Belépés
flammerne.blog.xfree.hu
Semmi sem lehetetlen, csak nagyon akarni kell! Flammerné Molnár Edit
1968.04.02
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Ma kicsit rossz a kedvem:(
  2007-11-20 10:55:18, kedd
 
 
....Semmi nem úgy jön össze ma, ahogy szeretném!!!!


....Reggel nem tudtam 10 óráig belépni a TVN-re!!!!....Nem engedett!!!


....Éjjel sem aludtam túl jól!!!!


.....Az egerek is elleptek!!!!....Gyorsan vettem egérragasztót, és mérget!!!! Pár helyre már ki is tettem, de van egy nagy bajom ...ott a kutyánk, Dzsínó, a lányaim kedvence, és ő mindenhova felmegy, és mindenbe belekóstól!!!! ...Na ez nem is lenne baj, ha nem egyezne meg a szokásos útvonaluk az egerekkel!!!! ....Ha nem a vonulási útjukba teszem a mérget és a ragasztót, hanem fenntre, hogy a kutya ne érje el, akkor vajon az egereim rálelnek-e???? ...Szerintem inkább a tésztát, rizst, stb. választják a méreg helyett!!!!!


...Egyébként Dzsínó kutyánk nagyon élvezi az egerek társaságát!!!! Kergeti őket!!!! Egyik helységből, a másikba!!!! ....Képzelhetitek milyen látvány!!!! ....Azt látom egyszer csak, hogy egy szürke kövér egér szép komótosan kisétál a szekrény mögül a nappalinkban. Dzsínó kutyánk meg eliramodik, ahogy meglátja, és el kezdi üldözni!!!! ....Na ez nem is lenne baj, de a bolond kutya egyszercsak bekergeti a konyhába, ahol az egér (gondolom) jót röhög a markába, és elbújik a hűtő mögé!!!! Dzsínó meg mint aki jól végezte dolgát, még büszke is magára, és jön dicséretért, és simogatásért!!!! ...Az egerünk meg boldog, mert egy kész aranybányára bukkant a konyhában!!! ...Nincs máshol helyem, így minden tartalék élelmiszert polcokon, tartok a konyhámban!!! Jobb helyre nem is kerülhetett volna az egerünk!!!

....De ezután jött még csak a java!!!! Este sikítva rohan ki a legkissebb lányom a szobájukból!!!! ....Anya, anya - kiabálja!!!! ....Hát a mi drága Dzsínó kutyánk kikotort egy másik egeret a szobájukban valahonnan, és nagy bőszen kergetőzni kezdett vele!!!! ....Az én picilányom ezt látva visítva kinyitotta az ajtójukat, ...Dzsínó rögtön kikergette a szobából az egeret, és bekergette a nagylányom szobájába, akinél résnyire nyitva volt az ajtó!!!! ....Na képzelhetitek milyen nyugodt éjszakánk volt!!!! ...Viki lányom betegesen írtózik az egerektől!!! Még éjjel 1-kor is az egeret dobálta!!!! Képtelen volt elaludni, annyira félt tőle!!!! Könyörgött szerezzek valahonnan egérragasztót!!! ....Dehát éjjel???? A "mi egerünk" pedig peckesen sétálgatott a szeme előtt a szobájában!!!!


Segítsetek kérlek jó ötletekkel, hogy mit csináljak?????


Van épp elég állat ebben a házban!!!!! (kutya, macska, halak, stb.) Nem kellenek még egerek is!!!!! (Amúgy is borzasztóan írtózom tőlük!!!)

 
 
4 komment , kategória:  Dzsínó kutyánk  
Ismét Dzsínóról
  2007-08-04 13:02:01, szombat
 
  Fejlődőképes vagyok!

Sikerült egy telefonos videófelvételt átkonvertálnom videótárba feltölthető fájl formátumba 3GP-ről. Ezen a felvételen Dzsínó kutyánk első találkozása volt nagyobb vízzel, ahová bele is mehetett úszni. Sikerült feltöltenem a videótáramba is, és most itt is megosztom mindenkivel, akit érdekel.

Ha tetszik, akkor szavazz rá!

Dzsínó Gyömrőn Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2007-08-04 12:48:21
feltöltő: flammerne
nézettség: 862
szavazatok: 4
kommentek: 0
kulcs: kutya, állat, természet,
kategória: állatok
leírás: A kutyánk először volt víznél.

