Regisztráció  Belépés
lambert.blog.xfree.hu
Bár úgy tűnik ma, mintha csak a hamisak, a gazok és gonoszok számára gyümölcsözne az élet; ne irigyeld őket! Összeomlik alattuk a csalásra épült világ. A jövend... Ballán Mária
2006.07.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/158 oldal   Bejegyzések száma: 1575 
Az ország legnagyobb kiárusítója, Gyurcsány Ferenc
  2018-09-16 20:46:45, vasárnap
 
  Azt tudtátok, hogy Gyurcsány miatt évente százmilliárdokat fizet Magyarország?

Az ország legnagyobb kiárusítója, Gyurcsány Ferenc olyan szerződéseket kötött külföldi gigavállalatokkal, amelyek árát mind a mai napig nyögjük.

Az autópálya-matrica októbertől 500 forinttal, januártól pedig az e-útdíj 5,8 százalékkal emelkedik majd. Bizonyára kevesen tudjátok, és még kevesebben hiszitek el, de 2013 óta nem változtak az útdíjak.

Jogosan vetődik fel a kérdés, hogy hová kerülnek az útdíjrendszerbe befizetett összegek?

Nos, a válasz nagyon egyszerű.

A közutak használata pénzbe kerül, a múlt évben összesen 216 milliárd forintot jelentett mindez. Az útdíjrendszer 2018-ban pedig nettó 187 milliárdot termelt az állami költségvetésnek. Azaz termelne, de a bevételek jelentős része elmegy Gyurcsány előnytelen szerződéseire.
Többek között az is kiderült, hogy a közutak fenntartása megközelítőleg 80-90 milliárd forintba kerül, de emellett az államnak évente ki kell fizetnie egy 110 milliárdos koncessziós díjat az autópályák tulajdonosainak. Bármennyire is meglepő, Gyurcsányék még az autópályákat is eladták a külföldi befektetőknek.

Az M5-ös és az M6-os autópályák építési költségeit többszörösen fizethetik ki az adófizetők 2031-ig és 2038-ig, hiszen ekkor járnak le a gyurcsányi szerződések.

Amúgy ezeket a szerződéseket az állam nem tudja felmondani, tehát a költségvetésbe befolyt összegeket magánkézben lévő külföldi cégeknek kell kifizetnie.
Az M6 Duna Autópálya Koncessziós Zrt. koncessziós társaságot 2004-ben a PPP (köz- és magán-együttműködés) projektek területén vezető német Bilfinger Berger BOT GmbH, az osztrák piacon több mint 125 éve jelen lévő Porr Infrastruktur GmbH, és a főként Közép-Európában tevékenykedő Swietelsky International Baugesellschaft m.b.H alapították.Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  TÖRTÉNETEK,ÍRÁSOK,HÍREK  
Miért fogja Afrika gyarmatosítani Európát?
  2018-09-15 17:24:58, szombat
 
 ...A Földközi-tenger túlsó partjáról tehát Európára továbbra is - sőt egyre inkább - elfoglalni való területként fognak tekinteni. Annál is könnyebben elfoglalhatóként, mert egyre inkább csak aggastyánok, szibarita és hedonista béta-hímek meg a gyerekszülést a gyűlölt patriarchátus jelképének tekintő feminista nők népesítik be, a vezetőik pedig behódoltak a globalista plutokráciának, vagy egyszerűen megfertőzte őket a posztkeresztény emberijogizmus mentális AIDS-e, miszerint "szeresd színes bőrű felebarátodat jobban, mint a saját fajtádat, és fogadd be a Föld összes nyomorultját a házadba..." Következésképpen hajlandók önként és dalolva levezényelni saját őshonos népességeik lecserélését idegen gyarmatosítókra. Az afrikai jövevények tökéletesen megfelelnek a célra. Náluk alkalmasabb újeurópaiakat elképzelni sem lehet. A rendszergazdák igényei szerint...

Az afrikai ,,kulturális színesítők" Európába özönlése évtizedek óta tartó tömeges jelenség, amelyet a Salvini fémjelezte olasz kormánykoalíció legfeljebb ideig-óráig lesz képes feltartóztatni − amíg ez a választási ígérete is fel nem puhul majd a brüsszeli bürokrácia és a globalista plutokrácia együttes nyomása alatt −, és amely a következő évtizedekben most még elképzelhetetlen, szó szerint apokaliptikus mértékűvé fog válni. Beszéljenek a számok.

Évi több mint 4 százalékos növekedési rátával az afrikai népesség 18-20 évente megduplázódik. Nigerben, ebben a lehető legsivatagosabb országban, ahol a termékenységi ráta 7 gyerek asszonyonként:

- 1960-ban alig 3 millióan éltek,

- 2050-ben már 60 millióan lesznek.

Szomáliában a reprodukciós ráta 6,4 gyerek asszonyonként, a Kongói Demokratikus Köztársaságban pedig 6,1. Ennek következtében Afrika népessége 2030-ra (tehát alig 12 év alatt) a jelenlegi 1,2 milliárdról 1,7 milliárdra fog nőni, évi több mint 50 millió születéssel számolva. Az évszázad végére minimum 4 milliárdnyi lakosával a fekete földrész adja majd a világnépesség legalább 40 százalékát, ennek háromnegyede a Szaharától délre fog megszületni, de hogy ott is marad élni, annak nagyon kicsi az esélye. Az afrikai fiatalok százmilliói számára ugyanis a túlélés egyetlen esélyét az Európába való kivándorlás fogja jelenteni.

