Belépés
anyu65.blog.xfree.hu
Félig él, az aki nem mer Kné N. Magdolna
1962.09.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/26 oldal   Bejegyzések száma: 252 
A gödör
  2018-08-11 13:04:07, szombat
 
 

Egyszer egy ember igencsak mély gödörbe pottyant és sehogyan sem bírt onnan kimászni.
Történesen arra járt egy SZUBJEKTíVEN gondolkodó és így szólt hozzá:
,,Nagyon együttérzek veled, annyira mélyre pottyantál... te szegény."
Majd arra járt az OBJEKTíVEN gondolkodó és megállapította:
,,Ez teljesen logikus, hogy valaki oda lepottyant... már várható volt"
Jött a FARIZEUS és lekiabált a gödör mélyére:
,,Kizárólag rossz ember pottyanhat csak bele egy ilyen gödörbe..."
A MATEMATIKUS is arra járt
És alaposan kiszámolta, vajon milyen mély lehet ez a bizonyos gödör.
A RIPORTER
Meg akart írni egy exkluzív intejút a gödör-sztoriról...A FUNDAMENTALISTA megállapította:
,,Bizony, bizony, te nagyonis megérdemled a gödrödet..."
Az APEH dolgozó kérdőre vonta, hogy
Befizetett-e minden adót és járulékot az általa használt gödör után.
Az ÖNSAJNÁLAT BAJNOKA megjegyezte:
,,Á..., te semmit sem tudsz ,,A Gödör"-ről, amíg az enyémet nem láttad!"
A KARIZMATIKUS felszólította:
,,Egyszerűen valld meg, hogy nem is vagy lent a gödörben..."
Az OPTIMISTA felsóhajtott:
,,A dolgok állhatnának sokkal rosszabbul is!..."
A PESSZIMISTA mormolt magában:
,,Ne aggódj, lesz ez még rosszabb is!"
JÉZUS látva az embert, megfogta a kezét
És KIEMELTE a gödörből...
Ismeretlen forrásból fordította Tóth Júlia

 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató  
Mit keresel egy férfiban?
  2018-06-17 11:05:30, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató  
A szív szava
  2017-08-03 15:54:49, csütörtök
 
  Ijesztő, mégis nagyon kedves és nívós üzenetet hordoz magában! Az animációs mese a fiatal melegek megannyi nehéz pillanataiból dolgoz fel egy első találkozást.
A történetet két srác készítette, akik a Ringling College of Art and Design filmes iskolának a tanulói. A mondanivaló egyértelmű és szolid, az ember szívébe belopóznak a karakterek.

A nemi identitásukat tagadni kényszerülők mellett szól a sztori, és felhívja a figyelmünket, hogy a társadalom mennyire megnehezíti a szerelem szabadságát, és ez mekkora hatást gyakorol a homoszexuális szereplőkre. Nézzétek meg:

Link
forrás
Link 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató  
A sas
  2017-06-28 22:20:02, szerda
 
  Ha a sas eléri a 40. életévét, a karmai annyira megnőnek és begörbülnek, hogy már nem tudja használni őket vadászat közben, mivel nem képes velük megragadni a zsákmányát. A csőre szintén annyira megnő és begörbül, hogy képtelen lesz feltépni a préda bőrét.

A tollai is annyira tönkremennek, hogy már csak nehezen tud szárnyra kelni. Ilyen állapotban a sas elméletben két dolog közül választhat: vagy elpusztul, vagy szembenéz a 150 napos, olykor fájdalmas, kínkeserves átváltozással, azért, hogy végül új életet kezdjen.

A sas egy sziklához vágja a régi, méretes csőrét, hogy az leessen, és megvárja, míg új csőre nő, amelyet már használni tud. Ezzel az új csőrrel lecsípi a megnőtt, görbe karmait, hogy friss, erős nőjön helyükbe, amellyel ki tudja tépni a régi, haszontalan tollazatát. És vár, és vár, közel félévet, amíg friss tollai nőnek, de végül a sas új életre kell, és tovább 30 évig fogja uralni a levegőt, és mindent, ami alatt van, bölcsen, tapasztaltan, erősebben, mint valaha.

