Belépés
sayuri.blog.xfree.hu
Önmagában a szeretet nem elég.Féltő gonddal kell őrködnünk az emberek felett,akiket szeretünk,sosem elég azt mondani ,szeretlek,hanem minden áldott nap ki is ke... cseresznyák brigitta
1972.01.23
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/31 oldal   Bejegyzések száma: 304 
Nincs Cím
  2008-11-09 11:38:17, vasárnap
 
  A SZERELEMRŐL

“Ha igazán szeretek egy embert, minden embert szeretek, szeretem a világot, szeretem az életet." (Fromm)

Szeretni semmi. Ha szeretnek, az már valami. Ha szeretsz és szeretnek, az a minden. (T. Tolis)

“A szerelem olyan, mint a fa: magától növekszik, mély gyökeret ereszt egész valónkba és gyakran tovább zöldül a szív romjain." (Victor Hugo)

Nem létezik boldogtalan szeretet. Már az a tény, hogy szeretünk, boldoggá tesz. (Edith Wells)


“Nem a tökéleteseknek van szüksége a szeretetre, hanem azoknak, akik nem tökéletesek." (Oscar Wilde)

A szeretet nem adó, vagy követelés, mely mögött ott áll a végrehajtó. A szeretet úgy árad, mint a napfény: csöndesen és állandóan - egyedül a maga csodatévő hevétől. (Hecker Antal)

A távollét csökkenti a közepes szerelmet - gyarapítja az erőset, mint ahogy a szél kioltja a lámpát, de szítja a tüzet. ( La Rochefoucauld)

"A szerelmet az öli meg, ha az ember valakinek a kedvéért lemond az álmairól." (Naoko Takeuchi) 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Nincs Cím
  2008-11-09 11:30:26, vasárnap
 
  IÉDÉZETEK VEGYESEN


"Alaposan téved, aki azt hiszi, hogy meg tud lenni önmagában is, hogy nincs szüksége senkire, de még nagyobbat téved az, aki úgy gondolja, hogy őnélküle nem lehetnek meg a többiek."

Mindenki úgy él ahogy tud, nem úgy , ahogy szeretne." Móricz Zsigmond

"Mindent megkapsz majd a sorstól, leghamarabb abban a pillanatban, amikor végképp megszüntél vágyni rá."


"A Csend az örökkévalóság alkotórésze. A világ elmúlik, de a Csend megmarad, azért érezzük azt, hogy mérhetetlen erő és el nem érhető bölcsesség rejlik a Csendben." (Széchenyi Zsigmond)

"Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyulgalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd." (Mahatma Gandhi)

"Bocsáss meg az ellenségeidnek, de jegyezd meg a nevüket." (J.F. Kennedy)

Légy jobb ember, és tudd, hogy ki vagy, mielőtt valaki újjal találkozol, akitől azt reméled hogy ismer téged. (Gabriel García Márquez)

Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nemtud és tudja, hogy nemtud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nemtud és nemtudja, hogy nemtud, az hülye, azt hagyjátok! 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Paulo Coelho
  2008-10-19 21:38:09, vasárnap
 
  "Köszönöm, hogy találkoztam Mikhaillal, az epilepsziással, aki hangokat vél hallani. Azért kerestem fel, hogy megtaláljam a feleségemet, és végül valami mást találtam: megláttam, hogy már csak sápadt tükörképe vagyok önmagamnak. Esther még mindig fontos? Azt hiszem igen, az ő szerelme változtatta meg az életemet annak idején, és most is az ő szerelme változtat meg. (...) Elfelejtettem, hogy a Szent Jakab-zarándoklatot újra meg újra végig kell csinálni, el kell dobni a felesleges csomagokat, és csak azt kell megtartani, amire a mindennapi életben szükség van. Hagyni, hogy a szeretet energiája szabadon áramoljon, kívülről befelé, belülről kifelé. (...) Nem cipelem a hírnév súlyát, az elmesélt történetek súlyát, a követendő forgatókönyvek súlyát - átlátszó vagyok, hagyom, hogy a nap sugarai átvilágítsák a testem és beragyogják a lelkem. Észreveszem, hogy még sok sötét zug van bennem, de lassan ezek is kitisztulnak, némi állhatatosság és bátorság segítségével."

"Akkor, ha már mindent százszor elmeséltem, ha a helyek, ahol jártam, a pillanatok, amiket átéltem, a lépések, amiket miatta és érte tettem, távoli emlékekké válnak, akkor nem marad más, csak a színtiszta szerelem. Nem fogom többé úgy érezni, hogy "tartozom" valamivel, nem fogom azt gondolni, hogy azért van rá szükségem, mert csak ő ért meg, mert őt már megszoktam, mert ő már ismeri a hibáimat, az erényeimet, a szokásaimat, hogy elalvás előtt pirítóst eszem, (...) hogy minden reggel megteszem a kötelező sétámat, hogy rengeteg könyvem van az íjászatról, hogy órákat töltök a számítógép képernyője előtt (...) Ha mindennek vége lesz, nem marad más, csak a szerelem, amely megmozgatja az eget, a csillagokat, az embereket, a virágokat, a bogarakat és mindenkit rávesz arra, hogy járjon a jégen, és egyszerre tölt el örömmel és félelemmel, de ami a lényeg: mindennek értelmet ad."


"- Mit tud maga a szegénységről? - (...) egyenesen a szemembe néz. - Maga szerint az a szegény, akinek nincs pénze? Maga szerint nyomorultak vagyunk, mert alamizsnát kérünk a gazdag íróktól, a pároktól, akik bűntudatot éreznek, a turistáktól, akik Párizst piszkos városnak tartják és az idealista fiataloktól, akik azt hiszik, hogy megválthatják a világot? Maga a szegény, mert nem ura az idejének, nem csinálhatja azt, amit akar, olyan szabályokat kell betartania, amelyeket nem maga talált ki és amelyeket nem ért." 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Paulo Coelho
  2008-10-19 21:36:57, vasárnap
 
  Paulo Coelho

A Zahir


"És mindannyian katedrálisok vagyunk. Növekszünk, változunk, néha észreveszünk magunkban egy-egy hibát, amit ki kell javítani, nem mindig a legjobb megoldást választjuk, de a megpróbáltatások közepette tovább lépünk, létezünk, és igyekszünk szilárdan állni, hogy méltóságot kölcsönözzünk, de nem a falaknak, s nem is a kapuknak és az ablakoknak, hanem annak a belső, üres térnek, ahol imádjuk mindazt, ami számunkra kedves és fontos."


"Azért írok, mert amikor kamasz voltam, nem tudtam jól futballozni, nem volt autóm, nem volt sok pénzem, és nem voltak dagadó izmaim."

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
idézetek a szeretetről
  2008-10-19 20:35:28, vasárnap
 
 

A Szeretet Nap, amely bevilágítja lelkünk egyik felét.
A Barátság Hold, amely ragyogóvá teszi lelkünk másik felét.
Nap és Hold mindannyiunk számára fénylik, hogy lelkünket felemelje, gondolatainkat csillagmagasságokig röpítse.
Vágó Zsuzsanna


A nő azt akarja, hogy ok nélkül, "miért" nélkül szeressék: nem azért, mert szép vagy jó, vagy kedves, vagy művelt, vagy elmés, hanem azért, mert olyan, amilyen.
Henri-Frédéric Amiel


A szeretet több, mint egy érzés, így többet kell tartalmaznia egy érzésnél: magát az embert.
Akhilleusz Tatiosz


Jobb lett volna, ha ugyanabban az időben jössz. [...] Ha, teszem azt, délután négykor érkezel, már három órakor elkezdek boldog lenni. Amint halad az idő, egyre boldogabb leszek. Négy órakor már izgulok és nyugtalankodom; felfedezem a boldogság árát! De ha meghatározatlan időben, bármikor jössz, sohasem fogom tudni, melyik órában öltöztessem ünneplőbe a szívemet...
Antoine de Saint-Exupéry


Képzelj el egy repülő madársereget. Na? Hány madarat láttál? Tizenegyet? Tizenkilencet? Ötöt? Van némi fogalmad róla, de a pontos számot nem tudod. Akkor honnan jött ez a gondolat? Valaki odatette. Valaki, aki tudja a madarak pontos számát. És a fákét, a kövekét, a virágokét. Valaki, aki ezekben a századmásodpercekben is gondoskodik rólad, és megmutatja neked a hatalmát.
Paulo Coelho


Szerencsétlen körülmények között páratlan méltóságot nyerhet a szeretet.
Tony Snow


A szeretetnek melege van a természet hidegében,
világossága van az élet sötétségeiben,
és a szeretetnek ajkai vannak,
amik mosolyognak velünk az örömben,
és lecsókolják könnyeinket a fájdalomban.
Gárdonyi Géza


Mindent kiválónak hiszünk abban, amit szeretünk, és bosszant minket, amikor megmutatják nekünk bálványaink hibáit.
Anatole France


A szeretet éppoly problémátlan, mint egy jármű. Csak az a kérdés: ki vezeti, ki utazik, és merre visz az út.
Franz Kafka


Csak ok nélkül szeretünk igazán.
Anatole France


Mit ér, ha nagy vagy,
gigászi nagy,
ha birodalmak
császára vagy,
de bús szívedben
örök a fagy?
Hans Christian Andersen


Napi négy ölelés kell a túléléshez, nyolc a szinten maradáshoz és tizenkettő a gyarapodáshoz.
Virginia Satir


Mosolyogjatok egymásra, a férjetekre, a feleségetekre, gyermekeitekre, válogatás nélkül minden embertársatokra - s ez segít majd, hogy kibontakoztassátok egymás iránti szereteteteket.
Teréz anya


Rendszerint van egy, akit igazán szeretünk. Aki a legkedvesebb. Lelkünkhöz közelálló. Olyan titok ez, melyet nem szabad bolygatni. A szeretet mélyebben van. Tudatnál, akaratnál, vágynál, képzeletnél, társadalmi elvárásnál mélyebben. A szeretet nem kötelesség, nem feladat. Nem józan ésszel, akarattal, kényszerrel előidézhető állapot. A szeretet: a szabadság jegyében áll.
Müller Péter


Istenem, ha kaphatnék egy darabka életet... Nem telhetne el egyetlen nap sem anélkül, hogy elmondanám az embereknek, akiket szeretek, mennyire szeretem őket.
Gabriel García Márquez


A nagy szavak nem érnek semmit,
Elszállnak, mint az őszi szél
De a szeretet, ha tiszta szívből fakad,
Elkíséri az embert, amíg él.
József Attila


Ha problémáid vannak azzal a varázslatos szóval, hogy "Szeretlek", csak oldd meg őket.
Stephanie Dowrick


Az emberi kapcsolatokban csak az egészen kis dolgok fontosak.
Ancsel Éva


Nagy dolgokat tenni nem tudunk, csak kicsiket, nagy szeretettel.
Teréz anya


Szeretni annyi, mint sebezhetővé válni. Bárkit szeretsz, a szíved bizonyára elszorul, és esetleg meg is szakad. Ha biztos akarsz lenni abban, hogy sértetlenül megőrzöd, nem szabad odaadnod senkinek. Gondosan csomagold be hobbikba és apró élvezetekbe; kerülj minden bonyodalmat, biztonságosan zárd be önzőséged ládikájába vagy koporsójába. És abban a ládikában a szíved elkezd változni.
Kemény, törhetetlen és visszalágyíthatatlan lesz.
Clive Staples Lewis


Egyre inkább az az érzésem, hogy az életünk egyetlen mondat, csak nem tudjuk kimondani, hogy mi az. (...) A nagy találkozások, a lélek közeli pillanatok mindig azok voltak, amikor valakit megszerettem. Az igazi csoda a barátság, a valódi, emberközeli kapcsolat, amikor egyszer csak repül velünk az idő, és az az érzésünk, hogy mi már valahol találkoztunk. Néha egy pillanat többet ér, mint egy egész esztendő.
Müller Péter


