Belépés
kszilona.blog.xfree.hu
"Semmit nem lehet megtanítani egy embernek. Csak segíteni abban, hogy belül, önmagára rátaláljon." ( Galileo Galilei ) Káesz Ilona
1947.01.13
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Az én történetem, kis töredéke...
  2016-08-02 07:43:28, kedd
 
  El kell meséljek nektek egy kis történetet...Rég, történt, még az előző évszázad, első felében! Valahol, megfogant egy kis lélek, aki aztán a sok hányadtatás után, mégis megszületett. Tél volt, metsző hideg, -20 fok. 2500 grm., volt mindössze, és kilőkték az ismeretlen világba, hogy a többi a te dolgod, boldogulj...! Sokáig, mert anyatej nem volt, nem akart erősödni. egy éjszaka, úgy gondolta, nem neki való ez a rideg világ, és vissza akart fordulni, de már mögötte, zárva voltak az ajtók! Így, hát életben maradt, és megpróbált küzdeni a zord valóságban...Csetlett, botlott, de mindíg felkelt, mert azt sugallták neki,, menned kell, hosszú még az út ?! Az út, igencsak tele, buckákkal, esett, kelt, de megerősödött annyira, hogy felnőtt, gyermekeket szült, de az akadályok, nem hárultak el előtte. Még mindíg maradt ereje, ki tudja mi, ki segítette ? Kérdés marad... Sokszor érezte, jó lenne minden terhet letenni, és elhagyni ezt a kopár,, szeretet nélküli világot! De, nem kapta meg, ezt a kegyet... És, most itt toporog, hosszú élete alkonyán, talán utoljára, hogy számot adjon, hogyan is használta, hogyan sáfárkodott, a kapott " javakkal" ! Holnap döl el, jobbra, v balra választhat majd...Idegsebész szembesíti a valósággal. De, Talán Ő döntheti el...Nem lesz könnyű, mert fenntről azt az üzenetet kapta," egyedül kell megoldani a problémáidat...!" Mint mindíg, egyedül... Na, de meddig????
--------
 
 
0 komment , kategória:   Szösszenetek  
Te vagy...
  2015-03-27 16:19:22, péntek
 
  Te, vagy akire egész életemben vártam, várok...! Te vagy, aki új értelmet adna életemnek... miért nem érzed ? Vagy igen ? Olyan egyedül, védtelen, szeretetre vágyó ember vagyok! Nincs az, akit keresek... illetve talán most... Nem merek álmodni sem már...! Kietlen sivár az életem, a napjaim éjeim! Egy erős kar kéne, aki átölel ha kérem...
ÖLELLEK::: és már éreztem is erős karjait derekam körül...! Miért van ez, hogy az ember végigéli földi életét, és nem találkozik, a másik felével! A lelki társával! Aki hasonlóan érez, gondol, vágyik rád !
Társas lény az ember, miért, miért kell egy hosszú életet társtalanul, szeretet nélkül leélni? Egy Nő, és egy Férfi, együtt, egymást átkarolva egy egész! Merre a válasz...? Talán te, tudod...?
 
 
1 komment , kategória:   Szösszenetek  
Az élet szép...
  2015-01-13 18:43:44, kedd
 
  Mottóm:
" Az élet szép, hát tenéked magyarázzam "
A föld minden teremtménye megkapott minden szükséges dolgot ahhoz, hogy MA boldog lehessen. A szeretet forrás, mi mindenkiben megvan, s felfedezőjét segíti energiájával, hogy önmaga szépségében fényében ragyoghasson. KERESD ŐT először ÖNMAGADBAN !
 
 
1 komment , kategória:   Szösszenetek  
július-6-a a csók világnapja
  2014-07-05 20:11:01, szombat
 
  Csók...
Mérhetetlenül nagy valami... Olyan nagy, hogy bár mindenki csókol vagy csókolt, mégis, az emberiség túlnyomó része sohasem találkozott vele. Nem, mert csak a száját nyomja, tapasztja egy másik szájra, amelyre talán vágyott is, amelyet kívánt. Mégis... a legtöbb csók ... nem csók... csak valami olyasféle... Mert a csók lényegét nem a két egymásra szorított száj adja, nem is a forróság, amit a vér visz bele, hanem az, ami a mélyén van. A lélek... A szédületes magasság, a teljes testi-lelki feloldottság, amelybe csak a lélek repíthet. Csak a lélek teheti, hogy a csók megrázzon, elhamvasszon, hogy ne maradjon belőled semmi,csak egyetlen egy halálosan nagy vágy. Hogy ne keljen, soha, soha se kelljen életre ébredned. Az igazi csókból, fájdalmas az ébredés. Még annak a tudatában is, hogy a csókot meg lehet ismételni. Hogy ismét fel lehet repülni végtelen magasságokig, hogy ismét súrolni lehet az Eget, a Mindent. Hogy ismét ájultan bele lehet zuhanni a másik emberbe és ismét érezni lehet valamit ... sokat... Istenből. Abból az álomból, akaratból, amivel Isten az embert megalkotta és amilyenné az ember igazi boldogságát, örömét elképzelte. Az igazi csókból való ébredés... zuhanás... Az égből a földre. A határok közé zárt végtelenből a porba. Mert az igazi csók, még a végtelent is akkorának engedélyezi, amekkorát a szerelem betölt.
 