Ha új életet szeretnél kezdeni, szükség van szenvedésre, mert a megújulás áldozatokkal és fájdalommal jár. De a végén, minden egyes perc megéri! 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató  
Mese a tölgyfáról
  2017-05-06 21:21:11, szombat
 
  Volt egyszer egy gyönyörű kert, tele különféle gyümölcsfákkal és szebbnél szebb bokrokkal, virágokkal. A kert lakója volt egy tölgyfa is. Jó ideje ott állt már a többi fa mellett, de nagyon nem érezte jól magát. A gyümölcsfák évről évre hozták a zamatos gyümölcsöket, a virágok csodálatos színekben pompáztak, a tölgyfa pedig csak irigykedve nézte őket, és szorongva, egyre nagyobb szomorúságban töltötte napjait.

Egy napon az almafa így szólt hozzá:

- Nagyszerű dolog almát teremni! Csak azért nem megy még neked, mert nem összepontosítottad eléggé a figyelmedet. Ne búsulj, az akaraterőd edzésével Te is tudsz majd ilyen szép almákat teremni.

- Ne almát akarj teremni! - szólt bele a rózsabokor büszke öntudattal. - Inkább nézz csak ide, mennyire szépek a virágaim. Neked is lehetnek ilyen rózsáid, még könnyebben is, mintha almát próbálnál teremni.

Szegény tölgyfa minden véleményt meghallgatott, és egyre kétségbeesettebben próbálkozott, hogy megfogadja a tanácsokat, ám sehogy sem sikerült neki sem almafává, sem rózsabokorrá, sem más növénnyé válnia. Kezdett meghalni benne a remény, hogy valaha is boldog lesz.

Ekkor érkezett a kertbe a bagoly.

A bölcs madár csak átutazóban volt, de látta a tölgyfa szomorúságát, ezért leszállt az ágára, meghallgatta őt, majd így szólt:

- Túl sokat figyelsz arra, hogy mások milyenek, és milyennek akarnak látni Téged. Annyit foglalkoztál a külső zajjal, hogy már meg sem hallod a belső hangodat. Nem vagy önmagad. De ha figyelsz, és újra meghallod a belső hangodat, akkor megtalálod a boldogságodat is.

Azzal felszállt a tölgyfa ágáról, és már repült is tovább.

- A belső hangomat? - töprengett magában a tölgyfa. - Nekem olyan is van?

A bagoly szavai komoly hatással voltak rá.

Egyre kevésbé figyelt az almafa, a körtefa, a rózsa és mások kinézetére és véleményére - már sokkal jobban érdekelte, hogy mi is az a belső hang, és mit rejthetnek a bagoly titokzatos szavai.

Aztán ahogy egyre többet figyelt befelé, elkezdte megérteni, hogy nem is olyan titokzatos mindez. Egyre jobban meghallotta a saját belső hangját, és elkezdte érezni, hogy ki is ő valójában. A bagoly szavai értelmet nyertek számára. És megszólalt a belső hangja:

Te tölgyfa vagy! Nem azért vagy itt, hogy olyan legyél, mint az almafa vagy a rózsa, hanem azért, hogy tölgyfaként élj boldog és teljes életet. Te vagy az, aki árnyékot ad a fáradt vándornak, Te adsz biztonságos odút a madaraknak, Te mutatsz utat annak, aki eltévedt, Te teszed fenséges megjelenéseddel még szebbé a tájat.
És a tölgyfa végre megnyitotta a szívét, hogy valóban önmaga lehessen. Elkezdett terebélyesedni, jó szívvel fogadta a madarakat és a vándorokat, és soha többé nem figyelt arra, hogy ki milyennek akarja látni őt, vagy mások szerint mit kéne tennie. Éppen ezért kezdték egyre többen tisztelni és megbecsülni. Ő pedig egyszerűen csak őszintén önmagát adta, és nagyon jól érezte magát a világban.

-Tölgyfa vagyok. - mondta ki őszinte boldogsággal minden egyes nap.

Tanulság:

Ne akarjunk mások lenni, fogadjuk el azt, akik vagyunk. Ha életünknek megvan a miértje, akkor majdnem minden hogyanját megkapjuk segítségként.
 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató  
Nőnapra
  2017-03-08 09:09:13, szerda
 
 Julia Roberts üzenete minenkinek:

A tökéletesség-mánia egy nemzet betegsége. Óriási mennyiségű sminkkel takarjuk el az arcunkat. Botoxot injekcióztatunk magunkba és még éheztetni is képesek vagyunk magunkat, hogy elérjük a tökéletes alakot.

