Belépés
vicky0709.blog.xfree.hu
Az ember keményebb, mint a vas, erősebb, mint a kő, és törékenyebb, mint egy szál rózsa. Vicky Baby
1985.07.09
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/22 oldal   Bejegyzések száma: 211 
Amiért jó szinglinek lenni...
  2014-06-17 19:15:46, kedd
 
  12 ok, amiért jó szinglinek lenni!

A legtöbben fájdalmas, rossz dolognak élik meg a szingliséget - főleg, ha egy komolyabb kapcsolat után következik be ez a ,,magány". Pedig szomorkodás helyett teljesen máshogy is megélhető ez a helyzet, olyannyira, hogy a végén még majd irigyelni is fognak.

Bár mindegyikünk arra vágyik, hogy legyen mellette valaki, aki szereti és, akit viszontszerethet, be kell látni, hogy a szingliségnek is vannak előnyei. Nem is egy. Nem hiszed?

Buliznál és ismerkednél kötöttségek nélkül? Most megteheted. Új frizurát szeretnél? Menj és vágasd merészre! Eljött a te időd, most már senki sem húz vissza! De ha még ez sem segít... Amikor egyedül érzed magad, gondolj erre az aranyigazságra: ,,ha jól érzed magad a saját bőrödben, akkor azt mások is látni fogják és így vonzod majd igazán be álmaid."

És ha még ez is kevés lenne a boldogsághoz, képzeld azt, hogy kaptál egy végtelenül nagy poharat, amin az áll: TE. Hidd el, sok okod van az ünneplésre most, hogy szingli lettél. Használd ki ezeket a heteket, napokat. Tehát, szingliként van okod ünneplésre, mert...

1. A bulikon ihatsz és addig táncolhatsz, ameddig a lábad bírja.

2. Megnézheted a legpocsékabb tévéműsorokat anélkül, hogy valaki ,,ferde szemmel" nézne rád. És ha ez még nem lenne elég: tiéd a tévé távirányítója, nem fogja senki percenként átkapcsolgatni.

3. Bármikor tarthatsz egy szingli partit a szingli barátnőddel, hogy egy hatalmas csokoládétortával ünnepeljétek az életet. És ha éppen nem férsz bele a kedvenc szűk ruhádba? Na és! Szükséged van még másra?

4. Ha már ruha... Végre felveheted azt a szuper szexi ruhát, amit tavaly nyáron vásároltál, de az exed száműzte a ruhatáradból, mert túlságosan kihívónak találta.

5. Kicsit elhanyagolhatod a kozmetikust, nem kell kétségbe esned, ha a testszőrzeted egy-két helyen nem lesz időben gyantáztatva.

6. A legjobb barátaiddal töltheted az összes szabadidődet - senki nem fog elszámoltatni az időddel. Ráadásul bűntudat nélkül kipróbálhatsz olyan dolgokat, mint az ejtőernyőzés vagy a hegymászás. Nem kell engedélyt kérned rá az exedtől.

7. Nem kell megosztanod az ágyadat senkivel, nyugodtan feküdhetsz keresztben, hosszában, de ami a lényeg, nem zavar az állandó horkolás.

8. Kipróbálhatod mindazt a gyakorlatban, amit a magazinokban vagy az interneten láttál - legyen szó szépségápolásról, lakberendezésről vagy éppen pasizási technikákról.

9. Bármikor babusgathatod a háziállatodat anélkül, hogy valaki őrültnek nevezne. (Ne nevess, ezt sok pasi nem nézné jó szemmel!)

