Belépés
kati53.blog.xfree.hu
Blogom az általam talált, érdekesnek és hasznosnak vélt dolgok gyűjteménye.Jó olvasást. Boldog Karácsonyt. P. Kati
1953.06.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 43 
A fa tanítása ! Tanuld meg használni saját képességeidet.
  2014-08-22 21:24:01, péntek
 
 
1. Nem tőled függ, milyennek születsz. Mi fák is sokfélék vagyunk. A fűz szomorúnak tűnhet, a tölgy erősnek, a juhar büszkének - de mindeniknek megvannak saját képességei és mind egyedülálló a maga módján. Tanuld meg használni saját képességeidet, és mindig tanulj újakat.

2. Találd meg belső energiádat és erődet. Mi ezt télen használjuk, amikor a hó és a fagy lenyomja ágainkat.

3. Légy rugalmas. Ha egy fa dacosan állna, letörnének ágai; ezért mindig engedünk a szél erejének, majd megerősödve egyenesedünk vissza.

4. Örvendj az esőnek. Új sarjakat növeszt, általa pedig a Nap sugarát is jobban értékeled majd.

5. Nincsen csúnya fa, csak szemek, melyek anélkül néznek, hogy látnának.

6. Fejlődj saját ritmusodban, élvezd a növekedésed útjának minden pillanatát. Mi fák, nem nézzük irigykedve a nagyobbat vagy az erősebbet. Minden nap, minden kibomlott levél örömmel tölt el.

7. Vegyél egy keveset mások aggodalmaiból és borúságaiból, alakítsd pozitív energiákká és úgy add vissza nekik. Mint egy lehelet oxigént.

8. Semmi sem tart örökké. Mindig nőnek új ágak és új levelek, ezért nem könnyezünk minden elsárgult levélért, hanem annak örülünk, amink van.

9. Az erős gyökerek azok, amelyek mindig segítenek. Ne felejtsd el, honnan indultál és mit tanultál fejlődésed ösvényén.

10. Néha nehéznek és szomorúnak tűnhet az élet. Ne add fel azokban a pillanatokban sem! Bármilyen kegyetlennek is tűnjön a vihar, a gyökereid erősek és hamarosan újra gyönyörködhetsz a napsugarakban.

11. Légy hálás minden nap. Egy fa sosem feledi ezt. Valahányszor felkel a nap, ha gyerekek játszanak körülötte, ha a madarak magas ágai közt menedékre lelve dalolnak, a fák köszönetképpen kivirágoznak.

12. Hagyd a félelmeid! Ha a fák félnének, csak öreg és fonnyadt leveleik volnának - de van bátorságuk elengedni őket és másokat fogadni helyettük.

13. Ne aggódj folyton. A nehéz, nyomasztó tél után eljön majd a tavasz. Mindig.

14. Szeress! Nálunk mindenki egyformán méltó a szeretetre. Mindannyiunkban ott van valami, ami egyedivé tesz, fajtól, színtől és gyökerektől függetlenül. Mindenkivel megosztjuk szeretetünket, gyönyörű erdőket, parkokat és tereket formálunk - melyeket lehet, hogy a gondok szemüvegén keresztül te sem láttál eddig.

15. Nem csak a te valóságod az egyetlen létező - hallgasd meg mások igazságait is. Egy fa nem állíthatja, hogy ,,Minden levél kizárólag csak zöld lehet!", mert akkor megtagadna megannyi csodálatos fajt, melyek levelei piros, narancs és sok más színben pompázik.

16. Az Univerzum bőséget jelent. Egy fa sosem kérdi, vajon jön még meleg? Vajon túlélem a hideget? Hogyan nőnek majd vissza leveleim? - tudja, hogy ezeket a dolgokat a természet megadja neki.

17. Csak a jelen pillanat a tiéd. Legyen az boldog vagy fájdalmas, élvezd, mert soha többé nem tér vissza.

18. Hagyj fel az olyan gondolatokkal, hogy a dolgok nehezek. A fa nem mondja, hogy Nem tudok kivirágozni. Idén nem akarok teremni. Túl nehéz, fájdalmas és kényelmetlen! Egyszerűen csak megteszi, hittel, könnyedén.