A szeretet az a nyelv, amelyen a vak láthat, a süket hallhat.
Donald E. Wildmon


Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik.
Anatole France


Az idő (...)
túl lassú azoknak, akik várnak,
túl gyors azoknak, akik félnek,
túl hosszú azoknak, akik gyászolnak,
túl rövid azoknak, akik örvendnek.
Ám azoknak, akik szeretnek,
az idő nem számít.
Henry Van Dyke


Néha az igazi szeretet éppen olyan néma, mint amilyen vak.
Stephen King


Ha valaki szeret egy virágot, amely csak egyetlen példányban létezik a csillagmilliókon: ez épp elég neki, hogy boldog legyen, ha a csillagokra pillant.
Antoine de Saint-Exupéry


Egyetlen érzés mindent elhomályosít. Egyetlen hang mindent elsüketít. Egyetlen szó minden eltakar. Mégis: érzésen, halláson, beszéden át vezet az út.
Weöres Sándor


Szeretet, mely mozgat napot és minden csillagot.
Alighieri Dante


Nehéz dolog, hogy ne szeress, de nehéz az is, hogyha szeretsz. A legnehezebb, ha hiába szeretsz.
Anakreón


Az unalom, az élet betegsége. Meggyógyításához kevés kell: szeretni valakit, vagy akarni valamit.
Alfred de Vigny


A szeretet hosszútűrő, kegyes; a szeretet nem irígykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel. Nem cselekszik éktelenül, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rójja fel a gonoszt, Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal.
Biblia


Az idő, amit a rózsádra vesztegettél: az teszi olyan fontossá a rózsádat.
Antoine de Saint-Exupéry


Tudod, mi a virág?
A földnek jósága;
Tudod, mi a jóság?
A lélek virága.
Petőfi Sándor


De amíg azt hiszed, hogy dobog valahol egy szív, mely érted dobog, bocsáss meg az embereknek. Egy emberi szív, mely önzetlenül érez irányodban, elég, hogy megbocsáss mindazoknak, kiknek önző és komisz szívét megismerted; elég, hogy megbocsáss az emberek összességének.
Márai Sándor


Az ember könnyen lesz önző, ha nagyon szeretik.
Kaffka Margit


Szeretetük átlát a hegyeken, hétmérföldes csizmával lépked a szeretetük, s egy léghajót elkormányoznak a szeretet erejével, ha rajta utazik gyermekük.
Örkény István


A szeretet olyan, mint a háború.
Elkezdeni könnyű, befejezni nehéz.
Ann Brashares


Nemsokára mi is meghalunk, minket is csak egy kis ideig szeretnek még, aztán elfelejtenek. De a szeretetnek ez teljesen elegendő. A szeretet minden megnyilvánulása visszahull a szeretetre, amelyből fakad. Annak, aki szeret, nincsen szüksége arra, hogy emlékezzenek rá. Van az elevenek országa meg a holtak országa, s a híd a szeretet; csak az marad meg, az az élet egyetlen értelme.
Thornton Niven Wilder


Kérlek, ne vágd ketté azt, ami egy... A szeretet benned van, mégsem tudod szavakkal körülírni. A legbátrabb képzelőtehetséggel sem tudsz mesélni arról, mit érzel, amikor szeretsz. A szeretet - akárcsak a boldogság, a hűség és az igazság - egy magasabb világból érkezik, onnan, ahol nem kell hozzá szó, hogy érezni tudd, és kifejezd. A szeretet létezéséhez nincs szükséged szemre, fülre, kézre, színekre, hangokra, mozgásra; ahhoz, hogy élni tudj vele, nincs szükséged semmire magadon kívül. A szeretetnek azonban szüksége van rád: te vagy a szeretet küldötte. A földre érkezvén, magaddal együtt a szeretet hírét is elhoztad - így te magad lettél a szeretet.
Tatiosz Hioszi


Túl sokszor ragaszkodunk ahhoz, hogy úgy szeressük az embereket, ahogy mi akarunk szeretni, ahelyett, hogy úgy szeretnénk őket, ahogy szükségük lenne rá.
Joan D. Chittister


Senki nem gyújt gyertyát azért, hogy aztán az ajtó mögé zárja: a fény célja, hogy még több fényt gyűjtsön maga köré, hogy felnyissa a szemeket, hogy megmutassa a körülötte rejtőző csodákat. Senki sem áldozza föl azt, ami számára a legfontosabb: a szeretetet.
Paulo Coelho


Az anyai szeretet természeténél fogva feltétlen.
Erich Fromm


Egy cseppnyi őszinte szeretet nemesebb tengernyi tudománynál.
Assisi Szent Ferenc


A szeretet kérés nélkül ad, makacskodás nélkül elfogad, késlekedés nélkül megbocsát, és csak saját elégtelensége miatt szenved.
Peter Lippert


Nincs kéznél, kit úgy szeretnél? Azt szeresd hát, ki kéznél van épp!
Jack Murphy


Hogyan adhatnék szeretetet, amikor azt sem tudom, mi az?
John Lennon


Az ember érzi, hogy fontos, ezt azzal is bizonyítja, hogy mások élete fontosabb neki a sajátjánál.
Palotai Boris


A gyűlölet gyűlölete az egyetlen gyűlölet, amely az ellentétét, a szeretetet szülheti meg.
Jókai Anna


Ahol a szeretet uralkodik, ott nincs hatalomvágy, és ahol a hatalomé az elsőbbség, ott nyoma sincs a szeretetnek.
Carl Gustav Jung


A legtöbb ember legnagyobb gyöngesége, hogy vonakodik elmondani másoknak, mennyire szereti őket, amíg azok élnek.
Jane Green


Merni tudó szíveké a világ.
Vergilius


A gyepet nézem, talán a gyepet.
Mozdul a fű. Szél vagy zápor talán,
vagy egyszerűen az, hogy létezel
mozdítja meg itt és most a világot.
Pilinszky János


A virágnak két kedvese van: a levegő meg a fény, de a fény az igazi kedves. Afelé fordul, tárulkozik, s ha a fény búcsút vesz tőle, becsukódik, és elszunnyad a levegő ölelésében.
Hans Christian Andersen


Az igazi szeretet az idő múlásával átalakul, növekszik, és mindig másban nyilvánul meg.
Paulo Coelho


Van, akit azért gyűlölsz, mert szeretni is tudnád.
Márai Sándor


Az együttérzés legjobb fajtája az, ami cselekvésre serkenti az embert, és segít a gondok megoldásában.
Virginia C. Andrews


Önmagában a szeretet nem elég. Féltő gonddal kell őrködnünk az emberek felett, akiket szeretünk, sosem elég azt mondani, szeretlek, hanem minden áldott nap ki is kell mutatnunk azt a szeretetet, még olyankor is, amikor akadályokat gördít elénk az élet.
Jane Green


Szeretet nélkül az élet: halál.
Müller Péter


A szeretet hiányát csak egyetlen dolog gyógyíthatja: ha újra találkozunk azzal, akit szeretünk.
Müller Péter


Tudd meg: szeretni kell, a gúny fintora nélkül,
a púpost, a hülyét, a gonoszt, a szegényt,
hogy majd Jézus elé dús diadalmi ékül
jótetteid terítsd az út szőnyegeként.
Charles Baudelaire


Jól nézz a tükörbe, és szenvedj még,
lelkem úgy kíván szeretni, mint a tiéd.
Mindenki szorítja a félelmét,
de a könnyebb út visz az őrület felé.
Eleven Hold


Csalódni kell, hogy boldogok lehessünk,
Gyűlölni tudni, hogy újból szeressünk.
Kölcsey Ferenc


Ne kívánd senki szeretetét. Ne utasítsd el senki szeretetét.
Úgy áradjon szereteted, mint a tűz fénye-melege: mindenre egyformán. Akik közel jönnek hozzád, azokra több essék fényedből és melegedből, mint akiknek nincs szükségük terád. Családtagjaid, mindennapi társaid s a hozzád fordulók olyanok legyenek számodra, mint a kályhának a szoba, melynek melegítésére rendelik.
Weöres Sándor


Te voltál nekem a béke a meg nem szűnő háborúban.
Trója c. film


Minden embernek van egy vágya, ami csak az övé, és ez a vágy sokakat eltaszíthat tőle, de azt, aki fontos, közelebb hozza hozzá. Ez a vágy a lelkem mélyéből fakad, és olyan erős, hogy mindenkit megfertőz, aki a közelemben van.
Paulo Coelho


Mindig hittem a számokban, az egyenletekben és logikában, amely az okhoz vezet. De miután egy életen át ezt kutattam, azt kérdezem: mi a logika? Ki dönti el az okot? Kutatásom átvitt a fizikain, a metafizikain, káprázaton és vissza. És megtettem pályám legfontosabb, életem legfontosabb felfedezését. Csak a szerelem rejtélyes egyenleteiben lehet bármi logika vagy okozat. Csakis miattad vagyok itt ma! Te vagy az ok, amiért vagyok. Te vagy a magyarázat. Köszönöm!
John Forbes Nash


Ha szeretet él a szívedben,
Boldog útra léptél,
Hiszen érzés nélkül félig élsz.
Phil Collins


Vágysz szeretetre? Szeress.
Gargilius Martialis


A szeretet egy madár.
Amikor kalitkába zárjuk,
Emberi szeretetnek hívjuk.
Ha megengedjük neki,
Hogy a mindent átható
Tudat égboltján repüljön,
Akkor isteni szeretetnek hívjuk.
Sri Chinmoy


Csak egy dolog van, ami mindig volt,
Ami van, és ami örökké lesz.
Ez a dolog a szeretet:
A szeretet, amely teremtett,
A szeretet, amely táplál,
A szeretet, amely fenntartja
Isten világegyetemét.
Sri Chinmoy


Az állat önzetlen és önfeláldozó. Szeretetében van valami, ami szíven ragadja azt, akinek gyakran van alkalma az ember könnyelmű barátságával és nyomorúságos hűségével találkozni.
Edgar Allan Poe


Szeretek, szeretek
Okosan szeretek
Először nem túl nagy
Dolgokat szeretek
Hanem csak kicsiket
Keresek szeretni
Ha megvan eldobom
Szeretek keresni.


Próbálok számot vetni az életemmel.
Nem fognál kézen,
És vinnél valami új helyre?
Nem tudom, ki vagy,
De hozzád tartozom.
Avril Lavigne


Legyen szíved, mely sosem válik kővé, legyen kedved, mely sosem gyullad haragra, és legyen érintésed, mely sosem bántalmaz.
Charles Dickens


Lényeges dolgokat emberek között soha nem a szavak, mindig csak a magatartás és a cselekedetek intéznek el.
Márai Sándor


Szeretet irányítja a bíróságot, a tábort, a ligetet, az embereket a földön és a szenteket a magasban, mert a szeretet a mennyország, és a mennyország a szeretet.
Sir Walter Scott


Egy élő embert tudj szeretni,
s addig hagyd a holtakat.
William Wordsworth


Az a másodperc, amikor igazán szeretünk, életünk egyetlen valóságos pillanata. A többi nem az. A többi boldogtalan varázslat. Őrület. Teli félelemmel és szomjúsággal. Mi persze éppen fordítva gondoljuk. Mi azt hisszük, hogy az a "valóság", amikor egyedül, kővé dermedt, magányos lélekkel élünk. Valóság a hétköznap, a közöny, az egoizmus, az én, az enyém, a pénzkereset. Valóság a tévé, a robot, a rohanás, a vásárlás, az aszfalt, a "senkihez sincs közöm" életérzése. És a szerelemről véljük, hogy káprázat, mámor. Amikor valóban szeretünk, mondják ránk az emberek, hogy "Te el vagy varázsolva, öregem! Te megőrültél!" - miközben egy tévedhetetlen hang lelkünk mélyéről azt mondja: "Itt akarok maradni, mert mindig ide vágytam! Itt akarok élni, örökké!" Amikor szeretjük egymást: kijózadonunk. Felébredünk. Életünk valóságos állapota az, amikor szeretünk. Ezt a csodát rendszerint akkor érjük el, amikor föladjuk a görcsös önvédelmünket, és elkezdünk egymásban, egymásért élni.
Müller Péter


