Belépés
vicky0709.blog.xfree.hu
Az ember keményebb, mint a vas, erősebb, mint a kő, és törékenyebb, mint egy szál rózsa. Vicky Baby
1985.07.09
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/16 oldal   Bejegyzések száma: 150 
És boldogan éltek, míg... Vagy nem? 2
  2013-12-01 08:37:45, vasárnap
 
  És boldogan éltek, míg... Vagy nem? 2

Olyan szépen indul minden. A házasságok többsége szerelemből köttetik: fiú és lány nem tudnak tovább egymás nélkül élni, örök hűséget fogadnak egymásnak.
Amiért viszont érdemes igent mondani

Jó partnerünk elsősorban az lehet, akinek élvezzük a társaságát. Ha tartós és örömteli házasságot kívánunk magunknak, akkor a társunknak a legjobb barátunknak is kell lenni. ,,Ha egy házaspár együtt teniszezik, együtt is marad" - ez a mondás angolszász területről származik, nálunk talán azt mondanánk, ha együtt kertészkednek, kirándulnak, hegyet másznak vagy kártyáznak, akkor együtt is maradnak.

Az is jó alap, ha a világról, a családról vallott nézeteik hasonlóak. A gyerekek szempontjából a házasság ma is a létező legjobb alternatíva. Felnevelésük pedig az egyik legszebb életcél. Nem véletlen, hogy felnőttként mindannyian legbecsesebb emlékeink közt tartjuk számon a gyerekkori élményeket.

És ha imádom a párommal a szexet? Az nem elég alap a jó házasságra? - kérdezhetnék. Nehéz erre válaszolni. Hiszen mindenkinek más a fontos. Lehet, hogy egyeseknek ez bőven elég a kiegyensúlyozott, boldog élethez. Másoknak viszont a jó szex kevésbé fontos, mint a rendszeres, érdekes beszélgetések a szellemileg közel álló partnerrel. Az egyetlen szabály, hogy nincs szabály.

30 éve együtt avagy Végleg egymásba gabalyodtunk

,,Egyik osztálytársnőm hétvégi bulira hívott az Ifjúsági Parkba. Két fiú jött oda hozzánk, felkértek táncolni. A fiúk tizennégy, mi tizenöt évesek voltunk. Estére kiderült, nekem az tetszik, akivel Gitta táncolt. A fiúknak volt egy amatőr zenekaruk, éppen énekesnőt kerestek. Kérdezték, lenne-e kedvem. Három éve másról se ábrándoztam. Elvállaltam.

Egy idő után Laci láthatóan szerelmes lett belém, de nagyon gyerekes volt hozzám képest. A próbák sok időmet elvették a tanulástól, ezért hamarosan kiváltam a zenekarból, és az élet másfelé sodort bennünket. Hét év múlva, pár nappal karácsony előtt az utcán egymásba botlottunk. Kért, találkozzunk, beszélgessünk. Mindketten nagy csalódásból lábadoztunk. Felelevenítettük régi emlékeinket, és nem volt kérdéses, vonzódunk egymáshoz. A karácsonyt már együtt töltöttük, és attól kezdve elválaszthatatlanok lettünk. Munka után hajnalig együtt voltunk, naponta ötször felhívtuk egymást telefonon. Rendesen egymásba gabalyodtunk. Másfél év múlva megkérte a kezemet és összeházasodtunk. Eltartási szerződés révén hamarosan lakáshoz jutottunk, és a gyerekek is megérkeztek. Sok minden történt az életünkben, jó is, rossz is.

Visszatekintve az eltelt időre, egy biztos: ha nincs szerelem, nincs miből táplálkozni a bajok idején. A szerelemből kialakult szeretet az erő, ami képes akkor is összetartani a házaspárt, amikor lazul a kötelék. A házasság elején az egzisztenciális, a gyermeknevelési problémák, később az idős szülők gondozásával kapcsolatos kérdések az ütköző pontok. Ezek megoldásához türelem és alkalmazkodási képesség szükséges. És talán még valami: hinni az esküben. Jóban, rosszban együtt."
 
 
0 komment , kategória:  Pasizás..  
Egyszerre több férfit szeretni...
  2013-12-01 08:35:14, vasárnap
 
  Egyszerre több férfit szeretni...

Az egyik pasi megbízható társ, a másik izgalmas és spontán, a harmadik mindig megnevettet, ezért olyan jól érzed magad a közelében... Hogy lehet az, hogy amikor már azt hitted, a nagy Ő-vel fogod leélni az életed, más iránt is ugyanúgy kezdesz érezni?

A szeretet olyan állapot, mely millió módon értelmezhető, de amiben mindenki egyetért: a legcsodálatosabb dolog a világon. A legjobb az, ha mindenkit szeretünk, hiszen alapvetően minden emberi lény jó, és mindenkiben meg lehet találni, amiért csodálhatjuk, és szívből kedvelhetjük. Ez így tiszta ügy. De mi a helyzet a szerelemmel?

