Belépés
relisisi.blog.xfree.hu
"A szeretet,amely veget er,csak a szeretet arnyeka. Az igazi szeretet kezdet es veg nelkuli." /Hazrat Inayat Khan/ Braun Annamaria
1957.10.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 48 
Szalaghimzés
  2015-10-18 19:49:53, vasárnap
 
  Szalaghimzés gyönyörü munkákat lehet késziteni: párnák, diszek, aztalteritő és még sok minden más. Akit érdekell itt Link talál több információt 
 
0 komment , kategória:  Világból tudnivalók  
Viganella-település Olaszországban
  2015-10-03 09:56:39, szombat
 
  Viganella-település Olaszországban, egy kicsi település amely nagyon rossz helyen fekszik. Körbe van véve nagy hegyekkel és ezert van egy hosszu időszak az évből, 83nap, mikor a nap nem tudd sütni a települesre. Az emberek a nap hiánya miatt depressziósok és nem találják fel magukat. 2004.dec.31-én hivatalossan 185 lakós volt a telepüsnek.
Hogy javitsanak az emberek életen, 2006-ban az egyik magas hegyoldalom, épitettek egy TÜKÖRT. A munkálatok és a terv Giacomo Bonzani arhitekt nevéhez füzödik. Ezzel a tükörrel, 40 nm-es, amely hozzá van kapcsolva egy számitógéphez, hozzák a napot a települesben, arra is képes egy adot ponton(valakinek a kertében vagy a város központban)hozzák a napot.
Igy segitenek az embereknek és azota a turizmus is fellendült.


 
 
0 komment , kategória:  Világból tudnivalók  
Szereted a szépet
  2012-10-03 20:26:09, szerda
 
  Link

Klikk itt és egy szép oldalban találod magad. KÉPEK, csak képek, mindenról és minden honnan. Ha te sem tuc utazni a világban, érdemes benézni.
Jó a társasság és barátokra is találsz és mindenki ott, csak ...szeretne többet látni ebból a világbol!
 
 
1 komment , kategória:  Világból tudnivalók  
Tragedia a városunkban
  2011-06-17 14:57:23, péntek
 
 


Netanja, kis tenger-parti város, éjel egy nagy robbanás megrázta a központott. Rettenetes látvány és van 5 halot és nagyon nagy károk.
Mitöl keletkezet a robbanás ? GÁZ PALACKTÓL
Öt lepcsóház, tejésen le van rongálva. Az embereket kiköltözteték. A keletkezet légnyomástól, a fő-tér megrezent és körbe az összes épületek megrongálodot, kisebb vagy nagyobb mértékben.
Csak kapkódtam a fejémet, minel többet látni.
 
 
5 komment , kategória:  Világból tudnivalók  
E-coli baktérium
  2011-06-14 17:39:10, kedd
 
  Miközben Németországban és Európa több országában egyre több embert fertőz meg az E-coli baktérium, elfelejtik feltenni a kérdést, hogy vajon mi módon vált az E-coli baktérium hirtelen rezisztensé nyolc különböző típusú antibiotikum családdal szemben majd jelent meg az élelmiszerláncban.
A mostani megbetegedéseket az E. coli O104:H4 csoportba tartozó baktérium okozza, ami általában nem antibiotikum rezisztens. A rezisztencia csak úgy alakulhat ki, ha a baktériumot ismételten antibiotikummal kezelik a mutáció előidézése és ezen keresztül a rezisztencia elérése érdekében.Ha szeretnénk megismerni a törzs eredetét csak vissza kell vezetni az E-coli genetikai kódját és megtudhatjuk, milyen gyógyszerekkel kezelték a kívánt hatás elérése érdekében. Ezt a vizsgálatot elvégezték és az eredmény elég érdekes képet mutat az O104:H4 csoport eredetéről.
A genetikai kód megmutatja a baktérium múltjátAmikor a németországi Robert Koch Intézet munkatársai dekódolták az O104:H4 törzs genetikai összetételét azt találták, hogy a baktérium a következő antibiotikumokkal szemben rezisztens:
- penicillin
- tetracycline
- nalidixic acid
- trimethoprim-sulfamethoxazol
- cephalosporin
- amoxicillin / clavulanic acid
- piperacillin-sulbactam
- piperacillin-tazobactam
Emellett az O104:H4 törzs különleges enzimek termelésére is képes, ami ,,szuper erővel" ruházza fel. Ezt szaknyelven ESBL-nek (Extended-Spectrum Beta-Lactamases - széles spektrumú béta-laktamázoknak) nevezik. Az ide sorolt mikrobák képesek olyan enzimeket előállítani, amelyek a 3. generációs (a kórházak által legszélesebb körben alkalmazott) cephalosporinokat (például cefuroxime, cefotaxime és ceftazidime) is hasítják, és ezáltal hatástalanná teszik.
Emellett az O104:H4 törzs két különleges gént, a TEM-1-et és CTX-M-15-öt is tartalmaz, ami az orvosok rémálma 1990 óta, írja a Guardian.

