Belépés
flammerne.blog.xfree.hu
Semmi sem lehetetlen, csak nagyon akarni kell! Flammerné Molnár Edit
1968.04.02
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Zámbori Gusztáv blogjáról ....
  2008-01-02 14:28:21, szerda
 
 
Sok fiatal rájött, hogy mi vol
2007-12-30 23:50:41, Vasárnap

Sok fiatal rájött, hogy mi volt az elnyomás és mi ma a szabadság!


vasárnap, 2007. december 30.

Sok fiatal rájött, hogy mi volt az elnyomás és mi ma a szabadság!
Egyre több az eszmélő fiatalok száma.
2007 karácsonya vízválasztó a családok életében, már tagadhatatlanul hat a szabadság, amelyet a derék, az ígéreteiket betartó rendszerváltó demokraták harcoltak ki.
Egy civil szervezet vezetői, családtagjai, barátok jöttek össze egy alamizsna osztás okán. Erről tudósítunk.

Egy civil szervezet vezetői, családtagjai, barátok jöttek össze egy alamizsna osztás okán.
Az alamizsnát állítólag, -s ez alig kérdőjelezhető meg-,jószándéku,multinacionális cégeknél dolgozó jómóduak gyüjtötték össze. Volt a csomagokban a vasalt ingtől, megvigyázott, alig viselt nadrág, és a használt, büdös alsóneműig minden. Egy ilyen csomag az átválogatás során elárulja, hogy milyen társadalomban élünk, és azt is, hogy még az emberek többsége nem tudja: Csak az ad igazán aki megosztja javait és nem az akinek emberszeretet túltengése támad és a feleslegeset nem a kukába, hanem válogatás nélkül ajándékcsomagba teszi.
A segyélycsomag szétválogatását a civil közösségünk pont azért vállalja, immáron 5 éve, hogy azok akikhez eljut az ajándék cipő, ruha és játék, még véletlenűl se találkozzon a megalázottságot kiváltó, bizony rettenetes tárgyakkal, ruhákkal, stb.
Válogatás közben a fiatalok és mi idősebbek a multról kezdtünk el beszélgetni. Arról, amit kérdeztek is, hogy mit jelentett számunkra pl. az elnyomás, és most a demokrácia.
Egyikük, másikuk középiskolás fiatal, tudva, hogy milyen oktatásban részesülnek a kérdéseikre írónikusan vázoltam az igazságot.
Így: Tudjátok akkor elnyomás volt, nem volt munkanélküliség, hittünk a holnapban, hittünk a TV híreiben, a rádió adásaiban. Terveztünk és a céljainkat el is értük. Elnyomás volt a szocialista rendszerben, mert hazugog, munkakerülők, szélhámosok akkor is voltak, csakhogy nekik törvény akadályozta meg, hogy a másik emberen élősködjenek, másokat becsapjanak.
1989 előtt el nem tudtuk volna képzelni, hogy az átlag dolgozó ember más használt gatyáját, bugyogóját felvegye. Ma ez a szabadság. Van akinek már ezt is meg kell köszönnie, s van akinek milliókba kerülhetnek a ruháik. Ma a szabadság a demokrácia kiteljesedése, az a szabadság, amelyben a kereskedelem, a szabadrablás, a törvények érdekek szerinti értelmezése, a bíróságok államhatalmi kiszolgálókként bizalomvesztettek, a munkához, egészséghez, tanuláshoz nincs jog és lehetőség. Ma a szabadság lényege abban áll, hogy ha becsapnak védtelen maradsz, ha te az adóval elmaradsz, mint egykor a köztörvényes büntetésben részesülsz. A demokrácia lényege az, hogy kiszolgáltatott vagy, olyan világban élsz ahól a legértékesebbbet az önmegbecsülést veszi el az állam, a pribékjei a bankok és a szoldateszka áruló politikus bandérium.
A fiatalokban a lélegzet is megakadt.
Csak ennyit mondta, nos amerika, hát így állunk, ez a ti igazságotok Irakban!
Jó tudni.
Mire azt mondtam, és jó gondolkodni, egyszer azon, hogy a történelemtanitás hamisítvány, másodszor még kérdezhetik a mi korosztályunkat, ha nem kóklerekről volt, van szó.
Megemlíteném még,hogy az a rendszer termelte ki azokat a gengsztereket és hazaárulókat akik ma hatalmon vannak. Meg azt az agyhalál állapotában lévő masszát is akik ezeket hatalomra segitette.1 komment , kategória: Általános
Kapeller Anikó (#1) 2008-01-02 02:48:40
A történelemtanítás lényege, eszenciája: "Kolombusz felfedezte Amerikát!"