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
0 komment , kategória:  Dzsínó kutyánk  
Dzsínó a "bátor eb"....
  2007-07-04 17:16:02, szerda
 
  Dzsínó kutyusunknak megjött az étvágya. Már nem állnak ki a bordái, csak Vadóc a cicánk ne venné ki a kaját mindíg a szájából! Bizony olyan bátor a mi kutyuskánk, hogy még azt is eltűri a macskánktól, hogy a szájából kivadássza a hús falatokat és a csontot! Szinte retteg Vadóc cicától!!! Naponta többször megkergeti a macska a kutyánkat. Dzsínó nyüszítve menekül a cicánk elől minden alkalommal. Persze ettől Vadóc vérszemet kapott, és kegyetlenül elszemtelenedett! Már nem elégszik meg azzal, hogy kutyát kerget, és mindíg halálra rémíti, hanem már a kajáját is elveszi. Ma reggel mikor a lányok kutyakaját adtak Dzsínónak a tányérjába, Vadóc rögtön megjelent a szinen, és elkergette a kajájától a kutyát. Mikor elmenekült fülét farkát behúzva a kutya, akkor pofátlanul leült és megette az összes kutyakaját a tányérjából, s közben hangosan dorombólt. A buta, félénk pappilon kutyát megsajnálva egy sült hús darabot adtam Dzsizsinek, amit ő lelkesen el is kezdett rögtön ropogtatni. Egyéb sem kellett a macskánknak! Azonnal felkapta a fejét a nagy ropogtatásra, és támadásba lendűlt, ahogy szokta. Elkezdte kergetni a kutyát felborzolt szörrel, karmait kieresztve, és hangosan fújva rá. Erre Dzsínó eddig minden esetben eldobta a kaját amit evett és elrohant, de ma vitte magával, és csak mégjobban szorította a csontos húsdarabot. Na erre bőszűlt fel igazán vadóc cicánk, és gondolkodás nélkül rávetette magát a kutya szájából kilógó húsra. Úgy cincálták kétfelé a húst, hogy az egyik erre, a másik arra húzta. Ekkor ketté szakadt a vita tárgya, és mind két állat elfutott egy egy bútor alá a maga szerzeményével. Tiszta vicc ez az egész!!! Kíváncsi leszek, hogy meddig tűri még a kutyánk a macskánk szemtelenségét! Igaz, hogy méretben kicsit nagyobb a Dzsínó, de Vadóc sokkal akaratosabb és harciasabb!!!!

 
 
0 komment , kategória:  Dzsínó kutyánk  
Megint Dzsínóról
  2007-06-27 22:33:05, szerda
 
  A kutyánk úgy látszik teljesen megszeretett végre engem is. Már boldogan fut elém, ha hazajövök. Kicsit mintha jobb lenne az étvágya is. Már nem állnak ki a bordái, és egyre többet eszeget húsfélét is. Úgy látszik már nem akar vega lenni, bár még most is előszeretettel eszi a gyümölcsöket és zöldségeket. A macskánktól változatlanul fél, bár ma egyszer ő kergette meg Vadóc cicát. Vadóc elég zsivány vele! Oda megy a közelébe, oda dugja közel hozzá az orrát, de ha a kutya csak megmozdul már rögtön karmolja és fúj rá fölborzolva a szőrét. Viszont ha Dzsínó tűri mozdulatlanul a közeledését, akkor körözget körülötte várva a pillanatot, hogy oka legyen megtámadni a kutyust. Mindíg úgy állítja be magát, mintha a kutyát csak azért támadná meg, hogy védekezzen, pedig mindíg ő provokálja ki a harcot. Dzsizsi retteg már szinte tőle! Ha a macska ott fekszik az ajtó közelében, akkor nagy félkört ír le a kutya, hogy a macskát kikerülje, vagy inkább visszafordul és nem megy arra. Vadóc láthatóan nagyon élvezi a helyzetet, és egyre jobban incselkedik a szegény kis Dzsínóval. Ma viszont besokalt a kutyánk, és megkergette a macskát, bár később félve sandítgatott Vadóc felé és a nap további részében messziről elkerülte őt.