Az ideológiai és morális lózungoktól kondicionált európai vezetők makacsul igyekeznek figyelmen kívül hagyni ezt a realitást, és inkább a fejlődés mítoszához ragaszkodnak. Különböző mértékben mindnyájan ,,a gazdasági fejlődés lassítja a migrációt" posztulátumát szajkózzák - és mindnyájan tévednek. Ahogyan azt néhány heterodox közgazdász, politikailag inkorrekt történész és a kutatási területével szemben tisztességes afrikanista már évek, sőt évtizedek óta ismételgeti, Afrika állítólagos ,,fejlődése" csupán egy illúzió, sőt néha egyenesen intellektuális és politikai szélhámoskodás.

Alapvetően két fő okból: egyrészt még ha valós is lenne, akkor is csak nagyon hosszú távon lenne eredménye, holott már most is azonnali szükséghelyzet áll fenn; másrészt az afrikai országok függetlenségének több mint hat évtizeddel ezelőtti kikiáltása óta már mindent megpróbáltak ezen a területen, de hiába, és a ,,beindítására" elherdált kolosszális összegek ellenére Afrika valójában folyamatosan hanyatlik. Ahelyett, hogy fejlődne, globálisan évről évre szegényebb lesz. Tényleges gazdasági súlyát (vagy inkább súlytalanságát) jellemzi, hogy az ENSZ 2013-as adata szerint a világkereskedelem alig 3,2 százalékát képviseli. Ez önmagában ékesen cáfolja azt a haladó berkekben előszeretettel hangoztatott lózungot, miszerint Afrika azért fejletlen, mert a nyugati multik kifosztják a nyersanyagforrásait. Valójában a nemzetközi árucserék terén gyakorlatilag elhanyagolható tényező, és az egyetlen dolog, amit globális méretekben exportál, az a népességfölöslege.

Az ENSZ 189 tagállama által 2000-ben elfogadott Millenniumi Fejlesztési Célkitűzések (MFC) szerint az afrikai szegénység bármilyen csekély mértékű csökkentése elképzelhetetlen egy többéves perióduson át tartó, legalább évi 7 százalékos töretlen gazdasági növekedés nélkül. Következésképpen, mivel 7 százalékos évi növekedésre van szükség pusztán a szegénység csökkentésének megkezdéséhez, egy gyors kalkuláció után is megállapítható, hogy Afrikának évről évre 3-4 százalékos növekedés hiányzik az MFC teljesítéséhez. Tehát az afrikai szegénység nemhogy csökkenne, hanem éppen ellenkezőleg, egyre nő, annál is inkább, mert a helyi népesség vágtató szaporodása a csekély növekedési nyereséget semmivé teszi. Nem is beszélve a tartósan kaotikus politikai helyzetről, a katasztrofális közbiztonságról, a szakképzett munkaerő krónikus hiányáról és a mindent behálózó endemikus korrupcióról.

Hogyan is lehetne fejlődésről beszélni Afrikában, amikor ilyen körülmények között a befektetők elfordulnak tőle? Az ismétlődő politikai mantra befektetésre ösztönöz, mert ez utóbbi a ,,fejlődés motorja", de mivel a befektetők ódzkodnak a pénzüket kockáztatni Afrikában, az egész csak üres kántálás marad. Az Afrikai Fejlesztési Bank (ADB) 2018. májusi jelentésében hangsúlyozza, hogy a fekete földrésznek csak az infrastruktúrák területén évente 170 milliárd dollárnyi közvetlen külföldi befektetésre (FDI) lenne szüksége, miközben alig 60 milliárdot kap. Az ENSZ Kereskedelmi és Fejlesztési Konferenciájának a 2017. évi közvetlen külföldi befektetésekről szóló jelentéséből (UNCTAD World Investment Report 2017) kiderül, hogy tavaly a 2000 milliárd dollárnyi FDI-ből Afrikára csak 60 milliárd jutott, amely nevetségesen alacsony összeg, és ráadásul 3 százalékos csökkenést mutat az előző évhez képest.

Afrika a maga 54 országával és 1,2 milliárdos népességével kevesebb FDI-t kapott, mint a hatmilliós Szingapúr (61,6 milliárdot), és jóval kevesebbet, mint az ötmilliós Írország (79,2 milliárdot). Mindez sokkal beszédesebb, mint az ünnepélyes szónoklatok Afrika fényes jövőjéről és az állítólagos ,,fejlődéséről" ...

Egyvalami biztos. A ,,gazdasági fejlődés" délibábja nem fogja lefékezni az afrikai népességfölösleg Európába özönlését. Hogyan is lehetne másként, hiszen Afrika élhetőbbé, sőt egyszerűen csak élhetővé tétele elképzelhetetlen szigorú születésszabályozás nélkül, amelyről az afrikaiak hallani sem akarnak, Európa pedig nem képes rájuk kényszeríteni.

A Földközi-tenger túlsó partjáról tehát Európára továbbra is − sőt egyre inkább − elfoglalni való területként fognak tekinteni. Annál is könnyebben elfoglalhatóként, mert egyre inkább csak aggastyánok, szibarita és hedonista béta-hímek meg a gyerekszülést a gyűlölt patriarchátus jelképének tekintő feminista nők népesítik be, a vezetőik pedig behódoltak a globalista plutokráciának, vagy egyszerűen megfertőzte őket a posztkeresztény emberijogizmus mentális AIDS-e, miszerint ,,szeresd színes bőrű felebarátodat jobban, mint a saját fajtádat, és fogadd be a Föld összes nyomorultját a házadba..." Következésképpen hajlandók önként és dalolva levezényelni saját őshonos népességeik lecserélését idegen gyarmatosítókra. Az afrikai jövevények tökéletesen megfelelnek a célra. Náluk alkalmasabb újeurópaiakat elképzelni sem lehet. A rendszergazdák igényei szerint.

