Belépés
anyu65.blog.xfree.hu
Félig él, az aki nem mer Kné N. Magdolna
1962.09.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/14 oldal   Bejegyzések száma: 139 
Sötétség...
  2018-04-20 10:08:26, péntek
 
  A pécsiek kiakadtak mert az unió be akarja vezetni az arab számokat.
nem tudom ez most szomorú, vicces vagy tanulságos...

Link 
 
0 komment , kategória:  ÉRDEKES  
Az éberségről
  2018-02-09 09:35:00, péntek
 
  Amikor Szókratész a méregpoharat kiitta, tagjai kihűltek, és a dermesztő halál szíve felé közeledett, még annyit mondott: Ne felejtsetek el kakast áldozni Aszklépiosznak.

E hely értelmére vonatkozólag régebbi kommentár fölött nem rendelkezünk; az újabbak pedig nem nagyon értik. Megpróbálkoznak azzal a magyarázattal, hogy Aszklépiosznak a meggyógyult betegek szoktak áldozni, és Szókratész halála pillanatában arra céloz: az élet nagy betegségéből gyógyult meg. Ez a megfejtés persze nem egyéb, mint Schopenhauerrel megfoltozott Szókratész.

A kakas, amit Aszklépiosznak fel kell áldozni: az éberség. Ez a kakas az, amely a templomok tornyán forog. Ez a szélkakas a házak tetején és a nemesi címerekben. Még mielőtt a kakas megszólal, szól az Evangélium, háromszor fogsz elárulni engem. Értelme: mielőtt a lét teljességére felébredsz és egész valóságában megérted, hogy mi az, ami veled történik, nem teszel mást, mint permanens árulást követsz el Isten és önmagad ellen.

Az Olajfák hegyén, amikor az Úr imádkozni vonult, így szólt: ,,Virrasszatok és imádkozzatok". S mikor visszatért, a tanítványok aludtak.

Iránban a kakas neve Paroderes, és ő hozza az embereknek ,,a kötelességek buzgó teljesítését". Amikor reggel megszólal, az Aveszta szerint azt jelenti: ,,Keljetek fel és imádkozzatok, mert eljön Busjaszta, az álmosság démona, aki azzal hiteget: - Csak aludj, ember, aludj, a te időd még nem érkezett el".

Éberség nem annyi, mint ébrenlét. Nem annyi, mint az érzékeket tevékenységben tartani, látni, nézni, cselekedni, mozogni, tudatosnak lenni, tudni. Az ébrenlét sem egyéb, mint az alvás egy neme: az érzéki világban levő alvás. És az a kakas, amelyre Szókratész céloz és amelyről az Evangélium beszél, és Paroderes, az az éberség, amely éppen az érzékek világából való felébredésre hív. Az az éberség ez, amely látja és tudja, hogy az érzéki világ is álomkép. Szókratész, amikor a méreg szívéhez közeledik, ebből az álomból ébred fel. Ezért kell Aszklépiosznak kakast áldozni hálából, hogy - felébredt.

Szókratész azért kérte, hogy nevében kakast áldozzanak, mert az egyetlen dolog, amit magával akart vinni, az, ami a lét minden állapotában és minden lehető világban, itt az anyagban, ott a szellemben, amott az istenek között és azokon túl az örök megváltozhatatlanban, az egyetlen fontos: ez a kakas ébersége. Ezért van a templomok tornyán kakas. És aki, mint a tanítványok az Olajfák hegyén, alszik, az nemcsak álmos. Az nem is tud semmit és nem is lát semmit. Az vak és tudatlan; mert tudás-látás-éberség összefügg úgy, hogy az éberség minden látás és tudás feltétele. Aki pedig vak és tudatlan, az bizonytalan és ingatag és gyáva és áruló. Háromszor fogsz elárulni engem.

Aki vak és tudatlan és kába, és akit az álmosság démona megtéveszt, azt hiszi, hogy az ő ideje még nem érkezett el, egész életét átalussza érzékeinek és képzeletének álomképei között. A földi életnek végzetes lehetősége, hogy az ember benne tökéletesen elalszik. Ha nem lenne kakas, mindenki aludna.

