi köszöntők  
Kányádi Sándor: Csendes pohárköszöntő újév reggelén
  2020-01-06 09:31:27, hétfő
 
  Nem kívánok senkinek se különösebben nagy dolgot.
Mindenki, amennyire tud, legyen boldog.
Érje el, ki mit szeretne, s ha elérte, többre vágyjon, s megint többre.
Tiszta szívből ezt kívánom. Szaporodjon ez az ország Emberségbe', hitbe', kedvbe', s ki honnan jött, soha soha ne feledje.
Mert míg tudod, ki vagy, mért vagy, vissza nem fognak a kátyúk...
A többit majd apródonként megcsináljuk.
Végül pedig azt kívánom, legyen béke.
- Gyönyörködjünk még sokáig a lehulló hópihékbe.

Videó Link

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Új évi köszöntők  
Újévi köszöntő Kulka Jánostól
  2020-01-04 17:38:47, szombat
 
  RTL TV videó Link

...... ..............

 
 
0 komment , kategória:  Új évi köszöntők  
Szilveszteri Operettgála a Kolozsvári Magyar ....
  2020-01-03 21:36:49, péntek
 
  Szilveszteri Operettgála a Kolozsvári Magyar Operából 2020.01.01
Szép város Kolozsvár Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Új évi köszöntők  
Püspöki szentmise 2020 első napján - Győr
  2020-01-03 11:45:22, péntek
 
  ...... ........... ......


