Belépés
vicky0709.blog.xfree.hu
Az ember keményebb, mint a vas, erősebb, mint a kő, és törékenyebb, mint egy szál rózsa. Vicky Baby
1985.07.09
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Murphy-törvények
  2009-03-18 17:09:34, szerda
 
  Murphy-törvényekHa műtét előtt az aneszteziológus nem az altatómaszkot nyomja az arcodra, hanem a kezed simogatva búgó hangon az ,,Öreg nénje őzikéje" című mesébe kezd, biztos lehetsz benne, hogy a gyerekosztályról most helyezték át, és ébren leszel a műtét alatt.

Ha az orvos olyan gyógyszert ír fel amit étkezés után kell bevenned, akkor vagy a gyógyszerre, vagy ennivalóra nincs pénzed.
Ha egyikre sincs pénzed akkor nem lehetsz beteg.
Ilyenkor ugyanis a szevezet nem tud ilyen kis hülyeségekkel foglalkozni.


A hintőpor - a nevével ellentétben - nem por alakú, hanem darabos. A darabok csak kicsival nagyobbak mint a szórófejen lévő lyukak.


Az a gyógyszer ami negyvenhat féle betegségre jó, egyikre sem jó.

Ha egy gyógyszer bevált a betegségedre, azonnal kiderül, hogy rákkeltő.

A kórházban mindig másé az egyágyas.

Az a gyönyörű miniköpenyes ápolónő a melletted lévő kórteremben dolgozik. (az egyágyasban)
A tiédben az öreg, csúnya, kövér és gonosz dolgozik.

Azt a gusztusos kapszulát a betegtársad kapja.

A hatalmas fecskendővel feléd közelednek.

A kórházi kacsa nem álhír.

Alkoholistáknak nevezzük azokat, akiknek van bátorságuk azt bevallani.

A problémák az alkoholban oldódnak.

Az élet olyan mint a motor. (be kell rúgni )

Az a vírus ami nem vesz le a lábadról, talpra állít.

Az orvosok annyi betegség tüneteit tanulják meg, hogy már nem ismerik fel az egészséges embert.

Ne hazudd, a csinos fiatal páciensnőnek, hogy hőmérő! (Azt nem oda dugják! )

Az állatorvos és az orvos között annyi a különbség, hogy az orvosoknak megmondják a betegek, mi is a bajuk.
 
 
0 komment , kategória:  Murphy  
Anyuuuu....!!
  2008-02-17 12:56:07, vasárnap
 
  Murphy törvényei

Anyuuuu...! Ezt én nem kérem!
életmód
Hányszor hallják ezt a nyavalygást, kedves anyukák, a vacsoraasztalnál vagy hétvégi ebédek alkalmával? Sokszor, ugye? És mit tesz ilyenkor egy szerető édesanya? Gyorsan készít valamit drága magzatának, amit a kis válogatós is boldogan megeszik.


Nagy-Britanniában készült a közelmúltban egy felmérés, amely szerint a vizsgált családokban egy-egy főétkezés alkalmával átlagosan 2,5 féle főtt étel közül lehet választani. Ez pedig jórészt a válogatós gyerekek miatt történik így. Vagy már eleve többfélét főz a mama az egyéni kívánságokra tekintettel, vagy étkezés közben csapot-papot otthagyva áll neki összedobni valamit, amit a finnyás családtag is elfogyaszt. Persze az igazsághoz hozzátartozik, hogy sokszor a napjainkban egyre gyakoribb ételallergiák és -intoleranciák is plusz munkát jelentenek a konyhában tevékenykedő anyukák vagy apukák számára. Egy gluténérzékeny kisgyerek például nyilvánvalóan nem eheti meg a hagyományos lisztből készült pizzát, vagy tésztát, tehát neki külön kell főzni, hacsak a család nem áldozza fel magát, és nem váltanak testületileg gluténmentes élelmiszerre.

Az biztos, hogy a válogatós gyerekek igényeinek is nagyobb teret engednek ma a szülők. Harminc évvel ezelőtt inkább mondták azt az étkezőasztalnál, hogy ez van fiam, ezt kell szeretned, ha pedig nem tetszett a feltálalt étel, nyugodtan éhesen is lehetett maradni. Ezzel szemben ma, a felmérés szerint, a családoknak csak a 36 százalékában eszi mindenki ugyanazt az ételt egy-egy étkezés alkalmával, a többieknél szabad a választás.


