Belépés
tinka1951.blog.xfree.hu
Kibírni mindent, És menni mindig tovább, Még akkor is, Ha nem élnek már Benned Remények és csodák." /Hemingway/ Makrancos Kata
1952.11.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/24 oldal   Bejegyzések száma: 235 
Erdélyi kastély Teljes film
  2018-07-25 07:59:26, szerda
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  Film  
Magyar autó - Haza - a H betű - Erdélyi kastély című filmből
  2018-07-25 07:58:19, szerda
 
 
Aki 10-15 évvel ezelőtt, vagy még korábban járt határon túl, az emlékezhet arra, mint jelentett akkor egy ,,hö betű" az autó hátulján. A gyomor tájéki szorításra a határ közeledtével, a román, szlovák, szerb, vagy ukrán egyenruhások összevont szemöldökére - és arra a szeretetre, ami a magyarok lakta településeken fogadta azt, akinek a kocsiján ott volt a ,,varázsjel".

A filmet egyébként a tragikusan fiatalon elhunyt Hunyady Sándornak, a két világháború közötti erdélyi irodalom egyik legtehetségesebb írójának színdarabjából vitte filmre Podmaniczky Félix rendező. A moziban a harmincas-negyvenes évek olyan sztárjai szerepeltek, mint Páger Antal, Mezey Mária, vagy Gózon Gyula. A történet alapvetően egy romantikus dráma, ám a kritikusok szerint magasan kiemelkedik a korszak szerelmes-éneklős-sírós-nevetős tucatfilmjei közül. Érdemes megnézni az egészet. (alfahir.hu)

A film az emberi helytállásról szól a házastársi hűség ürügyén. A magyar gróf nem él zavartalanul feleségével, erdélyi birtokukon. Nemcsak munkalehetőséget kell teremtenie a környékbelieknek, de a házassága is gyötrelmes. Az asszony azt hiszi, férje flörtöl a kastély egyik vendégével. Időközben az asszony régi szerelme is megérkezik és ostromolni kezdi őt. A birtok elvesztésének híre Bukarestbe szólítja a férjet, s a féltékeny feleség válaszút elé kerül.

Hunyadi Sándor regényét Radványi Géza dolgozta át filmre. Kettőjüknek, no meg a zeneszerzőnek Fényes Szabolcsnak köszönhető, hogy az erdélyi motívumokban gazdag film túllép az egyszerű szerelmi történet és izgalmas politikai pamflet keretein. A film tanulságai nemcsak a negyvenes években voltak megszívlelendőek. (port.hu)
*

- És hogy ha a betű azt mutatja Magyarország, akkor egy M betűnek kell ott lenni. A H betű nem állíthatja azt, hogy Magyarország.
- Már pedig ez azt jelenti. Ha M betű volna, akkor a románok is tudnák, hogy magyar, aztán nem eresztenék be. Így, meg hogy H betű van rajta, hát csak mi tudjuk, magyarok.
- Hát mit tesz a H betű?
- Azt, hogy haza.

Link

Erdélyi kastély Teljes film
Link
 
 
0 komment , kategória:  Film  
Frida 2002.avi
  2018-07-17 15:57:51, kedd
 
  Frida Kahlo (Salma Hayek) felkavaró szépségű mexikói festőművésznő élete filmért kiáltott... 1922, Mexikóváros: Frida élvezi diákéveit és az egyre inkább rajongó férfiakat. Barátja, Alejandro (Diego Luna) sok érdekes embernek mutatja be, többek között Diego Rivera (Alfred Molina) festőnek. A felhőtlen időknek egy szörnyű buszbaleset vet véget. Frida hosszú időre ágyba kényszerül. Barátja elhagyja, csak szülei tartják benne a lelket. Édesapja festőkészlettel ajándékozza meg és Frida elkezd alkotni.

Frida 2002.avi Link -je

Fotó forrása Link
 
 
0 komment , kategória:  Film  
Lukács Pál, magyar, Oscar-díjas
  2018-06-28 10:42:33, csütörtök
 
  Magyar, Oscar-díjas, csillaga van Hollywoodban, mégsem ismeri senki
Lukács Pál igazi sztár volt Hollywoodban a múlt század 30-40-es éveiben. Paul Lukas néven szerepelt, Oscar-díjat is kapott, együtt játszott a legnagyobbakkal, mégis elfeledtük.