19. Ne várd a boldogságot, csak éld meg! Egyetlen fa sem mondja, hogy boldogabb lenne, ha 5 méterrel arrább állna és 20 centivel magasabb lenne. Azért, mert megértjük, hogy most is boldogok lehetünk, ott ahol vagyunk és azzal, amink van.

20. Mindig fölfele törekedj, de örülj annak, amit most csinálsz. Mindig lesz, amit tanulnod és lesz még, amit megvalósíts, hogy ezáltal nagyobb, erősebb és szebb lehess.

21. Ne másokhoz hasonlítsd magad. Nem számít, ha némely piros levelű fák tetszenek egyes embereknek. Én más faj vagyok, és idén olyan szépek a leveleim, mint még soha - nyers zöldek.

22. Hagyd, hogy megöleljenek. Így kaphatsz egy darabka szeretetet és energiát, ugyanezt pedig te is továbbíthatod. Vagy bármi mást, amit szeretnél.

23. Az igazi erő a sebezhetőségben rejlik. Ha nem is mindig egyértelmű, de egyetlen fa sem tökéletes. Néha az emberek bántanak, néha megfáradunk az ágainkra telepedő hó alatt, vagy egyszerűen csak meghajlott a törzsünk imitt-amott. Ezeket nem rejtjük el. Merünk sebezhetőek és kopárak lenni.

24. Adj értéket az emberek életének, saját lényed által. Engem örömmel tölt el, ha az emberek megpihennek az árnyékomban. Egy barátom is van, az akác, aki csodálattal figyeli az ágait melankolikusan kémlelő szerelmes párt.

25. Vedd észre, hogy minden levél a zöld más és más árnyalataiban játszik. Ha körülnézel magad körül és látni tudod az apró különbségeket, az életed megváltozik.

26. Csodáld a környezeted. Nekünk is életre kelnek a csodálat levelei, ha egy-egy szép, boldog és bátor embert látunk.

27. Legyen hited! Ha a természet annyira tökéletes és gazdag tud lenni, hogy is fordul meg a fejedben, hogy te más lennél?

28. Bocsáss meg. Ha néha haragszom is az emberekre, amiért rombolják a természetet és eldobják a hulladékot, tudom, hogy erős tudok maradni és ők nem tudnak többet ennél. Mégis, te, mint ember, változtathatsz ezen. Bocsáss meg, majd döntsd el, hogyan tudsz továbbra eszerint cselekedni az életed minden területén.

29. Vállald a felelősséget! Mit oldok meg azzal, ha a tikkasztó nyarat vagy a tél fagyát hibáztatom? Arra koncentrálj csak, amit te is befolyásolni tudsz.

30. Mindig a most a legmegfelelőbb pillanat! Ne várjuk állandóan a megfelelő évszakot, teremtsük meg mi a megfelelő pillanatot. Élj ebben a tudatban és ne halogass. Neked emberként még több lehetőséged van.

31. Hagyd a múltat. Nekem abszurdnak tűnik, hogy egy fa fájlalóan gondoljon vissza 2008 kemény fagyos telére ahelyett, hogy az idei tavasznak örvendezne.

32. Légy mindig önmagad, ne bújj maszkok mögé. Láttál már olyan fát, amelyik más fajnak álcázza magát, csak, hogy szebb legyen? Erre semmi szükség nincsen. Ugyanis olyan embereket kell magadhoz vonzz, akik valódi éneddel rezonálnak.

33. Csak addig légy önző, amíg megkapod az ajándékozás erejét. Ősszel, mikor táncolunk a nagy szélben, az emberek nem szeretnek mellettünk lenni. A viharban félnek, hogy rájuk dőlünk. Hogyha pedig egyenesen állnánk csak a kedvükért, akkor kettétörnénk. Meg kell értened, hogy néha el kell üldöznünk benneteket, hogy később majd mással megajándékozhassunk titeket.

34. Ne bosszankodj másnak a gyengeségén, mert ő a te tükröd. Van egy barátom, aki egy tó mellett áll. Nem igazán tökéletes, horgas a törzse, kevéske levele van és girhesek az ágai. Mindezt pedig látja a tó vizében, de sosem hallottam őt azon panaszkodni, hogy milyen csúnya a tó tükre.

