Belépés
moncsika77.blog.xfree.hu
Ne sírj azért, mert valami befejeződött, hanem nevess, mert úgy történt! Drimmer Mónika
1977.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/9 oldal   Bejegyzések száma: 80 
Töltött Kenyércipó
  2013-02-10 16:55:14, vasárnap
 
  1-kg-os parasztcipó tetejét levágom. A kenyér belsejét a széleibe kihúzom, 8-10 db főtt tojással körberakom. 1 kg jófajta házi savanyú káposztát egy fej hagymával megdinsztelem.Ha kihűlt, lerétegezem a jó puhára főtt és kihűlt, kicsontozott füstölt csülökkel úgy, hogy a káposzta és a húsrétegek közé tejfölt is teszek. Visszarakom a kalapját, szorosan fóliába tekerem és a sütőben jól átforrósítom, hogy az ízek összeérjenek. Jó ha egy éjszakát pihen. Úgy szeletelem mint a tortát. A siker garantált, mert nagyon finom.  
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Szilvás mákos krumplitekercs
  2011-09-27 17:53:05, kedd
 
  Hozzávalók:
30 dkg liszt
2 dkg élesztő
1 dl langyos tej
1 szem nagyobb burgonya
8 dkg olvasztott vaj
1 db tojás
egy csipet só

A töltelékhez:
20 dkg szilvalekvár
7 dkg darált mák
1 db felvert tojás

Elkészítés:
Langyos tejbe megfuttatjuk az élesztőt. Ezután a krumplit feldarabolva megfőzzük. Egy tálba tesszük a 30 dkg lisztet, és beleöntjük az élesztős keveréket. Krumplinyomon átnyomjuk a krumplit, és ezt is a masszához tesszük, a tojást, és az olvasztott vajat. A tésztát megkelesztjük kb. 30-40 perc alatt.
Nyújtsuk ki a tésztát kb. 0,5 cm vastagra. Kenjük meg az összekevert mákos szilvával, és tekerjük fel. Kenjük meg a tésztát 5 dkg olvasztott vajjal, helyezzük a tekercset tepsibe. A tetejét kenjük meg 1 db felvert tojással. Süssük 180 fokos sütőben 20 percig, majd 160 fokon további 20 percig. Ha kihűlt szeletelhetjük. Másnap is kitűnő, nem szárad ki. Bármilyen lekvárral vagy gyümölcssel tölthető.

/Receptvarázs beküldő: BLAHUNKA ATTILÁNÉ /
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Pita tészta
  2011-09-24 11:32:44, szombat
 
  Hozzávalók:
1 kg liszt
2,5 dkg élesztő
1/2 teáskanál cukor
1/2 evőkanál só
min. 0,5 l langyos víz

Elkészítés:
Kevés langyos vízben elkeverjük az élesztőt, a cukrot kevés a sót, a liszthez adjuk, és annyi vízzel gyúrjuk ki, hogy lágy kenyértészta állagú masszát kapjunk. Letakarva 1 órát kelesztjük. Lisztes kézzel 10-15 golyót formálunk belőle, ezeket 15 percig pihentetjük. Közben a sütőt a lehető legforróbbra melegítjük (250-300 fok), ez nagyon fontos. A golyókat jól belisztezve 1/2 cm vastagra, pitanagyságúra nyújtjuk. Sütőpapírral bélelt vagy kilisztezett (nem vajazott!) tepsire rakjuk úgy, hogy amit legelőször nyújtottunk, az kerül be először, és úgy, hogy az a fele, ami eddig alul volt, felülre kerüljön. Kb. 2-3 percre betoljuk a forró sütőbe. A sütőablakon át nézzük, és amikor felpúposodik (szétválik), megfordítjuk, a másik felét is zsemleszínűre sütjük (ha fehér marad, az sem baj, nem szabad túlsütni). Tálba szedjük, konyharuhával letakarjuk, különben ropogós és kemény lesz. Ebbe mehet a csíkokra metélt husi, chiliszósz, paradicsomkarikák, hagyma, káposzta, saláta - ki mit szeret.

