Regisztráció  Belépés
lambert.blog.xfree.hu
Bár úgy tűnik ma, mintha csak a hamisak, a gazok és gonoszok számára gyümölcsözne az élet; ne irigyeld őket! Összeomlik alattuk a csalásra épült világ. A jövend... Ballán Mária
2006.07.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/151 oldal   Bejegyzések száma: 1504 
Migránsáradat Kovászna és Hargita megyében?
  2018-04-19 20:15:07, csütörtök
 
  Meg nem erősített hírek szerint, a mai napon megérkezett Sepsiszentgyörgyre a Románia által az EU követelésének megfelelően befogadott migránsok első ötvenfős csoportja, amelyet a városban telepített le a román hatalom. Információink szerint Háromszék megye (Kovászna) fővárosán kívül Kézdivásárhelyre és Csíkszék fővárosába, Csíkszeredára is tervezik nagyobb számú migráns csoportok letelepítését.

Informátorunk szerint, feltehetően megállapodás született Georg Soros és a román vezetés között Magyarország zsarolására. Eszerint, amennyiben Magyarország nem fogadja be az Unió által ráerőltetni szándékozott migránsokat, abban az esetben a Székelyföldet elárasztják jobbára afrikai néger betolakodókkal. ,,A terv ördögi - tette hozzá informátorunk - de mindennek megvan az ellenszere - zárta a beszélgetést a román belügyminisztérium magát - érthető okokból - megnevezni nem akaró dolgozója.Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  TÖRTÉNETEK,ÍRÁSOK,HÍREK  
Soros György fia elszólta magát:nemzetek bukásáról álmodozik
  2018-04-19 20:12:41, csütörtök
 
  Soros György fia elszólta magát: nemzetek bukásáról álmodozik

Döbbenetes bejegyzéssel jelentkezett a Soros-család trónörököse, Alex. A napokban Budapestre érkező milliárdosfiú a nemzetállamok bukásán élcelődött. Ebben az üzenetben minden benne van, amit a Soros-világról tudni kell. Egyre inkább úgy néz ki, hogy a hatalomváltás közeleg, és Soros György átadja a stafétabotot fiának, aki ugyanúgy a nyílt társadalom ideológiájának és az államok belügyeibe való beavatkozásnak megszállottja.

Az április 8-ai választáson hatalmas pofont kapott a hazai, valamint a külföldi Soros-hálózat. Soros Györgyöt azonban nem demokratikus fából faragták: képtelen elfogadni a választás eredményét, és ennek megfelelően az előző hétvégére kormányellenes, demokráciaféltő tüntetést verbuvált össze, és várhatóan folyamatosan nyomás alatt akarja tartani a magyar kormányt. Az idő vasfoga azonban mindenkin kifog: nagyon úgy néz ki, hogy a 87 éves üzletember előkészíti a terepet a családon belüli hatalomváltásra, Soros György fia, Alexander egyre gyakrabban tűnik fel a nyilvánosságban. Tegnap megírtuk, hogy a playboy életmódot folytató milliárdosfiú személyesen érkezik Budapestre. Nem először.


A TELJES CIKK AZ ALÁBBI LINKEN OLVASHATÓ:


Link
 
 
0 komment , kategória:  TÖRTÉNETEK,ÍRÁSOK,HÍREK  
Pilhál György: RÉGI CSIBÉSZEK
  2018-04-14 20:18:01, szombat
 
  A választási eredmények után sorra jöttek az üzenetek az ismerősöktől, hogy ,,Mi történik itt?", ,,Vesszük a repjegyet", és én is úgy éreztem, hogy a demokrácia itthon elesett - meséli a Magyar Narancsnak Lányi Örs, aki hétfő hajnalban hívta életre az Opera elé tervezett szombati háborgást.

Lányi mellé becsatlakozott szervezőként Gyetvai Viktor és Gulyás Balázs is. Gyetvai már számos hasonló eseményen tüsténkedett. A sajtkukac ifjú korábban a Hallgatói Hálózat tagja volt, később társaival egyik alapítója volt a Független Diákparlamentnek.

Gulyás Balázst, az emlékezetes budapesti ,,internettüntetés" (számítógép-hajigálás a Fidesz Lendvay utcai székházánál) fő szervezőjét sem kell bemutatni.

A kis Balázs - Gurmai Zita, az MSZP volt uniós képviselőjének fia - a szocialistáknál szerezte a demagógiai alapokat, sokat dolgozott a mozgalomban, a Fideszfigyelő blogban pedig már évek óta ekézi a kormánypártot. Régi csibészek.

Nekem valamiért Mályusz Elemér A vörös emigráció című könyve jutott az eszembe. Az író-történész így emlékszik a bukott Tanácsköztársaság elzavart kommunistáinak bécsi mindennapjaira: ,,Jól tudják és érzik, hogy békés viszonyok között semmit sem remélhetnek. (...) A földmívelő nép indulatát a polgárság ellen akarják felkorbácsolni, a munkásságét meg mindkettő ellen. (...) A fő cél mindenütt a belső ellentétek mélyítése, hogy a felfordulás lehetséges legyen."