Ha Los Angelesben a Hollywood boulevardon sétál egy magyar turista, általában rá sem hederít a 684. csillagra a betonon, írja az Újságmúzeum. Talán mert azt sem tudja, hogy a Paul Lukas név valójában Lukács Pált takarja. Lukács Pál Budapesten született még 1894-ben. Hamar eldőlt, hogy színész lesz a jóvágású fiú, és miután az I. világháború borzalmait túlélte a fronton, a Vígszínházba szerződött. Korai és elhamarkodott első házassága után a színpadról pillantotta meg későbbi nagy szerelmét, Benes Gizellát.

Gizella Amerikába is elkísérte a színészt, akit itthon nem soroltak a sztárok közé - sőt több kritika porig alázta -, Hollywoodban viszont világhírű lett. Kirk Douglas, Charlton Heston, Buster Keaton, Orson Welles, Katharine Hepburn, csak néhány név, akikkel egy filmben játszott. 1943-ban aztán az Oscar-díjat is megkapta az Őrség a Rajnán című filmben alakított szerepéért. Lukács a csúcsra jutott, később Elvis Presley-vel is játszott egy filmben, és boldogan élte a mindennapjait hollywoodi villájában.

A repülés volt a szenvedélye, meg a kóbor kutyák megmentése. (További részletek az Újságmúzeum cikkében.)

Fotókért klikkelj az eredeti cikkre Link
 
 
0 komment , kategória:  Film  
A Manderley-ház asszonya /Rebecca/
  2018-05-23 23:26:13, szerda
 
 
amerikai thriller, 100 perc, 1940

Hitchcock első Hollywoodban forgatott filmjében a néhány hónapja megözvegyült Max de Winter, angol földbirtokos valamelyik útja során egy szállodában megismerkedik egy vonzó hölggyel, akit azonnal feleségül vesz. Az új asszonynak azonban nem csak azzal kell szembenéznie, hogy a férfi még nem dolgozta fel imádott első felesége halálát, hanem azzal is, hogy új otthonának, a Manderley-kastélynak személyzete meg van győződve róla: Max de Winter ölte meg első feleségét, hogy új szerelmét a kastélyba hozhassa.

Stáblista:
Szereplők

Maximillian "Maxim" de Winter - Sir Laurence Olivier
Mrs. de Winter - Joan Fontaine
Jack Favell - George Sanders
Mrs. Danvers - Judith Anderson
Beatrice Lacy - Gladys Cooper

Alkotók

rendező: Alfred Hitchcock
író: Daphne Du Maurier
forgatókönyvíró: Robert E. Sherwood Joan Harrison
zeneszerző: Franz Waxman
operatőr: George Barnes
látványtervező: Lyle R. Wheeler
vágó: Hal C. Kern W. Donn Hayes

https://videa.hu/.../a-manderley-haz-asszonya-1940-alfred-hit...

Link
 
 
0 komment , kategória:  Film  
Van, aki forrón szereti /Some Like It Hot/
  2018-05-23 20:41:22, szerda
 
 
amerikai vígjáték, 120 perc, 1959

1929. februárjában két munkanélküli muzsikus, Joe és Jerry végső lépésre szánja el magát: jelentkeznek egy női zenekarba! Ám maguk is meglepődnek, amikor női ruhába bújva felvételt nyernek. Csak akkor jönnek rá, hogy megfogták az Isten lábát, amikor felszállnak a vonatra, amellyel az együttes Floridába indul, egy hálókocsiban kell ugyanis tölteniük az éjszakákat a zenekar tucatnyi lánytagjával, akik hamar bizalmukba fogadják az új lányokat... A végső meglepetés azonban még várat magára. Kiderül ugyanis, hogy az énekesnő, Sugar Kane egy igazi bombázó, akibe mindkét nőimitátor halálosan beleszeret. Esélyük azonban vajmi kevés, ugyanis Sugar nem randizik hölgyekkel, de még csak csóró urakkal sem. Joe-nak azonban van már egy terve: lányként Sugar bizalmába férkőzik, két fellépés között viszont átöltözik és gazdag playboynak adja ki magát, aki nagyon is tudja, mit kell tennie ahhoz, hogy Sugar kedvébe járjon. Jerry-nek eközben egy lelkes udvarlója akad, akit képtelen levakarni magáról.

