Belépés
lunczk.blog.xfree.hu
Szeressük egymást gyerekek. Tarjániné Luncz Katalin
1941.03.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Szeretetről kép és idézet
  2009-10-05 22:15:56, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Délután sütöttem:Amerikai pusz
  2008-01-12 22:35:33, szombat
 
  Amerikai puszedli. /nagyon sokáig eláll/

10 dg szobahömérsékletű vajat, 15 dg cukrot, 1 tojást kikeverni.

Külön 15 dg lisztet, 1 evőkanál keserű kakaót, 1/4 teáskanál őrőlt fahéjat, 1/5 teáskanál szódabikarbónát összekeverni. ezután a kettőt egybe és hozzá tenni 10 dg keserűcsokoládét, amit elötte babszemnyi nagyságúra összevagdosunk.

Ezután kézzel összedolgozni , dió nagyságú darabokat lecsípni, gombócot formálni és lelapítani kb 1/2 újnyi laposra.

Sütőpapirra tenni távol egymástól, mert megnőnek, forró sütőben , de közepes lángon 10-13 percig sütni.
Melegen késsel alányulni és levenni a papirról, akkor még puha, de késöbb megszilárdul.

Jó étvágyat hozzá!
puszkati
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Recept:Amerikai káposztasaláta
  2008-01-12 22:18:48, szombat
 
  Amerikai káposztasaláta

Hozzávalók:

- 1 kg-os fejes káposzta
- 1 nagy fej vöröshagyma
- só
- 1/2 üveg ecetes torma
- 45 dkg majonéz
- 1 nagy pohár tejföl
- 1 teáskanál porcukor
- 1 evőkanál mustár
- 1 kicsi zeller
- 1 szép nagy alma

Elkészítés: A káposztát és a vöröshagymát lereszeljük (reszelő azon részén, ahol az almát szoktuk). Lesózzuk (én két púpos teáskanál sóval szoktam), 2-3 óráig állni hagyjuk.

Szokásos módon tartármártást készítünk: a majonézt, tejfölt, porcukrot, mustárt elkeverjük, hozzáadjuk a fél üveg ecetes tormát (kis üvegesből), a hámozott, lereszelt almát, lereszelt zellert, ezzel is elkeverjük. Végül a kicsavart hagymás káposztát is belekeverjük.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Farsangi fánk receptje
  2008-01-06 17:56:13, vasárnap
 
  Farsangi fánk

Hozzávalók:
60 dkg liszt
4 dl tej
3 dkg élesztő
6 tojássárgája
6 dkg vaj
6 dkg kristálycukor
2 cl rum


olaj a sütéshez

baracklekvár

porcukor


elkészítés:
1. megkelesztjük az élesztőt: 1 dl langyos tejet és cukrot öntünk az élesztőhöz, majd megvárjuk, míg felfut
2. habverővel kikeverjük a tojássárgáját kristálycukorral és rummal
felolvasztjuk a vajat
3. a kikevert tojássárgájához hozzáadjuk a lisztet, a langyos tejet, a megkelt élesztőt és a felolvasztott vajat
4. fakanállal összedolgozzuk a tésztát, amíg hólyagosodni nem kezd
5. belisztezzük a tészta tetejét, konyharuhával letakarjuk és kelesztjük
6. a megkelt tésztát lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk
7. fánkszaggatóval kivágjuk a tésztát, lisztezett felületre helyezzük, letakarjuk és pihentetjük
8. fánk közepét két ujjunkkal összenyomjuk
9. fedő alatt, nem forró olajbam átsütjük a fánk egyik oldalát

10. megfordítjuk a fánkot, majd fedő nélkül átsütjük a másik felét is
11. tálalás előtt a fánk közepére lekvárt rakunk és megszórjuk porcukorral



 
 
1 komment , kategória:  receptek  
Rózsatea, nagyon finom
  2007-12-28 16:38:13, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Még van az ünnepi kajából
  2007-12-26 16:23:53, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Avilág legjobb beigli receptje
  2007-12-14 17:17:58, péntek
 
