Regisztráció  Belépés
monikazoli.blog.xfree.hu
Nincs mottó monikazoli

Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
halpástétom
  2008-12-06 22:15:44, szombat
 
  HALPÁSTÉTOM

750 gr makréla
250 gr sárgarépa
250 gr sültpaprika
250 gr paradicsom
250 gr pirított vöröshagyma
125 gr margarin
1.5 dl fehérbor
1 evőkanál vegeta
1 evőkanál só
1 kávéskanál bors
fokhagyma
A megtisztított halat, sárgarépát, paradicsomot és fokhagymát 2 óra hosszat főzzük. Hagyjuk kihűlni, majd kétszer átdaráljuk, hozzáadjuk a vöröshagymát és a margarint.
 
 
2 komment , kategória:  receptek  
ketchup
  2008-12-06 14:38:54, szombat
 
  KETCHUP

5 kg paradicsom
10 db pirospaprika
10 fej vöröshagyma
1 kávéscsésze cukor
1 tasak konzervánsz
1 tasak origánó
só, ízlés szerint, legalább kb 1 kávéscsésze
erős paprika vagy feferóni ízlés szerint
A megtisztított vöröshagymát és a jól megmosott paradicsomot, paprikát, feferónit megfőzzük, majd kipaszírozzuk. Hozzáadjuk a fűszereket és elfőzzük sűrűre.

 
 
0 komment , kategória:  receptek  
bólék
  2008-12-05 21:28:12, péntek
 
  BÓLÉK

GRÉPFRUT BÓLÉ

2 grepfrut
3 dl málna vagy ribiszkeszörp
7 dl grépfrutdzsúsz
7 dl ásványvíz
7 dl citromlimnádé
néhány friss mentalevél
Meghámozzuk a gyümölcsöket, gondosankiszedjük a fehér részeket a gerezdek közül is. A gerezdeket kettévágjuk, tálba téve ráöntjük a szörpöt és a dzsúszt. Hűtőbe állítjuk 3 órára. Végül összeforgatjuk az ásványvízzel, limonádéval és a mentalavéllel.

ŐSZIBARACK NARANCSSAL

80 dkg őszibarackbefőtt (idényben friss gyümölcs)
3 narancs
2 citrom
7 dl narancsdzsúsz
1 l ásávnyvíz
A befőttet leszűrjük és levét egy tálba tesszük. Ebbe tegyük vissza a felszeletelt őszibarackot, a meghámozott, kimagozott és kockára vágott narancsot. A citromokat megmosva kettévágjuk, s a felezett darabokat héjával együtt szeleteljük. A narancsdzsúszban hűtjük 3 órát, majd hozzáadjuk az ásványvizet.

MÁLNA- SÁRGADINNYE

50 dk málna
40 dk sárgadinnye
fél citrom leve
1.4 dl fehérbor
7 dl pezsgő
4 cl málnalikőr
A megmosott, megtisztított málnát tálba rakjuk. Hozzáadjuk a kimagozott, meghámozott és kockára vágott sárgadinnyét. Ízesítjük a likőrrel, citromlével és 7 dl borral. 3 órát hűtjük, majd leöntve a maradék borral és pezsgővel fogasztjuk.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2017.08 2017. Szeptember 2017.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 486 db bejegyzés
e év: 4590 db bejegyzés
Összes: 110314 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3964
  • e Hét: 10951
  • e Hónap: 76059
  • e Év: 741038
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.