 
0 komment , kategória:   Szösszenetek  
Életünk...
  2013-07-10 18:18:17, szerda
 
  Csak a azt látjuk, hogy a kút, végtelenül mély. Hogy mit rejt, talány! Mennünk kell előre, minden nap új ! Újat hozhat. Jót, netán kevésbé... ?! Ajándékba kaptuk ezt az életet. Amivel, okosan kéne sáfárkodni! De, mi, lenne a legjobb? Te tudod? Senki nem tudja... Ki racionális, ki inkább a szívével gondolkodik, melyik a szerencsésebb? Talán a kettő ötvözete?! Jó arányokkal! Na, de magunknak kell eldönteni, milyen helyzetben, melyik énünket vegyük elő. Ha döntések előtt állunk, megint nem biztos, hogy jól döntünk. Utólag derülnek ki a dolgok, amikor már nincs javításra lehetőség! De, mindenből tanulunk, és ez jó! Ha az út végén, elégedett vagy, mert megtettél mindent, nincs félni való ! Hálásak lehetünk, mert volt egy Életünk! (és még nincs vége...) Örüljünk hát, minden új napnak!  
 
1 komment , kategória:   Szösszenetek  
Értékes gondolatok
  2013-06-01 23:16:42, szombat
 
  " Mivel mi határozzuk meg, hogy mire gondolunk, ezért a boldogságunk szükségszerűen saját kezünkben van. Senki sem tölt gondolatokat a fejünkbe. Ahhoz, hogy boldogok legyünk, a boldog gondolatokra kell koncentrálnunk. Mégis milyen gyakran tesszük az ellenkezőjét! És milyen gyakran előfordul, hogy fel sem figyelünk arra, ha megdicsérnek minket, viszont még hetek múlva is egy barátságtalan megjegyzésen rágódunk! Ha megengeded, hogy egy rossz élmény vagy egy kellemetlen megjegyzés kösse le gondolataidat, akkor ennek viselni fogod a következményeit. Emlékezz rá: te kontrollálod a gondolataidat.
A legtöbb ember csak pár percig emlékszik a dicséretekre és évekig a sértésekre. Gyűjtik a szemetet, olyan hulladékot hordanak magukkal, amivel, húsz évvel ezelőtt dobálták meg őket."
 
 
1 komment , kategória:   Szösszenetek  
Csodás kívánság
  2013-03-16 23:51:10, szombat
 
  Csodás kívánság :

Csak dolgozunk keményem, hajtjuk a pénzt,
S az alagút végén nem látjuk a fényt.
Még több kell belőle, mert jobban akarunk élni,
Csak közben megváltozunk és ettől kell félni.
Mit fog érni a pénz, ha nem lesz már egészség?
Ezért kockáztatni elég nagy merészség!
Tegyünk kicsit másképp, mint ahogy eddig tettük!
Ne úgy nőjön fel gyermekünk, hogy észre sem vettük!
Hová vezet mindez? Eljön majd a vég!
S akkor hiába mondjuk már, hadd maradjunk még!
Gondoljuk át mindezt, hisz repülnek az évek,
Lassan megöregszünk és elmúlunk végleg!
Van család, barátok, napfény és tenger,
S még számtalan más, mitől boldog az ember!
Értelem, érzelem, egymásra figyelés,
Életünk csak egy van, nincsen ismétlés!
Éljünk ma úgy, hogy a holnap szebb legyen,
Szeretném azt, hogy mindenki így tegyen!
 
 
0 komment , kategória:   Szösszenetek  
Egy asszony naplójából...
  2012-08-14 19:10:08, kedd
 
  Egy asszony naplójából...