Egy ekkora égbekiáltó hazugsággal találkoztam gyermekként az iskolában. Akkor már tudtam, hogy ez nem igaz. Rákérdeztem: Miért mondják ezt nekünk? A tanár válasza: Ezt kell tanítanunk. Az után nem érdekelt a történelem.

Ma már nyilvános: előlem titkolják, mi történik körülöttem.

Egyértelmű az is, hogy egy ország tatár, török, Habsburg ellenére fennmaradhat. Ma a jaj-de-jó-hogy-ő vezetőnk szemembe mondhatja: Nem tetszik, hogy a zsebedből telik a mienk? Nem tetszik, hogy eladtuk az országot? Nem hiszed, hogy az UNIO olyan ostoba, vagy trehány, hogy csak elfelejtették csatlakozásunk alkalmából pont a mi zászlónkat kitűzni? Tudod mit? Nyertél egy utat! Elmehetsz a ...


Edit (#2) 2008-01-02 14:26:08

Nagyon megfogott ez a bejegyzid!!! Ez így van pont, ahogy leírtad!!! A fene nagy szabadságban szabadon éhenhalhatunk!!!! ....És ez napról napra csak rosszabb lesz!!!! ....Már nem ünneplik az emberek az új évet, mert nincs mit várniuk!!! ....Nincs bizalmunk, hitünk sorsunk jobbra változásában!!! ....Félünk, rettegünk a jövőtől!!! Nem tervezhetünk előre, mert nincs biztos munkánk, bevételünk, biztonságunk, jobb jövőnk!!! A gyermekeink, unokáink helyzete még rosszabb!!!! Ez az ország szégyene, hogy hagyjuk tönkre tenni a népet!!!! Az enyém, a tiéd és minden magyar emberé!!!!! Hol a régi magyar büszkeség??? Hol a jólét??? Hisz még 20 éve mi voltunk a környező országok szemében "kis Amerika", most meg utolsó helyen szégyenkezhetünk mindenütt!!!! Nagyon nincs ez így jól!!!!!! A bejegyzidet elviszem a saját blogomra utólagos engedelmeddel! Pusza: Edit
 
 
0 komment , kategória:  Egy kis politika  
Fontos, minden magyarnak!!!
  2007-11-15 11:17:09, csütörtök
 
 

Ezt a levelet most kaptam! Igaz, hogy nagyon hosszú, de kérlek olvassátok végig, mert ezt minden Magyar embernek TUDNIA KELL!!!!


Így szól a levél:

"Ezt mindenkinek tudni kell. Továbbítsátok!

Következő hasábokon egy, a szerkesztőségünkbe eljuttatott, eddig eltitkolt anyagot adunk közre. Köteles-ségünknek érezzük, hogy az írás napvilágot lásson legalább lapunkban, ha már a ,,független" magyar sajtó 2001. februárja óta hallgat róla. Trianon felülvizsgálata talán megkezdődhet, szégyelljük magunkat, hogy nem magyar kezdeményezés eredményeként!