A történelem ismétli önmagát.


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  TÖRTÉNETEK,ÍRÁSOK,HÍREK  
Megszűnik a Magyar Nemzet és a Lánchíd Rádió
  2018-04-11 16:20:45, szerda
 
  Megszűnik a Magyar Nemzet és a Lánchíd Rádió

Április 11-től megszűnik a Magyar Nemzet és a Lánchíd Rádió. Simicska Lajos nem finanszírozza tovább a tulajdonába tartozó médiatermékeket.

A Simicska Lajos tulajdonában álló Magyar Nemzet finanszírozási problémái miatt 2018. április 11-től a beszünteti médiatartalom-szolgáltatási tevékenységét, így megszűnik a Magyar Nemzet napilap és annak online verziója, az mno.hu.

A 80 évvel ezelőtt alapított Magyar Nemzet napilap utolsó nyomtatott száma 2018. április 11-én jelenik meg

- közölte a Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft. A Lánchíd Rádió Kft ezzel párhuzamosa közölte, hogy éjfélkor elhallgat a rádió.

A Simicska-médiaportfólióhoz tartozó HírTV-t ugyanakkor nem zárják be, tovább sugározhat, ám ott is ,,racionalizálás lesz". Sajtóinformációk szerint a Heti Válasz egyelőre nem szűnik meg, új tulajdonost maguk kereshetnek.

Az origo.hu értesülései szerint hamarosan Kálmán Olgát is elbocsátják a Hír Televíziótól, mivel négymilliós fizetését nem tudják már fizetni.

Mindez alátámasztja azt az értesülésünket, hogy Simicska drámaian csökkentette a Hír TV költségvetését. Ezzel párhuzamosan pedig a másik Simicska-portfóliónál, az Indexnél teljes a pánik.

A hírportál arról is ír, miszerint

felmerült, hogy Ungár Péter megvenné a Heti Választ, de az is szóba került lapinformációk szerint, hogy az egész Magyar Nemzet lapkiadót vásárolja meg.


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  TÖRTÉNETEK,ÍRÁSOK,HÍREK  
A nő, aki végig kitartott József Attila mellett
  2018-04-11 01:18:01, szerda
 
  ,,ÉLETVONALA ELMOSÓDOTT" - A NŐ, AKI VÉGIG KITARTOTT JÓZSEF ATTILA MELLETT. ÉS MÉG ANNÁL IS TOVÁBB
A képen Szántó Judit és József Attila látható 1935-ben

A fenti mondat (,,életvonala elmosódott") egy hevenyészett grafológiai portréból származik, amit Szántó Judit, József Attila egyetlen - a szó szoros értelmében vett - élettársa valószínűleg találónak érzett magára, mert a halála után személyes holmijai közül került elő. Persze nem kellett grafológus ahhoz, hogy részletes képet kapjunk Juditról: a kortársak közül sokaknak markáns véleménye volt róla. Kalapos Éva Veronika emlékezése.

Összeolvadás


Németh Andor, József Attila egyik legközelebbi barátja például valódi ellenszenvvel nyilatkozott róla:

,,Úgy járt-kelt a világban, mintha plakátról lépett volna le. A plakát nyúlánk, szalmaszőke hajú, keményarcélű hölgyet ábrázol, olcsó fekete marokenben, aki haragosan néz a világba. Alatta: Fel a fejjel proletár - ellenséges szemek figyelnek. Ilyen volt: szegénységével hivalkodó, lakkozott körme hegyéig osztálytudatos nő, au gout americain, egy forradalmi filmscenárió Jeanne d'Arcja..."

A legendás Ignotus, a Nyugat főszerkesztője keserűnek látta, Fejtő Ferenc pedig, aki szintén nagyon közel állt a költőhöz, meg volt győződve róla, hogy Attilának ,,nem ilyen asszony kell".

Pedig Szántó Judit mindent megtett a szerelméért, ami csak emberileg lehetséges volt, még ha nem is mindig szimpatikus formában és nem is teljesen önzetlenül.

A költő és a szavalóművész 1927-ben már ismerték egymást, ám kapcsolatuk csak három évvel később, 1930-ban kezdődött, mert Judit az első találkozáskor még Fenyő László költő, műfordító és kritikus felesége volt (aki egyébként már a második ,,irodalmi ember" Judit életében: elsőként Hidas Antal író, költő és műfordítóval élt). Attila és ő tehát 1930-ban elkezdték közös életüket, azonnal össze is költöztek, és az asszony vértanúi szenvedéllyel igyekezett minden terhet levenni az akkor már kimondottan labilis költő válláról. Gyakorlatilag úgy kezelte a férfit, mint egy gyereket: főzött, mosott, takarított rá, szerkesztőségekben házalt a verseivel, az egész napi munka után pedig esténként Attila ingeit vasalta, hogy a költő megjelenése mindig makulátlan legyen.