Miért félnek tőle az orvosok?
Mert fertőzés esetén kulcsfontosságú szerveket támad meg és sok esetben halállal végződik.Egy halálos baktérium létrehozása a biotechnológia segítségévelHogyan jöhet létre egy olyan baktériumtörzs, ami nyolc különböző gyógyszerosztály majdnem egy tucat antibiotikumával szemben rezisztens, két halálos génmutánssal és ESBL enzim képességgel rendelkezik?Erre kizárólag egy mód van: a szóban forgó E-coli törzset ki kell tenni mind a nyolc gyógyszertípus hatásának. Normális körülmények között ez nem történik meg egyszerre. Először penicillinnel kezelik a törzset majd megkeresik a túlélő kolóniákat és azokat tetracyclinnel kezelik. A túlélő kolóniák ezt követően rezisztensek lesznek mindkét antibiotikummal szemben és így szépen egyenként végig kell vinni a művelet mind a nyolc antibiotikum családdal.
Tudatos genetikai szelekcióról van szó, amit laboratóriumi körülmények között végeznek egy kívánt hatás elérése érdekében. Minden biológiai fegyver így készül az Egyesült Államok hadseregének Detrick marylandi laboratóriumában.Maga a folyamat a leírtaknál kicsit összetettebb, a lényeg, hogy egy ilyen rezisztens törzs kizárólag tudatos laboratóriumi eljárások eredményeként jöhet létre.

Elképzelhetetlen, hogy a természetben véletlenszerűen megtörténjen. Például, ha a baktérium egy élelmiszerből ered (mint ahogyan ezt állítják), hogyan vált rezisztensé ennyi antibiotikummal szemben, amikor növényeket nem kezelnek antibiotikummal?Gyakran előfordul, hogy egy törzs rezisztensé válik egy adott antibiotikummal szemben, de nem nyolc különböző antibiotikum csoporttal szemben.
Eredetének egyetlen forrása lehet: egy laboratórium.
Azt természetesen nem tudhatjuk, hogy a létrejött baktérium véletlenül vagy szándékosan került ki a laboratóriumból. Ezt mindenki döntse el maga.Először betiltják a természetes gyógyszereket, majd megtámadják az élelmiszerláncotMiközben a hatóságok a fertőzés forrását kutatják, ne feledjük, hogy az EU a természetes gyógyhatású készítmények és étrendkiegészítők betiltására és a természetgyógyászok munkájának megnehezítésére készül. Miután nem állnak majd rendelkezésre természetes gyógymódok már csak annyit kell tenniük, hogy elijesztik az embereket a friss zöldségek és gyümölcsök fogyasztásától is. Ez fontos, hiszen a friss zöldségek rengeteg gyógyító tulajdonsággal rendelkeznek, és amíg a vásárlók hozzájuthatnak friss zöldségekhez módjukban áll természetes úton megelőzni bizonyos betegségeket.
Amennyiben sikerül elérni, hogy az emberek féljenek a friss zöldségek fogyasztásától, könnyebben rávehetők, hogy feldolgozott, egészségtelenebb élelmiszerek fogyasztására térjenek át. Az eredmény: több beteg és nagyobb igény a gyógyszerek iránt, azaz nagyobb haszon a gyógyszergyáraknak.
További fejlemények az E-coli fertőzésekkel kapcsolatban22-en haltak meg, 2600-an betegedtek meg, melyből hatszáz beteg állapota válságos, sokuknál fennáll a veszély, hogy veseműködésük leáll.
Annak ellenére, hogy továbbra sem sikerült egyértelműen bizonyítani a fertőzés forrását, Ilse Aigner fogyasztóvédelmi miniszter továbbra is óvott mindenkit a növényi csíra fogyasztásától. Egyben újra figyelmeztette a lakosságot arra is, hogy tartózkodjon a nyers uborka, a nyers paradicsom és a nyers saláta fogyasztásától. Jobb, ha félnek ez emberek a zöldségevéstől!
Az E-coli baktérium O104-es törzse véres székletet, hasmenést és vesekárosodást okozhat.
Eddig 10 európai országból jelentettek megbetegedést, leginkább olyan embereknél, akik Németország északi részén jártak.