Gazdag István (demokrata)v


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  TÖRTÉNETEK,ÍRÁSOK,HÍREK  
Lezárult a Tolvajkergetők elleni koncepciós per, Tomcat
  2018-09-15 17:22:23, szombat
 
  Lezárult a Tolvajkergetők elleni koncepciós per, Tomcat mehet a dutyiba

Három és fél éves, még magyar viszonyok közt is elképesztően sokáig húzódó elsőfokú eljárás zárult le ma a Budapest Környéki Törvényszéken. A Dr. Holdampf Gusztáv bíró által kihirdetett ítélet szerint az egyesület négy tagja bűnös súlyos testi sértés és csoportos garázdaság bűntettében, amiért 2015 októberében bántalmaztak egy tetten ért kerékpártolvajt. A csoport vezetőjét, Polgár Tamást, azaz Tomcatet 2 év letöltendő börtönbüntetéssel, a többieket változatos hosszúságú felfüggesztett szabadságvesztéssel sújtották.

Az eljárás jogszerűségét azonban megkérdőjelezi többek közt, hogy a "pártatlan" bíróság már jóval a vádemelés előtt sajtóközleményben hirdette ki a vádlottak bűnösségét, akik közül éppen az I. rendű vádlottat név szerint is azonosította. Sőt, a bíróság szóvivője külön megkereste az Index hírportált, hogy ezt a közleményt feltétlenül hozzák le, s amelyben a valóságtól elrugaszkodott, még a valós gyanúsításnál is sokkal súlyosabb cselekményeket varrtak az önkéntes bűnvadászok nyakába. A bíróság ennek ellenére hosszas érvelésben kérte ki magának, hogy elfogult lenne. Holdampf Gusztáv szerint az ilyen feltételezések "a bíró személye elleni nemtelen támadások".

A verdikt lényege, hogy a Tolvajkergetők rendőrt hívtak az ön- és közveszélyes állapotban levő, drogfüggő sértetthez, aki az események idején változatos gyógyszerek és keménydrogok hatása alatt állt, azonban ezután a sértettet "sértegetni" kezdték - értve ez alatt, hogy megjegyzéseket tettek kábítószeres, bűnöző életmódjára, és győzködték, hagyjon fel ezzel, mielőtt katasztrófába sodródik - ami szándékos provokációként értelmezhető, s miután a drogoktól eszét vesztett sértett "jogos sértődöttségében" rájuk támadt, nekik nem lett volna joguk védekezni ez ellen. Magyarán ha valaki nem alázatos tisztelettel szólít meg egy bűnözőt, és az szubjektív sértődöttségének tettleg akar nyomatékot adni, az teljesen rendben van...

Az ítélet ellentmondásoktól és törvénytelenségektől olyan súlyosan terhelt, hogy egy ponton még maga az azt ismertető bíró is kijelentette, tisztában van azzal, hogy döntését a másodfokon eljáró ítélőtábla hatályon kívül fogja helyezni, ennek ellenére ragaszkodik ahhoz. A vádlottak úgymond "örülhetnek", hogy nem húzta rájuk az önbíráskodás és az életveszélyes testi sértés bűntettét, amint azt az ügyész indítványozta, ez esetben ugyanis nem kettő, hanem hét év lett volna a büntetés.

Az ügyészség három nap gondolkodási időt kért, hogy a fellebbezésről döntsön. A védők valamennyien fellebbeztek. Meg nem erősített hírek szerint Tomcat már régen elhagyta az országot, legutóbbi videoblogjában állítólag Peruból jelentkezett.


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  TÖRTÉNETEK,ÍRÁSOK,HÍREK  
Új honvédelmi szemléletet!
  2018-09-14 23:34:38, péntek
 
 Való igaz, hogy nemzedékemnek és az utánunk jövőknek abban a csodálatos szerencsében volt része, hogy fegyveres konfliktus résztvevőjének harcoló katonai alakulat részeként nem kellett ott lennie. Lassan azok is kihalnak, akik felnőtt fejjel érték meg az 1956-os forradalom fegyverropogásos eseményeit. Az iskolai oktatás - ráadásul manapság is - még a történelemoktatás keretében is inkább arról szól, hogy honvédő harcaink rendre kudarccal jártak, vagy a magyar fegyverek idegen érdekeket szolgáltak, esetleg ki vagyunk szolgáltatva külső erők játékának, jó, ha meghúzzuk magunkat - a fényes győzelmekről azonban, mint például a 907-es pozsonyi csata, hallgat. Egyéb más iskolai fórumokon a honvédelem témája pedig egyáltalán nem téma.

Újabban az a közvélekedés, hogy baj, katonai konfliktus esetén minket a NATO meg fog védeni, hiszen ezért vagyunk tagjai. A szerződés egyik paragrafusa ugyanis előírja, hogy a megtámadott segítségére köteles sietni a többi tagország. (Megnézném, hogy az egyaránt NATO-tag Görögország és Törökország mikor sietne a másik segítségere, csak hogy ne a környezetünkből hozzak példát.)

Hosszú évszázadokig azonban a honvédelem fogalma és szükséges tartalma is egyértelmű volt. Szellemi, anyagi és emberi erőforrásokat kellett arra fordítani, hogy a határainkat megvédjük, illetve ha úgy hozta szükség, megelőző csapásokról gondoskodjunk. Ennek évszázadok alatt kialakult az egyre tökéletesedő intézményi rendszere, a középkori nemesi adómentességet a honvédelmi kötelezettséggel ellentételező rendszertől a későbbi állampolgári státuszból fakadó honvédelmi kötelezettségig és az ezeket biztosító állami költségvetési fejezetekig. (Ismeretes, hogy az 1848-ban megalakuló Magyar Honvédség költségeire az akkori parlament negyvenkétmillió forint hitelt szavazott meg, és egyben megteremtette a finanszírozásra a saját bankot is.)