  Beigli recept Katitól: /egy nagymama nagymamájának receptje/
4 db lesz belőle

Tészta:
60dg finomliszt
1 egész tojás+ 1 sárgája
15dg zsir
15dg margarin
1nagy kanál porcukor
1/2kévéskanál só
2 1/2dg élesztő, 1dl tejben futtatva
1dl tejfől

Összegyúrni, 4 cipóra osztani. Kicsit keleszteni.
Közben a tölteléket készitem:
1 rúd dióshoz:
20dg darált dió, rumban áztatott mazsola,
reszelt citromhéj, rum v.aroma, vanilincukor, porcukor izlés szerint, annyi tejjel keverem, hogy rá tudjam kenni a tésztára.

1 rúd mákoshoz:
15dg mák, rumban áztatott mazsola, kis lekvár, reszelt narancshéj, rum. v. aroma, vaninil cukor, porcukor szintén izlés szerint és tejjel összekeverem.
Nem főzöm egyiknek a töltelékét sem.

A cipókat egyenként nagyon vékonyra nyújtom, rákenem a tölteléket,
összetekerem, két végét kicsit benyomom.
Tepsibe teszem egymás mellé, megkenem tojással, villával felülröl szép egyenletesen meszurkálom.
Kiteszem hidegre kb 1/2 órára. Újra megkenem tojásssal. Ettől lesz szép márványos.

Forró sütőbe teszem, először erősebb, majd közepes hőfokon. Mikor szép
barnáspiros akkor kész.

Vigyázz hamar elfogy!
Én pótbeiglit is szoktam sütni.

JÓ ÉTVÁGYAT HOZZÁ !
puszi:Kati




 
 
0 komment , kategória:  receptek  
lisabetta Kinderszelet recept
  2007-12-12 19:00:05, szerda
 
  Kati drága! Ez saját recept, nem virtuális süti, ha nem ismered próbáld ki. Ajánlatom minden barátnőmnek szól. Nagyon finom!!!


Kinder szelet
Hozzávalók:15 dkg cukor
...... .............35 dkg liszt
...... ........... .....5 gkg vaj
...... ........... .....2 db tojás
...... ........... .....2 evőkanál méz
...... ........... .....2 evőkanál kakaó
...... ........... .....1 kávéskanál szódabikarbóna
A hozzávalókat gőz fölött kikavarjuk, hozzáadjuk a lisztet, két lapot sütünk belőle.
Krém: 2 csomag tejszín puding
...... .....3 dl tejföl
...... .....6 dl tej
...... .....1 evőkanál liszt
Pudingot főzünk belőle, lehűtjük.
.........20 dkg porcukor
.........20 dkg ráma margarin
A porcukrot a rámával habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt pudingot.
Az egyik lapot megkenjük, rá a másik lapot, ezt is megkenjük. Csoki máz kerűl a krémre!
Kb egy félóra alatt kész, persze az első egy kicsit lassabban megy, de ha már tudod, nagyon hamar ellehet készíteni! nagyon finom ..pusza. lys: ))


Aranyos Erzsikém!
Köszönöm a receptet, karácsonyra kipróbálom.
puszika:Kati
u.i. a linket nem értem.irok.
 
 
3 komment , kategória:  receptek  
Mézes recept helyet kép
  2007-12-11 20:54:11, kedd
 
 



Mentem Erzsikéhez /lysabetta/ a receptért, ezt találtam. Mind elhoztam.
puszkati
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Adventi süti receptek
  2007-12-02 10:32:30, vasárnap
 
 



Fenséges adventi muffin receptje:
Hozzávalók 12 darabhoz:

20 dkg aszalt sárgabarack
5 dkg mazsola
3 evőkanál barackpálinka
12,5 dkg vaj
10 dkg cukor
25 dkg liszt
fél csomag sütőpor
fél mokkáskanál őrölt fahéj
fél mokkáskanál mézeskalács fűszerkeverék
2 tojás
1 evőkanál méz
fél dl tej

