Belépés
lambert.blog.xfree.hu
Bár úgy tűnik ma, mintha csak a hamisak, a gazok és gonoszok számára gyümölcsözne az élet; ne irigyeld őket! Összeomlik alattuk a csalásra épült világ. A jövend... Ballán Mária
2006.07.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/158 oldal   Bejegyzések száma: 1578 
Serge Monast: A TORONTÓI JEGYZŐKÖNYVEK
  2018-09-25 21:26:29, kedd
 
 Az NWO eszméjének akkori irányítói a kanadai Torontóban gyűltek össze azzal a céllal, hogy kidolgozzák a következő 50 évre szóló stratégiájukat.
Serge Monast 1995-ben publikálja ,,A torontói jegyzőkönyvek" (Les Protocoles de Toronto) c. dokumentumot.

A szerző szerint a jegyzőkönyvek 1967 nyarán születtek, amikor a NWO eszméjének akkori irányítói a kanadai nagyvárosban gyűltek össze azzal a céllal, hogy kidolgozzák a következő 50 évre szóló stratégiájukat.
Miután elolvastátok a kivonatokat, mindenki eldöntheti, hogy az elmúlt 45 évben vajon mennyi (és hogyan) valósult meg ebből.

A jegyzőkönyvekben lefektetett alapelveket a könnyebb áttekinthetőség kedvéért 15 pontba szedtem és egy hangyányit megszerkesztettem, de mindenkit biztosítok arról, hogy semmiféle érdemi változást nem eszközöltem azokhoz a francia nyelvű eredeti(?) változatokhoz képest, amelyekből dolgoztam.

1. Erősíteni kell a ,,Szórakozás Társadalmát" (Société des Loisirs), amely már eddig is hatalmas szolgálatokat tett nekünk. Az elsődleges ösztönök által diktált egyéni elvárások minél rövidebb időn belüli kielégítése gyenge, befolyásolható és manipulálható generációkat eredményez. Ennek érdekében fel kell használnunk az audiovizuális technológia valamennyi vívmányát, s az egyéneket (kiemelten az ifjúságot) ezen keresztül individualista életszemléletre kell nevelni, mert a jövő emberének ilyennek kell lennie. Egy önző embernek nincsenek eszméi, nincsenek álmai, sem pedig belső tartása.

2. Bátorítani kell az ökológiai szemléletű anarchizmus elterjedését, kiemelten az egyetemi, főiskolai hallgatók körében, hiszen ők a nemzetállamok ellenségei. Az úgynevezett környezetvédelmi és zöld gondolkodás természetes (de csak taktikai) szövetségesünk mindaddig, amíg a fennálló nemzetállami rendet támadja.

3. Az általunk befolyásolt ifjúság lelki szegénységét egy hamis és virtuális, tudománynak tűnő technológiai masszával kell ellensúlyoznunk. Ennek a legmegfelelőbb terepe az oktatási rendszer, ahol a klasszikus humán műveltséget helyettesítenünk kell egyfajta műszaki, pragmatikus szemléletmóddal.

4. Szorgalmaznunk kell a nemzetközi szabad-kereskedelmet; le kell bontanunk a gazdasági és politikai határokat, meg kell szüntetnünk a külkereskedelmet sújtó adókat, mert ezáltal a nemzetállamok elveszítik egyik legerősebb fegyverüket. A nemzeti és hazafias érzések egyre nevetségesebbé válnak, ami elősegíti a globalizációt. A korlátok nélküli szabad-kereskedelem elősegíti a munkanélküliség növekedését, a gyengébb nemzetállamok versenyképességének elvesztését, a hagyományos nemzetgazdasági ágazatok végzetes lemerülését és piacvesztését.

5. Embereink, szimpatizánsaink által az elsők között elfoglalandó területek a nemzetállamok külügyminisztériumai, a bevándorlási hivatalok és a nemzetközi szervezetek migrációs ügynökségei. Feladatuk az, hogy minél tágabbra nyissák a fejlett államok kapuit a harmadik világból (elsősorban Afrikából és Ázsiából) érkező migránsok előtt, hiszen így jelentősen növekszik a befogadók és a bevándorlók közötti feszültség. A sajtó manipulálásával, a közvélemény általunk kívánatosnak tartott irányba történő befolyásolásával - érde- keinknek megfelelő módon - mindig olyan híreket terjesztünk, amelyek mindig a megfelelő lökést adják a tömegeknek. A harmadik világban fegyveres konfliktusokat és háborúkat gerjesztünk, mert ezek hatására az onnan kivándorolni, menekülni szándékozók hullámokban érkeznek majd a Nyugat kapuihoz.

6. A nyugati világban működő nagyvállalatok termelőegységeit lassanként át kell helyezni azokba az államokba, amelyek még hisznek a piacgazdaság mindenhatóságában s devizaéhségük elnyomja a legelemibb óvintézkedéseket is: a kelet-európai és mediterrán országok, Dél-Amerika. A multik természetesen csak addig fognak ottmaradni, amíg a munkaerőt valóban rabszolgaáron tudják nyújtani; amint szükséges (s amint a politikai változások lehetővé teszik), tovább kell vonulni még keletebbre: a Szovjetunió, Kína és a többi ázsiai országba. A befogadó államokat rá kell bírni, hogy kölcsönöket vegyenek fel a nemzetközi pénzintézetektől (elsődlegesen az IMF-től és a Világbanktól, amelyek gyakorlatilag a mi tulajdonunkban vannak). Ha húzódoznának a kölcsönfelvételtől, meg kell ingatni a gazdaságukat, válságot kell előidézni, s bele kell zavarni őket egy adósságspirálba, majd - közvetett módon - kényszeríteni kell őket, hogy válságköltségvetésből válságköltségvetésbe bukdácsoljanak.

7. Létrehozzuk a globális gazdaságot (Économie Globale), amely fölött sem a nemzetállamok, sem a szakszervezetek nem tudnak semmiféle kontrollt gyakorolni. A globális gazdaság előbb-utóbb létrehozza a saját (ugyancsak globális) politikáját, s ennek következtében szükségessé válik a politikai rendszerek globális újjászervezése, melynek bölcsőjénél mi fogunk bábáskodni.

8. A globális gazdaság másik következménye a globális tömegkultúra, melybe - óvatosan és kiegyensúlyozott módon - bele kell tenni minden vallásból, minden nemzeti kultúrából és minden hagyományból, szokásból és tudományból egy kicsit - hogy mindenki elégedett legyen. Az írott és elektronikus médiumokon keresztül sulykolni fogjuk az uniformizált (és általunk előírt) ízlést kialakító reklámokat.

9. Bátorítani kell (főként az ENSZ és a NATO égisze alatt) a békefenntartó és béketeremtő katonai műveleteket, amelyeknek - a lehetőségekhez képest - humanitárius akcióknak kell tűnniük a közvélemény előtt (lásd még a média szerepe!). Ezek a fegyveresek valójában azt a célt szolgálják, hogy a két szervezet vezetésében elhelyezett embereink mindig rajta tartsák a szemüket a világ forrongó pontjain, s befolyásolhassák az ottani eseményeket. A békeműveletek helyét pedig lassan majd átveszik a reagáló erők, később pedig már az egyszerű megelőzés is okot szolgáltathat fegyveres beavatkozásainkhoz, a világ bármelyik országában. Mindehhez szükséges az ENSZ és a többi nemzetközi katonai szervezet alapszabályainak lassú átalakítása, hogy előbb-utóbb (a már létező nemzetközi katonai erőn kívül) rendelkezésre álljanak nemzetközi rendőri és csendőri erők is.

10. Az egyént egyre kiszolgáltatottabbá kell tenni, s igaz ez a gazdasági, az ideológiai és az érzelmi összetevőre is. Emelni kell a nyugdíjkorhatárokat, egyre bizonytalanabbá kell tenni a munkahelyeket (tudatosítani kell például a munkavállalóban, hogy bármikor elbocsátható), a fizetések vásárlóerejét fokozatosan csökkenteni kell (például mesterségesen gerjesztett infláció segítségével), ugyanakkor biztosítani kell az egyéni agymosás lehetőségét (primitív tévéműsorok, manipulált oktatás, irányított sajtó, fogyasztás-centrikus társadalom, stb.). Érdemes megfontolni olyan - nagy visszhangot és felháborodást kiváltó - bűncselekmények elkövetésének elősegítését, amelyek hatására az egyén maga kiált nagyobb biztonság és erőteljesebb rendőri vagy titkosszolgálati jelenlét után.

