Regisztráció  Belépés
lambert.blog.xfree.hu
Bár úgy tűnik ma, mintha csak a hamisak, a gazok és gonoszok számára gyümölcsözne az élet; ne irigyeld őket! Összeomlik alattuk a csalásra épült világ. A jövend... Ballán Mária
2006.07.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/154 oldal   Bejegyzések száma: 1537 
A Kennedy-gyilkosság szálai a CIA-hez vezethetnek - 30 ÉV
  2018-06-09 19:01:56, szombat
 
  A Kennedy-gyilkosság szálai a CIA-hez vezethetnek - 30 ÉV UTÁN KIMONDJÁK, AMIT EDDIG IS TUDOTT MINDENKI

John Kennedy elnök meggyilkolásának szálai a Központi Hírszerző Ügynökséghez (CIA) vezethetnek - állította a Fox televíziónak adott interjújában ifjabb Robert Kennedy, akinek édesapját, Robert Kennedy igazságügy-minisztert éppen ötven évvel ezelőtt gyilkolták meg. Ifjabb Robert Kennedy szerint az embereknek végre meg kellene ismerniük az igazságot a Kennedy-gyilkosság ügyében.

A jelenleg ügyvédként és környezetvédelmi aktivistaként tevékenykedő Kennedy szerint a nagybátyja, a néhai John Fitzgerald Kennedy elnök gyilkosságára vonatkozó valamennyi adatot, feljegyzést és dokumentumot Donald Trump elnök egyelőre azért nem hozza nyilvánosságra, mert "így, vagy úgy, de valamiképpen a kapcsolat van a CIA és az elnökgyilkosság között". Robert Kennedy hangsúlyozta,

55 évvel a gyilkosság után az amerikaiaknak muszáj lenne tudni, hogy mi történt, és muszáj lenne hozzáférniük az információkhoz.

Elmondta, hogy édesapja “a legjobb nyomozó volt annak idején“, de az igazságügyi tárca mindent megtett, hogy munkáját ellehetetlenítse“. Hozzátette, miután Lyndon B. Johnsont a Kennedy-gyilkosság után beiktatták az elnöki hivatalba, Robert Kennedy soha többé nem állt szóba Edgar Hooverrel, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) akkori igazgatójával.

John Fitzgerald Kennedy elnököt 1963. november 22-én gyilkolták meg a texasi Dallasban. A gyilkossággal a magányos elkövetőnek minősített Lee Harvey Oswaldot vádolták meg, akit azonban letartóztatásakor Jack Ruby bártulajdonos agyonlőtt. Ruby később a börtönben betegségben meghalt.

Donald Trump elnök, aki tavaly még azt ígérte, hogy a Kennedy-gyilkosságra vonatkozó dokumentumokat nyilvánosságra hozza, az idén áprilisban bejelentette, nemzetbiztonsági okok miatt néhány dokumentum 2021 októberéig zárolva marad. Közleményében az elnök hangsúlyozta, az amerikai hírszerző szervezetek tanácsára döntött így, mert szerintük néhány titkosított dokumentum nyilvánosságra hozatala ártana "jól meghatározható nemzetbiztonsági érdekeknek, a rendfenntartó erőknek és aggodalmakat okozna a külpolitikában is".

Az Egyesült Államokban egyébként a héten egymás után tartanak emlékező rendezvényeket ifjabb Robert Kennedy édesapja, Robert Kennedy igazságügy-miniszter meggyilkolásának 50. évfordulója alkalmából. Robert Kennedy 1968. június 6-án halt meg, egy nappal azt követően, hogy Los Angelesben rálőttek, amikor a Demokrata Párt elnökjelöltjeként egy szállodában bejelentette, hogy megnyerte a kaliforniai előválasztást.


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  TÖRTÉNETEK,ÍRÁSOK,HÍREK  
A HOLD NEM LAKATLAN – KITÁLALT A VOLT CIA PILÓTA
  2018-06-08 21:13:26, péntek
 
 

John Lear, egykori CIA-s pilóta

"Meddig tart ez, Uram? Végképp megfeledkeztél rólam? Meddig rejted el orcádat előlem?" (Zsolt 13:2)

Néha így sóhajtok fel magam is. Istenem! Mi jön még? Meddig kell ezt tűrnünk? Mikor lesz elegük az értelmes embereknek a hülyék, elmebetegek szamárságaiból?


Olvasom, hogy egy állítólagos volt CIA pilóta "kitálalt", és végre "kimondta az igazságot".

Nem úgy van ám, ahogy mi, ostoba átlagemberek gondoljuk.
A Hold nem az, aminek látszik! Nem lakatlan ám! Sőt, nem is égitest, hanem egy "műhód"(műhold) (komolyan fojtogat a röhögés, amikor ezeket olvasom és írom), és telis-tele van élettel, ... "ahol 250 millió idegen és földi állampolgár dolgozik együtt". Na nem ezen a felén, mert akkor meglátnák őket még az amatőr csillagászok is, hanem bizonyára a túlsó felén, a cca -250 °C-os (abszolút 0 °K közeli) hidegben. Csak megsúgom, hogy egyes kutatások szerint a Naprendszerben a Holdon van a leghidegebb, éspedig az északi pólus krátereinek belső hőmérséklete akár mínusz 249 Celsius fokig süllyedhet. Na, de ezek kemény legények! Még oxigén se kell nekik,... Ja, nem, az kell,... de van nekik “gerjesztett levegő" is,...

Gondoljuk csak el! Csak úgy eltűnt sok millió ember, akiket a kutya sem keres, bár valószínűleg nem a teljesen használhatatlan, mindenkitől elhagyott hajléktalanok közül valók, mert azért ott bírni kell a gyűrődést, meg nyilván keményen dolgozni is kell,... ami ugyebár nem a hajléktalanokra jellemző,...

Jó, félre téve a tréfát, ez egy sci-fi filmben elmegy,... de hogy ezt terjesztik egyes emberek, mint valami komoly hírt,.... az már nem fér a fejembe,...