Az aszalt barackot és a mazsolát apró darabokra vágjuk, és összekeverjük a barackpálinkával. A vajat felolvasztjuk, és a muffinformát kikenjünk vele. A maradék vajat félretesszük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

A cukrot összekeverjük a liszttel, a sütőporral, a fahéjjal és mézeskalács fűszerkeverékkel. Hozzáadjuk a barackot és a mazsolát. A tojást habosra keverjük, hozzáadjuk a vajat, a mézet és a tejet. Kanalanként a lisztes keverékhez adjuk. Ne legyen túl folyékony a massza! A tésztát a formába töltjük és a sütőben kb. 20 percig sütjük.

Csokis szivek
Hozzávalók kb. 50 darabhoz:

15 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
30 dkg liszt+a nyújtáshoz
fél teáskanál sütőpor
4 dkg kakaó
15 dkg hideg vaj
2 tojás
10 dkg fehér csokoládé tortabevonó
3 evőkanál csokoládéforgács

Előkészítés:
Nagy sütőtepsit kibélelünk sütőpapírral. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.

A cukrot, a vaníliás cukrot, a lisztet, a sütőport, a kakaót, a vajat és a tojást gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Lisztezett deszkán 3-5 mm vastagságúra kinyújtjuk, és nem túl nagy szíveket szaggatunk ki. A tepsire rakosgatjuk, és a sütőben kb. 12 perc alatt megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni. A fehér tortabevonót a csomagoláson olvasható utasítás szerint felolvasztjuk, és ecsettel a szívekre kenjük. Megszórjuk csokoládéforgáccsal, és hagyjuk teljesen megszáradni. Díszes dobozba rakjuk, és így ajándékozzuk.


Édes falatkák
Hozzávalók:

10 dkg darált háztartási keksz,
2 tojásfehérje,
200 g Nutella,
kókuszreszelék,
kristálycukor

A háztartási kekszet összegyúrjuk a Nutellával és a tojásfehérjével. Különböző, érdekes kis formákra gyúrjuk, alakítjuk, meghempergetjük kókuszreszelékben, kristálycukorban, színes cukrocskákkal díszítjük.


Fahéjas csokikockák
Hozzávalók kb. 20 darabhoz:

20 dkg étcsokoládé
16 dkg liszt
3 dkg kakaó
20 dkg vaj
4 tojás
25 dkg cukor
1 teáskanál őrölt fahéj

A csokoládét kisebb darabokra tördeljük. A lisztet összekeverjük a kakaóval. Kibélelünk sütőpapírral egy kb. 20x30 cm nagyságú tepsit.

Vízfürdőbe állítjuk a csokoládét és belekeverjük a vajat. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tojásokat a cukorral és a fahéjjal habosra keverjük. A csokoládés masszába dolgozzuk. Hozzáadjuk a lisztes keveréket is, és a formába simítjuk. A sütőben kb. 30 percig sütjük, amíg a teteje ropogós lesz, de a belseje még puha. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd kockákra vágjuk.


Édes gesztenyepogácsák
Hozzávalók kb. 12 darabhoz:

35 dkg gesztenyepüré
8 dkg margarin
4 tojássárgája
20 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
1 csapott evőkanál liszt
10 dkg baracklekvár


(gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.

A margarint robotgéppel vagy kézi habverővel habosra keverjük. Állandó keverés mellett egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, majd a cukrot, a vaníliás cukrot, az áttört gesztenyemasszát és a lisztet. Az egészet jól összekeverjük. A gesztenyés masszából kisebb pogácsaformákat formálunk, a tepsire tesszük, és kb. 15 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt a sütemény, a papírról leszedjük, és kettőt-kettőt összeragasztunk a baracklekvárral, majd porcukorral megszórjuk.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 1 db bejegyzés
Összes: 14525 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 28
  • e Hét: 28
  • e Hónap: 1346
  • e Év: 176432
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.