Egész lényét, teljes működését a szerelmének rendelte alá, miközben tevékenyen részt vett a kommunista mozgalom munkájában is. A mozgalomnak Attila is tagja volt, de részben az állapotából, részben pedig a fokozatos kiábrándulásból adódóan kevésbé volt aktív, mint Judit, aki egyébként - naplója tanúsága szerint - egy idő után szintén viharos gyorsasággal veszítette el a hitét a nagy, közös ,,forradalomban". Judit feloldódott Attilában, de ezt görcsösen, fájdalommal telve tette, hiszen pontosan érezte:

nem ő a költő igazi nagy szerelme.

,,Rám ne haragudj..."


Hogy ki volt az a bizonyos nagy szerelem, arra nincs egyértelmű válasz: József Attila szenvedélyes szerelmi költészetében több női portré is felvillan hosszabb-rövidebb ideig. Egyebek mellett fiatalkori szerelme, Vágó Márta, későbbi pszichológusa, Gyömrői Edit, vagy utolsó múzsája, Illyés Gyula későbbi hitvese, Kozmutza Flóra.

Ezek a nők mind csodálatos versek ihletőiként maradtak fenn az utókor számára, de Juditnak még ez sem adatott meg: Attila összesen két verset írt hozzá, a Judit címűt és egy 1930-34 között keletkezett töredéket. Mindkét költemény szeretetteljes, bajtársias hangnemben íródott, de vad lángolás egyikben sincs, sőt a töredékben a költő konkrétan meg is fogalmazza: ,,szövetség ez s nem szerelem...". Ennek ellenére Judit imádta a költőt (és azt a kitüntetett figyelmet, amit mellette kapott) még úgy is, hogy állandó megaláztatásokban volt része: a fantasztikus Óda elkészülte után például, amit Attila egy kérészéletű szerelméhez, Marton Márta művészettörténészhez írt. A költő igen kegyetlenül Judit arcába vágta, hogy a vers nem az övé, nem szereti már, ne is reménykedjen. Az asszony mindezek ellenére tovább tűrt, és 1934-ben, amikor József Attila első ízben szakított vele, öngyilkosságot kísérelt meg. Ekkor még sikerült visszaszereznie a bűntudatos poétát, de 1936-ban végleg elváltak útjaik.

Szántó Judit talán valóban kemény és önző nő volt, ám nyugodtan kijelenthetjük:

nélküle József Attilát sem életében, sem halálában nem övezte volna akkora megbecsülés, mint a segítségével.

A szakítás után sem vesztette szem elől a költőt, állandó levelezésben állt a nővéreivel (tőlük értesült Attila haláláról is, így ő volt az első, aki a tragédia hírére Balatonszárszóra érkezett), tevékenységével nagyban hozzájárult, hogy József Attila 1938-ban posztumusz Baumgarten-díjat kapjon, és határozott célja volt, hogy megvédje és gondozza a költő emlékét. Naplóját és visszaemlékezéseit (a könyv legutóbb 2005-ben, József Attila születésének 100. évfordulójára jelent meg a Noran kiadónál) is ebben a szellemben kezdte írni, de a háborús évek, a sok nélkülözés hatására a vállalkozás nem járt sikerrel.

Egyvalamit azonban senki, még a fanyalgó utókor sem vehet el Szántó Judittól: ő volt az egyetlen, akit a legikonikusabb magyar költő valaha a feleségének nevezett. Bő öt évig éltek együtt, és ez a kevés idő sem volt felhőtlen, mégis József Attila életének talán legbékésebb esztendeiről van szó. A maga démonaival is állandóan küzdő Juditnak valószínűleg esélye sem lehetett megmenteni a pszichésen súlyosan terhelt költőt - de ő volt az egyetlen, aki ezt valóban megpróbálta.

Kalapos Éva Veronika


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  TÖRTÉNETEK,ÍRÁSOK,HÍREK  
Székelyzászlókat avattak
  2018-04-04 22:35:41, szerda
 
  A Székely Nemzeti Tanács, valamint a Sepsiszéki Székely Tanács jóvoltából, a Siculitas Egyesület jogi hátterével és a Bethlen Gábor Vagyonkezelő Zrt. támogatásával 25 székely zászló érkezett Sepsiszékre, tartószerkezettel, 6 méteres rúddal, amelyeket a széki tanács egyházközösségeknek ajánlott fel.

A terv szerint úgy kerülnek székely zászlók a templomok elé, hogy még építési engedély igénylése sem szükséges, mert a talapzata mozdítható rögzítésű. A Sepsiszéki Székely Tanács körlevelére versengés alakult ki, ami jelzi: minden közösség lelkében őrzi szimbólumainkat, s annak megjelenítése fontos számára.

