Belépés
butababa.blog.xfree.hu
Ha nem lehetséges az amit akarsz, akkor akard azt ami lehetséges. /G.B.Shaw/ Fülöp Katalin
1968.11.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Ködösdi
  2008-08-26 17:33:19, kedd
 
 
Fekete István

Szeretem a ködöt, amely eltakar, és egyedül lehetek benne.
Szeretem a ködöt, mert csend van benne, mint egy idegen országban, amelynek lakója a magány, királya pedig az álom.
Szeretem a ködöt, mert túl rajta zsongó jólét, meleg kályha, ölelésre tárt karok és mesék vannak, melyek talán valóra válnak.
Szeretem a ködöt, mert eltakarja a múltat, a jövőt, és a jelen is olyan homályos benne, hogy talán nem is igaz.
Olyan kevesen szeretik a ködöt, és olyan kevesen találkozunk benne, de akik találkozunk, nemcsak a ködöt, de egymást is szeretjük.
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, melyeket szeretek  
Varázsvilág
  2008-08-07 00:39:07, csütörtök
 
  Hogy mennyire "varázsvilágban" él minden ember, azt önmagadon nem látod. Saját ketrecéről senki sem tud. / MÜLLER PÉTER / 
 
1 komment , kategória:  Idézetek, melyeket szeretek  
Szíveket gyűjtök
  2008-01-15 11:24:57, kedd
 
  Mácz István - Szíveket gyűjtök


Szeretem azt, aki gyűjt. Naponta van öröme. Megnézi gyűjteményét, gyarapítja, ápolja, gondozza, megmutatja barátainak. Közben örül, hogy neki van az, amit szeret.Tisztelem a bélyeggyűjtőket, a rovargyűjtőket és azokat, akik címkéket, képeslapokat, érméket gyűjtenek. Bármit.
Te mit gyűjtesz?
Amit én gyűjtök, ahhoz nem kell pénz. Amit gyűjtök, annak nincs ára, mégis mindennél többet ér.Szíveket gyűjtök.A szív jelkép. Az embert jelenti.Úgy járom útjaimat, élem napjaimat, hogy szíveket keresek. Talán bolondnak hinnének, ha tudnák, miért nézek kutatón mások szemébe. Bolondnak hinnének, mint a görög bölcset, aki nappal lámpásával embert keresett a piacon.
Szíveket gyűjtök. Nekem nem valami kell, hanem valaki. Ember.Ember, aki rám mosolyog; aki megért; aki tisztességes; aki hűséges; akiben szeretet él; aki örül, hogy észreveszik; akiben a tehetség egy szóra kinyílik; ember, aki egyszerűen érték, mert ember.Ha van olyan nap, hogy nem találok, az én hibám.Nem néztem eléggé szét, nem néztem a látszat mögé, az előítéletek alá.Szerencsétlensége az embernek, hogy a jót szégyelli. Rejti, mint kagyló a gyöngyét. Hát én feltöröm a kagylót figyelemmel, érdeklődéssel és a gyöngyhalászoknál boldogabb vagyok. Mert az emberek között több az ember, aki méltó, hogy annak lássák, mint az, aki összetörte magában az emberséget.Elfogult vagyok? Téged nem ismerlek. Embernek tartod magad. Hányan vesznek észre? Hányan kérik a szíved? Hányan látják, hogy jó vagy?

Szíveket gyűjtök.

Őrzöm arcukat. A szemük tüzére emlékszem. Ha azt felejtem, énjük bennem marad, amely belém égett egy pillanat alatt.Nincsenek érméim, bélyegjeim, címkéim, sem galambgyűjteményem.

Szíveket gyűjtök.

Szívem tele van.Velük és az örömmel, amelyet csak ők adhatnak.Nézd el nekem, hogy végig magamról írtam. Eszelősen hiszem, hogy nincs nagyobb, fontosabb, mint az ember. Embertelen korban élünk? Ne hidd el. Csak nézz önmagadba, nézz a mások belső világába s meglátod az Embert. Csak annyi időt fordíts embertársaidra, mint a gyűjtők gyűjteményeikre. Kincseid lesznek. Nem olyan, mit pénzzel kifejezni lehet, nem valamik, hanem sok-sok szív benned, valakik, akiknek értéke semmivel ki nem fejezhető és mind személyes öröm életedben.