Megpróbálunk megjavítani valamit, de nem tudjuk megjavítani azt, amit nem látunk. A lelkünknek van szüksége műtétre. Hogy várhatod el mástól, hogy szeressen, amikor te sem szereted saját magadat? Elégedettnek kell lenni önmagaddal.

Nem számít, hogy nézel ki. Az számít, ami belül van. Ma felteszek ide egy smink nélküli fotót. Tudom, hogy vannak ráncok a bőrömön, de ma azt szeretném, ha ezen túl tudnátok látni.

Ideje levenni az álarcot, meg akarom mutatni az igazi valómat és azt akarom, hogy ti is ezt tegyétek magatokkal és szeressétek magatokat olyannak, amilyenek vagytok!"

Jelenleg a világ a testi megjelenés megszállottja. El sem tudjátok képzelni, hogy a nyereséghajhász nagyvállalatok mennyi pénzt fektetnek be abba, hogy elhitessék az emberekkel, hogy termékeikkel elkerülhető az öregedés, és eközben mi káros termékekkel kenjük be magunkat.

A 21. században helytelenül értékeljük a szépséget. Szőrnyű, hogy a szépség alapja a kozmetikumok és szteroidok lettek, amelyek vírusként fertőzték meg az egész világot.

Kérlek értsétek meg, hogy a mai világot a mesterséges esztétika uralja, amely bebörtönöz minket és illúziókat kergetünk. Lassan elfelejtünk, hogy mit jelent a természetesség, mi az igazi szépség és a női kötelezettségeinkről nem is beszéltem.

De tudjátok mit?

Unom már ezt az egészet! És azt mondom, hogy ennek vessünk véget! Arra kérlek benneteket, hogy álljatok meg egy percre és gondolkodjatok el azon, hogy kik is vagytok valójában, és mit szeretnétek ebben a világban! Soha ne feledd, hogy ki vagy valójában!

Senki sem lehet 100 %-ban tökéletes. A külső megjelenés legyen az utolsó dolog, ami alapján megítéltek egy embert! Ami igazán fontos a jellem, ami belül van! Ezt soha ne feledjétek!
Forrás: buzzblog.eu
 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató  
Az öreg ember és a folyó
  2017-02-03 11:20:31, péntek
 
  Vannak olyan helyzetek, amikor nagyon kemény próba elé állít az élet. Csak azt érzed, hogy kicsúszik a kezedből az irányítás, egyre fáradtabb és gyengébb vagy, és hiába küzdesz keményebben, mint életed során bármikor, mégis összecsapnak a fejed felett a hullámok. Ilyenkor nagyon hasznos lehet, ha emlékszel arra a történetre, amivel nemrég találkoztam.
*****
A történet a vidéki Kínában játszódik, sok évvel ezelőtt. Egy meleg, fülledt napon a rizsföldeken dolgozó parasztok arra lettek figyelmesek, hogy a közeli folyó, ami éppen áradásban volt, valami nagy dolgot sodor magával. Közelebb mentek a parthoz, és csak ekkor vették észre, hogy egy idős embert ragadott el a víz.
Kiáltozva szaladni kezdtek a part mentén, ám esélyük sem volt, hogy kihúzzák az öreget, aki viszont szemmel láthatóan életben volt, mégsem tett semmit, hogy partra jusson. Nem úszott, nem kapálózott, segítségért sem kiáltozott. Hol felbukkant a feje, hol eltűnt a hullámok alatt, és úgy tűnt, mintha nem érdekelné sem a háborgó folyó, sem a segítségére igyekvő emberek.
ember_vizben
A parasztok egy darabig követték őt a parton szaladva, ám a vad sodrás egyre jobban eltávolította tőlük az idős embert, míg végül elveszítették szemük elől a sodródó testet. Így hát feladták a harcot, és elkeseredve, kimerülten lerogytak a part menti sziklákra, hogy kifújják picit magukat. Még egy darabig szomorúan beszélgettek az esetről, amikor egyszer csak valami hihetetlen dologra kapták fel a fejüket.
Az idős ember volt az: csurom vizesen, de sértetlenül gyalogolt feléjük a part mentén. Elállt a szavuk a csodálkozástól, majd mikor az öreg a közelükbe ért, egyikőjük végül így szólt hozzá:
,,Te öreg, hogy kerülsz Te ide? Próbáltunk megmenteni, de hiába nyújtottunk feléd botokat, nem kapaszkodtál, nem is próbáltál úszni, és olyan erős volt a víz sodrása, hogy elveszítettünk szem elől. Azt hittük, meg akarsz halni, és oda is vesztél végleg."
Az idős ember mosolyogva így felelt:
,,Dehogy akartam meghalni, csak vártam a megfelelő pillanatot. Tudtam, hogy amíg a folyó sodrása ilyen erős, addig hiába mennék szembe vele, hiszen csak elfáradok és belefulladok. Ezért csak arra figyeltem, hogy az áramlatokat jól kihasználva ne csapódjak a kiálló szikláknak, és ne fárasszam ki magam teljesen, mire a folyó lejjebb lévő szakaszához érek, ahol a sodrás már jóval enyhébb. Amikor a víz lenyomott a mélybe, nem küzdöttem, mert tudtam, hogy ez csak egy átmeneti állapot, és amikor ismét fent voltam, levegőt gyűjtöttem, hogy bírjam az újabb próbát, amikor majd megint a hullámok alá kerülök. Ahogy az életben is: amikor lent vagyok, nem esek kétségbe, amikor pedig fent vagyok, nem bízom el magam. Mindig figyelek az áramlatokra, és megvárom a megfelelő pillanatot. Ez a titok. "
 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató  
A majom az elméd....
  2017-01-05 13:39:39, csütörtök
 