35. Nézz magadba. Mulatságos, ahogyan ti, emberek, olyan kapukat próbáltok nyitogatni, amelyek csak belülről nyílnak. Ha nem úgy fest az életed, ahogyan szeretnéd, akkor nézz magadba, vizsgáld meg addigi meggyőződéseidet. Ha rossz almát terem a fa, nem az almán kell változtatni, hanem a gyökerét kell megöntözni.

36. Nem tudom, mondták-e már neked, hogy mi fák, a tiszta nyári melegben elraktározzuk magunkban az energiát a téli időszakra. Lehet, hogy jó ötlet lenne, ha te is hosszú távra hoznál döntéseket.

37. Bátorkodj csillogtatni értékeidet. Nem fáj az, ha nőnek a leveleink, épp ellenkezőleg. Az egy ünnep.

38. Bármennyire is sötét legyen, nézz fel. Mindig lesznek csillagok, amelyek megvilágosítsák utadat. És soha, soha nem vagy egyedül.

39. Szépítsd meg mások életét anélkül, hogy valamit várnál cserébe. Hallottad már egy fától is, hogy ,,adósom vagy!"?

40. Élvezd a napsütést, de ne maradj mindig a komfortzónában. Ne a széltől várd, hogy előre mozdítson. Úgyis csak saját magad által fejlődhetsz.

41. Merj nagyot kívánni. Sokszor, amikor látjuk az égbolton a Holdat, felé ágaskodunk. Lehet, hogy soha nem foguk odáig érni - vagy lehet, hogy mégis. Bárhogy is legyen, valami szép vár mindannyiunkra. Nektek is így van: az élet megjutalmazza a bátor embereket.

42. Nem az számít, hány éves vagy, hanem az, hogy mennyi élet van az éveidben. Ugyanígy, a tapasztalat sem az öregségben, hanem a megtanult leckékben rejlik. Bármikor felvirágozhatsz, függetlenül attól, hányadik születésnapodat ünnepled.

43. Ne kérdezgesd, hogy van-e élet a halál után. Az a fontos, hogy mennyi élet volt a halál előtt. Mi minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy élhessünk, és, hogy amíg itt vagyunk titeket megajándékozhassunk.

44. A fáknak nincs szükségük elismerésre és dicséretre ahhoz, hogy szépnek tartsák magukat. Az lenne a csúcs, ha vitatkoznánk egymással és kérnénk más fákat, hogy dicsérjék szépségünket, leveleinket és tökéletes törzsünket. Nézz a tükörbe egyedül és találd meg magadban azt, amit szeretsz. Ne ítéld el magad. Csodálatos vagy!

45. Hallgass zenét. A fák is szeretik a zenét. Ha túl nagy a csend, megcirógatjuk leveleinket a természet hangjaival. Ez örömet és megnyugvást ad. Nyisd ki az ablakod korán reggel és rájössz, miről beszélek.

46. Bármi is történjen, akárhányszor sérülj meg, omolj össze vagy csalódj az életben, ne feledd, hogy nem veszítettél értékedből és elég erős vagy ahhoz, hogy tovább növekedj. Vagy azt akarod mondani, hogy a tavalyi szél miatt meggörbültem kicsit és már én sem vagyok erős és tökéletes?

47. Egy nap megpihent egy fiatal a törzsemhez dőlve. Olvasott. Egyik gondolat magával ragadott: ,,Egy fa minden levelének van egy angyala, aki azt mondja: - Nőjj! Nőjj!". Milyen szerencsés vagyok! Te elgondolkoztál már azon, milyen angyalok vannak a te életedben?

48. Légy türelmes. Néha évekbe telhet, hogy elérd az áhított magasságot - de biztos lehetsz benne, hogy megéri várni.

49. Adj. Nem kell arrogánsnak, merevnek és megingathatatlannak tűnni. A tölgy azért olyan erős, mert megosztja energiáját. Segítsd te is azokat az embereket, akik utadba kerülnek.