 
 
0 komment , kategória:  Murphy  
Murphy törvények..
  2008-02-11 08:55:37, hétfő
 
  Az igazi nőnek ezer arca van - És kétezer szeme.

A női megbízhatóság mértékegysége a MEGGONDOLTAM.

Minden nő egy aranybányán ül.

Minden nő másra kíváncsi, mint amit kérdez.

Ki korán kell, az leányanya lesz.

A legmegközelíthetetlenebb, gyönyörű nő azé lesz, aki először meri megszólítani.

Minden hazugság a levegővételnél kezdődik.

Az a férfi, aki igazán szereti a női nemet, soha nem mond igent.

A nőtlen férfi a hódítás miatt hazudik, a nős nosztalgiából.

A viszonzott szerelem lényege, hogy ő is sajnál.

Ha figyel rád, tökmindegy, hogy miről beszélsz neki - Az okos nő lebuktat, az ostoba megszerez.

Teljesen mindegy, melyik nőt akarod, amikor te akarod, téged nem akar egyik sem.

A régi barátod arcára adott utolsó csók pillanata egybeesik vőlegényed ugyanazon helyiségbe való belépésével.

Amit elakarsz titkolni az látszik meg a legjobban rajtad.

Aki érdekes, egyedül marad.

Egy nő pont arra vágyott, amit ajándékba hoztál neki, ha szerelmes beléd.

Az a pohár amit utálsz, a földről is felpattan.
 
 
0 komment , kategória:  Murphy  
Nátha vagy influenza..
  2008-02-10 18:59:33, vasárnap
 
  Murphy törvényei

Nátha vagy influenza? egészség

A vírusos légúti betegségek szezonjának a közepén járunk, óvodai szobák és iskolai tantermek ürülnek ki napokra, annyi a beteg gyerek, és még akár a felnőttek is otthon maradnak a munkából a járvány miatt. Egy kis megfázást könnyen kihordunk lábon is, ám az influenzával jobb óvatosan bánni. De hogyan is dönthetjük el mi magunk, hogy "csak" megfáztunk vagy influenzától szenvedünk?
A nátha, vagy megfázás az orr és a torok enyhébb fertőzése, és sokféle vírus okozhatja. Általában egy hét alatt gyógyul, akkor is, ha semmiféle gyógyszert vagy gyógyhatású készítményt nem vetünk be egészségünk visszanyerése érdekében. Nagyobb részt szeptember és április között kapnak náthát az emberek, a felnőttek évente átlagosan 2-4 alkalommal, a gyerekek sajnos gyakrabban, 6-8 alkalommal is. A nátha erősen fertőző betegség, a vírusok megtalálhatók a beteg orrváladékában és nyálában, ezek a levegőbe kerülve vagy érintés útján másra is átvihetik a betegséget. Nagyon fontos, hogy a náthás ember papírzsebkendőt használjon, és azt minden orrfújás után dobja is el. Gyakran mosson kezet, valamint zsebkendőbe köhögjön és tüsszentsen!

A náthavírus a szervezetbe kerülése után 1-3 nappal okoz tüneteket: orrdugulást, vízszerű orrfolyást, fájdalmas kaparásérzést a garaton, tüsszögést, majd kicsit később köhögést és a szagló-, illetve ízérzék tompulását. Láz elsősorban gyerekeknél és legyengült idős embereknél jelentkezik. Ezen kívül a dohányosok is erősebb tünetekkel számolhatnak, hiszen az ő légútjaik nem olyan egészségesek, mint a nemdohányzóké.

Az influenza szintén légúti fertőzés, de a tünetek súlyosabb formában jelentkeznek, mint a nátha esetében. Az influenzavírusok három csoportba oszthatók: az A és B típusú kórokozók a veszélyesebbek, folyton mutálódnak és minden évben ,,körbejárják" a világot, emberek millióit betegítve meg. Az emberi szervezet természetes módon nem nagyon tud a változó vírussal szemben védettséget kialakítani, ezért ajánlott évente az influenzaoltás beadatása. Az influenzavírusok harmadik típusa, a C, csak nagyon enyhe tünetekkel jár, vagy akár észre sem veszi az illető, hogy megkapta a kórokozót, ráadásul járványokat is igen ritkán okoz.

