Belépés
tinka1951.blog.xfree.hu
Kibírni mindent, És menni mindig tovább, Még akkor is, Ha nem élnek már Benned Remények és csodák." /Hemingway/ Makrancos Kata
1952.11.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/22 oldal   Bejegyzések száma: 215 
Londonban rekedtek a Debrecenbe tartó utasok videó
  2018-07-30 08:04:47, hétfő
 
  RTL KLUB2018.07.30. 07:36FacebookGoogle+TwitterEmail
Londonban rekedtek a Debrecenbe tartó utasok
Nem indította el a járatot a WizzAir.


HIRDETÉS
Az RTL Klub Híradója vasárnap esti kiadásában mutatták be azt a felvételt, amit az egyik utas mobiltelefonnal rögzített a London-Luton repülőtéren július 27-én. A videón dühödt tömeg látszik, majd az, hogy a kimerült emberek - több száz fő - csomagjaikon alszanak. Erre azért került sor, mert a WizzAir ezen a napon törölte Debrecenbe tartó járatát, csak éppen az utasokat felejtette el időben tájékoztatni erről, így már nem tudtak másik gépre jegyet váltani. (Volt, aki a saját esküvőjére utazott volna haza).

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Utazás  
A hegyek közelében -
  2018-07-28 04:32:52, szombat
 
  Erdélyi túrák

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Utazás  
Imádkozzatok Görögországért
  2018-07-25 07:45:26, szerda
 
 Forrás: https://www.google.hu/search...Link
 
 
0 komment , kategória:  Utazás  
Szantorini álomszép strandjai és partszakaszai:
  2018-07-22 16:21:54, vasárnap
 
  Szantorini álomszép strandjai és partszakaszai: olyanok, mint a képeslapokon
Összegyűjtöttük a legszebb strandokat Szantorinin.

Egyetlenegy tengerparti nyaralás sem lehet teljes csodaszép strandok és vakító napfény nélkül, a görög Szantorini szigete pedig bővelkedik mindegyikben. Meseszép partjait a vulkanikus tevékenység formálta mai alakjára, és alakítja még napjainkban is.
Az egész sziget egy felrobbant vulkán maradványain áll, egyesek úgy tartják, hogy Szantorini szerepel Platón feljegyzéseiben Atlantisz néven. Ha a választ soha nem is fogjuk megtudni, erről a gyönyörű tájról könnyű elhinni, hogy valaha itt élt a legendák minden képzeletet felülmúlóan fejlett civilizációja.Szantorini strandjaiSzantorini strandjai olyanok, mintha mindegyik egy külön világ lenne. Az egyik pillanatban a vörös kavicsokon sétálva, a vörös sziklafal árnyékában a Marson érezheted magad, a másik pillanatban a fehér meredélyek és a szürke homok a Holdra repít. Találsz itt a vulkanikus aktivitás miatt langyos vizű öblöket és kristálytiszta tengert is. Ezekből a különleges strandokból gyűjtöttük össze most a legszebbeket.

Szantorini egyik legjellegzetesebb, legkönnyebben felismerhető strandja a Vörös strand, ami a környező, vörös színben játszó sziklákról kapta a nevét. A strand nem nagy, de gyönyörű, viszont az esetleges sziklaomlások miatt egy kicsit veszélyes is. A partot vörös és fekete kavicsok borítják.
Szantorini egyik legjellegzetesebb, legkönnyebben felismerhető strandja a Vörös strand, ami a környező, vörös színben játszó sziklákról kapta a nevét. A strand nem nagy, de gyönyörű, viszont az esetleges sziklaomlások miatt egy kicsit veszélyes is. A partot vörös és fekete kavicsok borítják.
Fotó: rusm / Getty Images Hungary
MÉG 8 KÉP


A képek forrása: Getty Images Hungary, Pixabay.com, Flickr / .

Fotőkért klikkel a Link -re!

Link
 
 
0 komment , kategória:  Utazás  
Kárpátok tava, a káprázatos Bilea-tó
  2018-07-22 16:15:18, vasárnap
 
  A jégkorszakból maradt fenn, és most is láthatod: a Kárpátok tava, a káprázatos Bilea-tó
Képeken a Fogarasi-havasok meseszép tengerszeme.