/ forrás- Natural News /
 
 
0 komment , kategória:  Világból tudnivalók  
New York Palota és Kávéház
  2009-09-08 08:38:34, kedd
 
 


New York Palota és Kávéház története

A New York Palota a New York Biztositótársaság felkérésére,Hauszmann Alajos,Korb Flóris és Giergl Kálmán tervei alapján épült és 1894.október 23-án nyitotta meg Steuer Sándor,egy hires kávés famillia tagja.
Az impozáns épület legpompásabb része a földszinti kávéház lett,aminek ablakai mellett stilusosan 16 bronzból készült ördögi faun-"El Asmodáj" a kávé és gondolkodás ősi alakja-tartotta a lámpást,ezzel is hirdetve a New York kávéház szellemiségét.A méltóságteljes épület az olasz reneszánszra és barokkra támaszkodó,eklektikus stilusban épült.Csupa márvány,bronz,selyem és bársony volt minden,a pompázatos összhatást sokan II. Lajos bajor király palotájához hasonlitották.A mennyezetet Mannheimer Gusztáv és Eisenhut Ferenc csodálatos pannói diszitették,a bejáratnál szökőkút,a termekben velencei csillárok kápráztatták el a látogatókat.
A kávéház irodalmi rangját akkor nyerte el,amikor a Harsányi fivérek vették át a vezetését.A New York valódi irodalmi kávéházzá.a fővárosi szellemi élet egyik központjává a század első évtizedétől vált.Itt volt az irók és újságirók Otthon Köre,valamint hamarosan létrejöttek a művészasztalok.A kör legnivósabb irodalmi folyóiratának,a "Nyugat"-nak is hamarosan ide került a szerkesztősége,Krúdy Gyula,Molnár Ferenc,Móricz Zsigmond,Kosztolányi Dezső itt vetették papirra első irásaikat.
A New York zenés kávéház volt,kezdettől fogva cigányzene,télen még katonazene is szólt.A vendégek személyre szabott kiszolgálásról számos legendás pincér gondoskodott.
A közelgő világháború,valamint a harmincas évek gazdasági válsága következtében a pezsgő társasági élet elcsendesedett Európa szerte,igy a New York Kávéház átmenetileg bezárta kapuit és a világ legszebb raktár épületként működött.
1954-ben újtanyitották Hungária néven,igaz nem kávéházként,de majdnem az eredeti fényében
 
 
3 komment , kategória:  Világból tudnivalók  
A világ közepe
  2009-04-13 11:20:46, hétfő
 