Őexcellenciája Carla del Ponte Főügyész
ENSZ Háborús Törvényszéke New York
Hága
Tárgy: Az INSTITUTUM PRO HOMINIS JURIBUS kérelme az Egyesült Nemzetek Emberi Jogok Chartája alapszabályára hivatkozással, az egyenlő elbírálás elvének biztosítása a Magyar Nép számára
Excellenciád!
Őszentsége II. János Pál Pápa 1984. január hó 12-én kelt Enciklikájában megalapította az INSTITUTUM PRO HOMINIS JURIBUS Intézetet. Az Intézet az Egyesült Nemzetek Szervezete által 1948-ban alapított Emberi Jogok Chartája erkölcsi alátámasztására és fontosságának kihangsúlyozására szolgál. Az INSTITUTUM PRO HOMINIS JURIBUS Intézet kormányoktól, pártoktól független.
Alapszabálya szerint segítenie kell azon személyeket, népeket, népcsoportokat, akiket emberi jogaikban megsértettek, gondoskodni kell arról, hogy a sérelem megszűnjön, illetve ha szükséges, nemzetközi fó-rumokon is képviselni kell a sértettek érdekeit.
Mint a fent említett Intézet főtitkára, az alábbi petíciót terjesztem elő:
Javaslom az 1920. június 4-én Trianoni és az azt kiegészítő 1947. évi szeptember hó 15-i Párizsi Béke-szerződések jogi szempontból történő felülvizsgálatát. A felülvizsgálat eredményeképp kérem annak megállapítását, hogy a fenti szerződések érvénytelenek és kérem a szerződések hatályon kívül helyezését.
A nemzetközi joggyakorlat, valamint a Nürnbergi Nemzetközi Bíróság határozataira figyelemmel kérem az Egyesült Nemzetek Szervezetének Nemzetközi Bíróságát, hogy az egyenlő elbírálás elvének alapján mentesítse a Magyar Népet az I. világháborúban való részvétele miatt kiszabott kollektív büntetés és an-nak következményei alól.
Mint az INSTITUTUM PRO HOMINIS JURIBUS Intézet főtitkára az ügyben egy Nemzetközi Vizsgáló Bizottság felállítását javaslom, a Vizsgáló Bizottság tevékenységének eredményeképpen pedig tárgyalás kitűzését.
Indoklás:
Történelmi tény, hogy az I. világháború kitöréséért a Magyar Királyságot felelősség nem terhelte. Ugyanakkor az 1920. évi Békeszerződés delegációi a világháború kitöréséért egyedül a Magyar Királysá-got büntették meg.
A Békeszerződés előtt a Magyar Királyság
területe 325.411km2 volt,
lakosainak száma 20.886.000 fő.
A Békeszerződés következményeként
az ország területe 92.863 km2-re, míg
lakosainak száma 7.615.000 főre csökkent.

