Regisztráció  Belépés
evimami2007.blog.xfree.hu
"Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen!" János 3:16 ... Ácsné Évi
1959.10.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 31 
Egy fantasztikus spanyol étel!
  2010-11-12 15:26:24, péntek
 
  Empanada de polló

4-5 személyre
Hozzávalók:

1 csirke mell
1 vöröshagyma
1 zöldpaprika
2 sárgarépa
1 kicsi cukkini
1 paradicsom
1-2 gomba
1 fej saláta
1 kígyó uborka
kevés olaj
1 lapos ek. liszt

1cs. fagyasztott leveles tészta

Elkészítés:

A csirke mell 3/4-ét szép csíkokra vágjuk, a többit kockára.
Kevés olajban félig átsütjük, majd kiszedjük és félretesszük.
A hagymát, z.paprikát, répát, cukkinit, paradicsomot, és a gombát felkockázzuk(a gombát lehet vékony szeletekre vágni).
Az olajban a zöldségeket a fenti sorrendben kicsit átpirítjuk, majd rátesszük a kockára vágott csirke mellet, kevés vizet adunk hozzá, ízlés szerint sózzuk, és fedő alatt összepároljuk.
Amikor minden megpuhult, a pici liszttel behabarjuk.
A leveles tésztát kinyújtjuk, és csíkokra vágjuk, beletekerjük a húscsíkocskákat és tepsin forró sütőben megsütjük. Hatást fokozza, ha a végén egy kis reszelt sajttal megszórjuk.
A képen látható módon tálaljuk.




Ma ez volt ebédre, a családnak nagyon ízlett.
 
 
2 komment , kategória:  receptek  
Hoztam vacsit! Szép estét!
  2009-09-25 17:50:06, péntek
 
 


Igaz ugyan, hogy nem fogyókúrás vacsora, ám nagyon finom. Friss zöldséggel, melegen, remek vacsora!

Tojásos - sajtos lepény


Hozzávalók: 1 csomag fagyasztott leveles tészta, 4 tojás keményre főzve, 1 nagy piros kaliforniai paprika, 5 evőkanál tejföl, 20 dkg füstölt sajt vékony szeletekre vágva, fűszerpaprika, só, bors, 1 evőkanál kukoricaliszt, 1 tojás sárgája, zöld fűszer (nálam került bele: zöldpetrezselyem, bazsalikom, snidling)


Elkészítés: A kiolvasztott leveles tésztával kibélelünk egy kivajazott piteformát, hagyunk belőle a tetejére is. Rárakunk egy alufóliát és 2 maréknyi száraz babot. Előmelegített 190 fokos sütőbe toljuk 10 perce. Addig gyorsan elkészítjük a tölteléket. A tojásokat meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzákavarunk 3 ek tejfölt, az apró kockára vágott paprikát valamint az apróra vágott zöld fűszereket. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Kivesszük a sütőből a tésztát, rákenjük a tölteléket, megszórjuk fűszerpaprikával és befedjük a sajtszeletekkel. A sajtszeleteket megkenjük a maradék 2 ek tejföllel és erre szórjuk a kukoricalisztet. A tetejét a maradék leveles tésztával csíkosan befedjük, megkenjük tojássárgával és visszahelyezzük a sütőbe kb. 25 -30 percre. Még melegen tálaljuk!

(Ottis receptes oldaláról)


Ha valakinek problémát okozna, a bab csak azért kell, hogy ne hólyagosodjon fel a tészta...
 
 
6 komment , kategória:  receptek  
Ez egy csodás süti!
  2009-08-22 17:26:09, szombat
 
  Pöstyényi túrós kocka !