11. A nemzetállamokat minden eszközzel meg kell akadályozni abban, hogy gazdasági területeiket önállóan korszerűsítsék; különös figyelmet érdemelnek ilyen szempontból az energia- és pénzügyi szektor, a mezőgazdaság, valamint az új technológiák. Ezek azok a neuralgikus pontok, amelyeket ki kell vonni a nemzeti felügyelet alól, és soron kívül globális ellenőrzés alá kell helyeznünk.

12. Ahol lehet, az emberi munkaerőt gépekkel, robotokkal és - lehetőség szerint, a technológiai fejlődés függvényében - számítógépekkel kell helyettesíteni.

13. Egyre több olyan adatbázist kell létrehozni, amelyek - változatos módon, a technológiai fejlődés függvényében - egyre több információt tárolnak az egyénekről. Ezeknek a nyilvántartásoknak szükség esetén összekapcsolhatóknak kell lenniük, s fenntartásuk, valamint ellenőrzésük nemzetközi szervezetek joghatósága alá kell essen. Ezek szükségességét bűnmegelőzési és bűnüldözési céllal kell magyarázni a tömegeknek. Mindezen lépésekkel párhuzamosan a lehető legjobban szigorítani kell a lőfegyverek egyének általi birtoklásának jogi feltételeit.

14. A velünk szembehelyezkedő nemzetállamokat meg kell büntetni: pénzügyi és gazdasági módszerekkel, ideológiai ellehetetlenítéssel, s végső esetben olyan extrém módszerekkel, mint az elektromágneses fegyverekkel kiváltott (és irányított) földrengések, éghajlat- és időjárás-változtatások, a férfiak és nők termékenységének csökkentése (akár teljes vagy részleges sterilizáció), stb.

15. Azokat az egyéneket, akik nem állnak be a sorba, s tetteikkel vagy szavaikkal veszélyeztetik az Új Világrend kialakítását, el kell lehetetleníteni, meg kell bélyegezni, nevetségessé kell tenni; végső esetben fizikailag is meg kell semmisíteni.

Eddig tartott a jegyzőkönyvek tartalmának kivonatos ismertetése. Serge Monast 1996 decemberében hirtelen elhunyt, s lakásából, illetve irodájából dokumentumok százai tűntek el a halálát követően. 1997 januárjában két egykori munkatársai is életét veszti: egyikük autóbalesetben, a másik pedig (egy újságíró-gyakornok) állítólag részegen kiesik egy toronyépület huszadik emeletének egyik ablakából.

Serge halála előtt ('96 novemberében) egy tévéműsorban azt ígérte, hogy a jegyzőkönyvekről, valamint további exkluzivitásokról részletekkel fog szolgálni, de hirtelen halála ebben megakadályozta.


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  TÖRTÉNETEK,ÍRÁSOK,HÍREK  
Hazafiak felvonulása Badacsonyban
  2018-09-25 21:00:18, kedd
 
  Toroczkai: soha többé nem maradhat válasz nélkül a cigány provokáció - hazafiak felvonulása Badacsonyban

Mint arról portálunk beszámolt, a szombati nap folyamán hazafiak tartottak felvonulást Badacsonyban a cigányok által meggyilkolt fiatal borász emlékére. A menet élére Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke és Tyirityán Zsolt, a Betyársereg vezetője állt.

A szervezők sok kérdést kaptak a hétvégi badacsonyi felvonulásukkal kapcsolatban, ezekre Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere válaszolt hétfőn a közösségi oldalán.

Soraiból kiderül, hogy a rendezvény szándékosan nem volt meghirdetve, mert ezúttal nem a létszám volt a fontos, hanem egy olyan bajtársi közösség megjelenése, akik régóta jól ismerik egymást. Mint írja, a cél kettős volt: egyrészt kegyeleti megemlékezés a Badacsonyban agyonvert fiatal borász mellett, másrészt kiállás a helyi barátaik mellett, akik megállították és mozgásképtelenné tették az őrjöngő gyilkosokat.

"Természetesen a hőssé vált biztonsági őrök is velünk vonultak. Üzenet volt, hogy a barátaink nincsenek egyedül. Minden magyar felelős minden magyarért!" - zárta bejegyzését a nemzeti radikális körökben örömteli módon ismét jelmondattá váló Szabó Dezső-i idézettel.

Toroczkai közösségi oldalán azt is elárulta, hogy egy gyors körbetelefonálás eredményeként gyűltek össze hirtelen közel százan. "Soha többé nem maradhatna válasz nélkül az, ami 2008-ban történt ugyancsak a Balaton partján, Siófokon, amikor Kállai Csaba országos cigányvajda vezetésével vonultak fel több százan, a megfélemlítés céljával" - emlékeztetett a szégyenteljes cigány-erődemonstrációra a pártelnök-polgármester.

A szombati megemlékezés szívhez szóló összefoglalója és néhány fajsúlyos gondolat Vad Boglárka tollából az alábbiakban olvasható.

Az írás és a képek a Betyársereg honlapján jelentek meg.


Emlékezz!

Gyerekként sokat jártam Badacsonyban. Keresztapám családjával ismerkedtünk a környékkel, és sok borospincében is vendégeskedtünk. A békés, szép környezetben fekvő Balaton-parti kisváros a szívemhez nőtt, azóta is mindig szép emlékek rohannak meg, ha arra járok.

De ma nem volt jó érzés ott állni. Leültünk ebédelni, pár méternyire onnan, ahol még ma is égnek a mécsesek a földön, egy fotó mellett. És nem volt kedvünk vidáman beszélgetni az étteremben, ahogy máskor szoktunk. Nem volt jó érzés a Park utcánál látni, nézni azt a helyet, ahol egy fiatalember meghalt. Az a fiatalember, akit cigány bűnözők vertek halálra.

Találtam az interneten egy listát. 351 olyan esetet sorol fel 1993 és 2013 között (a Kuruc.info listája - a szerk.), amikor is hivatalosan meg nem nevezhető rasszhoz tartozó bűnözők kínoztak, bántalmaztak vagy öltek meg magyar embereket. És ez a lista csak töredék, mert temérdek olyan eset van, amely nem kap hírt a médiában, nem jut el a köztudatba. És nincsenek listázva az azóta történt borzalmak sem. Az elkövető ,,fiatalemberek" származását, hála a fene nagy liberális demokráciának, már nem szabad se listázni, se említeni. Ma már csak a börtönőrök titokban elsuttogott beszélgetéseiből, a börtönökben dolgozók félve tett elszólásaiból, vagy onnan szabadult piti bűnözők elmondásaiból tudhatjuk, hogy a magyar börtönök lakóinak bizony 70-80 százaléka cigány. És azt is pontosan tudjuk, hogy a börtön afféle elit iskola a számukra, ahol nem csak erősre gyúrják izmaikat, de élesíthetik tudásukat minden rafkóság és mocskosság terén, egymást okítva, és persze uszítva.

Ők azok a lények, akik már nem tudnak büszkék lenni arra, hogy cigányok. Akik sértésnek érzik ezt a szót, és leköpik azokat a társaikat, azt a kevés cigány embert, akik becsülettel élnek, tisztességgel dolgoznak. Mert Magyarországon a rendszerváltás óta már a sokadik nemzedékük nő fel úgy, hogy szüleit, rokonait sose látta dolgozni. A sokadik olyan nemzedék, mely a semmiért kap pénzt, melyet a négyévenkénti választásokon való részvételért és szavazatért tart el több milliónyi magyar ember.


