Belépés
anyu65.blog.xfree.hu
Félig él, az aki nem mer Kné N. Magdolna
1962.09.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Az élet mindig kivárja....
  2018-06-29 22:36:36, péntek
 
  Az élet mindig kivárja a kritikus pillanatokat, hogy akkor teljes ragyogásában mutathassa meg a fényes oldalát."

(Paulo Coelho)

Fotó: Takahiro Suzuki


 
 
0 komment , kategória:  Paulo Coelho  
Az emberi lény...
  2016-09-01 12:57:50, csütörtök
 
  Az emberi lény nem csak arra teremtetett, hogy keresse a bölcsességet, hanem arra is, hogy fölszántsa a földet, várja az esőt, elültesse a búzát, learassa a termést, megőrölje a magokat, és megsüsse a kenyeret."
(Paulo Coelho)
Kép: Magdalena Wanli


 
 
0 komment , kategória:  Paulo Coelho  
Két csepp olaj..
  2016-03-29 13:39:10, kedd
 
 
Egy ember felkeres egy nagyhírű bölcset, hogy megkérdezze, mi a boldogság titka. A bölcs egy hatalmas és fényűző palotában él, ahol emberek garmada keresi fel naponta, hogy választ kapjanak kérdéseikre. Mikor hősünk megérkezik, és felteszi a nagy kérdést a boldogságról, a bölcs ember a temérdek várakozóra és a nehéz kérdésre tekintettel azt javasolja neki, hogy járja be a palotát és a kertjeit, s mire visszaér, elvonul az emberek többsége, és meglesz a válasz is. Ám mielőtt elbocsátaná egy kis kanalat ad a kezébe, benne két csepp olajjal, amit magával kell vinnie, és semmi esetre sem lötykölheti ki. A férfi elindul kezében a kiskanállal, óvatosan egyensúlyozva, bejárja a palotát és a kerteket, ám szemét le nem veszi a két csepp olajról. Mikor órák múlva visszatér a bölcshöz, az megkérdi tőle, mi szépet látott, ám ő semmit nem tud visszaidézni a sétából, hisz végig a kanálra figyelt. Akkor a bölcs újra sétálni küldi a két csepp olajjal, de ezúttal a lelkére köti, hogy figyeljen meg minél több részletet a környezetéből. A férfi másodszor is útnak indul, ezúttal megcsodálja a hatalmas, gazdagon díszített termeket, a berendezés fényűzését és minden részletre kiterjedő eleganciáját, az egzotikus kerti növényeket, a kis tavakat, és a palota varázslatos fekvését. Mikor visszatér, lelkesen számol be mindarról, amit látott. A bölcs a kezében tartott kanálra tekint, és megkérdi, hová lett a két csepp olaj. Emberünk szégyenkezve veszi észre, hogy mind kilötykölte sétája során. Akkor a bölcs a következőket mondja neki válaszul: a boldogság titka nem más, mint végigmenni az úton, úgy, hogy nem mulasztod el a világ csodáit megtapasztalni, de közben nem feledkezel meg a két csepp olajról sem, amit a kezedben tartasz.
(Paulo Coelho: Alkimista c. könyve alapján...)
 
 
0 komment , kategória:  Paulo Coelho  
Beszélgessünk!
  2015-05-21 10:38:00, csütörtök
 
  Minden emberi kapcsolatban a legfontosabb a beszélgetés, de az emberek már nem beszélgetnek egymással, nem ülnek le csak azért, hogy beszéljenek és meghallgassák egymást. Színházba járnak, moziba, tévét néznek, rádiót hallgatnak, könyvet olvasnak, de alig beszélnek egymással. Ha meg akarjuk változtatni a világot, vissza kell térnünk abba a korba, amikor a harcosok leültek a tűz köré, és történeteket meséltek.
Paulo Coelho
 