50. Szeresd az életet. Az élet pedig a legszebb ajándékokat tárja eléd. Még a vihar közepén is feltűnhet egy madár, egy ember... vagy egy hullócsillag.

Forrás : Egyed Zsuzsanna - http://filantropikum.com

 
 
0 komment , kategória:  Naplóm ! - Gondolatok  
A boldog élet tízparancsolata ! Nagyon JÓ! Olvsad el.
  2013-08-07 11:25:54, szerda
 
  A boldogság 10 parancsolata

Bellini / Lélektár / boldogság, gondolatok, pozitív gondolkodás, szeretet

Akkor lesz boldog az életünk, ha megtanulunk többé nem feltételezni semmit,
ha többet cselekszünk, ha többet mosolygunk és rájövünk arra,
mennyire szerencsések vagyunk földi életünk minden percében.

Az élet apró örömei hozzák számunkra a boldogságot
- a megértéssel teli tettek, a célok, amelyekért küzdünk, a kapcsolatok, amelyeket ápolunk,
illetve a spirituális és intellektuális ,,örökség", amit magunk után hagyunk.

Így hát, mától vedd a kezedbe az irányítást!

A boldog élet 10 parancsolata így szól:

1. Nem vagyok tökéletes, és nem is próbálok meg az lenni

- ha belegondolsz, rengeteg dolgot, amelyet az emberek elgondoltak, mégsem vittek véghez, ugyanis nem képesek azonnal cselekedni, hanem mindig a megfelelő alkalomra, időre,
helyszínre várnak.
A mi világunk nem fizeti meg a perfekcionistákat.
Azokat fizeti meg, akik megvalósítják azt, amit elterveztek.
Erre pedig csakis azok képesek, akik az idejük 99%- nem tökéletesek.

2. Nem tudok elégedetté tenni mindenkit, és nem is fogom megpróbálni

- függetlenül attól, hogy mit teszel vagy mit nem teszel, olyan emberekkel találkozol,
akik nem értenek egyet az elveiddel. Ilyen az élet.
Éppen ezért, sose azon fáradozz, hogy elégedetté tegyél mindenkit.
Inkább tedd azt, amit helyesnek látsz.
És ne feledkezz meg egy jó tanácsról: nem az a rengeteg ember számít, aki nem ért meg téged, hanem az a kevés, aki egyetért veled, és megosztja az elveidet.

3. Részt fogok venni egy olyan dologban, amelyben hiszek

- ez lehet bármi.
Egyes emberek aktív szerepet játszanak a közösségükben, mások inkább a spirituális hitükbe, karrierjük iránti szenvedélyükbe vagy szociális klubokba vonulnak vissza, amelyekről úgy érzik,
az elveiket képviselik.
Valamennyiük esetében a lényeg ugyanaz: olyan dolgot követnek, amiben hisznek,
ezáltal pedig könnyebben meglelik a boldogságot és az életük értelmét.

4. Rangsorolni fogom a feladataimat, és a legfontosabbakat végzem el előre

- definiáld az elveidet, és cselekedj mindig azok szerint.
Csakis így viheted véghez azt, amit az életben elterveztél.
És az álmaid is így válhatnak csak valóra.

5. Okosan válogatom meg a barátaimat

- a barátaid alkotják azt a családot számodra, amelyet te válogathatsz meg.
Ezért győződj meg arról, hogy ez család, amelyet magad köré alkottál,
megérdemli a figyelmedet és az idődet.
Vedd körül magad olyan emberekkel, akik a te személyiséged tükrözik vissza.
Olyan személyeket válassz barátaidként, akikre felnézel, akiket elismersz, akikre büszke vagy,
hogy megismerhetted őket. Illetve akik értékelnek téged és tisztelnek.
Olyanokra tarts igényt, akik szebbé teszik a mindennapjaidat azáltal, hogy melletted állnak.

6. Segíteni fogok másokon, valahányszor alkalmam lesz rá

- az életben annyit kapsz, mint amennyit adsz.
Amikor pozitív hatással vagyunk az emberek életére, saját létünket is szebbé tesszük.
Ezért, minél többször segítesz a körülötted lévőknek, annál inkább válsz jobb,
sokak által szeretett emberré.