  A VILÁG KÖZEPE

"Az ősi Kitus királyság az egyenlítő alatt van, az első fok magasságától a második fokig, a 80 és 82 párisi hosszúsági fo­kok között, mely terület négyszöget képez: Keletről Nyugatra 50 mérföld. Az ország legnagyobb része hegyvidék; az Andok két hegylánca között van. Éghajlata a legkedvezőbb az összes termények számára. Ezt népesítette be a legrégibb őskorban a Kitus nemzet. Nem tudjuk, hogy a törzseket miként hívták. A régi időkben nem ismerték az ?o? hangot és helyette mindig az ?u?-t használták. Az ?o? hang használatát a Kara Scyrik vezették be. A királyság­nak több mint negyven tartománya volt. Neveik nagy részét sajnos elírták. A tartományok közül 33 nevet ismerünk, ezek a következők:
Aloa, Alossi, Calacali, Cansacoto, Chillo, Chillogalli, Cinocoto, Cotocollá, Cumbaya, Galea, Gua-pule, Guayllabamba, Langasi, Lloa, Lulubamba, Machaci, Malchingi, Mindo, Nono, Perucho, Pifo, Pintag, Pumasqui, Puembo, Puellaro, Quinchi, Salgolqui, Tubaco, Turbamba, Uyubichu, Yaraqui, Ychumamba, Zambiza.
A boltíves építkezést ismerték a Karák. Egyik temetkezési módjuk a halomtemetkezés volt. Az elhunyttal együtt temették el kedves holmiját és fegyvereit. A havi és évi szertartást a halmon tartották. Ez mindig halotti torral járt. Kitűnően kezelték az összes fegyvereket: buzogányt, kopját, parittyát, gerelyt, íjat, fokost és valóságos mesterei voltak a hajító fegyvereknek. Rangjelzésük: egy toll a fegyverforgatóké, két toll a nemességé, nagy smaragd a forgóban a Scyrit és a királyt illette meg. Az örökösödés a leányág kizárásával, kizárólagosan férfiágon történt. Ezek hiányában az unokatestvérek örököltek anyai ágon. A scyri hatalmát a királyság nagyjainak a tanácsa szabályozta. A Nap-templom a Penecillo magaslatán állt, négyszög alakú volt és csiszolt kőből készült. Bejáratánál két hatalmas oszlop állt. A keletre néző ajtón át a nap első sugarai beragyogták a tömör aranyból készült Nap mását. Templomuk nem volt túldíszítve, de arányos és szép kivitelezése lenyűgöző volt. A templom körül 12 kisebb oszlop jelentette a 12 hónapot. A magasan álló templomépítmény egyben csillagvizsgáló céljait is szolgálta. A scyri királyok híres csillagászok voltak. Templomi szertartásaiknál csak balzsamot, tömjént és virágot használtak és áldozataik ártatlanok, vértelenek voltak. Az egyházi főméltóság független volt az államhatalomtól, nem úgy mint az Inka birodalomban, ahol a főpapi és királyi méltóságot egy személy, az Inka töltötte be. A gömb alakú, sokablakos Hold-templomban elhelyezett ezüst Holdra állandóan besütött a holdvilág. Mennyezetét kék szőttes borította, melyen az égbolt ezüst csillagai ragyogtak.
Amikor Huayna Capac 1487-ben elindult a Kitói királyság meghódítására, a legkeményebb ellenállásra talált. A harc hosszú volt és sok véráldozatot követelt. Ott esett el a harcmezőn Scyri, a király is. Ez könnyítette meg Huayna győzelmét. Amikor Huayna Capac, az Inka győztesként bevonult Kitóba, így kiáltott fel:
?Hisz itt mindenki a mi nyelvünket beszéli; itt minden hegy, orom, tó és folyó a mi nyelvünkön van elnevezve!?
A győztes Huayna Capac feleségül vette az elesett Scyri, a király gyönyörű szép húsz éves leányát, Kácáhát. A fényes esküvői ünnepen Huayna Capac föltette a két toll mellé a Scyrik nagy smaragd forgóját és kijelentette, hogy a két királyságnak közös az eredete. Ekkor megindult az Inka birodalom utolsó, egyben legfényesebb korszaka. Uralkodása 38 évig tartott. Halálán úgy rendelkezett, hogy a Kitói Királyságot a Kácha királynőtől származó Atahualpa, a Kuzkoi Királyságot fia, Huascar kapja."
Historia del Antiguo Reino de Quito:
Historia Natural: I. köt. 270. o.
Historia Antiqua: II. köt. 279. o.
Historia Moderna: III. köt. 335. o.
Quito-Equador: második kiadás 1927, 3. kiadás 1946.
 
 
0 komment , kategória:  Világból tudnivalók  
Patagónia
  2009-01-13 17:04:45, kedd
 
  Patagónia - A szél birodalma


A kalandok furcsa valamik. Egyfolytában róluk ábrándozol, aztán, mikor már nyakig bennük vagy, gyakran kívánod, hogy bárcsak valahol máshol lennél. Egyfajta szeretem/gyűlölöm viszony ez, végzetes vonzódás, és ez alól múlt nyári, dél-amerikai expedíciónk sem kivétel.