 
0 komment , kategória:  Paulo Coelho  
Ki vagy te?
  2015-03-20 09:00:38, péntek
 
  Egy ember találkozik egy régi barátjával,aki minden próbálkozása ellenére nem viszi semmire az életben. "Adok neki egy kis pénzt"-gondolja. Csakhogy még aznap este kiderül,hogy a barátja meggazdagodott,és azért jött,hogy kifizesse az évek során felgyülemlett tartozásait.
Beülnek a presszóba,ahova régen is együtt jártak,és a barát mindenkit meghív egy italra.
Amikor megkérdezik,hogy mitől lett ilyen sikeres,azt feleli,hogy néhány nappal azelőtt még a Másik bőrében élte az életét.
-Ki az a Másik?-kérdezik.
-A Másik az az ember,akivé neveltek,de aki mégsem én vagyok.A Másik az az ember,aki azt hiszi,hogy mindenkinek kötelessége az egész életét arra áldozni,hogy pénzt gyűjtsön,nehogy öregkorára éheznie kelljen.Addig gyűjtöget,addig tervezget,míg végül egyszer csak azt veszi észre,hogy nemsokára meghal,pedig még nem is élt.De akkor már késő.
-És ki vagy te?
-Az vagyok,aki bárki más is lehet,ha hallgat a szívére.Olyan ember vagyok,aki leborul az élet titokzatossága előtt,aki nyitott a csodákra,aki derűsen és lelkesen viszonyul mindenhez,amit csinál.Csak eddig a Másik-aki fél a csalódásoktól- nem engedett kibontakozni.
-De a szenvedés létezik-mondják erre az emberek a presszóban.
-Néha vereséget szenvedünk.De a vereségeket úgysem kerülhetjük el.Ezért aztán még mindig sokkal jobb,ha az álmainkért vívott harcban veszítünk el néhány csatát,mint ha úgy szenvedünk vereséget,hogy azt sem tudjuk,miért harcoltunk.
-Csak ennyi?-kérdezik az emberek a presszóban.
-Ennyi.Amikor erre rájöttem,úgy döntöttem,hogy az leszek,aki mindig is akartam lenni.A Másik ott maradt a szobámban,engem néz,de többé nem hagyom,hogy beleszóljon az életembe-pedig néhányszor megpróbált rám ijeszteni,mondván,hogy veszélyes dolog nem gondolni a jövőmre.Attól a pillanattól fogva,hogy kiűztem a Másikat az életemből,folyamatosan megmutatkozik az Isten csodatévő ereje
PauloCoelho‬:A Piedra folyó partján ültem és sírtam

 
 
0 komment , kategória:  Paulo Coelho  
A ceruza meséje
  2015-02-20 15:25:35, péntek
 
 
A gyermek nézte a nagyapját amint levelet ir. Egy adott pillanatban megkérdezte tőle:
- Olyan mesét irsz, ami velünk megtörtént? Vagy talán egy rólam szóló történetet irsz?
Nagyapja, félbe hagyta az irást és mosolyogva ezt mondta unokájának:
- Igaz, rólad irok. Azonban a szavaknál fontosabb a ceruza amivel irok. Szeretném, ha ilyen lennél te is amikor megnősz.
A gyermek értetlenkedve nézte a ceruzát, mivel semmi különöset nem látott rajta.
- De ez olyan mint az összes többi ceruza, amit életemben láttam!
- Minden attól függ, hogyan nézed a dolgokat. A ceruzának öt értéke van, amit ha sikerül megtartanunk, olyan emberré válunk, aki egész életében békében fog élni a világgal.
Első érték: Tehetsz nagy dolgokat, de soha nem feledd, hogy létezik, egy lépteinket vezető Kéz. Ezt a kezet Istennek nevezzük és Ő vezet mindig kivánsága szerint minket.
A második érték: Időnként abba kell hagynom az irást, hogy meghegyezzem a ceruzát. Ez kevés fájdalmat okoz a ceruzának, azonban végül élesebb lesz. Tehát el kell tudnod viselni a fájdalmakat, mivel ezek tesznek jobbá téged.
A harmadik érték: A ceruza megengedi nekünk a radir használatát, hogy kitörüljük azt ami téves. Meg kell értened azt, hogy kijavitani egy dolgot, nem jelent feltétlenül rosszat, a legfontosabb az, hogy megmaradjunk az igaz/egyenes uton.
A negyedik érték: A ceruzának nem a fája vagy külső formája a fontos, hanem a benne lévő grafit. Ugyanigy gondozd azt ami benned történik.
És végül, az ötödik érték: mindig nyomot hagy.
Neked is tudnod kell, hogy bármit teszel is életedben, nyomokat fog hagyni, ezért meg kell próbálnod minden tettedet tudatositani.
Paulo Coelho:

(Kép: Fine Art)


 
 
0 komment , kategória:  Paulo Coelho  
A legfontosabb a beszélgetés
  2015-01-15 10:35:15, csütörtök
 
  Minden emberi kapcsolatban a legfontosabb a beszélgetés, de az emberek már nem beszélgetnek egymással, nem ülnek le csak azért, hogy beszéljenek és meghallgassák egymást. Színházba járnak, moziba, tévét néznek, rádiót hallgatnak, könyvet olvasnak, de alig beszélnek egymással. Ha meg akarjuk változtatni a világot, vissza kell térnünk abba a korba, amikor a harcosok leültek a tűz köré, és történeteket meséltek.
Paulo Coelho 
 
0 komment , kategória:  Paulo Coelho  
A fény harcosa
  2014-07-10 21:41:33, csütörtök
 
  A fény harcosa tudja , hogy Isten a magányt használja arra , hogy megtanítson az együttélésre . A háborút használja arra , hogy megmutassa a béke értelmét . A tétlenség unalmát pedig arra , hogy ráébresszen a kaland fontosságára . Isten a csöndet használja arra , hogy megtanítson a szavak felelősségére . A fáradságot használja arra , hogy megértesse az ébredés értelmét . A betegséget pedig arra , hogy ráébresszen az egészség fontosságára . Isten a tüzet használja arra , hogy a vízről tanítson . A földet használja arra , hogy megértsük a levegő értékét . És a halált arra , hogy megmutassa az élet fontosságát .

Paulo Coelho 
 
0 komment , kategória:  Paulo Coelho  
Hallgass a szívedre.....
  2013-09-05 08:49:58, csütörtök
 
  Hallgass a szívedre.
Az mindent tud, mivel a Világlélekből jött, s egyszer majd oda fog visszatérni.
- Miért kell a szívünkre hallgatnunk ? - kérdezte a fiú.
- Azért, mert ahol a szíved lesz, ott lesz a kincsed is.
- Nyugtalan a szívem - folytatta Santiago. - Álmodozik, elérzékenyül, és szerelmes. Mindig akar valamit tőlem, és éjjel gyakran nem hagy aludni, ha őrá gondolok.
- Akkor jó. A szíved él. Hallgasd tovább, mit akar mondani.
Santiago szíve a félelemről kezdett beszélni.
- Ez rendben van - válaszolta az alkimista. - Azt mutatja, hogy él a szíved. Félni attól, hogy mindent, amit elértünk, egy puszta álomért elcserélünk, teljesen természetes.
- Akkor miért kell hallgatnom a szívemre ?
- Mert sosem fog sikerülni elhallgattatnod. És ha úgy tennél is, mintha nem figyelnél rá, a mellkasod alatt akkor is minduntalan ismételgetni fogja, amit az életről és a világról gondol. "...
Paolo Coelho - Az alkimista


 
 
0 komment , kategória:  Paulo Coelho  
Egy ölelés
  2013-08-11 10:32:11, vasárnap
 
 Egy ölelés (...) sokkal többet jelent két test érintkezésénél.
Egy ölelés azt jelenti: nem vagy fenyegető, nem félek ennyire közel kerülni hozzád, el tudok lazulni, otthon érzem magam, védett helyen, ahol megértenek.
A hagyomány szerint valahányszor szívből átölelünk valakit,
egy nappal meghosszabbodik az életünk.
Paulo Coelho
 
 
0 komment , kategória:  Paulo Coelho  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 384 db bejegyzés
Összes: 6842 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 240
  • e Hét: 1084
  • e Hónap: 4847
  • e Év: 280582
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.