Regisztráció  Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/29 oldal   Bejegyzések száma: 284 
Pozitív gondolkodás...
  2017-09-04 22:40:36, hétfő
 
  Pozitív gondolkodás + Pozitív érzés


Állandóan azt olvasom, és hallom, hogy a pozitív gondolkodás elegendő ahhoz, hogy a személyiségünket, és az életünket megváltoztassuk. Nem. Elfelejtkeznek sokan arról, vagy nem tudják, hogy a pozitív gondolkodás mellé nélkülözhetetlen a pozitív érzés.


Nagyon fontos a negatív gondolatainkat átalakítani pozitívvá. Természetesen először is észre kell vennünk, hogy átformáljuk. Meg kell tanulni figyelni önmagunkat, ez sok időt igényel. A legtöbben nem tudják, hogy a negatív érzéseket is át kell alakítani. Az érzés a lényeg. Minden, ami körbevesz minket él, és érzéseket közvetít felénk.

Mivel már eonok óta itt tartózkodunk a földön, sok életet éltünk, az előző életeinkben átélt éréseket hordozzuk magunkban, és azokat is, amiket a mostaniban éltünk meg. Az érzéseinkben ott vannak, bármikor bekapcsolódhatnak bizonyos események által. Ha észrevesszük, hogy ránk ül egy negatív érzés, az nem a miénk, vagy előző életbeli egyik aspektusunk okozza, vagy magunkra vettük más valaki érzését.

Ezt az érzést, ha észrevettük, át kell ölelni szeretettel, és el kell engedni.


Ha folyamatosan alkalmazzuk az átölelő érzés technikát, szépen megválunk az eonok óta hordozott negatív érzésektől. Csak ezt követően tudjuk megtölteni a szívünket a sok pozitív, és gyönyörű érzésekkel, akkor tudjuk észrevenni a sok szépséget, melyek körbevesznek. Addig is látunk és érzünk, de csak a töredékét mindannak, ami a valóság, az illúzióban és a dualitásban élünk. Sok olyan érzés van a szívünkben, amit a felszínre sem merünk hozni, mert félünk, de olyanok is ott vannak, amik az igazi boldogságot, és a szeretetet tartalmazzák.

Mert a szív a mindentudás és a szenvedély lakhelye. A pozitív gondolkodás csak a pozitív érzésekkel tud eredményt hozni a számunkra. A kettő együtt a teremtés kulcsa! Nagyon fontos lenne, ha ezt is tanítanák, hiszen ez a kulcs a tudatos létezéshez. A pozitív gondolkodás magában kevés, csak a fele annak, ami szükséges az igazi változáshoz, pozitív érzések nélkül nem lehetséges. Ha mind a kettő egyszerre van alkalmazva, akkor a testi, lelki egészség és energikusabb létezés megvalósul. Ennek a használata hozhat valódi eredményt.

A pozitív gondolkodás + pozitív érzés = Boldog, szeretetteli, egészséges Élet!

Szeretettel: Aprilcsillag
(Forrás: Ahogy érzed)
 
 
0 komment , kategória:  Írások  
Érzés az alapja a tudatosságnak
  2017-09-04 22:33:35, hétfő
 
  Érzés az alapja a tudatosságnak


Az érzés az alapja a tudatosságban való fejlődésnek. A legtöbb ember azt hiszi, hogy érez. Igen valóban, de mennyire van nyitva a szíve az érzékelésekre?


Érzünk sok mindent jót és rosszat, ezt minden nap tapasztaljuk, már abban a pillanatban amikor megszülettünk. Egészen kicsi korban a gyerekek önfeledten játszanak, és mondják el mindig mit éreznek.Viszont jönnek olyan pillanatok, amikor fájdalom éri őket, néha szükséges rossz azért, hogy testi épségüket megtanulják védeni.

Van olyan is, amikor váratlanul megsérül az ő kis belső világuk és valójában nem szolgáltak rá okot, ekkor kezdődik a bezárkózás. Elkezdődik a bizonyos fal felépítése. A védelem. Inkább nem akarnak érezni, ezért (érzelmi blokkokat) a falat felállítják.

Ezen mindenki keresztül megy. Igen ez így történik, mindenki emlékszik olyan eseményre a gyermekkorából amikor ok nélkül leszidták vagy kikapott. Vannak, akik úgy gondolják erre szükség van, a jó és a rossz megkülönböztetésére. Ma már tudom nincsen jó és rossz, csak történések, érzések vannak. Valójában a jó a világosság, a rossz a sötétség, egymás nélkül nem létezik. Mind a kettőt érezni kell, mert csak akkor tudjuk elengedni, tudatosítani, hogy nem szolgálja már a fejlődésünket. Amikor valami jó vagy rossz történik velünk, azonosulunk a történéssel, ezért érezzük sajátunknak.