Sokan elhisznek efféle hülyeséget, de Istenről, Krisztus Jézusról hallani sem akarnak, mert az csak kitaláció, mese, sőt hazugság - szerintük.
A világos, egyértelmű, sokak (milliók) személyes tapasztalata által bizonyított dolgok nem kellenek, azoktól irtóznak, de a misztikus, titkos tudást igénylő, csak a beavatottak által tudható,... az kell - mindegy, mekkora ostobaság! Hiszen aki ezt elhiszi, az bekerül a beavatottak közé!

Tökéletesen igazolódnak a Biblia jövendölései, miszerint az utolsó időket éljük. Ennek megértéséhez, meglátásához semmiféle titkos tudás, beavatottság nem kell, csak oda kell figyelni a körülöttünk zajló eseményekre:

"Azt pedig tudd meg, hogy az utolsó napokban nehéz idők jönnek. Az emberek ugyanis önzők, pénzsóvárak lesznek, dicsekvők, gőgösek, istenkáromlók, szüleikkel szemben engedetlenek, hálátlanok, szentségtelenek, szeretetlenek, kérlelhetetlenek, rágalmazók, mértéktelenek, féktelenek, jóra nem hajlandók, árulók, vakmerők, felfuvalkodottak, akik inkább az élvezeteket szeretik, mint Istent. Az ilyenek a kegyesség látszatát megőrzik ugyan, de annak az erejét megtagadják. Fordulj el tehát ezektől."

(2Tim 3:1-5)

Lassan tényleg megvalósul, hogy a Föld a hülyék paradicsoma lesz. Érdemes megnézni az itt található filmet, ami felvázolja, hogy mi várhat ránk hamarosan:

"Hülyék paradicsoma!" - film az ide kattintással nézhető meg:

http://indavideo.hu/video/Hulyek_Paradicsoma_2006 Link

Kapcsolódó írás, ami jegyzetem megírására sarkallt: "A Holdon 250 millió állampolgár él... Kitálalt a volt CIA pilóta?" Link

Fontoljuk meg, ami az idézett bibliai versekben van! Végül egy másik, záró figyelmeztetés, amit vagy megfogad a kedves olvasó, vagy nem,... lelke rajta,...

Csak azt ne mondja senki, majd, hogy "nem tudtam róla, még csak nem is hallottam erről":

"Keressétek az Urat, amíg megtalálható! Hívjátok segítségül, amíg közel van! Hagyja el útját a bűnös, és gondolatait az álnok ember! Térjen az Úrhoz, mert irgalmaz neki, Istenünkhöz, mert kész megbocsátani. Bizony, a ti gondolataitok nem az én gondolataim, és a ti utaitok nem az én utaim - így szól az Úr. Mert amennyivel magasabb az ég a földnél, annyival magasabbak utaim a ti utaitoknál, és gondolataim a ti gondolataitoknál." (Ézs 55: 6-9)


Debrecen, 2018. június 8.

Czakó István


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  TÖRTÉNETEK,ÍRÁSOK,HÍREK  
Ha ilyen wifi routert használ, nagy bajban lehet
  2018-06-08 20:44:11, péntek
 
 A korábbi néhány típusnál jóval többfajta routernél találták meg azt a sebezhetőséget, melyet kihasználva vírussal fertőztek meg világszerte több százezer eszközt. Egyenesen a felhasználóra vadásznak.

Alig két hét telt el azóta, hogy komoly biztonsági figyelmeztetést adott ki a Cisco. A cég biztonsági szakemberei szerint ugyanis hackerek egy csoportja - akik valószínűleg az oroszoknak dolgoznak - 54 ország mintegy 500 ezer wifi routerét fertőzték meg egy vírussal. Az ügyben nem sokkal később azFBI is vészjelzést adott ki. A Symantec szakemberei korábban azt írták, a VPNFilter nevű vírus 14 különböző típusú eszközön lehet ott, most azonban kiderült, sokkal nagyobb a baj, mint azt korábban bárki is gondolta volna. A vírus ugyanis nemcsak, hogy ennél jóval több típuson lehet ott, de a korábban gondoltnál számottevően erősebb.

Az ArsTechnica beszámolója szerint a VPNFilter nevű kártevő képes lehet egy közbeékelődő támadás (man-in-the-middle attack, MITM) végrehajtására. Ennek lényege, hogy a támadó képes arra, hogy a két, egymással kommunikáló fél kommunikációs csatornáját eltérítse, kvázi beékelődjön közéjük, majd az üzeneteket ő továbbítsa mindkét fél számára. Ekkor elhiteti a felhasználóval, hogy egymással beszélgetnek, holott mindketten a hackerrel kapcsolódnak össze. Sőt, a hackerek az általuk használt módszerrel arra is képesek lehetnek, hogy átalakítsák a weboldalak által nyújtott tartalmakat.

A vírus emellett arra is képes, hogy a végpontok, valamint az internet között áramló érzékeny adatokat ellopja. Gyakorlatilag megfigyelik azokat a webcímeket, amelyeknél jelszó vagy más érzékeny adat továbbítódik, majd lemásolva azt elküldik a saját maguk által ellenőrzött szerverekre az információt. Az ilyen adatlopást elviekben a HTTPS-kapcsolat volna hivatott megakadályozni, a VPNFilter azonban megpróbálja megkerülni a TLS biztonsági protokollt, hogy végül sima HTTP-s kapcsolaton menjen keresztül az információ.

A vírusban dolgozó kód a Facebookhoz, Google-höz, Twitterhez és YouTube-hoz egyedi módon viszonyul, minden bizonnyal azért, mert ezeken a webhelyeken további biztonsági körökön is át kell menni. A Google például évek óta HTTP-szerverekre irányítja a HTTP-forgalmat, hogy biztonságosabbá tegyék a netezést.

