Belépés
anyu65.blog.xfree.hu
Félig él, az aki nem mer Kné N. Magdolna
1962.09.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 31 
A fekete pont
  2018-05-15 12:40:56, kedd
 
  A fekete pont - tanmese.
Egy amerikai egyetem tanára, egy szép napon, arra gondolt hogy a diákjainak leckét tanít. Életleckét, olyant amilyen nincs benne az iskolai programokban. Ezért amikor belépett az osztályba, mindenki meglepetésére egy papírköteget vett ki a dossziéjából.
,,Felmérőt fogunk írni." - közölte a diákokkal, akiknek lefagyott a mosoly az arcukról a nem várt hír hallatán.

Ezután szokás szerint lefelé fordítva kiosztotta a papírokat, majd visszament az asztalához. A tanulók tele izgalommal fordították meg a dolgozatot, melyen legnagyobb megdöbbenésükre csak egy kis fekete folt volt.

Az volt a feladatuk, hogy írják le minél részletesebben, mit látnak. A tanár bőven hagyott időt a feladat kidolgozására, majd beszedte a dolgozatokat, és gyorsan át is olvasta a kérdésre adott válaszokat.

Amikor végzett, így szólt a diákokhoz:
- Ezt a dolgozatot nem fogom osztályozni. Nem ezért írattam veletek, hanem azért, mert kíváncsi voltam, mire figyeltek. Kivétel nélkül mindannyian leírtátok, hogy milyen a kis fekete folt alakja, mérete, és hogy hol helyezkedik el a papíron. Valamivel viszont egyikőtök sem foglalkozott: magával a fehér papírral, amin a fekete folt volt. Pedig ez sokkal nagyobb része az egésznek mint az a kis fekete pont. És ha belegondoltok, a legtöbb ember pontosan így éli az életét. Csak a nehézségeinkre, problémáinkra, személyes konfliktusainkra és sérelmeinkre koncentrálunk, miközben azt a rengeteg szép dolgot, ami az életünk része, észre sem vesszük. Hagyjuk, hogy az a kis fekete folt beszennyezze az egész elménket.

Így van ez az életben is. Azok az emberek akik csak a fekete pontra koncentrálnak, azok állandóan csak a rosszat veszik észre az életben. Nem számít az a rengeteg fehér dolog ami körülöleli a fekete pontot. Ők csak abba a kis fekete pontba kapaszkodva, vergödnek és panaszkodnak. Nekik hiába csináltál meg ezer dolgot jól, ha csak egyszer is valamit rosszul csináltál, ők abba fognak foggal-körömmel beleakaszkodni, és a fejedhez vágni. 
 
0 komment , kategória:  Tanúlságos történetek  
Buddha tanítása
  2018-05-13 01:12:29, vasárnap
 
 Volt egy idős asszony, aki egész nap elégedetlenkedett, morgott. A nagyobbik lánya egy esernyőárushoz ment férjhez, a kisebbik meg egy tésztagyártással foglalkozó férfit választott élete párjának. Mikor a nap ragyogóan sütött, az idős asszony sírni, panaszkodni kezdett, hogy ilyen időben senki sem fog esernyőt vásárolni a lányától. Ez annyira elszomorította, hogy egyszerűen nem tudta abbahagyni a sírást. Mikor esett az eső, akkor meg azért rimánkodott, hogy a tésztakészítéssel foglalkozó lányáék nem fognak tudni megélni, mert a tészták kiszáradásához napfény szükséges.
Az asszonyt egyszerűen senki sem tudta megvigasztalni, mert ha sütött a nap, az volt a baj, ha meg esett, akkor az. A szomszédai is tehetetlenek voltak, el is nevezték őt a sírós asszonynak.
Egy nap elment mellette egy buddhista szerzetes, aki nagyon kíváncsi lett, hogy miért duzzog, sír folyton az asszony, mi lehet ennek az oka. Amikor az asszony elmesélte a bánatát, a szerzetes rámosolygott, és így szólt: “Asszonyom, nem kell aggódnia, én megmutatom a boldogsághoz vezető utat, és többé nem kell szomorkodnia."
Az asszony kíváncsian figyelte, hogy mit fog mutatni a szerzetes, aki a következőket mondta: “Asszonyom, egyszerű az egész, változtassa meg a látásmódját. Ha süt a nap, akkor ne azért aggódjon, hogy az esernyőiket nem tudják értékesíteni a nagyobbik lányáék, hanem örüljön annak, hogy a kisebbik lányának a tésztái remekül száradnak. Ha meg esik, akkor gondoljon arra, hogy mennyi esernyőt tudnak majd eladni a nagyobbik lányáék."
Ekkor az idős asszony megvilágosodott. Megfogadva a szerzetes jótanácsát, az élete napokon belül megváltozott, és csak a jó dolgokra összpontosított.
 