Eljön az az idő, amikor tudatosan választjuk majd ki, mit akarunk érezni, és mit nem. Ehhez szükséges igazán megtanulni érezni. Bátorság és kitartás, mert nem mindig kellemes az, amit érzünk, de az elengedés csak akkor működik, ha merünk érezni mindent.
(Forrás: Ahogy érzed - Aprilcsillag)
 
 
0 komment , kategória:  Írások  
Versekről - S még inkább szavakról és ...
  2017-09-04 22:19:13, hétfő
 
  Lesznai Anna: Versekről - S még inkább szavakról és ...


"Minden szó gazdag mesével és színnel - ha elébe néznek oda, ahonnan eredt. Tovább menve jövőbeni vándorútján, sokféle értelem köré fonódnak még betűi, s egymástól idegen tövön érett fürtök drága levét egyesíti egykor még kelyhében. Mondják - a szanszkrit nyelvnek szerelemre és emlékezésre csak egy szava van. Ez a gazdaságos szegénység feneketlen mélyre ássa a szó értelmét - kincses kúttá, melybe belefér majdnem mindaz, miről álmodni szoktunk.
Az emberek sok szép szavában hasonlat lappang - földízű, tőről metszett -, s olyan, melyet távolból hozott a vándor emlékezés, mint ajándékot messzi kincses bazárból. Némelyik el is koptatja értelmét a hosszú úton, jó ha valami kis furcsa, bűbájos illata megmaradt. Felidézzük őket, valahányszor olyat akarunk másoknak megmutatni, mit magunk sem láttunk szemmel sohasem - önnönmagunkat. A líra hasonlatokká avatja, illetve kibontja a szavak szirmait, hogy szabadon illatozzék belőlük legdúsabb értelmük. S tán csak a versekben őszinte a szó, pávásan hordja értelmeinek uszályát. A mindennapi beszéd álruhájában Hamupipőkeként rejtőzik."
 
 
0 komment , kategória:  Írások  
A teljes odafordulás jelenje
  2017-09-04 22:17:50, hétfő
 
  Biegelbauer Pál: A teljes odafordulás jelenje.

,,Aki igazán szeret, az kiszolgáltatott, aki nem, az önmaga sivár életű foglya."

Az idő életünkben úgy jelenik meg, mint a jelen pontok egymásutánja, de számomra valósan, a cselekvés lehetőségét kínálóan csak egy, a jelen pillanat adott. Én nem voltam, én nem leszek, én vagyok. A múlt jelen pillanatai már nincsenek: amit megtettem, nem tehetem nem megtetté. Elmúlt. A bármely pillanatban bekövetkezhető egyetlen (!) bizonyosságom, a halál pedig a jövő lét pillanatait csak a remény szintjén teszi tervezhetővé. Tehát az egyetlen igazi cselekvési lehetőségem valós keretét térben az ITT, időben a MOST adja. Nem várhatok, mert a jövő bizonytalan. Nekem mindig most, a jelen pillanatban kell lépnem. Lépni, túllépni önmagamon, hogy személy válogatás, feltétel szabás, viszonzás várás nélkül teljesen a másik felé fordulva elfogadjam őt annak, aki, olyannak, amilyen.
 
 
0 komment , kategória:  Írások  
Érzések
  2017-09-04 22:14:37, hétfő
 
  Érzések

Saját véleményem.

Az érzéseket fel kell vállalni, mert mindig mondanak valamit. Az érzések az ember lelkéhez tartoznak és kortól függetlenül motiválják az életünket. Az érzésekről minden formában lehet beszélni, nagy erővel bírnak életünkben - fel kell azokat vállalnunk és merni kell szembesülni velük.