Elsőként, azonnal az adományozás után különösebb ünnepség nélkül a rétyi Emmas gyülekezeti ház udvarára állították fel a zászlót, mások ünnepi pillanatot kerestek, s erre a legjobb a húsvét volt. Zászlót szenteltek Kökösben, Uzonban, Étfalvazoltánban, Maksán, Eresztevényen, Málnáson, Oltszemen.

Maksai ottlétünkkor Györgyi Zsolt református lelkész az ünnepi istentisztelet után - mivel továbbra is zuhogott az eső - javasolta, hogy a templomban folytatódjon a megtervezett zászlóavató ünnepség. Az eseményt koronázta Vincze Boglárka versmondása, valamint Györgyi Hajnal Csillag csodálatos népdaléneklése, ő különben igen fiatalon több vetélkedőt is megnyert. Zászlóavató beszédében Györgyi Zsolt tiszteletes elmondta, jelképeink lassan beszorulnak a templomokba, s ebben mi is cinkosok vagyunk. Eljött az ideje, hogy kivonuljunk, megmutassuk magunkat, követeléseinket, s ennek legjobb pillanata a mai.

Ezt követően az úrvacsoraosztásban részesülők kivonultak az udvarra, ahol helyére került a zászló. - írja a 3szek.ro

Gazda Zoltán,

a Sepsiszéki Székely Tanács elnöke


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  TÖRTÉNETEK,ÍRÁSOK,HÍREK  
Megvan az egymillió aláírás!
  2018-03-30 12:09:56, péntek
 
  Minority SafePack: megvan az egymillió aláírás!

Szinte az utolsó pillanatban, hat nappal a határidő lejárta előtt sikerült összegyűjteni az aláírásokat a nemzeti kisebbségek nyelvi és kulturális jogainak bővítéséért.

Csütörtökön, március 29-én, a déli órákban átlépte az 1 millió támogató aláírást az őshonos nemzeti kisebbségeket segítő európai állampolgári kezdeményezés.

Mint ismeretes, az 1 millió aláírás legalább 7 országból kell összegyűljön, ráadásul oly módon, hogy minden ország teljesít egy számára meghatározott minimális küszöböt. A folyamat kezdeményezői napokkal ezelőtt bejelentették, hogy 9 országban, vagyis Romániában, Magyarországon, Szlovákiában, Bulgáriában, Spanyolországban, Dániában, Horvátországban, Lettországban és Litvániában már átlépték a kötelező kvótát.

Fontos, hogy továbbra is minél többen aláírják a kezdeményezést, hiszen előfordulhat az, hogy néhány aláírást érvénytelennek nyilvánítanak - hangsúlyozta Vincze Loránt, a FUEN elnöke a Kolozsvári Rádiónak.

A Minority SafePack lényege, hogy az EU ajánlásokkal, egyes területeken pedig egyenesen kötelező jogalkotási aktusokkal segítse a kisebbségek érvényesülését az állampolgárságuk szerinti országokban, elsősorban a nyelvi jogok terén. Magyarország esetében különösen fontos a Minority SafePack ügye, hiszen a határon túli magyarok jogainak védelmére ez remek lehetőséget kínál.


Forrás: Link


 
 
0 komment , kategória:  TÖRTÉNETEK,ÍRÁSOK,HÍREK  
Pénzügyi érdekek a humanizmus mögött
  2018-03-19 21:44:36, hétfő
 
  A Migration Aid életteret akart adni a migránsoknak

Bayer Zsolt

Vegyes, magyar és migránscsaládokból álló falvat, kísérleti életteret hoznának létre Magyarországon: 2017 nyarán ezzel borzolta a kedélyeket az illegális bevándorlók felkarolására létrejött, magát civilnek nevező szervezet, a Migration Aid. Az ötlet egyik vezetőjüktől, Siewert Andrástól származik, aki informátorunk szerint nem titkolja, hogy Soros állítólagos emberbaráti akciói valójában azt a célt szolgálják, hogy maximalizálják politikai befolyását Magyarországon - többek között erről olvashatunk Bayer Zsolt cikksorozatának első részében.


,,Soros-hálózat márpedig nem létezik!" - ez a visszatérő állítása a magyarországi Soros-hálózatnak és természetesen minden, velük kapcsolatban lévő külföldi szervezetnek és politikai erőnek. Ha bárhol a világon valakik felvetik, hogy az úgynevezett NGO-k, vagyis a nem kormányzati civil szervezetek hálózatot alkotnak, és szervezetten, egymással kapcsolatban állva, külföldi pénzügyi és minden egyéb támogatást felhasználva politikai tevékenységet végeznek, méghozzá a szabad választásokon megválasztott kormánnyal szemben, külföldi támoga­tóik és segítőik politikai érdekei és szándékai szerint, nos, ha ezt bárhol bárki felveti, azonnal felharsan a jól ismert kórus: mindez nem igaz, összeesküvés-elmélet, mindössze békés, civil szervezet(ek) tevékenységéről van szó, amely kizárólag a humanitárius szférában értelmezhető. S legfőképpen: Soros Györgynek mindehhez az égvilágon semmi köze, ő emberbarátként legfeljebb pénzzel támogatja az efféle humanitárius tevékenységet.
Az álcivileknek 2015-ben még nem is volt bejegyzett szervezetük, de a Keleti pályaudvarnál már segítettek az illegális bevándorlóknak