Gyermekkoromban rengeteg történetet olvastam nagy brit felfedezőkről, akik a tengereket járták. Az ötlet, hogy lehajózzunk Chile partjai mentén egészen a patagóniai Torres Del Paine gyönyörű gránittornyaihoz, nekem valahogy ellenállhatatlanul romantikusnak tűnt. Bonnington és Whillans már egyszer megtették ezt az utat Patagóniáig és ők voltak azok, azok a Paine középső tornyát először megmászták. Mi pedig nem kevesebbre vállalkoztunk, mint hogy az ő útjukat követve, az ő mászásaikat csináljuk végig.

Ha valaki Patagóniára gondol, általában barátságtalan vidékek, hurrikánok, zuhogó eső jut eszébe, úgyhogy nagyon meglepődtünk a sima, nyugodtan fodrozódó víz láttán, mikor elfoglaltuk szállásainkat az M.V Magellan nevű hajón. Délre, Puerta Natalas felé haladva gyanúin kezdtek beigazolódni és az időjárás kezdte játszani a neki szánt szerepet: sötét felhők gyülekeztek a távoli hegycsúcsok fölött. Nem sokat törődtünk azonban még az idővel, hiszen a hatalmas sziklafalak és a tengerbe ömlő lomha gleccserek gyönyörű látványt nyújtottak.

Négynapi hajókázás után végre megérkeztünk Puerta Natalas-ba, ami egy kicsit piszok, vidéki város a pusztaság szélén. Mivel ez volt az utolsó város, amit a tornyok előtt útba ejtettünk, alaposan bevásároltunk: háromheti élelem, valamint tábori felszerelések. Beszereztük a szükséges engedélyeket a mászáshoz és közben próbáltunk annyi információt kicsikarni a helyiekből, amennyit csak lehetett. Beültünk egy kis vendéglőbe is és még utoljára alaposan teletömtük magunkat, meg ledöntöttünk néhány vödörnyi kávét is.

Soha nem fogom elfelejteni azt a pillanatot, amikor először pillantottam meg a tornyokat. Éppen aludtam a buszon és miután nagy döccenéssel megállt és valahogyan kikászálódtam, megláttam őket. Ott voltak, mint három hatalmas gránitfog, amely a távoli patagóniai égboltból készül egy jókorát harapni. Az élmény szinte leírhatatlan volt és nem csak szellemileg, de fizikailag is hatással volt rám, muszáj volt egyet hátralépnem. Abban a pillanatban el sem tudtam képzelni, hogyan is lehettek olyan könnyelmű és meggondolatlan ötleteink, hogy mi majd megmásszuk azokat. Azokat ott? Ezt nem hiszem el.

Az alatt a néhány nap alatt, míg felvonszoltuk magunkat a gyönyörű Rio Ascensio-völgybe, ahol az alaptábor található, a tornyok lassan ismerőssé váltak. Útközben gyakran megálltunk, hogy felnézzük a mérhetetlenül hatalmas gránitképződményekre és elcsodálkozzunk a milliónyi repedésen, amely átszövi őket. Az alaptábor szintén csodálatos hely volt, nyitott, napsütötte területen, saját kis csörgedező patakkal. A mászáshoz szükséges engedélyek egy részét itt kellett beszereznünk, úgyhogy nemsokára készen álltunk rá, hogy belevágjunk életünk talán legnagyobb vállalkozásába.

A Tornyok nyugati részéhez vezető út kivisz a bükkerdőből, le a Valle del Silencio-ba, vagyis a Csend Völgyébe. Ahogy tovább haladunk felfelé a morénán, egy olyan részhez érünk, amit félkör alakban hatalmas gránitfalak vesznek körbe. Az északi, a déli és a középső tornyok a Cerro Fortaleza és a Cerro Escudo keleti falával néznek itt farkasszemet. Mindenkiben mélységes tiszteletet (és talán egy pici félelmet is) ébresztett a hely méltósága, a helyé, ahol a szél az úr és ahol azok a bizonyos események játszódtak 1963-ban.