10. Nem kell semmiért lelkiismeret-furdalást érezned. (Aki kellően domináns pasival élt eddig, tudja, miről beszélünk.)

11. Ha megkívánod, buli közben cikizés nélkül ihatsz alkoholt. (Persze, azért ne vidd túlzásba.)

12. Szabad vagy, tehát bármikor bárkivel flörtölhetsz - és ismét részed lehet az első csók élményében.
 
 
0 komment , kategória:  Szerelem...  
A párkapcsolat..
  2014-06-17 19:12:12, kedd
 
  A párkapcsolat 5 alappillére

A harmonikus, mindkét fél részére egyformán örömet jelentő párkapcsolatnak 5 alappillére van - összegyűjtöttük, mik ezek.

A legtöbb esetben a nem igazán kiegyensúlyozott kapcsolatban élő párok legalább egyik tagja tisztában van azzal, min is kellene változtatni azért, hogy helyreállítsák a megingott kapcsolatot.

Természetesen az első lépést a legnehezebb megtenni, hiszen ez olyan kompromisszumnak tűnhet, ami már-már a megalkuvással határos. Mégis, ha a pár tagjai valóban szeretnék visszaállítani az eredeti (vagy ahhoz hasonló idilli) állapotot, meg kell lépniük. Ezután már minden egyes, a pár felé megtett lépés segíti a kapcsolat megújulását, megszilárdulását. Ezek azok az egyenként és összességükben is nagyon fontos alappillérek, amelyek nélkül nem működhet jól a párkapcsolat.

1. Szeretet

Persze, hogy a szeretet - vágja rá mindenki, hiszen épp azért választottuk a pátunkat és azért vagyunk vele, mert szeretjük. Mégis... Elég néhány év ahhoz, hogy elfelejtsük, miért is lobbant fel a szerelem. Volt valami a másikban, ami régen megfogott minket. Egy vagy több olyan tulajdonság, ami miatt úgy éreztük, ő az igazi: bátorság, erő, jellemesség vagy az érzelmek kifejezésének valami számunkra kedves módja, esetleg a humor vagy a megbízhatóság.

És ami nagyon fontos: nem azért szeretjük a másikat, mert ő szeret minket. Ez így kevés. Akkor erős a szeretet, ha az a másik viszont szeretetétől független, ha akkor is adunk magunkból, amikor a párunk ezt néha kedvetlenül, morcosan fogadja.

2. Tisztelet és szabadság

A második alappillér a párunk iránt érzett tisztelet. Aminek mindig meg kell lennie, és csak igen durva helyzetben veszíthet el a másik. Ilyen az árulás, a hűtlenség. A tiszteletet ugyanakkor nem szabad apró-cseprő viták vagy nézeteltérések miatt elfelejteni. Ehhez tudatosítani kell magunkban, hogy a másik elsősorban ember, és csak utána a pasink.

Legalább ilyen fontos a párunk szabadságának tiszteletben tartása. Ha béklyóként kötjük magunkhoz, ha rajtunk kívül nem lehet más ,,fontos" személy az életében, ha miattunk elhanyagolja a családját, a barátait, a munkahelyi kapcsolatait, ha nem vehet programokon ,,egyedül", csak velünk, akkor szinte biztos, hogy hamarosan véget ér a kapcsolatunk.

3. Közös érdeklődés

Az ellentétek vonzzák egymást. Egy darabig. A jól működő párkapcsolatban nagyon kellenek olyan közös kapcsolódási pontok, amelyekre alapozva közösen lehet tervezni. Épp ilyen fontos az is, hogy a saját baráti körünkön kívül legyen egy közös baráti kör.

A párkapcsolat akkor erős, ha olyan, mint egy négylábú asztal: ha bármelyik láb kilazul, felbillenhet a kapcsolat, éppen ezért nagyon fontos minden pillért azonos komolysággal kezelni.

Olyan emberek (és ez nem feltétlenül a rokonság), akiket szívesen látunk az otthonunkban. Valamint ha utáljuk, és fenntartással kezeljük párunk barátait és ő se csípi a mi barátnőinket, elég hamar bezárulnak az ajtók, és párként maradunk magunkra, ami egy idő után nyomasztóan szürke és unalmas lehet.

