Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/47 oldal   Bejegyzések száma: 462 
Budapesten a családok huszadik keresztútja 04.13
  2019-04-14 15:56:00, vasárnap
 
  Április 13-án tartották meg Budapesten a családok huszadik keresztútját.
,,Utad, Jézus, veled járjuk" - családok keresztútja az Andrássy úton
2019. április 14., vasárnap | 11:11
Április 13-án tartották meg Budapesten a családok huszadik keresztútját. A Regnum Christi mozgalom meghívására az Oktogontól indulva jutottak el a keresztútjárók a Hősök teréig. Imával, énekkel kísérték Jézust a szenvedés útján. Az út, ahol munkába járós hétköznapjainkat éljük, ezen a hűvös áprilisi szombat délutánon három órára szakrális térré változott. Pedig nem állt meg a város élete. Sűrű forgalom, rengeteg turista járt az Andrássy úton, miközben az Oktogontól elinduló és folyamatosan duzzadó sokaság végigimádkozta a Hősök teréig tartó két kilométert.
...... .....


A Regnum Christi mozgalom kezdeményezésére huszadik alkalommal végezték el a húsvéti bűnbánati és érzelmi előkészületnek ezt a hagyományos gyakorlatát, a keresztutat a főváros szívében. A keresztútjárás amellett, hogy egyesülésre hív az önmagát értünk önként feláldozó és feltámadó Jézussal, itt, Budapest közepén hitünk megvallását is jelenti ezen a virágvasárnapot megelőző szombaton. ,,Terveinket, örömeinket, sikereinket Neked ajánljuk fel, bűneinket, sebeinket és fájdalmainkat Szent Kereszted tövébe szeretnénk letenni. Világosíts és erősíts meg minket" - fohászkodtak a résztvevők induláskor.
Legelöl a kereszt és Szász Csaba LC halad. Hosszú a menet, sok idős ember mellett családok kisgyerekkel jönnek velünk az úton. Nagy számban vannak jelen a Szent II. János Pál Iskolaközpont diákjai, akik tevékenyen bekapcsolódtak a szervezésbe is.
...... ......


Jézust kísérjük Poncius Pilátus palotájától a Golgota hegyére vezető úton, megfeszítéséig, majd a sírig. Szembesülünk Jézus életének és rajta keresztül valamennyi emberi életnek a drámájával. Minden egyes stáció egy megállás. Élőképek fogadják az imádkozókat. A gyerekek nagy komolysággal és teljes odaadottsággal jelenítik meg Jézus passiójának állomásait. Gondolatainkat azok az elmélkedések vezetik, melyek Ferenc pápának olasz fiatalokkal végzett keresztútján hangzottak el. Rátekintünk Jézus útjára, és egy-egy kérdéssel a lelkünkben járjuk az utat.
- Tizennégy találkozás a szenvedés útján Jézussal. Látjuk, ahogy Pilátus előtt áll, a tömeg döntésére várva, amikor még megfordulhatott volna a sorsa. Nyitott-e a fülünk a jóra való hívásra? Látjuk, ahogy vállára veszi a keresztet. Áldozata ígéretként áll előttünk: minden halálból élet támad. Nyitottak vagyunk-e vállalni, amit az élet ad? Látjuk az először eleső Jézust. Súlyos a kereszt, el lehet esni a teher alatt. Van bátorságunk alázattal mindig újra kezdeni? Látjuk Jézust édesanyjával találkozni. Mária szemében ott van az anya gyermeke miatt érzett fájdalma, de ott van az is, hogy nem a semmibe tekint. Sokszor készületlenek vagyunk mi is az élet megpróbáltatásaival való találkozásban, tudjuk-e, hogy ott van a fény, vagy lehorgasztott fejjel járunk?Látjuk a Jézus mellé lépő Cirenei Simont. Amikor az Úr egyedül marad a megpróbáltatás pillanatában, egy idegen nyújt segítő kezet. Remélhetjük, hogy nekünk is lesz egy Cirenei Simonunk, és mi is Simonok lehetünk mások számára? Látjuk, ahogy Veronika megtörli a szenvedő arcot. Egy pillanatban találkozik egyik szerető lélek a másikkal. Meglátjuk-e a szenvedő arcokban Jézus arcát?
- Látjuk, amikor másodszor is összeroskad a kereszt súlya alatt. Újra elesik és újra feláll. Újból és örökké kész vállára venni az emberek bűneinek terhét. Van-e erőnk újra és újra indulni? Látjuk, ahogy megáll a síró asszonyokat vigasztalni. Megszólít, beszél, megtalálja a szükséges szót. Ki merjük-e mondani a szót, ha nehéz, hogy saját javára ösztökéljük embertársunkat? Látjuk, ahogy Jézus harmadszor is elesik, és harmadszor is feláll. Tudjuk-e életünk kihívásait azzal a reménnyel és hittel nézni, mely segít, hogy végül mégis felálljunk? Látjuk Jézust, amint megfosztják ruháitól. Elveszik földi méltóságának utolsó foszlányait, és megértjük, van valami, ami szemmel nem látható, amit nem vehetnek el az embertől. Meglátjuk-e, becsüljük-e embertársunk méltóságát? Látjuk Jézust, amint megfosztva mindentől a keresztre szegezik. A legnehezebb órában is tanít - az Atyába kapaszkodik, az emberre figyel. Tudok-e a nehéz helyzetekben bizalommal az Atyára tekinteni? Látjuk, ahogy Jézus meghal a kereszten. Kiáltása erőteljes, fájdalmas. Hiszünk-e a nehézséget, áldozatot vállaló szeretetben? Látjuk, ahogy Jézus testét leveszik a keresztről. Az őt szeretők még egyszer átölelik a megtört testet. Megtaláljuk-e a mindennapok forgatagában azt, hogy mit vár tőlünk az emberség parancsa? Végül ott vagyunk, ahol Jézust a sírba fektetik. Szeretettel, tisztelettel veszik körül, és helyezik nyugalomra a kihűlt testet. Be tudok-e lépni a mélységekbe, meg tudok-e pihenni Istennél?
...... .....