Hozzávalók :
8 tojás,
8 ek. cukor,
8 ek. rétesliszt

50 dkg túró,
2 - 3 ek. kristálycukor
, 5 dkg mazsola,
1 citrom reszelt héja

Tetejére : lekvár, vaníliás porcukor

A túrót a kristálycukorral, a mazsolával és a reszelt citromhéjjal összekeverem.
A tojásfehérjéket a cukorral habbá verem, és a sárgájákat óvatosan hozzáadom. Két részre osztom. Az egyikbe, mint a piskótatésztába, a lisztet keverem, a másik felét meg óvatosan beleforgatom a túrókrémbe.
Egy papírral bélelt tepsibe először a piskótatészta 2/3-át simítom, majd erre kerül a túros keverek. Tetejét a maradék piskótamasszával berácsozom, a rácsok közé baracklekvárt teszek és 180 °C-os sütőben 30 percig sütöm. Kockára vágva, vaníliás porcukorral meghintve tálalom.
Nagyon könnyű a tésztája.

A tvn.Magazinból hoztam. Elkészítettem, nagyon finom, de legközelebb nem papírral bélelt tepsiben sütöm, hanem margarinnal kikent lisztezett tepsiben, mert feladta a leckét, hogy hogyan szedjem le a papírt, miután kisült. Ugyanis ezt a sütit jobb, ha nem fordítjuk ki a tepsiből...
A rácsozáshoz én nyomózsákba tettem a tésztát. Gyönyörű lett!
Valóban nagyon könnyű a tésztája és fenséges ízhatást hoz ki a túró, a baracklekvár és a citromhéj együtt.

Sajnos képet nem sikerült róla készíteni, olyan gyorsan elfogyott.
 
 
10 komment , kategória:  receptek  
Süti recept Pecznyik Jolitól
  2009-08-14 21:26:32, péntek
 
  Barack kókuszos tésztában

4 tojásfehérje, 10 dkg kókuszreszelék, 4 dkg liszt, 8 dkg porcukor, 4 őszibarack, vaj és liszt a tepsihez.

A tojásfehérjét verje kemény habbá a cukorral, óvatosan adagolja hozzá a kókuszreszelékkel összekevert lisztet. Az így kapott tésztát terítse kivajazott, liszttel kiszórt tepsibe. Tetejére tegyen barackot.

Jó étvágyat!

Köszi! Ezt kipróbálom
 
 
7 komment , kategória:  receptek  
Kovászos uborka
  2009-07-22 11:14:25, szerda
 
  Kovászos uborka

Hozzávalók:
uborka
kapor
fokhagyma

kenyér

Napozó uborkák - katt a nagyításhoz...A 10-15 cm hosszú, testesebb és hibátlan uborkákat alaposan mosd meg (jó, ha előbb áznak egy fél órát, hogy semmi szennyeződés ne maradjon rajtuk), majd vágd le a két végüket. Ezután minden uborkát vágj majdnem a teljes hosszában ketté, majd ismételd meg rajtuk ezt a metszést az ellenkező irányból, de a korábbira merőleges síkban. Egy 2-5 literes üvegbe helyezd el az uborkákat szorosan egymás mellé, tégy közéjük tisztára mosott kaprot és egy-két gerezd fokhagymát is. A tetejére tegyél (lehetőleg tüllzacskóban) egy szelet kenyeret. A felöntő levet úgy készítsd, hogy minden liter vízhez adj 3-4 dkg sót, forrald fel, majd amikor visszahűlt 40-50 fokosra, akkor öntsd az uborkára (a lé a kenyeret is lepje el, de hagyj helyet a folyadék erjedés miatti "futásának" is). Az üveget takard le egy tiszta tányérral, és tedd ki a napra. A kovászos uborka nem szereti a túl nagy hőmérséklet ingadozást, ezért éjszakára vidd fedett helyre. Általában 3-4 nap alatt már ehetővé válik, ilyenkor szedd ki az uborkát, szűrd le a levét, s abba visszatéve rakd a jégszekrénybe. Így még 10-20 napig eheted.