A Nürnbergi Nemzetközi Bíróság 1946. október hó 2-án a II. világháború kirobbantásáért és a világhábo-rúban elkövetett jogsértésekért Németország akkori vezetőit felelősségre vonta és megbüntette, azon-ban a Német Nép felelősségét nem állapította meg. A Nemzetközi Bíróság a Német Népet mentesí-tette az egyébként törvénysértő kollektív felelősségre vonás alól.
Általánosan elfogadott tény, hogy egy nép vagy nemzet a vezetők bűneiért és törvénysértéseiért nem fe-lel. Ugyanakkor az I. világháborúban való részvétel miatt Magyarország esetében nem az ország veze-tőit, hanem a Magyar Népet büntették meg, ezeken túlmenően Magyarországot hatalmas összegű kártérítés megfizetésére is kötelezték.
Ez az eljárás több szempontból is törvénysértő.
A szerződés következtében Magyarország területi elcsatolása az alábbiak szerint történt:
- Romániához: 103.093 km2 (31,8%),- 5.256.451 fő (25,2%)
- Horvátország (Jugoszláviához): 42 .541 km2 (13,1%), 2.621.954 fő (12,6%)
- Jugoszláviához: 20.551 km2 (6,3%), 1.510.897 fő (7,2%)
- Csehszlovákiához: 61.633 km2 (18,9%), 3.515.351 fő (16,8%)
- Ausztriához: 4.026 km2 (1,2%), 292.031 fő (1,4%)
- Lengyelországhoz: 589 km2 (0,2%), 24.880 fő (0,1%)
- Olaszországhoz: 21 km2 (0%), 49.806 fő (0,8%)
Elcsatolt területek és lakosság összesen: 232.448 km2 (71,5%), 13.271.370 fő(63,5%)
Elcsatolás után megmaradt terület és lakosság: 92.963 km2 (28,6%), 7.615.117 fő (36,5%)
Magyarországot 300 millió USD kártérítés megfizetésére is kötelezték az alábbiak szerint:
Oroszország részére 200 millió USD,
Jugoszláviának 50 millió USD,
Csehszlovákiának 50 millió USD.
A Békeszerződés kimondta, hogy amennyiben a szerződő felek a szerződésben foglalt megállapodást nem tartják be, úgy szerződésszegést követnek el, amelynek alapján a szerződés érvénytelenítésére, illetve hatályon kívül helyezésére kerülhet sor.
A Békeszerződéshez csatolt Kisebbségi Záradék szerint a Szerződést aláíró felek kötelezettséget vállal-tak a területükön élő valamennyi nemzetiség emberi jogainak maradéktalan biztosítására. Az embe-ri jogok biztosítása az elcsatolt területeken nem érvényesült: Történelmi tény az elcsatolt területen élők más területekre kitelepítése, internálása, deportálása. Tény a templomrombolások, a vallásszabadság semmibe vétele, a nyelvhasználat korlátozása, a kultúra gyakorlásának tiltása. A kisebbségi jogok betar-tása biztosítva nem volt, ezzel a szomszédos államok - Románia, Jugoszlávia és Csehszlovákia - szerződésszegést követtek el.
Külön kiemelném azt a történelmi tényt, amikor Csehszlovákiából több, mint 100 ezer magyart kényszerítettek lakhelyének elhagyására és Magyarországra történő költözésükre úgy, hogy ingó és ingat-lan vagyonukkal nem rendelkezhettek (Benes dekrétum).
A Szerződéshez csatolt Kisebbségi Záradékban foglaltak betartását soha senki nem ellenőrizte. A Záradékban foglaltak betartása a Magyarországgal határos államok részéről 1920. évtől kezdődően nem érvényesült. A kisebbségeket ért atrocitások következménye az is, hogy több, mint 100 ezer ma-gyar az elcsatolt területekről gyakorlatilag eltűnt. Ez a háborús bűntett miatt felelősséget felveti. Hivatkoznék arra a konkrétumra, amikor Josip Broz Tito terroristái több, mint 40.000 magyart mészárol-tak le Délvidéken. A magyar lakosság számának radikális fogyatkozását a korabeli és a jelenlegi lexiko-nok adatai közötti eltérés is igazolja. E körben figyelembe veendők az 1910-es népszámlálásadatai is.
A petícióban foglaltak értékelése során figyelembe kell venni azt is, hogy a Szerződést aláíró államok közül több országnak a helyzetében változás állott be:
- A Szovjetunió, mint egységes állam megszűnt.
- Jugoszlávia, mint a Szerződést aláíró egyik állam a korábbi formájában megszűnt létezni.
- Csehszlovákia, mint egységes állam ugyancsak megszűnt.