Ha veszel, megtelik a kezed. Ha adsz, megtelik a szíved.
Margarete Seemann


Mindenki annyit él, amennyit szeretett. Aki szeretetet nem adott, semmit nem adott. Aki szeretetet nem teremtett, semmit nem teremtett.
Lev Tolsztoj


Ölelj, ölelj még! Karjaid számomra a Világmindenség határát jelentik.
Pálnagy László


Minden emberi lénynek szüksége van arra a fantáziára, hogy valóban szerették.
Alice Miller


Akiket igazán szeretünk, azok haláluk után sem hagynak magunkra minket. Ők az elsők, akik segítségünkre sietnek életünk nehéz pillanataiban. Az édesapád ott él benned, Harry, és meg is mutatkozik, valahányszor szükséged van rá.
Joanne Kathleen Rowling


Akit egyszer ennyire szeretett valaki - aki talán már rég nem él -, azt a szeretet ereje mindhalálig védelmezi.
Joanne Kathleen Rowling


Az igazi szeretet ajándék: nem kérheted, és nem is követelheted, ahogyan ő sem kér, és nem követel semmit. Van, ha életre hívod; és nincs, ha elvárod, hogy legyen. Földi eszköznek semmi hatalma felette.
Akhilleusz Tatiosz


Ha elszakítanak tőlünk valakit, akit szeretünk, úgy adhatunk neki hosszú életet, ha szeretetünk sosem szűnik. A házak leégnek, az emberek meghalnak, de az igazi szeretet örökké tart.
A holló c. film


Elismerés, csodálat, nagylelkűség, megbocsátás: ezek a szeretet alapjai. És a humor a védőernyő fölötte.
Stephanie Dowrick


Ha csak egy órát élnél még, és csak egy telefonra lenne lehetőséged, kit hívnál fel, és mit mondanál neki? Na, és mire vársz még?
Stephen Levine


Az ember egy napon rádöbben arra, hogy az életben igazán semmi sem fontos. Sem pénz, sem hatalom, sem előrejutás, csak az, hogy valaki szeresse őt igazán.
Johann Wolfgang von Goethe


Néha kialszik bennünk a fény, de aztán ismét felgyúl, ha találkozunk egy másik emberi lénnyel. Mindannyian óriási hálával tartozunk azoknak, akik képesek újból felgyújtani ezt a belső fényt.
Albert Schweitzer


Ami halálosan fontos az életünkben, az ugyanúgy nem fokozható, miként a halál sem.
Ancsel Éva


Egy embert szeretni azt jelenti, hogy olyannak látjuk, amilyennek Isten gondolta.
Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij


Amint a szimfóniának szüksége van minden egyes hangjegyre, amint a könyvnek szüksége van minden egyes szóra, amint a háznak szüksége van minden egyes kőre, amint az óceánnak szüksége van minden egyes vízcseppre, amint az aratásnak szüksége van minden egyes gabonaszemre, az egész emberiségnek szüksége van terád, ott, ahol te vagy, egyetlen, s így helyettesíthetetlen.
Michel Quoist


A belső szépség az, ami lehetővé teszi, hogy szeresd magad. Ha szereted magad, teljesen önzetlenné válsz.
Tierney Gearon


És ha jövendőt tudok is mondani és minden titkot és minden bölcsességet ismerek is, és olyan teljes hitem van, hogy hegyeket mozdíthatok el, szeretet pedig nincsen énbennem: semmi vagyok.
Biblia


A szeretet rettenetesebb kényszer, mint a zsarnok dühe!
Friedrich Schiller


Ami a búzavirágnak a csíra ereje, az nekünk a szeretet.
Vincent Van Gogh


Minél inkább bírálunk, annál kevésbé szeretünk.
Honoré de Balzac


De az légyen becsületetek, hogy mindig jobban szeressetek, mint a hogy titeket szeretnek és sohse legyetek másodikok.
Friedrich Nietzsche


- A természetes szeretet, az igazi, az milyen?
- Olyan, mint a levegő. Észrevétlen marad, de nem lehet élni nélküle.
Kun Erzsébet


Önmagát az ember nem tartja csodának, inkább esendőnek. De akit szeret, abban meglátja a soha nem ismétlődő csodát, az egyetlent és egyszerit. Ezért elviselhetetlen elveszíteni azt, akit szeretünk. Ezért nem lehet betölteni utána az űrt.
Kun Erzsébet


A görögök szerint vétkezik az istenek ellen, aki túlságosan szeret valamit. (...) Ha valakit így szeretnek, az istenek féltékenyek lesznek, és a szeretet tárgyát élete virágában lesújtják. Nagy tanulság rejlik ebben. Túlságosan szeretni: szentségtörés.
Colleen McCullough


A gyűlölet energiája nem vezet sehová, de a megbocsátás energiája, amely a szeretetben testesül meg, jó útra terelheti az életedet.
Paulo Coelho


Rendszerint van egy, akit igazán szeretünk. Aki a legkedvesebb. Lelkünkhöz közelálló. Olyan titok ez, melyet nem szabad bolygatni. A szeretet mélyebben van. Tudatnál, akaratnál, vágynál, képzeletnél, társadalmi elvárásnál mélyebben. A szeretet nem kötelesség, nem feladat. Nem józan ésszel, akarattal, kényszerrel előidézhető állapot. A szeretet: a szabadság jegyében áll.
Müller PéterJégből vagyok, talán fel sem olvadok, hát nyújtsd két kezed, olvaszd fel jégszívemet...

Simon


Rendszerint van egy, akit igazán szeretünk.
Aki a legkedvesebb.
Lelkünkhöz közelálló.
Olyan titok ez, melyet nem szabad bolygatni.
A szeretet mélyebben van.
Tudatnál, akaratnál, vágynál, képzeletnél, társadalmi elvárásnál mélyebben.
A szeretet nem kötelesség, nem feladat.
Nem józan ésszel, akarattal, kényszerrel előidézhető állapot.
A szeretet: a szabadság jegyében áll.
Senki sem mondhatja meg, kit szeressek, kit ne szeressek, még én sem utasíthatom magamat, mert ez jóval magasabb szinten dől el, mint ahova akaratunk fölér - ez a lelkünknek olyan helyén dől el, olyan magas, a földi élet légkörén túli szférájában, ahol már sem a társadalom, sem a szokások, az elvárások, a félelmek, az érdekek, de még a lelkiismeret sem szólhat bele semmibe.
A lélek itt már szabadon szárnyal, azzal és oda, akivel és ahová akar.
Úgy hívják: szabadság.
Nincs benne kell és muszáj és az enyém és a tiéd. Nincs benne színjáték. Nincs hazugság.
Nincs idő sem - mert ahogy egy életet leélhetek valakivel és nem szeretem - s egyetlenegyszer találkozok valakivel és szeretem.
Az igazi szeretet feldúlhatja a világ rendjét...

Müller Péter


Én nem akarok a hegycsúcson élni
Úgy, hogy meglegyen mindenem.
Elég nekem az a melegség,
Ahogy átölel barát, s szerelem.
Elég az is ha mellettem leszel,
Minden amit a szívemmel érezhetek,
Mert tudom e hatalommal bármit elérhetek,
Mit igazán akarok, s szeretek.

Horváthné Krisztina


A boldogságot nem lehet ajándéka kapni,
Egyetlen titka: adni, mindig csak adni.
Jó szót, bátorítást, mosolyt, hitet
És sok-sok önzetlen szeretetet.

Goethe


"ha szeretet él a szívedben
boldog útra léptél,
hiszen érzés nélkül félig élsz.."

Mackótestvér című film


"Van, ki gyönyörű.
Van, kin észre kell venni.
S van, ki attól szép,
hogy hasonlít egy csúfra,
akit szeretek."

Fodor Ákos


"Olyan furcsák vagyunk, mi emberek...
Szeretetre vágyunk, másnak mégsem adjuk meg..."

Puskás Ágnes


"Szeretve lenni jó!
S kit egy ember is szeret,
rossz ember nem lehet!"

Puskás Ágnes


"Amit szívből adnak azt nem kell kérni. Amit kérni kel azt nem adják szívből."

Kárpáti Petra


"Rajongani kellemes, imádni kényelmes, de szeretni érdemes..."

Mogyorósi Sándor


"Ha valakit szerettünk, úgy adhatunk neki örök életet, ha mindig szeretjük. Mert a házak leégnek, az emberek meghalnak, de a szeretet örökké él."

Holló című film,,Azt hittem nem tud szeretni senkit... Tévedtem... Engem nem tudott szeretni!"

Dr. House című sorozat


"Valakit szeretni annyit tesz, mint másvalakit nem szeretni."

Takami Kosún


"Hogyan kívánta azt Frank, hogy a most örökké tartson és hogyan mondta apjuk, hogy az örökkévalóság csupán mostok végtelenül hosszú sora, és a legjobb, amit az ember tehet, hogy mindig a mostnak él."

Evans, Nicholes


"A szeretet lángjaiban a legkeményebb vasnak is meg kell olvadnia."

Gandhi, Mahatma


"...mindannyian mondtunk már zokogva ilyesmit: "nem éri meg, hogy ennyit szenvedjek ezért a szerelemért." Szenvedünk, mert úgy érezzük, hogy többet adunk, mint amennyit kapunk. Szenvedünk, mert nem ismerik fel a szeretetünk súlyát. Szenvedünk, mert nem tudjuk a másikkal elfogadtatni a szabályainkat. Mindig találunk valamit, ami miatt szenvedhetünk, holott valójában nincs okunk a szenvedni: mert a szeretetben rejlik a növekedésünk magva."

Coelho, Paulo


,,A szeretet türelmes, jóságos; a szeretet nem irigykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel. Nem viselkedik bántóan, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rója fel a rosszat. Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal. Mindent elfedez, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr. A szeretet soha el nem múlik..."

Bibliai idézet


,,A legtisztább mágia a szívben lakozik."

Roberts, Nora


,,Az emberi hang színe, elbűvölő sokfélesége oly nagy hatalmú, hogy szíveket nyerhetsz szívedért cserébe."

Tatiosz


,,Szeretni annyit jelent, mint a jövő felé fordulni, és továbbadni az életet."

Yuu Watase

,,Ha a szeretet elmúlt, sosem volt igaz."

Régi magyar közmondás,,Ha azt mondja valaki, hogy Szeretem az Istent, és gyűlöli a maga atyjafiát, hazug az, mert aki nem szereti a maga atyjafiát, akit lát, hogyan szeretheti az Istent, akit nem lát?"

Bibliai idézet


,,Az Isten szeretet, és aki a szeretetben marad, az Istenben marad, és az Isten is ő benne."

Bibliai idézet


,,Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az Ő egyszülött fiát adta, hogy valaki hisz Ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen."

Bibliai idézet


,,Angyal? Ó, ő a múlt. A nagyon, nagyon rég elmúlt múlt. Klári? A jelen. Sokszor, nagyon sokszor elmondja, hogy engem szeret a legjobban az egész világon. Egy ideje már nem nekem mond ilyeneket. Egy ideje már egy másik férfi is van az életében. Egy ideje már én sem csak őt szeretem a legjobban ezen a világon. Egy ideje már én is ezt a másik férfit imádom. Tegnap hasra fordult a kisfiunk..."

Kowalsky Balázs Gyula


,,Csak mert valaki nem úgy szeret, ahogy te akarod, az még nem jelenti azt, hogy nem szeret téged szíve minden szeretetével."

Márquez, Gabriel García


,,Senkit nem kényszeríthetünk arra, hogy szeressen - senkit, hogy ne szeressen. Senki baján nem segíthetünk, ha képtelen a szeretetre."

Tatiosz


,,Nem érthetjük meg a másik ember problémáját, ha nincsen bennünk szeretet. Együttérzés nem létezik szeretet nélkül."

Tatiosz


,,Felség, ön egy jó embert néz, én egy nagy embert nézek. Mindketten hasznát láthatjuk."

Hugo, Victor


,,Az ember nem szeretheti se azt, akitől fél, se azt, aki tőle fél."

Cicero


,,Aki az embereknél eredményt akar elérni, kell, hogy szeresse őket!"