Szereplők

Marilyn Monroe, Tony Curtis, Jack LemmonLink
 
 
0 komment , kategória:  Film  
Jön a horror, amit az új évezred Ördögűzőjeként emlegetnek
  2018-05-12 07:47:27, szombat
 
  Jön a horror, amit az új évezred Ördögűzőjeként emlegetnek
1433
Keresztesi Ferenc
Keresztesi Ferenc
ÚJSÁGÍRÓ. 2018. 05. 11. 17:10

Nem győzik dicsérni a Hereditary című alkotást, amelynek itt az első magyar feliratos előzetese.
KORÁBBAN A TÉMÁBAN:
Oscar-jelölt színésznő alakít óriásit az év legijesztőbb horrorjában
Egy moziban horrorelőzetest vetítettek a mesefilm előtt, sokkot kaptak a családok
Már az új trailerével is sokkol az év legparább horrorja
A januári Sundance Filmfesztiválon volt a premierje a rövidfilmes Ari Aster első mozifilmjeként készült Hereditary című horrornak, amelyet azóta is ódákat zengenek a külföldi kritikusok. A máz előzeteseivel is kétségtelenül nyugtalanító alkotásról mostanra kiderült, hogy a hazai mozikba is érkezik majd, ezért a filmet majd itthon forgalmazó Vertigo Média közzétette a produkció magyar feliratos trailerét.

A magyarul az Örökség címet kapó horror egy családról szól, amelyben bizarr dolgok kezdenek történni a nagymama, Ellen halála után. Lánya, Annie (Toni Collette) egyre több megmagyarázhatatlan eseménnyel szembesül anyja múltjából. Minél többet fedez fel az elhunyt életéből, annál baljósabb változások következnek be a család életében. Végül odáig fajulnak az egymást követő félelmetes események, hogy valósággal elszabadul a pokol, amely látszólag a tízéves Charlie (Milly Shapiro) körül koncentrálódik.

Az előzetes videójának Link-je

Az 1999-es Hatodik érzékben nyújtott alakításáért Oscarra jelölt Collette mellett az Arany Glóbusz-díjas Gabriel Byrne, továbbá Alex Wolff és Ann Dowd játsszák a fontosabb szerepeket a produkcióban.

Az Örökség egy nappal az amerikai bemutató előtt: június 7-én fog a magyar mozikba kerülni.

Kiemelt kép: Windy Hill Pictures/A24

Link

 
 
0 komment , kategória:  Film  
Kincsem online teljes mozifilm
  2018-05-11 16:18:44, péntek
 
  Blaskovich Ernő mindenét elvesztette a szabadságharc után. Céltalan, kicsapongó életet él, amikor egy nap megjelenik élete nagy lehetősége, Kincsem, a csodaló, akivel sikert sikerre halmoz az európai lóversenypályákon. Ezzel a sors tálcán...
ONLINEMOZIFILM.HU

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Film  
Sikerrel mutatták be az egyetlen magyar filmet a cannes-i pr
  2018-05-10 06:38:05, csütörtök
 
  Sikerrel mutatták be az egyetlen magyar filmet a cannes-i programban
Nagy érdeklődés mellett mutatták be szerdán Szilágyi Zsófia első játékfilmjét a 71. cannes-i filmfesztiválon az MTI tudósítása szerint. Az Egy nap a Kritikusok Hete szekcióban versenyez, ahova az 1100 benevezett mű közül mindössze hét ígéretes tehetség játékfilmje kapott meghívást.
Kránicz Bence
Kránicz Bence
f Ajánlom
A telt házas első vetítés végén a közönség nagy tapssal köszöntötte a film alkotóit, Szilágyi Zsófia forgatókönyvíró-rendezőt, Szamosi Zsófia és Füredi Leó főszereplőket, Domokos Balázs operatőrt, valamint Kenesei Edina és Pataki Ági producereket.

