Belépés
relisisi.blog.xfree.hu
"A szeretet,amely veget er,csak a szeretet arnyeka. Az igazi szeretet kezdet es veg nelkuli." /Hazrat Inayat Khan/ Braun Annamaria
1957.10.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 51 
A veszteség miatt elhagyottnak érezük magunkat
  2018-04-26 13:39:45, csütörtök
 
  ,,Kárpótollak azokért az évekért, amelyekben pusztított a sáska." (Jóel 2:25)

Kristine Steakley írja: ,,A veszteség miatt elhagyottnak és teljesen összetörtnek érezzük magunkat... A válás sokak számára azt jelenti, hogy el kell hagyniuk a házat, ahol felnőttek, a szomszédságot, a barátokat, iskolát kell váltani... sőt, akár gyülekezetet is, mert szégyelljük magunkat, és elítélő megjegyzéseket hallunk azoktól, akiknek lelkünk egészségével kellene törődniük. Jóel metaforájával élve a sáskák felfalták a családunkat, más sáskák lelegelték a barátságainkat... a többi sáska pedig megette gyülekezetünket... de Isten megígérte: "Nem kell szégyenkeznie népemnek soha többé" (Jóel 2:26). Nem tudom, milyen lesz a helyreállás... vagy mikor fog megtörténni. Lesznek, akiknek helyreáll a kapcsolatuk szüleikkel és testvéreikkel... mások nagyszerű házastársra és szerető családra találnak... és lesznek, akiknek talán várniuk kell, míg a mennybe érnek, ahol majd minden rossz elmúlik, minden seb begyógyul, és minden könny felszárad." Egy bibliatanító mondta: ,,Állj ellen a kétségbeesés és a csalódottságba temetkezés kísértésének! Lehet, hogy úgy érzed, elvesztegettél éveket, lehetőségeket, anyagiakat, és mindannak hasznát, amit önmagadba fektettél. De hallgasd meg a helyreállítás csodálatos ígéretét: "Kárpótollak azokért az évekért, amelyekben pusztított a sáska." Ezen a földön senki sem képes igazán jóvátenni a dolgokat. Senki sem tud kárpótolni. Senki sem tudja helyrehozni a károkat vagy igazságossá tenni a helyzetet. A nyomásgyakorlás és manipuláció nem fog igazságot szolgáltatni. Engedd hát el, és hagyd, hogy Isten új áldásokkal töltse meg életedet. Ha tele vagy nehezteléssel és haraggal, akkor Isten nem talál benned helyet ajándékainak. Isten kárpótolni fog, ha megőrzöd a hit várakozásteljes lelkületét, és hálát adsz azért, hogy ígéretei neked is szólnak."
/ forrás: mai ige /
 
 
0 komment , kategória:  Vallás  
Köszönöm drága Jó Istenem
  2017-01-30 08:25:49, hétfő
 
  Köszönöm drága Jó Istenem,drága Égi Atyám hogy mellettem állsz,hogy vagy nekem,hogy megmutatod a csodát újra és újra..hogy nincs lehetetlen,csak a legtisztább szeretet,törődés mi tőled jön és eltölt.Köszönöm azt az elmondhatatlan törődést,gondoskodást,figyelmet mit a tegnapi napon megtapasztalhattam.Néhány óra leforgása alatt változtattad meg az életem- ami még mindig felfoghatatlan számomra- amire évek óta várok.Nem engedted hogy feladjam,hogy végleg összetörjek.Azonnal felkaroltál,cselekedtél értem...pedig csak egy porszem vagyok.Nincs az a szó amivel kitudnám fejezni hálámat, és köszönetemet.Csak a szívemben az el nem múló szeretet,és hála érzése irántad és minden szent égi segítő iránt.Tiszta szívemből kívánom mindenkinek hogy élje át a csodát.
Mert KÉRJ és MEGADATIK!
Áldás.