Badacsony: Toroczkai László felvonulást megelőző videója Link

Toroczkai cigány állatoknak nevezte a gyilkosokat, de én még állatnak sem hívnám ezeket a lényeket. (...) Ezek a lények pedig pusztán azért bántottak, vertek halálra egy magyar embert, mert felidegesítette őket, hogy nem tehetik szabadon, a szabályokkal szembe menve azt, amire éppen kedvük szottyan, amit ösztöneik diktálnak. Azért öltek, mert úgy hozta a kedvük. És menekültek, mert hitték, ők mindent megúszhatnak. Egykoron, még a rendszerváltás után volt tanulmány, hivatalosan elkészített jelentés arról, hogy igenis létezik cigánybűnözés, igenis vannak olyan bűnelkövetési formák, melyeket zömében cigányok követnek el. A tanulmány kitért eltérő szocializációjukra, és arra is, hogy képtelenek asszimilálódni, sőt, erre szándékuk, akaratuk sincs. Ma már ennek a szónak a kimondása, a cigánybűnözés említése, leírása is sipákolást és ajvékolást vált ki a liberális oldal képviselőiből. Mert ma már az ,,emberi jogok" csak akkor válnak igen fontossá, ha a kisebbség erős tagjairól van szó, és sosem akkor, amikor a magyar áldozatok kerülnek szóba. Ma már csak akkor, abban a kevés ritka esetben lehet kimondani és leírni a cigány szót, ha véletlenül ő az áldozat. Olyankor kötelező a rassz megjelölése.

Ezeket a gyilkoló, agresszív ösztönlényeket olyan magyar emberek tartják el, és fizetik börtön-iskolájukat, mint a Badacsonyban halálra vert fiatal borász. Az ő adójából is finanszírozták annak a két alkalmi munkásnak a jobbára munka nélkül töltött napjait, de még fegyverük megvásárlását is, akik utána hálából agyonverték. Csak mert megtehették. Mert pontosan tudják, hogy ahogy az első rendőrségi közlemények is mosdatni próbálták aljas tettüket, úgy minden liberális jogvédő az ő oldalukra fog állni, és mindent megtesznek azért, hogy mielőbb szabadulhassanak. Mert pontosan tudják, hogy a rasszista kártya mellett elő lehet húzni a többi aduászt is: szegénység, mélyszegénység, hányatott gyermekkor, pszichés problémák. Ne legyenek kétségeink: náluk ez életforma, a kultúrájukban az erőszak, a gátlástalanság, az önkontroll teljes hiánya éppen annyira elfogadott, mint az, hogy szinte még gyermekként szülnek.

Kegyeleti megemlékezésen a Betyársereg - A felvonulás Link

Sargentini asszony a jelentésében a kisebbségi jogokért sipákol, pedig itt aztán nekik csak jogaik vannak, kötelességük semmi, vagyis inkább magasról tesznek rá. És nem, nem a sváb, a román, a rác vagy a tót kisebbség. A cigányok.

,,Tűnődik a bíró, mennyit ér egy élet,
Büntetésből kiró három és fél évet
Mehetsz, szegény asszony összes bíróságra
Nem találsz a földön sehol igazságra
Szabadon járkálhat, ki vérünket ontja
Hírös város vétke levegőnket rontja
Nem üvölt a sajtó, chartárs egy sem tüntet:
Hadd hulljon a magyar! Nékik ez nem bűntett."

Kegyeleti megemlékezésen a Betyársereg - Toroczkai László beszéde Link

Az ország pedig kénytelen tűrni, hogy egykoron, 2008-ban az enyingi cigányok ,,demonstratív vonulást" tartottak Siófokon. Kénytelen tűrni, hogy azóta is néha felvonulnak, demonstrálnak, ,,büszkeség" napokat tartanak, egyre jönnek a hírek a magyar emberek megöléséért kapott enyhe börtönbüntetésekről, a ,,jó magaviseletért", kedvezménnyel szabadult cigány gyilkosok vidám és önfeledt életéről. A magyar pedig nyel, fél és félrenéz. Háttérbe húzódik, és már akkor sem mer megszólalni, tenni, ha borzalmat lát. Hát ma, Devecser és sok más, csak a médiában soha hírt nem kapó helyszín után ismét ütős választ kaptak a büszke cigányok. Ma a betyárok demonstrálták, hogy van még magyar büszkeség, és van még magyar összetartás.

Ma eltemették a fiatal borászt. Reméljük, könnyű lesz számára a föld. De családja, barátai, párja számára még nagyon sokáig nem lesz könnyebb az élet. Azok számára, akik végig kellett nézzék borzalmakat, sokáig nem lesz könnyebb az élet. És jó ideig nem lesz könnyebb annak a két igazi hősnek sem, akik feltartóztatták és megállították a gyilkosokat. Mert ők ma is azt kérdezgetik maguktól, mi lett volna, ha csak két perccel előbb érnek oda. Hosszú ideig nem lesz könnyebb annak a harmadiknak sem, aki minden erejével próbálta újra éleszteni az áldozatot. Ma azonban kicsit talán reményt kaptunk, hogy egyszer talán mindannyiunknak könnyebb lesz, mert rend lesz. Ma Tyirityán Zsolt, Toroczkai László és a Betyársereg újra megmutatta: ki lehet állni és fel lehet szólalni a kegyetlen cigánybűnözés és a cigánybűnözők ellen. Lehet és kell Toroczkai módjára a médiában, a Parlamentben és minden hivatalos helyen, és lehet és kell a betyárok módjára, demonstratív módon, összefogva és összetartva.
"...ki lehet állni és fel lehet szólalni a kegyetlen cigánybűnözés és a cigánybűnözők ellen"

A két bátor embert, akik visszatartották a cigánybűnözőket, a Betyársereg ma tagjai közé fogadta. Testvérként és barátként üdvözölték a bátor fiatalembereket, akik nem féltek szembeszállni ezekkel az elvadult ösztönlényekkel. Toroczkai bejelentette, hogy harmadik társuk, aki az összevert fiatalember életben tartásán fáradozott minden erejével, és ma családi okok miatt nem tudott megjelenni, kitüntetést kap a Mi Hazánktól, de a Belügyminisztertől is kérte hivatalos kitüntetését.
"A két bátor embert, akik visszatartották a cigány bűnözőket, a Betyársereg ma tagjai közé fogadta"

Kegyeleti megemlékezésre érkeztünk Badacsonyba, mert úgy gondoltuk, a temetés a család végső búcsúja. Fájdalmas és intim esemény, ahol nincs helye kívülállóknak. De mi is szerettünk volna elhelyezni egy-egy mécsest az újabb, sokadik, de sajnos biztosan nem utolsó áldozat emlékére. A betyárok pedig, több mint százan, az első hívó szóra, az ország minden részéből érkeztek, hogy megmutassák: nincsenek egyedül azok, akik bátran mernek cselekedni embertársaikért, mert minden magyar felelős minden magyarért.

,,Emlékezz most reá, gyújts egy gyertyát, magyar:
Lehet, hogy a sírhant holnap téged takar.
Pusztul jó világunk, a bűn embert ölet,
Sír Sólymosi Eszter, gyilkol a gyűlölet."


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  TÖRTÉNETEK,ÍRÁSOK,HÍREK  
Bohózatot csinálnak a Hunyadi-filmből is?
  2018-09-22 22:08:51, szombat
 
  A filmalap ,,posztkomcsi" káderei bohózatot csinálnak a Hunyadi-filmből is?

Betelt a pohár a magyar filmszakma a nemzeti sorskérdések iránt fogékony, mindmáig elnyomott köreiben, amikor kiderült: a sok éve megálmodott történelmi eposzt, azaz a Nándorfehérvár diadalát a művészileg egyre terméketlenebb, ellenben a jobboldalt minden sajtónyilatkozatában gyalázó, mindenhova nyilasokat vizionáló Spielberg-epigonnak: Szász Jánosnak adták.