A változások miatt a Szerződés a jogi formájában sem tartható fenn.
A fentieken túlmenően a következőkre kívánok még rámutatni.
A Békeszerződések következtében Magyarországot â013 többek között - az alábbi veszteségek érték:
Haditengerészetüket ért kár színaranyértékben:
- hadihajó 60.000 kg színarany
- hajógyári anyagok, iparcikkek, gépek 480.000 kg
- hadikórházak, hidrográfiai hivatalok, hadiakadémiák 300.000 kg
- hadikikötői felszerelések 10.000 kg
- 801 db hajó 80.000 kg
- Fiume kikötő felépítésének értéke 21.300 kg
- Fiume kikötő ingó és ingatlan értéke 7.500 kg
- tengerhajózási vállalatoknak nyújtott segély összege 7.500 kg
- tengerhajózási vállalatok vagyona 7.785 kg
- összesen 974.085 kg színarany-érték.
(Az adatok dr. Juba Ferenc tengerészkapitány-történész szakértő adatain alapulnak.)
További veszteségek:
- az ország összes arany-, ezüst- és sóbányája,
- a szénbányák 80 %-a,
- az erdők 90 %-a,
- vasútvonalak és az ezekhez tartozó vasúti szerelvények,
- a felbecsülhetetlen értékű műkincsek,
- Fiume, az egyetlen tengeri kikötő elvétele,
- az összes tengeri és folyami hajók.
Közismert tény, hogy a Békeszerződés delegátusainak tagjai között a Magyarországot sújtó retor-ziót illetően egyetértés nem volt. A nézetkülönbségek a korabeli jegyzőkönyvekből, visszaemlékezések-ből egyértelműen igazolhatók.
A továbbiakban a Szerződés létrejöttében és a Szerződés megkötése utáni időszakban hivatalban lévő po-litikai személyiségek véleményét idézem:
David Lloyd George brit miniszterelnök a Londonban, 1928. október hó 4-én előadott beszédében kije-lentette: ,,a teljes okmány- és adattár, amit egyes szövetségeseink a béketárgyalások során nekünk szol-gáltattak, hazug és hamisított volt. Nem vettük észre a szövetségeseink által elénk terjesztett statisztikák valótlanságát, amely végül is a diplomácia történetének legigazságtalanabb békéjét hozták létre, és ame-lyek következménye a nemzetközi törvények és a nemzetközi jogok legdurvább megsértése volt." A fen-tiekről David Lloyd George az emlékirataiban szól.
Henry Pozzi 1933-ban megjelent írásában kifejezetten felveti a tárgyalófelek felelősségét. Lord Newton szerint ,,a nagy békebírák nem ismerték azon nemzetek néprajzának, földrajzának és történelmének alap-elemeit, amelynek sorsát rendezniük kellett."
Robert Cecil angol delegátus szerint ,,a Népszövetséget azon célból hozták létre, hogy ,,időről időre határrevíziót eszközöljön."
Nicolson Harold, aki a Békekonferencián jelen volt, 1933. évben a következőket írta: ,,Magyarország feldarabolása oly módon történt, hogy az érdekelt lakosság véleményét senki sem vette figyelembe."
Az angol diplomata ,,Peacemaking" című könyvében több érdekelt államférfi véleményét is összegzi, amikor a következőt jegyzi fel: ,,az uralkodó gondolat az volt, hogy az elért béke rossz és alkalmaz-hatatlan, a béke az intrikának és a kapzsiságnak az eredménye, és ez a béke inkább előkészíti a há-borút, mint azt megakadályozná."
Nitti, aki az olasz kormány nevében szólott, a békefeltételeket azért tartotta elfogadhatatlannak, mert Ma-gyarország szétdarabolása esetében a szláv túlsúly ellen nem látott semmiféle erőt. Nitti kitért arra is, hogy Olaszország az Osztrák-Magyar Monarchiával, nem pedig Magyarországgal harcolt.
A későbbi amerikai nagykövet, Bullit, a következőket írta Wilson elnöknek: ,,Én csak egy vagyok azok a milliók közül, akiknek bizalmuk volt Önben. Mi azt gondoltuk, hogy Ön egy pártatlan és igazságos békét akar. Ennek ellenére a területi feldarabolásoknak népek lettek az áldozatai, és ez magában hordja egy háború csíráit. A Békekonferencia rendelkezései bizonyos, hogy újabb nemzetközi összeütközéseket élez fel. Saját népe és az emberiség érdekében az Egyesült Államoknak kötelessége, hogy megtagad-ja ennek az igazságtalan békének az aláírását."