A következőkben feltárjuk ennek a hálózatnak néhány jellemzőjét, egyes vezetőinek, tagjainak valódi arcát és valódi tevékenységét, szándékaikat, amelyeket megpróbálnak titokban tartani.
Az első rész főszereplője a ­Migration Aid nevű ,,civil" szervezet és annak egyik vezetője, aktivistája, Siewert András. Ha felkeressük a szervezet oldalát (http://migrationaid.org/szervezeti-felepites/), akkor a következőket olvashatjuk: ,,A Migration Aid 2015-ben grassroots (alulról szerveződő, civil) szervezetként jött létre. Az első hónapokban különböző helyi, általában online szerveződő csoportok gyűjtőneve volt, akik a menekültkrízis magyarországi csúcsán próbáltak segíteni rászoruló embertársaikon."

ALAPÍTVÁNYT HOZ LÉTRE A MIGRATION AID

,,A szervezési, adminisztrációs munka hatékonyabbá tétele érdekében került bejegyzésre 2015. október végén a ­Migration Aid Interna­tional. Mivel addigra a segítő tevékenység súlypontja áthelyeződött külföldre, a MAI az Egyesült Királyságban lett nyilvántartásba véve nonprofit szervezetként. 2016 második felére Magyarország ismét előtérbe került tranzitországként, a MAI igazgatósága egy magyarországi alapítvány létrehozása mellett döntött. A Migration Aid Menedékkérőket Segítő Alapítvány 2017 júniusában lett bejegyezve. A Migration Aid International igazgatóságának tagjai: El-Seaghi Aida, Fritz Katalin, Opra Melinda és Siewert András. A Migration Aid Alapítvány kuratóriumának elnöke Siklósi Brigitta, alelnöke Siewert András, továbbá tagja Markó Etelka. A menedékkérőket segítő különböző szervezeti egységek közötti koordinációt az operatív tanács látja el."

Íme, egy teljesen ártalmatlan, humanitárius, politikamentes NGO bemutatkozása. Nézzük meg akkor, mit is tudhatunk Siewert Andrásról, milyen tevékenységet is végzett eddig, nagyjából az elmúlt három évben.
A 2015-ös migrációs válság idején a Migration Aid volt a legaktívabb NGO a Keleti pályaudvarnál és annak környékén. Ők harcoltak a legaktívabban a migránsok érdekeiért. Ne felejtsük el azt sem, hogy az Együtt nevű politikai párt volt azokban az időkben a legfőbb mentoruk; akkor az Együtt tett közzé felhívást, amelyben adományokat kért a Migration Aidnek, a párt közleménye szerint egy bizonyos Elek Zsófiát kellett keresni ebben az ügyben, a ,,civil" szervezet pedig 2015 augusztusában a Soros-féle Nyílt Társadalom Archívum budapesti központjában fogadta a migránsoknak szánt felajánlásokat.

VISSZAESŐ BŰNÖZŐ A SORAIKBAN

Egy hónappal később, 2015 szep­temberében a Parlament előtt tüntettek a migránsokért. Még abban a hónapban a PestiSrácok írt egy hosszú cikket a szervezet zavaros pénzügyei­ről és elszámolásáról. Akkor Zsohár Zsuzsanna tagadta, hogy a szervezetet Soros támogatta volna. Pénzügyeik mellett jogi státusuk sem volt tisztázott, hiszen miközben már 2015-ben civil szervezetként segítették a migránsokat, előbb a Keletinél, azután pedig a déli határnál, ilyen nevű szervezet Magyarországon egészen 2017-ig be sem volt jegyezve.

A szervezet a következő évben, 2016-ban is igen aktív volt. 2016 szeptemberé­ben 21 másik ,,civil" szervezettel együtt kampányba kezdtek a kvótanépszavazás érvénytelenítése érdekében. Ebben az évben derült ki, hogy a Migration Aid egyik aktív tagja egy ,,Baba" nevű, visszaeső bűnöző is.

,,Baba", vagyis Tóth Csaba Antal viselt dolgairól így számolt be akkor a sajtó: ,,Két példánnyal is rendelkezünk abból a közel 50 (!) oldalas ítéletből, amelyben első fokon a Pesti Központi Kerületi Bíróság, másodfokon a Fővárosi Bíróság, immár jogerősen 4 és fél év letöltendő börtönbüntetésre ítélte Babát, a Migration Aid színei­ben ismertté vált férfit. Az ítélet száma 23.Bf.XI.7895/2007/7., 2008 már­cius 13-án született. Tóth Csaba Antal egy nagyon súlyos, 98 milliós (az ítélet szerint pontosan 98 millió 899 ezer forintos), 35 rendbeli nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalássorozatért és 10 rendbeli közokirat-hamisításért kapta ezt a büntetést."