4. Mindig legyen kellő kommunikáció

Egy felmérés szerint a párok jelentős része naponta harminc percet beszélget egymással. És ebben benne van az aznapi élmények megbeszélése, a gyerekekkel kapcsolatos információcsere is. De ez a harminc perc arra nem elég, hogy pozitív üzeneteket mondjunk, küldjünk egymásnak. Ebből következően nagyon tudatosan kell számon tartani azt, hogy a párkapcsolat negyedik igen fontos pillére a kommunikáció. Az egymásra figyelő, ráérős beszélgetés és a meghallgatás.

5. Erotikus összhang

Végül, de egyáltalán nem utolsó sorban... hiszen jó szex enélkül egyszerűen nem létezik hosszútávra szóló párkapcsolat. Vagyis ha ezen a területen nagy az ellentmondás, ha szélsőségesen eltérnek az igények, ha az egyik fél sokkal zárkózottabb, mint a másik, ha szexuális zavarok állnak fenn egyik vagy mindkét félnél, az olyan feszültségeket produkálhat, amely mellett borulhat minden.
 
 
0 komment , kategória:  Szerelem...  
4 dolog, amit nem értünk a férfiakban
  2014-02-07 21:22:30, péntek
 
  4 dolog, amit nem értünk a férfiakban

Neked is jól jönne néha egy ,,férfiagy tolmács" bizonyos helyzetekben! Valaki , aki segít ,,értelmezni" párod szavait? Aki elmagyarázná, mi van egy-egy olyan mondata mögött, ami miatt mi éjszakákon át rágódsz. Íme néhány tipikus pasis kijelentés - és a mögötte rejlő gondolat.

Te pedig agyalni kezdesz: ,,Velem van valami baja?" ,,Talán már nem is szeret?" ,,Van valakije?". És beindul a védekezési reakciód: miután tisztáztad magad a párod bűnbakká, gazemberré lép elő pillanatok alatt. És hamarosan rázúdítod hatalmas lavinává duzzasztott kétségeidet. Jártál már ebben a cipőben?

- Férfiak és nők másként kommunikálnak, ezt mindenki tudja, érzi. A leggyakrabban a neveltetés, társadalmi szerepek és elvárások okozzák a nagy félreértéseket - mondja a pszichológus -, aki segít megfejteni néhány tipikus helyzetet.

,,Mit akarsz hallani tőlem?"
- kérdezi a párod, és biztos lehetsz benne, gondolatban hozzáteszi: ,,Veled nem lehet értelmesen beszélni, csak mondod a magadét, megőrjítesz!"
- Ha a nő minden mondata szemrehányás, támadás, akkor a férfi úgy érzi, nincs értelme a vitának, és kihátrál belőle - magyarázza a pszichológus.

Hogy mi a helyes taktika ebben a helyzetben? Ahelyett, hogy tovább támadnád, érdemesebb szüneteltetni a vitát. ,,Beszéljük meg inkább holnap este, nyugodtan. Egyikünk sem akarja megbántani a másikat" - ehhez hasonló mondatokkal le lehet zárni a dolgot, mielőtt végleg robban a bomba. Viszont fontos, hogy ne odázd el a beszélgetést, és előre javasolj egy időpontot, hogy fel tudjon készülni rá, ne érje váratlanul, ha felhozod a témát.

Az otthoni színtér a korábbi veszekedésre emlékeztethet, ezért a vita lezárására ajánld fel, hogy találja ki ő, hol legyen ez a bizonyos beszélgetés. A környezetváltozás, a randevú amúgy is jó hatással lehet mindkettőtök lelkiállapotára. (Sokszor az is elég, ha a nappaliból bementek a hálóba, vagy fordítva.)