Spurgeon


,,Senki nem tud igazán örülni, ha nincs benne szeretet."

Aquinói Szent Tamás


,,Nem kívánok ragyogást, pénzt, dicsőséget. Csak egy tűzhelyét kívánok. Hívó lámpa fényt, meleget azoknak, akiket szeretek. Egy darab kenyeret, csendet, pár halk szót, jó könyvet, és kevés embert. De az aztán Ember legyen!"

Fekete István


,,A szeretet nem adó, nem követelés, mely mögött áll végrehajtó. A szeretet úgy árad, mint a napfény: csöndesen és állandóan - egyedül a maga csodatévő hevétől."

Hekler Antal


,,Jaj, gyöngeségünk bűnös ebbe, nem mi. Úgy alkottak, hogy így tudunk szeretni."

Shakespeare, William


,,Egyet szeretni nagyon kevés, mindenkit szeretni felületes dolog...!"

Kierkegaard


,,Nem kérdezheted miért és hogyan, szíved mélyén ,a zsigereidben kell érezned mi a teendő."

Steel, Danielle


,,Az a feladatunk, hogy segítsük és támogassuk, nem pedig, hogy elítéljük egymást."

Steel, Danielle


,,A szeretet türelmes, jóságos: a szeretet nem irigykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel. Nem viselkedik bántóan, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rója fel a rosszat. Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal. Mindent elfedez, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr. A szeretet soha el nem múlik."

Bibliai idézet


,,Az ember része a világnak, az egyetemes törvények rá is vonatkoznak. Az emberi pszichikumnak is alapvető mozgatóereje az ellentétek egysége és harca. Ennek konkrét megnyilvánulási formája, hogy lelkünkben ellentétes vágyak és igények, ellentétes érzelmek, ösztönök, ellentétes vélekedések élnek együtt. Biztonságot is akarunk, de a kaland szabadságát is. Őrizzük megszokott útjainkat, és változni is akarunk. Szeretünk valakit, de néha unjuk, vagy utáljuk; esetleg másvalakit is szeretünk. Mindezt bűntudat nélkül el kellene vállalni magunkban, és sértődés nélkül el kellene fogadni másoktól. A dolgunk nem az, hogy elhazudjuk, hanem hogy egyensúlyban tartsuk belső ellentmondásainkat."

Popper Péter


,,Szeretnétek bepillantani az ember szívébe? Hallgassátok meg amikor felebarátjáról beszél."

Vianney Szt. János

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Dalszövegből idézve
  2008-09-26 16:59:52, péntek
 
  Dalszövegből idézve

"Lehajtom fejem, többé már nem kelek fel,
Ha egy sólyom száll az ablakodba kérlek ne hajtsd el,
Utolsó emlékként küldöm neked,
Papírra égetve mennyire szerettelek.
Könnycsepp hull a semmibe,
Talán célba ér nem fáj ennyire,
Reszketek, mikor rád gondolok, érzem,
Te vagy az, te voltál, kiért éltem."

/Children of Distance- Te vagy az, Te voltál../

"Mindig is a kacérság volt a szemedben, de nem vettem komolyan,
A kedved ide-oda csapongó volt, hol ilyen, hol olyan,
Olyan felelőtlenül dobtál el egyik napról a másikra,
Akár egy hamvadó cigarettát a zöldellő pázsitra.
De Téged nem érdekel, amit érzek, mert az önzőséged elvakít,
Minden köteléket elvágtál, ami tőlem elszakít."

/CoD- Búcsúlevél/

"..most már sírok a képeken, amiken eddig veled nevettem, most már a polcomról levettem minden emléket amit szerettem, most írom amíg bírom a szánalmas utolsó levelem, de őszintén, ez neked csak egy szó csupán, akár csak a szerelem!"


/CoD-Búcsúlevél/

"Ott van - mélyen - benned él, hogy
Néha bármit megtennél, hogy
Végül megtaláld a fényt az alagút végén."


/Tankcsapda/


 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
szeretet
  2008-09-25 20:45:37, csütörtök
 
  szeretet


"Csak egyetlen dolog képes vonzani a szeretetet: a szeretet. "
***
"Csakis akkor szeretünk igazán, ha ok nélkül tesszük"
***
"A szeretet és a szerelem egyike az élet legnagyobb titkainak. Lehetetlen megmagyarázni azt a lelkesedést, amit az ember érez, amikor szeret valakit.
A szavak nem elegendők annak az érzelemnek a bemutatására, amely elfog, amikor lelkileg és testileg egyesülsz egy másik emberi lénnyel. Hogyan
lennél képes szavakkal visszaadni azt az érzést, ami elfog, amikor először
tartod kezedben a gyermeked? Ez mind a szeretet, a szerelem birodalmába
tartozik. Hasonlóan a barátsághoz nem kaphatsz szeretetet, ha nem nyújtasz szeretetet. szeretet mindig kockázatot rejt. Amikor szereteted kiterjeszted egy másik személyre, ezt mindig abban a reményben teszed, hogy az hasonló érzéssel viszonozza. Ám ha nem vagy hajlandó, hogy te ajándékozd meg először a vonzalmaddal, sosem fogod megismerni a viszonzott szeretet boldogságát.
Fájdalmat okozhat, ha túlságosan szeretsz, de nyomorult lesz az életed, ha
nem leszel képes eléggé szeretni."
***
Vigyázzunk mindig arra, akit szeretünk. Ne hagyjuk, hogy rossz legyen neki mellettünk. Ha valakit igazán szeretünk, akkor csak akkor vagyunk boldogok, ha ő is boldog..." (Syradan)
***
"Valójában semmit sem birtokolsz, csak őrzöl egy darabig. S ha képtelen vagy továbbadni azokat, akkor azok birtokolnak téged.
Bármi legyen is a kincsed, úgy tartsd a markodban, mintha vizet tartanál.
Mert ha megszorítod eltűnik. Ha kisajátítod, tönkreteszed.
Tartsd szabadon és örökre a tiéd marad."
***
"Szeretni annyi, mint sebezhetővé válni. Bárkit szeretsz, a szíved bizonyára elszorul és esetleg meg is szakad. Ha biztos akarsz lenni abban, hogy sértetlenül megörzöd, nem szabad odaadnod senkinek. Gondosan csomagold be hobbikba és apró élvezetekbe; kerülj minden bonyodalmat, biztonságosan zárd be önzőséged ládikájába vagy koporsójába. És abban a ládikában a szíved elkezd változni. Kemény, törhetetlen és visszalágyíthatatlan lesz."
***
Nem azért tudunk szeretni, mert találunk valakit, aki tökéletes, hanem azért, mert megtanuljuk az esendőt tökéletesnek látni."
***
Amit szeretsz, szabadon kell engedni. Ha visszajön hozzád, a Tiéd, ha nem jön vissza, akkor sohasem volt a Tiéd.
***
Nem akaratunktól függ, hogy örökké szeressünk valakit, mint ahogy az sem függött akaratunktól, hogy ne szeressük.


ÖLELÉS előnyei


Az Ölelés egészséges, erősíti a test immunrendszerét, gyógyítja a depressziót, csökkenti a stresszt, elősegíti a jó alvást, erősít és élénkít, fiatalít, nincsenek kellemetlen mellékhatásai, egészségesebbé tesz.
Az Ölelés nem más, mint egy csodás gyógyító szer.
Az Ölelés teljesen természetes, organikus és eredendően édes. Nem tartalmaz mesterséges színezéket, aromát, tartósítószert, adalékanyagokat, és 100%-osan teljes értékű ,, tápanyag ,,.
Az Ölelés gyakorlatilag tökéletes. Nincsenek benne kivehető elemek, időszaki ellenőrzések, mozgó alkatrészek.
Az Ölelés alacsony energiafogyasztású és magas energiahozamú. Infláció-biztos, nem hizlal, nincs havi törlesztése, biztosítási kötelezettsége. Betörés-és tolvajbiztos, adómentes, nem környezetszennyező és teljes értékben visszatérül.
Soha ne becsüld le egyetlen Ölelés értékét sem!
Ma már adtál vagy kaptál Ölelést ?

***
Egy mosoly nem kerül semmibe, és nagyot visz véghez. Boldoggá teszi azt aki kapja, és aki adja, nem lesz szegényebb. Csak egy pillanatig tart, de emléke olykor örökké él. Senki sem elég gazdag, hogy nélkülözni tudná, és senki sem olyan szegény, hogy ne tudná adni. A barátság érezhető jele. A mosoly nyugalmat ad a fáradt embernek. Bátorságot önt a csüggedőbe.
Ha valamikor találkozol valakivel, aki nem adja meg neked a megérdemelt mosolyt, légy nagylelkű, és ajándékozd meg Te Őt.Mert senkinek sincs akkora szüksége egy mosolyra, mint annak, aki nem tud mosolyogni másra.

***
"Ha gyűlölsz valakit, gondold meg, van-e értelme, ha viszont szeretsz valakit, ne gondolkodj azon, hogy van-e értelme!" 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Idézetek a halálról
  2008-09-25 18:02:01, csütörtök
 
  Idézetek a halálról


Nincs korunk emberének más választása, mint a tagadás struccpolitikáján, a babonák ostobaságán vagy a miszticizmus ködén át való botorkálás? A felvilágosult eszmék sugallta büszkeség a légies pókhálóhoz hasonlóan szétfoszlik, ha küszöbön áll a halál?
Georg Klein


Mindannyian tudjuk, hogy egyszer meg kell halnunk, mivel azonban nem ismerjük a pontos időpontot, nem veszünk tudomást erről a tényről, és inkább mindennapi problémáinknak szenteljük magunkat. Életünk gyakorta értelmetlennek tűnik. Akik a halál küszöbén állnak, sohasem osztoznak ebben az érzésben. Bármily paradox, csak a halál bizonyossága adhatja meg az élet igazi értelmét.
Georg Klein


Nem tudjuk, hol és mikor vár ránk a halál, így inkább nekünk kell várnunk rá. A halál tudatos várása növeli az egyén szabadságát. Aki megtanulta az állandó szembenézést, már nem lehet többé gyáva. Aki megértette, hogy a halál nem az ördög mesterkedése, a gonoszságokkal találkozva többé nem szenved úgy, mint azelőtt. Az élet: szolgálat, a halál: felszabadulás.
Georg Klein


Talán az ember gondjainak igazi gyökere, hogy fel akarjuk áldozni életünk minden szépségét; totemekbe, tabukba, keresztekbe, véráldozatokba, tornyokba, mecsetekbe, rasszokba, hadseregekbe, zászlókba, nemzetekbe börtönözzük magunkat, hogy letagadjuk a halál tényét, amely az egyetlen tény, amit tudhatunk.
James Arthur Baldwin


Nekünk, emlősöknek nem mellékes kérdés, hogy mi daráljuk-e a húst, vagy bennünket darálnak-e meg.
Örkény István


Akik napi programjukból ki tudják iktatni a halál lehetőségét, azok az optimisták.
Arkagyij Sztrugackij


Nem az a fontos, hogy meddig élünk,
Hogy meddig lobog vérünk,
Hogy csókot meddig kérünk és adunk,
Hanem az, hogy volt egy napunk,
Amiért érdemes volt élni.
Ady Endre


Megérezte, hogy elfeledték s ez a feledés nem a szívé, hiszen akkor jóvá lehetne tenni, hanem sokkal kegyetlenebb és véglegesebb annál, egy másik feledés, amelyet jól ismert, mert ismerte a halált.
Gabriel García Márquez


Amit tett, gondolt, létrehozott, annak mi is része lettünk:
a megsemmisülése után bennünk él tovább.
Hank Jeff


A gyógyulni akarás a gyógyulás része.
Seneca


Ki bánatot sosem ismert, az boldogságot meg nem ért.
Rusztaveli


Vannak éjszakák, amelyek után nevet kellene változtatni, olyannyira mások lettünk.
Emil M. Cioran


Érzem, hogy szabad vagyok, de tudom, hogy nem vagyok az.
Emil M. Cioran


Optimista rohamaimban azt mondom magamban, hogy pokol volt az életem: az én poklom az ízlésem szerint való pokol.
Emil M. Cioran


- Imádkozni fogok önért.
- Köszönöm. De ki fogja meghallgatni?
Emil M. Cioran


Elvárni a világtól, hogy igazságos legyen veled, mert jó vagy, ugyanolyan, mintha azt várod egy bikától, hogy ne támadjon meg, mert vegetáriánus vagy.
Dnais Wholeg


Sem a csecsemő, sem a gyermekek, sem a féleszű nem félnek a haláltól, és a legnagyobb szégyen, ha az ész nekünk nem biztosítja azt a nyugalmat, ahová az oktalanság vezet.
Seneca


Nem jó sem öregnek, sem fiatalnak sok időt tölteni a halálra gondolással.
Bertrand Russell


Halandók módjára félünk mindentől, de úgy vágyódunk mindenre, mintha halhatatlanok volnánk.
Francois de La Rochefoucauld


Minél előbb meghalsz, annál tovább leszel halott.