- Így kísértük Jézust az úton. Mindenki életében vannak állomások, amikor megtorpan, amikor szenvedés, gyász vagy betegség akasztja meg, amikor úgy érzi, hogy nem megy tovább. A Jézus szenvedéséről való elmélkedés megerősít saját keresztjeink hordozásában, és ha életutunkon irányt tévesztettünk, ha megtántorodtunk, tovább lendít.
Az út szentmisével fejeződik be. A Hősök tere templommá alakul, középen egyszerű oltár, előtte székek. A szentmise főcelebránsa és szónoka Michael Duffy LC. Mellette Attila atya koncelebrál, és ott van Justin Prigge, a Legio Christi szentelés előtt álló diakónusa.
...... .......


Michael Duffy a napi evangéliumi szakaszhoz, a Lázár feltámasztását követő eseményekhez kapcsolja gondolatait, és ezt a kérdést teszi fel: hogyan született meg a döntés, hogy Jézusnak meg kell halni? Itt a kocka már el volt vetve, csak a mikor és a hogyan volt a kérdés. A szemben álló erők harcának vagyunk tanúi: az egyik oldalon a hitre ébredés öröme, a másikon a hitetlenségből fakadó irigység. Jézusról megszületett a döntés.
Azonban még nem érkezett el az ő órája, Jézus visszavonult. Az emberek keresik. Miért? És mi mit várunk tőle? Csodát? Gyógyulást? Vezetőt? Földi királyt? Jézus eljött, emberré lett, helyettem, értem és miattam élt. Nem az élet pillanatnyi jobbra fordulását kell kérnünk tőle, hanem a megtisztulást. Egészen és teljesen - hangsúlyozta Michael atya.

Fotó: Lambert Attila
Trauttwein Éva/Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Posztumusz díszpolgári címet...........
  2019-03-28 15:22:12, csütörtök
 
  Képen: Mindszenty József
...... ........... .....


Posztumusz díszpolgári címet adományoz a főváros Mindszenty Józsefnek
2019. március 27., szerda | 22:52
A Fővárosi Közgyűlés március 27-én, szerdán zárt ülésen döntött hét új budapesti díszpolgár személyéről.
A képviselők a főváros díszpolgára címet adományozták Béres Ilona színművésznőnek, Csókay András idegsebésznek, Darnyi Tamás úszónak, Hargitay András úszónak, állatorvosnak; Kállai Kiss Ernő klarinétművésznek és Korda György énekesnek.
Posztumusz elismerést kap Antall József, Magyarország első szabadon választott miniszterelnöke és Mindszenty József bíboros, hercegprímás, esztergomi érsek.

