Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/45 oldal   Bejegyzések száma: 442 
Gazdagréti téren karácsonyi ünnepség
  2018-12-09 22:39:25, vasárnap
 
  ...... ........... ................... ........... .............. ........... .................. ........... ........... .................... ........... .................. ........... ........... ..........

 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Adventi vásár Óbudán, a Szentlélek téren
  2018-12-09 22:21:58, vasárnap
 
  ,,A karácsony sokszor döntés elé állítja az embert. Jó nekünk egymást marva, veszekedve élni? ... Ha kinyitjuk egymás felé a szívünket, sok minden változhat, különösen akkor, ha Isten felé is megnyílunk."
Négy évvel ezelőtt négy felekezet fogott össze, hogy együtt megjelenjenek Budapest egyik legnépszerűbb adventi vásárában, Óbudán, a Szentlélek téren. Az önkormányzat támogatásával kaptak egy faházat, együtt viszik a karácsonyi öröm üzenetét a vásári forgatagba. December 7-én kerestük fel őket.
Bővebben Link

 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Gazdag advent várja az újbudaiakat
  2018-12-05 10:23:45, szerda
 
  A várakozás hangulatában tölthetik az újbudaiak az advent időszakát. A kerületi közösségi házak, iskolák színes programokkal várják az érdeklődőket, de lesznek vásárok és jótékonysági gyűjtések is.
Bővebben Link

 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Megáldották Szent Margit szobrát
  2018-11-22 22:57:18, csütörtök
 
  Méltó, hogy az itt lévő szobor végre láthatóvá tegye előttünk ennek a nagyszerű szentnek az életét, hogy aki erre jár, ne csak romokat lásson, hanem ezt a sudár, nagyszerű magyar lányt is: a királylányt, aki valóban nem foglalkozott azzal, hogy honnan jött, csak azzal, hogy hová megy: Krisztushoz az életszentség útján. 2018. november 22. csütörtök 18:59
Snell György Esztergom-budapesti segédpüspök, a Szent István-bazilika plébánosa áldotta meg november 22-én Árpád-házi Szent Margit szobrát a Margitszigeten, a domonkos kolostor romjainál.
...... .....


A bronzszobrot Budapest Főváros Önkormányzata megbízásából Bakos Ildikó szobrászművész, érdemes művész készítette Árpád-házi Szent Margit szentté avatásának 75. évfordulója alkalmából. A szoboravató a Himnusz eléneklésével kezdődött, majd a Fővárosi Önkormányzat részéről Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes mondott beszédet.

...... .............. .......Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Ma van a szegények világnapja
  2018-11-18 23:38:21, vasárnap
 
  Megrendítő pillanat volt, amikor a hitvallás kérdéseire a szegények szájából hangzott erőteljesen, meggyőződéssel, hogy Ellene mondunk, Hiszünk... Szinte tapintani lehetett, hogy az embernek valóban mekkora szüksége van a hitre, a jó választására a rossz ellenében.
A világot jóvá alakító kis királlyá kenünk föl" - Különleges keresztelő a szegények világnapján
2018. november 18. vasárnap 20:44
November 18-án, a szegények világnapján Budapesten, a Gát utcai templomban Koronkai Zoltán jezsuita mutatott be szentmisét és keresztelt meg egy fiút, aki a Sant'Egidio közösség béke iskolájába jár. A mise után a közösségi teremben a közösség vacsorára hívta hajléktalan barátait.
Örömteli ünnep volt ezen a vasárnapon a Gát utcai Kaníziusz Szent Péter-templomban, amelyet megtöltöttek a szegények: a Sant'Egidio közösség barátai, hajléktalanok, a környéken élő nehéz sorsú családok, gyermekek. Különleges esemény részese volt az ünneplő sereg: Dani keresztelőjének.
Dani 15 éves, több mint három éve jár a közösség foglalkozásaira, amelyet a béke iskolájának neveznek: a béke iskolája, mert különféle gyerekek járnak ide együtt, szegények és gazdagok, jó és rossz tanulók, együtt ismerik meg azt a barátságot, amelyre az evangélium tanít mindenkit; azt a nyitottságot, amellyel mások felé fordulnak; azt a békés együttlétet, amely széppé teszi mindannyiunk életét. Dani speciális nevelésű fiú, szintén speciális nevelési igényű kisebb testvérével együtt nagymamája neveli őket szerény körülmények között.

Bővebben Link


- Ferenc pápa üzenete a szegények világnapjára
2018. november 17. szombat 19:00
Második alkalommal tartjuk meg idén az Egyházban a szegények világnapját november 18-án, az évközi 33. vasárnapon. Ferenc pápának a világnapra írt üzenetét olvashatják
Nem szabad, hogy bárki is magát az Atya szeretetéből kirekesztettnek érezze, különösen nem azért, mert a világ, amelyben él, magába zárkózik, és legfőbb értékként a gazdaságot tünteti fel.
Íme, egy szegény kiáltott s az Úr meghallgatta őt" (Zsolt 34,7)
......


Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Erdő Péter megáldotta a budapesti Árpád-házi Szent Erzsébet
  2018-11-18 23:31:53, vasárnap
 
  Erdő Péter megáldotta a budapesti Árpád-házi Szent Erzsébet-plébánia épületét.
Erdő Péter bíboros, prímás mutatott be szentmisét Budapesten, a Rózsák terei Árpád-házi Szent Erzsébet-templom búcsúünnepén, november 18-án. Ezt követően megáldotta a plébánia felújított épületét.
Erdő Péter bíboros a híveket köszöntve emlékezett arra, hogy Árpád-házi Szent Erzsébet élete a segítő szeretet példaképe az egész világon. Külön köszöntötte a Katolikus Karitász munkatársait, akik tevékenységükben ezt a segítő szeretet szolgálják.
A plébánia nemcsak épület, hanem közösség, azon krisztus hívők közössége, akik egy területen élnek - mondta a főpásztor. - Ez a közösség az oltár körül gyűlik össze, találkozva Krisztus személyével, de a templom falain kívül is egybetartozik.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Emlékülés Árpád-házi Szent Margit tiszteletére Budapesten
  2018-11-18 14:05:47, vasárnap
 
  2018. november 18. vasárnap 13:15
Árpád-házi Szent Margit szentté avatásának 75. évfordulója alkalmából ünnepi emlékülést szervezett a Budapest-Újlaki Sarlós Boldogasszony-plébánia november 17-én Budapesten, a margitszigeti Danubius Grand Hotelben.
Az emlékülés Bakos Ildikó szobrászművész, érdemes művész Árpád-házi Szent Margit szobrának közelgő átadásához kapcsolódott. A margitszigeti kolostorromnál a következő héten sorra kerülő szoborállítást Beran Ferenc Budapest - újlaki plébános kezdeményezte; a költségeket a Fővárosi Önkormányzat vállalta.
...... ........... ............


Az emlékülés célját bevezetőjében Beran Ferenc foglalta össze: ,,fedezzük fel ,,Budapest szentjének" a ma emberéhez szóló üzenetét, történeti ismereteink alapján rajzoljuk meg vonásait, és kövessük őt!"
Árpád-házi Margitot, IV. Béla lányát XII. Piusz pápa avatta szentté 1943. november 19-én. ,,Háborús idők voltak, az emberek még »bombamentes jó éjszakát« kívántak egymásnak - kezdte beszédét az emlékülés köszöntőjében Surján László, a KDNP tiszteletbeli elnöke. - A pápa még a budapesti eucharisztikus világkongresszuson hallott a szemlélődő domonkos nővér, Margit béketeremtő személyiségéről, és töretlen kultuszáról, amikor is domonkos indításra a magyar fővárosban egybegyűlt egyházi méltóságok sorra kérték a Szentatyát a szerzetesnő szentté avatására. A világháború borzalmai közepette XII Piusz bizonyára felismerte e személyiség vonásainak időszerűségét, és remélte, hogy Árpád-házi Szent Margit segíteni fogja a hőn áhított béke létrejöttét.
- Surján László azt is elmondta az emlékülésre egybegyűlt nagyszámú érdeklődőnek, hogy a szentté avatással kapcsolatban anno Badalik Bertalan OP a Pesti Hírlapnak azt nyilatkozta: reméli, hogy a főváros szobrot állít az új magyar szentnek a Margitszigeten. Ez az óhaj most, 2018-ban megvalósul.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Együttműködési nyilatkozatot írtak alá az egyházi .....
  2018-11-14 17:37:24, szerda
 
  Együttműködési nyilatkozatot írtak alá az egyházi fenntartású kórházak vezetői
2018. november 14. szerda 16:22
Együttműködési nyilatkozatot írtak alá a Budapesti Szent Ferenc Kórház, a Budai Irgalmasrendi Kórház, a Bethesda Gyermekkórház és a Mazsihisz Szeretetkórház fenntartói és a kórházak vezetői november 13-án Budapesten.
Az együttműködésben részt vesznek a készülő evangélikus és görögkatolikus kórházak fenntartói is. A dokumentum szövege szerint az intézmények célja, hogy közös erőfeszítéssel dolgozzanak, részt vegyenek a ,,magyar egészségügy fejlesztésében", illetve együtt hozzanak létre egyházi alapon nyugvó nővérképzést.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Szent Márton lóháton vezette a menetet Budapest belvárosában
  2018-11-13 12:52:21, kedd
 