7. A pozitív gondolkodásra összpontosítok

- a pozitív gondolkodás a siker kulcsa.

Az elménknek el kell hinnie, hogy képesek vagyunk valami olyant megtenni,
aminek még neki sem fogtunk.
Mi, emberek képesek vagyunk leküzdeni a negatív gondolatokat azáltal,
hogy erősebb pozitívakat gerjesztünk a helyükben.
Hallgass a belső éned szavára, és változz pozitív irányban.
Ez azt jelenti, bármilyen helyzet előtt is állj, arra koncentrálj, hogy képes vagy megtenni
a következő lépést.

8. Képes vagyok önmagam lenni

- bármennyire is szeretnénk, nem tudunk más emberré válni.
Továbbá, mindazok, akik nem ismerik és nem fedezik fel önmaguk személyiségét,
nem érzik jól magukat saját bőrükben.
A dolgod csupán annyi, hogy feltedd magadban a kérdést:
,,ha neked nem tetszik az, aki valójában vagy, nekem miért tetszhetne?".
Nem vonzó az, ha folyton meg akarsz változni. Inkább add és légy önmagad.
Csakis így érezheted magad szépnek úgy kívül, mint legbelül.

9. Itt leszek és most

- az élet itt és most történik.

Ezért ahelyett, hogy a múltba menekülnél vagy a jövőn ábrándoznál folyton,
tanulj meg a jelenben élni és átadni magad a pillanatnak.
Jegyezd meg: valamennyi perc különleges kell legyen számodra.
A ,,most" azt jelenti, hogy éld az életed!
Így hát ne szalassz el egyetlen lehetőséget, percet sem a létedből.

10. Nem az élet válik jobbá, hanem az, ahogyan én látom az életet

- a világ körülöttünk és az életünk, amelyet éljük csakis akkor válik jobbá
vagy változhat meg, ha mi változunk.
Ha minden reggel azzal a gondolattal ébredsz, hogy a mai napon
valami rendkívüli fog történni veled, és erre összpontosítasz, megfigyelheted,
hogy a dolgok úgy alakulnak majd, ahogy te szeretnéd.
Ellenben, ennek az ellenkezője is igaz, ezért a választás a te kezedben van.
 
 
0 komment , kategória:  Naplóm ! - Gondolatok  
... aki visszanéz rám a tükörből ... magam igazi énje
  2013-04-26 17:00:27, péntek
 
  Részlet egy blogból ... mint az életem egy része lenne ...

"" ... az öregedés egy ajándék.
Tulajdonképpen életemben most lehetek először az, aki mindig is szerettem volna lenni....
Persze, nem a testem! Időnként én is kétségbeesem a ráncaim, a táskás szemem,
a megereszkedett fenekem miatt.
És gyakran meghökkenek azon az öreg nőn, aki visszanéz rám a tükörből /aki pont úgy néz ki,
mint az anyám/, de nem sokáig gyötrődöm ezek felett.

Sosem cserélném el az én nagyszerű életemet, a szerető családomat,
az én csodálatos barátaimat a kevésbé ősz hajért vagy egy feszes hasért.
Ahogy korosodtam, egyre kedvesebb lettem a magam számára és kevésbé kritikus magammal szemben.
A saját barátommá váltam.
Nem tolom le magam, ha több süteményt eszem a kelleténél, vagy nem vetem be az ágyat,
vagy megveszem azt a virágtartót az erkélyre, amire semmi szükség nincs, de jól néz ki.

Felhatalmazva érzem magam, hogy élvezkedjek, hogy rendetlen legyek,
hogy extravagáns legyek.
Annyiszor megéltem, hogy legkedvesebb barátaim idő előtt elmennek;
mielőtt még megérték volna azt a szabadságot, amit az öregség hoz magával.

Ki törődik azzal, hogy hajnali 4 -ig olvasok, vagy játszom a computeren?
Táncolhatok a régi muzsikára, ha úgy tartja a kedvem és sírhatok a régi szerelem emlékén.....
és meg is teszem.

Sétálok a vízparton egy olyan fürdőruhában, amiben kidomborodnak a testrészeim,
és önfeledten vetem bele magam a hullámokba, ha jól esik,
és nem törődöm a motorcsónakokból rám vetett sajnálkozó pillantásokkal.