Az éberség az ember metafizikai érzékenysége. Meta ta phüszika pedig annyit jelent, hogy: túl a természeten. - Természetfölötti érzékenység, amely néz és lát és tud olyat is, ami az érzékek számára hozzáférhetetlen. Az éber, aki az érzékek, az értelem, az érzések, a szenvedélyek jelenségein túl lát. Buddha állandó jelzője: a tökéletesen felébredett. De a buddha szó maga is szellemi éberséget jelent. A felébredt álmodó. Aki az álmosság minden faját levetette, nem alszik többé sem érzékeiben, sem szenvedélyeiben, sem értelmében, sem vágyaiban, sem zárt emberi Énjében.

Hamvas Béla
 
 
0 komment , kategória:  ÉRDEKES  
Te hány nőt látsz a képen?
  2018-01-19 22:04:11, péntek
 
 forrás Link
 
 
0 komment , kategória:  ÉRDEKES  
Budapest 1916
  2018-01-16 21:36:14, kedd
 
 Link

A magyar fővárosról készült, legkorábbról fennmaradt dokumentumfilmünk alkotói ismeretlenek. Annyi bizonyos csupán, hogy 1916-ban készült, ezzel a fontos információval érkezett ugyanis a 2000-es évek elején az osztrák filmarchívumból. A nyitó képsorokban látható, a második világháborúban elpusztult Városligeti Sió szökőkutat leszámítva csupa ma is látható épületet mutat be a német feliratos film, amelynek befejezése valószínűleg hiányzik. Azonban így is tanulságos dokumentuma a magyar fővárosnak, az akkori mindennapok apró részleteit megfigyelve legalábbis mindenképpen az.
 
 
0 komment , kategória:  ÉRDEKES  
Meglepő összefüggések
  2017-12-13 23:26:42, szerda
 
  Ezt árulja el a kapcsolatotokról az, mivel lep meg a párod karácsonyra.

Link
 
 
0 komment , kategória:  ÉRDEKES  
Halloween, Mindenszentek, Halottak napja
  2017-11-01 14:53:43, szerda
 
 

Háromnapos ünnepként is lehetne rájuk tekinteni, sokan mégis egyetlen napnak hiszik.


Halloween

Mindenszentek előestéje (,,all hallows' evening"), azaz október 31-e. Ősi kelta hagyományból ered, s a pogány hitvilág elemei elevenednek meg benne.

Eredetileg az angolszász országokban ünnepelték, ám ma már a világ számos pontján átvették.

Spirituális jelentése - mégpedig az, hogy az adott évben elhunyt lelkek ilyenkor mennek át a túlvilágra - kezd a háttérbe szorulni; inkább jókedvű, bulizós ünnep, amit jelmezben és szezonális édességek társaságában töltenek az emberek.


Mindenszentek

November 1-je hivatalosan ,,az üdvözült lelkek emléknapja", amit IV. Gergely pápa nyilvánított egyetemes ünneppé 844-ben.

A katolikus és az ortodox egyházak egyaránt megtartják, Magyarországon másfél évtizede hivatalos munkaszüneti nap. Fontos, hogy ezen a napon eredetileg azokról volt szokás megemlékezni, akiket szentté avattak - innen származik a név.

Halottak napja

A november 2-i ünnep lényege abban tér el a mindenszentekétől, hogy ilyenkor mindenki a saját hallottaira emlékezik. A keresztény egyház megfogalmazása szerint ,,az üdvösséget még nem elnyert hívek" napja ez.

A régi magyar hagyományban a lelkek napjának hívták, a reformáció idején pedig a protestánsok szakítottak is ezzel a tradícióval - ők inkább október 31-ét szemelték ki anno a temetői látogatásra.

Ma már a három nap mondanivalója egybeolvadt, így megvalósult Shakespeare nyelvi leleménye, aki a karácsonyt jelentő Christmas mintájára Hallowmas-nek nevezte az őszi ünnepeket.
 
 
0 komment , kategória:  ÉRDEKES  
Fény – tisztaság – világosság – ÉG
  2017-02-03 10:26:33, péntek
 
  Gyertyaszentelő Boldogasszony - a Fény ünnepe

,,Gyertyaszentelő a világosság, megvilágosodás ünnepe. Az ,,öt teremtő elem" közül az ÉG-hez kapcsolódik."