Tanácsok:
kb 10-15 db jön ki ennyi mennyiségü hozzávalóból

/Tuti Receptek oldalról való a recept! A receptet beküldte: anitacskah/
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Dubarry csirke
  2011-08-20 22:58:34, szombat
 
  Hozzávalók:
8 szelet csirkemellfilé
4 dl tejföl
10 dkg liszt
30 dkg sajt
1 darab Rama Classic margarin
3 bögre tej
3 csipet só
3 csipet bors
4 csipet DELIKÁT8 ételízesítő
1 fej karfiol


Elkészítés:
A csirkemellet felszeleteljük, kiklopfoljuk, majd teflon serpenyőben pici olajon natúr módon megsütjük. A karfiolt sós vízben megfőzzük, leszűrjük, kihűtjük.
A csirkemellet kikent tepsibe rakjuk, a kihűlt karfiolt ráhalmozzuk, és leöntjük a következő mártással. Világos rántást készítünk: margarint hevítünk, beletesszük a lisztet, világosra pirítjuk, felengedjük pici tejjel, majd beletesszük a tejfölt és reszelt sajtot, ízesítjük.
Az egészet megszórjuk egy kis reszelt sajttal, és előmelegített sütőben pirosra sütjük.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Kapros ökörszem
  2011-08-20 22:52:21, szombat
 
  Hozzávalók:
4 darab zsemle
8 darab tojás
2 dl tejföl
1 csomag kapor
10 dkg Delma vajízű margain


Elkészítés:
A zsemléket kettévágjuk, belsejüket kikaparjuk. A fél zsemléket megforrósított margarinban aranyszínűre sütjük. Zománcos tepsiben egymás mellé rakjuk, hogy a 8 zsemle elférjen.
A maradék margarinon az apróra vágott kaprot megfuttatjuk. A kapros margarint összekeverjük a tejföllel és a zsemlékre adagoljuk. A zsemleágyakba 1-1 tojást ütünk, majd forró sütőben addig sütjük, amíg a tojás hártyája meg nem olvad.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Póréhagymatorta II.
  2011-07-02 11:26:07, szombat
 
  Hozzávalók a tésztához:
25 dkg liszt
10 dkg sütőmargarin
1 tojás sárgája


A töltelékhez:
4 szál póréhagyma
5 dkg vaj
2 dl tejföl
2 tojás
1 evőkanál liszt

bors
szerecsendió


Elkészítése:
A tésztát összegyúrjuk (nem kell megijedni, ha nagyon porlik, kitartás vagy egy kis tejföl mehet bele :)). Ha összeállt, berakjuk a hűtőbe 30 percre. Ezalatt megcsináljuk a tölteléket. A póréhagymát 5 dkg vajon megpároljuk, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. Egy tálban a tejfölt, a tojásokat és a lisztet összekavarjuk, majd beleforgatjuk a már kihült póréhagymát is.
A tésztát kivesszük a hűtőből, kinyújtjuk, és beletesszük egy tortaformába, fontos, hogy legyen pereme. Ha nem megy a nyújtás, akkor a tésztadarabokat lehet az alján és szélén kinyomkodni ujjal. Végül beleöntjük a tölteléket, és előmelegített sütőben szép barnásra sütjük a tetejét. Esetleg tűpróbával ellenőrizhetjük.

 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Sárgarépahordócskák
  2011-07-02 11:23:19, szombat
 
  Hozzávalók:
4 darab egyenes sárgarépa
újhagyma szára
kevés vaj

A töltelékhez:
sajtkrém vagy ízesített vajjal kikevert tehéntúró

Elkészítése:
A sárgarépákat egészben megfőzzük, majd 5-7 cm nagyságú darabokra vágjuk. A közepét almavájóval kiszúrjuk, a kiszúrt darabból egy szeletet kivágunk, és visszadugjuk, hogy legyen alja a hordónak. Az oldalait megcsíkozzuk egy éles késsel, az abroncsok keskenyre vágott hagymaszárak lesznek, amiket vajjal megkenünk, hogy a sárgarépahordóra ragadjanak. Egy tortanyomóval sajtkrémmel megtöltjük a répákat, és petrezselymek között szervírozzuk.

