Regisztráció  Belépés
tinka1951.blog.xfree.hu
Kibírni mindent, És menni mindig tovább, Még akkor is, Ha nem élnek már Benned Remények és csodák." /Hemingway/ Makrancos Kata
1952.11.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/23 oldal   Bejegyzések száma: 226 
It’s kind of cute but not funny-Aranyos, de nem vicces
  2018-04-24 07:03:04, kedd
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  Állatok  
Visszajöttek a gólyák, annak ellenére, hogy a tél is!
  2018-03-22 17:13:57, csütörtök
 
  Figyelem!
Visszajöttek a gólyák, annak ellenére, hogy a tél is!
Elsőként a hímek érkeznek, hogy elfoglalják fészkeiket, így várják párjukat. Ahogy a nappalok hossza nő, hormonháztartásuk arra készteti ösztöneiket, hogy fészket rakjanak, utódot nemzenek! Ezen ösztöneik nem csak a hidegnél erősebbek, saját fajtársaikkal is vérre menő harcba kezdenek egy-egy fészekhelyért.
Nem fáznak, fizikumuk épp olyan jól viseli a hőmérsékletkülönbséget, mint az áttelelő fajoké. Afrikába a fellelhető táplálék hiánya miatt utaznak, nem a hideg elöl.
Az utóbbi napok időjárása miatt a visszatérő gólyák nehezen találnak maguknak táplálékot a hó alatt, de pár napon belül felolvad a táj. Egerek, pockok már a hótakaró ellenére is mozognak. Ezen túl egy egészségesen visszatért gólya mintegy másfél-két heti tartalékkal rendelkezik, melyet jelentős legyengülés nélkül fel tud használni, míg fészkét elfoglalja, párja megérkezéséig őrzi. Hogy tartalékolt energiáival spóroljon, keveset mozog. Gyakran napokig egy helyen tartózkodik mozdulatlanul.
Természetesen előfordul egy-egy viharos széllökés következtében hogy valamely egyed megsérül, vagy átázik és áthül. Ezért tisztelettel kérjük a lakosságot, ha gólyát lát lakhelye környékén, első körben győződjön meg róla, hogy egészséges egyedről van e szó, vagy valóban segítségre szorul. Figyeljük meg, tud e repülni, épek e a végtagjai, áll e, vagy már fekszik! Amennyiben láthatóan sérült, vagy fekszik, fogjuk meg, és helyezzük meleg helyre, majd próbáljuk megetetni apróhallal, vagy csirkenyesedékkel! Ez után kérjük, keressék a hortobágyi Madárkórházat bizalommal a 0630/5356484-es ügyeleti számon! Sok esetben az ijedt madárnak csak meg kell száradnia, valamint nyugodnia. Ne tartsuk magunknál tovább, mint az feltétlenül szükséges! Akkor sem, ha még tart a hófedettség! Ha már áll, sétál, kísérletet tehetünk arra, hogy repülni is tud e. A már aktív fogságban tartott gólya ideges, már indulna vissza fészkéhez, töri magát. Ha többen is vannak egy helységben, a hímek közt még harcok is előfordulnak, melyek halállal is végződnek!
Az egészséges, fészkét őrző madarakat kérjük, ne háborgassuk befogási kísérlettel! A felesleges hajkurászás megviseli őket, maradék energiáikat használják fel menekülés és a stressz miatt.
Segíteni természetesen lehet rajtuk. A fészek környékén elhelyezett táplálék, mely lehet apróhal vagy nyers csirkehús egy lavor (figyelem, vödörből nehezen tudnak inni!) langyos víz kíséretében valóban segítség számukra. Hamar elfogadják a felajánlott segítséget, és meg is szokták. Így ha elkezdtük, ne hagyjuk abba, míg teljesen el nem olvadt a hó. Minden nap ugyan arra a helyre, ugyan abban az időpontban helyezzük el a táplálékot! NE adjunk feldolgozott, sült, füstölt, főtt húskészítményeket, sem pedig sertéshúst! Ezeket nem tudják megemészteni, végzetes következményekkel járhat számukra elfogyasztásuk!
Ha fontos számodra a hazai gólyák védelme, kérjük oszd meg ezt a bejegyzést ismerőseiddel is!