MI VAGYUNK A CÉLPONT

A Cisco korábbi jelentése szerint a megfertőzött routerek arra kellenek, hogy összehangolt támadást intézzenek a kiszemelt célpontok ellen. A cég azonban a további vizsgálatok alapján arra a következtetésre jutott, hogy a célpontok maguk a routerek tulajdonosai. Craig Williams, a Talos technológiai vezetője szerint a hackerek minden gond nélkül képesek úgy leemelni a bankszámlánkról a pénzt, hogy a felhasználó közben azt lássa, minden a legnagyobb rendben van. A szakember szerint a VPNFilter szinte bármit megtehet az adattal, ami keresztül folyik a routereken.

Williams szerint a korábbiakhoz képest több mint 200 ezerrel több fertőzött router lehet, és sokkal több típus, mint azt korábban gondolták. A fertőzés az alábbi típusokat érintheti:Asus:

RT-AC66U
RT-N10
RT-N10E
RT-N10U
RT-N56U
RT-N66U


D-Link:

DES-1210-08P
DIR-300
DIR-300A
DSR-250N
DSR-500N
DSR-1000
DSR-1000N


Huawei:

HG8245


Linksys:

E1200
E2500
E3000
E3200
E4200
RV082
WRVS4400N


Mikrotik:

CCR1009
CCR1016
CCR1036
CCR1072
CRS109
CRS112
CRS125
RB411
RB450
RB750
RB911
RB921
RB941
RB951
RB952
RB960
RB962
RB1100
RB1200
RB2011
RB3011
RB Groove
RB Omnitik
STX5


Netgear:

DG834
DGN1000
DGN2200
DGN3500
FVS318N
MBRN3000
R6400
R7000
R8000
WNR1000
WNR2000
WNR2200
WNR4000
WNDR3700
WNDR4000
WNDR4300
WNDR4300-TN
UTM50


QNAP:

TS251
TS439 Pro
Other QNAP NAS eszközök, amelyek QTS-t futtatnak


TP-Link:

R600VPN
TL-WR741ND
TL-WR841N


Ubiquiti:

NSM2
PBE M5


Upvel:

Ismeretlen modellek


ZTE:

ZXHN H108N


A Cisco/Talos jelentése szerint a VPNFilter ráadásul rendkívül célzottan próbál adatokat lopni. Ahelyett, hogy minden adatot lehallgatna, kifejezetten a kis adatcsomagokat keresi, amelyek (valószínűleg) jelszavakat vagy hitelesítő adatokat tartalmazhatnak. A hackerek ráadásul egy parancs segítségével először törlik a VPNFiltert az összes nyommal együtt az eszközről, majd egy parancs segítségével gyakorlatilag újraindítják a készüléket.

A szakemberek továbbra sem tudják, hogyan fertőződhettek meg a routerek, de valószínűleg olyan hibákat használtak ki, amelyekre már van megoldás. Nem egyszerű azt sem megtudni, hogy valóban fertőzött-e a router. A Cisco szakértői szerint ráadásul modellenként változik, hogyan lehet "fertőtleníteni" a készüléket. Bizonyos esetekben a router gombjával kell visszaállítani a gyári beállításokat, majd azonnal telepíteni rájuk a legfrisseb firmware-t, másoknál viszont elég csak újraindítani a készüléket.

Emellett mindenképpen változtassuk meg a router alapértelmezett jelszavát és tiltsuk le a távoli hozzáférést./hvg nyomán Patrióta/

Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  TÖRTÉNETEK,ÍRÁSOK,HÍREK  
1 CSÁNGÓ FALU LAKÓI ÁTCSATOLTÁK MAGUKAT HARGITA MEGYÉHEZ
  2018-06-08 20:23:21, péntek
 
  EGY CSÁNGÓ FALU LAKÓI ÁTCSATOLTÁK MAGUKAT HARGITA MEGYÉHEZ

A digi24.ro-nak sikerült fölfedeznie magának Háromkútat és igen-igen meglepődtek. A 160 lakost számláló csángó falunak ugyanis az az érdekessége, hogy bár Neamț megyéhez, és közigazgatásilag a Neamț megyei Damuk községhez tartozik, a település magyar lakói Gyimesközéplokon adóznak és ott is szavaznak. A portál beszámolója szerint ez úgy történhet meg, hogy a település magyar lakóinak mind ugyanarra az egy, a faluhoz közeli, de már Hargita megyéhez tartozó telekre szól a lakcíme.

A damuki polgármester elmondása szerint lehetetlen beruházásokat végrehajtani a faluban, mivel annak lakói egy másik megyében fizetik be az adójukat, és a háromkútiakat semmivel sem lehet rávenni arra, hogy lecseréljék a lakcímüket.

A külvilágtól meglehetősen elszigetelt Háromkúton, ahol a Kárpát expressz beszámolója szerint csak 1995-ben gyúlt először villanyfény a házakban, olyan emberek élnek, akikről a gyimesi csángók is úgy tartják, hogy ők a “legcsángóbbak" a csángók között.

A helybeliek elmondták: ők biza nem hajlandóak Neamţ megyéhez tartozni, továbbra is hargitaiak maradnának, hiába győzködi őket Damuk önkormányzata, illetve Neamţ megye prefektúrája.

Ahhoz, hogy a jelenlegi helyzetet hivatalosítsák, és Háromkút visszatérjen Erdélybe, kormányrendelet szükséges. Addig Hargita és Neamţ megye prefektúrája egyeztet, és megpróbál megoldást találni.


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  TÖRTÉNETEK,ÍRÁSOK,HÍREK  
Világszerte emelkedik a teafogyasztás
  2018-06-02 22:13:08, szombat
 
 Egy új tanulmány figyelmeztet az éghajlatváltozásnak a teatermesztésre gyakorolt hatásaira is.

Emelkedni fog globálisan a teafogyasztás és -termelés a következő évtizedben a fejlődő országok erős kereslete miatt. Ez új munkalehetőségeket teremt a vidéken élők számára és javítja az élelmezésbiztonságot a teatermelő országokban, olvasható az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) új tanulmányában.