Január 1-jén, a 2020-as esztendő első napján, Szűz Mária, Isten anyja ünnepén, a béke világnapján Veres András megyéspüspök ünnepi szentmisét mutatott be a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban.
A főpásztorral koncelebrált Németh László általános püspöki helynök, Böcskei Győző, a Székesegyház plébánosa, valamint a Brenner János Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézet elöljárói, Reisner Ferenc rektor és Kálmán Imre prefektus.
Alapvető emberi tulajdonság a jövő eseményeire irányuló kíváncsiság és a boldogság iránti vágy - kezdte szentbeszédét a Győri Egyházmegye püspöke. Ez a kíváncsiság - milyen lesz a jövő - bennünk hívő emberekben is ott él, mert mi sem vonhatjuk ki magunkat e világ történéseiből. Ezért nekünk is ugyanúgy fel kell vennünk a küzdelmet korunk nehézségeivel szemben, mint bárki másnak. Fontos látnunk, hogy milyen cél felé haladunk. Pál apostoltól nagyon egyértelmű útmutatást kapunk: ,,Ne hasonuljatok a világhoz, hanem gondolkodástokban megújulva alakuljatok át, hogy felismerjétek, mi az Isten akarata, mi a helyes, mi a kedves előtte és mi a tökéletes" (Róm 12,2). A hívő ember ezért nem fordul babonás praktikákhoz, jövendőmondókhoz, mert tudja, hogy mindnyájunk sorsa, az egész világ sorsa Isten kezében van.
Az ember olykor, mint egy makacs tinédzser, aki nem akar a szüleinek szót fogadni, lázad Isten ellen, Isten akarata ellen próbálja alakítani, formálni a világot. Isten országa - olvashatjuk az evangéliumban - ma is erőszakot szenved (vö. Mt 11,12). Sokan próbálnak Isten akarata ellen mást megvalósítani, mint ami az ember, az emberiség javát szolgálná. Környezetünkben többet kell tennünk Isten országáért, hogy megőrizzük a krisztusi értékrendet - hangsúlyozta Veres András püspök atya. - Mi Krisztusban keressük a boldogságot. Isten a történelem ura, aki még azt is jóvá tudja tenni, amit az ember elront. Ezért fordulunk hozzá fokozott bizalommal, még nagyobb szeretettel és reménységgel, hiszen hallhattuk: ,,úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta oda, hogy aki hisz benne, az el ne vesszen, hanem örökké éljen" (Jn 3,16).
Jézus mindnyájunkat bátorít, hogy bízzuk életünket a teremtő és gondviselő Istenre: ,,Ne aggódjatok életetek miatt, hogy mit esztek vagy mit isztok, sem testetek miatt, hogy mibe öltöztök!" (Mt 6,25) - bátorság kell ahhoz, hogy az ember ilyen bizalommal tudjon a jövő felé tekinteni. Mindenben Isten akaratát kell keresnünk és nem szabad aggodalmaskodnunk a mindennapi megélhetésért. Ez nem henyélésre, felelőtlenségre való bátorítás, hanem abban való hit, hogy ha Isten útján járok, Isten gondoskodni fog rólam. Pál apostol komolyan megfeddi azokat, akik nem akarnak dolgozni (vö. 2Tesz 3,10). Az Istenre való ráhagyatkozás annak a szeretetnek, bizalomnak a kifejeződése, amellyel a teremtmény joggal fordulhat Teremtőjéhez.
Jézus ma is biztosan mutatja nekünk az utat az örökkévalóság és Isten országa felé. Hiszen ,,Jézus Krisztus ugyanaz tegnap, ma és mindörökké" (Zsid 13,8). Ő az egyetlen útja a boldogságnak és a békének. Egyedül a krisztusi úton találjuk meg az örömöt, a békét, és azt a jóságot, amire mindnyájan vágyakozunk. Minden megkeresztelt ember feladata hirdetni ezt az evangéliumot. Miközben másoknak hirdetjük, másoknak beszélünk Jézusról, az általa hozott örömhírről, mi magunk is erősödünk az ő értékrendjében. Így fogunk igazi fiakként szeretetből hozzá csatlakozni, az Ő országát építeni.
A főpásztor szentbeszéde zárásaként Szűz Máriáról, Isten anyjáról beszélt: - Az Egyház a 2000 éven át megtapasztalt bizalommal fordul anyja, az Istenszülő felé, akinek gondja van minden megkeresztelt emberre. Ennek a gondoskodásnak, ennek a törődésnek kifejeződései a világban előforduló Mária-jelenések, amelyek buzdítások, hogy még vallásosabbak, még buzgóbbak legyünk, szakítsunk a bűnnel, kezdjünk új életet, újítsuk meg a saját életünket és a világ életét, amelyben élünk.
Mária szívébe véste a pásztorok szavait, és gyakran elgondolkodott rajtuk (vö. Lk 2,19). Az elkövetkezendő esztendőben éljünk mi is a Szűzanyához hasonlóan! Jézus evangéliumán gondolkodjunk el nap mint nap, újra és újra. Így nem fogjuk eltéveszteni az örömnek, a békének, a szeretetnek az útját, a krisztusi utat. Jézus nevében, a Szűzanya oltalmában kezdjük el az új évet! Ehhez kérem mindnyájukra Isten áldását, a Szűzanya segítségét, hogy az év minden napján megtapasztalhassuk Isten irgalmas szeretetét, és képesek legyünk ezt a szeretetet mások felé is közvetíteni - fogalmazott Veres András megyéspüspök.

Győri Egyházmegye Sajtóirodája
Fotó: Ács Tamás
...... ........... ...........

 
 
0 komment , kategória:  Új évi köszöntők  
Barsi Balázs OFM gondolatai újévre 0101
  2020-01-03 11:26:14, péntek
 
  Urunk Jézus, szentséges megtestesüléseddel ránk köszöntött az idők teljessége, ezért a Te születésed nemcsak a keresztény időszámítás, hanem az örökkévalóság kezdete is bennünk. Az új esztendő kezdetén irgalmas szeretetedbe és Szűzanyád pártfogásába ajánljuk magunkat, kérve, hogy méltóan élhessünk Hozzád, akinek változatlanságában értelmet nyer az idő változandósága. Segíts, hogy merjünk áldást mondani, a Te áldásodat közvetíteni, és így az egész előttünk álló esztendőt az Atya életadó áldásának erőterébe vonva kegyelmedből mi magunk is áldássá válhassunk testvéreink számára. Ámen.