 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Virslis tészta
  2011-03-18 18:12:10, péntek
 
  Hozzávalók:
2 dkg élesztő,
2 dl tej,
40 dkg rétesliszt,
2 tojássárgája,
3 ek olaj,
1 csipet só,
4 pár virsli,
1 tojás a tészta megkenéséhez,
1-1 csipet köménymag és durvább szemcséjű só a tészta megszórásához


Elkészítés:
Kevés langyos tejben 1 tk. liszttel futtassuk fel az élesztőt. Tegyük egy tálba a maradék lisztet, a tojássárgáját, az olajat, a sót, a tejet és a felfuttatott élesztőt. Gyurjuk sima tésztává, pihentessük meleg helyen 20-25 percig.
Ha megkelt a tészta, nyújtsuk kb 1 cm vastag hengerformára és osszuk 8 egyenlő részre. A darabokat nyújtsuk akkora kockaformákra, hogy ráférjen a virsli. Verjük fel a tojást és kenjük meg vele tésztakockát ellentétes oldalainak szélét.
A tésztát hajtsuk rá a virslire, a széleit kicsit nyomjuk össze.
Az így ekészült batyukat tegyük tepsibe és hagyjuk még kelni egy kicsit. A tetejét szórjuk meg köménymaggal és sóval. Előmelegített sütőben - villanytűzhelynél 180 fokon - süssük 12-15 percig.

 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Sajtos kenyér
  2010-09-21 19:38:43, kedd
 
  Hozzávalók:
6 szelet toastkenyér
6 szelet sajt+ 5 dkg reszelt sajt
2 tojás
2 dl tej
só, bors, szerecsendió

Elkészítés:
Egy akkora kis tepsit, amekkorába pont elférnek a kenyérszeletek, sütőpapírral kibélelek (vagy vajjal kikenem) és a toastkenyér szeleteket belefektetem. Befedem akkora sajtszeletekkel, amekkora a kenyér. (Én 3 féle sajtot tettem rá, mert egyikből sem volt akkora darab itthon, hogy elég lett volna, de ez így még jobb is volt.)
A tejet összekeverem a tojásokkal és a fűszerekkel, valamint a reszelt sajttal. Ráöntöm a kenyerekre és 180 °C-os sütőben addig sütöm, míg a tetején szépen megpirul a sajt. Ezalatt a tojásos tejet beszívja a kenyér és meg is sül.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Töltött-rántott kifli
  2010-06-15 20:04:36, kedd
 
  Hozzávalók 2-3 személyre:
3 kifli
15 dkg sonka
10 dkg sajt
2 dkg vaj
2 evőkanál tejföl
só, bors, fokhagyma
petrezselyem

Panírozáshoz:
1 tojás
tej
zsemlemorzsa


Elkészítés:
A kiflik végét levágom és vagy félbe, vagy 3 részre darabolom. Lehetőleg egyenesebb kifliket válasszunk! A közepét egy kisebb késsel kivágom. A sonkát és a sajtot felaprítom, adok hozzá tejfölt, egy kis darab vajat, sót, borsot, fokhagymaport és apróra vágott petrezselymet. Krémesre keverem, majd megtöltöm vele a kifliket.
A tojáshoz tejet keverek, sózom, és megforgatom benne a kifliket. Kicsit hagyom, hogy megszívja magát a tejes tojással, majd zsemlemorzsában megforgatom és bő, forró olajban megsütöm.
Jó feltét lehet egy főzelékhez, de mi most salátával ettük vacsorára.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
     1/9 oldal   Bejegyzések száma: 80 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 2 db bejegyzés
Összes: 4149 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 26
  • e Hét: 158
  • e Hónap: 438
  • e Év: 60287
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.