  2018. november 12. hétfő 19:57
November 11-én, vasárnap, Szent Márton napjának délutánján felekezetek közötti összefogáson alapuló keresztény lampionos menetet szervezett a Traditio Christiana Budapest belvárosában.
A Szent Márton tiszteletére rendezett, immár hagyománnyá vált menetet a Traditio Christiana keresztény hagyományőrző csapata szervezte; Budapest Főváros Önkormányzata és Belváros-Lipótváros Önkormányzata támogatta. Közreműködött a Deák Téri Evangélikus Lelkészség és a Sorsforduló Alapítvány.
KÉPRIPORT itt megnézhető Link
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Díszdiplomásokat és pályakezdőket köszöntöttek
  2018-11-12 10:01:54, hétfő
 
  Díszdiplomásokat és pályakezdőket köszöntöttek Újbudán a kerületi napon - 2018.11.11
Ünnepi előadással, fogadással és virággal köszöntötték a kerületben élő és az idén jubiláló orvosokat, gyógyszerészeket, valamint pedagógusokat a Kerület Napja alkalmából. Az ötven, hatvan, hatvanöt és hetven éve diplomázottakon túl pályakezdő pedagógusokat is köszöntöttek Újbuda vezetői a Danubius Hotel Flamencoban.
Simicskó István honvédelmi miniszter beszédében a közösségben végzett társadalmi szerepvállalás jelentőségére hívta fel a figyelmet. Újbuda országgyűlési képviselője úgy látja, fontos, hogy kifejezzük tiszteletünket azok iránt, akik hivatásként olyan nemes feladatot választottak, amely a legnagyobb értéket adja a közösségnek: gyógyít, tanít és életre nevel. A díszdiplomás orvosoknak, gyógyszerészeknek és pedagógusoknak köszönet jár azért, hogy évtizedeket szenteltek hivatásuknak, a pályakezdőknek pedig azért, hogy a közösségépítés legnemesebb feladatait vállalták magukra. Simicskó István egy Mára idézettel, engedte útjára a fiatalokat. ,,Kétféle lustaság van: vízszintes és függőleges. Van ember, aki csak élete nagy távlataiban lusta; a tervekben; abban, hogy elodázza elhatározásait, döntéseit; lustán építi fel élete munkáját, mindent az időbe épít, a nagy messzeségbe. Aztán van a másik, a függőleges lustaság, mikor a nagy pillanat előtt maradunk lusták, mikor nem gondoljuk, mondjuk vagy cselekedjük azt, amit abban a pillanatban lehetne... Ilyen elmulasztott, lustán elhanyagolt pillanatokon múlik az élet". Kívánom, hogy a hosszú távú céljaik mellett a napi döntéseik is előre vigyék önöket - mondta.
Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere is köszöntötte a megjelenteket. Köszönetet mondott az orvosoknak, a gyógyszerészeknek és a pedagógusoknak a sok évtizedes, áldozatos munkájukért, a fiatalokat pedig biztosította a hivatásuk támogatásáról. Kiemelte, hogy a Kerület Napja egy egész hetes rendezvénysorozattá nőtte ki magát, és számos olyan terület van, ahol köszönetet kell mondani azoknak, akik nap mint nap fáradoznak Újbuda közösségi életének fejlődéséért.
A díszdiplomákat és okleveleket Simicskó István és Hoffmann Tamás mellett Király Nóra és Molnár László alpolgármesterek adták át.

Képek itt megnézhetők Link

- Hivatásuk elismeréseként díszoklevelet, illetve díszdiplomát adott át az önkormányzat azoknak a tanítóknak, tanároknak, orvosoknak, fogorvosoknak és gyógyszerészeknek, akik legalább ötven esztendeje kezdték meg munkájukat. Fontos, hogy kifejezzük tiszteletünket azok iránt, akik hivatásként olyan nemes feladatot választottak, amely a legnagyobb értéket adja a közösségnek: gyógyítanak, tanítanak és nevelnek. A Kerület Napja alkalmából idén díszdiplomás orvost, gyógyszerészt, pedagógust és pályakezdőt köszöntöttünk.

Szentangyalok templom közösségének - kegyhely látogató csoport vezetője.
...... ........... .....A hagyomány szerint, a Kerület Napján adták át a díszpolgári címeket. Idén Takaró Károly nyugalmazott református püspök és Kalász Márton költő kapta a rangos elismerést.
Facebook oldali videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
     1/45 oldal   Bejegyzések száma: 442 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 16 db bejegyzés
e hónap: 177 db bejegyzés
e év: 4690 db bejegyzés
Összes: 36332 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1858
  • e Hét: 8247
  • e Hónap: 25545
  • e Év: 1676308
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.