Holtomiglan, holtodiglan...

Így érezzük, amikor annak eljön az ideje. De! Senki ne(m) gondolja, hogy mindössze egyetlen ember él az egész bolygón, akivel boldogan élhet élete végéig. Valamelyest szűkül a kör, ha ellenkező nemű, bizonyos korú és személyiségjegyekkel rendelkező egyedekből szeretnénk válogatni, de még úgy is akad többszáz lehetőség. A természet pedig úgy rendezte, hogy a ne legyünk túl válogatósak - már, ami az ösztöneinket illeti.

Természetesen, egy kapcsolat nem csak az utódnemzésről szól, ezért minden bizonnyal nem fogunk az első szembejövő egyedbe beleszeretni, amint a hormonjaink megérnek az ilyesmire. Minden embernek személyisége van, gondolatai, értékrendje, céljai és vágyai. Épp ezért állandóan méricskél, és mindenkiről van megérzése, véleménye, így csak olyan valakiért lobban lángra, aki az aktuális szempontrendszerének megfelel.

Ösztön és érzelem

Általában e kettő viaskodik az emberben párválasztás esetén. Míg a női ösztön mindig az erősebb és nagyobb biztonságot nyújtó ,,hím" felé hajt, a férfi ösztön az állandó utódnemzésre készteti gazdáját. Szerencsére az ösztönökön felül egy egész komoly mennyiségű értelem is irányítja cselekedeteinket (jó esetben). Így fordulhat elő, hogy a monogám kapcsolatokat részesítjük előnyben, és képesek vagyunk olyan döntést hozni, miszerint egy bizonyos emberrel összekötni az életünket.

És ha mégsem elég az az egy?

Ám ahogy minden, úgy mi, és életünk szereplői, így a társunk is változik. Aki még néhány éve boldoggá tett, ma már több gondot és szomorúságot hozhat az életébe, mint boldogságot.

Ha a pár nem változik együtt, és nem alkot maradéktalanul egy csapatot, nehéz lesz a hosszú távú együttműködés. Ha egy ilyen helyzetben bármelyik fél összetalálkozik valakivel, akivel úgy érzi, teljesen egy hullámhosszon van, vagy pont azt találja meg benne, ami a társából fájdalmasan hiányzik (vagy, ami ,,eltűnt belőle"), akkor komoly dilemma merülhet fel.

Nem hagyjuk el, ,,csak" mást is szeretünk


A párunkat szeretjük. Akkor is, ha morog, akkor is, ha nincs jó passzban, és lehet, hogy már nem vagyunk különösebben boldogok vele, egyszer elköteleztük magunkat, és kitartunk mellette jóban-rosszban. És sok esetben még rosszabban is. Ugyanakkor nem tudjuk nem beismerni, hogy az a másik elképesztő, annyira más, vele minden jó... Ezért Őt is szeretjük. Nem ugyanúgy, hanem jelen pillanatban sokkal jobban.

Szeretlek téged is, őt is...

Ahogy két ember sem egyforma, két szerelem és szeretés sem lehet ugyanolyan. Nem szabad elfelejteni: magunkért szeretünk. Ha valakiben azt látjuk, amire vágyunk (később sokszor bebizonyosodik, hogy nincs is meg benne), akkor igazán odaleszünk az illetőért. Meg azért a másikért is, és persze attól még a kedvesünket is nagyon szeretjük. És mielőtt begolyóznánk, érdemes dönteni. Mert szeretni sok mindenkit lehet, de élni csak egyvalakivel.
 
 
0 komment , kategória:  Pasizás..  
A boldog párkapcsolat 7 törvénye
  2013-05-27 09:32:35, hétfő
 
  A boldog párkapcsolat 7 törvénye

Igazán boldog kapcsolatot kialakítani nagyon nehéz. Folyamatos izzáson tartani a szenvedélyt még nehezebb - sokak szerint lehetetlen. Pedig, ha betartjuk a legfontosabb ,,alapszabályokat"megy minden, mint a karikacsapás.

1. törvény: Csak olyat szeress, aki viszontszeret

Minden nő tisztában van ezzel az igazsággal, mégis sokszor meggyőzik magukat, hogy csak idő és energia kérdése, hogy a kiszemelt férfit jobb belátásra - illetve mély szerelemre, hűségre - bírják. Ezért a nők többsége olyan férfi után fut, akiknek esze ágában sincs komoly kapcsolatot kialakítani. Az elérhetetlen pasit sok nő nemegyszer éveken át igyekszik bekeríteni - több, kevesebb sikerrel. Mert ha átmenetileg sikerül is a dolog, a kapcsolat sohasem lesz igazán működőképes.

2. törvény: Higgy a szex erejében!