/ forrás:kaptam e-mailben /
 
 
0 komment , kategória:  Vallás  
A megbocsátás ereje
  2016-05-06 07:22:05, péntek
 
 
,,Legyetek egymáshoz jóságosak, irgalmasak, bocsássatok meg egymásnak..." (Efezus 4:32)
Íme, négy dolog, amit tudnod kell a megbocsátásról:
1) A megbocsátás nem hozza helyre, ami veled történt; a megbocsátás azt jelenti, hogy elhatároztad, nem engeded, hogy a történtek uralják életedet. A megbocsátással és a kapcsolat helyreállítására való törekvéssel visszanyered lelki nyugalmadat. A bántást akkor is meg lehet és meg kell bocsátani, ha a másik személy nem hajlandó elismerni, hogy rosszat tett. A megbocsátás nem a másik emberen múlik, hanem rajtad.
2) A megbocsátás számít, akkor is, ha a vétkes fél nem ismeri el bűnösségét. Ha arra vársz, hogy valaki elismerje, hibázott, azzal jövődet annak az embernek a kezébe teszed. A megbocsátás elsősorban a saját javadat szolgálja, nem a másokét. A megbocsátással elengeded a fájdalmat és megbántottságot, és tovább tudsz lépni.
3) Ha kész vagy megbocsátani, ez a másik embert arra indíthatja, hogy kérje is a bocsánatot. Lehet, hogy az, aki ártott neked, úgy érzi, nem is érdemel bocsánatot. Vagy lehet, hogy tudja, rosszat tett, de nincs bátorsága előállni és bocsánatot kérni. Ha te megteszed az első lépést, ez ajtót nyit neki, hogy elinduljon, és megértésre, irgalomra találjon.
4) Könnyebb megbocsátani, ha elismered, hogy mindannyiunknak szüksége van a bocsánatra. Ha azért nem bocsátasz meg, mert úgy gondolod, hogy valaki más nagyobbat vétett, mint te, akkor ez büszkeség. Márpedig ,,Isten a gőgösöknek ellenáll, az alázatosaknak pedig kegyelmet ad" (1Péter 5:5). A Biblia azt mondja: ,,legyetek egymáshoz jóságosak, irgalmasak, bocsássatok meg egymásnak, ahogyan Isten is megbocsátott nektek a Krisztusban" (Efezus 4:32). Ha felismered, milyen nagy Isten kegyelme irántad, könnyebb ezt a kegyelmet kiterjeszteni másokra is.
/forras: Mai ige-2016.05.06/
 
 
0 komment , kategória:  Vallás  
2016.05.01
  2016-05-01 11:49:42, vasárnap
 
 
"""Egy ismeretlen szerző írta: ,,Ha kávé nélkül is el tudod kezdeni a napot; ha tudod tenni a dolgod serkentőszerek nélkül; ha mindig derűs vagy, és ügyet sem vetsz a fájdalomra; ha kibírod panaszkodás nélkül, és nem untatsz másokat a gondjaiddal; ha megelégszel minden nap ugyanazzal az étellel, és még hálás is vagy érte; ha megérted, hogy szeretteid túl elfoglaltak, és nincs idejük rád; ha meg tudod bocsátani egy barátnak a meggondolatlanságát; ha meg tudod bocsátani, hogy a szeretteid rajtad adják ki mérgüket akkor is, ha egyáltalán nem a te hibád, hogy rosszul alakultak a dolgok; ha neheztelés nélkül el tudod viselni a kritikát és a hibáztatást; ha elnéző tudsz lenni, ha egy barátod kevésbé iskolázott, és nem igyekszel folyton kijavítani; ha gazdag barátaiddal nem bánsz jobban, mint a szegényekkel; ha hazugság és csalás nélkül szembe tudsz nézni a világgal; ha nincs szükséged különböző szerekre a feszültségoldáshoz; ha ki tudsz kapcsolódni alkohol nélkül is; ha tudsz aludni altató nélkül; ha őszintén ki tudod mondani, hogy nincsenek a szíved mélyén előítéletek világnézet, bőrszín, vallás vagy politika tekintetében; akkor, barátom, majdnem olyan jó vagy, mint a kutyád."
Majdnem, de nem egészen! E fenti szösszenetet kétféle embertípusnak ajánlom:
1) Az állatbarátoknak.
2) Azoknak, akik elkötelezték magukat a tanulásra és növekedésre: ,,Adj a bölcsnek, és még bölcsebb lesz, tanítsd az igazat, és ő gyarapítja tudását!"/Példabeszédek 9:9/"""

forras: mai ige 2016.05.01
 
 
0 komment , kategória:  Vallás  
Köszönet az édesanyáknak!
  2015-05-03 08:26:25, vasárnap
 