Már évekkel a rendszerváltás előtt, de kiváltképp utána, a hagyományos honvédelmi felépítmény omladozni kezdett. Különösen romlott az akkor még sorkatonaságra kötelezett állomány hatékony felkészítése, erősen amortizálódott az eszközállomány. A rendszerváltás utáni évtizedek pedig elhozták a ,,felismerést", hogy NATO-tagként mellőzhetjük a tömegek kiképzésével és hadrendben tartásával járó fáradalmakat, és más országok példáját követve áttértünk a hivatásos hadseregre. Ami ma van, az. A szó klasszikus értelmében már nem is hadsereg, hanem bizonyos katonai képességek összessége, ami valóban csak a NATO kötelékében értelmezhető seregként.

Nem mindenki tett azonban így Európában. Svájcban ma is 260 napnyi a kötelező szolgálat, Görögországban és Törökországban több hónapos kötelező sorkatonai szolgálat van érvényben, Franciaországban felmerült a sorozás ismételt bevezetése, miközben a Bundeswehrnek nehézségei vannak a száznyolcvanezres létszám hazai feltöltésével.

Elképzelni is rémisztő, hogy mi történhetett volna, ha a balkáni testvérháború kapcsán nemcsak néhány kóbor tüzérségi lövedék, de állig felfegyverzett ,,jugoszláv" hadosztályok is áttévedtek volna hozzánk. Mondani is felesleges, mert annyira tényszerű, hogy a környezetünkben lévő országok közül egyik sem követett el a miénkhez hasonló mértékű haderőcsonkolást, ami nemcsak a létszámra vonatkozik, de a hadra fogható eszközállományra is. Pedig minderre minket senki sem kötelezett, mint annak idején a trianoni diktátum, önként, magunktól hajtottuk végre.

Mindenképpen indokolt, hogy lemaradásunkat mihamarább behozzuk. Éppen a 2015-ben sáskahadként hazánkra zúduló migránssereg mutatta meg, hogy a honvédelem manapság sokkal többről szól, mint valaha konvencionális értelemben szólt. Rövid úton kiderült, hogy a rendelkezésre álló emberi erőforrások sem elegendők a lezárt határszakasz védelmére, újakat kell toborozni és kiképezni, szót sem ejtve a szükséges technikáról. (Mindennek költségei a GDP közel egy százalékát emésztették fel.) Napjainkra ugyanis az eredményes honvédelem fogalomköre rendkívül kitágult. Természetesen magába foglalja a hagyományos védelmi feladatokat, az ehhez szükséges folyamatosan képzett és továbbképzett ember- és eszközállományt és azon túl sok minden egyebet. Egy ország békés rendjének felforgatásához ugyanis nem feltétlenül szükséges idegen katonai erő. Elegendők a civilnek álcázott, de valójában idegen, jórészt ismeretlen források által finanszírozott szervezetek. Tetemes károkat tudnak a mai körülmények között okozni, ezért ennek megakadályozása érdekében felettébb hatékony felderítésre lenne szükség. Rossz példák sorát láthattuk Nyugaton az elmúlt években, hiszen sokszor a ,,civil" törvényeinket kijátszó aknamunka alkalmasabb és hatékonyabb, mint a nyílt katonai intervenció, segítségükkel demokratikusan választott kormányok is megbuktathatók.

Ráadásul manapság a katonai műveletek sem az évszázadok óta megszokott rendben folynak, ismeretlen finanszírozású szabadcsapatokról, hibrid hadviselésről hallunk. Ma csak találgatni lehet, hogy mi történne, ha az Európába áramlott milliónyi illegális bevándorló és egyben hadviselésre alkalmas korban lévő férfi szervezetten ellenséges szándékkal megmozdulna. Technikailag ez nagyon is lehetséges, hála a felderítési gyakorlatok elsatnyulásának. (Brüsszelben láthattuk ennek iskolapéldáját.)

Nem a lehetséges újszerű honvédelmi témák sorozatának lezárási szándékával, de megemlíteném a manapság könnyűszerrel előidézhető környezeti katasztrófák ügyét (ivóvíz- és élelmiszer-mérgezések, levegőminőség-rontás stb.) Készülni tehát részint a hagyományos honvédelmi témákban kell, de a készülést ki kell egészíteni a kor követelményei által ránk zúdított témákkal is. Ezekhez kell az emberi erőforrásokat, a megfelelő tudást és technikát rendelni, és ami a legfontosabb, a polgári tudatosságot megteremteni. Kulcskérdésként az emberi erőforrások megfelelő felkészültsége és tudatossága említendő, a legnagyobb elmaradás itt tapasztalható.

Alapvető honvédelmi ismereteket célszerű már az általános iskola utolsó osztályaiba, majd a középiskolákba bevinni. Példaként említhetők a pénzügyi tudatosság terén mostanság tett erőfeszítések. Mi sem természetesebb, minthogy a honvédelmi tudatosság legmagasabb szintű társadalmi képviselete a jövő értelmiségétől várható el. Célszerű lenne ennek megfelelően eljárni. Nem tartanám ördögtől való és eleve elvetendő gondolatnak, ha az egyetemek és főiskolák felvételi követelményei közé nemtől függetlenül bekerülne (mintegy a legutolsó minősítési szempontként) egy féléves katonai szolgálat és annak eredményességét igazoló tanúsítvány. A fél évnyi szolgálatot azonban tartalommal kellene megtölteni, mind a konvencionális katonai, mind a már említett újszerű témák kapcsán. A képzési programokat a Magyar Honvédség és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem közösen dolgozhatná ki. Eredményes tanúsítvány hiányában a felsőfokú tanulmányokat nem lehetne elkezdeni.