A teafogyasztás növekedése legnagyobb mértékben Kínában, Indiában és más feltörekvő országokban várható, a magasabb jövedelemszint és a szélesebb termékskála miatt, ez utóbbi magában foglal olyan különleges termékeket, mint a gyógy- és gyümölcsteák, illetve az ízesített ínyenc teák.

A tanulmányt a FAO kétévente ülésező tea kormányközi csoportja (IGG) Kínában rendezett ülésén véglegesítették. Az eseményen résztvevő szakemberek szerint a tea népszerűsége mögött az előbb felsorolt okok mellett a fogyasztók nagyobb tájékozottsága áll annak gyulladáscsökkentő, antioxidáns és testsúlycsökkentő hatásairól.

Növekvő teatermelés

A globális fekete tea termelés éves szinten 2,2 %-kal fog nőni a következő évtizedben, ezzel elérve az évenkénti 4,2 millió tonna mennyiséget 2027-re. A pozitív kilátásokért elsősorban Kína, Kenya és Srí Lanka termelésnövekedése felel, miközben Kína várhatóan utoléri a világelső fekete tea exportőrt, Kenyát.

Ami a zöld teát illeti, a globális termelés akár 7,5 %-kal is bővülhet, 2027-re elérve az éves 3,6 millió tonnát. A háttérben itt is Kína áll, ahol a zöld tea termelése megduplázódhat a 2015-2017-es éves 1,5 millióról, 2027-re elérve a 3,3 millió tonnát.

Az éghajlatváltozás hatásai

A jelentés kitér arra is, hogy a teatermelés nagyban függ a termesztési feltételek állandóságától. A szükséges mezőgazdasági-ökológiai adottságok csak korlátozott számú országban teljesülnek, amelyek közül soknál érezteti majd hatását a klímaváltozás.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a hőmérsékletben és a csapadékmennyiségben bekövetkezett változások, az árvizek és aszályos időszakok gyakoribbá válása, már most is befolyásolják a termelési hozamokat, a termék minőségét és az árakat, rontva az ebből realizálható jövedelmet és a vidéken élők helyzetét. A éghajlatváltozás várhatóan fokozódik a jövőben, így sürgős lépésekre van szükség az alkalmazkodáshoz. Ezzel párhuzamosan terjed a meggyőződés, hogy az éghajlatváltozás mérsékléséhez csökkenteni szükséges a teatermelés és -feldolgozás okozta széndioxid-kibocsátást.

A jelentés ezért arra ösztönzi a teatermelő országokat, hogy építsék be az éghajlatváltozás szempontjait nemzeti teastratégiájukba, mind az alkalmazkodás, mind az mérséklés kapcsán.

A fiatalok körében trendi a tea

A tea iránti globális kereslet növekedésében egy új fogyasztói kör megjelenése is szerepet játszik. A nagy termelő országok, mint Kína és India, városi fiataljai váltak a legdinamikusabban növekvő fogyasztói csoporttá, akik közül sokan hajlandók magasabb árat fizetni, valamint érdeklődést mutatnak a tea minősége, eredete és a fenntarthatósága iránt.

A felső középosztály fiatal tagjai az életmódjukhoz passzoló trendi terméket keresnek, amely kategóriába tökéletesen beleillenek a különleges gourmet teák, és azok fogyasztása speciális teaházakban, exkluzív éttermek, hotelek és kávézók kifinomult környezetében.

Az egyészségügyi előnyök hangsúlyozása a magasabb keresletért

Míg a világ teafogyasztás nőtt az elmúlt tíz évben, a hagyományos európai importőr országokban (Németország kivételével) csökkent a fogyasztási szint. Kontinensünk tea piaca összességében telítettnek mondható. Az egy főre jutó teafogyasztás alulmarad a más italokkal való versenyben, mint például a palackos ásványvizek.

A nyugati országokban a következő évtizedben sem várható ebben különösebb változás, sőt, az Egyesült Királyságban a teafogyasztás várhatóan csökkenni fog a fekete tea - részben a kávé miatti - megcsappant népszerűsége miatt.

A jelentés szerint az európai teafogyasztási trend stabilizálható vagy visszafordítható lenne, ha a tea más piaci szegmensekben is megjelenne, mint a bio vagy különleges termékek, és az egészségre, közérzetre gyakorolt jótékony hatása megfelelően kommunikálva lenne.

A tea egészségügyi előnyeinek előtérbe helyezése máshol már bevált: a szálas tea például virágkorát éli az Egyesült Államokban, nem utolsósorban a megnövekedett egészségtudatosság miatt.


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  TÖRTÉNETEK,ÍRÁSOK,HÍREK  
Stop Soros, néhai Rozgonyi Ernő és Vesszen Trianon!
  2018-06-01 23:42:36, péntek
 
 Az Országgyűlés jövő héten visszatér szokásos menetrendjéhez: kétnapos ülést tart, ismét lesznek interpellációk és a képviselők kedden tárgyalják meg az alaptörvény hetedik módosítását, valamint a "Stop Soros" törvénycsomagot. A parlament honlapjára pénteken felkerült napirendi javaslat szerint a hétfőn egy órakor kezdődő ülésen a képviselők megemlékeznek a trianoni békeszerződés aláírásának, 1920. június 4-nek a napjáról, amely 2010 óta a nemzeti összetartozás napja.

Ugyancsak megemlékezik a Ház a közelmúltban elhunyt, előbb a Magyar Igazság és Élet Pártjában (MIÉP), majd a Jobbikban és végül függetlenként politizáló Rozgonyi Ernő volt országgyűlési képviselőről.

Jegyzőválasztás is lesz, a napirend szerint Simicskó Istvánt (KDNP), az Országgyűlés jegyzőjévé választják.

Hétfőn, az új Országgyűlés megalakulása óta először hangzanak el interpellációk, azonnali kérdések és kérdések, továbbá a házszabálytól eltérve, vita nélkül fogadhatják el a hétpárti egyetértéssel benyújtott, az Interparlamentáris Unió Magyar Nemzeti Csoportjának megalakításáról szóló országgyűlési határozati javaslatot.