Itt kell említeni Ionel Bratinau román miniszterelnök 1920. július hó 1. napján Bukarestben elhangzott nyilatkozatát: ,,nem nyughatunk addig, amíg a magyar népet gazdaságilag és katonailag teljesen tönkre nem tesszük, mert mindaddig, amíg Magyarországban az életképességnek szikrája is van, mi magunkat biztonságban nem érezhetjük."
A Trianoni Békeszerződés tárgyalása során több esetben felvetődött, hogy Romániát tekinthetik-e a tárgyaló felek szövetséges államnak. A Franciaországot képviselő Tardieu és Berthelot voltak azok, akik nem kis nehézségek árán érték el azt, hogy az Antant nagyhatalmak Romániát hadviselő ál-lamnak ismerjék el. Maga Clemenceau miniszterelnök nyilatkozta, hogy ,,a szövetségesek megegyeztek abban, hogy Romániát ismét szövetséges hatalomnak tekintik, és a Konferencián e szerint kezelik", tehát a szövetségesek Romániának ugyanolyan számú küldöttséget engedélyeztek, mint Belgiumnak vagy Szerbiának, vagyis azoknak az államoknak, amelyek a háború kezdetétől annak befejezéséig har-coltak Németország - Ausztria-Magyarország ellen.
Történelmi tény, hogy a magyar delegáció a Béketárgyalásokon nem vehetett részt. Csupán akkor volt jelen, amikor a meghozott ítéletet, határozatot a részére kézbesítették. Ekkor közölték a magyar delegá-cióval, hogy csak akkor lehet tagja a Népszövetségnek, ha a határozatot tudomásul veszi.
A magyar delegáció a kényszerítő körülmények hatása alatt írta alá a Békeszerződést. Ez az aláírás, mivel a kényszerítő körülmények hatására történt, mind a nemzetközi jog, mind pedig a bírói joggyakor-lat értelmében érvénytelen.
A közelmúlt - de a Békeszerződés következményeivel szorosan összefüggő - jellemző példája a 169/1997-1991/18 számú törvény, melyet a román illetékes szervek fogadtak el. Ez rendelkezik a tör-vénytelenül elvett, elkobzott ingatlanok eredeti tulajdonosainak történő visszaszolgáltatásáról. E törvény nemzetközi visszhangja pozitív. Ugyanakkor tény, hogy a törvény ellenére a Romániában kisebbség-ben élő magyar anyanyelvű lakosság - akiknek mintegy 70-75 %-a a törvény hatály alá tartozna - semmiféle korábban elkobzott vagyonát vissza nem kapta. Hasonlóan a törvény hatálya nem terjedt ki a római katolikus egyházra sem.
Záradék:
A petícióból kitűnik, hogy a Trianoni szerződés elfogadásakor Magyarországot az I. világháborúban va-ló részvételéért büntették meg. A Párizsi Békeszerződés aláírásakor viszont Magyarországot a II. világ-háborúban való részvétele miatt marasztalták el. Mindkét szerződés kollektív büntetésről rendelkezett, ami a nemzetközi jog alapján elfogadhatatlan.
Összességében megállapítható, hogy mind a Trianoni, mind a Párizsi Békeszerződés alakilag és jogi-lag is érvénytelen. Az elcsatolt területen élő magyar állampolgárok sérelmére 1920. évtől kezdődően olyan bűncselekmények elkövetése történt, amelyek a nemzetközi jog alapján nem évülnek el.
Szükséges annak bíróság által történő kimondása, hogy a fent említett Szerződések érvénytelenek és az érvénytelenség következtében a Magyar Népet jogorvoslat illeti meg.
A büntetőjogi felelősség kérdése is vizsgálatot igényel. A tény feltáráshoz kíván segítséget nyújtani az INSTITUTUM PRO HOMINIS JURIBUS, amikor egy nemzetközi vizsgálóbizottság felállítását szor-galmazza, és ehhez a maga részéről minden segítséget megad. A vizsgálóbizottság felállítását 25-30 fő részvételével javaslom, amelyekből 10 szakértőt az INSTITUTUM PRO HOMINIS JURIBUS delegálna.
E személyek az elcsatolt területeken használatos nyelvet beszélik. A bizottság tagjai a petícióban foglal-takat a helyszíni vizsgálatok keretében konkrétan igazolják. Az 1956-os Magyar Forradalom idején az Egyesült Nemzetek Szervezetének nem volt lehetősége támogatni a magyar nemzet szabadsághar-cát. A körülmények megváltoztak. Az ENSZ-nek most lehetősége nyílik arra, hogy jóvátegye az akkori közömbösségét.