 
0 komment , kategória:  Tanúlságos történetek  
Boldogságbolt
  2018-03-16 22:50:44, péntek
 
  Valójában egy antikváriumot kerestem a budai Öreg utcában, amikor egy furcsa cégér ötlött a szemembe, fekete alapon sárgult betűk hirdették: ,,BOLDOGSÁGBOLT". Alatta egy kartonpapíron régies írással: ,,Átalakulás miatt VÉGKIÁRUSÍTÁS". Ejha, gondoltam magamban, ezt meg kell próbálnom, egy kis boldogság sohasem árt, s beléptem. Bent az üzlet tulajdonosa, ránézésre egy legalább kétszáz éves örmény, olyan ruházatban, ami már a millennium idején is avíttnak számított volna épp egy öregedés határán álló nővel tárgyalt, de udvariasan köszöntött, majd így szólt:
- Kérem, nézzen körül, amíg a nagyságos asszonnyal tárgyalok, nézzen körül, hátha talál valami boldogságot, ami a tetszésére talál...
Körbenéztem. Mindenfele könyvespolcok, tematikusan rendezve: ,,szerelem", ,,család", ,,siker", ,,gazdagság", ,,lelki béke", ,,extrém kívánságok"... A polcokon mint könyvek az egyes boldogságok. Azonban nem bírtam ellenállni a kíváncsiságnak és inkább (bevallom, tapintatlanul) a boltosék beszélgetését hallgattam ki.
- Drága nagyságos asszonyom, már hogy ne lenne nagy szerelem? Mindent elsöprő, lángoló, őrült megfelel?
- Igen, azt hiszem, igen.
- Kiváló minőségű, első osztályú áru, Kleopátra is ebből rendelt anno... de meg kell jegyeznem, nem olcsó ez kérem. No lássuk csak: egy úriember, fiatalabbat, vagy idősebbet szeretne?
- Kicsit fiatalabbat, nem sokkal...
- Rendben. Szenvedély minden mennyiségben, ön is szeretne megfiatalodni benne, mások számára is észrevehetően?
- Természetesen.
- Egy pillanat. Az annyi mint: a három gyerekét elveszíti, item a férjét... Az anyagi biztonság továbbá 30 percenttel visszaesik. Csomagolhatom?
- Nem... azt hiszem, ez túl drága. Valami mást nem tud ajánlani? Esetleg valami boldogságot a házasságban?
- Természetesen, nagyságos asszonyom... Egy pillanat. - közben a ,,házasság" feliratú polcon matatott egy kicsit. - Ez azt hiszem megfelelő lesz: Bensőséges szeretet a házastárssal. Azt hiszem, ez megfelelő lesz önnek.
- Ez jól hangzik. Ennek mi az ára?
- Kérem, ez magasabb árfekvésű, de higgye el, megéri. Végre kell hajtania egy lelki megújulást és fel kell hagynia a kacérkodásokkal.
- Valami olcsóbb nincsen esetleg?
- Dehogynem, ahogy a kedves vevő parancsolja. Esetleg csomagolhatok egy kis csípős nyelvet?
- Ez pontosan mit jelent?
- Kiváló pletykálkodási képességet. Bárkiről bármit el tud hitetni, bármilyen rosszindulatú dolgot.
- Hát nem is tudom... Azt hiszem, ez jó lesz. Mi az ára?
- Igazán nem sok: nem lesznek barátai.
- Valóban. Kérem.
- Parancsoljon nagyságos asszonyom, kezeit csókolom. - Miután kilépett a nő az ajtón hozzám fordult: - Sikerült már választania? Ajánlhatok valamit, vagy esetleg még nézelődne?
Szerencsére ebben a pillanatban egy újabb férfi lépett be a boltba.
- Egy kicsit még nézelődnék.
- Ha megengedi, addig kiszolgálom a másik vevőt is.
- Csak tessék.
Az új vevő rögtön a tárgyra tért:
- Karriert szeretnék.
- Természetesen. Nemzetközi cégnél igazgatói állás megfelelő lenne?
- Igen, mindenképp. Mi lenne az ára?
- No, nézzük csak... A családi életét fel kell adnia, item egy kis gyomorfekély.
- Nem is tudom. A családi élet elég nagy ár. Tudna még valamit ajánlani hozzá?
- Természetesen. Egy szívinfarktusért két szabados titkárnőt tudok szállítani. Ez kb. mínusz öt életévet jelent. Csomagolhatom?