Az érzések az életünkben mulandóak, jönnek-mennek. Tapasztalatom az, hogy vannak olyanok is, amelyeket elraktározunk magunkban, s egy adott szó, esemény, képi bevillanás esetén előjönnek. Lehetnek ezek jók, vagy rosszak is, a lényeg az, hogy életünk részei.
Az lenne a jó, ha úgy tudnánk érezni, hogy a rossz érzéseket törölni tudnánk végérvényesen. Ezt csak az érzés érzés általi felülírásával tudjuk elérni.
A jó érzéseket babusgatni, a rosszakat elfelejteni, elengedni kell.
Szerintem tudat alatt is hordozunk érzéseinkből, s amikor bevillan egy emlék, azonnal, hosszú évek távlatából is előjön.
Erre egy példa: 2008-ban Barátaimmal találkoztam Budapesten. Az autóval való közlekedésünk során a Nemzeti Hotel előtt mentünk el. Azonnal bevillant egy 51 évvel ezelőtti nagyon szép és kellemes érzés, amely ezek szerint nem törlődött. (Nem nászút és ehhez hasonló emlék kép volt, hanem egy egyszerű, de mégis csodálatos 3 nap története a párommal) Ez az előjövő érzés is bizonyította számomra, hogy "nem múlik el a szerelem, csak fegyelmezett lesz...stb.) Tehát az érzés az enyém, s ha nem törlődött, akkor bármikor előhívható, vagy előjön. Ugyanez vonatkozik a rossz és elraktározódott érzésekre is.

Az érzések sokoldalúak. Az emberek félnek az érzéseiktől, félnek attól, hogy a másik rájön az érzései mivoltára. Amikor az ember a saját maga érzéseivel azonosul, akkor ráismer önmagára. De kérdem én: miért is kell félni önmagunktól? szerintem nem kell félni, hiszen ez a mi életünk, mi alkotjuk, az érzéseinkkel együtt a miénk, s úgy szép, ahogy van.
Merjük vállalni érzéseinket még úgy is, hogy azáltal nem mindig fogadnak el bennünket mások.
Az érzés kimondása, kinyilvánítása a másik felé, bárki felé, egy csodálatos szép érzés és gesztus.

Az életünket az érzéseink irányítják. meg kellene tanulni az érzéseinkre figyelni, mert ezáltal szebbé válna az.
Ha nincs bennünk őszinte érzés, bármilyen, akkor "meghal" bennünk minden.(Jelképesen)

Az érzések amennyi örömöt, annyi bántást is okoznak az életünkben - részben elmúlnak, mert minden mulandó. A jó érzéseket el is tudjuk raktározni és elő is tudjuk hívni, amikor szükséges.
Sajnos a rossz érzések is raktározódnak, s egy megjelenő újabb rossz érzés elő is hívja.
Nagy feladatunk, hogy ezektől meg tudjunk szabadulni. Ez nagyon nehéz feladat, de ha jobb életet akarunk élni, akkor kell!

Érzéseink mindig végigkísérik életünket. Szépek, értékesek érzéseink, ha méltóképpen bánunk velük. Vigyázni kell rá, hogy az adott pillanatban meg ne semmisüljenek, hiszen minden érzés a miénk, a jó és a rossz is.

A JÓ ÉRZÉSBEN JÓ ELMERÜLNI, A ROSSZTÓL MEG MIELŐBB SZABADULNI KELL!
 
 
0 komment , kategória:  Írások  
A csodálatos üveg golyók
  2017-08-01 23:35:05, kedd
 
 A csodálatos üveg golyók

A fiú egyik délután találkozott a varázsló hírében álló öregemberrel.
Az öreg persze nem volt igazán varázsló, de kétségtelenül nagyon ügyes volt kora ellenére,
s különösen érdekes játékokat tudott kitalálni a gyerekek és fiatalok számára.

- Hoztam neked egy kitűnő játékot - mondta az öreg a fiúnak -,
nagyon szép és könnyen meg lehet tanulni.
Csak színes üveg golyók kellenek hozzá és ügyesség.

A fiú kíváncsian nézte az öreg tenyerében fekvő golyókat és ugyancsak csodálkozott
az előbbi szavakon, mert az üveg golyók üveg színűek voltak és nem színesek.

- De hiszen ezek átlátszó üveg golyók és nem színesek - jegyezte meg mindjárt a fiú.

- Kezdjük el a játékot, s meglátod, milyen csodálatos golyók ezek.
A játék lényege az, hogy én sorjában dobom, a golyókat, s te nem tartod egy percig sem a tenyeredben, hanem azonnal visszadobod nekem.
Meglátod, mikor a levegőben repülnek a golyók, hogy fognak csillogni a napfényben,
s mindegyik más-más színben.

Az öreg minden üveg golyónak nevet adott, az egyik volt az Öröm,
a másik a Munka, a harmadik a Szenvedés és így tovább.

Az elsőt odadobta a fiúnak, s az mindjárt vissza is hajította.
Sorjában fölragyogtak mind a levegőben, mintha színes fény világította volna meg mindegyiket. Nagyon szép játék volt.