Gyertyaszentelő ún. fehér ünnep, a tisztaság, megtisztulás kiteljesedése - valamennyi síkon. Régen megáldott, új tűznél gyújtották meg a gyertyát, mely méhviaszból készült. Szimbolizálja a testet, a lelket és a szellemet az égi szent tűzzel.

A szentelt gyertya oltalmazta a családot, az újszülöttet és édesanyját, égették esküvő alkalmával és haldokló mellett - kísért ,,küszöbtől, eresz aljáig". Védte az otthont, használták házszentelésnél, elhelyezték épülő ház falába, alapjába. Különleges erőt tulajdonítottak a hétszer szentelt gyertyának, melyet hét egymást követő évben megszenteltek.

Fény - tisztaság - világosság - ÉG

Áldás
(A szövegben szereplő idézetek Máté Imre Yotengrit című művéből származnak


 
 
0 komment , kategória:  ÉRDEKES  
Jan 28. kezdődik a kakas éve
  2017-01-27 16:27:49, péntek
 
  5 kínai újévi tanács, ami szerencsét hoz, és törölhetjük velük a rossz karmát

Még mindig halogatjátok azt a szuper diétát, nem szoktatok le a csokimajszolásról, és edzésre se juttok el többször, mint tavaly?

Sebaj, nyakunkon egy újabb nagy lehetőség, hogy újévi fogadalmakat tegyünk! Holnap ránk köszönt a holdújév, 2017-ben január 28-ától a kakas éve lesz, vele egy yin-ben gazdag esztendő köszönthet ránk, legalábbis a kínaiak szerint.

Következzen 5 tradicionális kínai jó tanács, amit érdemes holnaptól a kínai orvoslásban és akupunktúra járatos orvosok szerint megfogadni . (A jó tanácsokat a www.rodalesorganiclife.com-ról szemezgettünk.)

A holdújév napján együnk gombócot, és bevonzzuk a gazdagságot
A kínai hagyomány szerint holdújévkor érdemes valami gombóc-félét fogyasztani, ugyanis az bevonzza a bőséget. A kínaiak szerint a gombóc formája hasonlít egy pénzzel teli pénztárcára, a kerekségében pedig ott az egészség, a jólét és a teljesség.


Kínai újév (Forrás: Hujiang Chinese)
Kerülhet még az asztalokra földimogyoró is, ami a hosszú életet szimbolizálja.

Tehát szombaton nyugodtan készíthetünk a családnak túrógombócot vagy barackos vagy szilvás gombócot, biztos örülni fog neki a család:)

Viszont ezen a napon tartózkodnak a húsevéstől. Friss tofut felkínálni szigorúan tilos, mert Kínában a fehér a gyász színe.

2. Holnap ne takaríts, addigra tedd rendbe a dolgaid!

Ahhoz, hogy méltó módon felkészüljünk a kínai újévre, a hagyomány szerint már előző napokban ki kell takarítani alaposan a házat. De nem csak az otthonod rendberakása a fontos, fizessünk ki minden tavalyról elmaradt számlát, rendezzünk a régóta halogatott ügyes-bajos dolgainkat, hogy az évet tiszta lappal indíthassuk.

Ilyenkor tilos hajat mosni, késeket vagy ollókat használni, mert a szerencse eltávozik a háztól.


Forrás: pixabay.com
Kínában a holdújévet megelőzően az emberek nappalijuk virágvázáiba virágokat tesznek, gyümölcsös tálaikra narancsot és mandarint pakolnak, az összetartozás tálára nyolcféle kandírozott gyümölcsöt tesznek, a falakra és az ajtókra, vörös papírra írt jókívánságok kerülnek.

A hold-újév napján azonban már tilos a takarítás vagy a söprés, mert akkor kisöpörjük a jó szerencsét és az áldást, ami a házunkat érhetné.

Viszont holdújév éjjelén a kínaiaknál ki kell nyitni az összes ajtót és ablakot, hogy a régi év szabadon eltávozhasson, az új év pedig beköszönthessen.