Ráadásul a hétmilliárd forintosra becsült produkció forgatókönyvírójává - némi rinocéroszbőrt kölcsönözve az önnön arcára - Hegedűs Bálint lépett elő, aki hogy-hogy nem a Nemzeti Filmalap forgatókönyv-fejlesztési igazgatója és kurátora. A botrány odáig fajult, hogy egy - a belső ügyeket nyilvánvalóan tökéletesen ismerő - névtelen szerző megnyitotta az “Andy Vajna kommunistái" című blogot, ahol kitálalt arról: a Kádár-Aczél-éra kegyeltjei miként hekkelik meg az Orbán Viktor által meghirdetett kulturális térfoglalást.

A magyarok egyik leghíresebb diadalának, azaz II. Mehmed szultán seregeinek 1456-os nándorfehérvári legyőzésének vászonra vitele sok éve dédelgetett terve a filmes szakma jobbik részének. Több szinopszis is készült, ám amikor Orbán Viktor kormányfő és Kásler Miklós miniszter kiemelt célként jelölte meg a nemzeti tudatot erősítő történelmi filmek készítését, felgyorsultak az események: szeptember elején söpört végig a hír a médián, hogy minden idők legdrágább magyar filmjeként elkészülhet a nagyszabású alkotás.

Sokaknak azonban torkán akadt a falat, amikor kiderült: a Nemzeti Filmalap forgatókönyv-fejlesztési igazgatója, Hegedűs Bálint végül saját magát találta a legalkalmasabbnak a zsíros megbízás teljesítésére (nem először, hiszen forrásaink szerint az elmúlt években jellemzővé vált, hogy ha egy rendező biztosra akar menni Andy Vajna kuratóriumánál, legjobban teszi, ha az amúgy igencsak közepes tehetségű Hegedűst bízza meg az írói feladatokkal.)

A kényesebb gyomrokat felforgató összeférhetetlenségi ügyön túl még nagyobb port kavart, hogy a kitudódott koncepció szerint a wilkommenskultur szelleme hatja át a forgatókönyv-tervet: Hunyadi János és a “klerikálisként" megbélyegzett Kapisztrán János pápai küldött a háttérbe szorul, a cselekmények fő szála ugyanis a mártír Dugovics Titusz és a fikció szerint a törökök oldalán harcoló testvére köré fonódik.

"TÉPJÜK LE A SOROS-PLAKÁTOKAT!"

A szakma jobbérzésű oldala úgy véli, az egyre terméketlenebb, mostanában mindenhol nyilasokat és fasisztákat látó, az ellenzék legvadabb szólamait hangoztató felkért rendező, Szász János személye garancia arra, hogy végül tragikomédiába vagy újabb magyargyalázó provokációba fullad az adóforintok milliárdjait felemésztő vállalkozás.

Íme néhány frissebb sajtónyilatkozat Szásztól, hogy az olvasók is eldönthessék: ő-e a legalkalmasabb személy egy nemzeti hőstörténet filmdrámájának elkészítésére: Ha arról kéne beszélgetni, hogy a sorosozó plakátokat hogyan távolítsuk el, akkor én lennék a legboldogabb, sőt, hoznám a festéket mondta például idén februárban a 24.hu-nak.

De ez az idézet is Szásztól való: Amikor Magyarországon megint szögesdrót kerítés épül, nem mindig képes az ember büszke lenni a hazájára.
(Origo, 2015. július.)

Az ellenzéki tüntetéseken is feltűnő Szász igazi vonalas kommunista családból érkezik: édesapja, aki elindította a pályán, a Filmgyár rendszerváltás előtti hírhedt dramaturgja és cenzora: Szász Péter. A család legjobb barátja pedig (korábbi interjúk szerint) a Népszabadság kulturális verőlegénye (főkritikusa), azaz az ügynök Molnár Gál Péter volt.

A FILMALAP TELJHATALMÚ POSZTKOMMUNISTÁI?

Az elégedetlenség odáig fajult, hogy ma reggel egy számunkra is ismeretlen személy egy külföldi blogszolgáltatónál elindította az Andy Vajna kommunistái című oldalt. Több telefonnal kiderítettük, az írás telitalálat és sok bennfentes szerint kiválóan jellemzi annak a közpénzmilliárdokból fenntartott filmalapnak a belső viszonyait, amely a nagy Hunyadi-filmre (a másokkal együtt elutasított Bán Mór-adaptáció helyett) egy hivatásos rettegő és egy kétes erkölcsű kultúrkáder alkotását találta a legjobbnak.

A hosszú cikk bevezetője azt állítja: Andy Vajna elnök médiaszereplései elvonják a figyelmet arról a két emberről, Havas Ágnes vezérigazgatóról és Kovács András Bálintról, akik a Filmszakmai Döntőbizottság tagjaiként (Hegedűs Bálint mellett) valójában döntenek az alap által támogatott filmek kiválasztásáról. Mint fogalmaz a névtelen szerző: Bemutatjuk azt a horrort, ami a rendszerváltás után harminc évvel még napi rutin: a Magyar Nemzeti Filmalap rejtett oldala. A Horn- és Gyurcsány-kormányokban pozícióban levő Kovács András Bálint és a kommunista diktatúrában különleges szovjet megbízással dolgozó Havas Ágnes a magyar történelmet bemutató limonádéfilmekkel, vagy az életet kizárólag liberális nézőpontból bemutató történetekkel szívja el a levegőt sokak elől, gúnyt űz a magyar emberek ízléséből, tudatosan felszínen tart bizonyos történelmi kérdéseket, míg másokat elhallgat, vagyis: posztkommunista kultúrpolitikát folytat.

A filmet nem edukációra, hanem sajátos kultúrharcukra használják, amivel hazug képet festenek Magyarországról a világban és megakadályozzák a magyar kultúra megújulását. Kulturális rombolásukat a külföldi fesztiválszereplések felpumpálásával és a hazai nézőszám valamicske növekedésével teszik ,,érinthetetlenné".

A SZOVJETUNIÓ MOSZKVAI TELEVÍZIÓJÁNAK BUDAPESTI EMBERE

Havas Ágnes ügyesen öltötte magára a film nyájas mosolyú nagymamájának szerepét. Amikor nemzetközi filmes siker születik, Áginéni már ott is áll, mintha ő ,,mindvégig" támogatta volna a tehetséget. Presztízsinterjúkra költ, melyek bizonyítják: ő bizony jól végzi a munkáját, ,,dübörög a magyar film", s ha nem figyelünk, még elhisszük, miatta van mindez. Valljuk be, nehéz élet az övé: egyrészről elhazudja a kormányzat felé, hogy lojális, NER-kompatibilis szakember (sic.), másrészt a liberális szakma felé azt suttogja, hogy ő valójában csak átveri a buta fideszeseket, hiszen azok csak suttyó parasztok. Áginéni szerint (idézem) ,,a buta paraszt a fideszesek" nem értik, az öreg Andy meg (idézem) ,,csak a hülye showfilmekhez ért". Minden főnök hülye?
olvasható a kiteregetésben, a szerző azt is megjegyzi: Havas Ágnes vérbeli kommunista családból származik, ő maga pedig Népköztársaság-ösztöndíjjal 1979-ben már a Szovjetunióban tanulhatott tovább, majd a szovjet televízió magyar munkatársa lett, ezután pedig a balliberális tévés- és filmkereskedői körök középsúlyú embere volt.