,,Ne tervezz ennyire előre!"
Te már a gyermeketek nevét is tudod, ő még csak a következő néhány napos pihenéseteket tervezi. ,,Lazítsunk egy kicsit a tempón, jó? Ne tervezzünk ennyire előre..." - mondja ő, mire te kiborulsz. Mert úgy gondolod, egy komoly kapcsolat lényege a közös jövő tervezgetése, amibe már a gyerek is belefér.

A nők többsége az ilyen szituációban félni kezd, hogy párja nem is szereti, csak kihasználja őket. Pedig általában a kedvesednek nem veled van baja, hanem az idő nem alkalmas még a gyermekvállalásra - vélekedik helyzetről a pszichológus.

Természetes, hogy apró, de határozott lépésekkel kell haladni. Ezt neked is meg kell szoknod. Ugyanakkor ne hagyd magad bizonytalanságban, kérdezz rá nyugodtan, szán-e neked szerepet a jövőjében, és majd, ha érett lesz rá, szeretne-e gyereket. Válaszából, ha köntörfalaz is, tudni fogod, mit jelentesz neki.

- Ha egy férfi az ,,élj a mának" elv alapján nem akarja elkötelezni magát, akkor meg kell tanulni bizonytalanságban élni, vagy itt az ideje a búcsúnak - mondja a szakértő. - Az ilyen hozzáállás ugyanis általában nem változik. A nők gyakran elkövetik azt a hibát, hogy évekig kettő helyett terveznek, szövik az álmokat, annak ellenére, hogy a férfi makacsul hallgat.

,,Jól nézek ki?"
Párod behúzott hassal feszít a tükör előtt, vizslatja a lapuló muszklikat, felhúzott szemöldökkel tanulmányozza az árkot a homlokán és kopaszodó halántékát. ,,Mióta ilyen hiú?" - teszed fel magadnak a kérdést, és rögtön befészkeli a fejedbe magát a kisördög: csak nincs valakije?

- Jogos a gondolat - mondja a pszichológus. - Sok férfi nem figyel oda a külsejére, amíg stabil kapcsolatban él. Ha hirtelen piperkőccé válik a korábban leginkább sportruhát kedvelő mackó, akkor lehet, hogy megtetszett neki valaki.

Pánikra nincs ok, de azért jobban oda kell figyelned rá (és a kapcsolatotokra) ezután. Kérdőre vonni csak akkor érdemes, ha kerüli veled a szexet, nem érdeklődik irántad akkor sem, ha levetkőzöl, vagy kicsinosítod magad, ha folyton a mobiltelefonját figyeli, ha későn jár haza. De még mielőtt megkérdőjeleznéd a hűségét, jó, ha eszedbe jut: talán éppen te ejtettél el pár negatív mondatot a pocakos férfiakról. Talán nem érzi már, hogy tetszik neked.

,,Megnézem, mi megy a tévében..."
Még le sem nyeltétek a vacsora utolsó falatját, párod már nyúl is a távirányítóért. Neked pedig már ki tudja hányadszor az jut az eszedbe, hogy még néhány év, és teljesen besavanyodtok, már nem is fogtok beszélgetni egyáltalán, csak bambuljátok közösen a tévét.

- Akkor van gond, ha így telik minden este - mondja a párkapcsolati szakértő. - Ha a férfi időnként tölt el egy-egy estét a tévé előtt, és nem akar közben sem beszélgetni, sem gondolkodni, akkor ezzel még semmi baj sincs. A nők általában aktívan szeretnék eltölteni a közös szabad időt, a férfiak gyakrabban igénylik a pihenés passzív formáit. Ha ez zavar, akkor beszélj meg közös programot a barátnőiddel ezekre az estékre.
 
 
0 komment , kategória:  Szerelem...  
Így mélyítheted el a kapcsolatotokat!
  2013-08-02 09:22:04, péntek
 
  Így mélyítheted el a kapcsolatotokat!

Nem tudod, mivel, hogyan vedd rá a kedvesed, hogy továbblépjetek egy szintet? Segítünk.