Tisztelettel: Prof. Ludwig von Lang főtitkár" 
 
2 komment , kategória:  Egy kis politika  
"EZERJÓ" blogjából....
  2007-10-16 10:31:24, kedd
 
 
..... Elvittem Tüncit oviba,

..... Bevásároltam,

.... Kitakarítottam,

..... Neki kezdtem főzni, és közben barangolok.....


Ezt a találó viccet találtam "Ezerjó" blogjában:

"A papagáj öröme klasz vicc
2007-10-14 17:11:45, Vasárnap

Pistike (szdsz) haza megy az iskolából.
Anyú - mit eszünk? - kérdezi az anyját.
- Semmit mert, nincs pénzünk élelemre.
- Pistke ránéz a papagájra a kalitkában.
- Anyú nem fözhetnénk meg a papagájt?
- Nem mert, elzárták a gázt.
- Anyú nem süthetnénk meg mikroban?
- Nem mert, kikapcsolták a villanyt.
- Grillezni?
- Nem mert, nincs pénz fára, szénre.
Ere felkiált a papagáj:
- Éljen Gyurcsány
- Éljen Gyurcsány"

 
 
0 komment , kategória:  Egy kis politika  
Az Öszödi beszéd mintájára ...
  2007-09-24 18:46:28, hétfő
 
 Megint kalandoztam ismerőseim blogjain, és ezt a klasssz dolgot találtam:

"Politikai magyarázat:
Feleség rajtakapja férjét, legjobb barátnőjével a hálószobájukban. A
férj magyarázata:

Hát igen. Megkúrtam. Nem kicsit. Nagyon! A legjobb barátnődet. Az
utóbbi másfél évben folyamatosan, minden héten. Ilyen böszmeséget
még nem követett el férj a világon.

De!

Most beismertem. Ez nem hazugság volt, hanem csak elegem lett ebből
az erkölcstelen világból, ahol minden férj titokban a feleség háta
mögött aljas játékokat folytat. Ha hazudni akartam volna, akkor
keresek egy eldugott motelszobát, és ott elkapok egy 5 rongyos
kurvát. De én nem így tettem. A legjobb barátnődet kaptam el, a saját
hálószobánkban, a saját ágyunkban. Tudatosan akkor, amikor várható
volt, hogy hazaállítasz. Ami történt, nem csak az én felelősségem.
Mindketten hibásak vagyunk abban, hogy ez így alakult. Nem figyeltünk
oda eléggé egymásra. Tudd meg, az elmúlt tizenhat évben minden férfi
akiben csak bíztál, megcsalt téged. Eddig én sem voltam elég bátor,
hogy szakítsak ezzel a egyértelműen téves életfelfogással, de
mostanra elég lett a hazugságokból. Amikor azt mondod te még sosem
csaltál meg, tudom, hogy hazudsz. És még csak be sem ismered. Egy
aljas hazudozó vagy, aki képes lenne élete végéig hazugságokban élni,
csak hogy megmentse a házasságát. Egy hazug lotyó vagy és kész.
Hiába rongálsz, hiába szaggatod szét az öltönyeimet, ezzel is csak azt
bizonyítod, hogy egy primitív ember vagy, aki nem érdemel meg engem.
Beadhatod a válópert, de én soha nem mondok le a házról, és a
gyerekekről. Mert inkább maradjanak nálam, mint egy olyan durva,
vandál embernél, aki csak, hogy leplezze saját hazugságait, szétveri a
fél lakást, ordibál, és félelmet kelt szegény ártatlan gyerekekben..."