ACZÉL GYÖRGY TÉRDÉRŐL GYURCSÁNY ÖLÉBE

A másik megkerülhetetlen döntnök, Kovács András Bálint (KAB), unalmas kutató. Sótlan, átlagos intellektusú, egyszerű céllal: befolyás. Bármilyen. KAB hókuszpókuszát, amellyel a filmekhez közelít sokan itthon és külföldön is megmosolyogják: diagramok, képletek, agykutatás, mintázatok. Igazi középszerű technokrata, nulla szívvel, érzékkel. Elég volna az intuíció, de ennek a kontraszelektált szocialista pártkatonának olyan nincs. Wikipédiáján 60 év alatt alig gyűlt össze valami, ami valóban a sajátja és nem Tarr Béla levetett kabátjának szövetvizsgálata
jegyzi meg epésen a szerző, hozzátéve: Súlyosabb a múlt, hiszen Kovács András Bálint apja, azaz Kovács András kommunista filmrendező, aki a legvéresebb Rákosi-korszakban a MAFILM dramaturgiai osztályát vezette, hogy máshogy, mint cenzor (minden vezető az volt), s ezt sikerült fiára is tovább örökítenie. (...) A kis Kovács András Bálint sokszor találkozott így Aczéllal, aki Kovács Andráson keresztül felügyelte a filmeseket és Bálint megértette az öregektől a cenzúra fontosságát, a gondolatok veszélyes természetét, a gyanús rendszeridegenek zsigeri gyűlöletét, a hiperbolák és a filmnyelv politikai erejét. Már gyerekkorban kommunista kultúrpolitikus-képzőbe járt, no meg, magáévá tette az ántivilágtól való állandó rettegést. A sors fintora, hogy ez a Kovács András Bálint épp Orbán Viktornak dolgozik, átverve a miniszterelnököt (hiszen egyáltalán nem akar ő nemzeti filmeket) de a balliberális haverjait is (hiszen Fidesz pénzen él, miközben hazudja, hogy független), s ez végtelenül kellemetlen az egész Fidesz számára is. Miért csinálja? Hatalomért, pozícióért és pénzért. (...) Kovács jó káderként Horn Gyula kormánya alatt hipp-hopp már a párizsi Magyar Intézetet vezette. Majd jő Gyurcsány Ferenc és kinevezi a Nemzeti Audiovizuális Archívum szakmai igazgatójává ecseteli tovább a névtelen író, kijelentve:

Nem értjük, hogy Magyarország miért nem akar megszabadulni a múltba visszahúzó kulturális erőktől? Veszít a szakma, hiszen ugyanazok az emberek döntenek már nyolc éve, kiszorítva sokakat, miközben a magyar történelemből gúnyt űző giccs-showfilmeket, (amelyen a fülem hallatára ,,parasztoknak jó lesz ez" kommentárokkal röhögnek) és a haverok süllyesztőben eltűnő filmjeit támogatják. Kultúrharc plusz pénz. Nem értjük, kinek jó ez a posztkommunista tempó? - jegyzi meg a titokzatos blog minden bizonnyal belsős vagy bennfentes szerzője. Hozzátesszük: mi se!


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  TÖRTÉNETEK,ÍRÁSOK,HÍREK  
Az ország legnagyobb kiárusítója, Gyurcsány Ferenc
  2018-09-16 20:46:45, vasárnap
 
  Azt tudtátok, hogy Gyurcsány miatt évente százmilliárdokat fizet Magyarország?

Az ország legnagyobb kiárusítója, Gyurcsány Ferenc olyan szerződéseket kötött külföldi gigavállalatokkal, amelyek árát mind a mai napig nyögjük.

Az autópálya-matrica októbertől 500 forinttal, januártól pedig az e-útdíj 5,8 százalékkal emelkedik majd. Bizonyára kevesen tudjátok, és még kevesebben hiszitek el, de 2013 óta nem változtak az útdíjak.

Jogosan vetődik fel a kérdés, hogy hová kerülnek az útdíjrendszerbe befizetett összegek?

Nos, a válasz nagyon egyszerű.

A közutak használata pénzbe kerül, a múlt évben összesen 216 milliárd forintot jelentett mindez. Az útdíjrendszer 2018-ban pedig nettó 187 milliárdot termelt az állami költségvetésnek. Azaz termelne, de a bevételek jelentős része elmegy Gyurcsány előnytelen szerződéseire.
Többek között az is kiderült, hogy a közutak fenntartása megközelítőleg 80-90 milliárd forintba kerül, de emellett az államnak évente ki kell fizetnie egy 110 milliárdos koncessziós díjat az autópályák tulajdonosainak. Bármennyire is meglepő, Gyurcsányék még az autópályákat is eladták a külföldi befektetőknek.

Az M5-ös és az M6-os autópályák építési költségeit többszörösen fizethetik ki az adófizetők 2031-ig és 2038-ig, hiszen ekkor járnak le a gyurcsányi szerződések.

Amúgy ezeket a szerződéseket az állam nem tudja felmondani, tehát a költségvetésbe befolyt összegeket magánkézben lévő külföldi cégeknek kell kifizetnie.
Az M6 Duna Autópálya Koncessziós Zrt. koncessziós társaságot 2004-ben a PPP (köz- és magán-együttműködés) projektek területén vezető német Bilfinger Berger BOT GmbH, az osztrák piacon több mint 125 éve jelen lévő Porr Infrastruktur GmbH, és a főként Közép-Európában tevékenykedő Swietelsky International Baugesellschaft m.b.H alapították.Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  TÖRTÉNETEK,ÍRÁSOK,HÍREK  
Miért fogja Afrika gyarmatosítani Európát?
  2018-09-15 17:24:58, szombat
 
 ...A Földközi-tenger túlsó partjáról tehát Európára továbbra is - sőt egyre inkább - elfoglalni való területként fognak tekinteni. Annál is könnyebben elfoglalhatóként, mert egyre inkább csak aggastyánok, szibarita és hedonista béta-hímek meg a gyerekszülést a gyűlölt patriarchátus jelképének tekintő feminista nők népesítik be, a vezetőik pedig behódoltak a globalista plutokráciának, vagy egyszerűen megfertőzte őket a posztkeresztény emberijogizmus mentális AIDS-e, miszerint "szeresd színes bőrű felebarátodat jobban, mint a saját fajtádat, és fogadd be a Föld összes nyomorultját a házadba..." Következésképpen hajlandók önként és dalolva levezényelni saját őshonos népességeik lecserélését idegen gyarmatosítókra. Az afrikai jövevények tökéletesen megfelelnek a célra. Náluk alkalmasabb újeurópaiakat elképzelni sem lehet. A rendszergazdák igényei szerint...

Az afrikai ,,kulturális színesítők" Európába özönlése évtizedek óta tartó tömeges jelenség, amelyet a Salvini fémjelezte olasz kormánykoalíció legfeljebb ideig-óráig lesz képes feltartóztatni − amíg ez a választási ígérete is fel nem puhul majd a brüsszeli bürokrácia és a globalista plutokrácia együttes nyomása alatt −, és amely a következő évtizedekben most még elképzelhetetlen, szó szerint apokaliptikus mértékűvé fog válni. Beszéljenek a számok.

Évi több mint 4 százalékos növekedési rátával az afrikai népesség 18-20 évente megduplázódik. Nigerben, ebben a lehető legsivatagosabb országban, ahol a termékenységi ráta 7 gyerek asszonyonként:

- 1960-ban alig 3 millióan éltek,

- 2050-ben már 60 millióan lesznek.

Szomáliában a reprodukciós ráta 6,4 gyerek asszonyonként, a Kongói Demokratikus Köztársaságban pedig 6,1. Ennek következtében Afrika népessége 2030-ra (tehát alig 12 év alatt) a jelenlegi 1,2 milliárdról 1,7 milliárdra fog nőni, évi több mint 50 millió születéssel számolva. Az évszázad végére minimum 4 milliárdnyi lakosával a fekete földrész adja majd a világnépesség legalább 40 százalékát, ennek háromnegyede a Szaharától délre fog megszületni, de hogy ott is marad élni, annak nagyon kicsi az esélye. Az afrikai fiatalok százmilliói számára ugyanis a túlélés egyetlen esélyét az Európába való kivándorlás fogja jelenteni.

Az ideológiai és morális lózungoktól kondicionált európai vezetők makacsul igyekeznek figyelmen kívül hagyni ezt a realitást, és inkább a fejlődés mítoszához ragaszkodnak. Különböző mértékben mindnyájan ,,a gazdasági fejlődés lassítja a migrációt" posztulátumát szajkózzák - és mindnyájan tévednek. Ahogyan azt néhány heterodox közgazdász, politikailag inkorrekt történész és a kutatási területével szemben tisztességes afrikanista már évek, sőt évtizedek óta ismételgeti, Afrika állítólagos ,,fejlődése" csupán egy illúzió, sőt néha egyenesen intellektuális és politikai szélhámoskodás.