Úgy gondolod, ideje lenne kicsit komolyabbra fordítanod kettőtök kapcsolatát, de nem vagy biztos benne, mit tegyél, és mi legyen a következő lépés. Persze, nincs tuti recept, de van néhány olyan klasszikus tett, amivel magasabb szintre emelheted a kapcsolatotokat.

A legfontosabb, hogy először a saját érzéseiddel legyél tisztában, és ezek után próbáld megtalálni az egyensúlyt abban, hogy szorosabbra szőjétek azt a bizonyos szálat, de közben a ,,nagy akarással" ne ijeszd meg a párodat. Néhány lépés, ami után célba érhetsz.

1. lépés: A közös hétvégi kiruccanás

Amellett, hogy nagy élmény, igazán romantikus és izgalmas kettesben elutazni és élményeket gyűjteni, akkor is, ha nem egy egész hétről, hanem csak néhány napról van szó.

Ha kettőtök közül valamelyikőtök ezt kezdeményezi, az azt jelenti, hogy szeretné jobban megismerni a másikat. Ettől a férfiak szoktak jobban megijedni, de erre is van megoldás: tálald úgy, mintha az utazás mindkettőtök közös ötlete lenne. Beszélj a párodnak arról, hogy jót tenne neked egy kis pihenés (wellnessezés, kirándulás, strandolás, stb.), ami miatt érdemes kimozdulni a városból. Ha mesél a kedvenc helyéről, mondd, hogy milyen jó lenne megnézni, biztos felajánlja, hogy elvisz oda. Amint belemelegedtek, már ketten ötletelgettek a hétvégi programról, és így nem érzi majd ,,kötelességének".

2. lépés: Felejtsd nála a holmidat!

Ha szerinted megérett már a kapcsolatotok arra, hogy összeköltözzetek, de a szerelmed még kicsit távol áll ettől, kezdj el ottfelejteni néhány holmit nála (feltéve, hogy ott is szoktatok aludni időnként). A férfiak nagyon érzékenyek a személyes terükre, és hogy abba ki és mi kerül bele, ezért csak egy-két ruhadarabot hagyj ott, aztán folytathatod a testápolóval: ha nem hozza vissza a legközelebbi alkalommal, akkor valószínűleg nyert ügyed van.

3. lépés: Összeköltözés

Erre csak akkor gondolj, ha már több hónapja - legalább fél éve - tart a kapcsolatotok, és ha már túl vagytok az első két lépésen. Azért fontos a kivárás Van, akinek ez csupán helyrajzi kérdés, és praktikus okokból szívesen költözik össze minél hamarabb a párjával, de sokan vannak, akik számára az összeköltözés egyenlő az elköteleződéssel, és hatalmas lépésnek tartják.

Ha szeretnél előállni az ötlettel úgy, hogy ő még nem hozta szóba, akkor próbáld úgy tálalni, mint egy munkahelyi prezentációt: logikusan, röviden, jól felépítve - így a férfiagy könnyebben befogadja. A meggyőzés egyikeszköze a férfiasságával kapcsolatos: érzelmeire hathatsz azzal, mennyivel több időtök lesz így az ágyban, de ha szereti a hasát, ,,elárulhatod" neki, hogy imádsz főzni - ezek klasszikus pasi megfogó dolgok.

4. lépés: A házasság

Tudod, hogy szeret, jó ideje élitek a közös hétköznapokat azok minden nyűgjével-bajával, élményével, és még mindig csodás a kapcsolatotok. Akkor meg miért nem teszi fel a nagy kérdést?

Mert talán eszébe sem jut. Ez pedig nem olyan nagy bűn - a férfiak esetében. Épp ezért ne sürgesd, csak kedvesen mondd el neki, hogy szívesen leélnéd vele az egész életed. Mutass rá néha, milyen jól megvagytok, hogy benne is tudatosuljon a kapcsolatotok értéke.