A Migration Aid 2017-ben sem hagyta abba ,,humanitárius tevékenységét". 2017 nyarán például közterületi kampányba kezdtek, melynek mottója így szólt: ,,Nincs Magyarország jövevények nélkül."
2017 júniusában lapunk számolt be arról, hogy a Migration Aid ,,vegyes, magyar és migránscsaládokból álló falvat hozna létre Magyarországon", az ötlet pedig Siewert Andrástól származik.

Mint akkor beszámoltunk róla, egyfajta kísérleti életteret akartak létrehozni, jelentsen ez bármit is. Majd elérkezett 2017 augusztusa, amikor is kiderült, hogy a Migration Aid több zalai faluban akar migránsokat nyaraltatni. A botrányok után Siewert András egy sárga csillagos pólóban ment be Kálmán Olgához az őcsényi történésekről beszélgetni.

HITELTELEN VEZETŐ

Erről a megdöbbentő és idióta gesztusról még a kormánypártisággal nehezen megvádolható Heti Válasz is beszámolt, így: ,,De akkor jön ez az ember, Siewert András, a Migration Aid helyi igazgatója, beül a stúdióba Kálmán Olgához, és hiteltelenít mindent, amiről beszél. Nem azzal, amit mond.

Azzal, amiben érkezett. Sárga csillagos pólóban virít ugyanis ez a jóember a kamerák előtt. A hatágú csillagba a gyengébbek kedvéért bele vagyon írva, hogy Jude, azaz zsidó, mellette meg ott virít a pólón a hatalmas felirat is: »Menekült vagyok«. Aha. Izé. Mégis mire tetszett gondolni? Netán zsidónak tetszik lenni, mondjuk párizsi zsidónak? Magyarországra tetszett menekülni a muszlim bevándorlók tömege elől? Így talán logikus lenne a dolog, de nem, ez nem lehet - Siewert ehhez túl jól, konkrétan anyanyelvi szinten beszél magyarul.

Akkor mégis mit jelent ez? Hogy jön a vészkorszak sárga csillaga a mostani migránsokhoz? Az 1945-ös budapesti gettónak mi köze van a nemrég útnak indult afgán kecskepásztorhoz? Megmondjuk: semmi."

Térjünk rá Siewert András személyére. Informátorunk - egy beépített, oknyomozó újságíróról van szó - egy Siewerttel történt beszélgetés alapján a következőkről számolt be:
1. A beszélgetés során Siewert kitért arra, hogy Soros állítólagos emberbaráti akciói valójában azt a célt szolgálják, hogy maximalizálják politikai befolyását Magyarországon annak érdekében, hogy a pénzügyi érdekei érvényesüljenek (!). Tehát akkor ismételjük meg, mert döbbenetes: amikor Soros valódi céljairól kérdezik Siewertet, ő szó szerint azt mondja magyarul: ,,Végeredményben minden a pénzről szól. Ebben biztos vagyok."
A civilnek mondott szervezet szerint Magyarország nem lehet meg illegális bevándorlók nélkül

2. Siewert elkotyogja: a Migration Aid a tranzitzónába való bejárását arra használta fel, hogy illegális adatbázist építsenek a menekültekről, méghozzá természetesen titokban. Siewert: ,,Tehát az ő hozzájárulásuk nélkül legálisan, legálisan nem lehet... A mi adatbázisunk is, amit a tranziton csináltunk sem volt legális ilyen szempontból." Majd kicsit később, kérdésre válaszolva kifejti: ,,Hát hogyha nem, hogyha nem köthető az államnak az orrára valami, akkor tudni sem fog róla. Ez ilyen egyszerű."
Amúgy Siewert arról is beszámol, hogy kapcsolatai vannak a Belügyminisztériumban, amely kapcsolatai segítségével bármikor tud belépőt szerezni a tranzitzónába.
3. Siewert felfedi az egész hálózatot. Bemutatja, hogy a Migration Aidnek komoly kapcsolatrendszere van Magyarországon és a szomszédos országokban, valamint Görögországban, sőt a budapesti német és osztrák nagykövetségen is. A németeknél egyenesen a katonai attasé a kontaktjuk (!). A magyar kapcsolatrendszerbe a következő itthoni Soros-NGO-k is beletartoznak: Magyar Helsinki Bizottság, Menedék Egyesület, Társaság a Szabadságjogokért, Amnesty International, Artemisszió Alapítvány.
4. A Migration Aid szoros kapcsolatban van több szerbiai szervezettel is, olyanokkal, mint például az Info park, a Fresh Response, a Refugee Aid Serbia, a Refugee Aid Miksaliste és a Rigardu e. V. A Migration Aid gyakorlatilag élő, állandó kapcsolatot ápol ezekkel a szerbiai szervezetekkel, méghozzá a tranzitzónába belépő migránsok miatt. A Migration Aid munkatársai és maga ­Siewert is gyakran átjár a szerb oldalra.