Alapvetően két fő okból: egyrészt még ha valós is lenne, akkor is csak nagyon hosszú távon lenne eredménye, holott már most is azonnali szükséghelyzet áll fenn; másrészt az afrikai országok függetlenségének több mint hat évtizeddel ezelőtti kikiáltása óta már mindent megpróbáltak ezen a területen, de hiába, és a ,,beindítására" elherdált kolosszális összegek ellenére Afrika valójában folyamatosan hanyatlik. Ahelyett, hogy fejlődne, globálisan évről évre szegényebb lesz. Tényleges gazdasági súlyát (vagy inkább súlytalanságát) jellemzi, hogy az ENSZ 2013-as adata szerint a világkereskedelem alig 3,2 százalékát képviseli. Ez önmagában ékesen cáfolja azt a haladó berkekben előszeretettel hangoztatott lózungot, miszerint Afrika azért fejletlen, mert a nyugati multik kifosztják a nyersanyagforrásait. Valójában a nemzetközi árucserék terén gyakorlatilag elhanyagolható tényező, és az egyetlen dolog, amit globális méretekben exportál, az a népességfölöslege.

Az ENSZ 189 tagállama által 2000-ben elfogadott Millenniumi Fejlesztési Célkitűzések (MFC) szerint az afrikai szegénység bármilyen csekély mértékű csökkentése elképzelhetetlen egy többéves perióduson át tartó, legalább évi 7 százalékos töretlen gazdasági növekedés nélkül. Következésképpen, mivel 7 százalékos évi növekedésre van szükség pusztán a szegénység csökkentésének megkezdéséhez, egy gyors kalkuláció után is megállapítható, hogy Afrikának évről évre 3-4 százalékos növekedés hiányzik az MFC teljesítéséhez. Tehát az afrikai szegénység nemhogy csökkenne, hanem éppen ellenkezőleg, egyre nő, annál is inkább, mert a helyi népesség vágtató szaporodása a csekély növekedési nyereséget semmivé teszi. Nem is beszélve a tartósan kaotikus politikai helyzetről, a katasztrofális közbiztonságról, a szakképzett munkaerő krónikus hiányáról és a mindent behálózó endemikus korrupcióról.

Hogyan is lehetne fejlődésről beszélni Afrikában, amikor ilyen körülmények között a befektetők elfordulnak tőle? Az ismétlődő politikai mantra befektetésre ösztönöz, mert ez utóbbi a ,,fejlődés motorja", de mivel a befektetők ódzkodnak a pénzüket kockáztatni Afrikában, az egész csak üres kántálás marad. Az Afrikai Fejlesztési Bank (ADB) 2018. májusi jelentésében hangsúlyozza, hogy a fekete földrésznek csak az infrastruktúrák területén évente 170 milliárd dollárnyi közvetlen külföldi befektetésre (FDI) lenne szüksége, miközben alig 60 milliárdot kap. Az ENSZ Kereskedelmi és Fejlesztési Konferenciájának a 2017. évi közvetlen külföldi befektetésekről szóló jelentéséből (UNCTAD World Investment Report 2017) kiderül, hogy tavaly a 2000 milliárd dollárnyi FDI-ből Afrikára csak 60 milliárd jutott, amely nevetségesen alacsony összeg, és ráadásul 3 százalékos csökkenést mutat az előző évhez képest.

Afrika a maga 54 országával és 1,2 milliárdos népességével kevesebb FDI-t kapott, mint a hatmilliós Szingapúr (61,6 milliárdot), és jóval kevesebbet, mint az ötmilliós Írország (79,2 milliárdot). Mindez sokkal beszédesebb, mint az ünnepélyes szónoklatok Afrika fényes jövőjéről és az állítólagos ,,fejlődéséről" ...

Egyvalami biztos. A ,,gazdasági fejlődés" délibábja nem fogja lefékezni az afrikai népességfölösleg Európába özönlését. Hogyan is lehetne másként, hiszen Afrika élhetőbbé, sőt egyszerűen csak élhetővé tétele elképzelhetetlen szigorú születésszabályozás nélkül, amelyről az afrikaiak hallani sem akarnak, Európa pedig nem képes rájuk kényszeríteni.

A Földközi-tenger túlsó partjáról tehát Európára továbbra is − sőt egyre inkább − elfoglalni való területként fognak tekinteni. Annál is könnyebben elfoglalhatóként, mert egyre inkább csak aggastyánok, szibarita és hedonista béta-hímek meg a gyerekszülést a gyűlölt patriarchátus jelképének tekintő feminista nők népesítik be, a vezetőik pedig behódoltak a globalista plutokráciának, vagy egyszerűen megfertőzte őket a posztkeresztény emberijogizmus mentális AIDS-e, miszerint ,,szeresd színes bőrű felebarátodat jobban, mint a saját fajtádat, és fogadd be a Föld összes nyomorultját a házadba..." Következésképpen hajlandók önként és dalolva levezényelni saját őshonos népességeik lecserélését idegen gyarmatosítókra. Az afrikai jövevények tökéletesen megfelelnek a célra. Náluk alkalmasabb újeurópaiakat elképzelni sem lehet. A rendszergazdák igényei szerint.

Gazdag István (demokrata)v


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  TÖRTÉNETEK,ÍRÁSOK,HÍREK  
Lezárult a Tolvajkergetők elleni koncepciós per, Tomcat
  2018-09-15 17:22:23, szombat
 
  Lezárult a Tolvajkergetők elleni koncepciós per, Tomcat mehet a dutyiba

Három és fél éves, még magyar viszonyok közt is elképesztően sokáig húzódó elsőfokú eljárás zárult le ma a Budapest Környéki Törvényszéken. A Dr. Holdampf Gusztáv bíró által kihirdetett ítélet szerint az egyesület négy tagja bűnös súlyos testi sértés és csoportos garázdaság bűntettében, amiért 2015 októberében bántalmaztak egy tetten ért kerékpártolvajt. A csoport vezetőjét, Polgár Tamást, azaz Tomcatet 2 év letöltendő börtönbüntetéssel, a többieket változatos hosszúságú felfüggesztett szabadságvesztéssel sújtották.

Az eljárás jogszerűségét azonban megkérdőjelezi többek közt, hogy a "pártatlan" bíróság már jóval a vádemelés előtt sajtóközleményben hirdette ki a vádlottak bűnösségét, akik közül éppen az I. rendű vádlottat név szerint is azonosította. Sőt, a bíróság szóvivője külön megkereste az Index hírportált, hogy ezt a közleményt feltétlenül hozzák le, s amelyben a valóságtól elrugaszkodott, még a valós gyanúsításnál is sokkal súlyosabb cselekményeket varrtak az önkéntes bűnvadászok nyakába. A bíróság ennek ellenére hosszas érvelésben kérte ki magának, hogy elfogult lenne. Holdampf Gusztáv szerint az ilyen feltételezések "a bíró személye elleni nemtelen támadások".

A verdikt lényege, hogy a Tolvajkergetők rendőrt hívtak az ön- és közveszélyes állapotban levő, drogfüggő sértetthez, aki az események idején változatos gyógyszerek és keménydrogok hatása alatt állt, azonban ezután a sértettet "sértegetni" kezdték - értve ez alatt, hogy megjegyzéseket tettek kábítószeres, bűnöző életmódjára, és győzködték, hagyjon fel ezzel, mielőtt katasztrófába sodródik - ami szándékos provokációként értelmezhető, s miután a drogoktól eszét vesztett sértett "jogos sértődöttségében" rájuk támadt, nekik nem lett volna joguk védekezni ez ellen. Magyarán ha valaki nem alázatos tisztelettel szólít meg egy bűnözőt, és az szubjektív sértődöttségének tettleg akar nyomatékot adni, az teljesen rendben van...

Az ítélet ellentmondásoktól és törvénytelenségektől olyan súlyosan terhelt, hogy egy ponton még maga az azt ismertető bíró is kijelentette, tisztában van azzal, hogy döntését a másodfokon eljáró ítélőtábla hatályon kívül fogja helyezni, ennek ellenére ragaszkodik ahhoz. A vádlottak úgymond "örülhetnek", hogy nem húzta rájuk az önbíráskodás és az életveszélyes testi sértés bűntettét, amint azt az ügyész indítványozta, ez esetben ugyanis nem kettő, hanem hét év lett volna a büntetés.