A szerelem és a szex egyaránt fontosak. Egy tökéletes kapcsolathoz mindkettő elengedhetetlenül szükséges. Elképzelhető ugyan, hogy olyan férfit is képes szeretni a nő, aki iránt nem érez szexuális vonzódást, de azért valljuk be, ez ritka, mint a fehér holló. Ráadásul nagyon veszélyes, ha közben olyas valakivel találkozik, aki felébreszti a vágyát. Ahelyett, hogy arról faggatnád a partneredet, mennyire szeret, ,,figyeld meg", hogyan szeretkezik. Az egészséges szexuális élet ugyanis a boldog kapcsolat egyik legfontosabb összetartó eleme.

3. törvény: Nem (mindig) az ellentétek vonzzák egymást!

Természetesen, van igazság abban a mondásban, hogy az ellentétek vonzzák egymást, de legalább ennyire fontosak a hasonló tulajdonságok és érdeklődési kör is. Mindenben azért nem kell, hogy egyezzetek. Ostobaság lenne csak azért szakítani vele, mert bár jól szórakoztok esténként és fantasztikus az ágyban, de képtelenek vagytok megegyezni abban, hogy milyen filmet nézzetek meg a moziban. Ugyanakkor ha a kapcsolatot hosszú távra tervezitek, a különbségek (az érdeklődést, a képzettséget és a kulturális igényeket illetően) alááshatják a boldog viszonyt.

4. törvény: Az unalom szakításhoz vezet

Legyen bármilyen édes, aranyos, kedves és rendes a pasid, ha untat, hagyd faképnél! A semmilyen, azaz az unalmas kapcsolat fenntartható egy ideig, de ettől még nem ő az igazi. Tévedsz, ha azt gondolod, hogy az izgalmas férfi nem lehet rendes. Keresd tehát a rendes, de izgalmas kombinációt!

5. törvény: A férfi sosem változik meg

Ha a pasi előtted galád módon bánt a barátnőivel, majdnem biztos lehetsz abban, hogy téged sem fog kímélni. Persze, azért egy próbát megér a dolog. Ha nem mindig ő dobta a partnerét, ha az alkalmi kapcsolatok mellett hosszabbakkal is dicsekedhet, ha nem az összes korábbi barátnőjét szidja, mint a bokrot - adhatsz neki (és a kapcsolatotoknak) még egy esélyt. Lehet, hogy éppen most fog jó útra térni.

6. törvény: Vitában alulmaradni nem egyenlő a vereséggel

A viták többségében a felek közül legalább az egyik a teljes győzelemre játszik. A perpatvar sokszor egészen jelentéktelen dolgok körül folyik, a tét már rég nem a vita tárgya, hanem az, hogy ki viseli a nadrágot (ki hozza meg a döntéseket, és kinek kell alkalmazkodnia hozzá). A hatalmi harcnak úgy vethetsz véget, ha nem a hiúságon esett csorbára, hanem a közös céljaitokra és vágyaitokra koncentráltok. Igen, könnyebb ezt mondani, mint megcsinálni... De megéri.


7. törvény: Ne add fel önmagad

Egy jól működő párkapcsolathoz nagymértékben hozzájárulnak a felek baráti kapcsolatai is, és azok a hobbik, kedvenc időtöltések, amelyeket egyedülálló korából hoztak magukkal. Minél színesebb a saját életed, annál többet tudsz hozzáadni a kettőtök közös mindennapjaihoz. A saját boldogságod így tud hozzájárulni kettőtök közös boldogságához.
 
 
0 komment , kategória:  Pasizás..  
Így szerezheted vissza az exedet!
  2013-04-23 10:20:15, kedd
 
  Így szerezheted vissza az exedet!

Még igen friss a seb. Szakítottatok, de úgy érzed, nem csak a te szíved dobog még érte, ő is szeret még? Akkor érdemes felmelegíteni azt a bizonyos káposztát.

Ha alaposan átgondoltad a helyzetet - és azt, min siklott ki a dolog -, akkor érdemes megpróbálnod visszafordítani az idő kerekét. A legfontosabb, hogy ne pánikból cselekedj! Ha első felindulásból cselekszel, azzal csak azt éred el, hogy megerősíted a döntésében, és még messzebbre tolod magadtól.

Ami tilos

Ha szeretnéd visszakapni a volt párodat, a következő dolgokra nagyon-nagyon ügyelj (ne kövesd el)!

- Ne legyél SMS-bajnok, aki állandóan üzeneteket küldözget, folyton azt akarja tudni, mi az oka a szakításnak, mi történik a másikkal, és így tovább.
- Ne hívd fel spicces állapotban. Persze ezt sokszor teljesen józanul is megteszik néha a nők, csak hogy később elmondhassák, hogy nem tehetnek róla, túl sokat ittak. Ez egyrészt szánalmas, másrészt nem vezet sehova, inkább hagyd ki!
- Ne hívogasd! Egyszer se. Ne vitázz azzal kapcsolatban, miért is szakított veled, és ne akard elmondani neki, hogy nem tudsz élni nélküle.
- Ne forralj bosszút! Ne tegyél olyat, amivel ártasz neki, és főleg, ne zsarold öngyilkossággal. Ez (hosszú távon) még soha senkinek nem működött.
- Ne környékezd meg a barátait, családtagjait. És egyáltalán: senkit se környékezz meg a barátaidon, a kozmetikusodon és a fodrászodon kívül.
- A ,,véletlen" találkozásokat felejtsd el: úgysem fogja bevenni, hogy véletlenül arra jártál, és pont azt éred el vele, mintha állandóan hívogatnád.