A napirend utáni felszólalásokat követően Hadházy Ákos (LMP) képviselői esküt tesz, miután azt az alakuló ülésen nem tette meg.

Kedden 9 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik a parlamenti munka, majd a Trócsányi László igazságügyi miniszter által benyújtott alaptörvény-módosítás vitája kezdődik meg.

Az alaptörvény hetedik módosításának vitájában először csak az előterjesztői nyitóbeszéd és a vezérszónoki felszólalások hangzanak el, majd elnapolják a vitát.

A képviselők ezt követően lefolytatják az egyes törvényeknek a jogellenes bevándorlás elleni intézkedésekkel kapcsolatos módosításáról szóló törvényjavaslat, azaz a "Stop Soros" vitáját.

Az Európai Unió új általános adatvédelmi rendelete (angol rövidítéssel: GDPR) miatt jogharmonizációs céllal módosítani kell az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvényt. Ennek az előterjesztésnek is kedden folytatják le az általános vitáját.

Ezt követően ismét megnyílik az alaptörvény módosításának általános vitája, majd napirend utáni felszólalásokkal zárulhat a kétnapos parlamenti ülés.


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  TÖRTÉNETEK,ÍRÁSOK,HÍREK  
Nem akarnak muszlimokkal és zsidókkal keveredni az európaiak
  2018-06-01 23:37:24, péntek
 
  Egy nyugati-európai országokban végzett közvélemény-kutatásból kiderült, hogy a társadalom jelentős hányada nem látna szívesen egy muszlimot vagy zsidót a családban. A közel-keleti népek elutasítottsága Olaszországban, Ausztriában és Németországban a legerősebb. A kutatást 15 nyugat-európai országban végezte az amerikai Pew Research Center, és az eredményekből kiderült, hogy azokban az országokban is, melyekben a kormány támogatja a bevándorlást, a társadalom tekintélyes hányada elutasító a közel-keleti közösségek Európában megtelepedésével szemben.

A nyugat-európai lakosság vegyes nézeteket táplál azzal kapcsolatban, hogy kombatibilisnek tekinthető-e az iszlám az európai kultúrával, de a nyugat-európai társadalom jelentős hányada azt sem tartaná elfogadhatónak, ha egy zsidó beházasodana a családba.

A kutatás szerint a nyugat-európai országokban a keresztény és ateista emberek 42%-a egyetért azzal az állítással, hogy “az iszlám nem összeegyeztethető az európai értékekkel és kultúrával." Miközben a nyugati társadalmak relatív többsége elfogadhatónak tartaná, ha gyermeke muszlimmal házasodna, egyharmada továbbra is elutasítja annak lehetőségét, hogy muszlim bevándorló házasodjon be a családba. Olaszországban az elutasítottság mértéke 43%-os, miközben az Egyesült Királyságban a lakosság 36%-a, Ausztriában 34%-a, és Németországban 33%-a utasítja el annak lehetőségét, hogy gyermeke egy muszlimmal házasodjon.

A kutatásból kiderült, hogy a nyugat-európai országokban a multikulturalizmus ideája csak a társadalom megosztottságához vezetett. A válaszadók többsége a muszlim nők idegen kulturális jegyeket viselő ruházatára is valamiféle tiltás bevezetését támogatja, különösen a burka betiltását támogatja a társadalom többsége. A kutatás szerint Olaszországban, Belgiumban, Németországban és Ausztriában a társadalom egyharmada úgy gondolja, hogy be kell tiltani minden olyan női ruha viselését, ami az iszlám sajátjaként ismert.

A nyugat-európai társadalmakban emellett a lakosság ötöde-harmada a zsidókkal kapcsolatban is ugyanígy vélekedik. Átlagot tekintve a megkérdezettek 17%-a mondta azt, hogy nem támogatja, hogy egy zsidó beházasodjon a családba. Ez az arány azonban Németországban kiemelkedően magas, 29 százalék. Olaszországban 25%, az Egyesült Királyságban és Ausztriában a megkérdezettek 23, illetve 21%-a mondta azt, hogy zsidó ne házasodjon be a családba. Olaszországban a megkérdezettek 36%-a egyetértett azzal az állítással, hogy "a zsidók eltúlozzák múltbéli szenvedéseik mértékét."

hídfő.ru

Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  TÖRTÉNETEK,ÍRÁSOK,HÍREK  
Európa a menekültek fogságában
  2018-05-30 18:15:44, szerda
 
  Németországi kisvárosban élő fiatal magyar nő kereste meg szerkesztőségünket, hogy a nyilvánosság erejével minél több emberhez eljussanak az Európát igazán fenyegető, sokak által azonban igencsak bagatellizált migránsáradat térnyerésének negatív hatásai. Az európaiak életterének fokozatos elvesztéséről, és mindezek következményeiről tudnunk kell, hogy a megfelelő információk birtokában eldönthessük, akarunk-e együttélni egy idegen kultúrával, készek vagyunk-e a befogadásukra. Ha nem, hallatni kell szavunkat, nem beletörődni a szándékos tehetetlenségbe. Olvasóink segítségével összegyűjtjük a tapasztalatokat. Új sorozatot indítunk, amelyben a Hunhír.info külföldön élő olvasóinak meglátásait, véleményét, mindennapjait osztjuk meg.

A németországi, neve és lakhelye elhallgatását kérő fiatal nő azt panaszolta portálunknak, hogy nem túl nagy élmény a migránsok között élni. A városában élő migránsok nem dolgoznak, verekednek, szaporodnak, felveszik a segélyt. "Azért mennek orvoshoz, hogy Viagrat írassanak fel. Az egészségügyi biztosításért nekem meg kell dolgozni, nekik ez is ingyenes. Itt, (...-ban), egy nőhöz papíron tartozik 32 gyerek, ez 32 ezer € per hónap!!!!!" - írta olvasónk. Nehezményezte továbbá, hogy ingyen ruha, bicikli, nyelvtanfolyam is jár nekik.