- Egyszerre a kettő vagy egymás után?
- Külön-külön. Ha egyszerre kívánja, akkor az összesen... egy pillanat... igen, az mínusz nyolc életév.
- Meggondolhatom? Holnap visszajönnék?
- Sajnos üzletpolitikánk ezt nem teszi lehetővé. Ebbe az üzletbe mindenki csak egyszer léphet be, utána hiába jön vissza, már nem találja a bejáratot.
- Akkor kérem.
- Parancsoljon. - Mikor kettesben maradtunk, az öreg örmény hozzám fordult: - Sikerült választania?
- Nem is tudom...
- Hajaj... - sóhajtott fel - tudja, hogy ez a leggyakoribb mondat, amit ebben a szakmában hallok? 'Nem tudom!' Ma már senki sem tudja, hogy mit akar. Bezzeg régen! Emlékszem, jött egy Júlia nevű úrilány, ő tudta, mit akar: életfogytig tartó szerelmet! És szó nélkül kifizetett érte vagy harminc életévet. Aztán itt volt Giacomo, az a velencei kispap, aki azt kérte, hogy neki legyen a legtöbb erotikus kalandja a világon. Örömmel lemondott cserébe a szerelemről. Biztos halott már róla, Casanova néven lett híres. Vagy emlékszem arra a cingár fiatalemberre, Sanyira, aki azt kérte, hogy híres költő legyen és egy szabad hazában akar meghalni. Örömmel vállalta, ha ezen kívül semmi sem sikerül neki az életben.
Ma már mindenki csak kicsinyes kívánságokkal érkezik. Szerelem, szex, pénz... És azok azoknak is sokallják az árát, pedig higgye el, a piacon mi vagyunk a legolcsóbbak. Nagy cég, nagy múlt, kicsiny árak, ez az üzletpolitikánk...
Kicsit zavartan sütöttem le a szememet, megpróbáltam félrevinni a témát.
- Extrém kívánságokat is tudna teljesíteni?
- Természetesen!
- Mondjuk, ha világuralmat szeretnék kérni?
- Legnagyobb sajnálatomra, abból a gyártó már nem vállal újabb példányt. Tudja, az utolsó darabot egy vékony, bajszos fiatalember vitte el, aki eredetileg Wagner kéziratokat keresett, meg festészeti albumokat...
- Neki milyen árat kellett fizetnie?
- Mindent, amit létrehozott élete folyamán, saját magának kellett elpusztítania, addig nem hallhatott meg. Bonus megkapta, hogy ellenséges fegyver nem fogta.
Talált már valami, Uram?
- Bevallom, kicsit szemezgettem az ,,irodalmi Nobel-díj" feliratú csomaggal...
- Kiváló választás, Imre bátyám is ugyanebből a típusból rendelt.
- Azt hiszem, én is csak azt mondom, amit a vevői többsége: nem is tudom. Azt hiszem, a boldogságot inkább saját magam szeretném megtalálni és nem tudni, milyen árat kell fizetnem érte.
- Tudja mit? Ön ma az utolsó vevőm. Megkapja bonus, amit szeretne.
- Azt hiszem, egy csésze kávét szeretnék.
- Csak egyetlen csésze kávét?
- Igen. Azt szeretném, ha egész életemben minden nap tudnék örülni a sors olyan apró ajándékainak, mint egy csésze kávé. Ha mindig lenne a közelemben valaki, akivel együtt tudom élvezni a frissen főtt kávé zamatát. Nem kell több: minden napra egy apró öröm és az, hogy felismerjem és örülni tudjak ennek.
- Jól meggondolta?
- Igen, tudom, nem nagy boldogság, de legalább biztos.
- Bölcs választás, ha szabad megjegyeznem. A kicsiny dolgok öröme... régen elfelejtett boldogság. Máris csomagolom.
- Nagyon köszönöm. Isten áldja!
- Tiszteletem.
Az ajtóból még visszafordultam: - Kérdezhetek valamit? Azt írta, átalakítja a boltot. Mit fog árulni?
- Boldogtalanságot, kérem. Tudja, úgy látom, ma erre nagyobb igény van.
S alázatos mosollyal becsukta mögöttem az ajtót."
Rozványi Dávid: Boldogságbolt c. novellája
 