Valaki azt mondta nekem a minap, egy hozzám igen közel álló ember...
Fogjunk ösze, legyek a lelki támasza... olyan beteg.. Én azt mondtam, ( nem véletlen!) ha, beteg vagy, menj el orvoshoz! Nem fizikai betegség, amiben segítségemre lenne szüksége, lelki támasz kellene ?! Tartsunk össze, segítsük egymást...Mindíg próbáltam ott lenni, amikor megkért rá... de most, nem hagyhattam szó nélkül... Én mikor igencsak magam alatt voltam, nem kellett volna, csak egy szó, egy érintés, hogy kicsit helyrebillenjek... Elutasított.! Sajnos, nem tud segíteni, mert nagyon sok a problémája, intézzem magam?! Ha rosszul vagyok, hívjak orvost..?! Nagyon lesúlytott.! Kihez fordulhatnék, aki közelebb áll hozzám? Gondoltam... Természetesen rosszabb állapotba kerültem. Fizikailag, lelkileg, siralmas volt az állapotom ! Órákkal előtte, már hívtam orvost, de azt a választ kaptam legalább egy órát kell várni, mire ki tudna jönni! Hívjak mentőt, ha ... Hívtam! Azt mondta egy férfi hang, hosszú sor áll az ügyeleten, legfeljebb a zárt osztályra mehetnék, ha mindenáron a kórházba akarok menni...?! Akkor már késő estétől éjszakába nyúlóan rosszul voltam! Előtte, éjfél körül, kinézett az ajtón, és én kétségbeesésemben, odamentem, és azt mindtam, Segíts, nem bírom tovább! Ő akkor azt felete, ha beteg vagy hívj orvost, sajnos én nem tudok segíteni! Becsukta előttem az ajtót, azzal, hogy bemegy a meleg! Nagyon nagy hőség volt, az idő tájt...Náluk hűvös a lakás, nálam 30 fok volt ! Arra gondoltam, legalább azt mondta volna, gyere hozd a cumódat aludj nálunk, itt legalább jó a levegő...De, mint mondtam nem így történt.! Éjjel két óra elmúlt, már a bevehető minden gyógyszer ellenére, sem javultam... felöltöztem, elindultam a hozzánk közel lévő orvosi ügyeletre! Nehezen jutottam be, mert nem volt senki, az ajtók zárva... Most mit tegyek ? gondoltam... megnyomtam a csengőt, jött is a portás, hogy mi a gond elmondtam, azután beengedett. Az orvos pihent valószínű, mert a nővér nyitott ajtót, és meg is állt ott, rám nézett, és azt kérdezte mi a probl. miért nem jöttem előbb?! Elmondtam. Várjak, mondta. Hívta az orvost, aki megvizsgált, és azt mondta, nagyon rossz idegállapotban vagyok! Kérdezgetett, és a vállamra tette a kezét, és annyit mondott : Menjek szépen haza, nyugodjak meg, nem lesz semmi baj ! Hát ennyi kellett. Mire hazaértem megnyugodtam annyira, hogy el tudtam aludni! Reggel, csak az arcom árulkodott,és egy kis gyengeség fizikálisan, az éjszakai gyötrődésről ! Egy kedves szó, egy vígasztaló hang, csodákra képes !
 
 
0 komment , kategória:   Szösszenetek  
Miért...? / emlékezés/
  2012-02-12 12:41:25, vasárnap
 
  Miért ? kérdezzük...nincs válasz...

" Ha valaki elment, ne hívd többé vissza,
A megsárgult emlék nem lesz többé tiszta.
Ha valaki elment, és el tudott menni,
Nehezen akarva, de el kell feledni."

Egyetlen dolog szünteti meg a másik hiányának fájdalmát: ha nem szeretjük tovább. Amikor azt mondjuk, hogy az idő gyógyít, erre gondolunk. A felejtésre. Ez azonban, ha valóban szeretünk, nem lehetséges. A szeretet hiányát csak egyetlen dolog gyógyítja: ha újra találkozunk azzal, akit szeretünk. Semmi más. Jövőre, húsz év múlva, egy másik életben. Mindegy. A hiány mindaddig él, amíg nem látjuk újra. Nem az emléke, a hiánya él bennünk!

Ha veszítettél már el valakit, tudod, hogy a vesztés pillanatában szeretted a legjobban és a legigazabban. Amikor szembesültél azzal, hogy "nincs". Amikor a sors letépi rólunk azt, akit szeretünk, s ott maradunk kifosztva, egyedül - a hiányban döbbenünk rá, mennyire szerettük. Utólag. És jönnek az emlékek: a közönyös hétköznapok, a szürke reggelek, a fáradt fölkelések, a rosszkedvű morgások, veszekedések, összezördülések, a kellemetlen esték, amikor nem történt semmi, csak ültetek egymás mellett, üresen - a hiány fájdalmas érzésével visszanézve villámfényben látod meg a múltadat, s azt kiáltod:
- Milyen hülye voltam! Nem láttam, milyen kincset szórok szét minden percben és órában!... Bár akkor tudtam volna, amit most tudok: hogy ajándék volt vele az élet! Bár visszatérhetne, akár csak egyetlen percre is! Másképp szólnék hozzá? Másképp látnám, másképp ölelném... És elmondanám neki azt, hogy... Mit is?... Amit nem lehet elmondani.

február. 17-e amikor elment... 19 éve ! Érted, tizenkilenc éve... miért ????
 
 
0 komment , kategória:   Szösszenetek  
Szeretni, és szeretve lenni...
  2012-02-12 12:10:22, vasárnap
 
 
Tudod mi a legszebb dolog a világon? Amikor csendes nyugalommal csak átölelsz valakit, és tudod, hogy az életed is rábíznád... Mikor biztonságban érzed magad, és akármilyen baj ért, akármilyen zaklatott vagy, mellette megnyugszol... Mikor olyan titkaid is elmondod neki, amiket még te sem tudtál azelőtt magadról... És a legfontosabb:...ha reggel kinyitod a szemed, ott fekszik melletted gyűrötten, kócosan, - és te mégis boldog vagy..
 
 
1 komment , kategória:   Szösszenetek  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2020.04 2020. Május 2020.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 2 db bejegyzés
e év: 14 db bejegyzés
Összes: 792 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 24
  • e Hét: 124
  • e Hónap: 1773
  • e Év: 7690
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.