Informátorunk közlései sok kérdést felvetnek, egyebek mellett a Migration Aid legális működését illetően is. Reméljük, a hatóságoknak is eszükbe fog jutni ezeket a kérdéseket feltenni.

(Folytatjuk)


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  TÖRTÉNETEK,ÍRÁSOK,HÍREK  
Nem egy életbiztosítás Sorosnak dolgozni...
  2018-03-17 22:18:27, szombat
 
 Valószínűleg rájött a Soros-hálózat agytrösztje, hogyan lehet igazán nagy kormányellenes tüntetéseket csinálni és bevándorlásellenes kormányokat megbuktatni az Európai Unióban - az utóbbi hetek folyamán a hálózat több, magasan képzett aktivistáját is meggyilkolták ismeretlen személyek, és a haláluk nagyobb tüntetést vont magával, mint a teljes életművük, beleértve a legütősebb oknyomozó írásokat és leleplező anyagokat. A kelet-európai országokban egyébként általános probléma a Soros-hálózat számára, hogy hiába közölnek naponta milliárdos lopásokról és korrupcióról tényfeltáró írásokat, az embereket ez egyszerűen nem érdekli, mert az elmúlt három évtizedben mindennapos dologgá vált, hogy ilyen anyagok vannak az újságokban. A Soros-hálózat agytrösztje azonban láthatóan azzal kezdi el áthidalni a százmilliókból eltartott tényfeltáró újságírók nem kellően hatékony munkáját, hogy elkezdi meggyilkolni őket.

Februárban egy szlovák újságírót gyilkoltak meg ismeretlen személyek. Ján Kuciak egy szlovák hírportálnak dolgozott oknyomozó újságíróként, és adócsalás bűnesetekkel, a kormány korrupciós ügyeivel, vélt maffia-kapcsolataival foglalkozott. A 27 éves férfi és barátnője holttestét családi házukban találta meg a rendőrség. A gyilkosság miatt az utóbbi évek legnagyobb tüntetései indultak be, azóta a kormányfő is lemondott.

Tavaly októberben egy máltai újságírónőt egy gépjárműbe rejtett távirányítású pokolgéppel robbantottak fel a saját otthona előtt. A Máltában meggyilkolt Daphne Caruana Galizia halálának eredményeként több ezres tüntetések kezdődtek az országban. Az újságíró korábban szintén a kormány korrupciós ügyeivel foglalkozott. Bár tényfeltáró munkájának eredményeként nem volt az országban eget-rengető tüntetés, a halála miatt tömegével utcára vonultak az emberek.

Szerdán Brazíliában egy ismert emberi jogi aktivistát gyilkoltak meg ismeretlen személyek a nyílt utcán. Marielle Franco az afrikai migránsok jogaiért harcolt, az Index.hu szerint az ország egyik legismertebb emberi jogi aktivistája volt. Az aktivista azonban élve nem bizonyult annyira hasznosnak a Soros-hálózat számára, mint halála után, meggyilkolásának hírére ugyanis szintén több ezer fős tüntetések kezdődtek.

A kelet-európai országokban egyébként általános probléma a Soros-hálózat számára, hogy hiába közölnek naponta milliárdos lopásokról és korrupcióról tényfeltáró írásokat, az embereket ez egyszerűen nem érdekli, mert az elmúlt három évtizedben mindennapos dologgá vált, hogy ilyen anyagok vannak az újságokban. A Soros-hálózat agytrösztje azonban láthatóan azzal kezdi el áthidalni a százmilliókból eltartott tényfeltáró újságírók nem kellően hatékony munkáját, hogy elkezdi meggyilkolni őket.

A liberális oknyomozó újságírók cikkei nem túl sok embert érdekelnek, az ilyenek olvasgatása - eltekintve egy-két rendkívüli esettől - Magyarországon is néhány ezer fő érdeklődési körét fedi le. Viszont, minél ismertebb egy újságíró, és minél több híres-neves díjat kapott már a Soros-hálózattól, annál valószínűbb, hogy az agytröszt egy kritikus geopolitikai helyzetben más módon próbálja hasznossá tenni az emberanyagot; ha az oknyomozó cikkekből nincs nagy kormányellenes tüntetés, majd az újságíró halála utcára viszi az embereket.

Nem egy életbiztosítás Soros hálózatának dolgozni. Akibe százmilliókat fektetnek, annak valamilyen módon ezzel egyenértékű eredményt is kellene produkálnia - és az újságírókkal együtt kétszáz fős tüntetéseket nem fogja sokáig tolerálni a külföldi gazda. (Vagy mit gondoltak ezek az újságírók? Egy jó szándékú milliárdos életük végéig eltartja őket, és nem vár el semmilyen valós eredményt a pénzért cserébe?)