"Berlinben bevezették a középsulikban azt, hogy a második kötelező nyelv a török!! Tilos a munkahelyen felhozni a Flüchtlinge (menekült. a szerk.) témát, mert vagy kirúgnak vagy pedig feljelenthetnek, a bírság pedig 1000 €. Ugyanis ez itt neonáci megmozdulásnak számít. Itt az embereket a saját országa nyomja el az iszlámért cserébe. Az a legjobb, amikor kiengedett hajjal sétálok és a burkás nők fintorognak rajtam. Vicc az egész,ami itt megy" - írta olvasónk.

"Sok infót nekünk is suttogva mondanak el németek..., amikor a négy fal között vagyunk. Senki ne hallja" - tette hozzá.

Kérjük olvasóinkat, a szerk@hunhir.info címre küldjék el tapasztalataikat, élményeiket, fényképeiket a migránspolitika hétköznapokra gyakorolt hatásairól.


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  TÖRTÉNETEK,ÍRÁSOK,HÍREK  
Muszlim nő miatt nem látogathatta beteg lányát egy bécsi
  2018-05-30 18:04:05, szerda
 
  Muszlim nő miatt nem látogathatta beteg lányát egy bécsi férfi

Egy 23 éves gyó­gyít­ha­tat­lan beteg lány ke­rült kór­házba Bécs­ben, de édes­apja nem lá­to­gat­hatta meg, mert egy musz­lim nő is volt a kór­te­rem­ben, aki meg­til­totta a férfi je­len­lé­tet. A végén még az ag­gódó édes­apát ve­zet­tet­ték ki...

Az osztrák Salfenauer családdal olyan történt, ami mindenkit megdöbbentett. Az édesapa elkeseredettségében az osztrák sajtóhoz fordult, a Kronen Zeitung meg is írta a történetüket. A család 23 éves lánya szklerózis multiplexben szenved, és bekerült egy kutatóprogramba, ami azzal jár együtt, hogy félévente egy éjszakát a bécsi kórházban kell töltenie. A kezelés lényege, hogy a lány gyógyszereit 24 órán át infúzióval adják. Ennek azonban életveszélyes következményei is lehetnek, ezért a beteg nőt a szülei minden alkalommal elkísérik.
A bécsi kórház főbejárata

Ez egy szörnyű betegség, ott támogatjuk a lányunkat, ahol csak tudjuk...

- mesélte az osztrák lapnak Robert Salfenauer. A beteg nőnek pár nappal ezelőtt ismét be kellett vonulnia kezelésre. Most azonban olyan dolog történt a családdal, amit nem tudnak feldolgozni.

Határvonalat szabtak az apának

Mielőtt a beteg elfoglalhatta volna a szobáját, a kórházi személyzet előre szólt nekik, hogy a kórterem belső ágyán fekszik egy - vallási okokból - teljesen eltakart testű muszlim nő, aki nem szeretné, hogy férfiak is bemenjenek a szobába. Az ápoló azt kérte az aggódó apától, hogy ha bemegy a szobába az első ágynál ne menjen tovább.

Ezzel lényegében megtiltották, hogy a lányom ágyához menjek...

- panaszkodott az 56 éves családfő. Az apa először tartotta magát a kéréshez, de észrevette, hogy a muszlim nő egy paravánnal el van szeparálva, ezért közelebb ment lányához. Igen ám, de a bevándorló nő meghallotta a férfihangot, és azonnal sikítani kezdett, szidalmazva az édesapát.

Azt kérdezte, hogy mit keresek én itt, és követelte, hogy azonnal tűnjek el. Ő döntötte el, hogy ki lehet a kórteremben és ki nem...

folytatta Robert Salfenauer. A szülők jobbnak látták, ha visszavonulnak a váróterembe. Nem sokkal később jött egy doktornő egy biztonsági emberrel, és felszólították az édesapát, hogy azonnal hagyja el a régi, nagy hírű bécsi kórházat. A megdöbbent férfit a biztonsági őr egészen a kijáratig kísérte.

Kidobtak. 56 éves vagyok, de ilyen még soha nem történt velem...
- kesergett az apa, aki elnézést kért, ha valakinek gorombán szólt vissza, de szerinte ez a stressz következtében érthető.

Teljesen el voltunk borzadva, hogy egy ilyen radikális közösség döntheti el, hogy mi, bécsiek miként viselkedhetünk Bécsben. Egy teljes testét elfedő muszlim nő döntheti el, hogy meglátogathatom-e a lányomat a kórházban: A radikalizmus minden formáját el kell utasítanunk.
- vélekedett Robert. A család azt sem értette, hogy egy nyilvános bécsi kórházban hogyan viselhetett a muszlim nő nikábot, az arcot eltakaró öltözet ugyanis több hónapja tiltott Ausztriában. Az édesapa azt szeretné, ha kimondanák, hogy eddig engednek és nem tovább.Több százezer muszlim él Ausztriában

Mi mindenkinek szívesen segítünk, mint ahogy már meg is mutattuk. A menekülteknek is segítettünk, de nem engedhetjük, hogy elnyomjanak minket. Ez tolerálhatatlan...
A kórház közben reagált a család által benyújtott panaszra. Azt ígérték, hogy ki fogják vizsgálni az esetet, addig azonban további információval nem szolgálhatnak.Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  TÖRTÉNETEK,ÍRÁSOK,HÍREK  
Domonkos László: Szűznemzés magyar módra
  2018-05-30 17:07:44, szerda
 
  Könyörgöm: a szellemi életben 1990 óta szavakkal és gondolatokkal ki likvidál és kit?