A 39 éves rendezőnek a Filmalap Inkubátor Programjában készült első mozifilmje egy háromgyerekes anya egy napját meséli el, a cselekmény nagy része a hétköznapok rutinjára épül. Az aprólékos részetekkel realista módon bemutatott mindennapi események mögött a feszültséget a nő házassági válsága és családja szétesése miatti félelme adja, amelynek megakadályozására a napi rohanásban egyszerűen nem marad lehetősége.

Egy nap (forrás: MNFA)
SZAMOSI ZSÓFIA AZ EGY NAPBAN (FORRÁS: MNFA)

,,A főhősnő ereje egy olyan valóságból táplálkozik, amely minden nézőnek ismerős lehet, de amit még soha nem láthatott olyan formában, mint Szilágyi Zsófia alkotásában. Az Egy nap azon filmek közé tartozik, amelyek egy olyan valóságot mutatnak be, amelyről azt gondoljuk, hogy ismerjük, de ezután a film után mégsem úgy tekintünk rá, mint korábban" - mondta Charles Tesson, a Kritikus Hete szekciójának válogatója a vetítés előtti bevezetőben. Szilágyi Zsófia a közönségnek elmondta, hogy egy nagyon átlagos történetet akart megfilmesíteni, amelyet egy kisgyerekes barátnőjének e-mailje ihletett, aki tízperces lebontásban leírta neki egy napját. Ennek a tanárnőként dolgozó anyának a rutinszerű napját úgy szerette volna megmutatni, hogy a néző egy pillanatig se unatkozzon.

A Kritikusok Hete program zsűrijének elnöke Joachim Trier norvég filmrendező, a kategória díjait május 17-én adják át, de az Egy nap versenyben van a fesztivál összes szekciójában bemutatott legjobb első filmet jutalmazó Arany Kamera díjért 18 másik alkotással együtt.

Az Egy napot a tervek szerint ősszel mutatják be a hazai mozikban. Szilágyi Zsófiával hamarosan Cannes-ban fogunk interjút készíteni.

Kapcsolódó
Egy magyar film már biztosan lesz a cannes-i filmfesztiválon

A Netflix bojkottálja a cannes-i filmfesztivált

Link
 
 
0 komment , kategória:  Film  
Akiért a harang szól (1943) - Teljes film
  2018-05-08 06:23:08, kedd
 
 
Akiért a harang szól (1943) - Teljes film

For Whom the Bell Tolls - magyarul beszélő, amerikai romantikus dráma, 125 perc, 1943 -- A spanyol polgárháború idején, 1937-ben játszódó történet ifjú amerikai hőse, Robert a forradalmi brigádok soraiban harcol Franco tábornok nacionalista erői ellen....
VIDEA.HU

Gary Cooper, született Frank James Cooper (Helena, Montana, 1901. május 7. - Los Angeles, Kalifornia, 1961. május 13.) kétszeres Oscar-díjas amerikai színész, aki természetes, hiteles és közérthető alakításainak köszönhetően vált híressé. Pályafutása 1925-től 1961-ig tartott, és e harminchat év alatt nyolcvannégy játékfilmben játszott fontosabb szerepet. Ő volt az egyik vezető amerikai filmsztár a némafilmkorszak leáldozásától egészen a klasszikus hollywoodi aranykor végéig.

""Spanyolország, 1937: a forradalmi brigádok soraiban harcol egy ifjú amerikai a Franco tábornok vezette nacionalisták ellen. Egy olyan partizán egységhez csatlakozik, melynek feladata egy fontos híd felrobbantása. A harcban részt vesz egy szerelemre vágyó fiatal nő is.""

A film Link -je
 
 
0 komment , kategória:  Film  
     1/24 oldal   Bejegyzések száma: 235 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 19111 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 175
  • e Hét: 2720
  • e Hónap: 6005
  • e Év: 6005
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.