Barsi Balázs OFM
 
 
0 komment , kategória:  Új évi köszöntők  
Michael August Blume újévkor - Terézvárosi plébánia
  2020-01-03 10:44:59, péntek
 
  Mindannyian missziós tanítványok vagyunk..
...... .........


anuár 1-én, Szűz Mária, Isten anyja főünnepén, a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus évének első napján mutatott be szentmisét Michael August Blume érsek, apostoli nuncius a budapesti Avilai Nagy Szent Teréz-plébániatemplomban. Az eucharisztikus kongresszus missziós keresztje karácsonykor érkezett a templomba, ahol január 2-ig láthatják a hívek.
Az ünnepi szentmisén koncelebráltak a plébániatemplom lelkipásztorai: Horváth Zoltán kanonok, plébános és Csepregi Róbert káplán.
,,Amint az evangéliumban hallottuk, a pásztorok az angyalok felhívására felkeresték a szent családot. Mindegyikük csodálkozott azon az üzeneten, amit hallottak, hiszen a sötét éjszaka egyszerre a fény és az öröm ünnepévé változott. A pásztorok pedig Istent dicsőítve tértek vissza a nyájukhoz" - kezdte szentbeszédét Michael August Blume apostoli nuncius. - Senki sem számított erre a rendkívüli üzenetre. Még Szűz Mária és Szent József is elcsodálkozott azon, amit a pásztorok mondtak nekik. Mária pedig ,,el-elgondolkodott rajtuk szívében".
Az éjszaka általában a bűn szimbóluma. Ezután a betlehemi esemény után azonban már sosem lesz olyan, mint volt. Lesz egy szent éjszaka, amikor a mennyország a földre jön, egy éjszaka, melyet az alázatosak Isten dicsőítésével töltenek be. Isten megmutatta jóságát Fia születésével. Általa megtapasztalhatjuk az Ő szeretetét. Szent Pál a szentleckében az idők teljességéről beszélt, ez az öröm legmélyebb értelmét fejezi ki. Isten olyan formában adja nekünk magát, amit érezhetünk, tapinthatunk és hallhatunk. Ha a keresztségben Isten fiai és lányai leszünk, és beengedjük Krisztust az életünkbe, akkor Ő el fog tölteni minket Szentlelkével.
Itt vagyunk tehát abban az éjszakában, amit Isten átváltoztatott. Minket is arra hív, hogy Istent dicsőítve térjünk haza, magasztalva Őt mindazért, amit láttunk. Szűz Mária, Isten Anyja főünnepén arra is meghívást kapunk, hogy kövessük Mária példáját. Mi is elmélkedjünk, hagyjuk az Istenszülőt, hogy tanítsa nekünk az evangélium útját.
,,Erre a plébániára megérkezett a missziós kereszt, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készület jegyében. Ez a kereszt Krisztushoz hűséges magyar szentek és boldogok tanúságtételét hordozza magában" - hangsúlyozta a nuncius. Ezek az ereklyék olyan emberektől származnak, akik magukhoz vették az Eucharisztiát. Krisztus szeretete adott erőt nekik ahhoz, hogy másokkal is megosszák Krisztus örömhírét. Mi magunk is meghívást kaptunk arra, hogy Isten szeretetének eszközei legyünk. Ne a mi szándékaink érvényesüljenek, hiszen Isten akaratának megismerésében és tettekre váltásában van a mi boldogságunk. A tanúságtétel hitünk fontos része, mi is ,,missziós tanítványok vagyunk", ahogyan azt Ferenc pápa mondta. Legyünk készen arra, hogy mindenkinek megfeleljünk, aki ,,hitünkről és reményünkről" kérdez.
...... ........


,,Ez a szentmise és a missziós kereszt jelenléte emlékeztessen erre. Adjon bátorságot és erőt a Szentlélek nekünk ahhoz, hogy tanúságot tegyünk Krisztus szeretetéről. A pásztorok öröméhez hasonló öröm töltse be országunkat az eucharisztikus kongresszusra való felkészülés idején" - fejezte be szentbeszédét Michael August Blume érsek, apostoli nuncius.
...... ........... .............