1952 óta működik a délvidéki Magyarkanizsán az írótábor. Ez a Kárpát-medence legrégebbi, máig működő magyar írótábora.
A leg­ismertebb, a tokaji csak húsz évvel később, 1972-ben kezdte meg éves nyári találkozóinak sorát. Azután 2003-ban új ember kapta kézbe a kanizsai találkozók dolgát, aki úgy döntött: kevésbé elvont, kevésbé köldöknéző, a közéletiség és az eszmei felelősség jegyében és nevében alkotó, ha úgy tetszik, igenis népben-nemzetben gondolkodó pályatársakra alapozva kívánja évről évre biztosítani a magyarkanizsai írótábor törzsrésztvevőinek nagy részét.

Maga is költő, író lévén - a Délvidék egyik legelső, máig emlékezetes szociográfiája, a Bánság déli részén található, elfeledett és döbbenetes Delibláti homokpusztát bemutató kötet az ő nevéhez fűződik (Tari István: Homokba kapaszkodva, Forum, 1985) - belevágott.

Hívószavára egy-két éven belül szeptemberenként a kanizsai Tisza-parton együtt volt Kárpátaljáról Vári Fábián László és S. Benedek András, a Nagyalföldről Buda Ferenc és Sarusi Mihály, a Dunántúlról Bobory Zoltán és Bence Lajos, Felső-Magyarországról Serfőző Simon, Budapestről Kalász Márton, de ott volt Szakolczay Lajos és Csák Gyula, Bertha Zoltán, Pomogáts Béla, Döbrentei Kornél és Ács Margit is. Meg még sokan. És persze a házigazda délvidéki magyar irodalom legjava, Hornyik Miklós, Dudás Károly, Bogdán József, Bata János, Vicei Károly, Vajda Gábor és a többiek.

Ez így ment évekig, egészen 2012-ig. Akkor a másik fő szervező, Kanyó Zoltán tragikusan korai halálát követően történt valami. Az írótábort ,,a helyi erők" különféle mondvacsinált okokkal megfúrták, és az egyik elkövető kimondta az elhíresült mondatot: ,,A turulmadár végre elrepült Kanizsáról."

A história, bevallom, Szakács Árpád és Prőhle Gergely mostanra ugyancsak elhíresült vitája és a hozzászólások kapcsán jutott eszembe, egy definícióval egyetemben. Szűznemzés szavunkról azt írja a lexikon: ez a szaporodásnak az a módja, midőn az újszülött termékenyítetlen petéből fejlődik ki, tehát a hím közreműködése nélkül; nem duális tevékenység, vagyis megtermékenyítő aktus következtében történik meg a szaporodás. Jelentem, bármily hihetetlen: ennek speciális magyar változata is létezik. A szűznemzés különleges magyar módjának ismerete és megértése nélkül, attól tartok, szinte lehetetlen bármit is tenni abban a súlyos, a szellemi életünket alapjaiban meghatározó ügyben, amelyet Szakács Árpád purgatóriumos írása elénk tárt. Amelynek a hozzászólásokkal, az egész vitával együtt sok egyéb mellett egyik legfőbb tanulsága, hogy az aktushoz, feleim, biza két ember, duó szükségeltetik.

Már jó ideje megfigyelhető a magyar kulturális életben - alighanem régi jó kádárista maradványként - egy igen-igen jellegzetes, elterjedt és nagy előszeretettel alkalmazott eszmei-erkölcsi-taktikai-stratégiai alapállás, attitűd és magatartásminta, amit egyféle ,,egy ide, egy oda", újmódi Kállay-kettősnek is lehetne nevezni. Újfent gyanakodom: alighanem most is az érdek lógatja ki a lólábát. A szálak Magyarkanizsáig és tovább vezetnek.

Induljunk ki a közismert tényből: az 1987-88-ban kezdődő korszak igen rövid időn belül látványos könyörtelenséggel felmutatta, hogyan és miként válik el ama fekália a májtól: nemcsak a sokak által finnyásan emlegetett szekértáborok álltak fel (újra) és mutatkoztak meg teljes leplezetlenségben (noha szekér igazából csak az egyik oldalon volt, a másikon valószínűleg valami nyugati autócsoda), de nemsokára olyan támadássorozat indult, ami akár megrendítőnek is nevezhető.

Nemcsak az első szabadon választott kormány, hanem a teljes nemzeti érzelmű elit ellen. Az offenzíva szinte megsemmisítő erejűnek látszott. Csoóri Sándor Nappali holdja után az autodafé már szorosan összeötvöződött az Apák és fiúk utáni Csurka-rémteremtő nagy hadjárattal meg a többi kisebb hadművelettel, és tegyük hozzá rögtön: mindez csak a jéghegy csúcsát és a kezdetet jelentette.

Szinte mindenki sorra került: nem feltétlenül a pocskondiázás-rágalmazás módszerével, de az elhallgatás, a részleges vagy totális mellőzöttség, a lekicsinylő nemtörődömség, az érdemtelen és méltánytalan háttérbe szorítás, mondjuk ki: a kiszorítás metódusainak imponálóan változatos alkalmazásával is.

Egy-két nagyobbnak tűnő állomás, mint a Döbrentei Kornél körül kavart 2004-es hisztéria, a Böszörményi út és az Istenhegyi út sarkán a turulmadár-emlékmű felállítása elleni agressziókísérlet vagy például nem túl régen a Szakály Sándor ,,idegenrendészeti" kijelentése miatt keltett eszelős műbalhé egy hosszú, következetes és (ez a lényeg) igen nagy hatású folyamat része csupán.

Ami a hatást illeti: a magyar értelmiség tekintélyes, nem a támadókhoz tartozó, az ,,innenső " táborhoz sorolható része egyszerűen megriadt mindettől. És vitatható módon bár, de úgy-ahogy érthetően önmentésbe kezdett.

Végtére is élni kell, és a fűszál is meghajlik a szélben. Nemcsak arra jöttek rá, hogy kétfelé játszani nemcsak a Kállay-kettős mintájára lehet, de arra is, hogy igazán kényes, választásra, nyílt kiállásra késztető határhelyzetekben gondosan kialakított sumákolási technikával önmaguk mentése érdekében, meggyőződésük szerint a lehető legfájdalommentesebben miként hagyhatók cserben agyoncsépelni kezdett társaik. (Csoóri is, Döbrentei is sokat mesélt e sorok írójának.)