A brit csapat már négy hete volt pozícióban, várták az alkalmat, amikor megtámadhatnák a Tornyokat. Ez alatt az idő alatt a szél egy percre sem hagyta abba gyászos üvöltését és széttépett minden sátrat, amit a növényzet határa fölött állítottak. Ilyen körülmények között természetesen nem tudták megkezdeni a mászást. A semmiből egyszer csak megjelent egy olasz csapat, ugyanazzal a céllal, úgyhogy hirtelen nemzeti ügy lett abból, ki mássza meg előbb a tornyokat. A profi olasz mászók lesajnálóan nézték az üres sörösüvegek között fetrengő mászókat, mégis a britek voltak azok, akik előálltak egy briliáns ötlettel: összetákoltak egy kis faházat és felvitték azt, egészen a Tornyok aljához. Ez a híres Whillans Doboz elődje volt, amit a Himaláján is nagy sikerrel alkalmaztak az 1970-es években. A tákolmány sikeresen ellenállt a dühöngő szélnek, ezért a csapat feljebb tudott táborozni, miközben az enyhülést várták.

Hét hosszú hét után végre eljött a várva-várt enyhülés az időjárásban, így a csapat végre támadásba lendülhetett. Bonnington és Whillans a csúcs felé törtek, miközben az olaszok rájöttek, hogy átaludták a kedvező nap nagy részét, úgyhogy azonnal indultak ők is, próbálták beérni a brit mászókat. Túl késő volt már azonban, így brit csizmák taposták először a hatalmas gránittornyok tetejét. Az olaszok megmentettek némi nemzeti büszkeséget azzal, hogy ők lettek az elsők, akik megmászták a déli tornyot.


/ Sean Waters cikke alapján /
 
 
0 komment , kategória:  Világból tudnivalók  
Torres del Paine
  2009-01-13 17:00:40, kedd
 
 


A Torres del Paine Nemzeti Park 181 000 hektáros, az Unesco által is védett, a világ legszebb nemzeti parkjainak egyike, Patagónia jelképe, ahol tiszta időben szinte bárhonnan lélegzetelállító a panoráma. A Paine szó jelentése "kék ", ami nem véletlen, hiszen a gleccserek, a türkiz tavak és a 2600 m fölé emelkedő csúcsok színe napközben kékes árnyalatban játszik; naplemente idején azonban a Torres del Paine csúcsainál kevés lenyűgözőbb természeti látnivaló van a földkerekségen.


,,A Torres-tábortól a kilátópont felé nincs igazi ösvény. Egy törmeléklejtőn, kőről kőre lépve kell haladni. Rengeteg az ember. A kilátóponttól csodálatos a kilátás a csúcsokra, a gránittornyok csaknem ezerméteres függőleges sziklafalaira, alattuk a gleccserre és a szürkés vizű tavacskára."


 
 
1 komment , kategória:  Világból tudnivalók  
Modern eljárások
  2008-12-13 11:09:44, szombat
 
  Modern eljárások


Napjaink kimonói már sokkal viselő-barátabbak múlt századi társaiknál. Ma már készülnek kimonók műselyemből, elasztánnal kevert selyemből; a mintázatokat pedig kézi festés helyett leginkább az anyagában szőtt motívumok, a kitöltő hímzés, esetenként a nyomtatott motívumok váltották fel.

A ma készülő kimonók már mosógépben is moshatóak, míg a régi típusú selymet egyáltalán nem érhette víz: ez az anyag elszíneződéséhez vezetett volna. A nagyon drága, kézzel festett kimonókat, ha folt esett rajtuk, teljes hosszukban folyó vízbe áztatták, ám ez legtöbbször csak halványított a folton, és azt nem távolította el.

Az antik, jó állapotú kimonók családon belül öröklődnek; nem ritkán muzeális értéket képviselve. Az ilyen darabok a gondos tárolásnak és összehajtogatásnak köszönhetően a mai napig viselhetőek.Színek és minták

A kimonó alapszíne és mintázata függött a társadalomban betöltött státusztól, és sokkal inkább az illető származását, mintsem ízlését tükrözte. A huszadik században minden évtizednek megvolt a maga divatos motívum-rendszere, amely sűrűn visszaköszönt az akkoriban varrott darabokon. 
 
1 komment , kategória:  Világból tudnivalók  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 48 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 6499 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 85
  • e Hét: 529
  • e Hónap: 1995
  • e Év: 1995
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.