A Fogarasi-havasok valamennyi vonulata meghaladja a 2300 méteres tengerszint feletti magasságot. A monumentális gerincek és hósapkás csúcsok között minden kilométeren páratlan szépségű látnivalók várnak a turistákra.
A hegyek közt kanyarog a 90 kilométeres Transzfogarasi út, mely lavinaveszély miatt csak júniustól októberig járható, az év többi szakaszában lezárják. Nyáron azonban nemcsak lenyűgöző panoráma vár az autósokra, de az út mentén elszórt csodákat is könnyű megközelíteni.

A Bilea-vízeséstelep és a Vidraru-tó mellett a Bilea-tó a Fogarasi-havasok egyik fő szenzációja.A Bilea-tóA jégkorszaki fagyok rettenetes ereje máig látszik a tájon. Az olvadások vize patakvölgyeket gyalult és tómedreket faragott ki a sziklákból, melyekben ma zafírkék vizű tengerszemek csillognak. Ilyen a meredek csúcsok ölelte csoda, a 2034 méteres magasságban fekvő Bilea-tó is, melyet nem csak képeken érdemes egyszer megnézned.
Az úthoz legközelebb a Bilea-vízesés található, melyet az azonos nevű tóból fakadó Bilea-patak táplál. A vízeséstől turistaúton vagy felvonón lehet eljutni a magasba a tóhoz.
Az úthoz legközelebb a Bilea-vízesés található, melyet az azonos nevű tóból fakadó Bilea-patak táplál. A vízeséstől turistaúton vagy felvonón lehet eljutni a magasba a tóhoz.

Fotókért, térképért klikkelj a Link -re
 
 
0 komment , kategória:  Utazás  
Varázslatos titkos kert az Őrségben
  2018-07-22 09:03:29, vasárnap
 
 


Kiruccantunk pihenni néhány napra az Őrségbe. Aki kicsit is ismeri Magyarország tájegységeit, az pontosan tudja, hogy ez a vidék igazán csodálatos, mind természeti, mind kulturális értékeit tekintve. Ha csak rövid időre, akkor is megéri erre utazni, főleg ha magunkkal visszük a kerékpárjainkat is. Az egész terület jól tervezett kerékpárútvonalakkal átszőtt, így minden része tökéletesen bejárható. És még csak le sem kell térni a bicikliútról ahhoz, hogy rejtett kincseket találjunk.

Amikor szentgyörgyvölgyi szállásunkon felpattantunk a nyeregbe, nem sejtettünk, hogy pár kilométernyi tekerés után egy kis titkos kertre fogunk bukkanni. A szomszéd falucskát, Velemért vettük célba, a híres Árpád-kori Szentháromság-templomával, amit sajátos fényjátékai miatt a fény templomának is szoktak nevezi. (Itt olvashatsz róla többet.) Mikor ezt a káprázatos helyet elhagytuk s lefelé gurultunk, hogy visszatérjünk a kerékpárútra, az elágazásnál feltűnt egy tárva nyitva álló, bronzszínű díszes vaskapu, mögötte fenyőerdősávval kísért árnyékos sétány.

A sétány mentén régi piros padok és mohás sziklák álltak. Egészen magával ragadó látvány volt, olyannyira, hogy nem is bírtunk ellenállni a kísértésnek, bementünk. Totális csönd, csak a lábunk alatt a tűlevelek ropogása és a fákon a madarak csivitelése volt hallható. Egészen hátborzongató volt, a szikrázó napsütésről betérve, ezen a sötét hangtalan helyen sétálni, amiről nem tudtuk, hogy mi is pontosan. Aztán vagy 20 métert megtéve, kaparászást, szöszmötölést lehetett hallani a fák mélyéről. Valaki gereblyézett. Megkönnyebbültünk, mégis csak evilági hely ez.

Az idősödő úr kérdésünkre, miszerint be lehet-e ide jönni, azt a választ adta, hogy már bent is vagyunk. Hirtelen nem tudtuk eldönteni, hogy ez pontosan mit is jelent, de hamar megnyugtatott, hogy szívesen lát minket. Elmondása szerint sokszor betérnek hozzá a falubeliek is, kicsit ücsörögni, relaxálni a fák alatt. Hívogató a hely, tudja.