 
0 komment , kategória:  Tanúlságos történetek  
Jön a víz
  2016-09-20 13:36:50, kedd
 
 
Egy nap hatalmas esőzések következtében kiöntött a falu mellett kanyargó folyó. Az emberek ijedten csomagolták össze holmijukat, s ki tutajon, ki csónakban próbált menekülni. Az áradás egyre nőtt, már minden víz alatt volt, csak a háztetők s a fák koronái látszottak ki.
Három csónakos evezett a távoli part felé, amikor egy hatalmas hullám mindnyájuk ladikját felborította. Kiváló úszó hírében álltak, mégis úgy tűnt, csak egyikük képes fennmaradni a víz színén.
Ti vagytok a legjobb úszók a faluban, hogyhogy nem birtok fennmaradni? - kiáltott társainak.
Az arannyal teli zsákot rákötöttem a hátamra, nagyon súlyos, de nem tudok megválni tőle, mit sem ér az életem nélküle! - hörögte az első.
- Egy vasládikóban őrzöm a nemesi levelem és a diplomáimat, ha elvesznek, hogyan bizonyítom előkelő mivoltomat? Meg kell mentenem mindenáron! - kiáltott a másik, s egyre fáradtabbnak látszott.
Aki teher nélkül, könnyedén szelte a habokat, hamarosan partot ért, onnét kiáltott vissza:
- Kérlek benneteket, dobjátok el terheteket, s megmenekültök!
De nem hallgattak rá...
Az anyagi lét mulandó értékeihez ragaszkodót megfojtják "kincsei", s nem lesz képes átszelni az élet tengerét.


 
 
0 komment , kategória:  Tanúlságos történetek  
Sose becsüld le a nőket
  2016-07-10 10:07:48, vasárnap
 
  Egy fiatal házaspár nászútra indult. Már 11 órája folyamatosan úton voltak, a férj már eléggé elfáradt, így úgy döntöttek, hogy megállnak a legközelebbi városban, és kivesznek egy szobát. Ott töltik az éjszakát, és korán reggel folyatják az autókázást.
gy nagyobb szállodakomplexumban találtak kiadó szobát, ki is vették, nem töltöttek sok időt, mindössze négy órát aludtak. A fiatal férj ezután fizetni akart.
- 100 euró lesz a szoba - mondta a recepciós.
A férfi dühösen magyarázatot kért, hogy miért ennyire drága, hiszen alig pár órát töltöttek a szobában.
- Azért ennyi, mert egy luxusszálóda vagyunk - érkezett a válasz.
- Akkor sem kerülhet egy éjszaka 100 euróba, beszélni akarok a felettesével - mondta a férj.
Pár perc múlva a helyszínen termett az igazgató, aki elmagyarázta a vendégnek, hogy azért kerül ennyibe a számla, mert a hotelnek van medencéje, és egy nagy konferencia terme.
- De azokat nem is használtuk! - mondta a férfi.
- Értem én, de használhatták volna, az ár magába foglalja azokat is - válaszolt az igazgató.
- A lényeg, hogy ezeket nem használtuk, csak aludtunk. Miért fizetnénk arra is, amit nem használtunk? - közölte vörösödő fejjel a férj.
z igazgató hajthatatlan volt, így a férfi feladta a csatát és ki akarta fizetni a 100 eurót, csak legyen vége az egésznek. Nála nem volt elég pénz, ezért szólt a feleségének, hogy hozzon.