Igen ám, de egyszer csak eszébe jutott a fiúnak, mi lenne, ha a legszebbet megtartaná magának. S mikor az öröm golyója hozzá érkezett, szorosan a tenyerébe szorította
s nem dobta vissza az öregnek.
Izgalmában elfelejtette a következő golyót elkapni, és az csörömpölve egy kőre hullott.
Mondanom sem kell, hogy darabokra tört.
A fiú akkor vette észre, hogy a tenyerében tartott golyót agyonszorította,
a golyó elhasadt és felsebezte a kezét.
Közben azonban érkeztek az üveg golyók az öregtől, és egyik a másik után a földre hullott.

Az öregember nagyon elszomorodott.
- Elrontottad a játékot, mert mindig csak magadra gondolsz.
Figyelj a játszó társadra is.
Az öreg ekkor odament a fiúhoz, összeszedte a törött üveg darabokat, melyek kivérezték a tenyerét.

- Látod, mit csináltál?
De kezdjük újra új golyókkal - mondta a fiúnak.
Előszedte a tartalék üveg golyókat a zsebéből és újra kezdődött a csodálatos játék.
A fiú szorgalmasan mindegyiket visszadobta öreg játszó társának,
s néhány perc múlva mintha varázslatos, színes pillangók röpködtek volna a mezőn,
tele volt az ég és a föld az Öröm, a Munka, a Szenvedés, a Szorgalom, a Vigasztalás és a Remény színeivel.

(Willi Hoffsümmer nyomán)
 
 
0 komment , kategória:  Írások  
Érdemes elolvasni
  2017-07-29 23:41:38, szombat
 
  Érdemes elolvasni és hasznosítani:

Egy
Adj többet, mint amennyit elvárnak tőled, és ezt örömmel tedd.

Kettő
Akármihez fogsz, szenvedéllyel csináld végig.

Három
Harapd el szavaid, ha kritizálni akarsz, de a dicséreteket a tetőről is kiáltsd.

Négy
Mikor azt mondod Szeretlek, érezd komolyan.

�-t
Mikor bocsánatot kérsz, nézz az illető szemébe.

Hat
Bízzál az emberekben, de láss keresztül a hímezett hazugságokon.

Hét
Te egyedüli lélek vagy, aki valamiben a legjobb a világon, ezért bízzál magadban és
találd meg azt a valamit, ami lekötelezve az emberiség javát szolgálja.
Nyolc
Sose nevesd ki senki álmait. Akinek nincs álma, annak nincs is sok mindene. Ha te az
emberekben magadat is megismered, az a te lelki biztonságodat fejleszti.
Kilenc
Szeress mélyen és szenvedélyesen. Akkor is, ha fájdalmas lehet a szakítás, ez az
egyetlen módja annak, hogy teljessé tedd az életed.
Tíz
Nézeteltérésben küzdj becsületesen - gúnyolódás nélkül.

Tizenegy
Ne ítélj el senkit a rokonain keresztül vagy az első benyomásból.

Tizenkettő
Tanulj mások hibájából.

Tizenhárom
Ha valaki kérdez tőled valamit, amire nem akarsz válaszolni, mosolyogva kérdezz
vissza:
miért akarod ezt tudni?

Tizennégy
Jusson eszedbe, hogy a nagy szerelem és a nagy siker nagy rizikóval jár.

Tizenöt
Az igazságot és a kegyelmedet soha ne hagyd el, akaszd e kettőt nyakadba, hogy
mindig és mindenhol a szíved közelében legyen.

Tizenhat
Ha vesztettél, ne veszítsd el a tanulságot

Tizenhét
Jusson eszedbe a TTF. Tisztelet magad iránt, Tisztelet mások iránt, és Felelősség a
saját tettedért.
Tizennyolc
Ne hagyd, hogy egy kis nézeteltérés tönkretegyen egy nagy barátságot.

Tizenkilenc
Amint rájöttél, hogy hibáztál, igyekezz azt kijavítani.

Húsz
Mosolyogj, miközben felveszed a telefont. A hívó érezni fogja a hangodból, hogy jó
szándékkal gondolsz rá.
 