  Köszönöm, anya!
,,Derék asszonyt kicsoda találhat? Értéke sokkal drágább az igazgyöngynél." (Példabeszédek 31:10)


Erma Bombeck írta: Amikor Isten a nőt teremtette, késő estig dolgozott a hatodik napon.
Egy angyal arra járt, és megkérdezte: "Miért töltesz annyi időt ezzel a teremtménnyel?"
Az Úr azt felelte: "Látod mennyi mindennek kell megfelelnie? 18 000 mozgó alkatrésze van. Működnie kell csupán maradék ételeken és kávén is. Csókjával bármilyen betegséget gyógyítania kell a törött lábtól az összetört szívig... és hat pár karja lesz."
"Hat pár karja? döbbent meg az angyal- De hisz az lehetetlen!"
"Az igazán nagy kihívás, hogy az anyáknak három pár szem is kell- mondta Isten. Két szeme átlát az ajtókon, kettő hátrafelé néz, hogy azt is meglássa, amit mások nem látnának, másik kettővel pedig azt a gyermekét nézi, aki elszúrt valamit, és szavak nélkül is azt mondja neki: megértelek és szeretlek."
"Uram, szerintem tarts egy kis szünetet, majd holnap folytatod."
"Nem lehet- mondta Isten, már egészen közel vagyok ahhoz, hogy hozzám hasonlóvá formáljam. Már képes arra, hogy meggyógyítsa magát, ha beteg, jól tud lakatni egy egész családot mindössze fél kiló vagdalt húsból, és el tudja érni, hogy egy kilencéves gyerek nyugton maradjon a zuhany alatt.
Az angyal megérintette a teremtményt: "De Uram, ez a lény olyan puha!"
"Igen, de ugyanakkor erős is- mondta Isten, el sem tudod képzelni, mi mindent kibír egy anya!
"Gondolkodni tud?- kérdezte az angyal."
"Nem csak gondolkodni, de érvelni és egyezkedni is- válaszolta az Úr".
Az angyal megérintette a nő arcát: "Uram, úgy tűnik, a teremtényed ereszt!"
"Nem ereszt- javította ki Isten az angyalt, ezek a könnyek." "Mik azok a könnyek? És mire valók?" kérdezte az angyal.
"A könnyek fejezik ki örömét, bánatát, fájdalmát, csalódottságát, magányosságát és a büszkeségét."
"Uram, zseniális vagy!- jelentette ki az angyal."

Csak egy újságíró kitalált története, mégis érdemes megfontolni. Köszönet az édesanyáknak!

/ forrás:mai ige /

 
 
0 komment , kategória:  Vallás  
Áldott napot kívánok
  2012-04-10 09:16:35, kedd
 
  Azt hiszem, hogy ránk fér egy kis áldás. Áldott napot kívánok.

Kérlek, hittel olvasd, ez egy csodálatos ima. Higgy, és áldott leszel. Sokunkkal az a probléma, nem hiszünk abban, hogy Isten egyszer csak kinyit egy ablakot, kiönti áldását, és nekünk éppen akkor lesz hely a szívünkben, hogy befogadjuk azt.

Bátorítok mindenkit, forduljon Istenhez. Ő hű a Szavához. Isten Ígéretei igazak.

Három dolog fog történni az eljövendő héten.

1. Váratlan segítségben lesz részed.
2. Túl fontos lesz ahhoz, hogy semmibe vedd.
3. Találkozni fogsz Istennel, és már nem leszel ugyanaz.

Az én mai imám érted:

A szemeid, melyek megpillantották ezt az üzenetet, csak a jót lássák meg benne, a kezek, melyek írták ezt az üzenetet másoknak, eredményesen munkálkodjanak, a száj mondjon áment erre az imára és nevessen mindörökké. Maradjanak meg Isten szeretetében mindazok, akiknek elküldöd ezt az imát.