A rovargyűjtésért én mondjuk nem lelkesedek annyira, de a szívek gyűjtögetésében van egy kis elmaradásom. Azt vettem észre, hogy könnyebb kijönni a gyerekekkel manapság, mint az úgymond felnőttekkel. Mert ebben a nagy rohangászósdiban alig marad időnk egymásra. A gyerekeknek azonban nemcsak időből van több, hanem hajlandóságból is, hogy ránk fordítsák azt, ami van nekik. Persze mindenki volt gyerek, szóval nincs veszve a dolog, csak sokszor nehéz megtalálni, hogy hová is lett az a gyerek.
Müller Péter azt írja, hogy szeretettelen világban élünk, nem mintha nem lenne szeretet az emberekben, csak nem tudják-akarják-merik kimutatni. Szeretetet adni is és elfogadni is nehezen megy olyan világban, ahol érvényesülni kell és helytállni és megfelelni és hajtani és ...., szóval nem marad idő az érzelmekre....van benne igazság.
A szívgyűjtögetés pedig nem rossz "hobbi" , esténként számba venni a mosolyokat, kedves szavakat...

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, melyeket szeretek  
Kérdezz önmagadtól
  2008-01-07 10:24:20, hétfő
 
  Nagyon szeretem Szepes Máriát és nem is rég olvastam tőle idézetet valahol, mire megint rájöttem, hogy nem lehet eleget olvasni tőle.
Sajnos már csak a meglévő műveiből válogathatunk, de azt gondolom még azok is választ adnak ill. rákérdeznek azokra a dolgokra, amelyek foglalkoztatják az embert, még ha nem is tudatosan. A kérdéseit meg kimondottan szeretem, mert szinte milliméter pontosan célba találnak. Itt van néhány:

KÉRDEZZ ÖNMAGADTÓL - FELELJ ÖNMAGADNAK

Véletlen nincs. Ha sorsod urai valakivel összehoztak, mit gondolsz, mi volt a céljuk vele?

Van-e mértéked és szűrőd hozzá, hogy a rosszat a jótól, a valótlant a valótól, a sarlatánt a beavatott bölcstől megkülönböztesd?

A Jóság a természet legtisztább, leghatalmasabb gyökérhangja, amely vigasztal, ad, békét teremt és soha sem rombol. Adtál-e már a benned rejlő Jóságból teljesen önzetlenül úgy, hogy semmi viszonzást nem vártál érte?

Mi a szereped abban, ha egy emberi kapcsolatod elmérgeződik? Morális és szellemi elkötelezettségeddel összhangban mi a tennivalód e konfliktusban?

Szerinted az ősi népek miért nem féltek a haláltól?

Álmodban jártál-e olyan tájakon s örvendezve találkoztál-e olyan hozzátartozóiddal, akiknek a jelenedben a közelükbe sem kerültél?

Tudsz-e szeretni anélkül, hogy birtokolnál?

Le tudod-e küzdeni olyan ösztönzéseidet, amelyeket értelmed nem helyesel, de érzékeid mindenek fölött kívánnak?

Rájöttél-e már, hogy egy-egy fájdalmas megpróbáltatásod milyen fontos figyelmeztetést tartalmaz számodra?

Rengeteg gyakorlati tanács, részletes utasítás birtokában megkísérled-e, hogy helyesen ,,varázsolj" életed minden vonatkozásában?

Egy új inkarnációban milyen szülőket választanál magadnak?

Rájöttél-e arra, hogy csalódásaid nagy része helytelen várakozás volt, s eredményeid, örömeid legtöbbször szerény alázatodból születtek?

Ráébredtél-e már arra, hogy néha éppen fordított módon próbálod elérni céljaidat: érzéseid, gondolataid hevesen forgó centrifugájával inkább messzire taszítod, mint közel vonzod őket?

Kérdések Szepes Mária műveiből /1908. december 14. - 2007. Szeptember 3./

Mondjuk én nem biztos, hogy tudnék válaszolni mindegyikre, mert az ember sokszor még önmagával szemben sem őszinte. Az önzetlen szeretet szerintem nem is olyan nagy ördöngösség, bár azt nem merném kijelenteni, hogy mentes lenne a birtoklási vágytól.
Legalábbis nem mindig. De nem mennék bele mélyebben a témába, mert hosszúra nyúlna, meg aztán nem is olyan könnyű formába önteni a gondolatokat...bár van akinek nagyon jól megy. Ezért is olyan jó olvasni. :)

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, melyeket szeretek  
A szív az csak jelkép
  2007-12-17 10:04:54, hétfő
 
  Szeretem ezeket a kis gondolat-gyöngyszemeket. :)