 
0 komment , kategória:  Írások  
Az oroszlán és az egér
  2017-07-21 23:45:57, péntek
 
  Aesopus:
Az oroszlán és az egér


A vadászatban elfáradt oroszlán letelepedett egy fa alá. Hűsölésében pimasz egerek zavarták meg, akik incselkedve szaladgáltak körülötte, sőt még a hátára is felkapaszkodtak. Az oroszlán nagyon mérges lett, és elkapott egyet a pimaszkodók közül.
- Ne ölj meg, kérlek - rimánkodott neki a kisegér. Ha most elengedsz, örökre hálás leszek neked.
Az oroszlán jót nevetett ezen az ígéreten, s mivel úgy gondolta, méltatlan az állatok királyához egy ilyen szegényes zsákmány, végül elengedte az egeret. Később úgy alakult, hogy az oroszlán csapdába esett, és fájdalmasan ordítani kezdett. Meghallotta ezt az egér, aki rögtön a csapdához sietett, elrágta a köteleket, és kiszabadította a bajba került állatot.
Mert néha az erősebbek szorulnak a gyengék segítségére.
 
 
0 komment , kategória:  Írások  
Képzeld el, hogy az élet...
  2017-07-21 23:21:30, péntek
 
  Képzeld el, hogy az élet egy játék, amiben öt labdával zsonglőrködsz.
A labdák neve: munka, család, egészség, barátok és tisztesség.
Mindegyiket a levegőben tartod.
Ám egy nap megérted, hogy a munka
gumilabda.
Ha leejted, felugrik.
A többi - a család, az egészség, a barátok, és a tisztesség - üvegből van.
Ha az egyik lepottyan,
megmásíthatalanul megkarcolódik,
megreped vagy akár ezernyi
darabra is törhet.
Csak akkor kezdheted megteremteni az egyensúlyt
az életedben,
ha valóban megérted az öt labda leckéjét.

J. Patterson
 
 
0 komment , kategória:  Írások  
A holdfény
  2017-07-21 23:13:49, péntek
 
  Őri István: A Tündérkert virágai - A holdfény

Amikor a hold a legfényesebben világít és a hegyek felől tiszta szellő száll alá a völgybe, gyere el a legsűrűbb erdő szélére; ott várok rád. Pontosan érkezzél, mert időm ki van szabva. Ha elkésel, visszamegyek oda, ahonnan jöttem és csak ezer év és egy nap múlva találkozhatunk újra.


Valaha ember voltam én is, akiről álmodoztál: erővel, szerelemmel, vad akarattal, kitartással, soha fel nem adva az álmaidat. Fényes takarót szőttél rólam, illatosat, könnyűt, színeset, puhát. S az álom-takaró csak nőtt és nőtt, s egyszercsak elért engem is és beborított fényével, melegével, végtelenségével. Nem tudtam védekezni az álmaid ellen, így én is álommá lettem, s te akkor elvesztettél engem. Szemed mohón itta hullámzó fényemet, de kezed a levegőt markolta, amikor felém nyújtottad. Akkor már messze jártam, messze a földtől, az emberektől, tőled. Álomország lett a hazám, sok más mindenkivel együtt, akiket az emberek végtelen vágyai repítettek ide. Itt béke van, állandóság, várakozás és néha visszatérés az emberek közé, röpke percekre: hátha eljön az, aki ide űzött, és visszavisz magához. Hátha ismét ember lehetek... Minden álom-lakó megpróbálja. Én is. Ezer év és egy naponta kinyílik a Kapu, s mi - huss! - szerteszállunk, dobogó szívvel, soha nem szűnő reménnyel. Én hozzád, mások: akikhez tartoztak.

Nekem könnyű a várakozás, neked lehetetlen, mert életed véges. Ezért pontos légy. Ha a fák árnyéka rám vetül, fényem kialszik s te senkit nem találsz ott.

Könnyen megismersz, mert már ismertél korábban is. Könnyen rám találsz, mert fény vagyok, messze világítok, túl a fákon, túl a mezőn, túl a lelkeken. Ruhám is fény, vidáman lebegő, hívogató, kedves.

Pontos légy, mert várok rád. S ha eljössz, érintsd meg feléd nyújtott kezem és én újra ember leszek. Élőbb az élőnél, de nem enyészek el, forróbb a tűznél, de nem égetlek meg, puhább a bársonynál, szebb az álmaidnál.

Ha eljössz, megfogjuk egymás kezét és soha többet nem engedjük el.

Gyere...

Várlak...

Nagyon...
 
 
0 komment , kategória:  Írások  
     1/29 oldal   Bejegyzések száma: 284 
2017.08 2017. Szeptember 2017.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 202 db bejegyzés
e év: 3224 db bejegyzés
Összes: 28883 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 229
  • e Hét: 229
  • e Hónap: 90110
  • e Év: 1076242
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.