Az asszony nyitotta is pénztárcáját, és kivett 25 eurót. Átnyújtotta az igazgatónak.

- Asszonyom, ez nem elég, 100 eurót kérek - közölte az igazgató.

- Hát, ez most ilyen. Én 75 eurót kérek magától, mert lefeküdt velem.

A férje elképedve nézte.

- Hogy mondhat ilyet? Nem volt semmi közöttünk! - mondta felháborodva az igazgató.

- Az lehet, de én itt voltam, és kihasználhatta volna a lehetőséget - vágott vissza a nő.

Tanulság: sose becsüld le a nőket, akik a legváratlanabb helyzetekben is képesek megoldást találni.
 
 
0 komment , kategória:  Tanúlságos történetek  
Pénzéhség
  2016-07-07 10:24:58, csütörtök
 
 Szokásosnak mondható felállás: egy hétköznapi srác odamegy egy fiatal lányhoz, aki a parkban a barátait várja, és megkérdi tőle, hogy nincs-e kedve valamit enni, inni vele. A lány láthatóan hárít, mivel nem jön be neki annyira a pasi, aki így továbbáll, de “véletlenül" kinyílik a táskája, ahonnan jó pár zöldhasú hullik szét a földre.

A lány gyorsan segít összeszedni a pénzt. És láthatóan már másként néz a férfira, beszélgetni kezd vele, közli, hogy a barátai még egy óráig nem kerülnek elő, így gyakorlatilag semmi dolga nincs. És mikor kiderül, hogy a pasi bankár, elindulnak ebédelni egy közeli étterembe. A teraszon foglalnak helyet, majd a srác kimegy a mosdóba, de már nem tér vissza.

A lány így végül idegessé válik, főként miután neki kell kifizetnie a számlát. Nézd meg miként reagál a pénzéhes lány, mikor előkerül a pasi.


Link
 
 
0 komment , kategória:  Tanúlságos történetek  
Mindenkivel a maga szintjén....
  2016-06-03 14:59:45, péntek
 
 
Egy úrinő a nagy autóval feláll a járdára a mellékutcában, a fényszóró még ég, de már kopog a magassarkú, siet az úrinő, amikor egy járókelő szólítja meg, egy úriember.
- Hölgyem, ne haragudjon!
- Igen?
- Ez egy nagyon veszélyes környék!
- Hogy érti?
- Nézze csak, az autó orra túl közel van a falhoz!
- És?
- Én nem egyszer láttam már olyat, hogy ezek a proletárok összekarcolják az ilyen autókat.
- Milyen autókat?
- Azokat, amik túl közel állnak a falhoz.
- Nem mondja komolyan!
- De bizony!
- Ki képes ilyesmire?
- Én nem tudom! Frusztrált kismamák a babakocsijaikkal, túlsúlyos asszonyok, férfiak, nagyszülőiket kézen fogva kísérő fiatalok, csupa lusta, sértődött, beteg kisember.
- Nem képesek kikerülni az autót?
- Én nem tudom. Belerúgnak, minősíthetetlen modorban szólalnak meg, én már olyat is hallottam, hogy valaki azt mondta, ne haragudjon, idézem, megbaszod a kurva anyádat, hogy felállsz ide!
- Jézus atya úr isten!
- Már elnézést!
- Semmi gond. Ki gondolná, hogy ilyen emberek vannak!
- Valami nagyon nem stimmel ezzel a világgal!
- De nagyon nem! Most mit csináljak, hát látja, hogy túl hosszú az autóm, hogy nem fér el itt, hogy kilóg a feneke!
- Én látom, persze! Én értem!
- Hát ennyi megértés nincs az emberekben?
- Az irigység!
- A féltékenység!
- Akkor megyek, keresek egy parkolóházat. Köszönöm, hogy szólt.
- Nagyon szívesen. Sok szerencsét!
 