Forrás: MTI
Fotó: Mindszenty Alapítvány
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Újbuda díszpolgára, Törőcsik Mari Kossuth Nagydíjas
  2019-03-18 23:20:47, hétfő
 
  Újbuda díszpolgára, Törőcsik Mari Kossuth Nagydíjas
A nemzeti ünnep alkalmából átadták a legrangosabb állami elismeréseket. Kiosztották a Kossuth-díjakat, Magyarország köztársasági elnöke pedig Kossuth Nagydíjat adományozott Törőcsik Marinak, Újbuda díszpolgárának. Az elismerést Orbán Viktor miniszterelnök személyesen vitte el a nemzet színészének, velemi otthonába.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Március 15-i ünnepi képek
  2019-03-15 11:15:06, péntek
 
  ...... ............... ........... ................... ........

 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Isten rengeteg szépséggel ajándékozott meg minket
  2019-03-15 11:05:47, péntek
 
  Máté Bence természetfotós képei a bazilika előtt
2019. március 14. csütörtök 19:52
Máté Bence 2010-ben Árnyjáték című képével elnyerte a természetfotózás Oscar-díjának tartott ,,Az év természetfotósa 2010" címet Londonban. Jelenleg a világverseny történetének legeredményesebb fotósa, az egyetlen, aki az ifjúsági és a felnőtt mezőnyben is fődíjat kapott. Szabadtéri tárlata március 13-án érkezett Budapestre.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Hit és gyógyulás címmel konferenciát rendeztek
  2019-03-14 14:49:55, csütörtök
 
  Teljes emberséggel a beteg mellett - Konferencia a gyógyítás spirituális dimenzióiról Budapesten
2019. március 13. szerda 11:00
Hit és gyógyulás címmel konferenciát rendeztek a Bethesda Gyermekkórházban március 1-jén. Az idei volt a második ilyen alkalom, a sorozat jövőre folytatódik.
...... .....


Bővebben Link

...... ............

 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
XI. kerület önkormányzat vezetősége
  2019-03-08 21:17:11, péntek
 
  XI. kerület önkormányzat vezetősége a nőket köszöntötte Gazdagrét közösségi házban
...... ...........


Régi hagyomány Újbudán, hogy a nemzetközi nőnapon a kerület vezetői virággal kedveskednek az itt élő szép korú hölgyeknek..
Március 8-án délelőtt Simicskó István országgyűlési képviselő, Hoffmann Tamás polgármester, Molnár László alpolgármester, valamint a helyi önkormányzati képviselők a kerület hat helyszínén köszöntötték fel a nőnap alkalmából a szebbik nem tagjait.
- A nőknek köszönhetjük a létezésünket, a nők varázsolnak egy fészekből otthont, és a nőktől kapjuk életünk legszebb ajándékait, emberi sorsunk legnagyobb kincseit, a gyermekeinket is. Ezért fontos, hogy egy évben legalább egy alkalommal kifejezzük hálánkat irántuk - emelte ki Hoffmann Tamás a Polgármesteri Hivatal dísztermében rendezett ünnepségen. Simicskó István hozzátette: a férfiaknak az idők kezdete óta feladatuk, hogy védelmezzék és szeressék a nőket, és ezáltal a férfiak nem csak erősebbé, de jobb emberré is válnak.
A kerület vezetői egy-egy korallvirágot nyújtottak át a hölgyeknek, majd a köszöntőket mindenütt zenés szórakoztató műsor követte. A Polgármesteri Hivatalban Szalóki Ági, Gryllus Vilmos és Gryllus Dániel adott koncertet, a Gazdagréti Közösségi Házban Hajdu László,

(Újbuda)

Amatőr versíró - Rimóczi Ferenc: Nőnapra c. versét olvasta fel az ünnepségen
Képen karikával jelölt arc a Feri bácsi
...... ..........


- Rimóczi Ferenc: Nőnapra
Megteremté az Úr Ádámot, egyedül élt az Édenben,
Magányában eltöprengett, hiány van a családi fészekben!

Szólt az Úrnak, fordítsa felé orcáját,
Ha szükséges vegye ki néhány oldalbordáját.

Meghallgatta az Úr keserves panaszát,
Megteremté hát a Nőt, Ádám élettársát.