A szív az csak jelkép. Valójában nem kincseskamrája a szeretetnek.
Mert a szeretet nem is hagyja bezárni magát. Szétfolyik az emberben.
Amikor megsimogatom az arcodat, az ujjam begyében van.
Ha rád mosolygok, ráül a szájam szegletére, és onnan árad szét.
Amikor elesel és felemellek, erővé válik a két karomban."
/Kun Erzsébet/


Rendszerint van egy, akit igazán szeretünk.
Aki a legkedvesebb.
Lelkünkhöz közel álló.
Olyan titok ez, melyet nem szabad bolygatni.
A szeretet mélyebben van.
Tudatnál, akaratnál, vágynál, képzeletnél, társadalmi elvárásnál mélyebben.
A szeretet nem kötelesség, nem feladat.
Nem józan ésszel, akarattal, kényszerrel előidézhető állapot.
A szeretet a szabadság jegyében áll.
Senki sem mondhatja meg, kit szeressek, kit ne szeressek, még én sem utasíthatom
magamat, mert ez jóval magasabb szinten dől el, mint ahova akaratunk fölér,
ez a lelkünknek olyan helyén dől el, olyan magas, a földi élet légkörén túli szférában,
ahol már sem a társadalom, sem a szokások, az elvárások, a félelmek, az érdekek,
de még a lelkiismeret sem szólhat bele semmibe.
A lélek itt már szabadon szárnyal, azzal és oda, akivel és ahová akar.
Úgy hívják: szabadság.
Nincs benne kell és muszáj és az enyém és a tiéd.
Nincs benne színjáték.
Nincs hazugság.
Nincs idő sem, mert ahogy egy életet leélhetek valakivel, és nem szeretem,
s egyetlenegyszer találkozok valakivel, és szeretem.
Az igazi szeretet feldúlhatja a világ rendjét...

(Müller Péter: A szeretetről)


 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, melyeket szeretek  
Ki is vagy/ok ??
  2007-12-14 10:46:32, péntek
 
  ,,Nem az Elme vagy.

Axióma, hogy a megfigyelés tárgya nem lehet a Megfigyelő maga.

Megfigyelheted a Testedet, ebből következik, hogy nem a Tested vagy.

Megfigyelheted a gondolataidat, tehát az Elme sem lehetsz.

Az, amit nem tudsz megfigyelni, sem megfogalmazni, Az vagy."

/Ramesh S Baleskar/


Olyaaaaan jó ez, mert olyan mintha meglenne a kulcs, ami nyilván nyit egy ajtót...de felmerül a kérdés, hogy hol is az az ajtó????
És így ismerje meg az ember önmagát !!!??
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, melyeket szeretek  
Tüskés süniségek
  2007-11-26 01:27:36, hétfő
 
  Kunitzer Szonja: Párbeszéd a boldogságról

Néhány sündisznó roppant fázik egy téli éjszakán. Összebújnak hát, hogy egymást melegítve védekezzenek a hideg ellen. De mennél jobban összebújnak, annál jobban érzik egymást tüskéit, annál jobban szúrnak. Próbálnak hát távolodni. Csakhogy akkor ismét dideregnek. Valahogy így van ez az emberrel is. Ha eltávolodik társaitól, minden kihűl körülötte, rideg lesz az élete. Ha közelít hozzájuk, némely szúrást, esetleg akaratlan tüskét el kell viselnie. De még mindig jobb szeretteink tüskés kedvét eltűrni, mint belefagyni az egyedüllétbe. Elvégre nekünk is vannak tüskéink, amelyeket a hozzánk ragaszkodók kénytelenek eltűrni. S ha él bennünk megértés, szeretet, e tüskepárbaj sosem okoz veszélyes sérüléseket.


No igen...de mi van akkor ha az a tüske befelé is szúr, és emiatt nem is szerencsés vele csak úgy közeledni másik tüskéshátúhoz ??? Mert ki akarná, hogy még ennél is tüskésebb legyen...persze megeshet az ellenkezője is, mármint hogy pont nem lesz csak kevesebb belőlük...de ehhez optimista süninek kell lenni.
Itt az ideje megkérdezni egy valódi sünt....különben meg most olvastam egy rettentő kedves történetet egy süniről, akit felnevelt kiskorától fogva egy ember és lehetett simogatni, mert nem meresztgette a tüskéit és még ölbe is lehetett venni.
Tényleg a sünik tudják vajon, hogy szúrnak?? Mármint magát az érzést , hogy milyen a szúrás vajon ismerik?
Mert megint az emberekkel hozva össze őket, van olyan ember is, aki nem is tudja, hogy szúr. Ezért viszont azt sem érti, hogy miért nem szeretnek hozzá közeledni.
Van aki meg kimondottan ragaszkodik a tüskéihez, de legalább ő tudja, hogy van neki olyan.