Forrás: pixabay.com
3. Ne foglalkozz a negatív gondolataiddal!

Nemcsak fizikailag, szellemileg is érdemes az újévet megelőzően (fejben is) nagytakarítást végeznünk, és kisöpörni magunkból a rossz gondolatokat. Engedjük el azokat a dolgokat, amik nem szolgálják egészségünket, amik bántanak, de nem tudunk változtatni rajtuk. Csináljunk az új ötleteknek helyet, amelyek nem várt lehetőségeket vonzanak majd be az életünkbe. Lassítsunk, és töltsünk több időt szeretteinkkel!
4. Találkozz jó emberekkel!
Az újév előtti nap Kínában a családi összejövetel és a köszönetnyilvánítás ideje. Felajánlásokat tesznek a Menny és a Föld, a házi tűzhely és a gazdaság istenének, valamint a család őseinek. Megemlékeznek az eltávozott rokonokról, az ünnepi asztalnál velük együtt ünneplik az új év beköszöntét.A mostani kínai újév egy átmenet a majom évéből, ami yang-os, a kakas évébe, ami pedig yin-es energia. A pörgősebből átmenetet jelent a nyugalmasabb felé. A csirkék és kakasok társaságkedvelő lények, úgyhogy újév napján gyűjtsük egybe barátainkat, és töltsünk együtt otthon egy csendes estét.
A kakas (állatjegy) jellemzői:
Pozitív tulajdonságok óvatos, bátor, hűséges, alapos, intelligens, család szerető, nagyra hivatott, segítőkész, mély érzésű, céltudatos, igazságos
Negatív tulajdonságok becsmérlő, kakaskodó, kritikus, túlzottan szókimondó,


5: Vegyél magara valami vöröset!

A kínai hagyomány szerint ugyanis a vörös ruha ruha boldog, fényes jövőt hoz viselőjének. A kínai gyermekek ilyenkor vörös borítékokban kapnak egy kis pénzt, ez jószerencse hoz majd nekik is.

A kínaiak nem csupán egy napig szilvesztereznek

Az újévi ünnepkör hagyományosan tizenöt napig tart, manapság azonban némileg lerövidült.Egy hétre mindenesetre a legtöbb kínai, ha tud szabadságra megy.

A kínai újén második napján például tradicionálisan az összes kutya születésnapja. Ilyenkor a kutyákat finom falatokkal kényeztetik. A harmadik és a negyedik napon anyósaiknál és apósaiknál teszik tiszteletüket. Az ötödik napon a jólét istenét köszöntik, ezt a napot szigorúan otthon töltik. Senki nem látogat el barátaihoz, mert ez balszerencsét hozna mindkét házra.

A látogatások igazi ideje a hatodik naptól a tizedikig tart. Ez idő alatt templomokba mennek, ahol a jó szerencséért és az egészségért imádkoznak. A tizenötödik nap aztán a fesztiválozásé, a jeles napokat a tradicionális lampionünnep zárja. 
 
0 komment , kategória:  ÉRDEKES  
A holnap soha nem jön el
  2017-01-21 10:18:14, szombat
 
  Az idős bácsi már nem volt túl jó bőrben, szervei teljesen elhasználódtak. A halál pedig eldöntötte: elmegy érte, s magával viszi. Amikor megérkezett az idős bácsihoz, bekopogott:

- Én vagyok a halál, s érted jöttem.
Az idős bácsi azonban így szólt:
- Ne most. Gyere holnap. Holnap bizt'isten veled megyek. S hogy megpecsételjük ezt a fogadalmat, íme, ideírom az ajtófélfára, hogy ,,Holnap a halállal megyek!".
Fel is írta szép kacskaringós betűkkel ezt:
Holnap a halállal megyek.

Eltelt egy nap s a halál már dörzsölte vigyorogva a markát: ,,Hahaha! Az öregért megyek!".
Odasietett és bekoppantott:
- Én vagyok a halál, s érted jöttem, öregember.
Az idős bácsi kidugta a fejét, s az ajtófélfára mutatott:
- Nem ma, hanem holnap! Nézd mit írtam ide: ,,Holnap a halállal megyek". S a holnap pedig nem ma van, hanem holnap..