Békességben éltek a paradicsomban Évával,
Zsanna - mannát fogyasztottak, ették jó étvággyal.

Ám tiltott almafánál sziszegte a kígyó Évának,
Vegyél a gyümölcsből, meglátod, megnő tőle az étvágyad.

Éva hiszékenyen hallgatott a kígyó sugalmára,
Szakított egy almát, felét átadta Ádámnak.

Megtudta az Úr, hogy ettek a tilalom fájáról,
Elűzte mindkettőt az éden tájáról.
*
Ma már a férfinép felejté a próféták írását,
Hisz saját bőrén érzi a női nem ,,áldását".

Ám gyakorta megesik, hogy a Nő hordja a kalapot,
Szigorúan fegyelmez hol kicsit - hol nagyot.

Gyengébb nem létére hangja érces és kemény,
Dorgálja a férfinépet, ha nem eléggé serény.

De szeretjük őket, mert létük életünk lényege,
Sorolok pár dolgot, mely a női nem érdeme:

Elsősorban szerelmük csodálatos varázsa,
És a szerelem ,,gyümölcsének" világrahozása.

Helytállnak az élet szinte minden ágában,
Orvosok, tudósok, sportolók és még sorolhatnám százával.

Ha nem lenne nő, vajon kinek vinnénk virágot,
Kinek tennénk a lába elé ezt a kerek világot?

Kitől jönne csábos mosoly, huncutkodó kacagás,
Udvarláskor, széptevéskor egy- egy bájos pirulás?

Hol lennének az ebédkor ízes, finom falatok,
Ki ápolna bennünket, ha betegségben punnyadok?

Nagymamáink, kik leélték már az életük javát,
Fáradságot nem ismerve nevelnek sok unokát.

Foglaljuk hát egy csokorba a nők megannyi érdemét,
Míg forog a Föld, legyen velük értékes az együttlét!

Köszöntsük hát tiszta szívvel ma e nemes ünnepen,
Minden nőt, mert megérdemlik, tapsoljunk hát lelkesen!


 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Napfényes Duna parti korzó
  2019-02-24 22:14:25, vasárnap
 
  ...... .....

 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Mátyás templom 360° 4K
  2019-02-11 11:33:48, hétfő
 
  A budavári Nagyboldogasszony-templom, ismertebb nevén Mátyás-templom, ritkábban budavári koronázótemplom Budapest I. kerületében, a Szentháromság téren álló, nagy történelmi múltra visszatekintő műemlék épület. Két uralkodói párt koronáztak meg falai között: Ferenc Józsefet és Erzsébetet, valamint IV. Károlyt és Zitát. ,,A Mátyás-torony teljes magassága a templom padozatától 78,16 méter, a járda szintjétől 76,57 méter. A látogatók számára a torony alsó koszorúerkélyét nyitották meg, amelynek magassága 46,73 méter, és amelyre 197 lépcsőn lehet feljutni

Péter Ákos videója Link

*
- Mátyás templom FILI koncert 84' wmv
A Magyar Nemzeti Levéltár "Kik vagyunk? - Magyarországi nemzetiségek" c. kiállításának ünnepélyes megnyitóján részt vett díszvendégeket a FILI énekszóval kísérte át a Mátyás templomba, ahol 1867-ben I. Ferenc József és Sissi megkoronázásakor hangzott fel először Liszt Ferenc Koronázási miséje. Nos, a Szentegyházi Gyermekfilharmónia mostani ragyogó fellépésével is feltette a koronát nyári turnéjuk szerepléseire! Köszönjük!

Csaba László videója Link
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Bármerre fordulhattunk a fővárosban, tűzijátékot láttunk
  2019-01-30 14:25:20, szerda
 
  Szilveszter éjszakáján nagyjából bármerre fordulhattunk a fővárosban, tűzijátékot láttunk - nem is egyet. Természetesen éjfél elmúltával lőtték fel legtöbben a fényrakétákat.
Mivel az kifejezetten tiszta volt az égbolt, az egész főváros láthatóvá vált, mely a Széchenyi-hegyről készített webkamerás felvételeken valósággal ragyogott.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
     1/47 oldal   Bejegyzések száma: 462 
2019.03 2019. április 2019.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 360 db bejegyzés
e év: 1660 db bejegyzés
Összes: 38366 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1562
  • e Hét: 6826
  • e Hónap: 53876
  • e Év: 262000
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.