Legyen szép az életutad, és az ő életútjuk is! Bízz Istenben teljes szíveddel és Ő meg fog segíteni téged, mert Ő maga a Legfőbb, Legfenségesebb, Leghatalmasabb, Legcsodálatosabb, Legirgalmasabb Úr!

Ha igazán szeretnéd az áldását, olvasd tovább.

Égi atyánk, Legdicsőségesebb és szerető Isten, Hozzád imádkozom, bőséggel áldd meg családomat és engem. Tudom, hogy te elfogadod azt, hogy a családhoz mások is tartoznak, mint egy apa, anya, nővér, fivér, férj és feleség, vagyis mindazok is, akik hisznek és bíznak Benned.
Atyám, most küldök fel hozzád egy imát, kérem áldásodat nemcsak arra, aki ezt az imát nekem küldte, hanem önmagamra és azokra is, akik ezt olvassák, és továbbküldik.
Tudom, hogy az ide illesztett imát elmondók imái - akik hisznek és bíznak Benned - erősebbek, mint bármi más a világon. Előre is köszönöm áldásaidat.

Istenem, Atyám, mentsd meg az olvasót most nyomban az adósságától, és az adósság terheitől. Áraszd ki rám Isteni Bölcsességedet, hogy jó gazdája lehessek mindannak, amit adtál nekem Atyám, hogy megismerhessem, milyen Dicsőséges és Fenséges vagy és hogyan engedelmeskedjünk, hogyan kövessük Igédet, hogyan legyen a hitünk akkora, mint egy mustármagé, hogy kiáraszd ránk áldásaidat.

Köszönöm azokat az áldásaidat, melyeket eddig kaptam, azokat is, melyeket még adni fogsz, mert tudom, hogy még nem tetettél meg mindent velem.
Jézus nevében imádkozom. Ámen.

Várj 60 másodpercet és küldd tovább gyorsan, hogy órákon belül megsokszorozd azoknak a számát, akik Istenhez imádkoznak egymásért. Ezután helyezd kényelembe magadat és figyeld Isten hatalmát,erejét amint munkálkodik életed tennivalóin, hogy tudd, Ő szeret Téged.
Maradj mindig áldott!
--------------------------------------------------------------------------------- ------------------------

Ezt én is kaptam és elhoztam ide, mindenkinek. Aki olvassa és érzi hogy a lelkét megjárja a jó és a hit, kérem vigye tovább. Hinni kell és segiteni fog a továbba. Hit nelkül, nincs élet.
Kivánok egy jó napod legyen és barátságal üdv.

 
 
0 komment , kategória:  Vallás  
Barátaimnak hoztam
  2011-12-11 18:07:30, vasárnap
 
  Istennel beszélget egy ember:
"Uram, szeretném megtudni, hogy milyen a Paradicsom és milyen a Pokol."
Isten odavezeti két ajtóhoz. Kinyitja az egyiket és megengedi az embernek, hogy betekintsen.
A szoba közepén egy hatalmas kerek asztal volt és az asztal közepén egy nagy fazék, benne ízletes raguval.
Az embernek elkezdett csorogni a nyála.
Az emberek, akik az asztal körül ültek csont soványak és halálsápadtak voltak. Az összes éhezett.
Mindegyiknek egy hosszú nyelű kanál volt a kezében, odakötözve a kezéhez. Mindegyikük elérte a ragus tálat és vett egy kanállal. De mivel a kanál nyele hosszabb volt, mint a karjuk, nem tudták a
kanalat a szájukhoz emelni. A szent ember megborzongott nyomorúságukat, szenvedésüket látva.
Isten ekkor azt mondta:
"Amit most láttál az a Pokol volt , amit az emberek maguknak okoztak ."

Majd mindketten a második ajtóhoz léptek.
Isten kitárta azt és a látvány, ami a szent elé tárult, majd ugyanaz volt, mint az előző szobában.
Ott volt egy nagy kerek asztal, egy fazék finom raguval, amitől ismét elkezdett folyni a szent ember nyála. Az emberek az asztal körül ugyanúgy hosszú nyelű kanalat tartottak a kezükben. De ez alkalommal az emberek jól tápláltak, mosolygósak voltak és nevetve beszélgettek egymással.
A szent ember ekkor azt mondja Istennek:
"Én ezt nem értem!"
"Ó, pedig ez egyszerű - válaszolja Isten - ez igazából csak 'képesség' kérdése. Ők megtanulták egymást etetni, míg a falánk és önző emberek csak magukra gondolnak."