A jövőben mindenki híres lesz egy negyedórára.
Andy Warhol


Mindenki szeretne a mennybe jutni, de senki nem akar meghalni.
Joe Louis


Soha senki nem hal meg a saját akarata ellenére. Az embert az erődnél is jobban védi a saját tiltakozása. A szüntelen tagadás töretlen erőt kíván. Csak az hal meg, aki elfáradt és beletörődött.
Paul Guimard


Városban az ember akár száz évet is elélhet úgy, hogy nem veszi észre, hogy már régen meghalt.
Lev Tolsztoj


Amit a hernyó a világ végének tekint, azt a mester pillangónak nevezi.
Richard Bach


Küzdés az élet, nyugvás a halál.
Madách Imre


Kétszer hal a félénk, mert nem maga a halál oly borzasztó, mint az előkészület.
Madách Imre


A teremtés történetében csak világok sírja számoltatik, egy ember földi báb, élete buborék, mely nyom nélkül enyész el.
Madách Imre


Mi a halál? Az érzések közvetítette benyomásoknak, az ösztönök izgalmainak, az értelem tévelygéseinek és hozzá még a hitvány test kiszolgálásának megszűnte.
Marcus Aurelius


Az a kívánság, mely mindenkiben él, hogy halála után emlékezzenek reá, s amely a nagyratörőknél a dicsőség vágyává fokozódik, úgy tetszik nekem, az élethez való ragaszkodásból származik, amely, ha a való létezésnek minden lehetőségétől elvágva látja magát, most a még egyedül lehetséges, bárha csak ideális létezés, tehát árnyék után nyúl
Arthur Schopenhauer


Az öregek mindig jobban ragaszkodnak az élethez, mint a gyerekek, és kelletlenebbül válnak meg tőle, mint a fiatalok. Hiszen minden munkájuk ennek az életnek szólt, ezért a végén úgy érzik, hogy kárba veszett a fáradozásuk. Minden gondjukat, minden javukat, dolgos, álmatlan éjszakáik minden gyümölcsét, mindenüket itt hagyják, amikor elmennek. Életükben nem gondoltak arra, hogy olyasmit is szerezzenek, amit magukkal vihetnének a halálba.
Jean-Jacques Rousseau


Egy jó halál többet ér egy rossz életnél.
Jókai Mór


Paradoxon, hogy épp a modern társadalomban vált mitikus fogalommá a halál, mely pedig az élet szerves része, szükségszerű befejezése, minden emberi munka, alkotás, haladás legfőbb serkentője.
Örkény István


Az ember belecsöppen az életbe. Megmondják neki a szabályokat, de az első alkalommal, ha valami hibán rajtakapják, végeznek vele... Ezzel számolni kell. Várj sorodra! Előbb vagy utóbb meghalsz te is.
Ernest Hemingway


Ellenállhatsz végzetednek,
ámde olykor ökle sulykol;
utadból, ha félre nem megy,
ej, hát térj ki te az útból!
Johann Wolfgang von Goethe


Egy könyvnek mindig a végét olvasom el először, hogy ha esetleg meghalnék közben, legalább tudjam, mi lett a vége.Volt emberek.
Ha nincsenek is, vannak még. Csodák.
Nem téve semmit, nem akarva semmit,
hatnak tovább.
Kosztolányi Dezső


Sohasem a halál fájdalmas, hanem a hozzá vezető út.
Berkesi András


Jól tudom: a fényt a szemem itta, a dalt a fülem fogta, a simogatást a kezem érezte, szép utakon a lábam vitt, és a gondolatok a fejemben születtek, mint az ég távoli villódzása, de mindezt a szívem gyűjtötte össze, és belőle lett minden, ami Szeretet.
Fekete István


A halálra és a sötétségbe pillantva az ismeretlentől félünk, semmi mástól.
Joanne Kathleen Rowling


A gyáva ezer halált hal, a bátor csak egyet!
Oscar Wilde

Íme
próbája annak,
hogy földi küldetésed
Véget ért-e már:

Ha élsz:
még nem.
Richard Bach


A halál misztérium, és a temetés titok.
Stephen King


Tudni, hogy nincsen cél, tudni, hogy nincs Isten,
Félni, hogy talán még igazság sincsen,
Tudni: az ész rövid, az akarat gyenge,
Hogy rá vagyok bízva a vak véletlenre.
És makacs reményem mégis, mégis hinni,
Hogy amit csinálok, az nem lehet semmi.
És örülni tudni a nagy megnyugvásnak,
A fájdalmat, örömöt gyógyító halálnak.
Teller Ede


A beszéddel, de még inkább az írással az ember túl tudta emelni magát a halálon. A szájhagyományokban és a könyvekben fennmarad az egyén lényegi része, mert különféle időkben és helyeken tud hatni mások gondolkodására és tetteire; egy papírra rótt fekete jelsor könnyekre indíthat valakit, amikor már rég porrá omlott a csontja is annak, aki leírta.
Julian Sorell Huxley


A hótakaró mindent egyformán belep: a fákat, a gyepszőnyeget, az utcákat, háztetőket, autókat. Amerre csak nézünk, minden fehér. A hólepte gyep egyformának tűnik, akár szépen gondozott, akár ápolatlan. A vadonatúj, ragyogó autót nem lehet megkülönböztetni a tízéves, rozsdás csotrogánytól. Minden tisztának és üdének látszik, még az is, amit megviselt az idő és a rossz használat. A hó, akárcsak a csendes halál, mindent egyenlővé tesz.
Adrienne Ivey


Élj gyengédségben, és bármikor állj készen a búcsúzásra!
Szilárd Leó


Miként egy jól töltött nap után boldog álom következik, úgy a jól eltöltött élet után boldog halál vár.
Leonardo da Vinci


A mély gyász, amelyet egy szeretett lény halálakor érzünk, abból a megérzésből fakad, hogy minden egyénben rejlik valami leírhatatlan, valami, ami csak rá jellemző, és ezért teljességgel pótolhatatlan.
Arthur Schopenhauer


Az élet kellős közepén is a halál leselkedik ránk.
Stephen King


Mulatságos, hogy a halál mindenfelől támad. Az ember próbálja kicselezni, az egyik oldalról elbarikádozza magát, a másik oldalról a halál mégis utat talál hozzá.
Stephen King


Élet-halál kérdésekben a megfelelő pillanat csak egyszer jön el. Egyszer, s aztán mindörökre odavan.
Stephen King


A kertben félhomály volt; a nappalt az estétől elválasztó pillanat; az égbolton ott állt a sápadt hold, a halottak házában égve felejtett lámpa.
Milan Kundera


Ma már tudom, hogy az életünk örökké változó, mint ahogyan a tenger hullámai sem maradnak ugyanazok. Minden küzdelmünk, győzelmünk és szenvedésünk hamarosan nem lesz más, mint egy tintafolt a papíron.
Arthur Golden


Élete valahol véget ér, a szíve már nem dobog,
Fekete föld mélyén örökre megnyugodott.
Lord


Most tél van, és csend, és hó, és halál.
Vörösmarty Mihály


Azt hiszem, amikor válaszúthoz érkezünk, és tétován nem tudunk dönteni, eszünkbe kellene jusson a halálunk, hogy az életet válasszuk, mert a halálunk nem teszi boldogabbá a világot.
John Steinbeck


A halál legközelebbi rokona a csönd.
Örkény István


Emberileg szólva, a halálnak jó oldala is van: az, hogy véget vet az öregségnek.
Jean de La Bruyére


Éltem - és ebbe más is belehalt már.
József Attila


Ez a világ, e földi élet
Mi más az ifjúnak s a vénnek!
Előbb arany, utóbb csak talmi,
S a vége az, hogy meg kell halni.
Vajda János


Sokan vannak, akik élnek, pedig halált érdemelnének. És vannak, akik meghalnak, pedig életet érdemelnének. Nekik mit tudsz adni? Hát akkor ne siess úgy a halálos ítéletekkel. Hiszen még a legbölcsebbek se látják mindennek a végét.
John Ronald Reuel Tolkien


A halál nem fáj, csak az élet kínozza meg az embert!
Jack London


Mi a halál? Ki mondja meg nekem? Az élet véges, míg ő végtelen.
Komjáthy Jenő


Nem nagyon sok idő telik el, s nemcsak neved és személyed feledi el tökéletesen és maradéktalanul a világ, nemcsak műved emlékét lepi be a feledés pora, hanem műved anyaga is elporlad, a könyvek papírja és vászonkötése elillan a semmiségben, a képek, melyeket festettél, nem láthatók többé sehol a világon, s a márványszobrokat, alkotásaidat, finom porrá morzsolta az idő. Mindez egészen biztosan bekövetkezik, s az idő óráján csak másodpercek teltek el, míg te, s minden, amit jelentettél a világban, tökéletesen és maradék nélkül megsemmisül. Mitől félhetsz hát az életben? Mi olyan fontos vagy veszélyes, vagy sajnálnivaló, hogy meghőkölj az igazság elől? Nem értelek.
Márai Sándor


Mámor, reménység, vágy, tavasz,
Szerelem, álom, ez meg az,
Név, pénz, siker, hit, csókja nőnek,
Zsákmánya mind a gonosztevőnek.
Az élet is: hó, hamar olvad,
Ami ma minden, semmi holnap.
Jules Jouy


Nemsokára mi is meghalunk, minket is csak egy kis ideig szeretnek még, aztán elfelejtenek. De a szeretetnek ez teljesen elegendő. A szeretet minden megnyilvánulása visszahull a szeretetre, amelyből fakad. Annak, aki szeret, nincsen szüksége arra, hogy emlékezzenek rá. Van az elevenek országa meg a holtak országa, s a híd a szeretet; csak az marad meg, az az élet egyetlen értelme.
Thornton Niven Wilder


Senki sem különálló sziget; minden ember a kontinens része, a szárazföld egy darabja; ha egy göröngyöt mos el a tenger, Európa lesz kevesebb, éppúgy, mintha egy hegyfokot mosna el, vagy barátaid házát, vagy a te birtokod; minden halállal én leszek kevesebb, mert egy vagyok az emberiséggel; ezért hát sose kérdezd, kiért szól a harang: érted szól.
John Donne


Midőn a roncsolt anyagon
Diadalmas lelked megállt;
S megnézve bátran a halált,
Hittel, reménnyel gazdagon
Indult nem földi útakon,
Egy volt közös, szent vigaszunk
A LÉLEK ÉL: találkozunk!
Arany János


Elhull a virág, eliramlik az élet.
Petőfi Sándor


Édes barátaim, olyan ez éppen,
mint az az ember ottan a mesében.
Az élet egyszer csak őrája gondolt,
mi meg mesélni kezdtünk róla: "Hol volt...",
majd rázuhant a mázsás, szörnyü mennybolt,
s mi ezt meséljük róla sírva: "Nem volt... "
Úgy fekszik ő, ki küzdve tört a jobbra,
mint önmagának dermedt-néma szobra.
Nem kelti föl se könny, se szó, se vegyszer.
Hol volt, hol nem volt a világon egyszer.