A holnap soha nem jön el. Mindig ma van, és mindig most van. Az egyetlen valóság most van, ezért nincs értelme a múltba révedni vagy a jövőn aggódni.
~
Gondoltad volna, hogy valójában csak ez a jelen pillanat létezik? Gondoltad volna, hogy mindig csak a most van?Amikor a múltbeli emlékeidben bányászol, azt is most teszed - ebben a pillanatban. S amikor a jövőt tervezed, azt is a jelen pillanatban teszed: most.


Csak a végtelenségig tartó jelen pillanat van, a múlt csak emlék s a jövő pedig kivetítés: az elme emlékezik vagy lázasan tervez. A valóságban, ahol minden van, ahol az élet zajlik, ott most van - mindörrökké csak a most végtelen pillanata van.

Minden, ami létezik, az most van. Hiszen azért van, mert most van, most létezik. A világ, ami van, most van és olyan, amilyen most. Ha nem lenne most, akkor nem létezne.

S amikor ezt nagyon mélyen megérted, akkor megvilágosodsz: az egyetlen pillanat, amiben minden van, az pontosan most van.

Most van a teljesség, az Igazság, hiszen az van, ami van - most. Ez a végső valóság, ez maga az Élet, az egyetlen Igaz ami most, ebben a szempillanatban itt van. Értsd meg mélyen s világosodj meg!

Nincs olyan, hogy múlt és jövő, ezek mind elme-gyártotta fogalmak. Nincs múltja az emberen kívül semmilyen élőlénynek, s ezért nem is látod őket sosem mélabúsnak. Nem rágódnak múltuk koncain, s nem lesznek öngyilkosak.

A múlt olyan emlékek sorozata, amelyeket most idézünk fel magunkban. Soha sem a múltban. S a jövő képét is most képzeljük el. Amikor bármilyen múltbeli esemény történt, akkor is most volt, s amikor a jövő megtörténik, akkor is most lesz. Nagyapád házassága az elméd szerint a régmúltban történt, de valójában, amikor megtörtént, akkor is most volt. Akkor is jelen idő volt.

Soha semmi sem történt a múltban, sem a jövőben, minden a jelen pillanatban zajlik: most.


Nagyon sokan, ha a jelen pillanatról hallanak, arra gondolnak, hogy az egy végtelenül kicsi időegység; egy icipici kis pillanat, amit ha megpróbálunk megragadni, máris múlttá változik. Ahogy kimondod, hogy ,,ez van most", máris múlttá változik és így lenne helyesebb mondani: ,,Ez volt, abban a pillanatban, amikor kimondtam. "

Valójában a jelen pillanat nem sok-sok icipici időegység fűzére, hanem egyetlen örökké tartó, folyamatos jelen pillanat. Soha nem volt olyan "idő", ami nem most lett volna. És soha sem lesz olyan, ami nem most lenne.

Te is most vagy, mindig is most voltál.
Érzed, tudod, hogy születésed óta csak ez az egyetlen, örökké tartó jelen pillanat van, amelyikben élsz, létezel.
Ez a most, ez a mindörökké tartó jelen pillanat.
A létezés teljessége most van, és ami nincs most, az nem létezik.

Ezért tehát az egyetlen, amivel érdemes foglalkozni, az a jelen pillanata. Hiszen a jelen pillanat teljességében van minden. És két óra múlva is, amikor elmúlik az idő, akkor is most lesz. És most lesz akkor is, amikor meghalsz.

Az egyetlen bölcs dolog annak az elfogadása, ami most van. Hiszen most vagy te, most zajlik a világ, most vannak a lehetőségeid, amelyeket elszalaszthatsz - ha nem vagy jelen, ha nem vagy itt és most.
Légy jelen te is, és élvezd a létezés örömét!

(Forrás: Kery Ervin: "A tudatosság kézikönyve", 2016 c. könyve)
 
 
0 komment , kategória:  ÉRDEKES  
Az infarktus spirituális üzenete
  2016-12-27 10:43:03, kedd
 
  Az infarktus spirituális üzenete egy magyar orvos tollából!