 
 
3 komment , kategória:  receptek  
Tiramisu, ahogy én csinálom
  2009-05-23 21:10:30, szombat
 
  Hozzávalók:

10 db tojás
80 dkg babapiskóta
3 cs vaníliás cukor
6 ek kristálycukor
1 cs tejszínhab por
2 db. natúr vajkrém
Fél l tej
4 személyre lefőzött gyenge kávé
Kevés kakaópor

Elkészítés:

A tojássárgákat felverem a 6 ek. cukorral és a vaníliás cukorral, majd belekeverem a habport és a vajkrémeket.
Ezután óvatosan hozzákeverem a már előzőleg keményre vert tojásfehérjét.
A kávét a tejbe öntöm, ebben kissé megáztatom a babapiskótát, és lerakom a következő módon:
Krém, piskóta, krém, megszórom kakaóporral és így tovább. A piskótát mindig ellentétesen rakom az előző sorral, a tetejére krém kerüljön, végül megszórom ismét kakaóporral.
Ezt az adagot 3 db. kb 2 l-es porcelán tálba teszem. A mi családunknak ez a "mérete".
Ha nem annyira falánk a család, mint a miénk, és tud várni, akkor érdemes hűtőbe tenni és csak másnap fogyasztani.


 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Köles
  2009-05-20 08:08:38, szerda
 
  Link
A kölesről

A gabonákról - 1. rész: Köles
Az egészséges táplálkozás központi elemei a gabonák, mivel magas a rost-, vitamin-, fehérje- és ásványianyag tartalmuk, valamint szénhidrátösszetételük kedvező.
Könnyen emészthetőek, laktatóak, változatosan lehet őket elkészíteni, nem puffasztanak, zsírtartalmuk alacsony.
A lehető legegészségesebb választás, ha gabonákat fogyasztunk fő táplálékként. Mivel aminosavtartalmuk sok esetben nem komplett, ezért ajánlott kiegészítenünk őket hüvelyesekkel és zöldségekkel, így tökéletes táplálékot biztosíthatunk szervezetünk számára.

Sorozatunkban megismerkedünk a különféle gabonákkal, az 1. részben a kölessel.

KÖLES

Az egyik legkönnyebben és leggyorsabban elkészíthető gabonánk.

A legősibb termesztett gabonaféle. Kínából származtatják és kb. 10000 éves múltra tekint vissza. Az ó- és középkori Magyarországnak is legjelentősebb gabonája volt. A kenyérgabonák megjelenésével fogyasztása fokozatosan visszaszorult, a XVIII - XIX. századtól szinte teljesen megszűnt Európában. A világon a népesség 1/3-ának még ma is a köles az alapélelme. Afrikában, Indiában, Ázsiában ma is termelik és minden nap fogyasztják.

Élettani hatásai:
Rendszeres fogyasztása rákmegelőző hatású, késlelteti az öregedési folyamatokat, erősíti a látást, kiváló vashiányos állapotoknál, savtúltengésnél.
Gyulladáscsökkentő, szabályozza a vércukorszintet és a zsíranyagcserét. Karbantartja az erek falát, az emésztőrendszert. Megelőzi a fogszuvasodást és segít a fogak zománcának megvédésében.
Sok szilíciumot tartalmaz, ami a szervezet védekező képességét fokozza. Tartalmaz még nátriumot, kalciumot, magnéziumot, foszfort és vasat, ill. B karotint, B1 és B2 vitamint.
A köles az egyetlen gabonaféle, amely teljes értékű fehérjék mellett 7 aminosavat tartalmaz és lúgos kémhatású, ezért különösen alkalmas betegeknek és növésben levő fiataloknak, gyermekeknek.
Kovasav tartalmának köszönhetően a bőrt rugalmassá, a hajat fényessé, a fogakat, körmöket erőssé teszi, könnyen emészthető.
Magas a fűtőértéke, sok szerves sót és rostanyagot tartalmaz.
Vese és hólyaggyulladásra is jól alkalmazható, a lép gyógyszereként ismerik.