Az ügyészség három nap gondolkodási időt kért, hogy a fellebbezésről döntsön. A védők valamennyien fellebbeztek. Meg nem erősített hírek szerint Tomcat már régen elhagyta az országot, legutóbbi videoblogjában állítólag Peruból jelentkezett.


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  TÖRTÉNETEK,ÍRÁSOK,HÍREK  
Új honvédelmi szemléletet!
  2018-09-14 23:34:38, péntek
 
 Való igaz, hogy nemzedékemnek és az utánunk jövőknek abban a csodálatos szerencsében volt része, hogy fegyveres konfliktus résztvevőjének harcoló katonai alakulat részeként nem kellett ott lennie. Lassan azok is kihalnak, akik felnőtt fejjel érték meg az 1956-os forradalom fegyverropogásos eseményeit. Az iskolai oktatás - ráadásul manapság is - még a történelemoktatás keretében is inkább arról szól, hogy honvédő harcaink rendre kudarccal jártak, vagy a magyar fegyverek idegen érdekeket szolgáltak, esetleg ki vagyunk szolgáltatva külső erők játékának, jó, ha meghúzzuk magunkat - a fényes győzelmekről azonban, mint például a 907-es pozsonyi csata, hallgat. Egyéb más iskolai fórumokon a honvédelem témája pedig egyáltalán nem téma.

Újabban az a közvélekedés, hogy baj, katonai konfliktus esetén minket a NATO meg fog védeni, hiszen ezért vagyunk tagjai. A szerződés egyik paragrafusa ugyanis előírja, hogy a megtámadott segítségére köteles sietni a többi tagország. (Megnézném, hogy az egyaránt NATO-tag Görögország és Törökország mikor sietne a másik segítségere, csak hogy ne a környezetünkből hozzak példát.)

Hosszú évszázadokig azonban a honvédelem fogalma és szükséges tartalma is egyértelmű volt. Szellemi, anyagi és emberi erőforrásokat kellett arra fordítani, hogy a határainkat megvédjük, illetve ha úgy hozta szükség, megelőző csapásokról gondoskodjunk. Ennek évszázadok alatt kialakult az egyre tökéletesedő intézményi rendszere, a középkori nemesi adómentességet a honvédelmi kötelezettséggel ellentételező rendszertől a későbbi állampolgári státuszból fakadó honvédelmi kötelezettségig és az ezeket biztosító állami költségvetési fejezetekig. (Ismeretes, hogy az 1848-ban megalakuló Magyar Honvédség költségeire az akkori parlament negyvenkétmillió forint hitelt szavazott meg, és egyben megteremtette a finanszírozásra a saját bankot is.)

Már évekkel a rendszerváltás előtt, de kiváltképp utána, a hagyományos honvédelmi felépítmény omladozni kezdett. Különösen romlott az akkor még sorkatonaságra kötelezett állomány hatékony felkészítése, erősen amortizálódott az eszközállomány. A rendszerváltás utáni évtizedek pedig elhozták a ,,felismerést", hogy NATO-tagként mellőzhetjük a tömegek kiképzésével és hadrendben tartásával járó fáradalmakat, és más országok példáját követve áttértünk a hivatásos hadseregre. Ami ma van, az. A szó klasszikus értelmében már nem is hadsereg, hanem bizonyos katonai képességek összessége, ami valóban csak a NATO kötelékében értelmezhető seregként.

Nem mindenki tett azonban így Európában. Svájcban ma is 260 napnyi a kötelező szolgálat, Görögországban és Törökországban több hónapos kötelező sorkatonai szolgálat van érvényben, Franciaországban felmerült a sorozás ismételt bevezetése, miközben a Bundeswehrnek nehézségei vannak a száznyolcvanezres létszám hazai feltöltésével.

Elképzelni is rémisztő, hogy mi történhetett volna, ha a balkáni testvérháború kapcsán nemcsak néhány kóbor tüzérségi lövedék, de állig felfegyverzett ,,jugoszláv" hadosztályok is áttévedtek volna hozzánk. Mondani is felesleges, mert annyira tényszerű, hogy a környezetünkben lévő országok közül egyik sem követett el a miénkhez hasonló mértékű haderőcsonkolást, ami nemcsak a létszámra vonatkozik, de a hadra fogható eszközállományra is. Pedig minderre minket senki sem kötelezett, mint annak idején a trianoni diktátum, önként, magunktól hajtottuk végre.

Mindenképpen indokolt, hogy lemaradásunkat mihamarább behozzuk. Éppen a 2015-ben sáskahadként hazánkra zúduló migránssereg mutatta meg, hogy a honvédelem manapság sokkal többről szól, mint valaha konvencionális értelemben szólt. Rövid úton kiderült, hogy a rendelkezésre álló emberi erőforrások sem elegendők a lezárt határszakasz védelmére, újakat kell toborozni és kiképezni, szót sem ejtve a szükséges technikáról. (Mindennek költségei a GDP közel egy százalékát emésztették fel.) Napjainkra ugyanis az eredményes honvédelem fogalomköre rendkívül kitágult. Természetesen magába foglalja a hagyományos védelmi feladatokat, az ehhez szükséges folyamatosan képzett és továbbképzett ember- és eszközállományt és azon túl sok minden egyebet. Egy ország békés rendjének felforgatásához ugyanis nem feltétlenül szükséges idegen katonai erő. Elegendők a civilnek álcázott, de valójában idegen, jórészt ismeretlen források által finanszírozott szervezetek. Tetemes károkat tudnak a mai körülmények között okozni, ezért ennek megakadályozása érdekében felettébb hatékony felderítésre lenne szükség. Rossz példák sorát láthattuk Nyugaton az elmúlt években, hiszen sokszor a ,,civil" törvényeinket kijátszó aknamunka alkalmasabb és hatékonyabb, mint a nyílt katonai intervenció, segítségükkel demokratikusan választott kormányok is megbuktathatók.

Ráadásul manapság a katonai műveletek sem az évszázadok óta megszokott rendben folynak, ismeretlen finanszírozású szabadcsapatokról, hibrid hadviselésről hallunk. Ma csak találgatni lehet, hogy mi történne, ha az Európába áramlott milliónyi illegális bevándorló és egyben hadviselésre alkalmas korban lévő férfi szervezetten ellenséges szándékkal megmozdulna. Technikailag ez nagyon is lehetséges, hála a felderítési gyakorlatok elsatnyulásának. (Brüsszelben láthattuk ennek iskolapéldáját.)

Nem a lehetséges újszerű honvédelmi témák sorozatának lezárási szándékával, de megemlíteném a manapság könnyűszerrel előidézhető környezeti katasztrófák ügyét (ivóvíz- és élelmiszer-mérgezések, levegőminőség-rontás stb.) Készülni tehát részint a hagyományos honvédelmi témákban kell, de a készülést ki kell egészíteni a kor követelményei által ránk zúdított témákkal is. Ezekhez kell az emberi erőforrásokat, a megfelelő tudást és technikát rendelni, és ami a legfontosabb, a polgári tudatosságot megteremteni. Kulcskérdésként az emberi erőforrások megfelelő felkészültsége és tudatossága említendő, a legnagyobb elmaradás itt tapasztalható.

Alapvető honvédelmi ismereteket célszerű már az általános iskola utolsó osztályaiba, majd a középiskolákba bevinni. Példaként említhetők a pénzügyi tudatosság terén mostanság tett erőfeszítések. Mi sem természetesebb, minthogy a honvédelmi tudatosság legmagasabb szintű társadalmi képviselete a jövő értelmiségétől várható el. Célszerű lenne ennek megfelelően eljárni. Nem tartanám ördögtől való és eleve elvetendő gondolatnak, ha az egyetemek és főiskolák felvételi követelményei közé nemtől függetlenül bekerülne (mintegy a legutolsó minősítési szempontként) egy féléves katonai szolgálat és annak eredményességét igazoló tanúsítvány. A fél évnyi szolgálatot azonban tartalommal kellene megtölteni, mind a konvencionális katonai, mind a már említett újszerű témák kapcsán. A képzési programokat a Magyar Honvédség és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem közösen dolgozhatná ki. Eredményes tanúsítvány hiányában a felsőfokú tanulmányokat nem lehetne elkezdeni.