 
 
0 komment , kategória:  Dzsínó kutyánk  
Érdekesség Dzsínóról
  2007-06-09 11:40:48, szombat
 
  A kutyánk Dzsínó különleges kutya. kb. 5 hete van nállunk, de még mindíg meg tud lepni! Már irtam, hogy nem akar enni csak falatokat. Hiába adjuk neki a vitaminokat, az étvágy növelőt, amit az állatorvos felírt, enni csak nem akar. Ezen a héten kiderűlt, hogy a sós mogyoróért teljesen odavan! Ahogy nyitottam a zacskóját, a kutya rögtön farkcsóválva rohant, és száját nyalogatva kunyizott. Először csak nevetve mondtam, hogy ezt úgy sem eszi meg, de mivel annyira kunyizott, adtam neki 1 szemet. Eddig semmit nem fogadott el tőlem, de most Dzsínó rögtön rávetette magát, és azonnal felfalta, s jött könyörögni a következő szemért. A lányok rögtön adogatni kezdték neki szemenként, és láss csodát a kutya farkcsóválva megette mindet amit kapott!Már úgy kellett rájuk szólnom, hogy ne adjanak neki többet, mert még el fogja rontani a gyomrát a sok mogyoróval. Azóta rájöttünk, hogy így van ez a chipsszel is és a pattogatott kukoricával, na meg a csokival. Ez a kutya csak a nasikat eszi!!! Tegnap csináltam borsólevest, és amikor egy karika répa elrepült, ahogy vágtam össze a levesbe, Dzsínó arra is rávetette magát, és befalta. Utánna farkcsóválva várta, hogy adjak még neki. Bevágott még vagy 5-6 karika répát, majd elégedetten távozott. A kertünkben lévő málna és ribizli bokorról is szedegeti a gyümölcsöt. Érdekes, hogy csak az érett szemeket szedi le, ami még nem érett, ahoz hozzá sem ér! Úgy látszik kifogtunk egy vegetáriánus csodakutyát! Már szinte mindenféle kutyatápot vettem neki. Szárazat és konzervet is, de azok nem érdekelték. Csak pár falatot tudtunk belediktálni, és azt is csak a középső lányom kezéből fogadta el. Mai napig próbálkozom újabb és újjabb kutyakajákkal, de eddig sikertelenűl. Ha a Barbi eszik valamit, abból mindíg kunyizik 1-1 falat kóstolót, de ezzel be is éri. Nem is értem, hogy nem halt ,ég éhen!!! Amúgy nagyon vidám, játékos, jókedvű. Egészséges vidám kutya az orvos szerint is, csak elég soványka. Hát ez van, bele kell úgy látszik nyugodnunk, hogy különleges kutyánk van, aki csak a zöldségeket, gyümölcsöket, és a nasikat szereti! Látott már valaki ilyet, hogy egy kutya ne szeresse a húst? Érdekes, mert a kertben kiássa a régi csontokat, és azt el is rágcsálja. Talán idővel rátalálunk egy olyan kutyakajára, amit meg is eszik! Ha valakinek van ötlete ez ügyben, akkor szivesen várom a javaslatokat!  
 
0 komment , kategória:  Dzsínó kutyánk  
Valaki segítsen!!!
  2007-05-31 22:55:43, csütörtök
 
  Ha olyan olvassa a bejegyzésemet, aki ért a kutyákhoz, akkor segítsen nekem! Van nekem 3,5 hete a Dzsínó kutyusom. Szobatisztaként vettük, de napról napra egyre sűrűbben becsinál a lakásba. Hiába visszük ki 30-40 percekre naponta 5-6 alkalommal. Csak futkározik, vagy lefekszik mellénk. Néha kint is elvégzi a dolgát, de inkább bent osztja az "áldást". Ma már azt is megcsinálta velünk, hogy közvetlen miután bejöttünk oda pisilt a parkettára töllünk 1 lépésre az orrunk előtt. Hát nem pofátlan? És ez csak egyre rosszabb!!! Hiába minden erőfeszítésünk!!! Van valakinek jó ötlete, hogy mit kellene tenni? Először olyan szépen kint végezte a dolgát. Vajon mit rontottunk el? Segítsetek nekünk!!!! Köszi.  
 