Kosztolányi Dezső


Egyszer csak egy éjszaka mozdul a fal,
beleharsog a szívbe a csönd s a jaj kirepül.
Megsajdul a borda, mögötte a bajra szokott
dobogás is elül.
Némán emelődik a test, csak a fal kiabál.
S tudja a szív, a kéz, meg a száj, hogy ez itt a halál,
a halál.
Radnóti Miklós


Óh, múlni már
Ősz! hullni már
Eresszél!
Mint holt avart,
Mit felkavart
A rossz szél...
Paul Verlaine


A pallérozott elme számára a halál nem más, mint egy új kaland kezdete.
Joanne Kathleen Rowling


Az élet olyan, mint a viharos tenger, melyben csak dolgozik az ember. S ha egyszer céljára talál, csónakját felborítja a halál.Holdvilág s boldogságunk;
Füst a balsors, mely elszáll;
Gyertyaláng egész világunk;
Egy fuvallat a halál.
Vársz hírt s halhatatlanságot?
Illat az, mely tölt virágot,
És a rózsát, ha elhúll,
Még egy perccel éli túl.
Kölcsey Ferenc


Amit gyásznak nevezünk, talán nem is az afölött érzett fájdalom, hogy halottaink nem térhetnek vissza az életbe, hanem fájdalom amiatt, hogy ezt nem is tudjuk kívánni.
Thomas Mann


És aki nem nyer hírt e földi létben,
maga után nagyobb nyomát se nyomja,
mint hab a vízen és a füst a légben.
Alighieri Dante


Ha az életben nincs már több móka,
Meghalunk, mintha nem volna
Több dolgunk a világba',
S édes lenne a halál.
Kispál és a Borz

És megvakultak
Hiú szemeim. Meghalt ifjuságom,
De őt, a fényest, nagyszerűt,
Mindörökre látom.
Ady Endre


A lét legfőbb értelme számomra csakis az lehet, hogy van, nem pedig, hogy nincs, vagy többé már nincs.
Carl Gustav Jung


Hol az igazság, hol az érvelés?
Hol az álmodás, hol az ébredés?
Mind el kell menjünk, nincsen magyarázat.
Jó volna tudni, hogy a túloldalon várnak.
Bonanza Banzai


Itt ül az idő a nyakamon,
kifogy az út a lábam alól.
Akkor is megyek, ha nem akarok,
ha nem kísér senki utamon.
Arcom mossa eső és szárítja a szél,
az ember mindig jobbat remél,
porból lettem porrá leszek,
félek, hogy a ködbe veszek.
Bikini


Ősz húrja zsong,
jajong, busong
a tájon,
s ont monoton
bút konokon
és fájón.
Paul Verlaine


Tartsd észben, hogy sok ember hal meg a hitéért; tulajdonképpen elég mindennapos jelenség. A valódi bátorság az, ha életben maradsz, és szenvedsz azért, amiben hiszel.
Christopher Paolini


Egy jó kutyának halála után a legjobb helye a gazdája szívében van.
Ben Hur Lampman


Mármost, ha én jómagam azt hallom, hogy valaki meghalt, egyszerűen vállat vonok, és azt mondom, amit a tralfamadoriak is mondanak a halottakra, ez pedig az, hogy: Így megy ez.
Kurt Vonnegut


Nem hervaszt engem szerelem,
De bú és fájdalom;
A sírba szállt le jegyesem:
Elhúnytát siratom.
Vörösmarty Mihály


Olyan közel kerülni hozzád
Hol nem érezni már a súlyát másnak
Csak testedét mikor meghaltál
S lepelnyi terhét a feltámadásnak.
Kiss Judit Ágnes


Oly csúnya a halál... és az a rettenetes, hogy a többi ember élve marad.
Mikszáth Kálmán


Ha majd télbe ájulsz, mint az útszéli fák,
Te is állva és büszkén csináld!
Azt a néhány kis ráncot, amit én tehettem rád,
Nagyon köszönöm!
Tőlük lettél pont ilyen szép!
Eleven hold


Köd előttem, köd mögöttem,
Isten tudja, honnan jöttem.
Szél hozott, szél visz el,
minek kérdjem: mért visz el?
Szabó Lőrinc


Csak egy nap az élet
és lassan bealkonyul.
A játéknak vége
s a függöny lehull.
Fonográf


Csak egy nap az élet
s ez már a délután.
Kúsznak az árnyak
az otthonom falán.
Fonográf
Védelmezni mások jogait az emberi lét legszebb és legnemesebb vége.
Khalil Gibran


A halál a lélek számára ugyanolyan fontos, mint a születés, s ugyanúgy, mint a születés, integráns része az életnek.
Carl Gustav Jung


Az öngyilkosság a végső győzelem a test felett.
Varg Vikernes


Az ember még az életét sem ismeri, hogyan akarja ismerni a halált?
Kung Fu-Ce


Nem mintha félnék meghalni. Csak nem akarok ott lenni, amikor bekövetkezik.
Woody Allen


A Mennyben számomra nincs hely még,
mer` oda nem elég ilyen kis végzettség!
Bár jó barátom a főnök rég,
túl alacsony vagyok, és távol az ég...!
Eleven hold


Alszik. Üldözte őt a sors ezernyi bajjal,
És mégis élt, amíg mellette volt egy angyal.
Meghalt. Oly egyszerű a magyarázata:
Mikor a nap lemegy, beáll az éjszaka.
Victor Hugo


Ha a fa élte megszakad,
Egy percig éli túl virága.
Arany János


Az utolsó ellenség, akit le kell győzni, a halál.
Joanne Kathleen Rowling


A halál nem lehet olyan rossz dolog. Még senki nem jött vissza panaszkodni.És én nem félek a haláltól, bármikor megfelel,
nem zavar. Miért kéne félnem a haláltól?
Nincs értelme, egyszer úgyis menned kell.
Pink Floyd


A halál egy olyan játszótárs, aki nem csal, csak nem mondja meg, mikor fogja azt a jokert használni, amivel kiüt a játékból.


Úgy volt, hogy mindig a másik hal meg,
Más bolondul meg, mi meg sosem.
Kispál és a borz


A sötétség csak ahhoz ér hozzá, aki behívja magához.
Szepes Mária


Milliók vágynak halhatatlanságra, de fogalmuk sincs, mit kezdjenek magukkal egy esős vasárnapon.
Susan Ertz


Az ember lelke a csillagokban született, s a kozmikus körpálya befutása után oda tér vissza.
Szepes Mária


Mióta meghalt, pihenek. Utólag érzem csak, milyen lázas, természetellenes feszültségben, negyvenkétfokos lázban éltünk együtt, szüntelen veszekedések és kibékülések között. Aki azt állítja, hogy az életéhség, élvezőképesség és elementális tehetség ilyen mértéke semmivé lehet egyetlen pillanat alatt, az vak és tudatlan. Jelenléte azóta is sokszor átvisít rajtam, mint egy forró erőáram, megijeszt, megráz, felkavar lelkem mélyéig. Tudom, érzem, tapintom, hogy ő az, láthatatlanul, de súlyos sajátos lényegével, mindazzal, ami egyénien és félreismerhetetlenül ő.
Szepes Mária


Valaki végleg elmehet,
őrizd meg emlékét, és el ne feledd,
így majd veled lesz mindig, lelke szabadon száll,
vár a túlsó parton, hol nincsen határ.
Pokolgép


Minden ember élete ugyanúgy ér véget. Csak hogy hogyan élt, és hogyan halt meg, az ami megkülönbözteti egyik embert a másiktól.
Ernest Hemingway


A jövő bizonytalan, s a vég mindig közel van.
Jim Morrison


Őrült, aki halni vágy, még a rút élet is szebb, mint a szép halál.
Euripidész


Az istenek irigyelnek. Irigyelnek, mert halandók vagyunk, hogy bármely perc lehet az utolsó. Mindent megszépít a biztos halál.
Trója c. film


Ha élni vágyom: csak halált lelek.
Ha halni vágyom: életet... Legyen hát!
William Shakespeare


A halál se több, mint szeretőnk szorítása: fáj, de mégis kívánjuk.
William Shakespeare


Mikor eljutsz a köteled végére, köss rá csomót, és akaszd fel.
Franklin Delano Roosevelt


Ősz van és peregnek a sárgult levelek,
Meghalt a földön az emberi szeretet.
Bánatos könnyekkel zokog az őszi szél,
Szívem már új tavaszt nem vár és nem remél.
Seress Rezső


Utolsó vasárnap
kedvesem gyere el,
pap is lesz, koporsó,
ravatal, gyászlepel.
Akkor is virág vár,
virág és - koporsó.
Virágos fák alatt
utam az utolsó.
Nyitva lesz szemem, hogy
még egyszer lássalak.
Ne félj a szememtől,
holtan is áldalak...
Jávor László


Fáj téged elengedni,
de soha nem fogsz követni.
Vége a nevetéseknek és lágy hazugságoknak,
vége az éjszakáknak, amikor próbáltunk meghalni,
ez a vég.
Jim Morrison


Kín a halál, de a kínt is lezárja.
William Shakespeare


Urak, lássátok, hogy röpül az élet, időnk leperdül, megkondul az óra, s kapkod nyakunkba már a halál körme görbén.
Francesco Petrarca


Utolsó ellenségként a halál semmisül meg.
Joanne Kathleen Rowling


A halál hozzátartozik az élethez. De azt is tudom, hogy nem pont, hanem kettőspont.
Gyökössy Endre


Amíg nem én halok meg, addig nem érdekes és nem fontos a halál.
Nyírő József


A nagyvilági életben szükségünk van olyan arckifejezésekre is, amelyek nem mások, mint álarcok. Némely embernek csak akkor látszik meg az igazi arca, amikor a halál csinálja azt.
Krúdy Gyula


Élj gyorsan, szeress szenvedélyesen, halj meg fiatalon!
Janis Lyn Joplin


A halál ott kopogtatott a fürdőszoba ajtaján, lassan maga alá gyűrt minket a rettegés, és nekem se erőm, se tervem nem volt ellene.
Laurell Kaye Hamilton


A halál nem zsákutca, mely az embert a semmibe vezeti, hanem kaput nyit az öröklét felé.
Martin Luther King


Nem a halál az, amitől az embernek félnie kellene, hanem az, hogy soha nem kezd el élni.
Marcus Aurelius


Ha élünk a hátrahagyottak szívében, nem halunk meg.
Thomas Campbell


Születésem előtt egy egész örökkévalóságig semmi voltam. Hát most félek attól a nemléttől, amelyet volt alkalmam megszokni egy örökkévalóságon át?
Lucian Blaga


A természet feltalálta a halált, hogy biztosítsa az élet örök folytonosságát.
Johann Wolfgang von Goethe


Ha kedvünket leljük a halálban, kezdünk helyesen gondolkodni az életről.
Bohumil Hrabal


Furcsa, de legrosszabb rémálmod mindig távolinak tűnik. Aztán hirtelen itt van, mint egy óriási szökőár. Küzdesz, küzdesz, küzdesz. Kétségbeesett kiálltásod néma. Majd valami furcsa történik. Már nem küzdesz. Kiáltásod szárnyra kap, s már nem fulldokolsz.
Sötét öböl c. film


A napba és a halálba nem lehet belenézni.
Francois de La Rochefoucauld


Akiket igazán szeretünk, azok haláluk után sem hagynak magunkra minket. Ők az elsők, akik segítségünkre sietnek életünk nehéz pillanataiban. Az édesapád ott él benned, Harry, és meg is mutatkozik, valahányszor szükséged van rá.
Joanne Kathleen Rowling 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Idézetek az időről
  2008-09-25 17:58:53, csütörtök
 
  Idézetek az időről


Gyakran csak évek múlva látjuk helyes megvilágításban mások cselekedeteit, sőt néha a magunkéit is.
Arthur Schopenhauer


Amint a jelenvaló eseményekben, úgy a személyekben sem ismerjük fel egykönnyen azt, ami bennük jelentős: csak ha a múltban vannak, tűnik ki jelentőségük - az emlékezés, ábrázolás, elbeszélés által kidomborítva.
Arthur Schopenhauer