Szeretem ezt a képet a süncsaládról, kár hogy nincs hozzá hang, mert rettentő mókás hangokat adnak ki.

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, melyeket szeretek  
A bögrék szabálya
  2007-11-03 23:26:51, szombat
 
  A bögrék szabálya

Ha valaki mindig is pöttyös bögrét akart, erre vágyott, de nincsen a közelben egy bögre sem, az ember hajlamos inni a kristálypohárból is. Azután, ahogy telik az idő, egyre jobban zavarja, hogy kristálypohárból kell innia, így elkezdi rávenni a kristálypoharat, hogy legyen már bögre. Ha valaki bögrét szeretne, igyon abból, s hagyja, hogy más boldog legyen a kristálypohárral. Ez a bögrék szabálya.

Paeli Suutari
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, melyeket szeretek  
Idő,idő,idő
  2007-10-22 10:24:24, hétfő
 
  Türelem

"Mi elfelejtettük, hogyan kell várakozni; és ez szinte tragédia. Az egyik legértékesebb kincsünk a várakozás képessége; kivárni a megfelelő pillanatot. Az egész természet mindig a megfelelő pillanatra vár. Még a fák is: tudják, mikor van itt a virágzás ideje, és tudják, mikor kell elbúcsúzni a levelektől és csupaszon állni az ég alatt. Ők csupaszságukban is gyönyörűek... amint mély bizalommal várják az új levelek növekedését, az újraszülető lombkoronájukat. Mi azonban elfelejtettük, hogyan kell várni - mi mindent azonnal akarunk. Ez óriási veszteség az emberiség számára... / Osho /


Nekem ahogy ezt olvastam viszont eszembe jutott egy másik írás is, ami szintén az időről szól, vagyis, hogy mindennek megvan az ideje...még ha ezt olyan nehéz is elfogadni, vagy éppen kivárni. Boldogtalannak érzem magam, ha nem az van, amit szeretnék, ami egy részről jogos, mert miért ne szerethetnék jobbat vagy mást, mint ami épp van...de másrészről viszont annak van itt az ideje, ami épp van, mert hogyan is lehetne például boldogság, ha nem lenne szomorúság, vagy világos sötét nélkül. Arra gondolok, hogy ha például a sírás idejét elfogadom a sírás idejének...tehát felfogom, hogy valamiért ennek van itt az ideje, akkor akár a hasznomra is fordíthatom és megélhetem valamennyire építő jellegű dologként is, ami ahhoz kell, hogy később jobban értékeljem a nevetés idejét...persze ez nem minden esetben működik....de gyakorlat teszi a mestert..... :)

A születés ideje, a halál ideje

az ültetés ideje, a szüret ideje

a gyilkolás ideje, a gyógyítás ideje

a rombolás ideje, az építés ideje

a sírás ideje, a nevetés ideje

a kiáltás ideje, a tánc ideje

a kődobás ideje, a kőgyűjtés ideje

az ölelés ideje, az elválás ideje

a keresés ideje, az elvesztés ideje

a megőrzés ideje, az eldobás ideje

a széttépés ideje, az összevarrás ideje

a szeretet ideje, a gyűlölet ideje

a háború ideje, a béke ideje.


Maga az idő is annyira megfoghatatlan dolog, Newton úgy fogalmazta meg, hogy az idő abszolút és végtelen. Leibnitz azt állította, hogy az idő eseményekhez kötött. Einstein pedig ezt az utóbbi megközelítést boncolgatta tovább és azt fogalmazta meg, hogy nincs az időnek eseményektől való független létezése. Az idő csak események egymásutániságából ragadható meg. Már ez a téma több könyvet megtöltene és tölt is, és még van más is:
Pld. amit Shakespeare mond, hogy "Nincs a világon jó, se rossz, a gondolat teszi azzá."
Szóval azt hiszem nem is ragozom tovább a dolgot, túl hosszúra nyúlna...:)


 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, melyeket szeretek  
A létra
  2007-08-06 00:34:11, hétfő
 
 Weöres Sándor : "Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra." 
 
5 komment , kategória:  Idézetek, melyeket szeretek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 560 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6
  • e Hét: 176
  • e Hónap: 383
  • e Év: 383
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.