Ők is lesznek öregek.

Tudom, persze, azt is, hogy időnként feledékeny vagyok.
És hát van is néha mit, elfelejteni az életből.
De azért a legfontosabb dolgokra emlékszem.

Hát igen, életem során azért megtört néhányszor a szívem.
Hogyne tört volna meg, amikor elveszítesz valakit, akit szerettél, amikor egy gyerek szenved,
vagy elüti a cicádat egy autó?
De a megtört szív az, ami erőt ad és megértést és részvétet kelt.
Egy olyan szív, mely sosem szenvedett, érzéketlen maradt minden iránt,
az sosem fog örömöt érezni a tökéletlenség felett.

Én nagyon boldog vagyok, hogy elég soká éltem ahhoz, hogy megőszülhessek,hogy a fiatalos nevetésem mély ráncokat mart az arcomra.
Oly sokan vannak,akik soha nem nevettek és oly sokan, akik nem érték meg,
hogy ősz hajszálaik legyenek.

Ahogy múlnak az évek, úgy egyre könnyebb pozitív lenni.
Egyre kevesebbet kell törődni azzal, mit gondolnak mások. . .
Én nem teszek fel magamnak se kérdéseket.
Ráadásul fenntartom magamnak a jogot, hogy ne legyen igazam.... ""

Forrás: Lovász Lászlóné Marika- blog.xfree.h

Ahogy ezt elolvastam,rájöttem hogy én magam sem írhattam volna le jobban a
gondolataimat. Pont így érzek,pont így gondolkozom.Pont így élek.

 
 
0 komment , kategória:  Naplóm ! - Gondolatok  
Megítéltek és elitéltek
  2013-03-27 17:19:19, szerda
 
  Kemény tél volt.
Éjjel fagyot, reggel meg ráhullott a friss hó és eltakart minden veszélyes jégtócsát.
Dolgozni mentem és mikor befordultam az épület sarkánál kivágódott a lábam alólam,
térdre buktam és a fejem bevertem az épület sarkába,a szemem mellet.
Nem tudom mi történ és hogy lehet az ,hogy nem tudtam megmozdulni,
de látni láttam.
Egy férfi nem messze tőlem a kocsiját babrálta,látott,de nem jött oda.
Próbáltam kiáltani de azt sem tudtam.
De ekkor történt a legrosszabb.Elment mellettem - egy " ember"- rám nézet,nézet...
És otthagyott !
Nem tudtam szólni neki pedig szerettem volna.De nem jött ki hang a számon.


És számomra ma is érthetetlen,miért voltam mozgás és beszéd képtelen.
Talán úgy 10 percig( vagy kevesebb-nekem soknak tűnt) térdeltem ott,
mikor meg tudtam mozdulni,és felálltam.

Sírhatnékom támadt az emléktől,ahogy rám nézet az az "ember"

.......SOK EMBER ILYEN ÉS ÍGY ÍTÉLKEZIK !
 
 
0 komment , kategória:  Naplóm ! - Gondolatok  
Tudok tenni arról...
  2012-11-05 12:19:45, hétfő
 
  Én nem tudlak megtanítani,hogy többet mosolyogj....
 
 
0 komment , kategória:  Naplóm ! - Gondolatok  
Fizetve....
  2012-10-28 11:05:51, vasárnap
 
  Hát így igaz ... és bizony sok gyereknek oda lehetne ezt a számlát nyújtani...
 
 
0 komment , kategória:  Naplóm ! - Gondolatok  
Párbeszéd - monológ,magaddal
  2012-03-28 12:41:06, szerda
 
  Találtam egy érdekes párbeszédet (monológot)
És nagyon megfogott

...... ........... ........... ...........

- ki vagy te?
- most nem vagyok senki.
- és ki voltál?
- azthiszem te voltam.
- és az jó volt nekem?
- nekünk jó volt.
- miért változtál meg?
- hogy nekem ne legyen jó.
- de így nekem se jó.
- tudom.
- mi lesz így velünk?
- éljük tovább megjátszott életünket, és soha többé nem húzzuk le arcunkról szépen díszitett álarcunkat.
- engem már nagyon nyom. le szeretném húzni.
- ne tedd, mert akkor én is megteszem.
- de hát akkor nekünk jó lesz, nem?
- igen, nekünk jó lesz.. de nézz körül, hány ember függ attól, mit teszünk..
...... ........... ........... ......