Testünk precíz belső órája - a szív - pontosan ketyeg és soha nem téved. Pillanatról pillanatra teszi a dolgát anélkül, hogy a legkisebb erőfeszítést kellene tegyük, vagy irányítanunk tudatosan azt.

Kényelmes igaz? Csak úgy ketyeg! Maga az élet bölcsessége az, ami felhúzza egy életre és mutatója pontosan úgy halad, ahogy a természet rendje azt megköveteli.

Anatómiai ismereteim hiányosak, hiszen régen volt már, amikor az anatómiát tanultam az orvosi egyetem padjaiban, de arra tisztán emlékszem, hogy mennyire lenyűgözött a szív szerkezete. Születéstől a halálig fáradhatatlanul dobog, anélkül hogy pár percig is megállna. Ereje felmérhetetlen, hiszen több liter vért tart mozgásban, több energiát használva el, mint a legtöbb szerv. Nem is beszélve az apró pici sejtekről, amelyek mint kis automata okos vezérlők mindezt irányítják, ahhoz, hogy minden rendeltetésszerűen működjön.

A szív az a szerv, ami folyamatosan mozgásban tartja az életenergia folyadékát, a vért. Nem kis szerep.
Ahhoz, hogy jól működjön, azonban neki is szüksége van vérre. A koszorúerekbe áramló vér arra hivatott, hogy a szívet önmagát táplálja, hogy aztán az a vért az összes többi más szervhez eljuttathassa.

Milyen érdekes igaz? Ahhoz, hogy adni tudjon először saját magának kell adnia. Ha ellátja önmagát vérrel az által tudhat adni csak másoknak. Ezen érdemes elgondolkodni.

Aztán, ahogy teltek múltak az évek és kikerültem az iskolapadból a test már egyre kevésbé kezdett lenyűgözni, amikor kezdtem megismerkedni a lélek dolgaival. Egy újabb dimenziója létezésünknek és mégis elválaszthatatlan a testtől. Ekkor figyeltem fel újra arra, hogy a szív milyen érdekes. Most nem fizikai hanem energetikai szinten. A legnagyobb bioelektromos tere van...olvastam, nagyobb mint az agynak. Aztán hallottam a szívcsokráról, és arról hogy Jézusnak mekkora aurája volt, és hogy mai napig is miért ábrázolják lángoló szívvel.

Így a szív a szimbolikusan többre hivatott, mint fizikai léte. Spirituális szerv is egyben. Ott mélyen legbelül túl az anyagi világ korlátain ott lakik az a minőség, ami nélkül az élet nem létezhetne. A szeretet energiája.

Ma egy csendes pillanatban, amikor valahogy nem kaptam magamban ennek a forrását, egyszeriben mindent megértettem.

Összeállt a kép lelki szemeim előtt. Ott dobogott a szív a mellkasban és valami békés megfoghatatlan szeretet áradt belőle. Valami azt súgta engedd be a szívedbe a szeretetet. Szeresd magadat. Eddig valahogy kifele szerettem. Esetlenül, úgy hogy szerethető legyek. Ma megtört a jég és megtapasztaltam hogy az önmagunk szeretete a legnagyobb ajándék másoknak is. Ha önmagunkat nem szeretjük szívünk nem képes továbbadni a szeretetet, hiszen erőtlenné válik.

Szeresd magadat. Ne önző módon, csak épp annyira amitől a benned lévő szeretet máshoz is tovaárad.

Emlékezz csal vissza a koszorúerekre. Ha a szív önmagát nem táplálja megszűnik dobogni. Ezt hívjuk orvosilag infarktusnak.

Elgondolkodtató igaz hogy egy olyan világban ahol nem tudunk szeretni miért éppen az infarktus az egyik vezető halál ok?

A szívbetegség megelőzése valahol a zsírosbödön, a dohányzacskó, a pia és az agyőrlő stressz elkerülése előtt az önmagunk és mások szeretetével kellene kezdődjön.

Forrás Link
 
 
0 komment , kategória:  ÉRDEKES  
     1/14 oldal   Bejegyzések száma: 139 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 384 db bejegyzés
Összes: 6842 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 73
  • e Hét: 1403
  • e Hónap: 2874
  • e Év: 278609
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.