Elmesélte a kert történetét. Körmendről jár ide, tavasztól őszig. Kötődik a helyhez, mert itt nőtt fel, nagymamájáé, majd édesanyjáé volt az ingatlan, 1995 óta az övé. Gondolkodott az akkor még klasszikus falusi kert eladásán, de akkoriban csak elkótyavetyélni lehetett az efféle telkeket. Így megtartotta és elkezdte betelepíteni lucfenyővel. Csupán saját szórakoztatására. Tudta, hogy a faluban sokan bolondnak nézték ezért, de mindig is vágyott egy saját erdőre.

És hát valóban, ha még ha mindössze 40 méter széles is, egy igazi kis erdőt sikerült létrehoznia. Ahogy mesélt, mintegy megerősítésként elugrándozott egy mókus a fenyves mögötti hatalmas diófán. Követtük az útját és csak ekkor tűnt fel, hogy a fenyők között rengeteg különféle madárodú van. Szinte mindet saját kezűleg készítette a tulajdonos, mert rajong a madárfüttyért.Aztán invitált minket, hogy menjünk csak beljebb, ahol a kis ház van és a kert többi része. A fenyvest egy újabb kapu választotta el a belső részektől, fölötte egy hajdan volt kocsmai világítótesttel. A kapun átlépve egy kis átereszen mentünk át, melynek két oldalán korlátként egy régi cséplőgép öntöttvas alkatrészeit vizsgálhattuk meg. Nem mai darabok voltak ezek sem. Körös-körül pedig igazi őserdő-hangulatot árasztott a kert.Amikor beértünk, máris világossá vált, hogy a tulajdonos a madárfüttyön túl az újrahasznosítás rajongója is. A ház körül rengeteg régi holmi, sok közülük egykor egész más funkciót tölthetett be. A saját kezűleg eszkábált kerti konyha bármilyen meglepően is hangzott, de kiválóan működik, amikor csak lehet, ott főznek. Elképesztő látvány volt a tárgyak sokfélesége, de valahogy itt még az ütött-kopott, fején virágtartót tartó színes kislányszobor és a mellette lévő furcsa tekintetű kerti törpe sem szúrt szemet. Valahogy minden ide, ebbe az egészen furcsa külön világba illett.Nehezen hagytuk el a helyet, mert tényleg valami egészen magával ragadó hangulata volt a kertnek. Ám vártak ránk még az Őrség dimbjei-dombjai, falvai és szerei. Bejártuk a vidéket, de az biztos, hogy ez a kert, a természetszerető tulajdonosával maradandó emléke lett ennek a rövid kiruccanásnak. Biztosan máshol is vannak ehhez hasonló elzárt világok. Reméljük, egyszer rábukkanunk azokra is.


Fotókért klikkelj a Link -re!
 
 
0 komment , kategória:  Utazás  
Nem kérdés, melyik város a Balaton fővárosa az interneten
  2018-07-22 08:58:54, vasárnap
 
 
A siófoki kikötő. Fotó: MTI (Mohai Balázs)
Örök vita tárgya, hogy a Balaton-parton melyik a legvonzóbb város, mert a kérdést igazán nehéz objektív módon eldönteni. Az internetes keresések forgalma azonban jó iránymutatást ad ahhoz, hogy melyik településen szándékoznak a legtöbben pihenni. A három legjelentősebb Balaton-parti várost, Balatonfüredet, Keszthelyt és Siófokot övező online érdeklődést hasonlítjuk most össze a Google Trends segítségével.

A nyaralás szervezése többnyire a szállás lefoglalásával kezdődik, amit e három város közül a legtöbbször Siófokon keresnek az emberek. A második helyezett Balatonfüred, Keszthely pedig az utolsó helyre került, jóval elmaradva a riválisaitól. Keszthely esetében viszont alig látszik az a rendkívül erős szezonalitás, ami a siófoki és balatonfüredi szállások iránti érdeklődésben megmutatkozik - júliusban évről évre a sokszorosára ugrik a keresési forgalom az idényen kívül mért értékekhez képest. Sokat kell még dolgozni tehát azon, hogy a Balatonra egész éves célpontként tekintsenek az utazók.

Viszonyításképp a minden év októberében megrendezett csabai kolbászfesztivál iránti kereséseket is rátettük a grafikonra. A rendezvény iránt értelemszerűen mindig októberben ugrik meg az online érdeklődés, akkor viszont olyannyira, hogy az utóbbi években bőven meghaladta a keszthelyi szállások iránt a júliusi hónapokban mért keresési forgalmat, sőt, Balatonfüredet is megközelíti ebben a tekintetben.