Amikor csak magunkra gondolunk... a Pokol van itt a Földön.

Felmérés szerint az emberek 93%-a nem küldi tovább ezt a levelet. Csak
7 %, az, aki úgy érzi, megosztaná a kanalát másokkal is.
Én megtettem... -ha elfogadod! Áldott, szép életet .

Csak kevesen éreznek úgy hogy megosztaná a kanalát másokkal is. Én megtettem és elfogadtam. Ha te is elfogadod, értesits és add tovább. Áldott, szép életet legyen!
 
 
4 komment , kategória:  Vallás  
November 1
  2011-11-01 07:30:07, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Vallás  
A szeretet himnusza
  2009-04-13 11:17:42, hétfő
 
  A szeretet himnusza
(1 Kor 13,1 - 14,1)

Szóljak bár emberek vagy angyalok nyelvén,
Ha szeretet nincs bennem,
Csak zeng érc vagyok o vagy pengő cimbalom.
Legyen bár prófétáló tehetségem,
Ismerjem bár az összes titkokat és minden tudományt,
Legyen akkora hitem, hogy hegyeket mozgassak,
Ha szeretet nincs bennem,
Mit sem érek.
Osszam el bár egész vagyonomat a szegényeknek,
S vessem oda testemet, hogy elégessenek,
Ha szeretet nincs bennem,
Mit sem használ nekem.
A szeretet türelmes, a szeretet jóságos,
A szeretet nem féltékeny,
Nem kérkedik, nem gőgösködik,
Nem tapintatlan, nem keresi a magáét,
Haragra nem gerjed, a rosszat föl nem rója,
Nem örül a gonoszságnak,
De együtt örül az igazsággal.
Mindent eltűr, mindent elhisz,
Mindent remél, mindent elvisel.
A szeretet soha el nem múlik.
A prófétálás megszűnik,
A nyelvek elhallgatnak,
A tudomány elenyészik.
Tudásunk csak töredékes,
Töredékes prófétálásunk is.
Mikor azonban eljön a beteljesedés,
Véget ér az, ami töredékes.
Amikor még gyermek voltam, úgy beszéltem, mint a gyermek,
Úgy gondolkodtam, mint a gyermek, úgy ítéltem, mint a gyermek.
E amikor felnőttem, elhagytam a gyermek szokásait.
Ma még csak tükörben, homályosan látunk,
Akkor majd színről színre.
Most csak töredékes a tudásom,
Akkor majd úgy ismerek,
Ahogy én is ismert vagyok.
Most megmarad a hit, remény, szeretet,
Ez a három,
De köztük legnagyobb a szeretet.
Törekedjetek a szeretetre!

 
 
1 komment , kategória:  Vallás  
Hallottátok
  2009-03-25 17:35:35, szerda
 
  Hallottátok a parancsot: Szeresd felebarátodat és gyűlöld ellenségedet!

Én pedig azt mondom nektek: Szeressétek ellenségeiteket, áldjátok azokat, akik titeket átkoznak, tegyetek jót haragosaitokkal és imádkozzatok üldözőitekért és rágalmazóitokért.
Hogy legyetek a ti mennyei Atyátok fiai, aki felhozza napját mind a jókra, mind a gonoszokra, és esőt ad mind az igazaknak, mind a hamisaknak.
Ha csak azokat szeretitek, akik titeket szeretnek, mi jutalmat érdemeltek? Nem így tesznek a vámosok is?
És ha nem köszöntitek, csak barátaitokat, mi többet tesztek? Nem így tesznek a pogányok is?
Legyetek azért ti tökéletesek, miként a ti mennyei Atyátok tökéletes.
(Máté 5. 43-48)
 
 
0 komment , kategória:  Vallás  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 51 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 6499 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 24
  • e Hét: 315
  • e Hónap: 1052
  • e Év: 1052
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.