Megkérdezheted tőle, szerinte összeházasodtok-e majd egy nap - nem ultimátumképp, csak amolyan érdeklődően, minden nyomás nélkül. Így talán észbe kap, és végre elgondolkodik rajta, hogy bizony, most már ez következik.
 
 
0 komment , kategória:  Szerelem...  
A szerelem fázisai
  2012-03-02 13:55:17, péntek
 
  A szerelem fázisai

A szerelem örökké tart, hisszük az elején. Aztán enyhül a heves szívdobogás, és félő, hogy kialudt a láng. Pedig csak alkalmazkodik az életünkhöz.

Vágyainkat jó idejében átértékelni. Ha rugalmasak vagyunk, megtaláljuk a másik felünket. Lebegés a hetedik mennyországban. Szerencséje van annak, akinél két évig is elhúzódik az éteri állapot.

Raktározzuk el a mostani érzéseket, örömöket. Később nagy szükség lesz rájuk. Mi lehet a baj? Fény derül a másik apró hibáira, csalódások érnek. Most nem szabad feladni, meg kell beszélni és el kell fogadni egymás álláspontját. Emlékeztessük egymást a romantikus, közös szép pillanatokra.

Megjött a várva várt trónörökös. De ott a munka is. Tíz házasságból kilenc megszenvedi a gyerek érkeztét. A legnehezebb feladat, továbbra is férfinak és nőnek maradni, nem csak anyának és apának lenni. Egyszerre csak sok lesz a rutin.

Az együttélés mókuskerekéből ilyenkor kacsingatnak sokan kifelé. Ideje feléleszteni a régi lángot, játékos, újszerű, fifikás ötletekkel.

Aztán kirepülnek a gyerekek. Még mielőtt a pár magára maradna, ajánlatos új közös elfoglaltságok, hobbik után nézni. Ideje fölfedezni egymás eddig rejtett oldalát.
 
 
0 komment , kategória:  Szerelem...  
A szerelem
  2011-09-01 23:13:58, csütörtök
 
  A szerelem nem az észé, hanem a véré, a véré, mely életben tart és a jogaiért harcol.  
 
0 komment , kategória:  Szerelem...  
Gyerekek a szerelemről
  2011-08-29 23:29:41, hétfő
 
  Gyerekek a szerelemről
"A szerelem: valaki megbánt téged. Nagyon mérges leszel rá, de nem kiabálsz vele, mert tudod, hogy azzal megbántanád."
 
 
0 komment , kategória:  Szerelem...  
Nehéz dolog
  2011-04-18 08:28:26, hétfő
 
  "Nehéz dolog, hogy ne szeress, de nehéz az is, hogyha szeretsz. A legnehezebb, ha hiába szeretsz."
 
 
0 komment , kategória:  Szerelem...  
Olyan furcsa
  2011-04-18 08:22:57, hétfő
 
  Olyan furcsa, ha az ember szerelmes, akkor egy pillantás, egy mozdulat, egy érintés csodával ér fel. 
 
0 komment , kategória:  Szerelem...  
A szerelem bonyolult
  2011-04-18 08:20:24, hétfő
 
  A szerelem bonyolult. Sosem földhözragadt vagy hétköznapi. Sosem szokhatsz hozzá. Előbb neked kell kézen fogva vezetned őt, aztán hagynod kell, hogy ő vezessen kézen fogva téged. Nem tudsz ellenállni neki. Úgy ragad magával, mint az áradat. Előbb kisodor a nyílt tengerre, aztán valahol partra vet. Ma keservesen kínlódsz miatta, de ha megszenvedsz érte, a mennybe mész. Elmenekülhetsz előle, de sosem mondhatsz rá nemet. Ez mindenkire egyformán vonatkozik.
 
 
0 komment , kategória:  Szerelem...  
     1/22 oldal   Bejegyzések száma: 211 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 9832 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 65
  • e Hét: 737
  • e Hónap: 1556
  • e Év: 1556
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.