 
0 komment , kategória:  Tanúlságos történetek  
Megtörtént eset
  2016-03-10 08:56:34, csütörtök
 
 
Egy roskadásig tömött buszon egy feltételezhetően egyetemista srác nem sajnálta az időt, hogy megmagyarázza egy mellette ülő idős úrnak, miért nem képes megérteni az idősebb nemzedék a fiatalokat.

- Maguk egy más, majdnem primitív világban születtek és nőttek fel - mondta elég hangosan, hogy mindenki jól hallhassa.
- Mi, mai fiatalok az internet, a tévé, a repülőgépek, az űrutazások, a Holdon járó ember korában nőttünk föl. Űrszondáink a Marson járnak, atom hajtotta hajóink, villanyárammal és hidrogénnel járó autóink, szinte fénysebességgel számoló számítógépeink vannak. Sőt.

Egy kis csend után az idős ember így felelt :

- Igazad van, fiatalember, nekünk mindez nem volt meg, amikor fiatalok voltunk, következésképpen feltaláltuk és megalkottuk őket. És most mondd meg nekem, te kis hülye ifjonc, TE mit készítesz a következő nemzedéknek!

Falrengető tapsot kapott.
 
 
0 komment , kategória:  Tanúlságos történetek  
A féltett gyöngy
  2015-11-14 09:32:50, szombat
 
  Egy anyuka elment vásárolni majdnem 5 éves kislányával. Bejárták az egész bevásárlóközpontot, és amikor elindultak haza, útközben megálltak egy utcai árusnál. A kislány meglátott egy ragyogóan szép gyöngynyakláncot.
-Kérlek, anya! Megkaphatom? Légyszi, légyszi... Anyukája gyorsan megnézte, hogy mennyibe kerül. Csak 890 Ft volt. -Kislányom, ha rendben tartod a szobádat egy hétig és rendesen a helyére pakolod a játékaidat, a következő héten megveszem neked, amikor erre járunk. A kislány izgatottan várta a jövő hetet. A szobájában azelőtt soha nem látott rendet tartott, annyira vágyott arra a nyakláncra.Végül eltelt egy hét, és eljött a nap, amikor ismételten vásárolni mentek. Az anyuka nagyon megdicsérte kislányát, hogy milyen szép rendet tartott egész héten, és megvette neki a nyakláncot. Végtelen nagy öröm volt a kislány szívében. Nagyon szerette azt a nyakláncot. Mindig hordta, vasárnapi iskolában, óvodában még lefekvés előtt sem vette le. Csak amikor muszáj volt , fürdésnél és amikor úszni ment az uszodába, amúgy mindig rajta volt.
A kislány édesapja nagyon szerette a lányát. Bármi egyéb dolga volt is, lefekvés előtt mindig felolvasott neki egy mesét.
Az egyik este, amint befejezte az egyik történetet, ezt kérdezte a lányától: -Kislányom szeretsz engem?
-Ó, apa, tudod, hogy nagyon szeretlek!
-Akkor kérlek, add nekem a nyakláncodat.
-Jaj, apa, azt ne! Inkább oda adom a kedvenc babámat, vagy az egyik lovacskát, amit tőled kaptam szülinapomra. - válaszolta a kislány.
-Értem, kicsim. Apa szeret téged. Jó éjszakát! - és adott egy jó éjt puszit a homlokára.
Egy héttel később a mese után az édesapja ismét ezt kérdezte a kislányától: -Szeretsz engem? Akkor add nekem a nyakláncodat.
-Jaj, apa, azt ne. Inkább a babaházat vagy a kedvenc fésűmet. - kérlelve válaszolta a kislány.
-Rendben kicsim. Tudod, apa szeret téged.- És gyengéden átölelte.
Pár nappal később este, amikor az apa ment felolvasni a mesét, és belépett a szobába látta, hogy kislánya pityeregve ül az ágyán.
-Kislányom, mi a baj? Mi történt?" - kérdezte szelíd hangon.
Pár perc hallgatás után, remegő kézzel, odanyújtotta a nyakláncot édesapjának: -Tessék, apa, neked adom. Az apuka elvette és utána elővett a jobb zsebéből egy kis dobozt.
-Ez a tied, egyetlenem. A kislány megszeppenve vette el, és nyitotta ki a kis dobozt. Egy eredeti igazgyöngyökből álló nyaklánc volt benne, mely ezerszer szebb és gyönyörűbb volt, mint az előző. Minden este az apuka zsebében volt, aki arra várt, hogy kislánya odaadja neki a nyakláncot, hogy még jobbat, még szebbet adhasson neki. Ilyen a mi szeretett Jézus Krisztusunk!
Sokszor ragaszkodunk foggal, körömmel káros, szükségtelen dolgokhoz, kapcsolatokhoz, megszokásokhoz, amiket szinte lehetetlennek érzünk feladni. De az Úr mégis azt kéri tőled, hogy add fel őket! Sokszor nehéz látni, mi van Jézus zsebében, de hinnünk és bíznunk kell benne, mert Ő soha nem vesz el, úgy hogy helyette, ne adna valami sokkal jobbat. 
 