Nem a bántás szándékával, de ténymegállapításként közlöm: ez az attitűd számos ponton tetten érhető a Szakács-Prőhle-vitában és a hozzá kapcsolódó megnyilatkozásokban. Igen, elérkeztünk ama szűznemzéshez, magyar módra.

Túl azon, mennyire lehangoló, ha érett, értelmes és tehetséges emberek meg vannak győződve arról, hogy lehet egyszerre szeretkezni és szűznek is maradni (pedig csak Kier­kegaard kellene hogy eszükbe jusson), a jelenség, sajna, össztársadalmi méretű. Különben nincs ez a vita, és Galgóczi Erzsébet után szabadon Szakács Árpádnak nem kellett volna feltennie a több mint költői kérdést: kinek a kulturális diktatúrája? A régi megalkuvások, a Kádár-korszakbéli sunnyogások, egzisztenciális ihletettségű öncenzúra-burjánzások, kígyózások, méricskélések sorra-rendre visszaütnek.

Jelentkeznek, láthatóvá válnak. Átütnek a magyar szellemi életen, mint kötésen a vér. Régi bűnöknek hosszú az árnyékuk. A legeslegnagyobb baj pedig az, hogy sok szempontból éppen a szűznemzés sajátságos hazai változatának köszönhető mindez.

Fentieket kiegészítésnek (is) szánom a vita két hozzászólása, Szentmártoni János Néhány szó, mielőtt ölre mennénk és Ács Margit Esélyek a kultúrkampf túlélésére című írása után. Leszámolni tehát az egyoldalúsággal és az aránytalanságokkal - teljesen egyetértek. ,,Persze elsősorban nem valakiknek a kárára (...), szerencsésebb volna inkább egyeztetni, összehangolni a véleményeinket, tapasztalatainkat, mielőtt már az elején ölre mennénk egymással" - mondja Szentmártoni János.

Minden leszámolás, minden gyökeres változtatás óhatatlanul valakik vagy valamik ellenében - tehát valakiknek a kárára történik, szükségszerűen és elkerülhetetlenül. ,,Ha egy helyzetet már választottál, a másikról le kell mondanod (...), kétfelé nem nyújthatod ki a kezed sem segítségért, sem haszonért", írja Illyés Gyula Zsidó sebek és bűnök című, 1935-ben a Nyugatban megjelent, újfent figyelmünkbe ajánlandó írásában. Egyeztetni, összehangolni pedig mindig csakis azokkal lehet, akikben bizonyíthatóan van ilyesmire hajlandóság. Ugyan ki akart egyezkedni amonnan 1990 őszén Csoóri Sándorral vagy 1994-96 táján Csurka Istvánnal? Coki, mondták nekik. Igaz, nekik sem jutott eszükbe semmi ilyesmi. Merthogy pontosan tudták, hogy nem lehet.

,,A szellemi élet területén radikális beavatkozással csak ártani lehet, tovább torzítani a torzat", írja Ács Margit, hozzátéve, hogy Prőhle csupán olyan teret akar létrehozni, ahol össze lehet engedni a vadakat. További védelmében hozzáteszi: ,,Ez a törekvés támogatást érdemel, s a példa követését." Később Szakács Árpádot felvilágosítja, hogy ,,az irodalomban, a művészetben nem tanácsos úgy eljárni az ellenféllel szemben, mint a politikában", sőt likvidálást emleget.

De hát könyörgöm: eddig ki likvidált kit? Netán az úgynevezett népnemzetiek (helyesen: népi-nemzetiek)? És nem a politika járt-e el velünk szemben a féktelen antiszemita hisztériával, az elmebeteg fasisztázással, a gátlástalan lejáratókampányok özönével, és nem ez a radikalizmus ártott-e igazán?

És mi van ama igazsággal, hogy mindenki ellen a saját fegyvereivel kell küzdeni? Ungváry Zsolt egyik kiváló szatírájában fogalmazta meg Csaba királyfi axiómáját, kinek a jámbor atyafi arra hivatkozik, hogy ki kardot fog, kard által vész el: ,,Én úgy látom, az vész el, aki nem fog kardot." (Hát igen: Kapisztrán János imái aligha állítják meg a törököt Nándorfehérvárnál. Ennyit az összeengedés esélyeiről.)

Mielőtt az írószövetség elnökének és az általam régóta nagyra becsült, a rendszerváltozás óta eltelt időszak egyik legragyogóbb novelláskötetét (Kontárok ideje) megalkotó Ács Margitnak jóvoltából beállna a treuga Dei, a létrehozandó mennyei béke teréről üzenem: nem oda, Buda! És Ugocsa tényleg non coronat, ezután sem. Meglehet, mint annyiszor, most is Erdély mondja ki az utolsó szót, Bethlen Gábor és Tamási Áron szellemében (,,Ilyen bolond is csak én lehettem, hogy magamra eresztettem őket", írja Tamási a Szülőföldemben).

Nemrégiben a Székelyföldön jártam, a sepsiszentgyörgyi önkormányzat egyik képviselője büszkén mutatta a város egyik terén néhány éve fölállított, gyönyörű új turulszobrot, rajta György Attila pályatársunk szavai: ,,Legendáinkból érkezett, óvott küzdelmeinkben, s a jövendőbe vezet."
Bizony.

Annak a szánalmas, a magyarkanizsai turulmadár elrepülésére áhítozó senkiházinak (és a többinek) meg üzenjük: a turul marad. A Böszörményi úton és Magyarkanizsán is. Mindenütt.

A szerző író


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  TÖRTÉNETEK,ÍRÁSOK,HÍREK  
     1/154 oldal   Bejegyzések száma: 1537 
2018.05 2018. Június 2018.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 62 db bejegyzés
e év: 749 db bejegyzés
Összes: 23690 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4158
  • e Hét: 11779
  • e Hónap: 104583
  • e Év: 1228019
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.