3 komment , kategória:  Dzsínó kutyánk  
Dzsínó kutyusról megint
  2007-05-22 20:54:59, kedd
 
  Tegnap a kutyánkat elvittük az állatorvoshoz. Kapott féreghajtót, és veszettség elleni oltást. Béres cseppet javasolt neki az órvos étvágy növelőnek, mert nagyon sovány. 2 hete van nállunk, de enni azt nem akar csak 1-2 falatot. Mint már írtam, Dzsínó a lányaimat teljesen elfogadta, de velem nem igazán akar haverkodni. Ma viszont csoda történt! Amikor hazajöttem, akkor boldogan farkcsóválva rohant hozzám. Ugrált rám, és nyalogatta a lábam. Úgy látszik megtört a jég, és végre elfogadott a kutyánk! Sőt , még hiányoztam is neki!!! Ennek nagyon örülök!!!  
 
0 komment , kategória:  Dzsínó kutyánk  
Dzsínó kutyus megenyhül
  2007-05-20 16:04:46, vasárnap
 
  Ma 2 hete, hogy megvettük Dzsínót, a pappilon kutyust. Első pillanattól elfogadta lányaimat, főleg Barbit. Tőlem viszont idáig nagyon tartott. Mindíg elszaladt, ha szóltam hozzá, és egyáltalán nem fogadott szót nekem. Enni és inni sem volt hajlandó, ha én voltam vele itthon. Tegnap viszont hirtelen gondolt egyet, és mikor hazajöttem az helyett, hogy megugatott volna, mint eddig, farkcsóválva szaladt felém. Az igaz, hogy mielőtt oda ért volna hozzám, hirtelen megállt, és szinte látszott rajta, hogy hogyan jár az agyacskája! Nem tudta eldönteni, hogy örüljön nekem, vagy inkább ismét elszaladjon előlem! Végül úgy döntött, hogy csak oda jön hozzám egy kis simizésért. Ma már farkcsóválva, elém szaladva fogadott. Látszott, hogy kezd megbarátkozni velem. Már néha szalad is hozzám, ha hívom! Lehet, hogy a végén még nagy barátság lesz köztünk?  
 
1 komment , kategória:  Dzsínó kutyánk  
Dzsínó kutya bosszúja
  2007-05-18 09:34:06, péntek
 
  Tegnap a lányok nagyon kis időt töltöttek Dzsínó kutyussal. Reggel suli előtt csak egy pár percre vitte ki a középső lányom Barbi a kutyát. Még azt sem várta meg, hogy rendesen elvégezze a dolgát a kutyus. Utánna egyedül volt kora délutánig. Kitörő örömmel fogadta Barbust, mikor az hazaért a suliból. Szegény kutyának csalódnia kellett, mert egy osztálytársával jött meg a lányom, és szinte nem is foglalkozott a farkcsóváló és örömtől repeső ebbel. Rögtön könyörögni kezdett, hogy engedjem el az osztálytársához. Gyorsan megcsinálta a leckéjét, mert anélkül nem engedtem volna el. Kértem, hogy Dzsínót is vigye ki, és várja meg még kis és nagy wc-zik. Pár percen belül már be is hozta, túl hamar ahhoz, hogy mindennel végezzen a kutyus! Közölte a lánykám, hogy nem kellett a kutyusnak wc-ni, azért hozta be. Mondtam neki, hogy maradjon még kint vele, de falra hányt borsó volt a szavam. Gyorsan becsalta Dzsizsit, és elviharzott az osztálytársával. Szegény kis jószág kétségbe esve rohangált a lakásban, és keservesen vonyított a Barbi után. Én hiába vígasztaltam, a kedvenc gazdijának hiányát nem pótolhattam! Egyszer csak hirtelen gondolt egyet, és felrohant a lányok hálószobájába. Szaglászott pár pillanatig, majd Barbara ágya elé oda kakílt. Gondosan szét is dörgölte bele a szőnyegbe művét, s büszkén és elégedetten levonúlt.
Egyezségünk alapján, ami feltétele volt Dzsínó kutyus megvételének, a lányoknak kell takarítaniuk utánna, és nekik kell gondozni az állatot. Az ő feladatuk kivinni, fésülni, etetni, itatni, ha kell fürdetni és feltakarítani a piszkot utánna. Tudják, hogy egy kis állat ellátása nagy felelősséggel jár! Eddig nem is volt semmi probléma!Szépen ellátták a kutya körüli teendőket. Telefonáltam Barbusnak, hogy mi vár rá, és nyomatékosan kértem, hogy alapos munkát végezzen, mert ha a legkisebb nyoma is megmarad a tettének, akkor kutya szokás szerint ezentúl mindíg oda fog csinálni. Látni kellett volna Dzsizsit!!! Szinte kéjvigyorral nézte végig a lányom takarítását!Sikált, súrolt vagy jó félórát Barbi. Közben nem mert még méltatlankodni sem, mert elmondtam neki, hogy ebben nem a kutya a hibás, hanem az, aki nem várta meg, míg elvégzi kint a dolgát! Csak magát okolhatja Barbara, mert nem szánt elég időt a kis állatra! Gyorsan le akarta rázni, és most ez megbosszúlta magát! Ez volt a kutya "bosszúja", ami talán ráébresztette a lányokat is arra, hogy a kötelességüket nem szabad félválról venni, mert az megbosszúlja magát! Sokkal több idejébe, energiájába került rendbe tenni a szőnyeget, az egyébb szagról és undorról nem is beszélve, mint amennyi idejébe került volna megvárni, hogy az ebecske elvégezze szükségleteit! Egy kutya lemondásokkal jár, és nagyon sok időt igényel! Talán ezután jobban oda fognak figyelni, és több időt és figyelmet szánnak kis kedvencükre!
Remélem jó lecke volt ez nekik, és sokat tanultak az esetből!!!
 