Ajánlott fűszerek hozzá: gyömbér, bazsalikom, majoranna, koriander.

Főzési alaprecept:
Fontos! Elkészítés előtt finom szűrőben folyóvíz alatt át kell mosni.
Bármilyen gabona megvásárlásakor fő szempont legyen, hogy az vegyszermentes, azaz ellenőrzött bio termelésből származzon.

Hozzávalók:
1 bögre hántolt köles
kis só
1 kis fej vöröshagyma
1 csipet őrölt zöldbors
1 evőkanál olaj

Elkészítés: Az olajon a hagymát megpirítjuk, a kölest átforgatjuk rajta, majd felengedjük 3-szoros mennyiségű vízzel, és készre főzzük 20 perc alatt. A sót a végén tegyük hozzá.



 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Aloe vera ital házilag
  2009-03-19 16:35:34, csütörtök
 
 

Az aloe vera az orvos szemével:Link

Link
 
 
2 komment , kategória:  receptek  
Joghurttorta(Tóth Ferencnétől)
  2009-01-13 17:45:14, kedd
 
  Hozzávalók: 1 cs. babapiskóta vagy egy vékony piskóta alap (saját készítésű!), 1 nagy doboz gyümölcsjoghurt, gyümölcs ízlés szerint, 1 cs. zselatin, 1 cs. tejszínhabpótló (vagy 1 habtejszín), cukor ízlés szerint (5-10 evőkanál), kb 3 dl tej.
A tetejére: gyümölcs, tortazselé és tejszínhab felverve 1 cs. habfix-szel és 1 vaníliás cukorral.
E l k é s z í t é s e: A habport elkeverem kb 1,5 dl tejjel és kemény habbá verem.
A joghurtot összekeverem a zselatinnal, cukorral és meglangyosítom (nem kell forralni). Egy levehető oldalú tortaformába belerakom a babapiskótát, amit előzőleg meglangyosított, pici cukorral elkevert tejben egyesével hirtelen beleforgatok. A joghurtot összekeverem a tejszínhabbal és beleforgatom a gyümölcsöt ( ha fagyasztott gyümölccsel készítem a tortát, a gyümölcsöt a piskótára szórom). Ezt az egészet ráöntöm a piskótára, szépen elsimítom és hűtőbe teszem. amikor megdermedt (1-2 óra!), kiveszem a hűtőből, gyümölcsöt rakok a tetejére és a tortazselét - miután az előírásnak megfelelően elkészítettem és kissé kihűtöttem - ráöntöm. Ismét a hűtőbe teszem. Végül a tejszínhabot elkészítem és habrózsákkal díszítem a tortát.
Nagyon finom, nem kell sütni!



A képen Tóth Ferencné saját készítésű tortája látható
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Virslis kiflik
  2008-12-30 22:31:09, kedd
 
  Hozzávalók:
# 60 dkg liszt
# 1 dl olaj
# 1 dl tej
# 3 dkg élesztő
# 2 dl tejföl
# 1 tojás
# 1 kávéskanál só
# 70-80 dkg virsli

Elkészítés: Az élesztőt felfuttatjuk a tejben. A lisztbe beletesszük a sót, a tojássárgáját, a tejfölt, az olajat és az élesztőt, majd összegyúrjuk, és fél órát kelesztjük. Kinyújtjuk, majd hosszú szárú háromszögekre vágjuk. A virsliket középre tessszük, feltekerjük, majd megkenjük tojásfehérjével. 20-25 percig sütjük 180 fokon.

Megjegyzés:
Lehet sajttal, dióval, mákkal, pizzakrémmel is tölteni!




Ezt a receptet Sztancsné Erzsikétől hoztam. Köszi!
 
 
2 komment , kategória:  receptek  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 31 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 3583 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 271
  • e Hét: 439
  • e Hónap: 10156
  • e Év: 46430
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.