Egyéni életünk lefolyása és eseményei, igazi értelmüket és összefüggésüket tekintve, durvább mozaikművekhez hasonlíthatók. Ameddig közvetlenül ezek előtt állunk, nem igen ismerjük föl az ábrázolt tárgyakat, s nem vesszük észre sem jelentőségüket, sem szépségüket: mind a kettő csak bizonyos távolságban tűnik szembe.
Arthur Schopenhauer


Az időnek egyetlen oka van: minden nem történhet egyszerre.
Albert Einstein


A folyó évszázadról évszázadra folyik, s a partján zajlanak az ember történetei. Zajlanak, hogy aztán holnap feledésbe merüljenek, s a folyó tovább folyjon.
Milan Kundera


Nincs korunk emberének más választása, mint a tagadás struccpolitikáján, a babonák ostobaságán vagy a miszticizmus ködén át való botorkálás? A felvilágosult eszmék sugallta büszkeség a légies pókhálóhoz hasonlóan szétfoszlik, ha küszöbön áll a halál?
Georg Klein


30-ig hevít a nő; azután a bor; azután a kemence sem.
Móra Ferenc


A szerelem elűzi az időt. Az idő a szerelmet.
Annie Girardot


Az emberi idő nem körben forog, hanem egyenes vonalban fut előre. Ez az oka, hogy az ember nem lehet boldog, mert a boldogság az ismétlődés utáni vágy.
Milan Kundera


Ostoba piktor az idő, mentől tovább dolgozik az arcképünkön, annál jobban elrontja azt.
Jókai Mór


A múzeumok a múltat őrzik meg, a hulladék-feldolgozók a jövőt.
T. Ansons


Minden, ami létezett a világon, amikor megszülettünk, az normális és hétköznapi és a világ működésének természetes része.
Minden, amit tizenöt és harmincöt éves korunk között találnak fel, az új és izgalmas, és forradalmi, és talán karriert lehet csinálni belőle.
Minden, amit harmincöt éves korunk után fedeznek fel, az a dolgok természetes rendje ellen való.
Douglas Adams


Az ember élete két részből áll. Az elsőben reménylünk egy boldog jövőt, a másodikban bánkódunk elkövetett hibáink felett. E két időszak között alig marad egy percünk a csendes, boldog élvezetre.
Széchenyi István


A számban érzem mocskait
egy leskelő pokolnak:
mit rejt előlem, istenem,
mit őriz még a holnap?
Pilinszky János


Nem az idő halad: mi változunk.
Madách Imre


Az örökkévalóság nagyon hosszú. Különösen a vége felé.
Woody Allen


Az élet elég hosszú, sőt bőségesen elegendőnek kaptuk a legjelentősebb dolgok véghezvitelére, ha az egészet jól osztjuk be; ha azonban dőzsölő és nemtörődöm magatartásunk következtében szétfolyik, ha semmi hasznos dologra nem fordítjuk, az utolsó kényszerhelyzet hatására csak a végén vesszük észre, hogy eltelt, amiről nem is fogtuk fel, hogy telik.
Seneca


Ha megéred a 100 éves kort, nyert ügyed van. Nagyon kevesen halnak meg 100 éves koruk után.
George Burns


Amikor az ember képzeletében egy szeretett lény vonásait igyekszik
fölidézni, a múlt annyi emléke merül fel, hogy ezeken az emlékeken, mint
könnyön át, csak homályosan látja őket.
Lev Tolsztoj


A fiatalság nem életkor, inkább lelkiállapot: akaraterő, képzelőerő, heves érzelmek, a bátorság uralma a gyávaság fölött, amikor a kalandvágy legyőzi a kényelemszeretetet. Attól még nem öreg valaki, hogy megélt valahány évet. Öregedni annyi, mint lemondani az álmainkról. Az évek ráncossá teszik a bőrt, a lelkesedés hiánya pedig a lelket.
Radha Soami


Minden, mi keletkezik, megérdemli, hogy tönkremenjen.
Johann Wolfgang von Goethe


Milyen szépeknek és jelentőseknek tűnnek fel emlékezetünkben elmúlt életünk egyes jelenetei és eseményei, noha annak idején minden különös megbecsülés nélkül engedtük őket elmúlni!
Arthur Schopenhauer


A térben a távolság mindent megkicsinyít, mert mindent összehúz, minek folytán a hibák és fogyatkozások eltűnnek, miért is kicsinyítő tükörben vagy a camera obscurában minden sokkal szebbnek jelentkezik, mint a valóságban. Éppen így hat az időben a múlt: a rég elmúlt jelenetek és folyamatok a szereplő személyekkel együtt gyönyörűeknek tűnnek fel az emlékezetben, mert ez mindent elrejt, ami lényegtelen és zavaró. A jelen, amely híjával van ennek az előnynek, mindig fogyatékosnak tűnik fel.
Arthur Schopenhauer


Az ember olyan lény, akinek meg se kottyan hét év várakozás, ha tudja, hogy Ráchel vár rá a hetediknek a végén. Még újabb hét évre is telik. Ha viszont nincs róla fogalma, hogy hová is rohan, és minek, akkor azt sincs türelme kivárni, míg a közlekedési lámpa zöldre vált.
Ancsel Éva


Nem vagyok keleti kényúr, nekem a fehér nyak, kármin ajak és orca, hajcsigák és -fürtök ékessége nem kell a szellem prométheuszi tüze nélkül, mert csak az a kevés fogna világítani akkor is, mikor elhervad rózsa és liliom, mikor a haj fiatal csillogása szürkébe fakul.
Charlotte Bronte


Napfényben, jómódban minden csupa virág, de eljönnek a borús napok, eljön a gyász novembere, mikor egyszerre kihűl az ember szíve és otthona, bizony félelmesen ki tud hűlni a szellem tiszta, vigasztaló fénye híján.
Charlotte Bronte


Mit nem fogadtál el a pillanattól,
Az öröklét sem adja vissza már.
Friedrich Schiller


A jót hálátlan venni
s nem becsülni kár,
Sietek boldog lenni:
Az idő eljár.
Kis János


Az idő (...)
túl lassú azoknak, akik várnak,
túl gyors azoknak, akik félnek,
túl hosszú azoknak, akik gyászolnak,
túl rövid azoknak, akik örvendnek.
Ám azoknak, akik szeretnek,
az idő nem számít.
Henry Van Dyke


Legtöbbször nem tudjuk, valójában mire várunk. Vannak, akik olyan állhatatosan várnak, hogy közben elmúlik az ifjúságuk, elsuhannak mellettük a lehetőségek, elszáll az életük, és nem veszik észre, hogy valami olyasmire vártak, ami mindig is ott volt körülöttük. (...) A fenébe is! Mikor kezdünk már el úgy élni, hogy megértjük az élet sürgető dübörgését? Ez itt most - ez a mi időnk, ez a mi napunk, ez a mi nemzedékünk... nem pedig a múlt valamely aranykora vagy a jövő ködös utópiája... Ez itt az időnk... akár lelkesedünk érte, akár nem. Ez itt a mi időnk még akkor is, ha gyakran kiábrándítónak, fárasztónak, unalmasnak találjuk. Ez az élet, ami nekünk adatott... és múlik, múlik... Mi a csudára várunk hát?
Talmud


Hova tűnt a "hol volt, hol nem"?
A meséd felnőtt rég.
Vagy nagyon mélyen a szívedben
Vár, hogy eljátszd még.
NOX


Az a bölcs ember, aki a jelent éppúgy szereti, mint amilyen szívesen fog visszagondolni rá, amikor az már múlttá válik.
Machado


Nagy időpazarlással keresik a fölöslegest, és sokan élték le az életet úgy, hogy csak az élet eszközeit keresték? Vedd szemügyre az egyént, vizsgáld az összességet: nincs, akinek élete ne a holnapra irányulna. Hogy mi rossz van ebben, kérded? Végtelen sok. Hiszen nem élnek, hanem élni készülődnek. Mindent elhalasztanak. Még ha odafigyelünk, akkor is lehagy bennünket az élet; így pedig, ha késlekedünk, elfut mellettünk, mint valami idegen; az utolsó napon ér véget, de mindegyiken elvész.
Seneca


Az idő múlása arra szolgál, hogy az ember lehetőséget kapjon a fejlődésre, hogy bölcsebbé váljon, kiteljesítse önmagát.
Marlo Morgan


Minden az időzítésen múlik.
Carl Lewis


Az idő értékesebb, mint a pénz - maga az élet. Több pénzt mindig szerezhetsz, több időt soha. Amikor elmúlik, magad is elmúlsz.
Harold Taylor


Becsüld a percet! Elmúlik hamar.
Se a rút, se a szép nem tér vissza
Többé ugyanazon alakban.
Gwendolyn Brooks


Mindenki sokáig akar élni, de senki sem akar megöregedni.
Jonathan Swift

Ha a fa élte megszakad,
Egy percig éli túl virága.
Arany János


Egész életünkön keresztül mindig csak a jelent birtokoljuk és sohasem többet. A különbség csak az, hogy eleinte hosszú jövőt látunk magunk előtt, a vége felé pedig hosszú múltat magunk mögött.
Arthur Schopenhauer


Azzal az idővel kell foglalkoznunk, ami megadatik nekünk.
John Ronald Reuel Tolkien


Akkoriban a nagy háború előtt még nem volt teljesen mindegy, hogy egy ember él-e vagy meghalt. Hogyha valaki a halandók sorából kihullt, nem lépett azonnal egy másik a helyére, hogy a halottat elfeledtesse, hanem a helyén hézag maradt.
Mindennek, ami nőtt, sok idő kellett a növéshez. És mindennek, ami elpusztult, sok idő kellett, hogy elfeledjék. Az emberek abban az időben emlékeikből éltek, mint ahogy ma abból a képességünkből élünk, hogy gyorsan és erélyesen el tudunk felejteni mindent.
Joseph Roth


Az emberben gyorsan változik minden; mire észbe kap, már nagyra nőtt a bensejében valami félelmetes féreg, amely zsarnokian magába szív minden életnedvet.
Nyikolaj Vasziljevics Gogol


Ellophatod valakinek az aranyóráját és visszaadhatod megint. Ellophatod a pénzét és megtérítheted a kárt. Csak egyvalami van, amit nem téríthetsz meg soha. Ez az idő. Ha valakinek ellopod az idejét. Ha megvárakoztatsz valakit. Ez olyan, mintha ellopnál ennyi meg ennyi időt valakinek az életéből. Nem térítheted meg soha. Az idő az ember legnagyobb és legfontosabb kincse. Ellophatod valakinek a lovát és visszaadhatod megint. Mindenét ellophatod és megtérítheted. Csak az ellopott időt nem lehet megtéríteni soha. A várakozásban eltöltött időt semmi földi hatalom nem hozhatja vissza. Nincs, elveszett, vége. Örökre elveszett.
Wass Albert


Gondold meg és igyál:
Örökké a világ sem áll;
Eloszlik, mint a buborék,
S marad, mint volt, a puszta lég.
Vörösmarty Mihály


A múlt, jelen és jövő közti különbség illúzió csupán, még ha oly makacs is.
Albert Einstein


Az idő múlik, mi pedig múlunk vele.
Elfriede Jelinek


De hol a cél? Mi a cél? Csak élni? Nap-nap után? Megélni ezt és amazt, múlttá változtatni a jelent, jelenné a jövőt, és baktatni, baktatni a napok hátán, amíg egyszer csak elfogynak és... és a semmi, vagy az Isten, vagy akármi, egy nagy fekete szivaccsal mindent letöröl, ami volt, s ami történt?
Wass Albert


A nagy művész mindig megelőzi a korát, vagy éppen mögötte jár.
George Moor


Egy porszem világot jelent,
S egy szál vadvirág az eget,
Fogd föl tenyeredben a végtelent,
S egy percben élj évezredet.
William Blake