Ami szabad

Az előző felsorolás után joggal kérdezheted, hogyan szerezheted vissza, ha semmit nem tehetsz. Kis túlzással pont az ellenkezőjét. Ez nagyon nehéz lesz, mert az ösztöneid ellenére kell cselekedned - belül azt érzed, hogy mindenképpen találkoznod kell vele, el kell mondanod, hogy érzel, vagy tele vagy kérdőjellel, és válaszokra vágysz, és mindenképpen kommunikálnál. De ne tedd! Ő most ezt szeretné a legkevésbé. Így először el kell jutni oda, hogy hajlandó legyen veled egy légtérbe kerülni - önszántából.

Egyezz bele a szakításba (egyelőre)

Nyugodj le, és higgadtan vedd tudomásul a szakítás tényét, és tegyél úgy, mintha egyetértenél vele. (A titok az egész folyamat során az, hogy mindig jobban kedveljük azt, akivel egyetértünk.) Ha ellenkezik a nézőpontotok, két külön csapatban játszotok. Ne te keseregj (látszólag), sajnálja ő, hogy otthagyott! Ha találkozol vagy beszélsz valamelyik ismerősével, családtagjával, ne lássák, hogy véged van, mondd, hogy talán jobb is így.

Írj egy ,,varázslevelet"

Ez egy rövid, higgadt, barátságos, de igen konzervatív hangulatú levélke, ami a következőket tartalmazza (és semmi mást!):
- Írd meg neki, hogy már túltetted magad a szakításon
- Hogy egyetértesz a döntéssel
- Ha valóban tettél valami rosszat, kérj elnézést érte (röviden!)
- Meséld el, hogy valami nagyszerű/izgalmas dolog történt az életedben, és alkalomadtán szeretnéd elmesélni
- De most jobb, ha hagysz neki némi időt, biztosan neki IS szüksége van a távolságra
- És itt fejezd be annyival, hogy reméled, hogy egy nap még akár barátok is lehettek. Ne foglalkozz azzal, hogy elég kedves legyél! Javítsd ki a helyesírási hibákat, és különösen ügyelj arra, hogy el is hidd, amit írsz.

Amíg jelentkezik...

Mert fog, az biztos. Vagy e-mailt ír, vagy felhív, de ha nem teljesen reménytelen a helyzet (amikor viszont be kell látnod, hogy értelmetlen a további küzdelem), hamarosan jelentkezni fog. De addig ki kell bírnod, még akkor is, ha több hétig is tart majd! Állj ellen a kísértésnek, mert azzal mindent elronthatsz. Addig foglalkozz magaddal: épülj, szépülj, és használd ki az időt arra, hogy tanulj valamit magadról és a párkapcsolatokról. Legyél sokat a barátaiddal, és kérd meg őket, hogy ne említsék a témát.
 
 
0 komment , kategória:  Pasizás..  
Ellaposodott a kapcsolatotok?
  2013-03-28 10:59:09, csütörtök
 
  Ellaposodott a kapcsolatotok? Így szerethettek újra egymásba!

A legtöbb házasságban, párkapcsolatban már a misztikus hetedik év előtt bekövetkezik az a válság, amikor az egyik (vagy mindkét) fél elbizonytalanodik, és nem biztos abban, hogy párjával akarja leélni az életét.

Mi vezet idáig és hogyan orvosolható? A leggyakoribb trauma az, amikor rájövünk: már nem kívánjuk a másikat. Nincs meg többé az a fajta izgalom a kapcsolatban, ami a kémiát gerjesztené, és ez nagy emocionális terhet ró mindkét félre.

A baj azonban nem olyan nagy, mint amilyennek elsőre látszik. Sok pár több ilyen fázison is átesik közös életük során - mert egy kis erőfeszítéssel át lehet lendülni rajta.

Szex? Már nem is emlékszem...

Gyerekek születnek, feltornyosulnak a kifizetetlen számlák, nem valósulnak meg azok a céljaink, amiket a kapcsolat elején közösen nagy elánnal elterveztünk, és természetesen ez nem növeli a másik iránti csodálatot (és a testi vágyat).

Valahol már a kapcsolat elején tudjuk, hogy bekövetkezhet ez, mégis, azt gondoljuk, ez úgyis csak másokkal történik meg, hiszen a mi szerelmünk más, sokkal erősebb, mint az ,,átlagos" pároké. Aztán amikor a saját kapcsolatunk kezd döcögni, úgy érezzük, mindennek vége. Pedig, nem! Semminek nincs vége, csak olyan ponthoz érkeztünk közös utunk során, ahol eljött az ideje a változtatásnak.