Boros Imre - facebook

Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  TÖRTÉNETEK,ÍRÁSOK,HÍREK  
Beazonosítottuk a 11 éves kislányt több alkalommal
  2018-09-14 23:12:32, péntek
 
  Beazonosítottuk a 11 éves kislányt több alkalommal megerőszakoló vízilabdásokat - bármelyik pillanatban kattanhatnak a bilincsek

Portálunk kiderítette: a két volt világhírű vízilabdás neve Kósz Zoltán és Petőváry Zsolt.
Kósz Zoltán
A pedofil erőszaktevők vízilabda akadémiát üzemeltetnek: a Kópé Úszó-Vízilabda Sportegyesület az ő tulajdonuk, Szentendrén és Leányfalun működnek.
Petőváry Zsolt

Nem ez az első kópéságuk, de egy ideig valószínűleg az utolsó: 2009-ben Petőváry Zsolt hivatalos személy elleni erőszak, garázdaság és rongálás miatt 10 hónap, 3 évre felfüggesztett börtönbüntetést kapott, az olimpiai bajnok Kósz Zoltánt pedig 75 ezer forint pénzbüntetésre ítélték ittas vezetés miatt. (Forrás: MTI)

Korábban írtuk: 11 éves kislánnyal lehetett szexuális kapcsolata két ismert sportolónak

Két közismert magyar sztársportolót neveztek meg egy rendőrségi feljelentésben - írja a Blikk. A bulvárlap úgy értesült, a feljelentésben az szerepel, hogy az érintettek hosszú hónapokon keresztül folytattak szexuális kapcsolatot egy akkor mindössze 11 éves kislánnyal. A kiskorú áldozat jelenleg 13 esztendős.
IIllusztráció: Northfoto

A lány eleinte próbálta eltemetni magában a történteket, később aztán konkrétan megnevezte a zaklatóit: a történteket egy saját kézzel írt levélben mesélte el családja egyik ismerősének. Ezt a dokumentumot - amely a szexuális aktusokat, azok helyszíneit, körülményeit részletezi - mellékelték a rendőrségi feljelentéshez.

Az ügyben nyomozás indult, a lap szerint a rendőrség kiemelten kezeli az esetet. Érdeklődésükre a hatóság megerősítette, a feljelentés megérkezett a rendőrségre, az abban foglaltakat az illetékes megyei kapitányság ,,szexuális erőszak bűntett gyanúja miatt indított nyomozásban vizsgálja". A Blikk úgy tudja, az eset súlyosságára való tekintettel napokon belül további nyomozati cselekmények várhatók.

A hatályos törvények szerint, ha a vádak igaznak bizonyulnak, a tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak 5-15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Ebben az életkorban mindegy, hogy erőszakkal vagy az áldozat beleegyezésével létesítettek-e vele szexuális kapcsolatot, mivel a lány 11 éves korában mindenképpen a beleegyezési korhatár - vagyis az az életkor, amely felett az egyén szabad döntése alapján létesíthet szexuális kapcsolatot - alatt volt: ez Magyarországon 14 év. Az pedig, aki olyan személlyel létesít szexuális kapcsolatot, aki ezen életkor alatt van, mindenképpen bűncselekményt követ el.


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  TÖRTÉNETEK,ÍRÁSOK,HÍREK  
Íme, a nemzetközi hungarofób Soros-csürhe - átlátszóak, mint
  2018-09-08 19:21:05, szombat
 
  Íme, a nemzetközi hungarofób Soros-csürhe - átlátszóak, mint az üveg

Nemzetközi ultraliberális sorosista "civil szervezetek" kérik Brüsszeltől, hogy indítsák el az eljárást Magyarországgal szemben. Az uniós alapszerződés hetes cikke szerinti eljárás Magyarországgal szembeni megindítására szólították fel nemzetközi civil szervezetek kedden az Európai Parlament (EP) képviselőit, kiemelve, hogy a magyar kormány semmibe veszi az európai alapértékeket és a jogállamiság követelményeit. Természetesen azok az európai alapértékek, amit ők meghatároznak.

A nyílt levelet többek között aláírta:

a Human Rights Watch,
az Amnesty International,
a Riporterek Határok Nélkül (RSF),
az Emberi Jogi Szervezetek Nemzetközi Szövetsége (FIDH),
a Civil Society Europe,
a Nyílt Társadalom Alapítványokhoz tartozó European Policy Institute,
a Jogászok Nemzetközi Bizottsága (ICJ),
valamint a Climate Action Network Europe.

Az aláírók szerint a jelenlegi magyar kormány letért az emberi jogok, a jogállamiság és az alapvető szabadságjogok tiszteletére alapuló, közös európai útról, amelyre vissza kellene terelni az országot, máskülönben csak tovább fog romlani a helyzet, ráadásul a modell terjedni fog Európában.

Az európai vezetők próbálták kibékíteni, rábeszélni, figyelmeztetni Magyarország kormányát. Ezek az erőfeszítések azonban hiábavalónak bizonyultak. A határozott fellépés hiánya valójában felbátorította Magyarország egyre autokratikusabbá váló vezetését- írták.


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  TÖRTÉNETEK,ÍRÁSOK,HÍREK  
Újabb biztató eredmények az agydaganat gyógyításában
  2018-09-08 19:07:43, szombat
 
  Kutatóknak sikerült serkenteni az immunrendszer T sejtjeinek agydaganat-ellenes képességeit egerekben. Ez a jövőben javíthatja az agyi betegségek gyógyítását.
T sejtek támadásban (zöld és piros színnel) a rákos sejtek ellen (kék színűek)

Az emlősök, így az ember természetes védekezőképességét adó immunrendszer egyik sejttípusát a T sejtek alkotják. Azt már tudjuk, hogy ezek a sejtek segíthetnek a rák gyógyításában. A Nature 2018. szeptember 5-i számában közölt tanulmány újabb ígéretes eredménykeről számol be. Eddig csak korlátozottan lehetett alkalmazni ezen sejteket arra, hogy célzottan küzdjenek a rák ellen, főként az agydaganatok esetében. Ráadásul a ráksejtek sokszor eredményesen tudják blokkolni azon folyamatokat, amik magukhoz vonzzák a T sejteket.