A ráncok csak azt jelzik, hol a mosoly helye.
Mark Twain


Minden elmúlik, ahogy a víz is elfolyik, ahogy a szív felejt.
Gustave Flaubert


Az időben minden megmarad, de olyan színtelen lesz, mint azok a nagyon régi fényképek, melyeket még fémlemezre rögzítettek. A fény, az idő lemossa a lemezről a vonások éles és jellegzetes árnyalatait. Forgatni kell a képet, s a világítás bizonyos fénytörése szükséges hozzá, hogy a vak fémlemezen megismerjük azt, kinek arcvonásait egyszer magába szívta a tükörlap. Így halványodik el az időben minden emberi emlék. De egy napon fény hull valahonnan, s akkor megint látunk egy arcot.
Márai Sándor


Lépő talpam tűbe téved,
időfonál éled bennem.
Lépteim nyomán múltat hímez a jövőm.
Pálnagy László


Egyedül sír a megkövült tegnap.
Hang nélkül sikít vinnyogó áriát.
Szürke palástot öltő percek -
zörgő csontú ujjakkal,
Arcomat simítanák,
ha lenne bennük élet.
Pálnagy László


A jövő bizonytalan, s a vég mindig közel van.
Jim Morrison


Lassan ő az öregség. Az ember csak észreveszi, hogy nőnek a hegyek, egyre magosabbak lesznek, egyre hosszabb rajtuk az út, fölfele.
Wass Albert


Meggondolt ember biztosabban jár. Úgysem késik el semmivel. Ami hamar áll elő, hamar semmivé lesz. Ami századokig fennmarad, ugyancsak századokon át jön létre. Törekedjünk tökélyre, mert csak az igazán jó maradandó. Az alapos elme műve örök időkre szól.
Baltasar Gracián


Szívbeli nagyságra vall és derekas türelemre, ha sohasem sietsz és háborogsz. Légy előbb önmagad ura, aztán másoknak is ura leszel. Az alkalom központjába az idő hosszú ösvényén át visz az út. Bölcs önmegtartóztatás fűszerezi a sikert és érleli meg a titkos elhatározást. Az idő többre képes Herkules ércbuzogányánál. Isten sem bottal ver, hanem idővel. Nagy mondás: Az idő és én, együttes erővel. Maga Fortuna is busásan jutalmazza a várakozást.
Baltasar Gracián


Az ember nem ősz hajával ír, hanem az eszével, amely pedig az esztendőkkel érettebbé szokott válni.
Miguel de Cervantes


Mire megérünk, el is rothadunk.
Geoffrey Chaucer


Az ember ismételten el-elfelejti, hogy ami egykor jó volt, nem marad mindenkorra és örökre jó. Csak rója régi útjait, melyek hajdan jó felé vezették, baktat rendületlenül, noha már rég rossz irányba görbültek bevált ösvényei. Aztán már csak a legnagyobb áldozatok árán, keserves bajlódás közepette tud beletörődni abba, hogy a régi jó talán már megavult, s immár nem is jó. És így van ezzel kicsiben és nagyban egyaránt.
Carl Gustav Jung


Mindig olyannak éreztem az életet, mint egy növényt, amely a gyökértörzséből él. Tulajdonképpeni élete láthatatlan, a rizóma mélyén rejlik. Mindaz, ami a talaj fölött látható, csak egy nyáron át tart. Azután elhervad - efemer jelenség. Ha az ember az élet és a kultúrák véghetetlen kialakulására és elmúlására gondol, az abszolút semmiség gondolata tölti el; én azonban sohasem szűntem meg azt érezni, hogy az örök változás alatt él és megmarad valami. Amit látunk: a virág, az pedig mulandó. A rizóma megmarad.
Carl Gustav Jung


A percet lásd meg, míg el nem repül, mert életünkben ritka pillanat kínál nagyot, jelentőst.
Friedrich Schiller


Nem szeretek hátra nézni, meg a múlton rágódni. Sokkal jobban érdekel a jövő. Olyan vagyok, mint az aranyhal: azt látom, ami közvetlenül ott van az orrom előtt.
Hugh Laurie


Azzal pocsékoljuk el a legtöbb időt, ha nem gondoljuk végig a dolgokat.
Alfred Herrhausen


A súlyos fájdalmat is enyhíti az idő.
Marcus Fabius Quintilianus


Időtlen fények közt repűltem a
fényszigettenger porszemszigetén
szigetporszemek fényporszeme, én.
Szabó Lőrinc


Sosem tudhatjuk, mi lesz abból, ha megváltoznak a dolgok. És azt talán tudjuk, hogy mi lesz abból, ha semmi sem változik?
Elias Canetti


A Nap végülis ugyanolyan, csak te öregedsz. Egy lélegzettel rövidülve egyre közelebb a halál.
Pink Floyd


Már a jövő sem a régi.
Karl Valentin


Aki ma a holnapé akar lenni, csak azt éri el vele, hogy holnapután a tegnapé lesz.
Hermann Lübbe


Mindig a holnapban reménykedünk, a holnap viszont valószínűleg tőlünk remél egyet-mást.
Ernst R. Hauschka


Csak egy napig fáj minden fájás,
Huszonnégy óra s nem jön rosszabb,
De ez az egy nap egyre hosszabb.
Ady Endre


Az időt is érhetik zökkenők és balesetek, miáltal darabokra törhet, és otthagyhatja egy szobában valamelyik örök szilánkját.
Gabriel García Márquez


Nincs oly titok, amit az idő fel ne fedne.
Jean Racine


A szerelemben csak a pillanat jutalmaz, az idő sohasem.
Kisfaludy Károly


A nagy bánatok, akárcsak a nagy örömök, megrövidíteni látszanak az időt; mindaz, ami erősen foglalkoztatja a lelket, meggátol bennünket abban, hogy számláljuk a pillanatokat.
Francois-René de Chateaubriand


Aki teljesen feladja a múltért a jelenét, talán a jövőt is elveszíti.
Szepes Mária


A jövő igenis áttetszővé válik az időben, és látható lesz, akárcsak a fény elé tartott papírlap másik oldalán az írás.
Gabriel García Márquez


Az ember életének döntő fázisai: elhiszi, hogy van Mikulás; nem hiszi el, hogy van Mikulás; ő a Mikulás.
Jim Guthrie


A múlt sötét árnyékát féltem...
S a jövő fényébe kiléptem.
Fénytől majdnem szenesre megégve...
Gyorsan húzódtam vissza... a sötétbe.
Pálnagy László


Tegnap, ma, holnap. Időtrió.
Vállalni őket? Acéldió.
Foggal-körömmel zúzom a Mát!
Keserű bele... penészt von rám.
Vágyom. A holnap ködfátyolát...
Feledés-szakadékba taszítom elmúlt napom.
Gyűlölöm. Félve ragadok új szálat.
Gombolyagból. Az életemből.
Pálnagy László

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Idézetek az igazságról
  2008-09-25 17:58:06, csütörtök
 
  Idézetek az igazságról


A hazugság megöli a szerelmet. De csak az őszinteség öli meg igazán.
Ernest Hemingway


Amikor egy amerikai bíróság előtt esküt kell tennie valakinek, - és ki kell jelentenie, hogy "az igazságot, a teljes igazságot és csakis az igazságot" fogja vallani - lehetetlent követelnek tőle.
Carl Sagan


Hit: nem akarni tudni, mi az igazság.
Friedrich Nietzsche


Sohasem hazudnak annyit, mint esküvő előtt, háború alatt és vadászat után.
Otto von Bismarck


Az igazság az idő gyermeke, nem a tekintélyé.
Francis Bacon


Az igazság csodálatos dolog, de szörnyű is lehet, ezért nagyon óvatosan kell bánni vele.
Joanne Kathleen Rowling


Nehéz elhinni valakiről, hogy igazat mond, ha tudjuk, hogy mi az ő helyében hazudnánk.
Henry Louis Mencken


Az ember időnként belebotlik az igazságba, de legtöbbször feltápászkodik, és tovább megy.
Winston Churchill


Nem olyannak látjuk a dolgokat, amilyenek, hanem amilyenek mi vagyunk.
Anais Nin


Én azt tartom, aki megmondja az igazat, akár jó, akár rossz, akár csúnya, az nyugodtan alhat, és én aludni szeretek écaka. A többi a jóisten dolga.
Móricz Zsigmond


Hamissággal egyszer-kétszer átlábal az ember a patakon, de a nagy vizet nem ússza meg szárazon. Igazsággal viszont a tengeren is átkelhet.
Liviu Rebreanu


Azt, ami van, úgy, ahogy van - tehát az igazat igaz módon kimondani felszínesnek látszik; azt, ami van, úgy, ahogy nincs - tehát az igazat nem igaz módra, fordítva kimondani mély értelműnek látszik.
Ludwig Feuerbach


A legegyszerűbb igazságok mindig éppen azok, amelyekhez a legkésőbb jut el az ember.
Ludwig Feuerbach


A legkegyetlenebb hazugságot gyakran a hallgatás fejezi ki.
Robert Louis Stevenson


Plátó a barátom, Arisztotelész a barátom, de a legnagyobb barátom az igazság.
Isaac Newton


Hogy mi az igazság, az nagyon fontos. De hogy kinek van igaza, az csaknem érdektelen. Mégis e körül folyik a vér.
Ancsel Éva


Kimondani ráérünk, hallgatni soha.
Tatiosz Hioszi


A legfontosabb igazságok mindig félszavakból derülnek ki.
Baltasar Gracián


Nem akarok bólogató Jánosokat magam körül. Azt akarom, hogy mindenki mondja meg az igazat, akkor is, ha az állásába kerül.
Samuel Goldwyn


Legyen bármily hosszú is az élet,
Sírig tartó boldogságot ad,
Bátran nézhetsz az emberek szemébe,
Mindaddig, míg betartod a szavad.
Michael Drayton


Számtalan kísérlet sem képes bizonyítani azt, hogy igazam van; de egyetlen kísérlet is bebizonyítja, ha nincs igazam.
Albert Einstein


Nincs szükséged időjósra, hogy tudd, merről fúj a szél.
Bob Dylan


S tornyosan tornyosulnak
Vétkeink vert felhői,
Hangosan szitkozódnak
Multunk leselkedői,
Kik csak azt tudják, hogy hazudunk.
Ady Endre


Nincs oly titok, amit az idő fel ne fedne.
Jean Racine


A szeretet vagy a gyűlölet megváltoztatja az igazságot.
Blaise Pascal


Légy az, aki vagy, és ami a szíveden, legyen a szádon, mert azok, akik kifogásolják ezt, nem számítanak, akik pedig számítanak, azok nem fogják kifogásolni.
Theodor Seuss Geisel


A legtöbb ember, ha véletlenül belebotlik az igazságba, akkor csak felpattan, és igyekszik minél gyorsabban eltűnni a helyszínről, mintha mi sem történt volna.
Winston Churchill


Amiről nem lehet beszélni, arról hallgatni kell.
Ludwig Wittgenstein


Az igazság megszenvedi a feleslegesen hosszas elemzést.
Frank Herbert


Légy őszinte és csak a becsületre adj,
Ne mondj ki szót, mely nem a szívből fakad.
Moliére


Nem kell megsértődni azon, hogy mások eltitkolják előttünk az igazságot, hiszen magunk is oly gyakran titkoljuk el önmagunk előtt.
Francois de La Rochefoucauld


Firtatni, hogy mi igaz, nem mindig jó.
Pedro Calderón


Ha az igazság nem is szokott győzni - vagy nagyon ritkán -, azért minden igazságtalanságon fel kell háborodni, mert ha mindenki vállat von, nem áll meg a lábán a világ.
Ancsel Éva


Bizonyos önálló munka nélkül egyetlen komoly kérdésben sem lehet megtalálni az igazságot, és aki fél a munkától, az maga fosztja meg magát attól a lehetőségtől, hogy az igazságot megtalálja.
Vlagyimir Iljics Lenin


Ha van igazság, mért kell azt keresni, s ha már keresni kell is, mért nem lehet megtalálni soha?
Füst Milán


 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
     1/31 oldal   Bejegyzések száma: 304 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47938 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1131
  • e Hét: 1131
  • e Hónap: 20213
  • e Év: 20213
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.