Nem szabad kétségbe esni az ilyen helyzettől, hanem inkább csak egy jelzésnek tekinteni, ami arra figyelmeztet, hogy ideje új színt vinni a kapcsolatunkba. Semmi esetre nem szabad ilyenkor a másikat hibáztatni, inkább ,,vesézzük" ki a saját viselkedésünket. A szex minőségi romlása, a vágy hiánya már csak a jéghegy csúcsa - valójában ennél sokkal korábban kezdtek elromlani a dolgok.

Érdemes hát végiggondolnod az alábbi kérdésekre adott válaszaidat:

- Elégedett vagy magaddal?
- Mitől lehet izgalmasabb az életed?
- Mi történt az álmaiddal és a céljaiddal?
- A párod elégedett magával, az életével?
- Tudja, hogy szereted?
- Vannak közös hobbijaitok, szerettek együtt kipróbálni új dolgokat?
- Eleget beszélgettek és közben megosztjátok egymással a gondolataitokat, érzéseiteket?
- Nap végére marad időtők, kedvetek, energiátok a szexre?
- Vannak olyan szokásaitok, amiket mindketten szerettek?
- Aggódtok a pénzügyeitek miatt és megbeszélitek a lehetséges megoldásokat?

Hogyan szeress vissza a párodba?

Egy kapcsolat igazából sosem laposodik el. Amikor azt érezzük, hogy hiányzik az izgalom a kapcsolatból, akkor igazából elsősorban a saját életünk az, ami ellaposodott. Épp ezért a megoldás nem az, hogy másik kapcsolatot keresünk, hanem hogy segítünk egymásnak újra izgalmassá tenni az életet. Hiszen a vágy is energia, és ahol két emberben megnő az élet iránti lelkesedés, ott az egymás iránti lelkesedés is óhatatlanul nőni fog.

Kérdezd meg a párodtól is, boldog-e. (Ne keseredj el, ha hirtelen nem is tudja, mit válaszoljon.) Tudd meg, mire vágyik valójában, mitől lenne újra izgalmas az élete - aztán, ha nem ütközik erkölcsi normákba, bátorítsd, hogy megtegye azokat a dolgokat, amiket igazán szeretne.

Ezzel egy időben figyeljetek oda az együtt töltött idő minőségére. Ha gyerekeitek vannak, különösen fontos, hogy időnként kettesben menjetek el valahova. Este ne csak a tévét nézzétek, vagy a számítógép előtt üljetek, hanem beszélgessetek, tervezzetek, bontsatok ki egy üveg bort, és fedezzétek fel egymást újra.
 
 
0 komment , kategória:  Pasizás..  
Vigyázz, csak játszik veled!
  2013-03-13 12:26:51, szerda
 
  Vigyázz, csak játszik veled!

Együtt vagytok, de néha úgy viselkedik, mintha nem így lenne.... Hol a tenyerén hordoz, hol úgy érzed, mintha a világon sem lennél - legalábbis nem mellette... Hol feleségül akar venni, hol inkább a barátaival töltené szabadideje nagy részét... Honnan tudhatod, hogy csak játszik veled?

Milyen egyszerű lenne, ha a férfiak homlokára lenne írva, mit gondolnak, mit akarnak, mit terveznek... Az az igazság, hogy szinte valóban így is van, csak mi nők, ,,nem akarjuk" észrevenni. Hajlamosak vagyunk rá, hogy kimagyarázzuk a viselkedését, és akkor is mentegessük, amikor már nem kellene.

Ha a férfi igazán szeret...

...attól még nem biztos, hogy komolyan is vesz. Van a hős szerelmes típus, aki számára nem a társ és a közös élet a fontos, hanem a szerelem maga. Az ilyen férfi aztán vagy egyáltalán nem vesz bele a jövőbeli terveibe, vagy gyanúsan hamar kötelezi el magát melletted. Ha ilyen a párod, élvezd, amíg tart, de többet ne remélj.

Aki tényleg szeret, és tényleg komolyan vesz, az mindenekelőtt felelősséget vállal - kettőtökért. Ha igazán fontos vagy neki, akkor ha éppen nem vagy jól, nem megy el nélküled szórakozni, ha például fontos döntést kell meghoznia, kikéri a te véleményedet is, és ,,képes arra", hogy a saját szükségleteit a tiéd mögé helyezze.

Mondhatjuk, hogy a tenyerén hordoz, de ez nem biztos, hogy megy neki, de attól még vehet téged nagyon komolyan. A váratlan helyzetekben adott reakciói, a kellemetlen vagy negatív szituációkban tanúsított hozzáállása, és a spontán, őszinte beszélgetések mutatják meg, hogy is áll hozzád valójában. Nem azért, amit mond, hanem azért, amit tesz, és amit ettől érzel.

Honnan tudod, hogy csak játszik?