Szerintem érdekes mert,mintha.... azonosulnék
 
 
0 komment , kategória:  Naplóm ! - Gondolatok  
Yehuda Berg Az álmok könyvéből
  2012-03-19 17:35:45, hétfő
 
  Néhány fontos álom jelentése:

Fák - A fák erőteljes, hatalmasságos lények, éppen ezért ha álmodban kidőlt fával találkozol, az valamilyen erő hiányát jelenti. Az erőtlenség pedig pánikot, a pánik konfliktust szül. Ha azonban megmászod a fát, magasabb szintre lépsz az életed valamely területén. Ha virágzó fát látunk, szerencsét és gazdagságot várhatunk - nem feltétlenül anyagi formában -, ha pedig gyümölcsöket látunk egy fán, az minden esetben azt jelenti: a fa egy közeli hozzátartozónkat szimbolizálja. Ilyenkor ébredés után érdemes elgondolkodni, milyen volt a fa energiája, hogyan érezted magad mellette.

Állatok - Ilyen esetben ketté kell bontanod az álmot: milyen állattal álmodtál - ez az "ügy" jele, és milyen volt a viszonyotok -, ez képviseli a relációdat az álom tárgyához. Az oroszlán azt jelenti: legyőzted a vetélytársadat - nem feltétlenül "külső" ellenségeken, akár a saját negatív énünkön való győzelmet is megtestesítheti. A szarvas az ártatlanságot jelenti, a madarak szinte minden esetben a szabadság és a vidámság állatai. Ha tevével álmodsz, az azt jelenti, hogy a közelmúltban megmenekültél a haláltól, a malac anyagi jólétet képvisel, míg a ló a bölcsességet jelöli. Ha méhekkel vagy farkassal álmodsz, készülj fel arra, hogy ellenséges erők érkeznek feléd. Ha bármilyen állat lefekszik melléd, az azt jelenti, hogy az adott jelet megszelídítetted, ha vezeted az állatot, ideje kezedbe venned az irányítást az adott ügy felett, ha pedig az állat legyőz, komoly gondjaid vannak az adott jellel.

Elemek - Vízzel álmodni szinte mindig jót jelent: a víz a könyörület megtestesülése, így ha tiszta és nyugalmas, megtisztulást jelent. A koszos, háborgó víz azonban éppen a könyörület hiányát jelöli: érdemes elmerengened, megbántottál-e valakit, vagy épp te vagy az, akit bántottak, és képtelen vagy megbocsátani. Ha földdel álmodsz, az azt jelenti, hogy figyelmet kell fordítanod valamilyen gyengeségedre: ez lehet egy lappangó betegség vagy egy viszatérő jellemhiba is. Tüzzel álmodni drasztikus változást jelent, amely egy kellemetlen élmény formájában érkezik meg az életünkbe. Ha viszont mi bánunk a tűzzel - gyertyát vagy kandallótüzet gyújtunk -, az azt jelöli: megtanultuk kézben tartani az életünk egy területét.
 
 
0 komment , kategória:  Naplóm ! - Gondolatok  
Gondolat
  2011-12-19 16:12:05, hétfő
 
  A Józan ész nem magától értendő,
Aki tagadja azt, azt nem lehet meggyőzni azzal.

 
 
0 komment , kategória:  Naplóm ! - Gondolatok  
A Gondolat ereje
  2011-10-12 10:36:55, szerda
 
  ,,Hogy mi ez az erő, azt nem tudom megmondani.
Abban azonban biztos vagyok, hogy létezik."

Alexander Graham Bell

Ehhez nem is fűzök semmi mást mert ebben így hiszek ahogy van.
 
 
0 komment , kategória:  Naplóm ! - Gondolatok  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 43 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 2297 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 112
  • e Hét: 1045
  • e Hónap: 2354
  • e Év: 2354
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.