Boros Imre - facebook

Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  TÖRTÉNETEK,ÍRÁSOK,HÍREK  
Beazonosítottuk a 11 éves kislányt több alkalommal
  2018-09-14 23:12:32, péntek
 
  Beazonosítottuk a 11 éves kislányt több alkalommal megerőszakoló vízilabdásokat - bármelyik pillanatban kattanhatnak a bilincsek

Portálunk kiderítette: a két volt világhírű vízilabdás neve Kósz Zoltán és Petőváry Zsolt.
Kósz Zoltán
A pedofil erőszaktevők vízilabda akadémiát üzemeltetnek: a Kópé Úszó-Vízilabda Sportegyesület az ő tulajdonuk, Szentendrén és Leányfalun működnek.
Petőváry Zsolt

Nem ez az első kópéságuk, de egy ideig valószínűleg az utolsó: 2009-ben Petőváry Zsolt hivatalos személy elleni erőszak, garázdaság és rongálás miatt 10 hónap, 3 évre felfüggesztett börtönbüntetést kapott, az olimpiai bajnok Kósz Zoltánt pedig 75 ezer forint pénzbüntetésre ítélték ittas vezetés miatt. (Forrás: MTI)

Korábban írtuk: 11 éves kislánnyal lehetett szexuális kapcsolata két ismert sportolónak

Két közismert magyar sztársportolót neveztek meg egy rendőrségi feljelentésben - írja a Blikk. A bulvárlap úgy értesült, a feljelentésben az szerepel, hogy az érintettek hosszú hónapokon keresztül folytattak szexuális kapcsolatot egy akkor mindössze 11 éves kislánnyal. A kiskorú áldozat jelenleg 13 esztendős.
IIllusztráció: Northfoto

A lány eleinte próbálta eltemetni magában a történteket, később aztán konkrétan megnevezte a zaklatóit: a történteket egy saját kézzel írt levélben mesélte el családja egyik ismerősének. Ezt a dokumentumot - amely a szexuális aktusokat, azok helyszíneit, körülményeit részletezi - mellékelték a rendőrségi feljelentéshez.

Az ügyben nyomozás indult, a lap szerint a rendőrség kiemelten kezeli az esetet. Érdeklődésükre a hatóság megerősítette, a feljelentés megérkezett a rendőrségre, az abban foglaltakat az illetékes megyei kapitányság ,,szexuális erőszak bűntett gyanúja miatt indított nyomozásban vizsgálja". A Blikk úgy tudja, az eset súlyosságára való tekintettel napokon belül további nyomozati cselekmények várhatók.

A hatályos törvények szerint, ha a vádak igaznak bizonyulnak, a tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak 5-15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Ebben az életkorban mindegy, hogy erőszakkal vagy az áldozat beleegyezésével létesítettek-e vele szexuális kapcsolatot, mivel a lány 11 éves korában mindenképpen a beleegyezési korhatár - vagyis az az életkor, amely felett az egyén szabad döntése alapján létesíthet szexuális kapcsolatot - alatt volt: ez Magyarországon 14 év. Az pedig, aki olyan személlyel létesít szexuális kapcsolatot, aki ezen életkor alatt van, mindenképpen bűncselekményt követ el.


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  TÖRTÉNETEK,ÍRÁSOK,HÍREK  
Íme, a nemzetközi hungarofób Soros-csürhe - átlátszóak, mint
  2018-09-08 19:21:05, szombat
 
  Íme, a nemzetközi hungarofób Soros-csürhe - átlátszóak, mint az üveg

Nemzetközi ultraliberális sorosista "civil szervezetek" kérik Brüsszeltől, hogy indítsák el az eljárást Magyarországgal szemben. Az uniós alapszerződés hetes cikke szerinti eljárás Magyarországgal szembeni megindítására szólították fel nemzetközi civil szervezetek kedden az Európai Parlament (EP) képviselőit, kiemelve, hogy a magyar kormány semmibe veszi az európai alapértékeket és a jogállamiság követelményeit. Természetesen azok az európai alapértékek, amit ők meghatároznak.

A nyílt levelet többek között aláírta:

a Human Rights Watch,
az Amnesty International,
a Riporterek Határok Nélkül (RSF),
az Emberi Jogi Szervezetek Nemzetközi Szövetsége (FIDH),
a Civil Society Europe,
a Nyílt Társadalom Alapítványokhoz tartozó European Policy Institute,
a Jogászok Nemzetközi Bizottsága (ICJ),
valamint a Climate Action Network Europe.

Az aláírók szerint a jelenlegi magyar kormány letért az emberi jogok, a jogállamiság és az alapvető szabadságjogok tiszteletére alapuló, közös európai útról, amelyre vissza kellene terelni az országot, máskülönben csak tovább fog romlani a helyzet, ráadásul a modell terjedni fog Európában.

Az európai vezetők próbálták kibékíteni, rábeszélni, figyelmeztetni Magyarország kormányát. Ezek az erőfeszítések azonban hiábavalónak bizonyultak. A határozott fellépés hiánya valójában felbátorította Magyarország egyre autokratikusabbá váló vezetését- írták.


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  TÖRTÉNETEK,ÍRÁSOK,HÍREK  
Újabb biztató eredmények az agydaganat gyógyításában
  2018-09-08 19:07:43, szombat
 
  Kutatóknak sikerült serkenteni az immunrendszer T sejtjeinek agydaganat-ellenes képességeit egerekben. Ez a jövőben javíthatja az agyi betegségek gyógyítását.
T sejtek támadásban (zöld és piros színnel) a rákos sejtek ellen (kék színűek)

Az emlősök, így az ember természetes védekezőképességét adó immunrendszer egyik sejttípusát a T sejtek alkotják. Azt már tudjuk, hogy ezek a sejtek segíthetnek a rák gyógyításában. A Nature 2018. szeptember 5-i számában közölt tanulmány újabb ígéretes eredménykeről számol be. Eddig csak korlátozottan lehetett alkalmazni ezen sejteket arra, hogy célzottan küzdjenek a rák ellen, főként az agydaganatok esetében. Ráadásul a ráksejtek sokszor eredményesen tudják blokkolni azon folyamatokat, amik magukhoz vonzzák a T sejteket.

Nabil Ahmed és kollégái rájöttek, hogy az agydaganat sejtjei megnövelik egy meghatározott fehérje, az ALCAM mennyiségét, és ezen fehérje képes magához vonzani a T sejteket. A fehérje gyakori a felnőttek, illetve a gyerekek körében leggyakrabban előforduló két agydaganat-típusnál. A tanulmány szerzői mesterséges úton létrehoztak egy molekulát, a CD6-ot, ami a T sejtek ALCAM-hoz való kapcsolódását váltja ki, majd növeli a T sejtek érzékenységét az ICAM1 fehérjére a rákos sejt felszínén. A fentieket összekombinálva ez a megközelítés kimutathatóan növelte a T sejtek megjelenését a rákos sejteknél.

Amikor a kutatók ezt az iránykövető rendszert tesztelték agydaganatos egereken, a T sejtek masszívan beszivárogtak a rákos sejtek köré és megtámadták azokat. A T sejtek csak a rákos sejteket támadták meg, az egészséges szövetet nem. Bár további vizsgálatok szükségesek addig, amíg az eljárást kórházakban is lehet majd használni, de úgy tűnik a módszer biztonságos és hatékony lehet az agydaganat elleni küzdelemben.


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  TÖRTÉNETEK,ÍRÁSOK,HÍREK  
     1/158 oldal   Bejegyzések száma: 1578 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 24087 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1875
  • e Hét: 5705
  • e Hónap: 32835
  • e Év: 32835
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.