Abból, hogy az előzőekben írtak ellentétét teszi. Ő az a típus, aki vagy nem tudja, mit akar, vagy nagyon is jól tudja, hogy nem akar (tőled) semmi komolyat - de azt is tudja, hogy ha őszintén megmondaná, véget érne a kapcsolat, és keresnie kellene mást, akivel szórakozhat. Szeretnél olyan férfival leélni az életed, aki képtelen eldönteni, mit akar? Vajon ki hordja majd a nadrágot egy ilyen kapcsolatban?

Nyilván minden eset különböző, és nem szerencsés általánosítani, de vannak kis piros zászlók, amik egyértelműen jelzik: a pasi csak szórakozik veled:

1. Maga a tény, hogy felmerül benned a gyanú, hogy nincs oda érted igazán, elég ok lehetne. Ha komolyan vesznek, azt tudod, érzed. Biztonságban vagy a kapcsolatban, és teljesen nyilvánvaló, merre tartotok.

2. Vajon jelen van, amikor szükség van rá? Vagy csak akkor randiztok, amikor neki van rád szüksége? Csináltok mást a szexen, a mozin és a vacsorákon kívül? Ha felhívnád, amikor a haverokkal van azzal, hogy bajban vagy és szükséged van rá, otthagyna csapot-papot, hogy hozzád siessen?

3. Mi a ,,státuszod"? A barátnőjeként (kedveseként) mutat be az ismerősöknek? Magával visz, ha a barátaival találkozik? A szülei tudnak rólad? Ha egy férfi komolyan vesz, boldoggá teszi, hogy te vagy a párja, és büszke rád. Biztos, hogy nem rejteget, hanem pont ellenkezőleg: szeretne mindenkinek megmutatni. És mivel szeretné, hogy része legyél az életének, minden olyan baráti vagy társasági összejövetelre elhív, ahová nem csak férfiak járnak.

4. Sehol nem szerepelsz a jövőbeli terveiben. Ha a pasi odavan érted, és komolyan veszi a kapcsolatotokat, akkor kortól függően felmerülnek a későbbi célok, és azokban mindig benne vagy. Nem arról van szó, hogy hirtelen megkéri a kezed, de látod, hogy érdekli, te mit szeretnél, mire vágysz, és már ahhoz kezdi igazítani a saját terveit, vágyait.
 
 
0 komment , kategória:  Pasizás..  
Közös munka. Áldás vagy átok a szerelemben? 2
  2013-03-01 15:36:32, péntek
 
  Közös munka. Áldás vagy átok a szerelemben? 2

Egy párkapcsolat önmagában sem mindig könnyű - hát még, ha együtt is dolgoztok! Pedig a közös munka határozottan jót tehet egy kapcsolatnak, sőt, egészen új dimenzióba emeli azt. Feltéve, hogy az első időszakot túlélitek...

Ne szűnjön meg az intimitás!

Ahogy az emberek, úgy a párok és a vállalkozások sem egyformák. Vannak, akik élnek-halnak a cégükért, és valóban ki tudnak teljesedni a munkában. Vannak, akik örülnek, ha letehetik a lantot, és ,,elmenekülhetnek" a munkahelyükről, hogy az élet más területeivel foglalkozhatnak inkább. Vannak párok, ahol egyforma erővel nyomják a bizniszt, és vannak, ahol a nő inkább besegít, kiszolgál, háttértámogatást nyújt a párjának. Akárhogy is van, oda kell figyelni arra, hogy az intimitás megmaradjon a két ember között.

Nem arról van szó, hogy az estéket munkamentes övezetté kell nyilvánítani. Arról van szó, hogy rá kell szánni az időt a ,,randizásra": elmenni néha vacsorázni egyet, elutazni kettesben egy hétvégére, vagy kitiltani a laptopot vagy okos telefont a hálószobából. Egyszerűnek hangzik, ám mégis nagy csapda ez: amikor mindketten lelkesen, vagy legalább kötelességtudóan nyomjátok a bizniszt, az ilyen dolgok haszontalannak, feleslegesnek tűnhetnek. Pedig ilyenkor a legfontosabb, hogy egymásra is legyen időtök.

Saját élet és idő

Amikor szó szerint éjjel-nappal együtt vagy valakivel, megnő az esélye, hogy besokallsz egy idő után. Vagy ha nem te, akkor ő. Ez természetes hozománya a közös munkának, ezért is nagyon fontos, hogy szakítsatok magatokra külön-külön is némi időt.

Foglalkozzatok a hobbitokkal, menjetek el a saját barátaitokkal néha, vagy látogassátok meg a családotokat a párotok nélkül. A közösen végzett munka hatalmas lendületet, erőt adhat egy kapcsolatnak, hiszen az egésznek a közös játék, a közös célok a lényege. De ha nem tartjátok be az egyensúlyt, akkor egyszer csak visszatarthatatlan erővel tör majd fel bennetek a szabadulás iránti vágy, ami igazán nem tenne jót sem a munkának, sem a kapcsolatnak.
 