Nabil Ahmed és kollégái rájöttek, hogy az agydaganat sejtjei megnövelik egy meghatározott fehérje, az ALCAM mennyiségét, és ezen fehérje képes magához vonzani a T sejteket. A fehérje gyakori a felnőttek, illetve a gyerekek körében leggyakrabban előforduló két agydaganat-típusnál. A tanulmány szerzői mesterséges úton létrehoztak egy molekulát, a CD6-ot, ami a T sejtek ALCAM-hoz való kapcsolódását váltja ki, majd növeli a T sejtek érzékenységét az ICAM1 fehérjére a rákos sejt felszínén. A fentieket összekombinálva ez a megközelítés kimutathatóan növelte a T sejtek megjelenését a rákos sejteknél.

Amikor a kutatók ezt az iránykövető rendszert tesztelték agydaganatos egereken, a T sejtek masszívan beszivárogtak a rákos sejtek köré és megtámadták azokat. A T sejtek csak a rákos sejteket támadták meg, az egészséges szövetet nem. Bár további vizsgálatok szükségesek addig, amíg az eljárást kórházakban is lehet majd használni, de úgy tűnik a módszer biztonságos és hatékony lehet az agydaganat elleni küzdelemben.


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  TÖRTÉNETEK,ÍRÁSOK,HÍREK  
Nagy-Magyarország térképe egy náci és antiszemita szimbólum
  2018-09-04 19:59:45, kedd
 
  Nagy-Magyarország térképe egy náci és antiszemita szimbólum - vélik egyesek

Nem megértve a Határtalanul program lényegét, de egy kis magyargyűlölő hangulatkeltésre mindig kapható Adevărul bulvárlap által idézett Historia.ro csak nem nyugszik bele abba, hogy a székelyudvarhelyi Palló Imre Művészeti Szakközépiskola egyes diákjai Nagy-Magyarország sziluettjét rajzolták a betonra, majd azt körbeállták.

Mivel kielégítő választ (ami valószínűleg az iskola szétkergetése, lerombolása, a helyének sóval való felhintése lett volna) nem kaptak a Hargita megyei tanfelügyelőségtől (sokadik próbálkozásra sem), ezért neki is láttak a szokásos, de mindig mélységesen megdöbbentő összeesküvés-elméletek gyártásába.

Az idézett cikkből ugyanis kiderül, hogy a tanfelügyelőség (amely még csak lezártnak sem tekinti az ügyet) egyenesen bátorítja az irredenta megnyilvánulásokat. Majd kiselőadást tart arról, hogy mi is június 4. jelentősége a magyaroknak.

Megemlíti, hogy a trianoni diktátum évfordulóján (ők nem így nevezik) a HVIM szokott megemlékezést tartani, meg ki tudja még kik. A Vármegyéről elhangzik, hogy az egy ,,betiltott" szervezet, hiszen ,,náci és antiszemita szimbólumokat" használ. Ők ezt az Historia.ro-nál és az Adevărul-nál jobban tudják másoknál, ezt el kell hinni. Ebből ered, hogy azt sem tudják felfogni, miért kényszerítenek Romániában gyermekeket olyan szimbólumok kirajzolására, melyeket ,,betiltott" szervezetek használnak.

Azt viszont végképp nem értik, hogy miért nem Kanada vagy Ausztrália térképét rajzolták ki a diákok, hiszen szerintük a két országban több magyar él, mint például Vajdaságban vagy éppen Kárpátalján (arra nem gondolnak, hogy ilyen alapon a Moldovai Köztársaság helyett inkább Olaszországot, Spanyolországot meg egy csomó más államot kellene nyúzzanak az egyesülési mániájukkal).

Ami viszont vérfagyasztó, az az, hogy szerintük Magyarország már a gyulafehérvári nagygyűlés történelmi vívmányát sem tekinti jogosnak, ezért ilyen-olyan szervezeteivel határain kívül uszít és izgat.


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  TÖRTÉNETEK,ÍRÁSOK,HÍREK  
Borotvapengével támadt egy gambiai migráns a szicíliai
  2018-09-04 19:38:04, kedd
 
  Borotvapengével támadt egy gambiai migráns a szicíliai rendőrfőnökre

A szicíliai Catania rendőrfőnökéhez betört két afrikai férfi. Az egyikük egy pengével támadta meg, és olyan súlyos sérüléseket okozott neki, hogy 80 öltéssel kellett összevarrni a sebeit. A migránst már őrizetbe vették.

Catania rendőrfőnökéhez, Nuccio Garozzóhoz csütörtök éjjel tört be két afrikai bevándorló, hogy kirabolja - írja a Daily Mail. Garozzo a feleségével és a lányával él a lakásban. Amikor az éjszaka közepén zajt hallott, felébredt, és átment a másik szobába, ahol a két fiatal férfi épp értékek után kutatott.

A rendőrfőnök ezt megpróbálta megakadályozni, erre az egyik migráns egy borotvapengét vett elő, és rátámadt Garozzóra. A migráns az arcát és a kezét vagdosta össze.

A végén a betörők kiugrottak az első emeleti erkélyről, az egyikük el is menekült, de a másik (a támadó) megsérült az ugrás közben, így a rendőrfőnök kihívta a kollégáit, akik őrizetbe vették.

Kiderült róla, hogy gambiai állampolgár, és 18 éves, 2016 decemberében menedékkérőként érkezett Olaszországba. A hatóságok előtt már ismert volt, mert kábítószer-kereskedelem és verekedés miatt szerepelt a bűnügyi nyilvántartásban.