Link
 
 
0 komment , kategória:  Állatok  
Vakond ellen..
  2018-03-20 00:23:21, kedd
 
  Már tavaly bizonyított, működik. Nálam nincs egy vakod túrás sem, a szomszédnál most 4-et is láttam.
😂😂 átköltöztek a szomszédhoz 😝

A működési elv :a flakon alján NAGYOBBnak kell lenni a fúratnak, hogy forgás közben tudjon zörögni. Ezt a hangot vezeti le a vas pálca a földbe. Hanggal is nézd meg a videót, lehet hallani... 😁

Link
 
 
0 komment , kategória:  Állatok  
Milyen gyengédség, mennyi szeretet.... Elolvadok
  2018-03-16 06:58:37, péntek
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Állatok  
Ritka, fehér őz él a barcsi erdőkben
  2018-03-07 09:14:35, szerda
 
  A jelenség neve flavizmus. Több vadász és kiránduló jelezte már, hogy időnként felbukkan egy különleges, fehér őzbak a Barcs környéki erdőkben. A hazánkban nem túl gyakori fehér őzekről szinte minden évben érkezik beszámoló, ami...

MORZSAFARM.HULink
 
 
0 komment , kategória:  Állatok  
Hóesésben életmentő a madáretetés
  2018-02-28 09:47:36, szerda
 
 
A Magyarországon áttelelő madarak etetése az összefüggő hótakaró idején kiemelten fontos, hiszen a madarak ebben az időszakban sokkal kevesebb táplálékhoz tudnak hozzájutni.

ERRŐL TUDNIA KELL

Az Aldi aláment a hivatalos Lego webáruház árainak

Ezt kérte Tahi Tóth László halála előtt

A vád szerint álló pénisszel nyomult a műsorvezető
Az Orpheus Állatvédő Egyesület közleménye szerint nagyon fontos a kihelyezett madáretetőket folyamatosan élelemmel feltölteni. Tanácsos a megvásárolt magvakat száraz helyen, jól zárható edényben tárolni.

A rovarevő madarak számára a legmegfelelőbb a marhafaggyú,
amely magvakkal gazdagítható, és célszerű az eledelt hálóba helyezni, majd a fákra függeszteni, vagy kisebb farönkök üregeibe rejteni.


téli madáretetés (illusztráció)FORRÁS: AFP/PHOTOALTO/ODILON DIMIER
A gerlék, verebek kedvelt téli csemegéje a kukoricadara,
amelyet a földről szeretnek felcsipegetni, ezért az eledelt a lehető legszárazabb helyekre érdemes tenni, és az etetőtálkát tisztán tartani.
A napraforgó-magvak a csuszkát, a pintyet, a feketerigót, a mátyásmadarat vagy a harkályt tartják életben, a köles, a repcemag pedig más fajok téli eledele.
Sózott, cukrozott magvak nem valók a madáretetőkbe.

A kertekben a talajt takaró növények, a fás, bokros ligetek is búvóhelyül szolgálnak a madaraknak télen, a fűben meghúzódó rovarok, vagy az áttelelő lárvák pedig téli táplálékul szolgálnak nekik.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Állatok  
fagyoskodnak az itt ragadt kisfecskék
  2017-09-25 19:55:31, hétfő
 
  A lakosság segítségét kérik! Az ablakokban fagyoskodnak az itt ragadt kisfecskék, akik még nem erősek az úthoz! Így segíthetsz rajtuk! Kérlek segíts te is és oszd meg, hogy mások is segíthessenek!

Az ablakokban fagyoskodnak az itt ragadt kisfecskék, így segíts rajtuk!.Még nőniük, erősödniük kell az úthoz, ám a mostani zord idő, a táplálék hiánya pokollá teszi az életüket.

Az állatvédők a lakosság segítségét kérik, mivel a molnárfecskék utolsó költéseiből származó késői fiókák nem tudtak elvonulni a szüleikkel, így sokan itt ragadtak. Van, ahol még repülni sem tudó picik maradtak étlen a fészkekben.

Sokan számolnak be arról, hogy a fecskék csapatokban az épületek párkányaira bújnak, a házak falain, az ereszek alatt csimpaszkodnak. Legfrissebb hírek szerint van, ahol erejük fogytán már kezdenek lepotyogni az úttestre, járdákra.

Az első 2-3 költésből származó teljesen kifejlett fiókák, és felnőttek már az elmúlt hetekben, érezve a közeledő hidegfrontokat elindultak Afrika felé. Ám az utolsó költésből származó fiókák tollazata sokszor még nem elégséges a vonuláshoz, így ők maradnak, itt táplálkoznak, erősödnek. Viszont ez most nem megy nekik, mert hideg van, és semmi ennivalót nem találnak. Az épületek párkányaira húzódnak, ahol nem áznak el, és kicsit melegebb van.

Hogyan segíthetsz rajtuk?

A fecskék száma évről évre drámaian csökken, minden kis élet megmentése fontos. A molnárfecskék pillanatokon belül megtanulnak tányérból (párkányról) enni. Ahol nagyobb csapat gyűlt össze az épületen, ott párkányokra kihelyezett tálkákban (virágalátét, hamutartó) tegyünk ki nekik lisztkukacot. (Állatkereskedésekben kapható, nem azonos a csontkukaccal, aminek etetése veszélyes és tilos).