 
0 komment , kategória:  Pasizás..  
Közös munka. Áldás vagy átok a szerelemben?
  2013-02-25 08:20:38, hétfő
 
  Közös munka. Áldás vagy átok a szerelemben? 1

Egy párkapcsolat önmagában sem mindig könnyű - hát még, ha együtt is dolgoztok! Pedig a közös munka határozottan jót tehet egy kapcsolatnak, sőt, egészen új dimenzióba emeli azt. Feltéve, hogy az első időszakot túlélitek...

Statisztikai adatokra hivatkozva mondhatjuk, hogy sokan a munkahelyükön ismerik meg jövendőbeli párjukat. Ez a fajta ismerkedés igen kézenfekvő és ,,biztonságos" megoldás. Mindketten ismerik a másik jó és rosszabbik énjét, a munkához való hozzáállását.

Ám mi van akkor, ha előbb volt a párkapcsolat, és abból fakad később a közös munka? Az igazat megvallva, nem való az ilyesmi mindenkinek. Ám akiket vonz ez a lehetőség, azok néhány egyszerű tipp betartásával tényleg a legjobbat hozhatják ki a ,,családi bizniszből".

Munka vs magánélet

Bizony, ha nem is áll harcban a munka a magánélettel, e két fogalmat - életterületet - igenis külön kell választani. Ez minden jó szándékú ember első tanácsa. Valószínű, hogy ezek a tanácsadók sosem dolgoztak még együtt a kedvesükkel saját vállalkozásban, vagy olyan munkafeladaton, ami mindkettőjüknek igazán fontos volt. Ebben a felállásban ugyanis egyszerűen nem lehet különválasztani a munkát a kapcsolattól, és igazából nincs is rá szükség. Amire viszont van, az az arányok megtartása.

Nem lehet olyan élesen meghúzni a vonalat, mint ahogy ,,hagyd a munkát az otthonodon kívül" elmés tanácsai buzdítanak, de tény, hogy igyekezni kell a munkát a munkaidőre koncentrálni. Ám ahogy a pattogatott kukoricát sem lehet visszatömködni a héjába, az otthoni tevékenységek közben kipattanó szikrákat, gondolatokat sem érdemes visszatuszkolni magunkba. Különösen, hogy az, akivel ezeket megbeszéljük, létrehozzuk, ott van mellettünk.

Te vagy ő a főnök?

Az egyik legfontosabb konfliktusforrás a közös munka során, hogy mindkét félnek van véleménye a közös munkáról. Természetes, hogy a közös ,,gyereket" ketten nevelik, ám nagyon fontos, hogy meg legyenek határozva a felelősségi viszonyok. Tudni kell, kinek mi a dolga, és hagyni kell, hogy végezze is azt.

Kívülről mindig jobban látszik, mit lehetne másképp, jobban csinálni egy adott területen, de ennek könnyen lesz kritizálás szaga. Inkább beszéljétek meg, hogy például hetente egyszer átrágjátok egymással, kinek milyen ötletei vannak a másik feladatait tekintve. Vagy legyen közöttetek egy megállapodás, hogy mibe és milyen mértékben szólhattok bele.

Mindig hasznos, ha van egy főnök. Szép dolog a demokrácia, de nem egy családi vállalkozásban. Kell, hogy bízzunk annyira a másikban, hogy elfogadjuk a döntéseit. És ha nem értünk vele egyet, akkor - ahogy egy idegen főnökkel is tennénk - tisztelettel, konstruktívan beszéljük ezt meg vele. Igazság szerint a magánéletben is így kéne ennek működni, úgyhogy nem olyan bonyolult ez.
 
 
0 komment , kategória:  Pasizás..  
Baratsagból szerelem? Igen! 2
  2012-12-08 17:58:01, szombat
 
  Baratsagból szerelem? Igen! 2

2. Menj biztosra!

Most már kezded elfogadni a tényt, hogy esetleg nem csak haver lehet az illető - de vajon ő hogy áll ezzel? Kínos a szitu, ha van barátnője, olyankor igazán nem illik megzavarni egy őszinte vallomással. Valószínűleg nem sok az esélyed, ha a legkisebb erőfeszítést sem teszi, hogy jó véleménnyel legyél róla, vagy ha történetesen tudod, hogy milyen típusra bukik, és te annak pont az ellenkezője vagy (ez persze nem kizáró tényező).


Ha azonban az alábbi jeleket tapasztalod, akkor biztos, hogy érdemes megpróbálkozni a dologgal: amikor közelebb ülsz hozzá, talán zavarba jön, de nem húzódik el; felhív egy borzasztóan sikerült randija után; tökéletes születésnapi ajándékkal lep meg, és állítja, hogy ez igazán semmiség; vagy a többiek cukkolják néha veled - lehet, hogy ők tudnak valamit, amit te nem. És amilyen érdekes a hímnem, még az is lehet, hogy ha állandóan piszkál, viccesnek szánt cikizésekkel kínoz, akkor ezzel próbálja palástolni a zavarát, a vonzalmát.