Nuccio Garozzót kórházba szállították, a sebeit 80 öltéssel varrták össze.A támadást a Facebook-oldalán elítélte Matteo Salvini olasz belügyminiszter is.

Link


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  TÖRTÉNETEK,ÍRÁSOK,HÍREK  
Az államok közül csak a magyar segít – interjú a maron
  2018-09-01 23:14:52, szombat
 
  Az államok közül csak a magyar segít - interjú a maronita pátriárkával

Budapesti látogatása során Magyarország és a nemzetközi közösség segítségét kérte a kereszténység gyökerét jelentő közel-keleti ősi keresztények fennmaradásához. Őboldogsága Bechara Boutros Rai Antióchia és egész Kelet maronita pátriárkája méltatta hazánk gyakorlatát, mely szerint támogatja a közel-keleti keresztények helyben maradását. A nyugati országoktól azt kérte, hogy álljanak végre a béke pártján és hagyjanak fel a háborús uszításokkal. Többek között erről, és a libanoni keresztények múltjáról jelenéről kérdeztük a maronita egyház vezetőjét.

Őboldogsága, először is köszönöm, hogy fogadott minket ésa sűrű programja ellenére is időt szán ránk. A portálunk neve Stand For Christians. Ez egy újonnan indult honlap, aminek egyik célja, hogy magyar és angol nyelven felvilágosítsa az embereket a közel-keleti keresztények helyzetéről, beleértve az egyházakat, azoknak a megalakulását, eredetét. A legtöbben nehezen tudják hova tenni, ha a maronita kifejezést hallják. Ezért kérném Őboldogságát, hogy világosítson fel minket a maronita egyházról!


Először is a közel-keleti keresztényekről beszélnék. A nyugati társadalomnak nem szabad elfelejtenie, hogy a közel-keleti keresztényég kétezer éve létezik. Jézus korától kezdve az egész Közel-kelet, Palesztinától Egyiptomon át Líbiáig, Szaúd-Arábia, az öbölig, Szírián át Irakig és Iránig, Jordániában és Libanonban is elterjedt a kereszténység, majd fokozatosan kialakította a saját térségbeli arculatát. Vagyis Alexandriában a kopt irányzat fejlődött ki, Jeruzsálemben a jeruzsálemi, Irakban a káldeusi, Antióchiában a szír, Kis-Ázsiában a bizánci. Minden irányzat a helyi kultúra szerint formálódott. Ezeknek a helyi közösségeknek megvolt a saját szertartásuk, hagyományuk. Az idő elteltével az egyházon belül sajnálatos módon teológiai szakadások történtek. Ezek közül az egyik lett a Maronita Egyház.

A maronita kifejezés Szent Marontól származik, aki a IV. század vége felé élt és 410-ben halt meg. Szerzetes volt, az antióchiai szír vonalat képviselte és remeteként élt. Nem alapított egyházat, de sokan követték, míg követői nagy közösséggé nem váltak. Ezek után nevezték el őket maronitáknak. 686-ban pátriárkát választottak maguk közül antióchiai székhellyel, mivel már a egyházon belüli szakadások miatt nem maradt katolikus pátriárka Antióchiában, ami az első székhely volt, és Szent Péter alapította Róma előtt. Mivel a maroniták mindig is katolikusok voltak és a kezdetektől Rómával léptek unióra, ezért választottak maguknak pátriárkát, aki katolikus volt.

Így alakult meg a Maronita Egyház, ami a térségben egyedüliként volt katolikus. A többi keleti katolikus egyház későbbi szakadások következményeként jött létre. A Maronita Egyház a kereszténység vezetőjévé vált Libanonban, majd a legerősebb, legstabilabb és legnagyobb közösséggé formálódott. Nem volt konfliktusa senkivel. A pátriárkák vezették a közösséget a nemzeti úton, egészen 1920-ig, amikor is megalakult Nagy-Libanon.

A maronita közösség a libanoni keresztények reménye, mert képesek voltak Libanonban összefogni a többi keresztény és muszlim egyházzal, hogy a többi arab államhoz képest eltérő államrendszert építsenek fel. A vallást elválasztották az államtól. A keresztények és muszlimok közösen kormányoznak és irányítanak. Ezért az ország rendszere demokratikus, elismeri az összes általános és emberi jogot.

A közel-keleti kereszténység szerepe azért fontos, mert hatszáz évvel előzte meg iszlámot. Vagyis a térség kultúrája eredetileg keresztény.

Immár ezernégyszáz éve élünk együtt a muszlimokkal. Átéltünk sok nehéz korszakot, amiket közösen átvészeltünk és felépítettünk egy társadalmat.

Felépítettünk egy közös kultúrát, közös civilizációt, közös államiságot. Ennek a keresztény- iszlám kölcsönhatásnak köszönhetően, és amiket átadtunk egymásnak az értékeinkből, együttes erővel kialakítottuk a Közel-Keleten az úgynevezett mérsékelt iszlámot. Nagy szerepet játszottak ebben az iskoláink, egyetemeink, kórházaink, kulturális központjaink, amik nyitva állnak mindenki előtt. Ezért mi mindig kapcsolatban vagyunk a többi felekezettel, a piacon, az iskolában és a hivataloknál.

Sajnálatos módon jött ez a háború, amint mi “kiszabott háborúnak" nevezünk. Ránk lett kényszerítve Irakban, Szíriában és Palesztinában. Ez a háború azért jött, hogy mindent leromboljon, amit megéltünk. Lerombolja a mérséklet irányzatot, hogy széles utat nyisson a radikálisok, a fundamentalisták és a terrorista szervezetek előtt.

Mi azt mondjuk, hogy folytassuk együtt. Mindenek ellenére folytassuk együtt a közös történelmünket, a közös kultúránkat, a közös civilizációnkat. Bármennyire is nehéz lesz ez az út, nekünk ez az álláspontunk.