Ha az étkezési lehetőségeket nézzük, már csak kisebb különbségeket láthatunk, de a sorrend változatlan. Az éttermekre irányuló keresésekben azonban időnként - például 2014-ben és 2015-ben - Balatonfürednek sikerült még a főszezonban is felülkerekednie Siófokon. A szezonalitás sajnos itt is erős, a nyári hónapokhoz képest jóval elmarad az év többi részében mért keresési gyakoriság.Programokra is leginkább Siófokon keresnek rá az internetezők, bár Balatonfüred időnként komolyan megszorongatta a déli parton fekvő riválisát. A csabai kolbászfesztivált ismét figyelembe véve az látszik, hogy az októberi esemény iránti átlagos érdeklődés ugyan elmarad attól, amit a Google a balatoni programok vonatkozásában mért, azonban az őszi csúcsok rendre meghaladják a siófoki, balatonfüredi és keszthelyi rendezvények iránt a nyár közepén regisztrált keresési gyakoriságot.

Van azonban olyan szempont, amely szerint Keszthely vezet: látnivalók után ebben a városban néznek leggyakrabban az internetezők.

Összességében azonban az látszik a keresési forgalmak alapján, hogy Keszthely hiába aggatta magára a balatoni főváros címet még 2000-ben egy védjegy oltalom alá helyezett jelmondattal, a három legfontosabb balatoni város közül Siófok iránt érdeklődnek legtöbben az interneten. Ha általában nézzük, hogy melyik várossal kapcsolatban keresnek legtöbbször információt az internetezők, akkor Siófok egyértelműen vezet. Keszthely és Balatonfüred viszont nagyjából azonos mértékű érdeklődésre tart számot, de van egy érdekes különbség a két város között: Keszthely a szezonon kívül, Balatonfüred pedig a nyári hónapokban vonz több Google-keresést.A kolbászfesztivál iránti érdeklődés pedig az általános, témakör szerinti adatok tükrében jóval elmarad a Balaton-parti városokhoz kötődő keresési forgalmaktól.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Utazás  
Észak-Magyarország kilenc festői szépségű tava
  2018-07-02 08:11:37, hétfő
 
  VIRÁGZÓ VIDÉKÜNK

Bemutatkozik Észak-Magyarország kilenc festői szépségű tava
Vaskor István
A VIDÉK ÚJSÁGÍRÓJA. 2018. 07. 02. 06:17

Bármerre járunk a térségben, mindenütt rácsodálkozhatunk egy-egy gyönyörűségre.

KORÁBBAN A TÉMÁBAN:
Eltűnt zalakarosi termáltó: nagyobb a baj, mint hitték
Lenyűgöző látvány a felhők alól a Tisza-tó
Megtiltották a fürdőzést a székelyföldi Szent Anna-tóban

Észak-Magyarország természeti szépségei párjukat ritkítják. Történelmi várak, kedvelt túraútvonalak, aprócska falvak - köztük a világörökségi Hollókő - és viruló kisvárosok csalogatják a turistákat. A térség gyönyörű tavaival - melyek között európai viszonylatban is különleges természeti ritkaságokkal ismerkedhetünk meg - is sok vendéget vonz. A Sokszínű Vidék csokorba gyűjtötte a portálunkon korábban közzétett tavakat, megkönnyítve az Észak-Magyarországon kalandozni kívánó turisták választását.

Sástó

Fotó: Szinok Gábor
Mátrafüred és Mátraháza között helyezkedik el a Sástó, hazánk legmagasabban fekvő mesterséges tava - 507 méterrel a tengerszint felett. Kiváló csónakázó- és horgászhely. Sástón található az egyik legszebb panorámát nyújtó mátrai kilátó is, amit egy üzemképtelen fúrótoronyból alakítottak ki. A torony 50 méter magas, kilengése nagy, tetején és oldalán adó-vevő és adósugározó készülék található.

Maconkai-víztározó

Fotó: haldorado.hu
Nógrád megyében, a Mátra hegység lábainál elterülő Maconkai-víztározó és tórendszere az elmúlt közel két évtizedben a természetközeli, családbarát horgászturizmus és a minőségi versenysport fellegvára lett. Nincs mit csodálkozni ezen, mert a csodálatos környezet, a bőséges és sokszínű, rekordfogásokban gazdag halállomány nagy vonzerőt jelent a horgászoknak.