"Kedves Barátaim, ha őszinte vagyok hozzátok, akkor azt tudom mondani, hogy tele vagyok kétségekkel, mert az adó és egyéb bevallásaimat elk...tam.Nem kicsit, nagyon! Európában ilyen adócsalást még ember nem csinált, mint amilyet én! Meg tudom magyarázni: szükségem volt a pénzre! Nyilvánvalóan végighazudtam az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy az a bevallás, amelyet leadtam, nem igaz. Trükkök százait alkalmaztam, amikor a bevallásomat kitöltöttem. Amit reggel írtam, hamis, amit éjjel szintén hamis, amit este írtam ugyancsak hamis.
Egyébként szűk családom, gengszter és üzlettársaim továbbra is maximális bizalommal vannak irántam..."

(Csiszár Attila blogjából)

SZERINTEM NAGYON JÓK!!!!!! 
 
0 komment , kategória:  Egy kis politika  
Gyurcsány plakátok
  2007-09-23 11:42:58, vasárnap
 
 Ez sajna nem vicc, hanem NAGY IGAZSÁG!!!


Ezt a kis videót is érdemes megnézni! :)

HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!
 
 
0 komment , kategória:  Egy kis politika  
A hét vicce!
  2007-09-23 11:19:14, vasárnap
 
 Vissza tértem Csiszár Attila blogjára, és ezeket a "GYÖNGYSZEMEKET" találtam:

"Gyurcsány Ferenc meghal és felkerül Szent Péter elé. Ott állnak két ajtó előtt, majd Szent Péter megkérdezi:
- Na Ferikém, melyiket választod, a Mennyek kapuját, vagy inkább a Pokolba vágysz?
Gyurcsány gondolkodik, mire Szent Péter megszólal:
- Tudod mit, Ferikém?! Nézd meg mind a kettőt! Egy hétig menj le a Pokolba, majd egy hétre menj fel a Mennyekbe! Aztán újra felteszem a kérdést.
Gyurcsány beleegyezik. Lemegy a Pokolba, ahol látja hogy minden tök király. Pia, csajok, buli. Ki sem akar jönni onnan. Letelik az 1 hét, Szent Péter jön érte és felkíséri a Mennyekbe. Ott dögunalom van, se pia, se csajok, se bulik. Alig várja, hogy kijöhessen onnan. Végre letelik az 1 hét. Szent Péter megjelenik előtte és megkérdezi újból:
- Na Ferikém, most már tudsz dönteni? Hova szeretnél menni?
Gyurcsány rávágja:
- A Pokolba!
Erre Szent Péter:
- Biztos vagy ebben? Jól végig gondoltad?
Gyurcsány bólogat. Szent Péter lekíséri a Pokolba, és gyorsan bezárja utána a kaput. Gyurcsány bemegy, de nem látja sehol a csajokat meg a bulit, csak azt látja, hogy tömött sorokban állnak az emberek egy kályha előtt. Erre megkérdezi Lucifert:
- Egy hete voltam itt és akkor tele volt minden csajokkal, bulizott mindenki, tök király volt minden. Hova tűntek az emberek?
Erre Lucifer így szól:
- Ferikém az a kampány volt, ez meg most a reform..."

"Miért fél Gyurcsány anyja a madárinfluenzától?

Mert van egy barom fia..."

"Gyurcsány kergeti az anyját az asztal körül

- No de Ferkó, mit akarsz tőlem, nem szégyelled magad?
- Nem én akarom, anyám, hanem egy egész ország!"

"Gyurcsány és Kóka a parlamentben sakkozik.

A tábla fölé görnyedő Kóka egy idő után beszól Gyurcsánynak:
-Ugyan Fletó, megtörölhetnéd már az orrodat, minden csupa takony lesz.
Mire Gyurcsány:
- Töröld meg te, hozzád van közelebb!"

Ezt a linket is ott találtam, és köszönettel kölcsön vettem!Link

"Hogyan köszöntik egymást Gyurcsány Ferenc és bűntársai?

-Legyen ön is milliomos!" 
 
0 komment , kategória:  Egy kis politika  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 1682 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6
  • e Hét: 58
  • e Hónap: 611
  • e Év: 66602
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.