A missziós kereszt 2019. december 25-én érkezett, és január 2-án a fél hétkor kezdődő szentmisében búcsúztatja el az Avilai Nagy Szent Teréz-plébániatemplom közössége.


Fotó: Lambert Attila
Baranyai Béla/Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Új évi köszöntők  
Kurír újévi kívánsága
  2020-01-03 10:32:14, péntek
 
  Őszintén szeretni és új emberekké válni - Főszerkesztői köszöntő az új évre
...... .....


Isten akarata és a kedves Olvasó szíve szerinti új évet kívánok!
Az alábbiakban Kuzmányi István főszerkesztő újévi gondolatait, köszöntését adjuk közre.
Itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  Új évi köszöntők  
Népi újévköszöntő rigmus Háromszékről
  2020-01-02 23:43:47, csütörtök
 
  "Itt az új év, új jót hozzon,
Régi jónktól meg ne fosszon.
Ha meg új jót mégsem hozhat,
Vigye el a régi rosszat! -
Boldog Új Évet, Isten Áldásával"
 
 
0 komment , kategória:  Új évi köszöntők  
Bécs Újévi koncert 2020 01.01
  2020-01-02 22:56:09, csütörtök
 
  A Bécsi Filharmonikusok minden évben újévi koncertet adnak a Musikverein Aranytermében. A koncertet az egész világ figyelemmel kíséri, és együtt ünnepli az új év első napját.
A világ valószínűleg leghíresebb koncertjét több mint 90 országban közvetítik televízión, milliós közönség számára. Ahhoz, hogy a koncerten Bécsben élőben jelen lehessünk, egy kis szerencsére is szükség van, mert a jegyeket a hatalmas érdeklődés miatt kisorsolják.
Lenyűgöző Strauss dallamok
A Bécsi Filharmonikusok újévi koncertje csokorba gyűjti minden jónak a legjavát: Már a Strauss dinasztia és kortársai örömteli és lendületes, de néha elmélkedő és elgondolkodtató szerzeményeiből összeállított zenei program is biztosítja, hogy jó hangulatban lépjünk be a még nagyon fiatal új esztendőbe. Magas művészi színvonalú előadásban csendül fel a legbécsibb zene, amelyet zeneszerző valaha írt, a keringőtől a polkáig.
Bécs zenei nagykövetei
A zenészek a nemzetközi top zenekarok ligájában a legjobbak közé számítanak: ők a Bécsi Filharmonikusok. Karmestereiket is a világklasszisok között tartják számon. Minden évben más dirigenst hívnak meg erre az alkalomra: az elmúlt években vezényelt többek között Christian Thielemann (2019), Andris Nelsons (2020), és Riccardo Muti (2021).
Az újévi koncert helyszíne a Musikverein, amely a zenebarátok számára a klasszikus zene bécsi központja. A Nagytermet Aranyteremként is ismerik. Nemcsak a világ egyik legszebb terme, az akusztikája is egyik legjobb a világon. Az újévi koncertre az ókori példaképet követő, historizáló stílusban megépített terem csodaszép virágdíszbe borul. Az oszlopok, a kariatídák, az oromzati domborművek azt sugallják, hogy ezen a helyen templomot emeltek a zenének.
...... ........Újévi koncert - szabadtéren
Két lehetőségünk is van arra, hogy Bécsben az újévi koncertet szabadtéren, élőben és ingyenesen hallgassuk meg: a Rathausplatzon megrendezett újévi ünnepségen, valamint a Bécsi Állami Operaház előtt az Oper live am Platz (élő operaközvetítések a téren) keretében.

/Sajnos videó nincs az Interneten/
 
 
0 komment , kategória:  Új évi köszöntők  
     1/58 oldal   Bejegyzések száma: 571 
2020.05 2020. Június 2020.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 118 db bejegyzés
e év: 3147 db bejegyzés
Összes: 43641 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 737
  • e Hét: 737
  • e Hónap: 23581
  • e Év: 960416
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.