Ha a földre lepotyogott, erőtlen fecskét találunk, akkor szedjük össze, mert egyébként meghal! Az összeszedett fecskéket kartondobozba érdemes tenni, aljába újságpapírt, papírtörlőt. Rongy nem jó, beleakadhat a karmuk, ami sérüléshez vezethet. A dobozra lyukak kellenek az oldalára körbe, hogy levegő és fény menjen be.Edénykébe tudunk nekik ivóvizet és másik edénybe lisztkukacot tenni. Egy fénymásolópapíros kartondobozban 20 molnárfecske is elvan 2-3 napig is.

Ha egy adott településen sok a lepotyogó fecske, érdemes a helyi Önkormányzatot - vagy valami helyi céget - megkérdezni, nem tudnak-e egy zárt, száraz helyiséget adni a fecskéknek pár napra, ahol repkedhetnek, ehetnek biztonságban.

Ha az összeszedett fecskék elhelyezése / etetése problémás, úgy fordulj a legközelebbi madármentő szervezethez (Fióka és Madármentés, Hortobágyi Madárkórház, Mályi Madármentők, Sukorói Madárkórház, Állatkertek) , de a területileg illetékes Nemzeti Parkok munkatársai is segítenek.Forrás:

2017. szeptember 22. (péntek), 19:43

www.m.mindenegyben.com/hirek/a-lakossag-segitseget-kerik-az-ablakokban
 
 
0 komment , kategória:  Állatok  
Egy család hagyta, hogy a kölyökkutyájuk barátot válasszon
  2017-02-19 17:02:49, vasárnap
 
  Egy család hagyta, hogy a kölyökkutyájuk barátot válasszon magának a menhelyről. Nem fogsz hinni a választásának!
25
Különleges barátság szövődött Raven, a tamaskan kutya és Woodhouse, a barátságos cica között. A két állat között elválaszthatatlan kötelék jött...

A két állat között elválaszthatatlan kötelék jött létre, akkor érzik jól magukat amikor együtt vannak. Raven gazdája, Christina, szerette volna ha kutyájának lenne egy barátja, akivel együtt felnőhet, ezért elvitte magával Ravent egy állatmenhelyre, hogy a kutyakölyök örök barátra leljen.

A gazdája elmesélte, hogy Raven nem törődött a többi állattal, egyedül Woodhouse keltette fel a figyelmét, akit kiválasztott magának és azonnal barátkozni kezdett vele.

A kutyakölyök és kiscica egyből megtalálta a közös hangot és azóta is elválaszthatatlanok, mindenhová együtt mennek, és miután kifáradtak a játékban, összebújva alszanak el.

Már egy éve együtt élnek és azóta is töretlen a béke közöttük, sőt, egyenesek imádják egymást.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Állatok  
A a mosómedve viszi haza a gyerekeket -videó
  2017-02-15 09:21:16, szerda
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  Állatok  
Különleges zsiráf kószál Tanzániában
  2017-01-27 09:16:11, péntek
 
  Bár az Omo nevű zsiráfborjú már másfél éves, nem vár rá könnyű élet.

Omo már 15 hónapos, tehát átlagos esetben már túl lenne élete legnehezebb időszakán, mivel a fiatal zsiráf könnyű zsákmány a szavannák ragadozói számára.

Ezt a zsiráfborjat azonban különös adottsággal áldotta - vagy verte - meg a sorsa. Az alapvetően a rejtőzködést szolgáló foltjai egy különös genetikai változatnak köszönhetően ugyanis szinte teljesen fehérek. Ez pedig amellett, hogy könnyebb célponttá teszi a ragadozók számára (bár színétől függetlenül hatalmasat képes rúgni) a gátlástalan (orv)vadászok számára is kiemelt célponttá teheti az állatot. (Emlékezzünk Cecil, a fekete sörényű oroszlán esetére.)

Omo a vadonban: mint citrom a szenespincében
Omo a vadonban: mint citrom a szenespincében
Derek Lee tanzániai Wild Nature Institute (WNI) ökologusa a Telegraphnak elmondta, a fiatal nőstény különlegességét az adja, hogy nem albinó, mert valamennyi pigmentet képez a szervezete. Így aztán szeme sem piros, mint az albínóké, hanem kék. Omót most januárban észlelték másodízben, egy évvel azután, hogy felfedezték a különleges jószágot.

A WNI-nek itt adakozhatsz!

Fotóért klikkelj ide Link
 
 
0 komment , kategória:  Állatok  
     1/23 oldal   Bejegyzések száma: 226 
2018.03 2018. április 2018.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 112 db bejegyzés
e év: 441 db bejegyzés
Összes: 18700 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 449
  • e Hét: 11543
  • e Hónap: 83844
  • e Év: 322830
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.