Ez sajnos szinte korfüggetlen, kinőhetetlen tulajdonság bizonyos férfiak esetében. Ha végképp nem tudod eldönteni, érdemes informálódni egy közös ismerősnél, aki diszkrét, elfogulatlan és objektív a témában. Akár meg is kérheted, hogy kutakodjon egy kicsit az érdekedben.


3. Kapcsolj nagyobb fokozatra!


Most, hogy tudod, van esélye a dolognak - és amilyen egy nő, mostanra már egész bezsongtál az ötlettől -, lépned kell. Kissé trükkös dolog egy régebb óta havernak minősülő illetőt hirtelen rávenni egy randira, de megéri a kockázatot. Viszont számíts arra, hogy a finom utalásaid, a szempillarezegtetés vagy a szexibb külső legfeljebb a többi lánynak fog feltűnni a társaságban, emberednek biztos nem. Ráadásul nem valószínű, hogy ebben a helyzetben ő fog kezdeményezni, a férfiak mindig jobban szeretik az egyszerű megoldásokat - magyarul rád hárul a neheze. És mivel egészen egyértelműnek kell lenned, mondhatod neki például, hogy ,,Figyelj, szerintem jó ideje nézegetjük egymást..."


Mi lenne, ha holnap este elmennénk valahova, randinak hívnánk, és a végén megpróbálnál megcsókolni?" Ez egy viszonylag félreérthetetlen megközelítés...
 
 
0 komment , kategória:  Pasizás..  
Barátságból szerelem?
  2012-11-22 22:10:17, csütörtök
 
  Barátságból szerelem? Igen! 1

Egy már meglévő barátság a legjobb alap, amire egy kapcsolat épülhet. De honnan tudod, kivel érdemes egyáltalán gondolkozni ezen, és kivel nem?

A nők hajlamosak arra, hogy akit egyszer a ,,barát" kategóriába helyeztek, azt onnan semmi pénzért ki nem vennék. Hiszen egy őszinte barátság, roppant érdekes, és különösen hasznos, ha ez az ellenkező nem egy képviselőjével történik. Ha sok férfi barátod van, megnő a tekintélyed - és a vonzerőd - leendő partnereid szemében, stb.

Márpedig ha egyszer is előfordult veled, hogy másként gondoltál egy bizonyos barátodra, és nyomban el is hessegetted a gondolatot, akkor nem is olyan reménytelen a helyzet. (Persze, nem foglalt pasira értendő a helyzet!)

Érdemes lenne kicsit jobban utánajárni a dolognak. Túl sokan élnek úgynevezett vakfoltokkal, és a nagy párkeresésben észre sem veszik, hogy az ideális partner ott van az orruk előtt. Még az is lehet, hogy az illető kissé bátortalanul próbálkozott ugyan, ám neked fel sem tűnt, hogy a közeledés más természetű, mint baráti.

Láttátok már egymást jó passzban, rossz passzban, és mindezt úgy, hogy sosem kellett valamilyen álarcot viselni, vagy viselkedni a másik előtt. Igazi főnyeremény lehet! Na de hogy is kell ehhez hozzáfogni?

Ha viszonylag állandó a társaság, ez nagyon rizikós a másik fél számára, és ha nem kap azonnal visszajelzést, valószínű, hogy nem fog tovább próbálkozni.

És ha esetleg még egyszer sem csapott meg a romantika szele a haverok körében, ezúttal nyugodtan körbenézhetsz közöttük más szemmel is. Elvégre sokkal jobban indul egy olyan kapcsolat, amiben a két fél már sokszor találkozott, rengeteg közös élményük volt, sokat tudnak egymásról, egymás életéről.

1. Találd meg!

Kicsit vizsgálódni kell önmagadban, hogy észrevedd, kivel kapcsolatban inkább romantikus, vagy szexuális a közöttetek levő szikra, mint tisztán baráti. Biztos, hogy van valami a levegőben (legalább nálad), ha: halvány kis féltékenységet érzel, amikor új barátnője lesz, emlékszel a bókjaira, a dicsérő szavaira.

Akkor is ,,gyanús" a helyzet, ha kissé intenzívebb az érdeklődésed a szerelmi (vagy akármilyen) élete iránt, mint egy havertól megszokott; ha nem csak csapatban találkozol vele, hanem szívesen szerveztek akár kettesben is laza, baráti programot; azon kapod magad, hogy aggódsz az egészsége, boldogsága, sikerei miatt; vagy épp idegesít, ha nem vagy elég fontos neki, nem figyel rád eléggé.
 
 
0 komment , kategória:  Pasizás..  
     1/16 oldal   Bejegyzések száma: 150 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 9832 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 101
  • e Hét: 373
  • e Hónap: 1987
  • e Év: 1987
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.