Most még épp időben vannak ezek a megtévesztett újságírók. Itt az ideje megkeresni az ebben illetékes szerveket, és feladni a bűntársakat, külföldi szponzorokat, felforgatásban részt vevő magyarországi kapcsolatokat. Még nem késő aknamunka helyett inkább megkönnyíteni a magyar hatóságok munkáját, és cserébe védelmet kérni, hogy a haverok által osztogatott Soma-díjnak ne egy merénylet miatti tízezres tüntetés legyen a végső értelme.

hídfő.ru

Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  TÖRTÉNETEK,ÍRÁSOK,HÍREK  
100 éve kezdődött a spanyolnátha járvány
  2018-03-14 00:06:53, szerda
 
 Az 1918-ban már tizenéves nagyszüleim (ekkor nagymamám még iskolás, nagyapám 17 éves honvéd) még az 1970-es és 80-as évtizedben is borzongva emlegették a nagy spanyolnátha járvány emlékét, mely az Osztrák-Magyar Monarchiában is százezrek életét követelte.

1918. március 8-án Kansasban, Albert Gitchell, egy amerikai katonai szakács magas lázzal, hányással, rosszulléttel jelentkezett az orvosi ügyeleten. Jelentőséget senki sem tulajdonított a szakács tüneteinek, mikor naponta ezrek és ezrek estek el a világháború frontjain. Senki sem gondolta, hogy a szakács megbetegedése, tünetei a világ egészségügye történetének egyik leggyilkosabb betegsége nyitányát jelentheti. Olyan szörnyű pusztítást végezhet, mint az 1347-50 közötti nagy pestisjárvány, mely Ázsiában és Európában közel 50 millió áldozatot követelt.

A betegség rendkívül gyors lefolyású volt: rosszullét, végtagfájdalom, magas láz, tüdőgyulladás, majd halál voltak a stádiumai. Minden bizonnyal az USA-ból hozták át Európába, majd a világ többi részére. Százmilliók kapták el, 20-50 millió közöttire teszik a halálos áldozatai számát. Három hullámban támadott: 1918 tavaszán, 1918 végén, majd 1919 első hónapjaiban. Ekkor Európa lakossága egyébként rendkívül legyengült állapotban volt a háborús nélkülözések, megszorítások miatt.

Az elnevezés valószínűsíthetően onnan eredeztethető, hogy a Nagy Háború résztvevő államaiban, miután tömegessé vált, a háborús cenzúra miatt nemigen lehetett róla írni. Ezzel szemben a semleges Spanyolországban, ahol nem volt cenzúra szabadon írhatott róla a sajtó. Itt a legmagasabb szintig is eljutott: XIII. Alfonz király is megbetegedett, de sikerült meggyógyulnia. Ezért tulajdoníthattak spanyol eredetet az egyébként valószínűleg az USA-ból elindult járványnak.
Korabeli kórház. A betegség gyors lefolyású volt


Sajnos a járvány a katonák mellett nők, gyermekek millióit kaszálta le. Érdekes lehet megemlíteni néhány híres áldozat nevét: Guillaime Apollinaire, Egon Schiele, Max Weber, Edmund Rostand. A sor nagyon hosszú lehetne... Sokan viszont túlélték, példaként Mahatma Gandhi, Musztafa Kemál, Erza Pound.

Sajnos a vírust sem sikerült kiirtani, mutációi tovább éltek. Ezek voltak a H1N1, majd a H2N2 vírusok. Sajnos a későbbi évtizedekben szinte évtizedenként jelentek meg, milliós áldozatokat követelve, példaként 1957-ben, 1968-ban. Ilyen volt példaként a hírhedt Hong-Kong-influenza vírus.

Ha már a Nagy Háborúnál tartunk, mindenképp meg kell említenünk az 1918 márciusában indított nagy német offenzívát, melyet, mint a 2. Marne-i csatát emleget a hadtörténetírás.

A ,,Michael" tervet Ludendorf tábornok dolgozta ki, az antant védelmének mintegy 70 kilométeres szakaszára kétszeres túlerőt: három hadsereget, 6608 löveget, 1070 repülőgépet vontak össze. Bevetették a zsákmányolt összesen 5 tankot, valamint néhány új német tankot is. A német támadás Cambrainál ugyan ért el sikereket a brit erők ellen, de Amiensnél elakadt. A sok áldozatot követelő harcok júniusig folytatódtak.

Jó lenne, ha a ma békében és jólétben élő európai embere levonná a korszak tanulságai, és fejet hajtana a Nagy Háború veszteségei, és a járványok áldozatai előtt is.


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  TÖRTÉNETEK,ÍRÁSOK,HÍREK  
     1/151 oldal   Bejegyzések száma: 1504 
2018.03 2018. április 2018.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 110 db bejegyzés
e év: 478 db bejegyzés
Összes: 23419 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5549
  • e Hét: 44539
  • e Hónap: 154175
  • e Év: 809231
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.