 
0 komment , kategória:  Dzsínó kutyánk  
Lett egy pappilon kutyánk
  2007-05-10 12:26:46, csütörtök
 
  Vasárnap elmentünk megnézni egy pappilon kutyust a lányaimmal, amire licitáltam a "TESZVESZ" oldalon. Nagyon félt. Fülét, farkát behúzva remegett, de a 2 kisebb lányom imádta az első pillanattól, és könyörögtek, hogy vegyük meg. Ki tud a gyermekei könyörgésének ellenállni? Hát én nem! Így megvettem egy kis alkudozás után. A kocsiban jól viselkedett egészen hazáig. A lányok ölében volt, akik végig simogatták. Ahogy be értünk a házba, egyből beszaladt a számítógépasztal alá, és órákon keresztül meg se moccant. Végül kiszedtük és ölbevéve simogattuk és nyugtatgattuk. Másnap aztán egy nyugodt éjszaka után már a lányokkal szemben teljesen megenyhült. Kipécézte magának Barbara nevű lányomat, és követte mindenhová a lakásban és az udvaron is. A kertben önfeledten rohangáztak és játszottak. Ekkor már azt hittem - én kis naív -, hogy minden rendben lesz, de jött az éjszaka! Mivel mi felmentünk aludni a hálószobába, neki pedig a nappaliban csináltunk helyet lent ki tört a kutya részéről a lázadás. Vonyított, és teljes hangerőből ugatott. Mivel 3 lányunkkal is elbirunk, azt gondoltuk egy ilyen kis kutya sem fog kifogni rajtunk! Azt gondoltuk, hogy majd belenyugszik és szépen lefekszik. Nagyot tévedtünk!! Az egész éjszakát végig vonyította és ugatta, de mi elhatároztuk, hogy kitartunk és megmutatjuk, hogy a mi akaratunk a mérvadó. Másnap megint nagyon jól elvolt a kutyus, de ahogy jött az éjszaka és mindenki felment aludni, megint kezdte a műsort. Feljött a lépcsőn és kaparta az ajtót, hogy engedjék be a lányok. Kezdtünk kétségbe esni! A lányok oviba, suliba mennek, és a kutya miatt nagyon fáradtak és kimerültek lesznek. A férjemről nem is beszélve!!! Mikor másnap a lányok is könyörögtek, hogy had aludjon a kutyus az ő szobájukban, már nem tudtunk a fáradtságtól következetesek lenni, és beadtuk a derekunkat. Hát ez van!!!
Viszont teljes csend és nyugalom volt éjjel!! Így győztek a lányok és a kutya.
 
 
0 komment , kategória:  Dzsínó kutyánk  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 1682 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 8
  • e Hét: 91
  • e Hónap: 644
  • e Év: 66635
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.