0 komment , kategória:  Tanúlságos történetek  
Tanulságos történet
  2015-09-18 22:38:54, péntek
 
  Egy fiatal, de szerény anyagiakkal rendelkező férfi beleszeretett egy gazdag ember lányába. El is ment a lányhoz, hogy megkérje a kezét, aki viszont ezt mondta.

- Hé! Ide figyelj, te egy hónapban annyit keresel, mint apám egy nap alatt. Hogy gondoltad, hogy hozzád megyek. Én nem tudlak szeretni, ezért jobb, ha valaki olyan keresel magadnak, akivel egy szinten vagy - mondta a lány.

A férfi beletörődött a visszautasításba. Eltelt 10 év, de még mindig a lányon járt az esze, és egyszer csak véletlenül összefutottak az utcán. A nő szólalt meg először.

- Hogy vagy? - kérdezte. Én férjhez mentem, és tudod, hogy mennyi a férjem fizetése? 15 ezer dollár egy hónapban? Elhiszed, és ráadásul még okos is!

A férfi szemei megteltek könnyekkel, mikor ezt meghallotta. Pillanatok múlva azonban megjelent a nő férje, és mielőtt az asszony bármit is tudott volna mondani, odaszólt a férfinek:

- Uram, ez az én feleségem! - majd odaszólt az asszonynak: - Drágám, hadd mutassalak be a főnökömnek, neki dolgozom, éppen egy száz milliót érő dolláros projektünk van, amit hamarosan be kell fejeznünk.

A nő szóhoz sem tudott jutni. Elment ki-ki a maga dolgára, majd a nagyravágyó nő férje odaszólt:

- Mondjak el neked egy érdekes történetet. A főnök valaha annyira szerelmes volt egy nőbe, hogy azóta sem tudta kiverni a fejéből, és most még mindig nőtlen.

Az élet túl rövid ahhoz, hogy arrogánsan, felhordott orral viselkedjünk másokkal. És a dolgok változnak, sosem tudhatjuk, hogy mikor csúszik le valaki, vagy éppen lesz sikeres. Ne nézzünk le soha senkit!

,
 
 
0 komment , kategória:  Tanúlságos történetek  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 31 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 384 db bejegyzés
Összes: 6842 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 223
  • e Hét: 1067
  • e Hónap: 4830
  • e Év: 280565
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.