Rudabányai-bányató

Fotó: Szinok Gábor
A bányászathoz kapcsolódik Rudabánya legújabb nevezetessége, a volt külszíni vasércbánya utolsó munkahelyén, a Vilmos és az Andrássy II. bányarész találkozásánál keletkezett bányató. Hosszát 300, átlagos szélességét 80 méteresnek mondják. Legmélyebb része megközelíti a 60 métert, s ezzel hazánk jelenlegi legmélyebb állóvize. Benne a fürdés a hideg és hirtelen mélyülő víz, valamint a felszín alatt rejtőzködő sziklák miatt tilos.

Felsőtárkányi-tó

Fotó: Szinok Gábor
A festői Tárkányi-medencében, a Várhegy és az Őrhegy között, a Bükk hegység kapujában, Heves megye északkeleti határán Egertől 6 km-re fekszik Felsőtárkány, melynek tava a környék kedvelt pihenőhelye. Három tanösvény csomópontja található itt, a tó közeléből indul a felsőtárkányi erdei kisvasút.

Ostorosi víztározó

Fotó: Szinok Gábor
Az Eger közelében lévő Ostoros településtől északra az Ostoros-patak völgyében található egy 30 hektár területű víztározó, melyet a 80-as években alakítottak ki a patak vizének felduzzasztásával. A víztározó jelenlegi bérlője megszüntette a korábbi fürdőzési lehetőséget és a horgászok paradicsomává alakította a tavat.

Noszvaj-Síkfőkút

Fotó: Szinok Gábor
Noszvaj és Síkfőkút összeépült, ahol az 1930-as években alakították ki a tó jelenlegi környezetét. A felső tó nyaranta csónakázásra, vízibiciklizésre, az alsó tó horgászásra, a tórét pedig piknikezésre csábítja az ideérkezőket. Kutatási eredmények is alátámasztják, hogy Noszvaj - Síkfőkút az ország egyik legtisztább levegőjű települése.

Lak-völgyi tó

Fotó: Szinok Gábor
A kirándulók Bélapátfalván biztosan nem hagyják ki a Bükk alighanem legromantikusabb tavát, az erdőkkel körülvett hegyi Lak-völgyi tavat, mely igazi felüdülést jelent a megfáradt vándornak. A horgászásra és strandolásra is alkalmas tó körül kijelölt tűzrakó helyek invitálnak bográcsozásra, s néhány percnyi séta után már kortyolhatunk is a Lóczi-forrás kristálytiszta vizéből.

Arlói-tó

Fotó: Szinok Gábor
A mintegy 10 hektáros tó a környék horgászparadicsoma, a a tó felett magasodó hegy természetjárók kedvelt célpontja, ahonnan, a tó körüli táj szépségében gyönyörködhetünk. Csodás hegyek veszik körül, északról az Aggteleki-, délről a Bükki Nemzeti Park közelében, egy lépésnyire a Gyepes-völgy vadregényes hajlataitól.

Széleskő-bányató

Fotó: Bódi Katalin
A Mátra déli lábánál, a festői szépségű Zagyva folyó völgyében terül el az alig háromezer lelket számláló Árpád-kori falu, Apc, melynek északi szegletében bújik meg a helyiek által Széleskőnek nevezett kristálytiszta vizű Széleskő-bányató. Az apci tengerszem a körülette lévő 25 méter erdősávval együtt 1995 óta helyi jelentőségű természetvédelmi terület.

Kiemelt kép: Szinok Gábor

Link
 
 
0 komment , kategória:  Utazás  
Tegnap hajókáztunk ... (05.17)
  2018-05-20 12:41:47, vasárnap
 
  Előtte és utána is szélcsend és napsütés., de.....!! Mintha meg lett volna rendelve. épp erre az időtartamra elbújt a nap és feltámadt a szél..

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Utazás  
Balatonlellére is ellátogattunk. Nagyon kihalt még...
  2018-05-20 12:31:55, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Utazás  
     1/22 oldal   Bejegyzések száma: 215 
2019.01 2019. Február 2019.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 19111 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 107
  • e Hét: 4266
  • e Hónap: 11806
  • e Év: 23316
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.