  Egy csintalan majom sétál az erdőben.
Észrevesz valamit egy fa odvában.
A majom nagyon kíváncsi, bedugja a kezét a lyukba és megragadja azt, ami abban van. Amikor kihúzza a kezét, észreveszi, hogy egy kígyó van a kezében, ettől megijed.
A félelemtől nem tudja eldobni a kígyót.
Elkezd a kígyóval a kezében futni. Hiába fut, a kígyó még mindig ott van a kezében. Egyre gyorsabban szalad, majd hirtelen összeesik.
Amikor kinyitja a szemét, látja, hogy a kígyó már nincs is a kezében.
A majom az elméd, a kígyó pedig a gondolat.
Először is ne ragadjon el egy gondolat, ha elragadott, azonnal vesd el.
Minek őrjíted meg magad azzal, hogy ragaszkodsz egy gondolathoz addig a pontig, ameddig össze nem esel?" -
Maharishi Bhramananda Yogi
 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató  
Legyen a szíved nyitott mindenki felé
  2016-11-22 13:46:59, kedd
 
  A Frankensteinre nagyon is hasonlító férfi az Apple reklámjának főszereplője, és küldetése az, hogy elénekeljen egy dalt az embereknek. Senki sem akarja meghallgatni, csak egy aranyos kislány, aki aztán nem csak meghallgatja, de énekelni is kezd a Frankie-nek keresztelt szerzettel együtt.

Az Apple azt a szlogent írta a videó végére, hogy
"Legyen a szíved nyitott mindenki felé".
Ha megnézed a videót, rájössz, miért is pont ez az üzenet.


Link 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató  
Egy tubus fogkrém
  2016-09-06 09:50:10, kedd
 
  A lányom holnap kezdi a középiskolát" - írta Facebook-bejegyzésében Amy Beth Gardner, egy amerikai édesanya. A bejegyzését majdnem fél millióan lájkolták, és rengetegen gratuláltak az ötlethez.

Az anyuka nem csinált mást, mint megkérte a lányát, hogy nyomjon ki fogkrémet egy tányérra, majd próbálja onnan visszatenni a tubusba. ,,Nem tudom, nem lehet visszatenni" - mondta a középiskolába készülő lánya.

Akkor sose felejtsd el ezt a tubus fogkrémet. A szavaknak erejük van. Most, hogy középiskolába mész, meg fogod látni, hogy mekkora erejük van a szavaknak,a szavaidnak. Meglesz a lehetőséged arra, hogy a szavaiddal fájdalmat okozz, de meglesz a lehetőséged arra is, hogy a szavaiddal bátoríts, gyógyíts. Időnként rossz döntést fogsz hozni, de ne felejtsd el, ahogy a tubusból kinyomott fogkrémet sem lehet visszatenni, a szavakat sem lehet visszaszívni. Óvatosan a szavakkal..." - szemléltette az anyuka a lánya okulására, hogy milyen súlyos tud lenni az iskolai zaklatás. 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató  
     1/26 oldal   Bejegyzések száma: 252 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 384 db bejegyzés
Összes: 6842 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 122
  • e Hét: 966
  • e Hónap: 4729
  • e Év: 280464
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.