A levantei és mezopotámiai társadalmak sok nehéz korszakot éltek meg, sok üldöztetésnek voltak kitéve. Ami ma zajlik Irakban és Szíriában, az korábban többször megismétlődött. A nagy probléma az, hogy a keresztény társadalom létszámában csökken, sokan elvándorolnak a térségből. Mit tud tenni a magyar kormány, a magyar nép, avagy Európa és a nyugat, hogy megoldja ezt a problémát?

Mi két dolgot kérünk a nyugattól. Először is; legyen meg az akaratuk arra, hogy megállítsák a háborút.

Ennek a háborúnak nincs értelme, nincs vége, kizárólag a rombolás, gyilkolás és az üldöztetés jellemzi. Ezért azt kérjük tőlük, hogy mondják, ki legyen vége, elég a háborúból.

Másodszor az kérjük, hogy álljanak ki amellett, hogy akiket elűztek, visszatérjenek hazájukba, hogy folytassák életüket, történelmüket és kultúrájukat. Segítsenek helyreállítani otthonaikat. Mert hiába mondjuk nekik, hogy jöjjenek vissza, ha háború van és romokban hevernek az otthonaik.

Attól függetlenül, hogy felelős vagy sem a nyugat ebben a háborúban, én úgy gondolom, hogy igenis nagy felelőssége van benne, kötelessége közösen vinni velünk ezt a terhet, ha valóban jó szándék jellemzi. Bár én személy szerint kétlem, hogy így van, ennek ellenére mi reménykedünk.

Mi a remény közössége vagyunk.

Ha jól tudom, a maronita és a magyar katolikus egyház kapcsolata hat éve kezdődött. Őboldogsága 2012-ben tett látogatása óta megerősödtek a két egyház közötti oktatási és kulturális kapcsolatok. Milyen irányú fejlődésnek indult ez az együttműködés? Hírül adtuk, hogy a magyar kormány harminchárom templom helyreállítását is támogatja Libanonban.

Valóban, Magyarország és a magyar kormány érzékenyen követi a keresztények helyzetét. Nem fanatizmusból teszi, hanem meggyőződésből, hogy a kereszténység szükséges az iszlám világnak. Mert a magyar kormány keresztény értékrenddel rendelkezik, amit fontos megőrizni a Közel-Keletnek és az iszlámnak is. A muszlimok is ugyanezt mondják. A vallásos muszlimok azt mondják, hogy a keresztények fontosak az életükben.

Ebből kiindulva Magyarország kiemelt álláspontot képvisel. Igaz, sok európai szervezet segít, de mint állam, csak a magyar érzékeli ezt, és segít a mérsékelt irányzat fennmaradásában a Közel-Keleten.

Tavaly kezdeményezték az iraki és szíriai pátriárkák meghívását, akiknek segítséget nyújtottak, hogy helyrehozzák templomaikat. Segítettek az embereken, hogy felépítsék otthonaikat. Libanonban is segítenek a helyreállításban és az emberek hazatérésében. Ezek a kezdeményezések a közelmúltban indultak. Nincsenek régi kapcsolataink, ezért sincsen nagy libanoni közösség itt. Ebben a nyitottságban Magyarországnak kiemelt helye van, mi pedig értékeljük a magyar állam erőfeszítéseit. Sok tisztviselőt láttam, akik érzékenyen állnak ehhez. Azon vannak, hogy minél több fiatal egyetemista jöhessen Magyarországra folytatni a tanulmányait. Bátorítják a fiatalokat, hogy vegyenek részt ösztöndíjprogramokban és a diákcsere-programban.

Igazság szerint köszönetet szeretnék mondani a magyar államnak, hogy ilyen álláspontot képvisel a közel-keleti keresztény entitással kapcsolatban, mert tudja, hogyha segíti a keresztényeket, ezzel a békét és a mérsékelt irányzatot támogatja a Közel-Keleten.

Bízunk abban, hogy ez az együttműködés, ami egyrészt a magyar állam és egyház, másrészt a közel-keleti egyházak között létrejött, minél szélesebb körben fog kibővülni.

Az interjún keresztül szeretném megköszönni minden magyarnak a támogatást.

Örülnék annak, ha a magyar nép szervezett utakon, turistaként jönne hozzánk, hogy megismerjenek minket. Mert ha a kereszténységről beszélünk, a nyugati emberek fejében csak szegény elveszett egyének vannak a térségben. Nem tudják, hogy itt templomok, pátriárkák, püspökségek, közösségek, iskolák és intézmények vannak. Úgy gondolom, hogy rólunk, mint egyénekről beszélnek és nem mint egyházról.

Holott mi létező egyházak vagyunk és az jelenthet biztosítékot a keresztényeknek, hogy az egyházak maradnak, igaz csökken a létszámunk, de Jézus jelenléte segít minket. Reménykedünk abban, hogy a magyar emberek meglátogatnak minket, és csereprogram keretében a mieink is látogatást tehetnek Magyarországon. Ez a barátság nagyon fontos keleten. Lelkileg feltölti az mieinket, ha valaki nyugatról meglátogatja őket. Úgy érzik, nincsenek magukra hagyva, tőrödnek velük. Nektek pedig az a feladatok, hogy az oldalatokon keresztül bátorítsátok az embereket.

S4C.news - Kassab Adonis

Külön köszönetet mondunk Balog Gellértnek, aki munkájával segítette az interjú elkészítését.


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  TÖRTÉNETEK,ÍRÁSOK,HÍREK  
     1/158 oldal   Bejegyzések száma: 1575 
2018.08 2018. Szeptember 2018.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 96 db bejegyzés
e év: 1121 db bejegyzés
Összes: 24062 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 628
  • e Hét: 22723
  • e Hónap: 103469
  • e Év: 1694450
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.