Az influenza gyakorlatilag kivétel nélkül hirtelen hatalmasodik el az emberen: a beteg láza magasra szökik, rázhatja a hideg, olyan elesettnek érezheti magát, mintha úthenger ment volna át rajta, testszerte fáj a bőre, fáj a fejbőre, és szinte mást sem akar, csak aludni. Ezek a legfontosabb jegyek, amelyek megkülönböztetik az influenzát a náthától. A betegség jellemzően 1-2 hét alatt gyógyul. Legyengült immunrendszerű emberek esetében már az alaptünetek is veszélyt jelenthetnek, de az influenzának sajnos szövődményei is lehetnek: a vírus által megtámadott légutak könnyebben felülfertőződhetnek baktériumokkal, kialakulhat - többek között - tüdőgyulladás, hörghurut, arcüreg- és középfülgyulladás vagy makacs, száraz köhögés, amely a vírusfertőzés megszűnése után akár hetekig is eltarthat. Az influenza a náthához hasonlóan cseppfertőzéssel terjed, ezért a fokozott odafigyelés a zsebkendőhasználatra és a gyakori kézmosás itt is ajánlatos.


 
 
0 komment , kategória:  Murphy  
Világunk
  2008-02-10 18:53:27, vasárnap
 
  Murphy törvényei

világunk


Áll az ember a szupermarket pénztáránál sorban, és azt látja, hogy az övén kívül az összes többi sor rendes tempóban halad, minden pénztáros profin teszi a dolgát, a bankkártyás fizetés flottul megy, és a vevők sem felejtették el leméretni a paradicsomot. Bezzeg a mi sorunkban! A pénztáros tanuló, a kártyaolvasónak nem tetszik x bank plasztiklapocskája, és már a harmadik vevő reklamál tévesen bevitt tételek miatt.


Isten hozta a Murphy törvények világában! Az alapszabály az, hogy ami elromolhat, az el is romlik. És ez nem valamiféle előre elrendeltetett végzet, pusztán attól lesz igaz, ahogyan mi emberek az életet szemléljük. Ha minden rendben megy, azt természetesnek tartjuk, említésre sem érdemesnek. Ám legyen csak egy kis zökkenő a dolgok sima folyásában, máris próbálunk valamiféle magyarázatot találni rá.

A Murphy törvények azt az emberi jellemvonást tükrözik, hogy szeretünk a negatív dolgokon sopánkodni, és közben sokszor észre sem vesszük az élet pozitív oldalát. Murphy kigúnyolja ezt a tulajdonságunkat, és egyben a matematikai valószínűség szabályait felhasználva prezentál gyakori élethelyzeteket. Murphy törvénykönyvének megállapításai mind az ember által ismert világ valamely aspektusát írják le, gyakran vicces formában, vagy úgy, hogy raknak bele egy csavart, de gyakran egy-egy régóta ismert bölcs mondás köszön vissza belőlük.

Vannak, akik szerint a fatalizmus és az ember szabad akaratának összecsapása adja a Murphy törvények vonzerejét, azt, hogy szinte mindenki lelkesen bólogat, ha olvassa vagy hallja őket. A fatalista vélekedés szerint olyan hatalmas erők mozgatják a sorsunkat, hogy semmit sem tehetünk ellenük, de legalább nevethetünk a butábbnál-butább helyzeteken, amibe ezek az erők sodornak minket. A szabad akarat viszont azt jelenti, hogy ha valami elromolhat, akkor a saját ügyetlenségünk, vagy alkalmatlanságunk folytán mi magunk cselekszünk így az esetek legalább felében. A pénztáros példára visszatérve: szemlélhetjük úgy is, hogy nekünk soha nincs szerencsénk, mindig kifogjuk a leglassabb sort a legbénább pénztárossal. De gondolkodhatunk úgy is, hogy mi magunk kevertük magunkat ebbe a helyzetbe, hiszen, ha pár percig megfigyeltük volna a sorokat, talán kiderül, hogy melyik alkalmazott milyen sebességgel dolgozik. A legjobb azonban, ha fel sem húzzuk magunkat az ügyön, hanem türelemmel kivárjuk, amíg a tanuló kislány pont a mi orrunk előtt tesz be új papírszalagot a gépbe, mintegy tízperces küzdelem után. (Ez is mindig velünk történik!) 
 
0 komment , kategória:  Murphy  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 9832 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7
  • e Hét: 679
  • e Hónap: 1498
  • e Év: 1498
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.